Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 1992-1999, nici un trofeu
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > Glorii dinamoviste > Succese în alb-roșu
DiliBili
Dupa un sezon unic (1991-1992), in care echipa noastra cucerea titlul fara infrangere, aveau sa urmeze 7 sezoane negre, incepand cu cel din 1992-1993 si terminand cu cel din 1998-1999. Dinamo nu a reusit sa cucereasca in aceasta perioada nici un trofeu, avand si evolutii dezastruoase in cupele europene.

Sezonul 1992-1993. Echipa noastra se claseaza pe locul 2, la 4 puncte de steaua. In etapa 28 eram pe primul loc, la egalitate de puncte cu formatia din ghencea. In etapa urmatoare, "cainii" nu profita de rezultatul de egalitate obtinut de steaua la Sibiu, pierzand surprinzator pe teren propriu in fata celor de la Bacau.
In Cupa Romaniei, Dinamo este eliminata inca din optimi de Universitatea Cluj.
Incepand cu acest sezon, Cupa Campionilor Europeni se transforma in Liga Campionilor, intr-un alt format. Pentru a ajunge in grupe, Dinamo trebuia sa treaca de turul 1 si turul 2 (am fost scutiti de turul preliminar). In primul tur eliminam greu pe Kuusysi Lahti, dupa golul marcat in prelungirile partidei, de la Bucuresti, de Sulejman Demollari. In turul al II-lea eram eliminati de castigatoarea acelei editii, Olympique Marseille (0-0 la Bucuresti, 0-2 la Marseille).

Sezonul 1993-1994. In campionat terminam pe locul 3, in Cupa Romaniei suntem eliminati in "sferturi" de FC Arges, iar in Cupa UEFA de Cagliari in primul tur (3-2 la Bucuresti, 0-2 in deplasare).

Sezonul 1994-1995. In campionat, Dinamo tot locul 3. In Cupa Romaniei suntem eliminati, in optimi, de Universitatea Craiova. In Cupa UEFA suntem eliminati, tot in primul tur, de turcii de la Trabzonspor (1-2 in deplasare, 3-3 in "Stefan cel Mare").

Sezonul 1995-1996. In campionat doar locul 5, iar in Cupa Romaniei iesim din sferturi, eliminati de steaua. In Cupa UEFA jucam deja in turul I preliminar si suntem eliminati de Levski Sofia. Dupa ce la Bucuresti am pierdut (0-1), la Sofia reusim prin golul lui Lupu sa intram in prelungiri. Insa, bulgarii inscriu in min.108 si merg mai departe.

Sezonul 1996-1997
. In campionat prindem podiumul (loc 3), in Cupa Romaniei ajungem in semifinale, unde suntem eliminati de FC National. In cupele europene, jucam in premiera in Cupa Intertoto. Dinamo ocupa locul 4/5 in grupa 12, inregistrand o singura victorie in fata celor de la FC Kolkheti-1913 Poti, pierzand cu celelalte echipe: En Avant Guingamp, FK Zemun si FF Jaro.

Sezonul 1997-1998. In campionat ocupa un modest loc 6, iar in Cupa Romaniei, echipa noastra este eliminata tot in semifinale, dar de Rapid. In Cupa UEFA suntem eliminati de pescarii de la Knattspyrnufelag.

Sezonul 1998-1999. Dinamo termina in campionat pe locul 2. A fost un campionat in care am luptat pentru titlu cu Rapid. Titlul s-a decis practic in etapa 29, cand am facut doar un egal la Resita (am fost egalati in minutul 84). In etapa urmatoare, multi sperau ca Rapid sa se impiedice in "Cotroceni", in meciul cu FC National, iar noi sa batem steaua in "Stefan cel Mare". Desi stelistii nu prea s-au omorat cu firea in acest joc, nu am reusit sa ne impunem, meciul terminandu-se 0-0. In "Cotroceni", Rapid castiga cu scorul de 3-1, iar zo2xta isi asigura viitorul post in Giulesti, printr-o prestatie de rapidist pur sange. In acest sezon, Dinamo invingea pe Rapid, in "Giulesti", cu 4-1. In Cupa Romaniei eram eliminati in semifinale de steaua (1-3 in Ghencea si 1-2 in "Groapa"). In cupele europene nu am mai avut sansa sa ne facem de ras, pentru simplul motiv ca nu am mai jucat deloc ... nici macar in Cupa Intertoto.

