Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Liceul DinamoMania
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Extra > La un pahar de vorbă ... > Universitatea DinamoMania
Pages: 1, 2
Morpheuss
QUOTE(RED75 @ 12 Jan 2009, 23:26) *
Poate la cocalarii care se mandresc ca "tot romanu e mai smecher".

Pai nu e totul in Romania o manea? Unde e patria cocalarilor? 010.gif
Nexus
Te consideri cocalar? De ce generalizezi? icon_rolleyes.gif
cosmin targoviste
Pentru ca e democratie si toti suntem egali 010.gif .
Zicea o profa de a mea legat de noi,romanii comparativ cu americanii . Mai precis legat de invatamantul de la noi fata de cel de la ei .
La noi sunt de exemplu , la matematica 100 buni intr-un judet ,si restul prosti . La ei sunt 99 buni ,dar restul sunt medii,adica au habar .
Cam asta e si la nivel social diferenta . La noi sunt cativa oameni de calitate,si restul praf si pulbere . La ei sunt 99 buni , si restul au habar .
Si mare problema e ca la noi cei care se nasc traiesc in medii pur si simplu jalnice . Cresc cu manele, traiesc prin mess si hi5 si se imbraca in tricouri roz.
DiliBili
ce bine ca am fugit din invatamant ... decat sa fi avut asa colegi...
de bine de rau, noi stim judetele Romaniei, ei nu stiu nici cate state are SUA, daca ii mai pui sa le si numeasca ...Capitalele le cunosc, poate, aia care urmeaza o facultate.

la noi, sistemul e prost. Iti garantez eu ca 90% din elevii de clasa a V-a din SUA nu sunt in stare sa rezolve unele probleme dintr-un manual de matematica de clasa a II-a, din care invata ai nostri. Faptul ca acum, in Romania, nu se mai invata e si datorita faptului ca am incercat sa copiem ce nu e bun de la ei. Acum elevul roman preia referate de pe internet, munceste cateva ore pentru o nota, care oricum nu e relevanta.
cosmin targoviste
Si ce sa invatam ? Carti intregi de teorie ? Americanul nu stie sa rezolve probleme teoretice,dar in practica ii merge capul .
DiliBili
in general, de cele mai multe ori pentru a gasi o scuza ca nu invata, elevul se plange de prea multa teorie. Problema e ca daca intr-adevar vrea sa retina sau sa invete ceva in scoala obligatorie, elevul va fi nevoit sa invete sa sintetizeze acea " tona de teorie".
in ceea ce priveste americanul practic, ar fi indicat sa-l intrebam de exemplu pe castigatorul premiului Nobel pentru fizica 2008, americanul Yoichiro Nambu, cum a reusit
cosmin targoviste
Siiiiigur ca da ... De abia astept cand o sa fiu mare sa vad cat de mult o sa imi trebuiasca sa stiu despre celula procariota sau legaturile chimice covalente icon_eek.gif .
Daca sunt la un liceu Economic(cazul meu) de ce trebuie sa stiu toate porcariile astea ?! Sa invat dom'le teoorie,dar sa invat legat de meseria pe care o voi urma .
Si ar trebui sa mai intrebam ceva pe sutele de persoane tinere , in special studenti, din spitalele de boli psihice, bolnave din cauza presiunii sistemului .
Si inca ceva :
Cand vezi la un examen ca cu o suma frumusica unii pot trece teferi si nevatamati , nu iti mai vine sa inveti niciun fel de teorie . O sa mi se zica "dar ce , in viata nu poti mereu sa treci de toate cu o suma frumusica" . Ei,as' ? Vorbim aici de Romania,desigur .
Morpheuss
QUOTE(cosmin targoviste @ 30 Jan 2009, 16:53) *
De abia astept cand o sa fiu mare sa vad cat de mult o sa imi trebuiasca sa stiu despre celula procariota sau legaturile chimice covalente icon_eek.gif .
Daca sunt la un liceu Economic(cazul meu) de ce trebuie sa stiu toate porcariile astea ?! Sa invat dom'le teoorie,dar sa invat legat de meseria pe care o voi urma .

Eu sunt la Stiinte ale naturii si trebuie sa invat la economie.

Deci...problema nu e la noi.
cosmin targoviste
Nu e la noi problema . Problema e in sistem .
"Comunismul a murit,dar spiritul a ramas in tara" .
Mirunik
Pai!
E de neinchipuit, nu, ca la un moment dat ti-ar putea folosi sau ca te-ar putea ajuta si altceva in afara de planul de conturi.
Ca la un moment dat domnul contabil, economist, broker sau marketer si-ar putea da la o parte ochelarii de cal. Ca si-ar putea lua pentru o clipa privirea de pe balanta analitica pe care o intocmeste si s-ar minuna gindindu-se cum a rasarit dintr-o amarita de saminta copacul din fata ferestrei biroului sau, de exemplu.
Just. La ce oare bun sa stii vreo farima (ca doar atit te invata la scoala, o farima) de istorie, biologie sau chimie.
De ce sa nu devii de la paispe ani un robotel economist?! Si asta sa faci si sa stii tot restul vietii tale: piete de capital, actiuni, bilanturi, comert invizibil!

