Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Paranormalul
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Extra > La un pahar de vorbă ...
Morpheuss
Dupa cum stiu toti (ma indoiesc ca cineva nu a auzit de acest termen), paranormalul defineste un ansamblu de fenomene ce ies din “normal”. Exista si o stiinta care le studiaza, parapsihologia, tratata foarte serios in institutii de cercetare si universitati din SUA, Federatia Rusa si Marea Britanie,in principal (cele care se cunosc). Termenul de paranormal este de multe ori asociat cu experiente ca telekinezia (capacitatea de a misca obiecte cu ajutorul mintii), telepatia (capacitatea de a comunica la distanta doar prin ganduri), clarviziunea, levitatia, aparitii, fenomene de tip poltergeist etc.

Desi nu intra in sfera paranormalului, as vrea sa extindem discutia si la fenomenul OZN, care a creat isterie acum ceva timp in toata lumea si care inca are adepti si, de asemenea, la unele teorii si ipoteze, cum sunt intens mediatizata teorie a anului 2012, sau ipoteza paleoastronautica.
cosmin targoviste
Iti zic de la inceput ca nu o sa ajungem la un punct comun niciodata . Ma refer aici la cei ce sustin paranormalul si cred in acest fel de fenomene si la noi , ceilalti care nu credem in lucrurile astea .
djmihaitza
Oreste, tu esti ma?
COSMIN C
Pai nu trebuie sa ajungeti la un punct comun, numai sa nu va bateti. 010.gif
RED75
Hmm... Eu zic ca totul se va putea explica "științific". Dacă nu acum, poate peste 100 sau 1000 de ani. Noi să fim sănătoși mosionroata.gif
Morpheuss
QUOTE(cosmin targoviste @ 7 Feb 2009, 22:36) *
Iti zic de la inceput ca nu o sa ajungem la un punct comun niciodata . Ma refer aici la cei ce sustin paranormalul si cred in acest fel de fenomene si la noi , ceilalti care nu credem in lucrurile astea .

E greu sa nu crezi in fenomenele paranormale, acum cand unele tari investesc mult in acele institute de cercetare si studierea fenomenelor are loc in conditii de laborator, sub supraveghere autorizata: fizicieni, biologi...Cred ca problema adevarata se regaseste in sondaj si se refera la originea acestor fenomene. Cred ca aici nu vom cadea de acord.

QUOTE(djmihaitza @ 7 Feb 2009, 22:47) *
Oreste, tu esti ma?

Sincer, nu am vazut nicio emisiune a lui Oreste. Stiu ca el e Cavaler Templier, grad care se regaseste in Ritul de York al Masoneriei, si in emisiunea lui a avut ca invitati persoane ce apartineau Francmasoneriei. O sa caut inregistrarile pe net, chiar sunt curios sa vad ce s-a discutat.
gavros
QUOTE(Morpheuss @ 7 Feb 2009, 22:11) *
Dupa cum stiu toti (ma indoiesc ca cineva nu a auzit de acest termen), paranormalul defineste un ansamblu de fenomene ce ies din “normal”. Exista si o stiinta care le studiaza, parapsihologia, tratata foarte serios in institutii de cercetare si universitati din SUA, Federatia Rusa si Marea Britanie,in principal (cele care se cunosc). Termenul de paranormal este de multe ori asociat cu experiente ca telekinezia (capacitatea de a misca obiecte cu ajutorul mintii), telepatia (capacitatea de a comunica la distanta doar prin ganduri), clarviziunea, levitatia, aparitii, fenomene de tip poltergeist etc.

Desi nu intra in sfera paranormalului, as vrea sa extindem discutia si la fenomenul OZN, care a creat isterie acum ceva timp in toata lumea si care inca are adepti si, de asemenea, la unele teorii si ipoteze, cum sunt intens mediatizata teorie a anului 2012, sau ipoteza paleoastronautica.

in primul rand normalitatea este data de majoritate, si cum pe Pamant cei mai multi nu au aceste puteri paranormale sunt oamenii normali, iar ceilalti paranormali, dar daca cei mai multi ar fi avut aceste puteri cei simpli ar fi fost cei anormali
legat de anul 2012 sunt multe pareri diferite, dar nimic nu este exclus
iar despre emisiunile lui Oreste pot spune ca am urmarit cateva si mi s-au parut destul de interesante, dar aici depinde de fiecare cat este de interesat si cat ii place sa afle lucruri noi

PS: cat despre sondaj nu prea l-ai nimerit, adica ar mai fi trebuit puse si alte variante
Morpheuss
In Ipoteza paleoastronautica a lui Renato Zamfir este explicata originea omului ca fiinta intelectuala. Practic, el demonstreaza ca, prin evolutie, nu se poate ajunge intr-un timp atat de scurt (vorbim de cateva generatii) de la Omul de Neandarthal, hominid adaptat la mediu, puternic, dar lipsit de inteligenta, care nu dispune de un limbaj articulat, la Omul de Cro-Magnon, predecesorul Homo sapiens sapiens (adica omul de azi), dotat cu inteligenta, limbaj articulat, dar neadaptat la mediu. Evolutia se bazeaza pe supravietuirea speciei, nu pe calitate. Calitatea este oferita in timp. Autorul spune ca o civilizatie din afara Sistemului Solar a ajuns aici si, prin procedee genetice complexe, au oferit hominidelor cele mai dezvoltate (Omul de Neandarthal) inteligenta si o imbunatatire calitativa a creierului, rezultand predecesorul omului de astazi. Ei bine, odata cu dezvoltarea creierului, el afirma ca ne-au fost implantate si mijloacele lor de comunicare: telepatia, telekinezia si alte capacitati "paranormale" care sunt foarte normale, de altfel, doar ca omul si-a pastrat mijloacele dominante preexistente: limbajul si mimica.

