Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Titlul 15, al V-lea event
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > Glorii dinamoviste > Succese în alb-roșu
DiliBili
Acest event avea sa vina la 10 ani dupa ultimul realizat, acela din 1989-1990. Dinamo castiga titlul de campioana dupa 8 ani, iar Cupa Romaniei ajungea din nou in vitrina clubului, ultimul succes in aceasta competitie fiind tot din sezonul 1989-1990.

CAMPIONAT
In campionat incepeam excelent, avand 10 victorii consecutive. In etapa a III-a reuseam sa invingeam, in deplasare, CSM Resita cu 6-0 (cate 2 goluri Vladoiu si Iftodi, cate 1 gol Florentin Petre si Mutu), razbunand, astfel, egalul din urma cu 3 luni de la Resita, unde practic pierdeam campionatul. In etapa a XII-a invingeam, in „Stefan cel Mare”, Rapid ( scor 2-1, golurile noastre fiind inscrise in prima repriza de Mihali si Mutu), iar etapa urmatoare plecam neinvinsi din Ghencea, meciul terminandu-se cu acelasi scor ca si in sezonul precedent, 1-1 (gol Mutu, care mai ratase si un penalty). In tur, Dinamo a inregistrat 15 victorii, 2 egaluri ( la Piatra Neamt si in Ghencea ) si nici o infrangere, terminand la 14 puncte in fata Rapidului (locul 4) si 19 puncte fata de steaua (locul 5). In aceste prime 17 etape, Dinamo a inscris 52 de jocuri, avand o medie de peste 3 goluri/meci. Pana la sfarsitul anului 1999 s-au mai jucat si 3 etape contand pentru retur, Dinamo inregistrand si prima infrangere … la Bistrita, in etapa a XIX-a. Din iarna, Adrian Mutu, care marcase in acest sezon 18 goluri pentru Dinamo (tot in 18 meciuri), ajunge la Internazionale Milano.
In etapa a XXIX-a Dinamo pierde in Giulesti, scor 0-4. Dinamo avea 16 puncte peste Rapid, iar Cornel Dinu a menajat mai multi titulari, fiind mai important meciul din etapa urmatoare cu steaua, echipa pe care nu o mai invinsesem pe teren propriu de 9 ani. In acest meci, arbitrul intalnirii, Alexandru Tudor, a eliminat 2 dinamovisti (Iodi si Florea) si a dictat 2 penalty-uri pentru giulesteni.

Etapa a XXX-a / Dinamo este campioana, invinge steaua dupa 9 ani.
DINAMO – steaua 3-2 (1-1). Au marcat: T. Lung (min. 45 - autogol, dupa un sut expediat de Florentin Petre), Lupescu (min. 52 ), Mihalcea (min. 74) / Ciocoiu (min. 26), Danciulescu (min. 70)
Cartonas rosu: I. Miu (min. 43). In acelasi minut, Lupescu a ratat un penalty.
Dinamo: Preda - Kirita, Mihali, Nastase, Florea- Fl. Petre (min. 80 Buta), Hildan, Lupescu, Iftodi- Mihalcea (min. 76 Cernat), Mara (min. 69 Cl. Dragan). Antrenor: Cornel Dinu.

Astfel, Dinamo devine campioana cu 4 etape inainte de finalul competitiei. Doar in primele 2 etape ale campionatului, „cainii” nu au fost pe primul loc.
Linia in clasament a lui Dinamo:
34 27-3-4, 93:40, 84 pct