Da viata te mai si surprinde, si uneori poate nu e chiar asa de rau sa stii mai mult decit crezi acum ca vei avea nevoie.Nu toti din jurul vostri sint prosti, nu toti din ministerul educatiei sint niste comunisti imputiti. Doar ca au mai mult de 18 ani si stiu, unii din propria experienta, ca, desi termini sectia stiintele naturii, poate nu ti-ar strica cincizeci de pagini de economie citite. Sau voi chiar credeti ca toti oamenii de afaceri sau angajatii din Finante au terminat licee economice, toti artistii au trecut pe la liceul de arta si toti scriitorii au terminat sectia filologie?

Nu ca voi nu v-ati putea imagina ca toata teoria asta v-ar putea ajuta in viata la ceva, aveti minte detula. Doar ca va e cam lene si lehamite, ca parca eu eram altfel! Si eu imi doream in liceu echipa de fete la soccer, cum au americanii, sau doar 5 materii semestrial dintre care una sa fie tenisul. Poate asa pare de la distanta, ca ei se distreaza mai mult ca noi in scoala sau ca fac lucrurile mai cu folos ca noi. Poate.
Cert e ca oricare dintre voi ar da clasa unui american sau unui frantuz cu cinci ani mai in virsta. Profei tale, Cosmin, nu i-ar strica niste schimburi de experienta, habar n-are despre ce vorbeste.

Nu vreau sa fac pe desteapta, dar prea va miorlaiti pe subiectul asta. E plina lumea de ignoranti si limitati, nu mai e nevoie de inca doi! Asa ca nu va dau dreptate si nici nu va incurajez (de data asta).
Morpheuss
QUOTE(Mirunik @ 31 Jan 2009, 13:51) *
desi termini sectia stiintele naturii, poate nu ti-ar strica cincizeci de pagini de economie citite. Sau voi chiar credeti ca toti oamenii de afaceri sau angajatii din Finante au terminat licee economice, toti artistii au trecut pe la liceul de arta si toti scriitorii au terminat sectia filologie?

Daca ar fi 50 de pagini da, dar nu sunt 50 de pagini, dracu' sa le ia de 50 de pagini.

Oamenii care au reusit da, s-au axat tot timpul pe ceea ce le-a fost folositor. Dar de ce sa nu fim noi nea Gica de la 2, sa stim sa schimbam si un robinet, sa schimbam si-o priza, sa rezolvam niste ecuatii chimice? Si pana la urma, tot luam suturi in fund de la statul care, nu-i asa, ne pregateste pentru viata, ne inoculeaza cunostinte din toate domeniile, in vederea elevarii noastre intelectuale. Cacaturi.
Cai Lun
Ma bag si eu in seama. Sunt doua puncte de vedere total distincte. Primul e cel pe care il aveti voi, Cosmin si Morfeu ( tongue.gif ), adica de ce sa inveti ce nu iti trebuie si de ce sa inveti teorii pe care probabil nu le vei pune niciodata in practica? Si pe de alta parte e vorba de cultura generala pe care o invoca ceilalti. E adevarat ca desi e destinat culturii generale, inveti mai mult decat cele 50 de pagini care ti-ar fi suficiente. Cu toate astea, se intrevede o logica, dupa parerea mea. Anume: dincolo de pasiunile elevului, exista lurcruri pe care "cei de sus" considera ca trebuie sa le stii, de la Scrisoarea a 3-a pana la cromozomi si ce ziceti voi ca mai faceti pe acolo.

Peste toate insa, ar fi frumos daca am reusi sa intelegem adevaratul sens al scolii. Principalul scop al scolii nu este sa te invete practic. Scoale e menita sa iti dezvolte aptitudini. In scoala iti dezvolti memoria, de scurta sau de lunga durata (ce iti place tii minte o viata, ce nu, uiti dupa examen). Scoala iti dezvolta automatismele, comportamentul in grup, comportamentul fata de persoane de aceiasi varsta / de colegii mai destepti / prosti, de fete / baieti de cei mai in varsta. Faceti o analiza... fiecare scoala are niste tipare. Peste tot exista un profesor al dreaq si unul in care se arunca cu hirtie pe la spate, unul spagar si unul "bagabont". Fiecare clasa are tocilarul clasei si panarama de rigoare, etc... N-am sa va spun acum ca toate lucrurile astea sunt puse la punct de cineva, dar in nici un caz sa nu vi le inchipuiti intamplatoare....