Jucatori care au evoluat pentru Dinamo in aceasta perioada (1992-1999):

Portari: Florin Tene, Florin Prunea, Daniel Tudor, Perlat Musta, Khalid Fouhami, Stefan Preda

Fundasi: Tibor Selymes, Zoltan Kadar, Vasile Jercalau , Marian Pana, Gheorghe Mihali, Adrian Matei , Leo Grozavu, Ion Sburlea, Daniel Florea, Lucian Cotora, Iosif Talvan, Florin Macavei, Cosmin Contra, Florin Batranu, Liviu Ciubotariu.

Mijlocasi: Dorinel Munteanu, Gabor Gerstenmajer, Marius Cheregi, Sebastian Moga, Daniel Timofte, Damian Militaru, Viorel Tanase, Ionel Fulga, Costel Pana, Mihai Tararache, CATALIN HILDAN, Florentin Petre, Daniel Rednic, Dorin Mateut, Danut Lupu, Ionut Lupescu, Daniel Iftodi, Giani Kirita.

Atacanti: Sulejman Demollari, Ovidiu Hanganu, Nelson Mensah, Marian Savu, Viorel Moldovan, Cristian Puscas, Marian Ivan, Radu Niculescu, Adrian Mihalcea, Jean Vladoiu, Marius Niculae, Adrian Mutu.

Antrenori (1992-1999): Florin Halagian (1992-1993), Ion Moldovan (1994-1995, turul), Remus Vlad (1994-1995, returul si 1995-1996, turul), Marian Bondrea (1995-1996, retur si 1996-1997, tur), Cornel Talnar (1996-1997, retur), Viorel Hizo (1997-1998, etapele 1-28), Cornel Dinu (ultimele 2 etape ale turului 1996-1997, ultimele 6 etape din sezonul 1997-1998, 1998-1999).
antisteaua
Ce-am mai suferit in anii astia!!!! Dar asa negri si urati cum au fost anii astia au adus pentru Dinamo cativa jucatori care mai tarziu aveau sa devina jucatori de baza pentru echipa: Hildan, Petre, Mihalcea sau Contra.
radu
Dili o premonitie ceva? mainchin.gif Doamne fereste!!!
Cai Lun
Da... sezonul '98 - '99 a fost cel in care din Dinamovist am devenit "ciine". Imi amintesc intai de magnificul 4-1 din Giulesti. O lectie de fotbal, poate cel mai stralucitor rezultat al lui Cornel Dinu ca antrenor principal, prin maniera si abordare si mai ales prin faptul ca invinsul se numea Mircea Lucescu. Apoi imi amintesc infrangerea de pe teren prorpiu... nu am fost la meci. In sfintenia mea eram in parcul Izvor, pentur a-l vedea in carne si oase pe acum defunctul Papa Ioan Paul al II-lea. Rapidul castiga cu 1-0 si raportul de forte se inversa.. de unde noi terminasem turul cu 10 puncte avans, acum ei treceau (parca) peste noi in clasament. Rapidistii au inventat atunci strigareai (o spun chit ca nu va fae mare placere sa va reamintiti) "Papa s-a rugat si Rapid a castigat!". Aveam sa terminam campionatul lamentabil, cu celebra ratare a lui Lupescu la Resita... Singur, la 3 metri de linia portii goale, Keiserul trage peste. A fost preactic epilogul unei povesti altfel superbe. Reveneam in lupta pentur titlu dupa ce cu un an in urma inregistram in ghena cel mai negru rezultat din istoria clubului. Dramatismul dezamagirii insa a fost imens. Am pierdut titlul pe mana noastra, pentru ca daca Lupesuc marca atunci, am fi revenit in fruntea clasamentului.

