In sezonul 2000-2001 Dinamo ocupa in campionat locul 2, dar cucerea Cupa Romaniei. Era a IX-a cupa cucerita de “caini”. A fost un sezon trist pentru suflarea dinamovista datorita mortii intempestive a lui Catalin Hildan.
CUPA ROMANIEI
In saisprezecimi am intalnit Extensiv Craiova, pe terenul echipei oltene. Am castigat cu 3-0, prin golurile marcate in a II-a repriza de C. Dragan (min.54), Catalin Hildan (min.56, ultimul sau gol marcat intr-un meci oficial pentru Dinamo) si autogolul lui Stoianov (min.85).
Dinamo: Preda – Kirita, Nastase, Mihali (’86 Onut), D. Florea – F. Petre, Hildan, Tames (’76 Bolohan), Cernat – M. Niculae, C. Dragan (‘65Mara)
In optimi, la Pitesti, treceam de Universitatea Craiova. A fost un meci mai usor decat arata scorul , insa spre finalul partidei oltenii chiar puteau trimite meciul in prelungiri.
Dinamo – Universitatea Craiova 3-2.
Au marcat: Bolohan (’24), Mihalcea (’30, ’43) / Baldovin (’39), Barcauan (’84).
Dinamo (antrenor Cornel Dinu): Preda - T. Petre, G. Kirita, Val. Nastase, Onut, Florea (77 Vl. Munteanu) - Bolohan, Cernat, Tames - Mihalcea (54 Raducioiu ), M. Niculae.
In sferturi eliminam pe Rapid, echipa antrenata atunci de Mircea Rednic, dupa „golul de aur” inscris de Mihali in minutul 92.
Rapid - Dinamo 1-2 (1-0, 1-1)
Au marcat: Pancu (’36) / M. Niculae (’55-penalty), MIHALI (’92, "gol de aur").
Dinamo (antrenor Cornel Dinu): Prunea - Onut, Mihali, Val. Nastase - Bolohan, G. Kirita (62 T. Petre), Lupescu, Tames, Florea - Mihalcea, M. Niculae.
In semifinale, dupa o dubla mansa, Dinamo elimina pe Sportul Studentesc, echipa antrenata atunci de Gigi Multescu.
Sportul Studentesc - Dinamo 2-2 (1-0)
Au marcat: Dinita (’2), C. Irimia (’63) / M. Niculae (’61), Mihalcea (’79)
Dinamo (antrenor Cornel Dinu): Prunea - Kirita, Lupescu, Nastase- T. Petre (’46 Tilvan), Bolohan, I.Badea (’83 Vlad Munteanu), Tames, Florea - Mihalcea, M. Niculae (’70 Cl. Dragan).
Dinamo – Sportul Studentesc 3-1 (1-1)
Au marcat: V. Nastase (’38), M. Niculae (’81), G. Kirita (’85) / Dinita (’36).
Dinamo: Prunea - G. Kirita, Lupescu, V. Nastase - Bolohan, Vl. Munteanu (’46 Cl. Dragan), I. Badea (’42 Onut), Tames, Talvan - Mihalcea (’89 Zicu), M. Niculae.
Finala aveam sa o jucam cu Rocar, echipa retrogradata in a II-a liga. Partida a fost condusa de o brigada de arbitri din Elvetia, avandu-l la centru pe celebrul Urs Meier. Desi am deschis repede scorul (Mihalcea in minutul 8), la pauza am fost condusi de cei de la Rocar.
Dinamo- Rocar 4-2 (1-2)
Au marcat: Mihalcea (’8, ’73), M. Niculae (’55, ’69-penalty) / Ursu (’12), M. Nicolae (’33).
Stadion: "Lia Manoliu"; spectatori: 30.000.
DINAMO (antrenor Cornel Dinu): Prunea - Val. Nastase, Mihali , Onut - G. Kirita, Bolohan, Lupescu, Tames (’88 I. Badea), Talvan - Mihalcea (’83 Cl. Dragan), M. Niculae (’90+2 Zicu).
CAMPIONAT
- Terminam pe locul 2, avand cu 9 puncte mai putin decat steaua, dar cu unul mai mult decat FC Brasov (locul3) si doua in fata rapidului (locul 4).
- A fost un campionat cu doar 30 de etape, „cainii” inregistrand 15 victorii, 6 egaluri si 9 infrangeri.
- Am invins steaua in „Stefan cel Mare” dupa un gol marcat de .... Belodedici.
- Am pierdut 3 meciuri acasa, toate in tur, cu Otelul (1-2), Petrolul (2-3) si Foresta (4-5). Dupa celebrul meci cu Foresta Falticeni, intrebat daca isi reproseaza ceva, Cornel Dinu spunea: "Daca-mi reprosez ceva? Poate doar ca m-am apucat de fotbal"
Dinamo - Foresta 4-5 (3-0)
Au marcat: T. Petre (’10), Mihalcea (’26), Tames (’41), M. Niculae (’47) / R. Nita (’62, ’ 90), Pacurar (’72), Botan (’74, ’83).
Dinamo (antrenor Cornel Dinu): Preda - Onut , Mihali (’64 Fl.Cernat ), V. Nastase - T. Petre , Bolohan , Lupescu , Tames , Vl. Munteanu - Mihalcea (’80 Cl. Dragan), M. Niculae (’49 Raducioiu ).