Prin urmare, inclusiv cand esti pus sa inveti economie la biologie sau invers, scopul este unul bine gandit (la origine). Exista un rost si in calendarul scolar.. de ce la noi sunt 3 semestre si nu 2 trimestre. De ce era treapta intr-a 10-a si nu era capacitate, de ce se itnra atat de greu in facultati... Toate amanuntele astea faceau parte dintr-un sistem care a nascut generatiile care arata cu degetul tineretul din ziua de azi si care, chit ca ne convine sau nu, au fost mai bine cladite si mai armonios imbinate decat ale noastre. Nu spun ca a fost mai bine pe vremea lor, sau ca realizarile / mentalitatile lor au fost mai valoroase decat ale noastre. E vorba ca toate lucrurile erau facute cu un ros. Acum insa, anumite piese din acel sistem au fost fie scoase, fie mutate, fie inlocuite s, evident, ca sistemul nu mai functioneaza...

Prin urmare, nu cred ca ar trebui sa ne plangem de ceea ce facem, ci de ceea ce nu facem. Ar trebui sa ne plangem, spre exemplu, de orele de sport, care sunt pur si simplu la misto. Educatia fizica chiar nu este o gluma... vorma aia... "mens sana in corpore sano". Si problema e nu neaparat ca aceasta "materie" nu se mai face, cat ca nu a fost nici substituita cu o alta ora in care sa se presteze munca / exercitiu fizic. Si de aici, daca vreti, putem ajunge in latura sportiva, unde se latra mortiu si se urla a pustiu, ca sa zic asa. Mai sunt doar o mana de oameni in sporturi precum rugby, baschet, handbal, hochei, polo, tenis sau ramuri precum atletism, gimnastica, etc... Sportul e un bun barometru al valorii pe care scoala o are intr-o societate. Ori la noi exista numai fotbalul si niste lungani care fac baschet, niste plavani care fac rugby si cativa impinsi de parinti la "sporturi exotice": tenis, oina, handbal...
In fine, e prea lunga discutia pentru un singur mesaj... sper ca ati inteles ideea, daca ati avut rabdare sa cititi...

PS> Uite, mie daca mi-a trecut latina (da, limba aia moarta, ep care nu o mai vorbeste nimeni...) pe la urechi, mi-a fatat mintea o adaptare: "mens sana in corpore sano" > "mens bârsana in creatura humana" = stelist 010.gif
Mirunik
QUOTE(Morpheuss @ 31 Jan 2009, 17:38) *
Daca ar fi 50 de pagini da, dar nu sunt 50 de pagini, dracu' sa le ia de 50 de pagini.

Ma... Ma... Frumusel pina la biblioteca si zi cite pagini are cartea aia de economie, ca o ia han-tataru` acuma! Am fata de tanti eu? 010.gif Acum cinci ani am terminat liceul, nu ma aburi. Ai de citit mai mult de hai sa zic 100 de pagini intr-un an la economie? Si nu pune la socoteala si pozele, si cuprinsul... tongue.gif

Daca voua vi se pare totusi mult, poate e din cauza ca multi, sa-mi fie cu iertare, habar nu aveti sa invatati! Zicea Justi ca trebuie sintetizata materia.... da siguur, ma intreb citi dintre voi faceti fise la cartile citite sau rezumate ale lectiilor predate.
Despre profii care n-au nici in clin nici in mineca cu arta de-a preda, de nu ramineti cu nimic in cap dupa ore (atunci cind va deranjati sa treceti pe la scoala, intre doua cafele icon_mrgreen.gif ), alta poveste. Din toti profii mei din liceu si facultate, in afara de vreo 2, restu erau zero barat ca pedagogi.
Si inca ceva, Adi are dreptate. Inca sinteti in liceu, oameni buni. Aveti numai 16-17 ani. Asta e perioada in care acumulati si va dezvoltati. Creierele si caracterele. Multi dintre voi inca nu si-au ales un drum in viata, aveti nevoie de diversitate.

QUOTE(Morpheuss @ 31 Jan 2009, 17:38) *
Oamenii care au reusit da, s-au axat tot timpul pe ceea ce le-a fost folositor.

Tu vrei sa te specializezi de la 14-15 ani cind intri la liceu? La virsta aia nici nu cunosti suficient toate variantele pe care le ai, nici nu esti suficient de matur ca sa iti dai seama daca ti se potriveste alegerea respectiva.