Lotul folosit de Dinamo in acest campionat:
Portari: Stefan Preda (30-0), Khalid Fouhami (4-0)
Fundasi: Cornel Buta (9-3), Liviu Ciobotariu (9-0),Serban Cristescu (1-0), Cornel Dobre (4-0), Sorin Iodi (2-0), Adrian Iordache (1-0), Giani Kirita (32-3), Daniel Florea (25-0), Gheorghe Mihali (21-3), Valentin Nastase (27-0), Laurentiu Opriceana (1-0), Tinel Petre (15-0), Madalin Popa (1-0), Ovidiu Talvan (9-0), Marin Vatavu (2-0)
Mijlocasi: Florin Cernat (10-0), Cristian Constantin (1-0), Marius Coporan (9-0), Catalin Hîldan (29-1), Daniel Iftodi (29-4), Ionut Lupescu (29-6), Razvan Paduretu (1-0), Florentin Petre (22-7), Gabriel Popescu (9-0), Constantin Stan (1-0), Daniel Timofte (6-0), Cristian Vlad (12-1)
Atacanti: Bogdan Aldea (10-1), Alexandru Baltoi (2-1), Claudiu Dragan (11-5), Bogdan Mara (8-2), Adrian Mihalcea (29-13), Adrian Mutu (18-18), Marius Niculae (27-13), Jean Vladoiu (12-12).
Antrenor principal: Cornel Dinu.

CUPA ROMANIEI

Pana in finala, Dinamo a trecut de: Tractorul Brasov (4-1), Rocar Bucuresti (3-1), FC National (3-2) si Otelul Galati (2-0 si 1-0).

In finala, Dinamo a invins Universitatea Craiova cu 2-0 (min.30 Marius Niculae-penalty, min.89 Catalin Hildan).
A doua repriza, Dinamo a evoluat cu un om mai putin, Mihali fiind eliminat de S. Corpodean, in pauza meciului, dupa ce l-a imbrancit pe Adrian Popescu, antrenor secund la olteni.
DINAMO: Preda - Kirita, Nastase, Mihali, Florea - Fl. Petre (min. 90 Buta), Hildan , Lupescu, Iftodi- Mihalcea (min. 70 Mara), M. Niculae (min. 90 Cl. Dragan). Antrenor: Cornel Dinu

CUPA UEFA

In turul preliminar, Dinamo elimina pe FC Mondercange (Luxemburg) cu scorul general de 13-2.
In turul I eram eliminati de Benfica Lisabona. Dupa ce am invins cu 1-0 la Lisabona ( gol Vali Nastase, min.34), am pierdut calificarea pe stadionul „Cotroceni” … Dinamo – Benfica 0-2.
Cai Lun
Da... ce de amintiri...

Imi amintesc ca la acel 6-0 cu Resita eram in tribuna, cu un amic stelist. Se plictisise omul de cate ori strigasem gol... A fost o reciprocitate intre noi atunci, in sensul ca la vreo ora dupa finalul meciului din Groapa, in ghena se juca zdeaua - Brasov. Am intrat in galeria lor, dar inainte, la control, un jandarm m-a pus sa ii arat ce am in buzunar. Aveam cheile, iar ca breloc, o emblema mare, metalica, cu Dinamo. A facut ala ochii mari cand a vazut ce ii arat... apoi a zambit si mi-a dat drumu.... eu fiind alb ca varu, ca daca scotea o vorba eram oale si ulcele acum... Iar zdeaua Brasov s-a incheiat 2-2... icon_mrgreen.gif

De egalul din ghena imi amintesc doar golul lui Mutu, care s-a bucurat dupa aia in fata galeriei spurkatilor, de il au aia la inima si acuma! 010.gif

Despre "celebrul" meci din Giulesti se pot spune multe. Cred ca acela a cam fost singura data cand sia pus Dinu cenusa in cap... Dar ca ocazie speciala a fost eliminarea lui Florea. O neintelegere la raintrarea in teren dupa o accidentare, nu mai stiu exact cum a fost, dar imi amintesc ca dinamovistul a parasit terenul plangand de oftica. (sau ala a fost alt meci din Giulesti, cu Tilvan "Inimioara" actorul principal?)

