dumi
Nov 20 2004, 09:25 PM
Avand in vedere faptul ca nu stam prea bine in momentul actual si plecarile care se preconizeaza, ar trebui(cred eu) sa discutam putin pe marginea viitoarelor achizitii ce vor trebui facute. Sincer sa fiu, nu stiu daca cineva din conducere va binevoi sa tina seama de ce zicem noi, dar poate se intampla si miracole.
Asadar, care compartimente credeti ca ar trebui intarite prioritar si care anume jucatori credeti ca ar putea fi adusi(care sa schimbe in bine jocul echipei) ?
Cateva pareri de-ale mele.
Postul de portar cred ca e suficient de bine acoperit, cu Stelea si Munteanu(nu neaparat in aceasta ordine).
In ceea ce priveste fundasii, un singur cuvant cred ca e suficient - dezastru. Avem una din cele mai slabe aparari pe care le-am avut de-a lungul intregii istorii dinamoviste. Daca in returul campionatului trecut evolutia apararii parea a se fi imbunatatit putin, acum ne-am lamurit: acesta e compartimentul care trebuie cel mai mult "lucrat". Si cred ca aici ar trebui sa-si spuna cuvantul si experienta lui Ando, care a fost un mare fundas. Oare sa nu poata transmite din experienta lui celor care joaca acum pe acest post? Important e insa sa aiba cui transmite. Aici cred ca e de fapt marea problema - fundasii din actualul lot nu sunt tocmai cei doriti de el si de toti cainii. S-a incercat(de fapt Ando a dorit) aducerea unor jucatori mai valorosi, dar conducerea nu a facut nimic ca acest lucru sa se poata realiza. Ce posibilitati ar fi acum? Ando crede in Goian - poate ca ar trebui incercat mai des. Nu cred ca ar fi mai dezastruos decat Ciobatariu sau Iordache. In vara s-a vorbit de McKain - era o varianta foarte buna si realizabila, zic eu, daca s-ar fi dorit intr-adevar. Un alt fundas care ar putea fi adus, cu si mai putine eforturi, ar fi Pascovici, de la Farul. Iar din lotul actual, nu cred ca ar mai avea ce cauta Semeghin - e un factor nociv care nu face altceva decat sa strice ideea de profesionalism pe care Ando incearca s-o implementeze la Dinamo. Cam atat despre fundasi - astept alte pareri si propuneri.
Si la capitolul mijlocasi ar cate ceva de spus. In conditiile in care Petre va fi mai mult ca sigur cedat din iarna, iar Grigorie si Tames nu mai au evolutiile din sezonul trecut(nu extraordinare, dar mult mai bune ca in acest tur), nici acest compartiment nu sta prea bine. Am castigat un inlocuitor bun pentru Alexa(ma refer la Margaritescu), dar acesta nu e decat un singur om in intreaga linie mediana. Si din pacate, nu are inca mijloace prin care sa lege si sa dezvolte jocul ofensiv, aportul lui fiind indeosebi defensiv. E nevoie langa el de un al doilea om care sa acopere centrul terenului, un mijlocas de travaliu care sa faca ordine in jocul echipei. Am crezut candva ca acesta va fi fie Tames, fie Grigorie, dar evolutia oscilanta a acestora m-a dezamagit. Acum se incearca rezolvarea acestei probleme, dupa cate se pare, prin aducerea lui Cristocea de la Farul. Poate fi o varianta, sa dea Dumnezeu sa fie una buna. O alta mutare buna in linia mediana ar putea fi Ad. Cristea, care ar putea juca pe un post de mijlocas ofensiv sau chiar un varf retras. Asta in masura in care linistea defensiva ar fi asigurata de fundasi, Margaritescu si cel care ar juca alaturi de acesta la mijloc. O alta intrebare ar fi cine va asigura flancurile? Daca pana acum Petre era pus sa joace fie pe stanga, fie pe dreapta(in functie de necesitati), acum va trebui sa gasim solutii pentru ambele flancuri. Adevarul este ca de mult n-am mai avut un mijlocas de banda stanga de valoare. S-a incercat destul de mult cu Vl. Munteanu, dar nu a confirmat. Nu stiu cum ar putea sa rezolvam aceasta problema. Pareri ? Nici banda dreapta nu sta mai bine, cu Irimia si Balan departe de asteptari.