Sistemu-i fisurat in alte parti. Nu e firesc, nici logic ca admiterea la facultate sa se faca pe baza mediilor din anii de liceu sau a mediei de la bac. Nu e normal sa le amestece in aceeasi oala. Doar ca li s-a parut lor ca-s mai ocosi daca inventeaza tot felul de imbirligaturi, maram inovatii.
E una sa inveti pentru cultura ta si pentru mintea ta unele lucruri in liceu si alt mare ***** sa decida la admiterea la ASE, de ex. notele din liceu de la religie, chimie si alte-alea.

P.S. Dennis, Cosmin, nu ma refer strict la voi, nu pretind ca va cunosc; cind zic voi, ma gindesc la citeva exemple de liceeni razvratiti aidoma voua pe care ii am pe-aproape.
L.E.: Pfoai acuma vad cit am scris! Parc-as fi ruda cu ala de-a scris manualul de economie. 010.gif Pace voua!
Morpheuss
Cartea de economie n-are poze. 010.gif

Rezumate ale lectiilor predate? Pai mie mi se predau rezumate, daca le scurtez raman cu titlul.

Pai da, doar atat merg la scoala. La inceput si sfarsit de semestru. In rest, dixtractie adevarataClick to view attachment Sistemul in sine e o fisura.

Mie nu-mi foloseste la nimic media din astia 4 ani. Am nevoie doar sa trec BAC-ul ca sa pot da admiterea la facultate.

PS: Am vorbit in numele unor "adolescenti razvratiti" care sunt pusi sa invete prostii fara sens, cu scopul de a-i indobitoci. De tot.
f_rares
Cai , cati ani ziceai ca ai ? pentru ca sincer , ai punctat foarte bine . Nu voi avea eu mintea prea stralucita sau matura , dar incep sa gandesc din postura ta si a Mirunei . Si crede-ma , tot ce ai scris ai scris foarte bine , de accord total .

Dau un exemplu banal si copilaresc . Cred ca toti am auzit de conquiztador . Mai joc si eu cu unele ocazii , si de multe ori raman uimit de lipsele de cunostinte pe care le au unii in materie de lucruri care mie mi se par banale . Si stau si ma gandesc : daca aici gasesc persoane cu atatea lacune , dar in alte situatii sau locuri . Si asta mi se pare un exemplu foarte copilaresc , sa ma raportez la un joc care teoretic nu reprezinta si arata nimic , pentru ca e in mare parte de noroc .

Pacat ca am ajuns intr-a 12a si sa realizez asta . Cand deja e prea greu sa inveti la unele materii , dupa ce ai pierdut baza din anii precedenti . Pentru ca la final la majoritatea ramai cu o cultura generala .
coolio
va rog sa nu dati exemplu sistemul american de invataman pentru ca nu are rost...
dau un simplu exemplu: povestea o profesoara mai demult ca a fost in SUA si preda acolo...si la un moment dat ii spune unei fete
"ce bine iti sta cu frizura asta, semeni cu (scuzati cacofonia, am sarit in generala peste lectia asta) Cleopatra" la care fata ramane
mirata neavand habar despre ce e vroba.
cu toate minusurile pe care le are invatamantul de la noi e mult superior fata de altele din vest.
toti trebuie sa trecem printr-o perioada in care numai daca depunem un efort considerabil putem sa ne dezvoltam indeajuns
de mult memoria...
mediile din liceu nu ar trebui sa conteze la admiterea in facultate....din cate am auzit lucrul acesta o sa se schimbe in curand.
cosmin targoviste
Invatamantul romanesc este tare . Mai ales ca unii considera cu...cle cacofonie . Traiasca "limba si literatura romana" .
Or fi bune cat mai multe cunostinte dar sa ai 4 lucrari intr-o zi cu 7 ore de curs , e destul de naspa, nu ? Sa invete ma-sa lu' ma-sa lu' ma-sa aluia care a facut programa .
Mirunik
Vad ca ati sarit amindoi pe Coolio.
Pentru cultura voastra generala, cacofoniile nu-s doar alea citeva pe care le-ati invatat voi la L.Romana; alea erau citeva exemple; cacofonia, pe care eu in general o ignor, pentru ca mi se pare mai timpit sa zic ca virgula nustiuce, are sensul de asociere (nu neaparat repetare) neplacuta de sunete. Inclusiv LA LAC sau PE PERVAZ sint exemple de cacofonie.
CACLE poate zgiria timpanele unora (mai simtitori din fire ca mine), taunt.gif , asa ca lasati omul in pace.
Cai Lun
QUOTE(cosmin targoviste @ 1 Feb 2009, 14:15) *
Mai ales ca unii considera cu...cle cacofonie .

Hai poate mergem la gramatica sa vedem ce inseamna cacofonie...

