luis
Apr 17 2010, 08:44 AM
Dinamo se afla in acest moment intr-un moment de rascruce a existentei sale.
Este momentul in care ne putem alege, noul drum pe care dorim sa-l urmam.
Dinamo trebuie sa se bazeze pe oameni care doresc cu adevarat sa munceasca si sa joace cu adevarat pentru Dinamo!
Sa avem un discurs civilizat, sa nu injuram, sa nu ponegrim ci doar sa spunem lucrurilor pe nume.
Suntem ultrasi sau doar suporteri, dar toti suntem dinamovisti, toti dorim binele lui Dinamo!
HAI DINAMO!!!
alin-berceni squad
Jul 9 2010, 07:04 PM
interesant este ca nimeni nu a raspuns pana acum la aceasta intrebare (cum salvam Dinamo?).Este in firea noastra (a dinamovistilor,a suporterilor,a romanilor) sa criticam,dar sa nu venim practic cu nici o solutie.E foarte simplu sa-i injuram zilnic pe giovani,borcea,badea,sa ne vaitam ca ne distrug clubul ce-l iubim (ca in povestea cu drobul de sare),dar noi suporterii ce facem ca sa evitam aceasta situatie?Cum il salvam ?nici un post in 3(trei) luni de zile !!!
Cum salvam Dinamo?
Am eu o solutie :sa venim toti cei care iubim aceasta echipa la stadion si sa incurajam continuu Dinamo.Sa mergem in deplasari si la fel sa-i incurajam.Sa umplem stadionul,sa punem presiune pe echipa adversa (nu pe a noastra injurand jucatorii),in deplasare jucatorii sa simta ca sunt sustinuti,sa nu le fie teama de echipa gazda.
Nici eu nu-i agreez pe cei trei ,dar nu o sa plece datorita unor mesaje pe gard,si nici datorita unor injuraturi la meciuri.
Daca echipa va face performanta (si sustinuta frenetic exista o sansa ) poate trezi interesul unor investitori seriosi si cei trei o pot vinde.Asa in nebunia care e acum cine dracu sa vina?Culmea e ca injurandu-i,vom avea parte de ei mai mult.
Ce putem pierde ?
ps..Dinamo a fost echipa securitatii statului (cel mai urat aparat al sistemului comunist),si a fost sustinuta.Veneam atunci la meciuri si strigam HAI DINAMO,fara sa imi pese de generalii care conduceau Dinamo.Eu iubeam jucatorii,si numele si echipa Dinamo.Cand dupa revolutie s-au perindat la conducere toti borfasii,in frunte cu vasile ianul,la fel nu mi-a pasat si am sustinut echipa.ce poate fi mai frumos decat sa iti conduci echipa iubita spre victorie? Daca v-ati plictisit de Dinamo ,stati acasa.Nu va imaginati cat rau faceti echipei.Trebuie sa salvam Dinamo,nu sa punem umarul la distrugerea lui.
MosIonRoata
Jul 9 2010, 07:53 PM
Clubul Dinamo nu poate fi salvat de la desfiintare decit daca va redeveni ce a fost:
clubul Ministerului de Interne. Numai asa poate acest club sa-si recistige
identitatea de club al ordinii, disciplinii si al spiritului de sacrificiu pus in slubja
Tarii si Poporului. Intelegem ca acest lucru nu se mai este posibil intrucit, daca
s-a desfiintat Tara, nu mai avem nici Minister de Interne ...
POST SCRIPTVM:
"Cum Salvam Dinamo?" este incorect. Varianta corecta este: "Cum Salvam Clubul Dinamo?".
Sanatate!
Cai Lun
Jul 9 2010, 11:29 PM
QUOTE(alin-berceni squad @ Jul 9 2010, 08:04 PM)

interesant este ca nimeni nu a raspuns pana acum la aceasta intrebare (cum salvam Dinamo?).
