Help - Search - Members - Calendar
Full Version: A IX-a Cupa
Comunitatea virtualã a suporterilor dinamoviºti > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > Glorii dinamoviste > Succese în alb-roºu
DiliBili
In sezonul 2000-2001 Dinamo ocupa in campionat locul 2, dar cucerea Cupa Romaniei. Era a IX-a cupa cucerita de “caini”. A fost un sezon trist pentru suflarea dinamovista datorita mortii intempestive a lui Catalin Hildan.

CUPA ROMANIEI

In saisprezecimi am intalnit Extensiv Craiova, pe terenul echipei oltene. Am castigat cu 3-0, prin golurile marcate in a II-a repriza de C. Dragan (min.54), Catalin Hildan (min.56, ultimul sau gol marcat intr-un meci oficial pentru Dinamo) si autogolul lui Stoianov (min.85).
Dinamo: Preda – Kirita, Nastase, Mihali (’86 Onut), D. Florea – F. Petre, Hildan, Tames (’76 Bolohan), Cernat – M. Niculae, C. Dragan (‘65Mara)

In optimi, la Pitesti, treceam de Universitatea Craiova. A fost un meci mai usor decat arata scorul , insa spre finalul partidei oltenii chiar puteau trimite meciul in prelungiri.
Dinamo – Universitatea Craiova 3-2.
Au marcat: Bolohan (’24), Mihalcea (’30, ’43) / Baldovin (’39), Barcauan (’84).
Dinamo (antrenor Cornel Dinu): Preda - T. Petre, G. Kirita, Val. Nastase, Onut, Florea (77 Vl. Munteanu) - Bolohan, Cernat, Tames - Mihalcea (54 Raducioiu ), M. Niculae.

In sferturi eliminam pe Rapid, echipa antrenata atunci de Mircea Rednic, dupa „golul de aur” inscris de Mihali in minutul 92.
Rapid - Dinamo 1-2 (1-0, 1-1)
Au marcat: Pancu (’36) / M. Niculae (’55-penalty), MIHALI (’92, "gol de aur").
Dinamo (antrenor Cornel Dinu): Prunea - Onut, Mihali, Val. Nastase - Bolohan, G. Kirita (62 T. Petre), Lupescu, Tames, Florea - Mihalcea, M. Niculae.

In semifinale, dupa o dubla mansa, Dinamo elimina pe Sportul Studentesc, echipa antrenata atunci de Gigi Multescu.
Sportul Studentesc - Dinamo 2-2 (1-0)
Au marcat: Dinita (’2), C. Irimia (’63) / M. Niculae (’61), Mihalcea (’79)
Dinamo (antrenor Cornel Dinu): Prunea - Kirita, Lupescu, Nastase- T. Petre (’46 Tilvan), Bolohan, I.Badea (’83 Vlad Munteanu), Tames, Florea - Mihalcea, M. Niculae (’70 Cl. Dragan).
Dinamo – Sportul Studentesc 3-1 (1-1)
Au marcat: V. Nastase (’38), M. Niculae (’81), G. Kirita (’85) / Dinita (’36).
Dinamo: Prunea - G. Kirita, Lupescu, V. Nastase - Bolohan, Vl. Munteanu (’46 Cl. Dragan), I. Badea (’42 Onut), Tames, Talvan - Mihalcea (’89 Zicu), M. Niculae.

Finala aveam sa o jucam cu Rocar, echipa retrogradata in a II-a liga. Partida a fost condusa de o brigada de arbitri din Elvetia, avandu-l la centru pe celebrul Urs Meier. Desi am deschis repede scorul (Mihalcea in minutul 8), la pauza am fost condusi de cei de la Rocar.
Dinamo- Rocar 4-2 (1-2)
Au marcat: Mihalcea (’8, ’73), M. Niculae (’55, ’69-penalty) / Ursu (’12), M. Nicolae (’33).
Stadion: "Lia Manoliu"; spectatori: 30.000.
DINAMO (antrenor Cornel Dinu): Prunea - Val. Nastase, Mihali , Onut - G. Kirita, Bolohan, Lupescu, Tames (’88 I. Badea), Talvan - Mihalcea (’83 Cl. Dragan), M. Niculae (’90+2 Zicu).

CAMPIONAT

- Terminam pe locul 2, avand cu 9 puncte mai putin decat steaua, dar cu unul mai mult decat FC Brasov (locul3) si doua in fata rapidului (locul 4).
- A fost un campionat cu doar 30 de etape, „cainii” inregistrand 15 victorii, 6 egaluri si 9 infrangeri.
- Am invins steaua in „Stefan cel Mare” dupa un gol marcat de .... Belodedici.
- Am pierdut 3 meciuri acasa, toate in tur, cu Otelul (1-2), Petrolul (2-3) si Foresta (4-5). Dupa celebrul meci cu Foresta Falticeni, intrebat daca isi reproseaza ceva, Cornel Dinu spunea: "Daca-mi reprosez ceva? Poate doar ca m-am apucat de fotbal"
Dinamo - Foresta 4-5 (3-0)
Au marcat: T. Petre (’10), Mihalcea (’26), Tames (’41), M. Niculae (’47) / R. Nita (’62, ’ 90), Pacurar (’72), Botan (’74, ’83).
Dinamo (antrenor Cornel Dinu): Preda - Onut , Mihali (’64 Fl.Cernat ), V. Nastase - T. Petre , Bolohan , Lupescu , Tames , Vl. Munteanu - Mihalcea (’80 Cl. Dragan), M. Niculae (’49 Raducioiu ).
Cai Lun
Cred ca a fost cea mai anonima cupa din palmaresul nostru. Faptul ca am intanit Rapidul atat de timpuriu a scazut din importanta partidei, iar finala cu Rocar, echipa lui Netoiu, ramane la fel de anonima (cel putin pentru mine). Stiu ca dupa acea finala cativa jucatori de la Rocar au ajuns la Dinamo, cel mai important fiind Buia. Mingicar mare, a intrat repede in sufletele "mingicarilor" din tribune, chiar si acum mai vad burtosi afisandu-se cu tricourile inscriptionate "Buia". Dar, desigur, branza buna in burduf de caine. Daca nu ii placea atat de mult bautura poate se alegea ceva de el..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.