E.U. (adica Editare Ulterioara - si nu L.E. 010.gif ) Na ca a mscris prea tarziu... Miruniko, mai lasa-mi si mie cate o "bucata", nu pune numa' tu tunurile pe ei (NB! > -tu,tu-nurile = cacofonie), ca de cand ii pandesc pentru rusinea care mi-au facut la gramatica si sintaxa... icon_lol.gif
Mirunik
Gata, ai tai sint! Sa-ti creasca mari, frumosi si cuminti si asi la gramatica sa faci din ei! (ca eu oricum nu mai puteam cu ei 010.gif )
cosmin targoviste
QUOTE(Mirunik @ 1 Feb 2009, 14:32) *
Vad ca ati sarit amindoi pe Coolio.
Pentru cultura voastra generala, cacofoniile nu-s doar alea citeva pe care le-ati invatat voi la L.Romana; alea erau citeva exemple; cacofonia, pe care eu in general o ignor, pentru ca mi se pare mai timpit sa zic ca virgula nustiuce, are sensul de asociere (nu neaparat repetare) neplacuta de sunete. Inclusiv LA LAC sau PE PERVAZ sint exemple de cacofonie.
CACLE poate zgiria timpanele unora (mai simtitori din fire ca mine), taunt.gif , asa ca lasati omul in pace.

Extraordinar . Si daca zic ca am pus un poster pe perete e cacofonie ? Daca da,atunci cum ar trebui sa ma exprim , doamna profa de romana ? verystrange.gif
Mirunik
Te exprimi cum crezi de cuviinta si cum iti suna tie bine, eu ti-am zis deja ca mie personal mi se pare mai deranjant sa folosesc virgula ca sa evit o cacofonie, mai ales in scris. bag.gif Imi pare aiurea sa zic ca virgula ciinele sau ca, ciinii, pe mine ma irita mai tare.

Oricum, n-am pretentia sa ma crezi pe cuvint, cauta definitia cacofoniei in dictionar. beerchug.gif
cosmin targoviste
Pai ce treaba are virgula in toata combinatia asta ?! Eu nu vad nicio precizare legata de vreo virgula pe mai sus icon_rolleyes.gif .

Revenind la comparatia dintre invatamantul romanesc si cel nord-american. Vad ca multi sustineti ca sunt prosti cei din America si ca noi,romanii suntem destepti si bine pregatiti . Intrebare : De ce nu suntem noi cea mai mare putere a lumii ?!
Raspuns : "Practica ne omoara"
Mirunik
Of. Ziceam doar ca eu nu ma prea sinchisesc de cacofoniile astea. icon_redface.gif
O fi bine, o fi rau, o fi rusinos, nu stiu, iertare!
Cai Lun
Sau lamentarea, Cosmine.
coolio
CACOFONÍE, cacofonii, s.f. Asociație neplăcută de sunete; cacofonism. Suprapunere de sunete discordante; lipsă de armonie. – Din fr. cacophonie.

daca mie cu-cle nu imi suna bine si o consider cacofonie nu vad care e problema...ratezi ideea principala si vezi toate detaliile.(probabil
din cauza scolii care inchis orizonturile de gandire)
nu imi suna bine si asta e...
poti spune la fel de bine ca din cauza faptului ca sunt mari patrioti sunt cea mai mare putere a lumii.
la noi INCA nu se impusca lumea prin scoala ca si la ei.
ce legatura are programa cu faptul ca tu ai 4 lucrari pe zi...am trecut si eu prin asta si nu e chiar atat de greu...nu am fost nici la liceu
industrial sa poti spune ca asta e motivul pt care a fost usor.
totul tine de cum iti organizezi timpul...si eu am avut chiar 8 ore pe zi.asa ca lasa lamentarile, ca nu inveti pt vecinu.
The Game
Scrie in DEX ca ce nu ii suna bine lui coolio e cacofonie?
Rexton_reddog
deviez putin de la subiectu' "cu cacofonii " :D . cosmin ....si eu am terminat anu' trecut tot Liceul Economic in Tulcea , vezi doamne al 2-lea liceu european din Romania. Din tot liceul mi'a placut numa' contabilitatea si marketingul . La facultate am avut proasta inspiratie sa merg la Constructii .Si culmea ...fac si aici economie si spaniola....Spaniola? pt ce mi'ar trebui spaniola la geodezie? e aceeasi intrebare pe care o pui si tu cu biologia si chimia la economic. Daca tu decizi sa dai la o facultate cu profil real...adica cu mai multa matematica...incearca sa t pregatesti din liceu bine , nu t limita doar la ce faci acolo pentru ca ti'ar veni foarte greu mai departe.... e mare diferenta dintre matematica M1 si M2 pe care o faci la Economic. O simt si eu pe pielea mea acuma....
Cai Lun
Ma noi ce dezbatem aici, forma sau fondul?! Lasati-o dreaq de cacofonie! Asta e dovada lipsei de argumente.
Morpheuss
E o nebunie generala, dracu' sa-i mai inteleaga. Oricum ati da-o, oricum ati intoarce-o, tot in rahatul asta ne zbatem. Programa e super-aglomerata si se face putin din toate, ceea ce tinde la zero. Degeaba se da unul si altul interesant, ca e bine, ca e frumos cu astea, e cultura generala...E pe dracu'. Cand esti in rahat pana la gat, nu-ti mai arde sa fii orgasmic ca faci si economie, si religie, si TIC si ti se dezvolta, vezi Doamne, universul intelectual.
coolio
cum adica tinde la 0?daca tie nu iti place biologia poti sa inveti numai cat sa treci...nu te pune nimeni sa mergi la olimpiada.
daca tu o sa ai cunostinte peste cele scolare la cele 2 pasiuni/materii ale tale sunt sigur ca profesorii vor remarca lucrul asta
si nu te vor stresa atat la ceea ce nu iti place.doar nu ne predau niste roboti, si oricat de lehamite le e sa vina la scoala
sa predea pt un salariu de nimic tot pun sentimente si se implica afectiv in ceea ce fac.
cosmin targoviste
QUOTE(coolio @ 2 Feb 2009, 9:37) *
poti sa inveti numai cat sa treci.