Astfel ca toti avem puterile astea. In stare latenta, dar le avem. Se pot activa prin antrenamente (vezi tehnici Reiki, yoga, Kundalini etc.). Cine spune ca nu e asa, sa studieze problema calugarilor tibetani care ajung sa-si dezvolte capacitati paranormale, studiate de institute de cercetare parapsihologica. Acum ceva timp, unii au venit de acolo, au mers pe apa, au vindecat cu mainile goale si au devenit celebri. icon_mrgreen.gif
reddog_sv
Buna ideea unui astfel de topic.
Am vazut si eu cateva emisiuni ale lui Oreste si sunt interesante...fenomenele paranormale au si explicatii stiintifice si supranaturale.
Si eu tind mult sa cred teoria paleoastronautilor...lucrurile pe care le-au realizat oamenii in trecut cu resurse si cunostinte pe care nu puteau sa le aiba sau alte descoperiri arheologice din acele vremuri deschid tot mai mult o astfel de perspectiva.
gavros
Am citit cartea, stiu despre ce e vorba. Se banuieste ca Radu Cinamar e pseudonimul lui Pavel Corut, asa ca totul poate fi o poveste SF si nimic mai mult.

Se spune in carte ca galeria se afla undeva sub Sfinx. Zona nu e izolata, oricine poate merge acolo. Si daca este intr-adevar cum spune el, ca au venit americanii, a fost acea mobilizare extraordinara, si s-a taiat muntele cu laser...Cred ca nu scapa neobservat.

Totusi, nu se poate practica turismul. Cica galeria e protejata de un scut energetic icon_mrgreen.gif Asa ca taiati asta de pe lista locurilor de vizitat.

Hai sa ne mutam aici sa nu fim offtopic
dar cineva a reusit sa treaca de acel scut energetic, cum crezi ca a fost asta posibil ?
Morpheuss
O sa redau fragmentul din Viitor cu cap de mort in care se spune despre depasirea scutului energetic:

L-am întrebat pe Cezar ce s-a petrecut când au ajuns la bariera energetică.
— In acel moment discutam împreună cu generalul Obadea și cu generalii de la Pentagon anumite aspecte legate de securitatea bazei. Am fost anunțați că s-a realizat străpungerea și unificarea celor două galerii. Până să sosim și noi, militarii începuseră deja să retragă dispozitivul de plasmă din galerie. Cei trei din prima echipă de intervenție specială a Departamentului s-au strecurat înăuntru pentru a vedea condițiile din noua galerie. Aceasta a fost o mare greșeală, deoarece au ignorat protocolul de acțiune. Au sărit treapta de nivel de un metru între cele două galerii și au început să cerceteze zona de aproximativ patru metri pe care știau că o au la dispoziție până la bariera de energie, care era invizibilă. Din păcate nimeni nu a putut să explice cum s-au petrecut lucrurile. Probabil că cei trei s-au apropiat foarte mult de barajul energetic, deoarece câteva clipe mai târziu s-a auzit un zgomot ciudat, dar puternic, ca un scurt-circuit. I-am găsit prăbușiți la baza inferioară a barierei invizibile, cu trupurile ciudat contorsionate, ca și cum ar fi fost delimitate de marginea precisă a unui perete. Toți trei erau morți. Medicii au declarat moartea lor instantanee prin stop cardiac. Acest lucru a creat o oarecare panică, deși noi ne-am străduit să aplanăm incidentul. După cum aveam să-mi dau seama imediat, panica era determinată mai mult în rândul staff-ului american și se datora faptului că temerile inițiale ale membrilor săi începeau să se adeverească, într-adevăr, în acel moment nu aveam practic nici o cale de acces în galeria antică. Forarea laterală eșuase datorită materialului necunoscut care rezista la orice tentativă de străpungere, iar barajul energetic se dovedea a fi inexpugnabil.
Venerabilul Massini era și el prezent acolo și mi-a cerut părerea, în acea perioadă, detașamentul de comando american încă nu venise. Erau doar specialiștii cu dispozitivul de forare, o echipă de cercetători și reprezentanții lui senior Massini, care sunt și acum: doi generali de la Pentagon și consilierul prezidențial. Totuși, nu sunt atât de sigur că președintele SUA fusese anunțat de această operațiune. Era evident o problemă internă, de culise, din care ei doreau să tragă cât mai multe avantaje. Venerabilul știa mai multe despre originea acestei descoperiri și, după cum mi-am dat seama, el avea cunoștințe despre cel puțin un element care se găsea în sala cea mare, în care vom ajunge peste puțin timp. Nerăbdarea masonului era rețiŹnută, dar fermă, în acel moment aș fi putut să dispun înde-părtarea lor din zona aceasta, dar nu aș fi rezolvat nimic, decât că aș fi complicat foarte mult lucrurile. Influența lui senior Massini ar fi condus în cele din urmă chiar la înlocuirea mea și a generalului Obadea de la conducerea unei operațiuni care încă nu fusese adusă la cunoștința puterii politice. Aveam, desigur, toate justificările și cir-cumstanțele atenuante, dar era bine ca informarea să vină de la noi și nu de la cei străini. Un element cu totul neprevăzut a modificat însă radical situația, îndreptând-o pe o pantă foarte tensionată și periculoasă, care există și în prezent. Sper, totuși, că aceste tensiuni să nu escaladeze dincolo de un anumit punct, pentru că atunci va fi dificil de spus ce se poate întâmpla.
Cezar veni mai aproape de imensa poartă din piatră,care străjuia intrarea în Marea Galerie. Se apropie de peretele din stânga al tunelului, în partea în care culisase poarta, și îmi spuse :
— Acum te afli chiar în zona barierei energetice, atunci când este activată. Vezi ceva pe peretele de lângă mine?
M-am uitat cu atenție și am observat în roca denivelată o porțiune destul de mare, de formă pătrată cu latura de circa douăzeci de centimetri, perfect finisată, care părea încrustată în peretele muntelui. Pe ea era trasată cu precizie forma unui triunghi echilateral cu vârful în sus.
— Aceasta este „cheia" pe care ne-au lăsat-o cei care au construit acest ansamblu. Fără ea am fi fost complet neputincioși. După moartea celor trei militari am venit exact unde te afli tu acum și am cercetat atent locul cu privirea, observând acest pătrat de piatră foarte bine șlefuit pe care este reprezentat simbolul triunghiular. Atunci, însă, galeria era blocată de poarta uriașă pe care o vezi aici. Problema era că eu mă aflam foarte aproape de barajul energetic, care se găsea cam la doi metri în fața porții, adică acolo unde ești tu acum. După cum vezi, pătratul șlefuit care este încastrat în roca muntelui se află între imensa poartă de piatră și bariera energetică. Cum era și firesc, presupuneam că funcția lui era aceea de a comanda deschiderea porții. Dar cum să ajung la el dacă drumul era barat de zidul invizibil de energie?
ÎI priveam descumpănit pe Cezar. Cei doi militari intraseră de mult în gheretă, lăsându-ne singuri la intrarea în misteriosul coridor antic. Eram profund marcat de emoția aflării unor secrete vechi de mii și mii de ani care mi se revelau acum în mod gradat. Datorită surescitării, corpul îmi părea mai ușor iar cuvintele lui Cezar îmi ajungeau oarecum estompat la urechi. Cu toate acestea, dobândisem o luciditate extraordinară și înțelegeam totul foarte repede, în mod intuitiv.
— Era o problemă de frecvență de vibrație, am spus eu, mirându-mă de calmul cu care am rostit acele cuvinte. Cezar mă privi cu surprindere.
— Exact, mi-a confirmat el. Căutând o rezolvare, am închis atunci ochii și m-am focalizat asupra barajului energetic. După puțin timp am simțit că de fapt acesta era „viu", dar într-un mod foarte special, pe care nu-1 puteam explica celor de față. Doar venerabilul cred că ar fi putut înțelege, dar el era chiar cel căruia nu doream să-i dezvălui nimic din tainele pe care le aflam.
Am simțit că între mine și energia barajului exista o anumit㠄compatibilitate", ceva în genul unei simpatii reciproce și că testul „vibrației personale" îl trecusem cu succes. Nu m-am putut opri, totuși, să mă întreb ce grad excepțional de dezvoltare tehnologică și spirituală au avut cei care stabiliseră acest veritabil „prag" de verificare energetică pe care știința actuală nici măcar nu îl poate concepe, nicicum să-1 realizeze practic. Apoi am luat de jos câteva resturi de rocă și le-am aruncat spre peretele invizibil de energie. Imediat ce piatra atingea barajul energetic, se transforma într-o pulbere fină care cădea la sol, formând o linie dreaptă. Am cerut să mi se aducă și alte obiecte din metal, plastic, lemn sau piele. Concluzia era clară: tot ceea ce era alcătuit din substanță amorfă era prefăcut instantaneau în pulbere și tot ceea ce reprezenta materie organică era respins, dacă nu avea o anumită frecvență înaltă de vibrație individuală. Am trimis pulbeŹrile la laborator pentru analiză și apoi am atins ușor cu mâna suprafața invizibilă a barierei de energie. Am simțit doar niște fine furnicături pe piele, care erau foarte plăŹcute, astfel încât am înaintat cu tot trupul, trecând în partea cealaltă a peretelui energetic. Grosimea acestuia am apreciat-o la cel mult un centimetru.
Priveam acum fețele uluite ale oficialilor americani și ai celor câțiva membri din echipa mea, care se aflau în partea cealaltă a barajului de energie. M-am apropiat de perete și am apăsat pe triunghiul de pe pătratul de rocă perfect șlefuită pe care îl vezi aici. De fapt nu a fost nevoie decât să-l ating, deoarece el nu are joc, nu se deplasează; doar suprafața lui este delimitată în perete. Poarta de piatră, din care tu vezi acum doar o mică parte, a început imediat să culiseze lin și aproape fără zgomot spre stânga și s-a oprit în poziția pe care o are în prezent. Acela a fost momentul când am văzut cu toții, pentru prima dată, Marea Galerie. A fost un moment de încărcăŹtură emoțională deosebită, în primul rând am fost șocați de faptul că ea era luminată, așa cum o vezi tu acum, fără să conțină totuși nici o sursă de lumină, cel puțin dintre cele convenționale pe care noi le cunoaștem.
Am atins din nou triunghiul șlefuit, iar poarta a alunecat la loc, închizând accesul spre Marea Galerie. Abia după ce am deschis din nou poarta , trecând prin zona barajului de energie, mi-am dat seama că el era anulat. Deci comanda unică îndepărta obstacolul energetic și totodată deschidea și poarta din piatră care bloca accesul spre Marea Galerie. Ulterior, am făcut mai multe experimente, mai ales după ce am delimitat cu precizie zona de acțiune energetică a barajului. Generalul Obadea a venit și a atins cu buricul unui singur deget suprafața invizibilă a barierei energetice dar, deși nu a pățit nimic grav, totuși el a fost cuprins de amețeală și de o vagă senzație de greață. Consilierul prezidențial american a fost însă izbit cu violență la pământ, deși contactul între piele și zidul energetic nu a fost decât unul foarte fin. Și-a revenit din leșin mai târziu, sub îngrijirile medicului. După aceea nimeni nu a mai dorit să încerce să străbată zidul enerŹgetic. Probabil că cei trei militari care au murit au avut un contact simultan pe o suprafață mult mai mare, care le-a fost fatal.
Problema este că nici în spatele acestei bariere invizibile, adică între poarta închisă și zidul energetic, cei care nu îl pot traversa nu pot rămâne prea mult timp. Am făcut probe cu câțiva militari și, după ce am închis poarta și sistemul energetic, aceștia mi-au spus că simt o senzație de sufocare care în timp devine din ce în ce mai acută. Am fost deci nevoiți să lăsăm deschis atât barajul energetic cât și poarta de acces, dar după cum ai văzut am plasat doi oameni de pază și am recurs la sistemul de alarmă care previne astfel orice intrare neautorizată în Marea Galerie.
Hanf
folosim 8% din capacitatea creierului...
gavros
eu stiu ca doar 2%, oricum nici 8 nu e mult
Morpheuss
3%-10%
In intervalul asta se invart procentele. Totusi...de ce capacitate vorbim aici? Creierul e specializat in mai multe arii. Aria auditiva e diferita de aria vizuala, cea gustativa de cea olfactiva si tot asa. In procesul de invatare intervin mai multe formatiuni, in controlul emotiilor altul. In gandire, la fel...Nu stiu ce relevanta are capacitatea creierului pentru activitatile paranormale. Poate ar trebui sa privim dincolo de materie, dincolo de ceea ce e palpabil. Si sa ajungem la biostructura plasmatica a omului, organizarea materiei negative, amplasarea centrilor energetici...Deja s-a demonstrat ca omul are o structura energetica bine definita, prin surprinderea aurei - efectul Kirlian. Ar fi multe de spus aici, poate o sa revin cu o postare mai ampla. icon_mrgreen.gif
Hanf