Victoria contra stelistilor a fost probabil cea mai frumoasa partida la care am luat parte pe Dinamo. Am stat undeva la T1... si ma uitam cu veneratie catre Peluza Nord... ce atmosfera... si asa cum ziceam, de neuitat imaginea cu Mihalcea urcat pe gard dupa gol... Ala cred ca a fost primul meci in care la gol m-am imbratisat cu un strain... 010.gif Iar partea cea mai frumoasa a fost ca galeria stelista a stat si au "suportat" toata fiesta noastra, care, din cate imi aduc aminte, a durat ceva...

Finala de cupa cu Craiova este cea in care a fost facuta bijuteria aia de poza, cu Kirita ridicand cupa, sus al oficiala, inconjurati de toata echipa. O poza la fel de frumoasa este si cu Hildan, in caiasi postura...

Cat despre dubla cu Benfica... stau acum si ma gandesc, cred ca daca i-am fi eliminat, intreaga istorie a participarii in cupele europene de dupa acel moment ar fi fost extrem de diferita. Asa insa, a fost prologul fiascourilor europene care au urmat... a fost ca un ciclu, care practic s-a incheiat cu o noua eliminare in fata portughezilor, dar de data aceasta in primavara cupei Uefa. Chit ca anul trecut a fost o alta pagina neagra.... dar parca la un nivel mult mai dureros.
DiliBili
Meciul castigat cu 6-0 a fost, in tur, la Resita. In “Groapa” a fost doar 2-1, meci disputat in aceeasi zi cu acel 2-2 al Brasovului in ghena.
Cai Lun
Ma indoiesc...
redmania
Si eu am fost la Resita - Dinamo 0-6 in peluza noastra, dar cum ai ajuns tu intr-o ora in ghencea ? Cred ca ai vazut alt meci de-al nostru...
Tin minte ca inca de la primele 2 goluri striga toata peluza : 1,2,3,4,5,6,7,8,9, ZECEEEEEE :)))
Iar lui Fane Preda : "10 etape nu iei gol, nu iei gol, nu iei gol"

Am mai fost si la Constanta, 0-2, in prima deplasare a sezonului. De la acel meci nu am mai vazut NICIODATA asa multi suporteri dinamovisti in deplasare, in afara Bucurestiului, cred ca erau vreo 7-8.000...Dupa meci, 2 trenuri pline au plecat din gara, unul catre Bucuresti, celalalt catre litoral.

Si eu imi amintesc meciul Dinamo - stiaua 3-2, cu gol marcat de Petre lui Tibi Lung (te iubim, ca ca tine nu gasim), golul lui Lupescu cu capul din centrarea lui Iftodi dupa care a venit si el in dreptul nostru la peluza, gol Mihalcea si sus pe gard la 5 metri in fata mea. Golul lui Petre nu l-am vazut in direct pe stadion, eram in plin proces de "dinamovizare" a prietenei icon_lol.gif

Ahh, inca o chestie, in ghencea (la 1-1, gol Mutu) peluza noastra era plina (toata, ca asa era pe atunci, nu exista sudul spurcat) iar peluza lor era cam pe jumatate plina.
DiliBili
iti cumpar 10 shaorme daca e cum zici tu
COSMIN C
Ma, nu i-am batut cu 7-0 in sezonul precedent? Poate la meciul ala ati numarat voi golurile in peluza.
redmania
Nope, Cosmin, in sezonul "precedent" tocmai am facut 1-1 cu ratare Lupescu si am pierdut titlul...

Atunci cand am dat 6-0 la Resita era si Mutu printre marcatori si parca era in etapa a 3-a sau a 5-a ca in prima am fost la Constanta unde am castigat cu 2-0 si tot Mutu era printre marcatori. Vrei sa-ti descriu si cum a marcat in acele meciuri ? icon_lol.gif

Iar MUTU a facut acel TUR de senzatie in toamna lui '99, practic el a facut diferenta de 12 puncte pe care o aveam in iarna (11-12 pe acolo)...
COSMIN C
Cred ca vorbim impreuna si ne intelegem separat. E vorba daca meciul de 6-0 cu Resita a fost acasa sau in deplasare. Eu am spus ca ati numarat golurile din peluza de acasa in sezonul precedent, cand i-am batut cu 7-0.