Ba da, topicul asta avea cateva pagini bune, dar din cauza problemelor pe care le-am avut la site in timpul iernii, continutul acestui topic s-a pierdut. Pacat, erau niste idei utile pe aici...
matador
Jul 10 2010, 10:33 AM
luat cu asalt casele impresarilor si terorizat familiile. In afara de pietre si cutite nu vad altceva
spin
Aug 9 2010, 04:55 PM
Învățați fraților să vă bucurați de victorii si să uitați repede de înfrângeri . Eu cred ca Ando va face treabă bună la Dinamo dacă va avea liniște . Numai cu gândul la injurat și la scandal sunteți. HAI DINAMO !!! Fie vreme bună, fie vreme rea ...
soho
Sep 21 2010, 08:07 PM
cred ca
daca vrei cu adevarat sa intzelegi cauzele unui cosmar care defineste de ani buni situatzia acestui club, trebuie sa incerci in primul rand sa identifici elementul de constantza. foarte probabil vei gasi, dincolo de influentze becali, doua personaje: "eternul badea" si interfatza borcea; in mod normal ar trebui sa fie de comedie, dar, tzinand cont de pasiunea suporterilor, conotatziile sunt tragice. halucinant este pentru mine ca oamenii astia sunt foarte bogatzi; pentru ca erorile lor nu deriva din ignorantza pe domeniul fotbal, ci apar, sub lupa unei analize ratzionale, ca simple greseli de logica elementara. ma indoiesc ca un factor uman de decizie cu iq rezonabil ar comite cu atata obstinatzie aceleasi greseli, traduse prin alegeri eronate. e suficient sa privesti obiectiv evolutzia mandatelor pe banca tehnica, pentru ca sa realizezi ca sefii lui dinamo au un adevarat cult pentru mediocritate (nu e nevoie sa mai iei in calcul lipsa investitziilor) :
nu cred ca e cazul sa amintesc de rednic, pentru ca el oricum avea o pasiune pentru descoperirea portarilor de mare valoare din noua zeelanda iar, in ceea ce priveste jucatorii de camp, a reusit sa scape de cel mai bun coordonator de joc pe care l-am vazut in ultimii ani in campionatul nostru - francezul fernandez.
nu cred ca e cazul sa amintesc de "eroarea" boneti, singurul care, in spiritul sanatos al scolii italiene, reusise sa construiasca o aparare viabila.
dar, man, sa ne limitam la doi antrenori cu performantze extraordinare in strainatate: tzalnar si andone, tehnicieni care au transformat spectaculos lotul si jocul lui dinamo. in ceea ce priveste jocul, au ca element comun ideea de a folosi doi inchizatori in permanentza, chiar daca trebuie sa construiasca ofensiv. referitor la celelalte elemente de tactica nu pot sa spun nimic pentru ca din jocul lui dinamo nu intzeleg nimic. cred ca nici antrenorii in cauza nu intzeleg mare lucru. in ceea ce priveste lotul, remrc ca au reusit sa indeparteze sau sa ingroape jucatori de calitate - predescu, zicu, helder, vranicovici - si au adus fotbalisti gen molinero sau rubio, mai mult decat modesti.
aceasta echipa de astazi a lui dinamo, echipa care in mod normal s-ar bate la retrogradare, echipa fara portar, peticita cu jucatori expiratzi, gen danciulescu, margaritescu, catalin munteanu, andrei cristea, marius niculae, este opera cuplului badea-borcea, cu tehnicienii mentzionatzi la sustzinere.
atat timp cat conducerea lui dinamo va ramane aceeasi acest club nu va performa. dinamovistii ar trebui sa boicoteze meciurile lui dinamo, pentru a determina actualul actzionariat sa renuntze.
matador
Sep 21 2010, 08:32 PM
ok, majoritatea a cam inteles cum sta treaba lanoi , asa ca analizele nu isi mai au locul. Treaba e sa facem un brainstorming pentru SOLUTII. Eternele proteste la meciuri un isi au efectul scontat , nesimtirea din clanul ciobanilor si a acolitilor acestora fiind mult prea mare. Ba chiar, in opinia mea ii amuza pe g**zarii astia cum oamenii isi ocupa timpul injurandu-i. Chiar ar trebui sa facem ceva sa ii arda acolo unde ii doare mai rau , la buzunare. Propunerea mea e sa le terminam psihic jucatorii aflati sub contract , dupa metoda pe care involuntar am descoperit-o : cazul Zicu. Sa ii inscrie. Alte idei?
