O sa redau fragmentul din
Viitor cu cap de mort in care se spune despre depasirea scutului energetic:
L-am întrebat pe Cezar ce s-a petrecut când au ajuns la bariera energetică.
In acel moment discutam împreună cu generalul Obadea și cu generalii de la Pentagon anumite aspecte legate de securitatea bazei. Am fost anunțați că s-a realizat străpungerea și unificarea celor două galerii. Până să sosim și noi, militarii începuseră deja să retragă dispozitivul de plasmă din galerie. Cei trei din prima echipă de intervenție specială a Departamentului s-au strecurat înăuntru pentru a vedea condițiile din noua galerie. Aceasta a fost o mare greșeală, deoarece au ignorat protocolul de acțiune. Au sărit treapta de nivel de un metru între cele două galerii și au început să cerceteze zona de aproximativ patru metri pe care știau că o au la dispoziție până la bariera de energie, care era invizibilă. Din păcate nimeni nu a putut să explice cum s-au petrecut lucrurile. Probabil că cei trei s-au apropiat foarte mult de barajul energetic, deoarece câteva clipe mai târziu s-a auzit un zgomot ciudat, dar puternic, ca un scurt-circuit. I-am găsit prăbușiți la baza inferioară a barierei invizibile, cu trupurile ciudat contorsionate, ca și cum ar fi fost delimitate de marginea precisă a unui perete. Toți trei erau morți. Medicii au declarat moartea lor instantanee prin stop cardiac. Acest lucru a creat o oarecare panică, deși noi ne-am străduit să aplanăm incidentul. După cum aveam să-mi dau seama imediat, panica era determinată mai mult în rândul staff-ului american și se datora faptului că temerile inițiale ale membrilor săi începeau să se adeverească, într-adevăr, în acel moment nu aveam practic nici o cale de acces în galeria antică. Forarea laterală eșuase datorită materialului necunoscut care rezista la orice tentativă de străpungere, iar barajul energetic se dovedea a fi inexpugnabil.
Venerabilul Massini era și el prezent acolo și mi-a cerut părerea, în acea perioadă, detașamentul de comando american încă nu venise. Erau doar specialiștii cu dispozitivul de forare, o echipă de cercetători și reprezentanții lui senior Massini, care sunt și acum: doi generali de la Pentagon și consilierul prezidențial. Totuși, nu sunt atât de sigur că președintele SUA fusese anunțat de această operațiune. Era evident o problemă internă, de culise, din care ei doreau să tragă cât mai multe avantaje. Venerabilul știa mai multe despre originea acestei descoperiri și, după cum mi-am dat seama, el avea cunoștințe despre cel puțin un element care se găsea în sala cea mare, în care vom ajunge peste puțin timp. Nerăbdarea masonului era rețiŹnută, dar fermă, în acel moment aș fi putut să dispun înde-părtarea lor din zona aceasta, dar nu aș fi rezolvat nimic, decât că aș fi complicat foarte mult lucrurile. Influența lui senior Massini ar fi condus în cele din urmă chiar la înlocuirea mea și a generalului Obadea de la conducerea unei operațiuni care încă nu fusese adusă la cunoștința puterii politice. Aveam, desigur, toate justificările și cir-cumstanțele atenuante, dar era bine ca informarea să vină de la noi și nu de la cei străini. Un element cu totul neprevăzut a modificat însă radical situația, îndreptând-o pe o pantă foarte tensionată și periculoasă, care există și în prezent. Sper, totuși, că aceste tensiuni să nu escaladeze dincolo de un anumit punct, pentru că atunci va fi dificil de spus ce se poate întâmpla.
Cezar veni mai aproape de imensa poartă din piatră,care străjuia intrarea în Marea Galerie. Se apropie de peretele din stânga al tunelului, în partea în care culisase poarta, și îmi spuse :
Acum te afli chiar în zona barierei energetice, atunci când este activată. Vezi ceva pe peretele de lângă mine?
M-am uitat cu atenție și am observat în roca denivelată o porțiune destul de mare, de formă pătrată cu latura de circa douăzeci de centimetri, perfect finisată, care părea încrustată în peretele muntelui. Pe ea era trasată cu precizie forma unui triunghi echilateral cu vârful în sus.
Aceasta este cheia" pe care ne-au lăsat-o cei care au construit acest ansamblu. Fără ea am fi fost complet neputincioși. După moartea celor trei militari am venit exact unde te afli tu acum și am cercetat atent locul cu privirea, observând acest pătrat de piatră foarte bine șlefuit pe care este reprezentat simbolul triunghiular. Atunci, însă, galeria era blocată de poarta uriașă pe care o vezi aici. Problema era că eu mă aflam foarte aproape de barajul energetic, care se găsea cam la doi metri în fața porții, adică acolo unde ești tu acum. După cum vezi, pătratul șlefuit care este încastrat în roca muntelui se află între imensa poartă de piatră și bariera energetică. Cum era și firesc, presupuneam că funcția lui era aceea de a comanda deschiderea porții. Dar cum să ajung la el dacă drumul era barat de zidul invizibil de energie?