Aaaa, pai acum vad ca tu nu ai citit cu atentie ce sustine Adi. El zice ca meciul s-a jucat pe Dinamo, asa ca avea cum sa ajunga intr-o ora in ghencea. De la Resita, unde ai fost tu, sigur nu avea cum. 010.gif
redmania
Credeam ca Adi vorbeste de 1999-2000... ca a zis 6-0...

Eu am inteles ce a zis el cu ghencea, dar am crezut (si inca mai cred) ca a incurcat meciurile (sau rezultatul meciului nostru).
COSMIN C
Belea 010.gif , da si eu cred ca a incurcat meciurile. Dar ca sa clarificam, tu unde zici ca ai vazut meciul in care am batut cu 6-0, ala din sezonul 1990-2000? La Bucuresti sau la Resita? icon_rolleyes.gif

PS. Dili unde umbli ca mi-e lene sa caut. icon_redface.gif
DiliBili
Sezonul 1998-1999
Et. 12 / Dinamo - CSM Resita ~7-0
Et. 29 / CSM Resita - Dinamo Bucuresti ~1-1

Sezonul 1999-2000
Et. 3 / CSM Resita - Dinamo ~ 0-6
Et. 20 / Dinamo - CSM Resita ~ 2-1 ('56 M. Niculae, '68 Mihalcea / '82 Lupascu; ar fi trebuit sa fie ultimul meci al lui Mutu la Dinamo... nu a jucat fiind accidentat).
Et. 20 / (steaua - FC Brasov ~ 2-2)
Cai Lun
Ma, de cate ori am fost eu cu stelitu' meu la meci pe Dinamo? 010.gif

Inseamna ca e asa cum zice Dili...
stef 22
Imi amintesc sezonul 1990-2000 cu mare placere, fiind campionatul in care am inceput sa vin regulat la meciurile de acasa ale lui Dinamo.
Ca meciuri memorabile pot aminti un 4-0 contra celor de la F.C. Arges (hattrick Mutu si Mihalcea) si bineinteles acel 3-2 contra spurcaciunilor din ghena, ce ne-a adus atata bucurie. Asa atmosfera incendiara eu nu am mai intalnit pe stadionul Dinamo. Stiu ca intre randuri se pusesera saci plini de confetii, se imparteau steaguri si goarne. A fost ceva de vis... Cand Mihalcea a marcat pentru 3-2 stadionul pur si simplu a sarit in aer (si nu folosesc cuvinte mari), parca atatea ani de insuccese ne-a facut sa ne bucuram si mai mult.
Un alt lucru interesant legat de acest meci a fost bucuria "Taranului" dupa gol: a tasnit catre galerie, urcandu-se pe gard, de unde si -a aruncat tricoul de joc. A fost nevoie de cateva minute pentru a-l recupera si a continua jocul.

Meciul cu Resita din Gropa sigur s-a terminat 2-1 (Niculae si Mihalcea). Ceea ce spune Dili legat de Mutu este deasemenea 100% corect, deoarece la meciul respectiv stand la tribuna 0 am reusit sa iau autograf de la "briliant" (dehh eram si eu pusti) in timp ce urca spre tribuna oficiala.
redmania
QUOTE(COSMIN C @ 15 Sep 2008, 13:32) *
Belea 010.gif , da si eu cred ca a incurcat meciurile. Dar ca sa clarificam, tu unde zici ca ai vazut meciul in care am batut cu 6-0, ala din sezonul 1990-2000? La Bucuresti sau la Resita? icon_rolleyes.gif

Pai n-am zis ca la Resita ?!
ia uite aici :

QUOTE(redmania @ 15 Sep 2008, 12:30) *
Si eu am fost la Resita - Dinamo 0-6 in peluza noastra, dar cum ai ajuns tu intr-o ora in ghencea ? Cred ca ai vazut alt meci de-al nostru...