costin338
Sep 27 2010, 10:22 PM
Fratilor,ce e atat de greu de vazut cum salvam DInamo? Chiar nu vedeti k trebuie schimbata toata apararea pana la portari? E asa de greu? Avem antrenor,avem mijloc,avem atac,dar dupa cum ati vazut nu am inceput cu portar si fundasi (aparare) din cauza faptului k nu avem asa ceva.Asta este rezolvarea si raspunsul la intrebarea cum salvam Dainamo.O APARARE noua si buna,cu jucatori (fundasi) de valoare.Asta presupune k investitorii de la Dinamo sa dea ceva bani pe niste fundasi adevarati.Si ar mai fi ink ceva...jucatorii sa joace fotbal si sa nu mai gandeask asa k acum...joc,nu joc,salariul merge.Asta nu este dovada de fotbalisti profesionisti.M-am saturat de amagiri,de suparari,de umilintze.Gata!Nea Ando,nu te supara dar sa sti k uneori mai au si supotrerii dreptate.Si dak imi permiti nea Ando,vezi k la centrarile din cornere sau actiuni asezarea in teren a atacantilor si a mijlocasilor ofensivi este mai rea k la echipele de copii care invatza ABC-ul fotbalului.Asta k sa nu mai zicem k unii dintre jucatori nu stiu sa stea in teren si se cred profesionisti.Eeee...in felul asta nu o sa ajungem nicaieri si k dovada uitati-va la jocurile echipei si la ceea ce joaca Dinamo.Off...spun asta cu durere in suflet,dar nici de mintit nu ma pot minti singur.Ceea ce este sigur si de neclintit,este faptul k desi uneori nu imi convin jocul si rezultatele echipei sau locul ocupat in campionat,in sufletul meu strig,hai Dinamo! Sinser,sper sa fiu inteles si nu huiduit.Asta chiar dak sunt putin...critic cum ne numeste nea Ando.Hai Dinamo!
motry
Sep 28 2010, 02:16 PM
echipa trece printr-o perioada foarte dificila, cine este cu adevarat dinamovist o sa fie la meciul cu otelu si o sa isi incurajeze echipa !!!
matador
Sep 28 2010, 04:26 PM
fotbalul in general nu mai merita salvat. M-am saturat de toate tiganiile din fotbal. vreau sa vad si altceva la tv sau in ziare decat adunatura asta de cocalari . Salvati CS DINAMO , care a tot furnizat CAMPIONI pe parcursul istoriei sportive.
Cai Lun
Sep 28 2010, 04:31 PM
Si daca sunt mai mult de 14.500 de dinamovisti adevarati ce facem? ca n-or sa incapa tot ipe stadion... aia consideram ca sunt niste ratati, nu?
N-o mai dati in "dinamovisti adevarati" ca va dati de gol...
bugbox
Sep 28 2010, 05:23 PM
Ionuț Negoiță va prelua ACSMU Poli Iași. Ia uite cum se duc banii. Walter la U. Negoita evident nu va mai da bani la Dinamo, conflict de interese. Borcea nu mai baga bani. Badea nu prea a bagat de fel. Si ne mai miram de ce merge cum merge treaba ? Eu unul mor pe incapatanarea lui Andone de a trage la titlu anul asta cand puteam sa facem reconstructie cu adevarat. Musat la Unirea; Goian la Astra; Paun, Grigore, Ionita, Stanescu, Popa pe la Dinamo 2 si noi facem reconstructie cu jucatori blazati(Niculae, Andrei Cristea), pe final de cariera (Danciulescu, Bordeanu, Munteanu, N'Doye) sau pur si simplu fara valoare(Scarlatache, Margaritescu, Moti, Garat, Curca). Astia intr-un an, maxim doi se vor transfera/retrage si o sa ramanem cu jucatori tineri neobisnuiti cu rigorile ligii 1, cu salarii mici si cel mai probabil Talnar la carma. Eu unul prevad 3,4 ani la fel de neproductivi. Clar n-avem fata de CL chit ca prin absurd luam titlul.