ÎI priveam descumpănit pe Cezar. Cei doi militari intraseră de mult în gheretă, lăsându-ne singuri la intrarea în misteriosul coridor antic. Eram profund marcat de emoția aflării unor secrete vechi de mii și mii de ani care mi se revelau acum în mod gradat. Datorită surescitării, corpul îmi părea mai ușor iar cuvintele lui Cezar îmi ajungeau oarecum estompat la urechi. Cu toate acestea, dobândisem o luciditate extraordinară și înțelegeam totul foarte repede, în mod intuitiv.
Era o problemă de frecvență de vibrație, am spus eu, mirându-mă de calmul cu care am rostit acele cuvinte. Cezar mă privi cu surprindere.
Exact, mi-a confirmat el. Căutând o rezolvare, am închis atunci ochii și m-am focalizat asupra barajului energetic. După puțin timp am simțit că de fapt acesta era viu", dar într-un mod foarte special, pe care nu-1 puteam explica celor de față. Doar venerabilul cred că ar fi putut înțelege, dar el era chiar cel căruia nu doream să-i dezvălui nimic din tainele pe care le aflam.
Am simțit că între mine și energia barajului exista o anumită compatibilitate", ceva în genul unei simpatii reciproce și că testul vibrației personale" îl trecusem cu succes. Nu m-am putut opri, totuși, să mă întreb ce grad excepțional de dezvoltare tehnologică și spirituală au avut cei care stabiliseră acest veritabil prag" de verificare energetică pe care știința actuală nici măcar nu îl poate concepe, nicicum să-1 realizeze practic. Apoi am luat de jos câteva resturi de rocă și le-am aruncat spre peretele invizibil de energie. Imediat ce piatra atingea barajul energetic, se transforma într-o pulbere fină care cădea la sol, formând o linie dreaptă. Am cerut să mi se aducă și alte obiecte din metal, plastic, lemn sau piele. Concluzia era clară: tot ceea ce era alcătuit din substanță amorfă era prefăcut instantaneau în pulbere și tot ceea ce reprezenta materie organică era respins, dacă nu avea o anumită frecvență înaltă de vibrație individuală. Am trimis pulbeŹrile la laborator pentru analiză și apoi am atins ușor cu mâna suprafața invizibilă a barierei de energie. Am simțit doar niște fine furnicături pe piele, care erau foarte plăŹcute, astfel încât am înaintat cu tot trupul, trecând în partea cealaltă a peretelui energetic. Grosimea acestuia am apreciat-o la cel mult un centimetru.
Priveam acum fețele uluite ale oficialilor americani și ai celor câțiva membri din echipa mea, care se aflau în partea cealaltă a barajului de energie. M-am apropiat de perete și am apăsat pe triunghiul de pe pătratul de rocă perfect șlefuită pe care îl vezi aici. De fapt nu a fost nevoie decât să-l ating, deoarece el nu are joc, nu se deplasează; doar suprafața lui este delimitată în perete. Poarta de piatră, din care tu vezi acum doar o mică parte, a început imediat să culiseze lin și aproape fără zgomot spre stânga și s-a oprit în poziția pe care o are în prezent. Acela a fost momentul când am văzut cu toții, pentru prima dată, Marea Galerie. A fost un moment de încărcăŹtură emoțională deosebită, în primul rând am fost șocați de faptul că ea era luminată, așa cum o vezi tu acum, fără să conțină totuși nici o sursă de lumină, cel puțin dintre cele convenționale pe care noi le cunoaștem.
Am atins din nou triunghiul șlefuit, iar poarta a alunecat la loc, închizând accesul spre Marea Galerie. Abia după ce am deschis din nou poarta , trecând prin zona barajului de energie, mi-am dat seama că el era anulat. Deci comanda unică îndepărta obstacolul energetic și totodată deschidea și poarta din piatră care bloca accesul spre Marea Galerie. Ulterior, am făcut mai multe experimente, mai ales după ce am delimitat cu precizie zona de acțiune energetică a barajului. Generalul Obadea a venit și a atins cu buricul unui singur deget suprafața invizibilă a barierei energetice dar, deși nu a pățit nimic grav, totuși el a fost cuprins de amețeală și de o vagă senzație de greață. Consilierul prezidențial american a fost însă izbit cu violență la pământ, deși contactul între piele și zidul energetic nu a fost decât unul foarte fin. Și-a revenit din leșin mai târziu, sub îngrijirile medicului. După aceea nimeni nu a mai dorit să încerce să străbată zidul enerŹgetic. Probabil că cei trei militari care au murit au avut un contact simultan pe o suprafață mult mai mare, care le-a fost fatal.
Problema este că nici în spatele acestei bariere invizibile, adică între poarta închisă și zidul energetic, cei care nu îl pot traversa nu pot rămâne prea mult timp. Am făcut probe cu câțiva militari și, după ce am închis poarta și sistemul energetic, aceștia mi-au spus că simt o senzație de sufocare care în timp devine din ce în ce mai acută. Am fost deci nevoiți să lăsăm deschis atât barajul energetic cât și poarta de acces, dar după cum ai văzut am plasat doi oameni de pază și am recurs la sistemul de alarmă care previne astfel orice intrare neautorizată în Marea Galerie.