Zau asa ? Si media ?

Parerea mea e ca materiile astea(chimia,biologia) ar trebui sa fie materii specializate, adica obligatorii doar pentru cei ce vor sa urmeze facultati de medicina sau ce alte domenii mai sunt si sa nu fie luate in calcul la calcularea mediilor celorlalti . Sunt de acord ca si eu trebuie sa am o idee despre toate aceste lucruri,insa nu mi se pare normal sa fiu evaluat la fel ca si celalalt care vrea sa fie medic si care chiar o sa aiba nevoie de toate astea. Pentru cei ce nu vor , materiile acestea ar trebui sa fie un gen optionale .
Mirunik
Sinteti absolut mortali, si mai departe de r****** care vi se pare voua ca va inconjoara nu vreti sa vedeti nicicum
!
Sa ai pretentia de la un copil, adolescent, tinar, sa stie la 14 sau 15 ani sigur ce facultate va urma si in functie de asta sa isi aleaga materiile la care invata in liceu, e o prostie ( scuze ca ma repet, dar desi m-am jeluit si eu de multitudinea de materii, am ajuns sa-mi dau seama la un moment dat cit de aiurea gindeam pe atunci. )

Cunostintele astea pe care le acumulati in liceu nu stiti niciodata cind va vor fi folositoare. In plus, ele va ofera optiuni pe care unii nici nu stiti ca le aveti. V-as putea da un exemplu concret legat tocmai de admiterea la Medicina, dar nu cred ca mai aveti rabdare sa mai cititi inca 15 rinduri pe linga tonele de informatii pe care vi le baga profii pe git cu de-a sila. taunt2.gif
gavros
@cosmin targoviste cum zice si Mirunik nu ai cum sa te gandesti in clasa a 8 la ce facultate vrei sa dai dupa ce termini liceul
si cum gandesti tu despre chimie, biologie... asa gandesti si unu care vrea sa dea la medicina despre matematica, fizica si altele
daca ar fi asa s-ar ajunge sa facem 2-3 materii in liceu
coolio
daca nu vrei sa se puna accentul pe bio-chimie te duci la filologie..ce e asa de greu.
la noi in liceu faceau biologie si chimie(cel putin in clasa a XII-a)numai asa, erau materii la care majoritatea aveu 10.
media mare trebuie sa ai (ca sa fie justificata o viitoare nota buna la BAC) la matematica, romana, engleza+materia pe care
ti-o alegi tu.
nu vad unde sunt materiile alea grele...in afara de biologie si chimie mai spune-mi te rog una.
la economie chiar nu ma bag pt ca nu are rost...daca aia e greu, atunci....
Morpheuss
QUOTE(coolio @ 2 Feb 2009, 9:37) *
cum adica tinde la 0?daca tie nu iti place biologia poti sa inveti numai cat sa treci...nu te pune nimeni sa mergi la olimpiada.
daca tu o sa ai cunostinte peste cele scolare la cele 2 pasiuni/materii ale tale sunt sigur ca profesorii vor remarca lucrul asta
si nu te vor stresa atat la ceea ce nu iti place.doar nu ne predau niste roboti, si oricat de lehamite le e sa vina la scoala
sa predea pt un salariu de nimic tot pun sentimente si se implica afectiv in ceea ce fac.