StefAdi
Sep 30 2010, 12:25 PM
Sa stii ca ai dreptate, Dinamo nu prea are grija de tineri. Gandeste-te asa: totusi Stanescu nu este la fel de bun ca N'doye, Torje, Alexe, Cristea si poate nici ca restu mijlocasilor pentru ca este totusi tanar si are de invatat. Andone nu poate si sa aiba rezultate si sa creasca tineri la prima echipa pentru ca nu este stilul lui. El se foloseste mereu de jucatori lui cei mai buni indiferent de varsta deci se gandeste mereu la prezent nu la viitor. Greu sa gasesti un astfel de antrenor.
Cai Lun
Sep 30 2010, 02:37 PM
Hai sa fim seriosi.. Negoita ca Negoita, da' sa plangi dupa Walter...
crisjohn
Dec 9 2010, 01:03 PM
Astazi Dinamo este intr-o situatie critica si rezultatele sunt destul de elocvente in directia asta. Locul 6 dupa turul campionatului este jenant pentru Dinamo si din pacate pentru noi am cam inceput sa ne obisnuim cu situatia. Totusi cel mai dureros lucru este ca nu vedem nici un viitor la situatia actuala. Exista cativa baietashi care se numesc actionari si care nu fac nimic pentru DINAMO, exista jucatori care intra pe teren si atat si exista un antrenor care arata ca un baiat bun la toate dispus sa nu supere pe nimeni... Suplimentar avem o presa negativa total la adresa FC Dinamo si tot ce inseamna Dinamo... Ce inseamna asta? Inseamna ca in maxim 10 ani o sa fie o echipa prin Divizia B sau cum s-o chema ea atunci iar in rest o sa vorbim de Dinamo cam cum vorbim acum de Chinezu Timisoara sau Venus, adica doar amintiri... Cu alte cuvinte aceasta situatie de azi nu este doar grea dar ucide si viitorul clubului Dinamo nu doar prezentul.
Avand in vedere cele spuse mai sus eu consider ca prima problema, generala pentru fotbalul romanesc, este modul de impartire a actiunilor clubului precum si organizarea acestuia.
Personal cred ca FC Dinamo ar trebui sa fie societate pe actiuni in care sa fie vandute pe piata minim 55-60% din actiuni restul fiind pastrate de 1-2-3 actionari majoritari. Deasemenea Presedintele Clubului ar trebui ales prin vot de actionari acestia si ma refer la toti posesorii de actiuni la FC Dinamo. Cei doritori sa fie Presedinte la FC Dinamo ar trebui sa vina cu echipa manageriala si cu planuri clare inclusiv financiare. In acest fel Presedintele ales al lui FC Dinamo cu mandat de maxim 2 ani (hai sa zicem 3) va trebui sa prezinte un raport anual si acesta sa fie validat de actionari si altele... Avand in vedere ca peste 50% din actiuni ar fi vandute pe piata va fi foarte important ca Presedintele clubului sa aiba acceptul a cat mai multi si in acest fel am putea sa avem si noi un management adevarat, solid, de valoare... Mi se pare aiurea ca azi sa discute 2-3 oameni si sa decida cine e Presedinte la un club care are o groaza de suporteri care azi nu mai vin la stadion tot din cauza ratatilor de actionari...
Daca s-ar ajungea la ceea ce am spus eu mai sus cred ca Dinamo ar avea sansa sa devina un club profesionist din toate punctele de vedere si ar avea un viitor adevarat. De ce? Pentru ca deciziile s-ar lua numai in avantajul FC Dinamo si nu a unor baieteii care se numesc actionari dar isi indeasa banii in buzunare...
Daca nu ma insel (si chiar vreau sa ma corecteze cineva) cam asa e si modelul la FC Barcelona... Cred ca problema lui Dinamo este organica si degeaba injuram noi jucatorii sau antrenorul atata timp cat raul e mult mai sus...