In cupa, in semifinale... intalneam steaua. Veneam dupa cel mai bun tur de campionat facut de Dinamo din 1991 si pana... iata, in 2008. Aveam o echipa formidabila nu doar prin numele grele etalate, dar si prin splendoarea jocului. Practic se inversasera rolurile din ultimii ani. zdeaua nu conta in campionat, iar jocul lui pizi se baza mai mult pe ... Danciulescu decat pe orice altceva. Turul se juca in Groapa, cu un stadion umplut ca pe vremuri. Erau in mod cert 20.000 de oameni in tribune. Nu exista loc liber pe scari sau pe scaune, pe langa garduri, prin copaci, pe blocurile de pe Stefan cel Mare... Oriunde era un loc de unde se putea vedea gazonul, cineva il ocupase. Suporteri ramasi pe la porti, impingand in jandarmi... am ajuns tarziu la stadion si desi aveam bilet nu m-au lasat sa mai intru. Am gasit o spartura in gard, pe la terenul de rugby betonat (acum sinteticul de langa sala de tir). Am pacalit un jandarm si am intrat. Era deja jumatatea primei reprize cand am reusit sa gasesc un loc, cam pe unde e statuia lui Hildan acum... Eram inca pe Barbu Vacarescu cand incepuse meciul si tribunele trepidau de parca erau pe sinele de tramvai, la ratari se auzea pana la circ. In fine, penalty pentru Dinamo... transforma Lupescu si la pauza intram cu 1-0. 20.000 de "ciini" erau in delir - inclusiv fericitul de mine. Dupa pauza insa, vine nenorocirea... spurkatii intorc rezultatul... meciul se termina 1-2 si incepe ploaia... ma durea.. efectiv imi venea sa plang de ciuda... A fost cel mai dureroasa infrangere de pana la meciul cu Lazio. Dar am plecat zicand ca avem echipa bna, si ne vom califica in ghencea... am luat-o 3-1 si acolo si s-a dus p*** de suflet frumusete de sezon.. ca mare talent mai avem noi in a ne baga picioarele in tot ce merge bine...

Noroc ca alinarea suferintei a venit in anul urmator. N-am sa il uit niciodata pe Mihalcea catarat pe gardul NUOVEI GUARDIA... dar asta e o alta poveste...
Leaveyou
Domnu' Cai nu mai scrie cu * că îți zice Radu că este sătul de ce vede la comentarii. Sau nu ? 010.gif
Cai Lun
In cazul de fata, ba din contra! Cred ca e foarte in asentimentul meu... (chit ca asta e vorba lui Dili icon_mrgreen.gif )
Me_Sama
Foarte interesante aceste retrospective. Stiam de perioada neagra prin care a trecut Dinamo in acei ani, dar nu stiam exact detaliile. De amintiri nici nu se pune problema icon_redface.gif
COSMIN C
'92-'99....brrrr...
rew
Chiar naspa perioada, dpdv fotbalistic... Si ne mai punea si tembelu de Nicu Galerie sa strigam "Vasiiiiile Iaaanul!" Mai dadeam si bani de "tobe"...

Pe linga umilintele cu Levski, Trabzon, KR, Dinamo mi-a mai facut un cadou chiar de ziua mea, in direct pe stadion, 0-3 in Groapa cu spurkatii, cind faceam 20 de ani.

Spre deosebire de CaiLun, eu am fost la meciu cu Rapid, si dupa ce ca luaram bataie, am mai avut si ghinionul, in drum spre capatu lu 32, sa-mi taie calea papamobilu si hoardele de exaltati isterici. Meciu ala din cupa l-am vazut printr-o gaura intr-o reclama de pe gard, nu mai erau locuri nici in copacii de linga stadion. Mare dezamagire rezultatu...

Campionatu 98-99 eu sint sigur ca l-am pierdut din cauza vopsirii lui Fouami. Cel mai idiot portar din istorie. 3 sferturi din goluri luate pe greseli personale. Muream cind galeria ii mai si striga numele, mai ales cind era sa batem vreun penalty. Din cauza lui am plecat prima data din Peluza Nord.

In anii astia Dinamo traia cu mintea undeva prin anii 70. Dadeam cite 2 goluri, luam 2 pe final sau chiar 3, nu conta rezultatu. Eram un fel de Progresu-Sportu-Rapid. Faceam citeva rezultate bune, mai dadeam puncte echipelor care aveau nevoie.