chiar te rog...si sunt sigur ca vom avea o discutie cat se poate de savuroasa taverna.gif
Morpheuss
Sper sa purtam o discutie, sa nu fiu singurul care scrie. icon_rolleyes.gif

Revenind la problema noastra. Asa cum am spus, corpul fizic al omului are un invelis energetic (descoperit secolul trecut), denumit “aura” de catre profesorul Wilkin, daca imi aduc bine aminte. Acest invelis energetic a fost pus in evident prin anii ’40 de sotii Kirlian, prin efectul Kirlian. Practic, aura era imprimata pe un film fotografic asezat pe o placa incarcata electrostatic, pe care statea o parte oarecare a corpului, producandu-se o descarcare electrica in jurul acesteia. Pe film se imprima acest invelis energetic, numit ulterior bioplasma. Astazi, inca se face scanarea aurei, bazata pe efectul Kirlian, insa imprimarea este digitala si se numeste bioelectrografie. Asta este ce se poate dovedi stiintific:existenta acestui invelis si existenta unor condensari de energie la nivelul sau(denumite chakre de inavataturile orientale).

O delimitare clara a aurei, o specializare a diferitelor tipuri de invelisuri nu se poate face decat teoretic, neavand suport stintiific. Cand spun teoretic, ma refer la doctrina spritista, elaborata de Allan Kardec, si la doctrina teosofica, bazata pe invataturile orientale, a carei fondatoare a fost contesa Helena Blavatsky, succedata apoi de oameni de mare valoare, ca Rudolf Steiner. Nu pot sa expun aici toate ideile continute in aceste doctrine, daca sunteti interesati va recomand niste carti: Cartea spiritelor, de Allan Kardec, Cheia Teosofiei, Helena Blavatsky si Stiinta oculta a lui Rudolf Steiner.