Si am ajuns si la singurul compartiment la care ne-am miscat destul de bine in meciurile din acest tur. Danciu a fost intr-adevar cel mai bun jucator al nostru de pana acum, dar din iarna nu cred ca ne vom mai baza pe el. Niculescu pare a se "incalzi" destul de greu si are si "prostul obicei" de a alterna jocurile bune cu jocurile cand nici nu se vede pe teren. Nici Mihalcea nu mai pare a fi ce a fost inainte de a pleca in Italia, dar despre el nu mai pot pronunta prea bine, avand in vedere ca totusi a revenit de o perioada destul de mica. Sper sa revina la o forma competitionala buna. Baltoi nu a fost jucat suficient, nu stiu daca ar fi o solutie viabila. Aducere a lui Bucur ar putea fi o varianta buna, daca tinem cont de forma pe care o arata in acest moment. Totul e ca odata ajuns la Dinamo, sa dea dovada in contiunare de profesionalism si sa nu creada ca totul e rezolvat. Aceasta e de fapt problema multor jucatori talentati care ajung in Groapa: cred ca au totul la picioare si nu se mai pregatesc cum ar trebui. Viata lor extrasportiva nu e cea a unui profesionist. Alta varianta pentru linia ofensiva este si Sestak. Nu cred ca e nerealizabila aducerea lui.
Va astept cu raspunsuri, pareri si propuneri la opiniile prezentate.
FORTZA DINAMO!!! by Dumi
dumi
Nov 21 2004, 07:18 AM
Bah baieti, pe voi chiar nu va intereseaza subiectul asta ?!? :?:
flaviusO
Nov 21 2004, 11:05 AM
mda... la capitolul fundasi cei mai indicati, in opinia mea, sa fie adusi ar fi D.Goian de la Bacau si Pascovici de la Farul... dovada ca aceste echipe au cele mai bune aparari... exclud steaua pt. stim cu totii ca joaca tot timpul in superioritate numerica :) Ca mijlocasi, sper ca aducerea lui Adrian Cristea sa fie solutia, deci nu cred ca ar mai fi necesare alte transferuri, deoarece, cum am mai spus m-am saturar de GLUME de jucatori, ca fizic, gen Gigel Coman sau Cristocea, care alaturi de Grigorie, Tames, Margaritescu si Petre, in cazul ca nu ar pleca, ar intregi o echipa de gnomi... Ov. Petre nu mi se pare o solutie viabila de vreme ce il avem pe Margaritescu... Pe benzi, in cazul ca pleaca Petre, va fi DERANJ mare si nu vad cine l-ar putea inlocui... pe stanga, eu inca sper ca Vladut Munteanu sa-si aduca aminte de meciul cu Sahtior sau de cel cu Craiova din returul trecut...In atac, eu NU IL vreau pe Bucur, din aceleasi motive din care nu il vreau pe Coman sau Cristocea... mai degraba Sestak, dar cred ca vom ramane cu ceea ce avem acum, mai putin Danciu!!!
1948
Nov 21 2004, 01:23 PM
ce achizitii imediate ?! sa fim seriosi ... vand vreo 5 jucatori si aduc in locul lor jucatori de divizia B ... sa nu ne amagim degeaba
drimacus
Nov 21 2004, 07:34 PM
1. Salagean .. clar ... sa scapam de semeghin .. care a jucat 1 an bine cu alcool in sange shi acum cred ca a dublat cantitatea saptamanala
2. Ad. Cristea .. care va fi un plus intr-adevar ... dar din sezonul urmator ... prevad ca returul asta va fi mai mult de acomodare shi nu va juca prea mult ( dar nu e rau .. nici mutu nu a jucat prea mult in returul in care a venit la noi )
3. ar fi senzatzionala o revenire a lui Alexa .. dar din ce am citit e putzin probabil
...
in rest ... nu stiu ce sa zic ... daca pleaca Petre si Danciulescu ... mi-as dori 2 jucatori de la sportu Bucur shi Ciupe(care tot anul a jucat bine)
a si Maxim ar fi o super solutzie pe flancul stang ... dar ca fundas simplu ... nu mijlocas pe toata banda .. si asa cred ca i s-ar face loc si lui Vl, Munteanu pe partea stanga... asta ar fi cea mai mare dorintza a mea .. sa se treaca la 4-4-2 ... de ani de zile astept aceasta schimbare ...shi m-am bucurat cand a venit ando ca stiam ca e adeptul 4-4-2 -ului ... dar anull trecut n-am mai zis nimic ... pt ca echipa a mers bine .. shi oricum nu aveam jucatori pentru 4-4-2
...