Imi placeau suturile lui Cheregi, Kadar si Grozavu, banda stinga cu Selimesy si Munteanu, driblingurile lui Moga si Demollari, golurile lui Gerstenmajer, Fulga si Hanganu, linia de fundasi adusa de la Timisoara.

La antrenori a fost uitat Viorel Hizo, artizanul de la 0-5 in ghena. Oricum, pentru titlu de cel mai prost antrenor al deceniului 9 era batalie crincena intre Bondrea, Vlad si Hizo. Noroc ca dupa 10 ani i-a intrecut in prostie zenga si le-a mai spalat din rusine.

La un meci cu Rapid am nimerit cu frate-miu intr-o tribuna plina ochi de rapidisti. Prima suspiciune am avut-o cind Dinamo a deschis scoru si am fost singurii care am sarit in picioare strigind. Cind au egalat ciorile s-a zguduit tribuna in juru nostru, dar nu s-a luat nimeni de noi tot meciu. Nu stiu ce s-ar fi intimplat in secolu asta in situatia aia.
DiliBili
L-am bagat acum si pe Hizo. Cu el antrenor am luat bataie la scor si de la FC Bacau (0-3).
Cai Lun
QUOTE(rew @ 8 Sep 2008, 21:04) *
Spre deosebire de CaiLun, eu am fost la meciu cu Rapid, si dupa ce ca luaram bataie, am mai avut si ghinionul, in drum spre capatu lu 32, sa-mi taie calea papamobilu si hoardele de exaltati isterici. Meciu ala din cupa l-am vazut printr-o gaura intr-o reclama de pe gard, nu mai erau locuri nici in copacii de linga stadion. Mare dezamagire rezultatu...

..eu nu cred ca (mai) eram printre isterici... 010.gif o tulisem repede acasa sa vad cat a fost scoru, chit ca in timpul slujbei unii ascultasera la radio si se aflase deja scoru'... (da, nu erau mobile pe vremea aia! icon_lol.gif )

A.. stai ca de fapt altceva vroiam sa zic... vroiam sa zic ca pe drumul spre casa, dupa meciul tur cu steaua, ma dat nas in nas cu un rapidist, care se intorcea de la cealalta semifinala (Rapid - FC National) si am coborat amandoi la aceiasi statie.. iar nenorocitul a venit prin spate, mi-a luat fularul de la gat si a fugit... Eu, la cat de plouat era, am realizat abia dupa cateva secunde treaba... m-am intors asa cu un sictir catre el.. care era deja departe si care radea satisfacut catre mine... De atunci am o simpatie aparte pentru corsicani...
RED75
QUOTE(DiliBili @ 8 Sep 2008, 15:10) *
Sezonul 1998-1999. Dinamo termina in campionat pe locul 2. A fost un campionat in care am luptat pentru titlu cu Rapid. Titlul s-a decis practic in etapa 29, cand am facut doar un egal la Resita (am fost egalati in minutul 84). In etapa urmatoare, multi sperau ca Rapid sa se impiedice in "Cotroceni", in meciul cu FC National, iar noi sa batem steaua in "Stefan cel Mare". Desi stelistii nu prea s-au omorat cu firea in acest joc, nu am reusit sa ne impunem, meciul terminandu-se 0-0.

Desi nu a trecut mult de atunci eu am o gaura in memorie privind acest sezon si, mai ales, meciul egal cu steaua. Cred ca am fost plecat pe undeva sau nu-mi explic, de ce.
Acum cateva zile un coleg stelist imi facea capul calendar cum au incercat ei sa ne dea meciul in 99 ca sa luam titlu si tot nu l-am luat... Oricum nu-l bag in seama de obicei. Totusi... Cum adica "stelistii nu s-au prea omorat cu firea" ? Cine isi aminteste poate ma lamureste si pe mine
DiliBili
cel mai usor de adus aminte este din acest articol din Evenimentul Zilei, 17 mai 1999

DINAMO - sTEAUA 0-0

Cartonase rosii: Gane (min. 65)/Baciu (min. 68)