Despre structura corpului uman aflam mai multe din doctrina teosofica. Practic, apare corpul fizic si acel invelis energetic, format din corp eteric, corp astral, mental, cel cauzal, cu trei subtipuri si Eul. De remarcat ca cel cauzal este considerat “omul adevarat”, cel care imbraca mai multe masti pe parcursului ciclului continuu de vieti. Corpul eteric este matricea energetica a corpului fizic, sub influenta caruia se desfasoara activitatile necesare vietii si care prezinta acele condensari de energie numite chakre. Corpul fizic si cel eteric sunt interdependente, “moartea” unuia determina si disparitia celuilalt. Corpul astral este considerat a fi sediul gandirii, al emotiilor, al sentimentelor. Este cel care paraseste corpul fizic in timpul somnului si produce visele, insa ramane permanent legat de corpul fizic(impregnat de corpul eteric, care il tine in viata) prin cordonul de argint. In final, corpul cauzal este considerat superior, prezentand trei planuri superioare ale mentalului, fiind cel mai apropiat de “scanteia divina”, reprezentata de “Eu”, divinitatea din fiecare dintre noi.

Cam asta este in mare despre structura invelisului energetic al omului, daca am gresit sau aveti informatii in plus, va rog interveniti. icon_mrgreen.gif
Hanf
„Medicina viitorului va renunța la injecții și medicamente. Arsenalul terapeutic anterior va fi înlocuit de noile tipuri de radiații, și numai unele dintre acestea noi începem să le descoperim ...”
Dr. D’Arsonval
daca ai idee in ce masura poate afecta respectiv ajuta invelisul energetic acest proces ti-as ramane indatorat!!
Morpheuss
Nu stiu ce sa zic, dar probabil ca se refera la tehnici de tip Reiki. Maestrii Reiki pot vindeca cu mainile goale prin intermediul luminii, dar numai anumite boli, nu toate.

Ce pot sa-ti spun este ca un tratament da rezultate garantat daca se aplica atat corpului fizic, cat si corpului spiritual (invelisul energetic). Cum am spus, corpul fizic si eteric sunt interdependente. Daca unul nu functioneaza corect, este afectat si celalalt.
Hanf
dezechilibrul acesta intradevar aduce nereusita in cazul tenicilor Reiki...dar nu imi dau seama daca acest progres pe baza de radiatii al medicinei ar putea avea vreun efect secundar asupra corpului spiritual...desi tind sa cred ca da..din moment ce aceste tehnici se refera in marea lor majoritate la un echilibru energetic intr cele 2 corpuri, rezultand de aici si un echilibru intre univers ce inglobeaza aceste radiati si corpul fizic..
dudu1961
Morpheuss , pentru mine e cam tirziu , pe vremea lui Ceasca orice sindrofie (si erau ....) se termin cu discutii interminabile in contradictoriu pe aceasta tema pe care voi incercati azi s-o abordati . Nimic de zis, o tema frumoasa si cu discutii la fel , dar pentru mine care am imbatrinit ! mosionroata.gif parca nu mai au acelasi farmec .
Si totusi m-am p***t intodeauna pe teoria lui Darwin cu toate ca unul din baietii mei a incercat si acum citeva luni sa-mi demonstreze teoria evolutionismului , are si el dreptate altfel nu ar exista viata pe terra , dar ...tot ramin la concluzia ca noi paminteni sintem o specie de laborator cumva scapata de sub control ! icon_lol.gif
gavros
a citit cineva "pe urmele zeilor" de Stefan Erdmann ?
un citat din aceasta carte suna cam asa
Autor din linia lui Erich von Daeniken, Stefan Erdmann a cercetat nenumarate dovezi istorice pentru a stabili o versiune noua, revolutionara, asupra originii omului pe Pamant. 'Nu a existat nici un Dumnezeu care sa fi creat primul om. A existat un grup de zei care, in Eden, au manipulat genetic primii oameni si s-au imperecheat cu fiicele acestora. Acest aspect devine si mai evident prin scrierile mai vechi ale 'Enuma Elis', care nu doar ca dovedesc acest fapt, ci ofera chiar detalii despre primii aducatori de civilizatie, Anunaki, care au venit pe Pamant pentru a exploata aur si alte materii prime.'

de aici as putea trage concluzia ca omul a fost creat initial pentru a servi ca sclav si pentru a exploata minele de aur
Morpheuss
@dudu, Daca ai ceva povesti interesante, poate ni le spui si noua. icon_mrgreen.gif Tot ce stiu eu e din carti, nu am avut prea multe ocazii de a discuta cu cineva deschis despre asta, pentru ca mai toti se feresc. icon_rolleyes.gif

Evolutionism a fost...Pana la un punct, asupra caruia s-a oprit si Darwin, acea veriga lipsa din lantul evolutiei. Dar ajungem la un alt subiect care este evitat, pentru ca religia ne invata altceva.