ShadoW
Nov 21 2004, 10:23 PM
Bai Flavius0 dar tu ai ceva impotriva jucatorilor scunzi ?? Sa aibe toti 1,30 si sa luam noi titlul si sunt super multumit
flaviusO
Nov 21 2004, 11:12 PM
Da ma!! M-am saturat sa ii vad atat de neputinciosi in fata unor echipe ca Otelul Galati sau mai vechile noastre cunostinte rudimentare, care starnesc amintiri foarte dureroase ca Polonia Varsovia sau Knuttspirnufelag Reykjavic...
ReDBullD0G
Nov 21 2004, 11:12 PM
hahahahahahhahaha.....lol Shadow!.....ma las ca vedem noi..mai e pana atunci!....Oricum nu ne ia nimeni in seama!
ReDBullD0G
Nov 21 2004, 11:21 PM
Cert e ca iar i`am ars pe prazari!:))))................................................RESPECTELE MELE PENTRU "Taran"!!!!!.........trebuia sa`i dea si picioru ala de la care s`a abtinut!
flaviusO
Nov 21 2004, 11:26 PM
Da!!! Tzaranul si-a castigat respectul nostru, daca mai era nevoie ;)
kacio
Nov 22 2004, 08:23 AM
mihalcea prieten cu marius niculae
au facut karate amandoi :)
era frumos daca-l lua la bataie pe ala , oricum avea o fata de speriat in el suporterul ala
trebuia sa danseze pe fata lui ala :dancing:
forzza dinamo
flaviusO
Nov 22 2004, 02:39 PM
Marius Niculae a facut judo... ma indoiesc ca tzaranul a facut vreun sport de contact... nu pare genul
flaviusO
Nov 22 2004, 02:41 PM
Marius Niculae a facut judo... ma indoiesc ca tzaranul a facut vreun sport de contact... nu pare genul
Anonymous
Nov 22 2004, 03:06 PM
pana una alta singura certitudine este adrian cristea de la iasi
de salagean uitati ca l-a luat govor cu el in germania (fc köln) si/sau olanda...
buga este acontat de rapid, la fel se pare si pascovici...
eu propun sa-l aducem pe gascoigne!!!
Metallica
Nov 22 2004, 07:02 PM
seme ar fi cel mai suparat daca ar veni gazza.n-ar mai fi el betivul sef si cel ocupat cu toate bautele si escapadele nocturne.
cat despre achizitii nu e important ce vem noi sa vine ci ceea ce vor bbnc.carora le transmit nu e!
eu i-as vrea pe tibi balan si pe maxim de la sportul,pe fl.moldovan de la national...si pe sestak.si sa plece tames , iordache, burca.
flaviusO
Nov 22 2004, 07:10 PM
bozo... gazza s-ar integra perfect... cred ca i-ar invata unele smecherii pe astia ai nostri
ReDBullD0G
Nov 22 2004, 09:02 PM
Ce Gascoine ma ati innebunit??....n`avem destui adoratori a lu` Bachus....ne mai trebuie unu`?....si oricum ala nici nu cred ca stie unde`i Romania!:)
drimacus
Nov 23 2004, 11:47 AM
flavius.... cred ca Gazza ar avea de invatzat de la ai nostrii , nu invers... :)
nico
Nov 23 2004, 01:50 PM
Poate renuntam la jucatori de 1m si un pic(1,maxim 2 sunt de acord),dar noi am facut colectie de pitici!!!! Trebuie sa luam jucatori tari pe picioare,tehnici si inalti! Si care sa-si dea sufletul pe teren pt DINAMO ,nu sa stea 1 an si sa o stearga afara. Fara declaratii pompoase si mai legati de aceasta formatie(un exemplu ar fi Margaritescu, un tip realist si care pune osul la bataie).