DINAMO: Preda 6 - C. Dobre 5, Fl. Batrinu 5 (min. 70 Iftodi 5,5), Lupescu 4,5, Kirita 5, Florea 4 (min. 46 Contra 5,5) - Fl. Petre 5, Hildan 6, Mutu 6 - Mihalcea 4 (min. 62 Gane 3), Vladoiu 4,5. Antrenor: Cornel Dinu

steaua: Ritli 6,5 - T. Csik 6, Duro 6 (min. 61 Al. Zotinca 6), Baciu 3, Ad. Matei 6,5, I. Miu 6 - Trica 5 (min. 83 Lutu), Lincar 5, Szekely 6 - Ciocoiu 6 (min. 90 Luca), L. Rosu 5. Antrenori: Emeric Ienei si Mihai Stoichita

Arbitri: V. Anghelinei 6 - V. Avram 7, N. Sterea 6,5

Singuratatea discobolului. Dinamo Bucuresti nu a reusit decit un chinuit 0-0 in fata eternei rivale steaua, pe teren propriu, iesind practic din cursa pentru titlu. Revirimentul asteptat de catre suporterii "alb-rosii" nu s-a produs, astfel ca ruptura dintre galerie si echipa s-a adincit si mai rau. Practicind un joc dezlinat, lipsit de orizont, Dinamo a reusit sa-si creeze cele mai periculoase ocazii doar la citeva lovituri libere din preajma careului advers, din care nici una nu a fost pe spatiul portii. De partea cealalta, steaua a jucat relaxat, reusind citeva contraatacuri taioase, nematerializate insa de Lincar, Trica sau Ciocoiu. Tensiunile existente in lotul dinamovist si-au pus amprenta asupra evolutiei, astfel ca, pina la urma, scorul final a fost mai mult decit echitabil. Au fost momente in care stelistii dadeau impresia ca "nu pot face fata atacurilor adverse", dar mingea refuza sa intre in poarta. "S-au dat la o parte si tot nu ati fost in stare sa marcati", le-au reprosat, dupa meci, suporterii dinamovisti favoritilor.
"Fara blaturi". Stadionul Dinamo nu a mai fost plin ca in vremurile bune. Galeria stelista a fost, numeric, aproape egala cu cea a gazdelor. "steaua, te rugam, nici un punct sa nu le dam", a fost indemnul care a dezvaluit dorinta fanilor "ros-albastri", infirmind astfel speculatiile ca stelistii ar fi preferat ca Dinamo sa iasa campioana. De altfel, fiecare ratare a stelistilor era apostrofata cu scandari de genul "Fara blaturi!" ori "Jucati fotbal!" Pina la urma, steaua nu a luat, dar nici nu a dat gol, rezultatul multumindu-i pe cei 5.000 de fani stelisti deplasati in Soseaua Stefan cel Mare... Dinu stia scorul din Cotroceni inainte de meciLa numai citeva minute dupa ce a intrat in teren, Jerry Gane a fost eliminat pentru un cot aplicat in fata lui Iulian Miu. "L-am atins, dar fara vreo intentie. Cred ca i-am luat fata cu palma. Eu cu el sintem chiar prieteni. Arbitrul a cam exagerat cind m-a eliminat", a povestit dupa partida Gane. "Nu stiu de ce a fost eliminat Gane. Cred ca impotriva lui Dinamo exista o mica conspiratie", a interpretat la rindul sau Cornel Dinu. Comentind acest final de campionat, antrenorul dinamovist a mai cugetat: "Ramin la parerea ca fotbalul lui Dinamo a fost bun in acest an. Teoretic, mai avem sanse sa cistigam acest campionat. Din pacate, stiam dinaintea meciului scorul din Cotroceni (n.r. - FC National - Rapid 1-3). Ne da de gindit ca am pierdut in disputele cu steaua. Era firesc ca steaua sa-si apere sansele pina la sacrificiu. Pe viitor, va fi nevoie sa selectam cu multa atentie caracterele competitionale".