Tinde la 0 pentru ca se face putin din toate si se face prost. Degeaba se cheama profil. Daca esti la Stiinte ale naturii, tot 2 ore de info faci pe saptamana, tot faci economie, tot faci romana de-ti iese pe ochi. Si toti profesorii cer, nu remarca nimic, stai linistit. Sentiment si implicare afectiva? Pe dracu'. Majoritatea dau meditatii si ii cam doare in cot de scoala, pentru ca nu se compara salariul pe care il au cu banii care vin din meditatii.

QUOTE(Mirunik @ 2 Feb 2009, 10:56) *
Sa ai pretentia de la un copil, adolescent, tinar, sa stie la 14 sau 15 ani sigur ce facultate va urma si in functie de asta sa isi aleaga materiile la care invata in liceu, e o prostie.

Cand intri la liceu, iti alegi o specializare. Presupun ca alegi pe un principiu, nu dai cu banul. Deci ai oarecum o idee despre ce vei face in viitor.

QUOTE(coolio @ 2 Feb 2009, 13:21) *
daca nu vrei sa se puna accentul pe bio-chimie te duci la filologie..ce e asa de greu.
la noi in liceu faceau biologie si chimie(cel putin in clasa a XII-a)numai asa, erau materii la care majoritatea aveu 10.
media mare trebuie sa ai (ca sa fie justificata o viitoare nota buna la BAC) la matematica, romana, engleza+materia pe care

QED.

Ei Mirunik, sa-mi zici mie acum facand biologie si chimie "numai asa" cum te ajuta? In loc de biologie si chimie "numai asa", nu mai bine faci ceva care te ajuta(de ex, romana, in cazul de mai sus)? Noooo, sa ne marim orizontul intelectual. Nu cred ca mai are rost sa discutam, cadem in penibil. Voi ramaneti cu impresia cu sistemul nostru de invatamant e cel mai tare si romanii sunt cei mai inteligenti, consecinta a acestui lucru.
Cai Lun
Inteleg ca dupa tine, orarul la filologie ar trebui sa arate cma asa:

Luni: lb. romana, lb. romana, lb. romana, gramatica, istorie, franceza.
Marti: lb. romana, lb. romana, gramatica, gramatica, geografie, engleza
Miercuri: lb romana, franceza, engleza, gramatica, lb. romana
Joi: lb. romana, lb. romana, lb. romana, lb. romana, gramatica, lb. romana
Vineri: lb. romana, lb. romana, lb. romana, lb. romana, lb. romana,
mihaiul90
Ce specializare vreti ma voi din liceu ? Liceul e teoretic, trebuie sa invatati de toate ca sa aveti o cultura generala. Stati linistiti ca o sa va alegeti specializarea la facultate si o sa va saturati sa tot faceti materii bazate pe acelasi domeniu de o sa va fie dor de liceu... Luati si invatati acum cat puteti din toate ca mai tarziu nu o sa va mai dea nimeni ocazia asta...
coolio
@Morpheuss: cum adica daca esti la stiinte faci tot 2 ore...tin sa te contrazic..eu am fost la profilul asta
si faceam o singura ora de informatica pe saptamana.
nu stiu cum sunt la voi profesorii dar la noi intelegeau majoritatea ca nu ne sunt necesare toate materiile si
ne cereau minimul de cunostinte...chiar si cel de muzica ne-a pus sa invatam cate ceva despre clasicism, baroc etc
sau ne dadea 10 daca citeam o carte despre un mare compozitor.
si crede-ma pe cuvant profesorii remarca, profesorul te intreaba de ce esti suparat azi-cand vede ca stai si nu comunici nimic-
sunt multe chestii pe care tu nu le vezi acum...
daca inveti o sa vezi ca te ajuta enorm, o sa vezi cum o sa te simti cand va vorbi cineva din jurul tau despre altceva in afara de batai, manele, masini
iar tu o sa poti sa intervi fiind sigur ca nu vei zice o prostie...am dat doar un exemplu.
cosmin targoviste
Plina tara asta de teoreticieni .... Trai-v-ar familiile , filozofilor !
Mirunik
E minunat ca faceti romana, sa va iasa pe ochi, foarte bine, ca e limba pe care o vorbiti in fiecare zi! Daca nici atita lucru nu va invata scoala, ce dracu vrei sa va invete? Inca nu se face de ajuns, imi e si rusine cind ii vad pe cite unii cum scriu... Hai ca la calculator, mai treaca-mearga, mai incurci literele, mai apesi gresit o tasta ( intrase-i bag.gif ), dar mai primesc cite o mapa de la o firma colaboratoare sau de la vreo primarie: Sa aprobat! sau Ok, sa semnat!. omfg.gif Si nu, nu e scrisul secretarei, ditamai directorii sau primarii, atita romana stiu ei.
Cit despre meditatii, or avea vina profesorii, dar lenea elevilor si dezinteresul parintilor sint maxime! Tata a fost prof de mate, si in ultimii ani dadea meditatii, se crucea de minunatii care-i intrau pe usa; se mira cum de la scoala nu le intra nimic in cap, dar la meditatii invatau. Stii ce? Parintii, care plateau meditatiile, sunau cel putin o data pe luna, sa afle ce si cum misca odraslele. Ca deh, plateau. Dar majoritatea nici la sedinte nu-si faceau timp sa mearga, nici macar s-o sune pe diriga` o data pe luna. Ca deh, pentru scoala nu trebuia sa scoata bani din buzunar.