Voi ce credeti ca ar trebui schimbat la Dinamo pentru a redeveni ce a fost?
IulianC
Dec 23 2010, 08:18 PM
PASTE dintr-un mail trimis la adresa de de la care vine mailul de validare al contului... nu sunt sigur ca nu e un bot asa ca am postat si aici...poate cineva e interesat.
"Ca tot nu s-a oferit nimeni de pe site sa faca o petitie, am facut eu una. Am facut o greseala de scriere omitand un "la" dar in rest e ok. I-am trimis adminului site-ului mail sa o corecteze ca eu nu mai pot. A semnat o oaie din cate vad. :)) Faceti ce vreti cu ea. Va salut si sarbatori fericite tuturor!
http://www.petitieonline.ro/petitie/salvat...-p10757050.htmlDaca nu va place si inca aveti ideea cu petitia puteti sa faceti alta pe site-ul ala sau pe cele concurente...e gratis si se face in 2-3 pasi simpli. Numai bine.
Apropo...a aparut pe prost.ro un articol in care Ioan Niculae spune ca daca ajunge sef scapa de berbecalioti. Nu stiu daca e o strategie sa castige increderea suporterilor sau e pur si simplu bunul lui simt dar eu tind sa am incredere in el. "
farkas
Jan 26 2011, 02:01 PM
Sa facem si noi mai mult pentru a ajuta Dinamo:
dinamorupesteaua
Jan 26 2011, 04:19 PM
parerea mea este CA salvarea ar putea veni de la jucatorii tineri...daca o tinem tot asa cu batraneii care alearga CA melcii o sa ajungem sa numai privim meciurile de ciuda si frustrare
farkas
Jan 27 2011, 03:14 PM
Daca pune Ando biciul pe ei, poate au sa si alerge.
Cai Lun
May 10 2011, 08:56 PM
Am primit la redactie urmatorul mesaj, pe care il reproducem ca atare:
Nu vi s-a sculat?
Haideti sa o punem de o "revolutie" . Nu v-ati saturat cum conducatorii si clanul Becali se pisa pe istoria clubului nostru ? Scuzati-mi expresia si nu numai pe al nostru club si pe celalalte cluburi (gen Craiova). Nu v-ati saturat jucatori buni sa frece banca de rezerve doar pentru ca nu sunt afiliati clanului Becali ? Nu v-ati saturat ca un antrenor bun ca Andone (poate a imbatranit si numai este bun) sa fie comandat de clanul Becali? Nu v-ati saturat ca fotbalul sa fie comandat de niste comandati ? Nu v-ati saturat ca un derby Dinamo - Steaua sa numai aibe nici umpic de frenezie, sa para un meci Dinamo - Branesti si sa fie scos in fata doar de presa ? Nu v-ati saturat ca persoane care au vrut sa faca bine clubului nostru au fost inlaturate (Florin Prunea)? Nu v-ati saturat sa jucati intr-un lighean , deoarece conducerea n-are bani, dar bani au fost,dar s-au plimbat prin alte buzunare.
Cred ca singurul lucru bun adus de acesti mafioti ai fotbalului au fost Gaman si Barboianu, care nu se stie daca vor ramane aici .
Eu unu m-am saturat, voi nu? Altii s-au plictisit de cati bani au luat de la acesti hoti . Eu unul , sunt mahnit deoarece ei isi bat joc de istoria noastra, de echipa noastra mult iubita ,pentru care multi si-ar da viata fara sa stea pe ganduri.
Nu o luati in nume de rau pentru fanii clanului, dar eu chiar numai pot,
Anonim.
-------------------
Daca vreti sa postati acest mesa pe site, as fi foarte fericit ,eu numai pot de nervi.
Poza puneti voi ce credeti, astept raspunsul vostru.
farkas
Jun 12 2011, 07:22 AM
DINAMO trebuie sa mearga mai departe, indiferent cine conduce. Oamenii mor , se schimba, DINAMO E ETERN!!!!!
rew
Jun 14 2011, 03:46 PM
Si Nottingham Forest e eterna prin divizia B, chiar daca a cistigat doua cupe ale campionilor acu 30 de ani
farkas
Jun 15 2011, 07:18 PM
Urcusurile si coborasurile sunt inerente!