"Nu inteleg de ce se considera ca Dinamo a pierdut campionatul. Mai sint de jucat patru etape", a reflectat Mihai Stoichita, cu voce tare, dupa meci. Judecata sa ar fi fost, probabil, valabila in cazul in care Dinamo si Rapid jucau in Premier League sau in Serie A. "Altfel - a continuat tehnicianul stelist - ar trebui ca, inaintea fiecarui sezon, sa se organizeze o tombola si sa fie desemnata cistigatoarea titlului. Apoi, echipa respectiva sa aiba un parcurs de regularitate si sa-si atinga obiectivul". Cornel Dinu a prins ideea din zbor, adaugind spontan: "Tombola o fac altii, nu noi, cei care ne aflam la aceasta masa".In drum spre vestiar, Stoichita a primit aplauze si multumiri din partea liderilor din galeria dinamovista. "V-ati dat la o parte si ai nostri n-au fost in stare. Mai raminea sa va dati autogol!" "Nu-i asa", s-a marginit sa mentioneze antrenorul din Ghencea. Un alt glas din rindul suporterilor l-a atentionat. "Dom'le, de acum inainte, cinci ani, vor cistiga numai tiganii!" Zimbind, omul caruia i s-a spus "Mihai Viteazul" a replicat: "Crezi? Poate cistigam noi, poate voi".
Mutu' a imbratisat picioarele lui Vladoiu. La 45 de minute dupa fluierul final, aproximativ o suta de suporteri dinamovisti priveau cu minie spre vestiarul "ciinilor rosii". Mocnind in spatele cordonului de jandarmi, fanii isi ascuteau sabiile nemultumirii. Iesirea de la cabine a lui Cornel Dobre si a lui Giani Kirita a dat la maximum potentiometrul fluieraturilor. "Rusine! La Rocar cu voi! - a fost tema abordata de multime.Aparitia lui Jean Vladoiu a determinat o metamorfoza a microbistilor. "Bravo, Jeane!", au rasplatit oamenii determinarea din teren a fostului atacant de la FC Köln. Mai mult, la insistentele celor din spatele gardurilor, Vladoiu a inchis portiera masinii sale si a revenit in mijlocul suporterilor pentru a acorda autografe. Moment in care Mutu', poate cel mai fidel suporter dinamovist, a ingenuncheat, cu lacrimi in ochi, si a imbratisat picioarele lui Jean.
Lacrimile lui Hildan. Aparitia lui Florin Batrinu a schimbat din nou starea de spirit a suporterilor. "Lasa-ne! Du-te la Timisoara! Huo! Huo!", s-a auzit in timp ce stoperul se indrepta spre masina lui. "Tu nu esti ciine. Esti catel! Sa pleci!", a continuat un suporter revoltat. Si el huiduit, Mihalcea a trecut spasit prin fata multimii revoltate. Inainte de a parasi zona stadionului, el a mai avut totusi puterea sa acorde citeva autografe unor copii. "Mai ai tupeu sa dai si autografe!", i s-a strigat. Si Adrian Mutu a fost admonestat. Cu lacrimi in ochi, ex-argeseanul abia a intrat in parcarea unde isi lasase autoturismul. Ajungind si el pe platoul din beton unde sint aliniate masinile starurilor dinamoviste, Catalin Hildan n-a mai rezistat si a izbucnit in lacrimi. Imbratisindu-l, un tinar din galerie si-a dat si el friu liber emotiilor, plingind in sughituri. "Tu esti dinamovist adevarat, nu ca altii", i-a zis lui Hildan, care s-a linistit greu, in ciuda incurajarilor venite dinspre suporteri. Treptat, fotbalistii dinamovisti s-au risipit, cu sufletele ravasite, spre casele lor. La vestiare si in parcarea alaturata ramasesera doar cioburi de speranta. Iar statuia discobolului, care ar urma sa prinda viata la o victorie a dinamovistilor asupra stelistilor, a ramas cu dorinta impietrita.
DiliBili
Si mai e ceva care nu apare insa in articol. In minutul 90, Dinamo a avut o lovitura libera din apropierea careului de 16 m stelist. Ritli ii lasase aproape toata poarta goala lui Iftodi, care a trimis insa peste poarta.
redmania
N-as pune sezonul '98-'99 la "sezoane negre".

