Cai Lun
Mar 27 2009, 01:43 AM
Ramai fascinat cand vezi Millenuium-ul din Cardiff plin ochi de pasionati ai rugby-ului, printre care si foarte multe femei. Apoi, cand revii si iti arunci privirea la situatia Rugbyului romanesc, ti se pare ca sunt doua fenomene complet diferite. Recent, Romania a cam pierdut si "ultimul tren" care permitea accesul direct la Campionatul Mondial din 2011. "Stejarii" au pierut meciurile importante, contra Rusiei si Portugaliei, dupa ce o "patisem" si cu Georgia. Stand atat de prost in Cupa Europeana a Natiunilor, se pare ca vom fi nevoiti sa ne supunem unei recalificari, care va consta in 3 meciuri cu echipe din grupe valorice diferite... na peste alta, ar mai fi o sansa - asta daca nu punem la socoteala posibilitatea unui retur perfect in CEN.
Deschid cu aceasta ocazie o discutie despre rugby in general, loc pentru a ne concentra asupra evolutiilor echipa noastra nationala, precum si asupra altor discutii despre rugby in general.
BoYkA
Mar 27 2009, 11:33 AM
Sa fim seriosi Cai, infrastructura e de vina, ca jucatori talentati avem.
Asta este Romania ce sa-i faci.
Dar daca te gandesti mai bine la noi se joaca rugby adevarat. In Anglia de exemplu se joaca pe iarba, la noi se joaca pe noroi.
bigbobo
Mar 28 2009, 01:54 PM
Cand am vazut repriza secunda a partidei cu Portugalia m-a bufnit rasul... Paream ca o echipa incapabila sa le punem probleme lusitanilor... Si ne-am gasit taman cui, Portugaliei... Trebuie gandita o strategie pe termen lung care sa prinda contur in 5, 10 ani... In primul rand avem nevoie de o Academie de Rugby in care tinerele talente sa dispuna de toate conditiile necesare practicarii acestui sport, si aici ma refer la terenuri de antrenament, echipament de calitate si nu in ultimul rand la o alimentatie excelenta. Trebuie cooptati in staful indrumator 2, 3 antrenori cu experienta, de preferinta din emisfera sudica care sa fie remunerati pe masura... Pentru asta avem nevoie de resurse financiare extraordinare iar in clipa de fata nu vad pe nimeni capabil sa se inhame la o asemenea munca, poate doar Guvernul printr-un program special... Abia baga lumea bani in fotbal, d-apoi la rugby...
Selectia la nationala lasa de dorit... Se vine doar pe baza de pile, exact ca la handbal si cunosc acest lucru foarte bine, fiind foarte apropiat de baiatu' fostului capitan al Nationalei Romaniei...
E foarte posibil sa pierdem calificarea la Cupa Mondiala din 2011 si asta ar fi un lucru extrem de trist... Nu am pretentie sa jucam ca All Blacks dar macar sa ne revenim la nivelu' anilor 80'...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.