Am impresia ca fiecare scrie dar nimeni nu citeste TOT icon_cool.gif
COSMIN C
QUOTE(DiliBili @ 15 Sep 2008, 12:31) *
iti cumpar 10 shaorme daca e cum zici tu

Bun, ne-am lamurit. Dili nu cumpara 10 shaorme, dar ce cumpara Cai Lun? Pentru Dili? icon_rolleyes.gif

Cai Lun, ori spui aici la cate meciuri ai fost cu stelistul (tau??? omfg.gif ) ori facem un sondaj pe aceasta tema. bag.gif
Cai Lun
Da, e colegul meu de banca din scoala generala.
redmania
sondaj, sondaj verystrange.gif

uite ca se confirma porecla lui Cai... dar nu vreau sa mai amintesc de ea doglaugh.gif
Cai Lun
Tu nu știai ca eu am fost într-o vreme lighioană pe acest forum? E și un topic pe tema asta, documentează-te!.... icon_twisted.gif
dudu1961
Vad ca nu va hotariti , eu nu ma bag ca nu le am cu statisticile , ABSOLUT DELOC (aici intra tot , ani goluri , marcatori scoruri ) la fel cum nu tin minte bancurile icon_rolleyes.gif boxing.gif
Cit priveste tiltlul 15 , , ei da , aici ma bag , ca poate scapam de borcica !
Sint tare curios daca se va tine de cuvint .
COSMIN C
Ba ne-am hotarat, e cum a zis Dili. Cai Lun plateste. taunt2.gif
Leaveyou
QUOTE(dudu1961 @ 16 Sep 2008, 12:33) *
Vad ca nu va hotariti , eu nu ma bag ca nu le am cu statisticile , ABSOLUT DELOC (aici intra tot , ani goluri , marcatori scoruri ) la fel cum nu tin minte bancurile icon_rolleyes.gif boxing.gif

Dudule chiar dacă bancurile te lasă, totuși doar nu te referi că Dinamo are 14 titluri ? Că altfel nu văd legătura cu scăpatul de borcică ...
Cai Lun
tongue2.gif
dudu1961
Ce e greu de priceput icon_rolleyes.gif daca luam titlul logic jucam in LC , deci logic scapam de borcica , , citez :"Cind Dinamo va ajunge in LC ma retrag , nu mai pot , nu mai rezist " mainchin.gif
COSMIN C
QUOTE(dudu1961 @ 16 Sep 2008, 12:33) *

E vorba despre asta. Care titlul 15? Ca urmeaza 19.
dudu1961
icon_rolleyes.gif Aha !
COSMIN C
Aha??? Doar atat ai de spus in apararea ta? omfg.gif
radu
Nu-l mai lasati pe Dudu in taverna... icon_lol.gif
dudu1961
Da , merg la taverna ca am treaba ,poate apare fata aia cu imaginea ! snoopy.gif
bigbobo
A fost un sezon superb... Daca am fi reusit mai mult si in Europa ar fi fost extraordinar... Imi aduc aminte de returul cu Benfica de la Bucuresti... Era o vanzoleala de nedescris in jurul stadionului Cotroceni... Suporterii erau optimisti si entuziasmati de perspectiva eliminarii unui adverar de calibru... Eram sa fiu calcat in picioare de politia calare care asigura paza in zona stadionului... Am luat bilete de la bisnitari iar in haosul creat la intrare am intrat moca... Mare pacat de sansa care am ratat-o la acea vreme...
Cai Lun
Dinu... (sper sa nu va suparati pe mine, dar Piturca a facut referire a acel meci ieri la Nasul, iar eu ii dau dreptate... Daca erai antrenor cu cap, acel meci nu se pierdea.)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.