Bine, daca privim in urma acel sezon, dupa 4 titluri castigate (2000, 2002, 2004, 2007), dupa vreo 6 finale consecutive de Cupa jucate si parca vreo 5 castigate... da, sezonul '98-'99 este un sezon nereusit.
Insa pentru cei ce au suferit in perioada '92-'98, in care in afara de '92-'93 nu stiam ce inseamna lupta pentru titlu sau Cupa... a fost un sezon extraordinar ! Dinamo a crescut cativa tineri din propria pepiniera in acea perioada(Tararache (vandut in '98), Petre, Hildan, Niculae etc), altii adusi de la Timisoara (Contra, Macavei), Galati (Florea, D. Rednic), Electroputere (Danciulescu, vandut in '97), Calarasi (Mihalcea), Arges (Mutu)... Alaturi de acestia am mai avut cativa fotbalisti cu experienta, de nationala, Ciobotariu, Batranu, Lupescu (revenit in '98 la 29 de ani), Vladoiu, Preda, Iftodi... Echipa a inceput sa joace dupa atatia ani, si ma bucuram ca in sfarsit rugamintile mele "sa vad echipa cum se bate pentru trofee...nu trebuie sa le castige dar macar sa fim si noi in lupta pentru titlu si Cupa" au fost ascultate... La finalul turului echipa a fost declarata ca avand cel mai spectaculos joc de departe...fapt recunoscut de toti rivalii. Atentie insa, la finalul turului nu am avut 10 puncte avans ci 6 (asa imi spune memoria, s-ar putea sa gresesc insa).
De asemenea in acel sezon am ajuns in semifinalele Cupei Romaniei cu stiaua... Rivalii au facut unul din cele mai slabe sezoane din ultimii 20 de ani poate, Dinamo avea o echipa capabila de un joc fantastic...asa ca pentru prima data in viata mea am simtit ca nu pot sa mai aman sa fac cunostinta cu "Parcul Sportiv Dinamo"... Nu mai spun ce am simtit cand am iesit din gura de metrou si am vazut la 2 pasi "PATRIA NOASTRA"... Mi s-au inmuiat genunchii...am intrat in "Parc" si n-am mai auzit nimic... cred ca ma deplasam plutind... vroiam sa vad ce scrie pe fiecare scandura, pe fiecare piatra... cred ca am citit toate mazgaliturile de pe ziduri... am pasit in fiecare colt al CASEI... Dupa vreo 2 ore am inceput sa aud ce zic cei 2 prieteni cu care am batut cei 600 km cu trenul (mai era unul la prima vizita ca si mine si radea non-stop, n-am mai vazut asa fericire pe fata lui vreodata)... Ziceau ceva de bilet, sa ne luam bilet...ce bilet ca eu nu vroiam sa mai plec de acolo, ma uitam la gazon din toate unghiurile, mica noastra tribuna oficiala mi se parea cea mai frumoasa din lume iar salciile alea din spatele tribunei a doua "arata ca la TV", niciuna in minus icon_lol.gif
De meci imi amintesc ca am avut vreo 15 ocazii IMENSE, fara exagerare, cu bara Vladoiu, ratari peste ratari Mihalcea, iar Vladoiu... nu credeam ca nu batem macar vreo 3-0... asa arata jocul, asa curgeau ocaziile, totul la o singura poarta ! Insa spurky au marcat 2 goluri din 2 semiocazii... Dupa meci toti eram convinsi ca ii batem in ghena, la cum a aratat jocul tur (asa cum zice si Cai Lun mai sus)... Acest meci nu a fost transmis de nici o televiziune asa ca suporterii au umplut stadionul si locurile din jur de unde se putea vedea meciul (dealul din spatele peluzei unde statea Sudul nostru cu ceva vreme in urma, langa tribuna a doua).
Echipa o stia orice dinamovist, pe de rost : 1.Preda(12.Fouhami) - 2.Contra, 3.Ciobotariu, 4.Batranu, 20.Florea - 8.Petre, 10.Lupescu(cpt), 11.Hildan, 5.Iftodi - 9.Mihalcea, 15.Vladoiu

