iuliu
Feb 10 2005, 11:14 AM
Citind comentariile de la "Zicu vine si inscrie" am aflat cu durere ca ne-a parasit un mare jucator. Neagu a facut parte dintr-o echipa de legenda care a adus primul titlu de campioana pentru Dinamo. Birtasu - Toma,Bacut II, Szoke-Calinoiu,Bacut I- Bartha,Nicusor,Ene I,NEAGU,Suru
Neagu a imbracat tricoul nr 10 inlocuind o alta legenda , Ozon
Neagu a fost "omul potrivit la locul potrivit" , omul din umbra care a depus mereu maximum de efort , ajutindu-si ceilalti colegi sa iasa in prim plan , un jucator echilibrat care a adus liniste si siguranta in jocul echipei
Avem deja (prea)multi mari jucatori acolo sus
Odihneasca-se in pace
Ideea lui Haita este excelenta , sper ca cineva dintre cei din Romania va gasi timpul de a-i aduce omagiile suporterilor unui fost mare jucator
Si poate ca in aceste momente vom intelege cat de mici si fara importanta sunt neintelegerile dintre noi
Octavian
Feb 10 2005, 12:27 PM
Asta este prima echipa campioana Dinamo, in 1955. Iuliu, poate ne ajuti sa-l identificam pe Neagu. Nici niste povestiri despre el nu ne-ar strica noua, astora mai tineri.
Dumnezeu sa-l odihneasca!
1948
Feb 10 2005, 12:42 PM
odihneasca`se in pace !!
Anonymous
Feb 10 2005, 02:07 PM
Iuliu sau Haita, daca ne puteti ajuta sa-l identificam pe NEagu din poza aia, va rog sa o faceti, sa o pun pe prima pagina la articol.
Multumesc
iuliu
Feb 13 2005, 04:33 PM
Aveam 6-7 ani la data fotografiei , deci regret ca nu va pot ajuta la identificarea lui Neagu
Tatal meu ne-ar fi putut ajuta , dar....exact astazi se implinesc 21 ani de la moartea lui.
Cred ca al treilea din dreapta este Nicusor (nu sunt 100% sigur) cel care a fost antrenor in perioada Hamburg-Liverpool din 1984
Tatal meu m-a dus la multe meciuri, tin minte numele celor din 55 dar nu prea tin minte rezultate si nici nu-i pot asocia cu fotografii. Primele amintiri mai clare sunt din 1958
Anonymous
Feb 13 2005, 06:47 PM
Iuliu, am o mica observatie. analizand documentele mele, ca eram nenascut atunci, Neagu a ajuns la Dinamo in 53 si a fost in echipa de baza a lui Dinamo in 54, alaturi de Ozon, alaturi de care a jucat cca 1 an.
In 54 echipa a terminat pe 3 dar a avut un golaveraj 62-36. Cele mai multe goluri marcate (cu 22 peste urmatoarea) dar si a 9-10 aparare. Deci e in traditia noastra sa avem atacul bun si apararea slaba (motiv de aparare, in atentia lui borcea). In atacul lui Dinamo era golgeterul editiei 54 Al Ene, Ozon (golgeterul Romaniei in 52 si 53), Valeriu NEAGU, Dumitru Nicolae-Nicusor cel care a creat (pus baza), ca antrenor, cea mai mare echipa a lui Dinamo (dpdv al rezultatelor), Suru si Bartha.
Valeriu Neagu e cel care a deschis scorul in meciul decisiv pentru cucerirea primului tittlu de campioni in 1955, cu Locomotiva Timisoara, pe stadionul Republicii (2-1).
De asemenea Neagu a facut parte din lotul primului meci al lui Dinamo in CCE, cand a eliminat pe Galata (3-1 acasa si 1-2 in deplasare).
Octavian
Feb 13 2005, 08:19 PM
As mai adauga la ce s-a discutat mai sus lotul pe care l-a condus Angelo Niculescu in acel campionat care a adus primul titlu lui Dinamo:
Portari: Birtasu, Curcan, Panaghia
Jucatori de cimp: Bacut I, Bacut II, Szoko, Calinoiu, Toma, Nemes, Boian, Nicusor, Neagu, Ene, Suru, Bartha, Roica, Naghet, D. Anghel, Nitulescu.
Apararea a fost, intr-adevar, cel mai slab punct al echipei, dovada ca, dupa ce a trecut de Galatasaray in Cupa Campionilor, Dinamo a fost invinsa de TDNA Sofia, in turul 2, la Sofia, cu 8-1. Ca o completare, in returul de la Bucuresti, dinamovistii au reusit sa cistige cu 3-2, ultimul gol fiind marcat de Neagu, in minutul 82.
iuliu
Feb 14 2005, 02:31 PM
Fratilor , nu fiti rai , dati-i voie unui copil de vreo 6 ani sa mai greseasca. Eu nu am acces la arhivele lui Dinamo. Intr-adevar Neagu a jucat in 1954 alaturi de Ozon , debutand si in echipa nationala tot intr-un meci in care a jucat si Ozon. Presupun ca Nicusor , Ozon, Neagu si Ene I jucau cu randul pe posturile nr. 8 , 9 , si 10 , unul din ei fiind rezerva.
Nu a fost un an prea reusit , Dinamo a iesit pe locul 3 si a pierdut in finala cupei 1-2 cu Metalul Resita din "B" (?). In anul urmator Ozon a plecat la Progresul (in toata cariera sa , acest mare jucator nu a castigat nici un trofeu !) . Atacul lui Dinamo s-a stabilizat la Bartha Nicusor Ene Neagu Suru care a adus primul titlu.
Nu intotdeauna apararea a fost punctul slab al echipei . Generatia urmatoare a adus 4 titluri consecutive datorita apararii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.