Gavros, astia sunt scriitori new-age, care vin cu teorii care de care mai trasnite. Au mai scos si Tablitele lui Thoth la lumina niste mari descoperitori d-astia.

Enuma Elis, Bhagavad-Gita, Upanisadele, tablitele de lut sumeriene, asiro-babiloniene, feniciene, hittite, Cartea egipteana a mortilor, Cartea tibetana a mortilor, Popol-Vuh, toate vorbesc despre manipularea genetica a omului. In Programul Terra, a lui Toni Victor Moldovan, roman de-al nostru, gasesti referiri la aproximativ toate textele sacre care trateaza aceasta problema.
Cai Lun
QUOTE(Morpheuss @ 15 Feb 2009, 22:22) *
Evolutionism a fost...Pana la un punct, asupra caruia s-a oprit si Darwin, acea veriga lipsa din lantul evolutiei. Dar ajungem la un alt subiect care este evitat, pentru ca religia ne invata altceva.

Religia ne invata altceva in mesura in care esti un zelos. Religia te invata mai degraba ceea ce vrei sa inveti. Din religie se pot trage multe concluzii, depinde doar de capacitatea individului de a percepe lumea. Daca ai invatat religie de la un preot cu 8 clase (erau vremuri cand inclusiv preotii se facea ual apelul de seara), atunci probabil Darwin ar trebui ars pe rug.

De ce crezi ca nu ar putea coexista cele doua teorii? Eu as accepta mai degraba teoria evolutionista venita fi ca o consecinta ulterioara "insamantarii" Terrei cu viata, fie ca un context /mediu propice in care oamenii au putut fi plasati si s-au putut dezvolta.
gavros
oricum ar fi eu nu sunt de acord cu niciuna din cele doua teorii
Hanf
Deci din punct de vedere religios eu sunt de acord.....dar asa putea sa ma gandesc si la o ''colaborare'' intre cele doua teorii...Dumnezeu l-a facut pe om dupa care l-a lasat pe pamant ...faptul ca exista teoria darwinista nu ma impiedica sa spun ca aceasta aparitie a omului pe pamant(fizic vorbind) se face printr-o evolutie..desi imi e greu si mie sa cred asa ceva...
Morpheuss
QUOTE(Cai Lun @ 15 Feb 2009, 23:44) *
Religia ne invata altceva in mesura in care esti un zelos. Religia te invata mai degraba ceea ce vrei sa inveti. Din religie se pot trage multe concluzii, depinde doar de capacitatea individului de a percepe lumea. Daca ai invatat religie de la un preot cu 8 clase (erau vremuri cand inclusiv preotii se facea ual apelul de seara), atunci probabil Darwin ar trebui ars pe rug.

De ce crezi ca nu ar putea coexista cele doua teorii? Eu as accepta mai degraba teoria evolutionista venita fi ca o consecinta ulterioara "insamantarii" Terrei cu viata, fie ca un context /mediu propice in care oamenii au putut fi plasati si s-au putut dezvolta.

Vrei sau nu, religia a fost tot timpul impotriva progresului, a fost mereu o frana pentru evolutie. Religia te invata sa crezi, nu te invata sa cauti raspunsuri.

Teoria evolutionista nu poate sa fie o consecinta ulterioara, daca iei in considerare si teoria creationista. Biblia spune ca Dumnezeu l-a creat pe om din "lut", de la 0, nu ca a luat o maimuta si i-a prelucrat ADN-ul. Cele doua teorii nu pot fi complementare, oricum ai gandi.

Cai Lun
Dumnezeu a creat maimuta si a lasat-o sa evolueze (catre om). Sau Dumnezeu a creat Pamantul si dupa ce acesta s-a dezvoltat suficient, a ales un loc unde a plasat doi oameni si i-a invatat sa faca copii... bananasmile.gif Ti-am spus, daca ai invatat religia de la un preot cu 8 clase atunci da, "crede si nu cerceta" este un dicton pe care trebuei sa il aplici ad literam...
reddog_sv
Pe undeva e normal ca religia sa fie impotriva cunoasterii(desi se sustine contrariul) pentru ca din cauza acestui lucru primii oameni au incalcat Legea si chiar dupa cum observam cunoasterea ne indeparteaza din ce in ce mai mult de credinta si moralitate.
E foarte interesanta partea cu religia din Zeitgeist...cine nu l-a vazut s-o faca...super-documentar
gavros
sau Stargate SG1 unde se confrunta cu o problema foarte interesanta care iti da de gandit
reddog_sv
Desi nu e paranormal..ci mai degraba legat de teoria conspiratei o adaug tot in topicul asta..am primit azi pe mess un clipf oarte interesant..in genul Zeitgeist: lumea condusa de masoni
Morpheuss
QUOTE(Cai Lun @ 16 Feb 2009, 15:32) *
Dumnezeu a creat maimuta si a lasat-o sa evolueze (catre om). Sau Dumnezeu a creat Pamantul si dupa ce acesta s-a dezvoltat suficient, a ales un loc unde a plasat doi oameni si i-a invatat sa faca copii... bananasmile.gif Ti-am spus, daca ai invatat religia de la un preot cu 8 clase atunci da, "crede si nu cerceta" este un dicton pe care trebuei sa il aplici ad literam...