nico
Nov 23 2004, 01:57 PM
Despre noutati,eu mi-as dori sa vina 2-3 mijlocasi de valoare si un fundas stanga normal(vezi Seme)
flaviusO
Nov 23 2004, 02:06 PM
QUOTE(drimacus)
flavius.... cred ca Gazza ar avea de invatzat de la ai nostrii , nu invers... :)
eeee... machitori machitori ai nostri dar nici chiar asa 8)
dumi
Nov 23 2004, 04:59 PM
Chiar daca sunt convins ca de plecat vor pleca sigur 2-3 jucatori, iar de adus nu vor fi adusi cine ar trebui(in nici un caz cei pe care ii va cere Ando), eu cred ca asta e o problema importanta si merita sa-i acordam atentie. Nu numai cine ar trebui sa vina, ci si cine n-ar mai avea ce cauta in lot. La acest clasament, pe "pole-position" cred ca stau Seme si Burca. Iar despre achizitii, am mai pomenit mai sus cateva nume pe care le repet: Salagean sau Pascovici, Sestak si/sau Bucur, Cristocea, McKain. Un alt fundas care din iarna ar putea fi liber este Daouda, care nu tocmai rau. Si ar mai fi benzile laterale, care ar trebui acoperite in pauza competitionala.
Forza DINAMO !!!!
1948
Nov 24 2004, 05:27 PM
poate Mihalcea a facut full contact :))
Paolo
Nov 26 2004, 12:56 PM
Cred că achizițiile cele mai bune ar fi următoarele: Cristocea, T.Balan, Maxim, Sestak, Bucur, Pascovici, McKaine.
Ce spune-ți de un mijloc cu Cristea, T. Bălan, Păcurar și Cristocea? Sau un atac cu Bălțoi și Bucur( sau Sestak). Părerea mea este că nu avem mijlocași care să știe cu mingea, să țină mingea mai mult, pentru că dacă o pierd repede vin echipele adverse peste fundași și de aceea ies GAFELE fundașilor. Pe linia de fund, (părerea mea) este că nu mai au ce căuta Alistar, Ciubotariu, iar Iordache și Semeghin dacă nu se vor pregăti cum trebuie ar fi mai bine să ne lase. În schimb Galamaz și cu Irimia dați-mi voie să am un semn de întrebare asupra lor. Dacă erau buni rămâneau la Rapid, așa la Dinamo este "rampa de lansare(sau relansare) pentru unii sau alții (cimitirul elefanților).
dumi
Nov 26 2004, 11:06 PM
Cred ca un prim pas ar fi pastrarea actualilor jucatori pe care ii iubim si pe care ne putem baza. Sa poata fi oare posibila pastrare alui Danciu si a lui Petre? Ce e drept, ar merita sa fie lasati sa plece, dar parca acum avem mai multa nevoie de ieri ca niciodata.
Cu ei in echipa si cateva achizitii cu cap, putem reveni in lupta pentru titlu !
flaviusO
Nov 27 2004, 11:45 AM
e greu sa revenim la titlu... 6 infrangeri in 14 meciuri sunt mult prea multe... :(
red dog forever
Nov 27 2004, 05:31 PM
Daca vorbim de achizitii, primul pe lista ar trebui sa fie un nou antrenor cu o noua conceptie si un sistem de joc, ce joaca andone acum nu se mai joaca demult in europa.. aloooo voi unde sunteti , chiar nu vedeti asta ? Joaca cu dacia braila si foloseste 2 inchizatori ... sa te-apuce rasul nu alta... sau un alt exemplu: andone l-a omorat pe petre poate si pe altii- punandui sa joace pe posturi si in sisteme pe care el le inventeaza noaptea.......
Ca transferuri cred ca ne trebuie 2 fundasi buni, pe pascovici si moldovan sa-i puna langa ciubotariu , un mijlocas la constructie langa cristea ( daca nu pleaca petre nu ne trebuie) si ne trebuie un varf bun , sa-i faca cancurenta lui niculescu . Deci ne trebuie maxim 3-4 jucatori valorosi. Ooo am uitat, scuze , la un antrenor ca andone cred ca-i trebuie vreo 5 de danciulescu in echipa ca sa poata sa mai castige vreun trofeu, anul trecut a avut nevoie doar de-un danciu, anul asta tre sa vorbim poate il aducem pe hagi in vremurile lui bune sa-l scoata din rahat , dar cred ca si pe-ala l-ar palfona.....
UNGUREANU ROBERT
Nov 28 2004, 03:08 PM
red dog, si ce facem cu Ando. un tip, mai precis Francisc I, a spus citez din memorie " totul este pierdut mai putin onoarea " poate ca nu este cel mai bun pt Dinamo, poate ca este depasit dar iubeste Dinamo si este caine pana la moarte, merita respectul nostru. nu vreau sa intru in polemica pt andone doar am exprimat un punct de vedere
1948
Jan 8 2005, 12:01 PM
propun ca achizitii imediate ... borcea , netoiu , badea , :)) de astia avem nevoie :))
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.