Totul e sa revenim acolosus, sa cucerim trofeee!!!
Florin_Bogdan
Jun 16 2011, 07:37 PM
Nu stiu cum salvam Dinamo.. Dar ceva trebuie schimbat neaaparat... Incepem sa avem gandire si lot de echipa de mijlocul clasamentului...
farkas
Jun 17 2011, 02:19 PM
Nu sunt bani!
_JohnDoe_
Aug 22 2011, 09:18 PM
11 - motive sa umplem stadionul joi
1. Pentru ca iubim Dinamo si indiferent de situatie locul nostru este in tribune
2. Pentru ca Torje merita un stadion plin care sa ii multumesca pentru daruirea de care a dat dovada in anii in care a imbracat tricoul alb-rosu
3. Pentru ca Mister are nevoie sa ne auda, pe patul de spital, ca suntem alaturi de el si il iubim
4. Pentru ca avem sanse mari sa mergem in grupele EL
5. Pentru ca Sopra tutti siamo noi
6. Pentru Mopsu si toti ceilalti caini care ne-au facut dealungul timpului sa iubim culorile alb si rosu
7. Pentru ca Cei ce sunt dinamovisti niciodata nu sunt tristi
8. Pentru ca doar impreuna putem invinge
9. Pentru ca nu exista mai fidel decat cainele
10. Pentru ca Dinamo suntem noi - suporterii
11. Pentru Unicul capitan Catalin Hildan
el si-a dat viata pe teren pentru ca la finalul fiecarui meci, cand se urca pe gard, mii de suflete cantau cu el
Ordinea motivelor este aleatoare cu doua exceptii:
1. iubirea pentru club trebuie intotdeauna sa fie primul motiv si suficient sa ne duca in tribune la fiecare meci
11. -11- nu poate fi decat al lui Catalin Hildan.
FarfelkugeL
Aug 26 2011, 10:26 AM
farkas
Sep 1 2011, 05:30 PM
QUOTE(_JohnDoe_ @ Aug 22 2011, 09:18 PM)

11 - motive sa umplem stadionul joi
(...)
L-AM UMPLUT DEGEABA!!!
Cai Lun
Sep 5 2011, 07:53 PM
Am primit la webmaster@dinamomania.net urmatorul mesaj (semnat Valentin):
Buna ziua stimati colegi de suferinta,
Mai jos aveti un link pe care as dori sa-l publicati,ce reda cu precizie situatia finaciara,sau mai bine spus dezastrul in care ne zbatem,de circa 5 ani,in timp ce altii fumeaza trabuc si isi cumpara proprietati pe la miami,desi pe vremea cand eram devalizati de alta creatura ,mai putin rapace si mai naiva, precum Ianul,nu se jenau sa circule cu daciile din dotare.
Pentru a nu ne mai complace in aceasta situatie mediocra,trebuie sa facem o revolutie,nu la modul sa ne luam de gat cu 'badigarjii' natarailor din conducere,ci sa luam initiativa de a ne organiza ca o societate pe actiuni,care sa inainteze o oferta 'groparilor'.20.000 de oameniX200 euro,inseamna 4 milioane de euro.Merg pe premiza ca i-ar accepta, ca alta marfa de vanzare nu mai este,Bebe,Cap de zmeu,Danciu,Diabate ,Rus si altii nu au cum sa valoreze atat,dar trebuie sa-i tentam cu ceva sa plece la Miami,definitiv si irevocabil.
Apoi cu o administrare corecta a clubului,bani din drepturi tv, banii din biletele ce le vom vinde lumii reintoarsa la stadion pentru ca ar reaparea speranta,sponsori,marketing,cresterea idolilor pentru a ne reface capitalul de simpatizanti pierduti,cooptarea fostelor glorii in randul actionarilor,eu am convingerea ca putem renaste.S-a ajuns intr-un punct de unde nu se mai poate continua.