Lumea ar fi un loc mai fericit daca toti ar avea logica ta.

Poate sa vina si un popa cu doctorat in teologie, nu cu 8 clase, atata timp cat are viziunea asta limitata a oamenilor religiosi si fanatici, nu ma poate invata nimic.
cosmin targoviste
QUOTE(reddog_sv @ 16 Feb 2009, 21:24) *
Desi nu e paranormal..ci mai degraba legat de teoria conspiratei o adaug tot in topicul asta..am primit azi pe mess un clipf oarte interesant..in genul Zeitgeist: lumea condusa de masoni

Gradinita de copii,plina e de jucarii ceuameni.gif
Ma refer aici la cei ce au facut clipul,nu la tine . Tu esti mon ami !
Poate vine un mason sa bea cu mine o cafea ceva . Poate facem o tabla sau un CS .
Cai Lun
QUOTE(Morpheuss @ 16 Feb 2009, 21:31) *
Lumea ar fi un loc mai fericit daca toti ar avea logica ta.

Poate sa vina si un popa cu doctorat in teologie, nu cu 8 clase, atata timp cat are viziunea asta limitata a oamenilor religiosi si fanatici, nu ma poate invata nimic.

Religia si credinta in Dumnezeu, nu sunt formate nici de preot nici biserica, dar e adevarat ca sunt conduse de acestia. Esti liber sa interpretezi religia si Biblia asa cum gasesti de cuviinta, dar asta nu inseamna ca neaparat ai si dreptate...
BoYkA
Deci OZN-uri sunt doar imaginatia unor tarani sau o stea cazataore, un meteorit care produce lumina. Sa fim seriosi, asa ceva nu exista!
reddog_sv
QUOTE(cosmin targoviste @ 16 Feb 2009, 21:49) *
Gradinita de copii,plina e de jucarii ceuameni.gif
Ma refer aici la cei ce au facut clipul,nu la tine . Tu esti mon ami !
Poate vine un mason sa bea cu mine o cafea ceva . Poate facem o tabla sau un CS .

nono.gif Lumea in care existi plina e de satanisti 010.gif
Unele lucruri sunt exagerate, se cauta nod in papura dar realitatea cam asta e...din moment ce Bush si nu numai a recunoscut ca face parte dintr-o grupare Skull and Bones ceva de genul..care ma indoiesc ca e crestina...sau sintagme ca " Am reusit in ceea ce am intreprins" sau " Noua ordine mondiala"..sunt cam dubioase..si e cam clar ca traim intr-o lume nebuna
gavros
QUOTE(BoYkA @ 17 Feb 2009, 8:29) *
Deci OZN-uri sunt doar imaginatia unor tarani sau o stea cazataore, un meteorit care produce lumina. Sa fim seriosi, asa ceva nu exista!

goodone.gif cum zici tu thumb.gif
Morpheuss
QUOTE(BoYkA @ 17 Feb 2009, 8:29) *

Ca tu esti inteligent si ne eclipsezi nu pot sa recunosc, ca-s orgolios. icon_redface.gif Ceva de adaugat insa:meteoritii nu produc lumina, ca-s pietre, ca si tine.

QUOTE(reddog_sv @ 17 Feb 2009, 13:13) *
Unele lucruri sunt exagerate, se cauta nod in papura dar realitatea cam asta e...din moment ce Bush si nu numai a recunoscut ca face parte dintr-o grupare Skull and Bones ceva de genul..care ma indoiesc ca e crestina.

Numele gruparii e Clubul Bilderberg, din cate stiam eu. Si daca nu e crestina ce? Crestinismul reprezinta binele suprem in lume?
reddog_sv
Ma refeream ca e exact opus crestinismului...nu un grup smerit, credincios islamic, hindus sau vreun club de sah.
George W. Bush writes in his autobiography, "In my senior year I joined Skull and Bones, a secret society; so secret, I can't say anything more."[
cosmin targoviste
Daca ar fi sa aleg intre crestinism si satanism , nu prea stiu ce as alege . Teoretic sunt crestin si accept asta si uneori cred in asta , insa cand vad unele chestii prin "pilde" , imi vine sa ma dau de pereti cu capul si cu inima cu tot cu artere .
dudu1961
Are dreptate Cai religia e cum o interpretezi ,nu cum ti-o dau ei , am incercat sa citesc Biblia de zeci de ori ,pina nu am citit o carte stintifica in care mi se explica anumite lucruri din Biblie nu am reusit , dupa ce am citi-o prima data , am mai citit-o odata ,( si asta nu ca sint religios ) ci pentru simplu fapt ca este o carte ( o sa rideti unii dintre voi ) stintifica si documentara .
Apropo de toate cartile enumerate de voi in biblie veti gasi mult mai multe necunoscute si fapte sf si explicatii depre anumite obiecte si fapte care sint de natura sf .