Si pentru ca m-ai necajit, poftim lectura (practic, nu teorie) 010.gif :
La 14 ani eram convinsa ca voi face toata viata teatru, asta imi doream; in consecinta, am ales sectia filologie bilingv. Patru ani de zile m-am pregatit pentru admitere, ii pindeam pe Zamfu` sau pe Rilea prin Sibiu, eram tot pe urmele lor; repetam pina pe la doua noaptea citeodata, iar a doua zi eram chiauna, nici nu vedeam bine profii. Dar, de bine de rau, am ramas cu ceva in cap de la ore.
Mai mult de bine, pentru ca inainte de bac am patit un necaz in familie, si planurile mele privind facultatea in Cluj sau Bucuresti s-au cam dus pe apa simbetei. Si cum in Sibiu n-as fi dat la teatru nici in ruptul capului... am dat la Medicina/stoma`. Am repetat vreo doua saptamini anatomia si chimia pe care le invatasem in liceu, mi-am dat seama ca la chimie totusi as avea emotii, asa ca am dat examenul din bio. Fara tri ani de meditatii, fara sa fi fost vreo tocilara sau vreo geniala (Desi Domnu Cosmin imi zice geniala taunt2.gif ), am intrat in primii 20, la buget. Doar am repetat ce invatasem (in doru` lelii) in liceu.
La fel, am un coleg care a avut o revelatie printr-a doispea, a lasat pasiunea pentru istorie, gindindu-se ca nu prea-si poate face cu o diploma la Istorie un viitor si a dat la Fizica medicala, in Cluj; desi era la filo, prinsese drag si de fizica...

Eu una sint multumita ca n-am facut liceul dupa sistemul tau, Morpheuss, si ca n-am fost condamnata sa ma limitez la doar 6-7 materii.
coolio
QUOTE(cosmin targoviste @ 2 Feb 2009, 15:52) *
Plina tara asta de teoreticieni .... Trai-v-ar familiile , filozofilor !

mai bine lasa ironiile ieftine si hai cu ceva argumente logice....dar e mai usor sa vorbesti asa...
scuze de offtopic
PS:subscriu la ce a spus Mirunik mai sus.
cosmin targoviste
Ce argumente mai vrei fratele meu alb ? Argumentele mele constau in milioanele de oameni fara locuri de munca ,in sutele de mii de nebuni cu facultate din ospicii , in baietii de bani gata care ocupa posturile acelor nebuni , in nesimtitii care isi scot mucii din nas cu o pofta exasperanta pe scaunele de conducere a tarii si in saracia in care se zbate tara asta .
Cai Lun
..si iti place hip-hopul, nu-i asa?
cosmin targoviste
Nu vad legatura .
Cai Lun
Eh...
cosmin targoviste
Nu e nevoie sa asculti hip hop sau sa te dai peste cap ca sa vezi ce am zis eu mai sus .
Cai Lun
Iti imaginezi ca stii toate astea, mai bine decat cei care suntem mai mari ca tine?
coolio
pt fratele meu la fel de alb(cred si sper) nu e neaparat o urmare a proastei scolarizari faptul ca sunt atatia someri...
exagerezi cu milioanele de someri-vreau sa cred eu-
cat despre saracia din tara asta nu cred ca te-ai exprimat foarte bine.mie mi se pare ca romanii in general marea lor majoritate
o duc destul de bine-in sensul ca cine doreste sa castige un ban poate sau cel putin putea pana acum 2 luni...nu degeaba
is pline toate supermarket-urile, nu degeaba se cumpara in prostie tot ce se poate cumpara.
despre facultatile facute doar asa pot sa spun doar ca, odata cu trecerea timpului societatea ii sorteaza pe cei care au cu adevarat ceva in cap
de cei care au o diploma neacoperita de cunostinte...
Mirunik
QUOTE(Cai Lun @ 2 Feb 2009, 19:05) *
Iti imaginezi ca stii toate astea, mai bine decat cei care suntem mai mari ca tine?

Te-ai saturat de discutia asta, asa-i? 010.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.