Se observa din radiografie,ca totusi s-a realizat o cifra de afaceri de 10 mil de euro anul trecut,in conditiile unui stadion gol..., deci e imposibil sa nu reusesti sa te descurci in liga 1 cu un astfel de buget,dar repet societatea sa fie condusa corect de manageri adevarati,nu de gangsteri a caror calitate sa fie prietenia cu mitica dragomir sau cu membrii clanului becali.
Fiecare suporter cotizant trebuie sa fie convins ca banii i se vor intoarce in caz ca esuam in strangerea lor acum,iar daca vom demara proiectul, ca in maxim 5 ani vom avea forta sa le rascumparam actiunile,asta in caz ca vor fi doritori unii sa faca acest lucru.
http://www.financiarul.ro/2011/09/05/dinam...tefan-cel-mare/
POOL
Sep 6 2011, 12:42 PM
Cum salvam Dinamo?
Mai poate fi salvat clubul Dinamo dupa ce a fost condus atata vreme de oamenii astia? E trist, dar s-ar putea sa fie prea tarziu. Daca situatia financiara a clubului e asa cum se vehiculeaza, nu stiu cine ne mai poate salva.
farkas
Sep 13 2011, 05:32 PM
Eu nu cred ca situatia este atat de dramatica!!Cineva are interes sa o prezinte asa!!
Razvanica
Sep 23 2011, 02:46 PM
Ideile de "protest" si "schimbare" par sa prinda din ce in ce mai multe radacini printre suporteri. Acum eu nu sunt convins ca petardele PCH-ului au insemnat cu adevarat ceva, dar, daca s-au vrut un inceput, eu nu pot decat sa ma bucur.
Mi-am spus parerea si pe site, nu cred ca astfel de proteste care pot foarte usor fi prezentate drept "huliganism" pot conduce la vreun rezultat concret. Dar sunt totusi mai bune decat nimic, ori (si mai rau) decat chemarea lui Borcea la salut sau afisele cu Tampafoi. Mai cred ca un protest in care suporterii ar lasa stadionul gol si s-ar aduna sa vada meciurile in alta parte ar avea un impact mult mai mare, atat mediatic cat si asupra celor care controleaza acum clubul si care ar putea sa vada ca, intr-adevar, "unde giovanni e, nimic nu e".
Dar nu despre asta as vrea sa postez acum, ci despre ideea asta de "sa vina oricine, numai astia nu", pe care redmania si altii par sa o sustina. Imi amintesc protestele craiovenilor de pe vremea lui Netoiu, care ziceau "sa plece securistul si sa vina oricine, mai rau nu poate fi". Netoiu a plecat, a venit Dinel Staicu si Craiova a retrogradat. Au urmat proteste impotriva lui Dinel, "sa plece comunistul si sa vina oricine, mai rau nu poate fi". A plecat si Staicu, a venit Mititelu, iar acum Craiova nu mai exista... Sa ne gandim si la alte schimbari celebre de actionariat: Gigi Becali in locul Paunestilor la Steaua sau Iancu in locul lui Dobos la Bragadiru sunt primele care imi vin in minte, si niciuna nu se poate spune ca a avut rezultate pozitive.
Nu vreau sa fiu inteles gresit, si eu ma simt ca si cum Borcea si Badea ar fi omorat pe cineva drag. Dar mai cred ca nu trebuie sa ne amaginam cu ideea ca nu poate fi mai rau. Adevarul e ca nu avem nici un exemplu pozitiv in intreg fotbalul romanesc. Poate ca un Porumboiu, Paszkany sau Niculae par ceva mai ok acum, dupa o vara in care au bagat multi bani in echipe, dar sa nu uitam ca si ei au dovedit in trecutul mai mult sau mai putin indepartat ca sunt facuti din acelasi aluat cu ceilalti patroni de fotbal. Trebuie sa vedem realitatea, in Romania nu exista patroni care sa se dea la o parte si sa lase niste manageri adevarati sa conduca clubul. Oameni gen Zotta, MM Stoica sau Dinu Gheorghe sunt doar niste sugatori, si niste sclavi ai sistemului, in nici un caz niste manageri care sa poata produce rezultate pe o perioada indelungata. Iar rezultatul direct al acestui lucru este ca profitul in fotbalul romanesc, la ora actuala, nu vine din strategii pe termen lung, ci strict din tunuri punctuale, gen calificarea in CL, vanzarea vreunui jucator sau pariuri.
