Help - Search - Members - Calendar
Full Version: O PROPUNERE NEMAINTALNITA!!!!!!!
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: DinamoMania.ro, DinamoMania.net > Suport
geniu
salutare. Sunt un tanar suporter Dinamovist, ma ocup cu literatura si cu jurnalistica. Consider ca a sosit momentul sa-mi folosesc talentul literar pentru a face ceva pt DINAMO.Am 2 proiecte foarte interesante. Primul este de a scrie o carte, in care personajul principal sa fie un suporter dinamovist. In carte sa fie transmise toate patimile toate bucuriile si toate necazurile dar si toate sacrificiile pe care le face un suporter pt DINAMO. Al doilea proiect este de a scrie o carte biografica despre Florentin Petre, simbolul lui Dinamo. De ce oare avem nevoie de aceste carti? Ca sa le aratam celorlati ca suporterii dinamovsti isi iubesc culorile prin mijloace civilizate si stiu sa pretuiasca si cultura nu numai sa injure pe stadion si ca suntem suporteri no.1 din Romania. Sunt sigur ca stelistii si rapidistii nu s-ar gandi niciodata la asa ceva. Si prin o carte sunt sigur ca opinia publica ne-ar privi altfel si nu ne-ar mai acuza de huligalism. Cartea despre acel suporter va contine emotiile si incercarile traite de noi in ultimii 5-6 ani, la marile meciuri si astept propuneri de la voi. De asemenea, aceasta carte nu va aparea doar sub semnatura mea ci va purta semnatura tuturor suporterilor dinamovsti carora le va fi dedicata. Astept pareri si propuneri. O zi buna!i
qsl111
e de laudat intentia :) .Mai ales ca pe la tine prin zona e mai greu sa vinzi asa ceva...Succes cat mai mult,am sa fiu printre primii care au sa o cumpere,dar de ajutat nu prea cred ca am cu ce:).Bafta!
bibishte
ideea cu cartea despre un suporter dinamovist ar fi excelenta.

sunt sigur ca te pricepi foarte bine la ceea ce faci, dar ash avea cate sugestii:
- in primul rand limbajul din carte ar trebui sa fie total licentzios, pentru ca viatza unui suporter dinamovist shi trairile pe care le are acesta nu sunt deloc roze. ma gandeam ca ar trebui sa fie ceva gen Vakulovski sau Bradea sau Baetica.. adica un limbaj dur, obscen, dar artistic.
- cartea ar trebui sa nu lalaie prea mult, pentru ca nimeni nu are rabdare sa citeasca biografia unui anonim. ar fi mishto sa fie vorba de "aventurile" personajului principal in jurul unui derby.. mai mult ca sigur cu spurcatzii, iar celelalte meciuri memorabile sa fie inserate intr-un stil tarantinesc, cu flash-uri shi amintiri .. ceva in genul lui marcel proust, in care eroul principal retraieshte din memorie nishte lucruri declanshate in subconshtient de anumite evenimente .. sinestezii, persoane intalnite, etc.
- de asemenea, ar fi bine ca sa fie vorba despre un suporter dinamovist normal, ordinar, nu un personaj care ar avea o anumita charisma in galerie, pt ca sa se evite identificarea celor din viatza reala cu cei din cartea ta. ashadar, personaje fictive, neaparat, dar cu cameo-uri catre cei care activeaza in peluza