Apropo de satanisti si fanatici religiosi -le lipseste o doga acelor persoane , pentru mine aia- apropo de tigani -ar trebuii gazati !
cosmin targoviste
Oamenii au o conceptie gresita despre satanism...Sau , mai bine zis, una invechita . Satanistii nu mai sunt aia care taie capete de pisica in foc si devasteaza cimitire . De fapt sunt si aia satanisti . Satanisti rebeli , mai exact . Satanismul modern tinde spre ateism .

Cand oamenii aud cuvantul "Satanism" sau "[Satana]Satan" se gandesc automat la sacrificii, demoni si mutilarea animalelor/oamenilor. Totusi aceste minciuni sunt asociate cu Satanismul de catre presa si de intreaga comunitate Crestina. Aceste informatii eronate sunt acceptate de catre populatia "obisnuita", astfel incat a fost pusa eticheta "rau" acestei ramuri ale culturii mondiale.

Totusi in vest, ca sa nu mai vorbim de America, lucrurile incep sa se schimbe. Au aparut organizatii gen [Church of Satan]C.o.S., [Satanic Church]F.C.o.S. si altele care schimba in timp viziunea populatiei asura religiei. Oamenii nu sunt atat de apropiati de ritualurile medievale si superstitii, fapt care ajuta enorm la dezvoltarea Satanismului Modern si nu numai. Pe cand, daca vorbim de Romania si de Romani dam peste idei preconcepute si credinte uneori isterice. Prezenta noastra ca site Satanist 100% romanesc e o priemiera in Romania. Ceea ce demonstreaza ca dupa un deceniu jumate de la caderea Ceausismului (nu credem ca-l mai putem numi comunism in adevaratul sens al cuvantului) Bisericile Crestine rasar ca florile primavara. Mentalitatea oamenilor din Romania si Europa de Est, Africa si o parte din Asia sunt cu cel putin 50 de ani in urma tarilor prospere, unde exista o economie de piata mai mult decat functionala si unde oamenii muncesc de dimineata pana seara ca sa o duca mai bine, spre deosebire de noi care ne rugam la Dumnezeu sa pice ceva.

Satanismul este atat o religie cat si un mod de viata. Spre deosebire de majoritatea religiilor lumii incurajeaza propria dezvoltare si te indeamna sa te feliciti pe tine insuti cand realizezi ceva si nu o deitate care te poate face in anumite momente (daca nu intotdeauna) sa te simti nesemnificativ/fara valoare. Aceasta religie si stil de viata mai incurajeaza ratiunea, intelectul, obiectivismul si individualitatea, fara de care omul nu are nimic. Unde e bucuria realizarii, sau mai bine spus realizarea daca tu nu ai voie (nu te lasa religia/deitatea) sa gandesti? Nu trebuie sa uitam ca intr-un anumit moment din istorie comunitatile care se bazeaza pe altruism au incercat sa treaca sub semnul ilegalitatii cartile ce indemnau spre gandirea rationala/libera. De aceea exista Satanistii Moderni. Noi vom deschide noua era si odata cu LaVey si noile teorii ale acestuia conform carora Satana reprezinta doar un simbol vom putea evolua, fiecare in felul nostru pentru a trai cat mai bine, sa fim atat de puternici pe cat putem fi.

Prin definitie Satana inseamna Adversarul. Astfel Satanismul Modern a adoptat simbolistica acestui nume, iar tu iti esti singurul Zeu. Ultima afirmatie releva faptul ca un Satanist Modern nu recunoaste existenta Deitatilor deoarece stiinta si istoricii in special au demonstrat CLAR ca toate religiile au fost "fabricate" (pentru a intelege de ce totusi un ritual Satanist, sau mai bine spus magia in general functioneaza ). Acum intrebarea "De ce numele 'Satanism'?" este inevitabila. In istorie religiile au promovat gandirea colectiva numind individualitatea si gandirea rationala ca fiind "rea/diabolica/satanica". Asa ca noi suntem rai/diabolici/satanisti.

Iata ceea ce zice un "satanist modern".
Morpheuss
Dar de ce trebuie sa fii neaparat de o parte sau alta? Eu sunt crestin, dar nu ma ajuta cu nimic statutul si nu dau doi bani pe asta. Apropo de fanatici...am ajuns din discutie in discutie azi, la o ora, la cipurile de ultima generatie care se implanteaza in mana, cred ca au auzit toti despre ele. Si erau vreo 3,4 colegi care se agitau serios, nu gluma, ca cica in Apocalipsa sunt nu stiu ce referiri la semnul Fiarei care o sa fie pus pe mana sau pe frunte si prostii d-astea de spus la copii inainte de culcare ca sa-i sperii, sa fie un crestin bun, nu-i asa? Si m-am enervat la un moment dat, am iesit din discutie. Si ma intrebam, pana unde duce credinta? Sa fie credinta, roaga-te la Dumnezeu, la copaci, la stele, dar cand credinta asta iti distorsioneaza perceptia asupra realitatii, iei o pauza ca sa nu o dai in paranoia. Dar n-ai cu cine. Unii sunt niste marionete fara creier, speriate de pedeapsa "de sus" si asta este, exclusiv, meritul bisericii si al religiei.
cosmin targoviste
Vorba celor de la Parazitii "Daca ar exista pe bune demoni , ar fi cate unul in fiecare" .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.