Si, tot din acest motiv, nici o persoana serioasa nu vrea sa intre in aceasta clica, oricat am spera noi. Ce vreau eu sa zic este ca nu trebuie sa ne facem sperante aiurea, Dinamo nu se poate schimba decat daca fotbalul romanesc se schimba in paralel. Altfel, schimbarea unor smecherasi cu alti smecherasi nu inseamna nimic, asa cum nici schimbarea lui Andone cu Ciobotariu nu a insemnat nimic, ci doar trecerea de la dracu' la fi'su. Poate suna fatalist, dar asa vad eu situatia, o schimbare e intr-adevar necesara, dar trebuie vazuta ca o loterie cu putine sanse de reusita.
Demollari
Oct 14 2011, 01:38 PM
Dap, pai nu-i obligatoriu sa iasa o schimbare in bine a 2-a zi dupa plecarea 'scarbelor'. Poate echipa va muri, asa cum prooroceste nefericitul de la Vadul Boului, dar poate va si invia, nu? In tot cazul, castiguri certe vor fi demnitatea, credibilitatea, mentalitatea, profesionalismul, lucruri esentiale pe care acum le privim cu jind doar la altii (si nu-s neaparat echipe mari, doar alea care ne elimina an de an din cupele europene). Daca nu-ncercam nu avem de unde sti, deci sa nu facem si noi ca-n povestirea lui Creanga - cea cu drobul de sare, care daca va cadea...etc.
farkas
Oct 27 2011, 04:15 PM
Oare, noi cei care iubim Dinamo nu putem face nimic?
Echipa merge binisor, suntem pe primul loc, stadionul este gol.Sunt multe paradoxuri!
Hai sa lasam scarbele in pace si sa mergem in numar mare pe stadion, asa cum baietii merita.
Cai Lun
Oct 28 2011, 07:09 PM
Nu.
Cai Lun
Nov 9 2011, 11:22 PM
Mesaj primit la webmaster@dinamomania.net:
Bun.Intre fani acum avem doar o singura intrebare sa ne punem: Mergem pe National Arena sau nu mergem? Imaginati-va ce impact ar avea arena cu 40 de mii de caini (10 mii find stelistii vad ca, cum naiba le da la astia atatea bilete? la retur normal ca ei o sa ne dea vreo 3-4 mii maxim dar noi suntem generosi ce naiba). Dar imaginati-va acuma ce impact ar fi sa fim 100-200 si ei 10 mii. Ar fi un protest clar din partea fanilor iar actionarii ar iesi pe minus si din punct de vedere financiar. Si asta e o idee...sa le fii dat la stelisti 10 mii de bilete ca sa castige niste banuti...sa fie siguri. Ma rog aici e vorba despre ce facem noi. Despre protest s-a tot vorbit. A fost absenteism, cu exceptia catorva sute care au mai sosit cu Brasov si Severin si cativa care protestau pe acolo la stadion (tot respectul sincer asta as vrea sa vad de la mai multi). Personal daca se decide sa nu mergem stau acasa. Am deja abonament dar nu conteaza in situatia de fata. Daca se decide sa mergem toti eu apar negresit pe vechiul Lia Manoliu. Am mai fost la meciul cu Belarus si Manchester deci deja curiozitatea pentru noua arena a disparut la mine.
Scurt si la obiect (eu propun un poll): Ne prezentam sau nu ne prezentam? (o varianta oficiala de la galerie n-ar strica)
Albert
Se face sondaj.
farkas
Dec 17 2011, 07:15 AM
Spiritul dinamovist a disparut. Cine-i vinovat?
Echipa pe primul loc, stadionul gol!
Scarbele din ghencea se scalda in mediocritate, dar umplu national arena.