mai revin cu idei, scuze daca te-am atins la orgoliul de scriitor.. shtiu ca de obicei pe cei care creaza ii deranjeaza asemenea lucruri.. dar m-am riscat.
geniu
Ma bucur ca am primit raspunsuri inca din prima zi in care am postat acest subiect. Ideea de a scrie o carte despre uun suporter dinamovist e una mai veche, dar abia acum am gasit ragazul necesar pentru a scri-o. Desigur ca ai dreptate cand spui ca scriitori au un orgoliu si nu prea accepta sfaturi,dar tinand cont ca e o carte scrisa din dragoste pentru DINAMO, las orgoliul la o parte si sunt gata sa iau in calcul orice propunere.
Ideile mele ar fi urmatoarele:
- stilul sa fie unul a la Marcel Proust,melancolic, romantic dar si cu ceva doza de realism si de duritate.Nararea va fi la persoana 1, deci vor predomina emotiile si trairile suporterului.
- personajul sa fie un suporter normal, patimas, un tanar student sarac care-si economiseste banii pt a ajunge la meciurile lui DINAMO, putin cultivat, dar nu intelectual!
- actiunea cartii se leaga de 2 mari meciuri: cel cu steaua din 2000 cand i-am batut cu 3-2 si meciul tur cu manchester united.De asemenea un eveniment pe care se va pune foarte mult accentul va fi disparitia lui Catalin Hîldan. De fapt acel eveniment va marca profund viata personajului. De atunci el va avea mereu credinta ca cineva acolo sus e dinamovist.
- as vrea insa sa primesc sugestii de la voi in cea ce priveste trairile pe care l-ati avut in preajma marilor meciuri, pentru ca este o carte dedicata tuturor suporterilor.
Cam atat am avut acum de spus. Astept sugestii.
P.S. : Daca ma voi apuca acum de scris, sunt sigur ca in 2-4 saptamani ar fi gata.
bibishte
scuza-ma, nu shtiu cat de bine e ca personajul principal e sa fie un tanar SARAC. nu vreau prin acest lucru sa minimizez eforturile pe care le fac suporterii saraci ai echipei. pur shi simplu, e pacat sa transformi aceasta carte intr-o propaganda populista .. ceva de genul "copilul sarac care trece cu bine prin viatza". eu zic sa fie un suporter normal, care are cateodata probleme cu banii, iar alte datzi nu. nu pune accent pe partea financiara, pt ca vor aparea alte interpretari, zic eu greshite. nu e bine sa faci, neaparat, o viziune putzin tragica, putzin acaparativa la nivel afectiv a cititorilor.
ai foarte mare grija cum legi meciul din 2000 de meciul cu manchester. incearca foarte mult sa pui accent pe latura duala a lucrurilor. de exemplu, suporterul este in preajma meciului cu manchester pe care il ashteapta cu infrigurare, dar, in acelashi timp, ceva il face sa se gandeasca la meciul cu spurcatzii din 2000. de exemplu, o ancheta redeschisa in legatura cu nishte tortze aruncate atunci. sau, mai shtiu eu ceva ... oricum, un lucru foarte serios, care sa-l scoata din starea lui de echilibru shi sa-shi aminteasca evenimentele ca ieri. prin acest lucru potzi sa obtzii un oarecare efect de "nivelare a karmei" cum imi place sa-i zic. adica, o bucurie a suporterului (victoria cu 3-2) este insotzita shi de alte efecte secundare, dar pe care le depasheshte pe moment. acele lucruri negative raman latente in el pana la proxima zgandarire a memoriei legate de acel meci, cand el va pondera intre bucuria cauzata de rezultat, dar shi de grijile auxiliare dobandite, din cauza acelui MOTIV. incearca, daca potzi, sa incluzi cumva politzia, garda, abuzurile lor, in aceste evenimente. acest protest impotriva sistemului va avea 2 consecintze: se vor sublinia problemele avute, in general, de suporteri cu fortzele de ordine, shi se va face acea disociere : dinamovishti = politzishti.
ma bucur ca te-ai gandit la o constructzie ca a lui marcel proust. totushi, eu cred ca 2 planuri temporale suprapuse sunt suficiente, pentru a nu transforma cartea intr-o povestire ermetica. de asemenea, ar fi bine daca te-ai exprima foarte liber shi spontan, evitand clishee de genul sa spui explicit ora shi data la care te gandeai. lasa cititorul sa-shi foloseasca imaginatzia.

ar fi, de asemenea, foarte mishto daca aceasta carte s-ar opri la scorul de 1-0 pt Dinamo la meciul cu Manchester, cand, probabil, in urma unui eveniment, suporterul este nevoit sa paraseasca meciul (un conflict cu garda sau mai shtiu eu ce) dar ramane cu bucuria scorului pe fatza. e vorba de acea bucurie provocata de un simplu GOL care te face sa uitzi de orice alte griji.

ma voi mai gandi shi la alte lucruri, oricum se pare ca sunt un exeget de-al tau chiar inainte de a fi scris cartea :))
mari_the_d0g
Este o idee laudabila, mai ales pentru cineva din craiova. icon_lol.gif
Oricum, parerea mea e ca trebuie pus mult accent mai ales pe cartea despre suporterul dinamovist. As vrea ca toti cei care ne acuza pe noi, cei care punem suflet pentru o echipa de fotbal si traim pentru ea ca suntem nebuni sau disperati sau apucati s.a.m.d sa inteleaga ce este in sufletul nostru la un meci de fotbal , in special la un derby, sa inteleaga pasiunea noastra. Suporterul trebuie sa fie unul obisnuit, nu neaparat sarac, care e student, elev sau are servici ca orice om normal, dar care in fiecare week-end si la fiecare meci e prezent pentru a sustine culorile alb-rosii.
Eu iti doresc cat mai mult succes si fi sigur ca voi cumpara cartile!
Dust
Frumoasa ideea ta...bv....esti un adevarat caine..nu multi ar face asha ceva...oricum e bine si pt tine..sa scoti vreo 2 carti..yo iti urez succes si sper sa reusesti
bitch23
felicitari pt idee! super! iti recomand sa citesti "febra stadioanelor" de nick hornby-ar fi un model f bun. in acelasi timp poate ar da mai multa credibilitate cartii dc ai lua niste interviuri si dc ai insera articole din ziare. in rest multa bafta! abia stept sa citesc cartea :)
mari_the_d0g
vezi ca te cam repeti :)
bitch23
sorry. eu sunt blonda si n-am vazut k s-a trimis mesajul :) si apropo d biografia lui petre,cred k ar trebui sa mai astepti-omul asta mai poate face multe si ar fi frumos sa apara dupa ce se retrage
Anonymous
pana atunci unii mai ies la pensie :)
Dust
ar trebui sa faci despre Petre...si Catalin Hîldan...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.