QUOTE(RED75 @ 8 Sep 2008, 22:42) *
Cum adica "stelistii nu s-au prea omorat cu firea" ? Cine isi aminteste poate ma lamureste si pe mine

A fost o faza in min 89, o lovitura libera pentru noi de la 20 de metri... Ritli, portarul oilor, s-a plasat putin gresit aproape de bara... Iftodi executa peste zid, pe coltul liber, insa mingea a trecut la o palma peste poarta. De la acea faza au spus ei dupa meci ca ne-au lasat sa-i batem... insa daca ne-ar fi lasat nu ar fi asteptat 89 de minute...Daca revedem meciul o sa vezi cum oile au jucat cat au putut (au fost cam varza in acel sezon).
DiliBili
Nu am gasit nici un video de la meciul cu spurcatii ... Am gasit in schimb de la acel 4-1 cu ciorile in Giulesti.
rapid - Dinamo 1-4
RED75
Da. Multumesc pentru reimprospatraea memoriei.
Acum imi amintesc sezonul, cel putin turul de campionat ca si cum ar fi fost ieri. Mai putin meciul asta cu steaua din retur.
Nici eu nu cred ca a fost un an in totalitate ratat. A fost o incercare sa ne ridicam din mlastina in care ne zbateam de ani de zile.
Echipa juca totusi fotbal si pe fondul asta infrangerile au fost mai dureroase ca de obicei.

Ce vremuri cu Dinu care arunca prospul in Giulesti si Danciulescu, fiul ratacit printe lastrunga.gif care ne infingea cutit dupa cutit in spate mosionroata.gif
DiliBili
da, intr-adevar nu a fost asa negru, din prisma campionatului. Totusi, nu am evoluat in cupele europene, chiar daca asta era rezultatul sezonului precedent.
antisteaua
In astia 7 ani s-a intamplat si ceva bine: s-a ales graul de neghina. Numai dinamovistii adevarati au ramas alaturi de culori, formand clubul select de azi al suporterilor dinamovisti. Chiar ma bucur ca nu avem in randul nostru, al suporterilor toata tiganimea manelara si toti ciobanii din tara.
redmania
Am cautat niste clasamente mai vechi... la finalul turului 1998-1999 (adica dupa 17 etape) am fost pe locul 2, la 3 puncte in urma Rapidului...

Avans mare am avut in sezonul urmator, 1999-2000, cand am fost si campioni de toamna...cu vreo 12 puncte avans (turul acela fantastic cu Mutu 18 goluri in 18 meciuri).
Cai Lun
QUOTE(antisteaua @ 9 Sep 2008, 14:34) *
In astia 7 ani s-a intamplat si ceva bine: s-a ales graul de neghina. Numai dinamovistii adevarati au ramas alaturi de culori, formand clubul select de azi al suporterilor dinamovisti. Chiar ma bucur ca nu avem in randul nostru, al suporterilor toata tiganimea manelara si toti ciobanii din tara.

Coane... erai beat cand ai scris asta?! Las-o'n papusoi...asta a fost odata, prin 2000 atunci, acum e jale!
antisteaua
Coane padure fara uscaturi nu exista dar inseamna ca tu nu ai vazut ce am vazut eu: numere de inmatriculare la masini cu literele BKL sau inscriptii pe motociclete si scutere: becali. Si apoi nu i-ai vazut cum urlau prin bucuresti dupa ce castigau cate un meci? Toti tiganii cu 2 compostori pe post de dinti ii scandau numele ciobanului si al lui banel. Las-o dracu ca nu am ajuns chiar in halul asta.
cane loco
Sa stii ca asa e, nu avem scursura asta ruralo-manelista pe care o au spurcatii ca suporteri, suntem mult peste astia si ciori, referitor la perioada aia '92-'99 imi amintesc si eu de ea de multe ori, o perioada pe cat de vitrega pe atat de frumoasa prin toti jucatorii pe care Dinamo i-a dat atunci in special pe Catalin Hîldan, simbolul nostru.Antisteaua are dreptate atunci s-au decantat adevaratii suporteri de lichelele de doi lei tin minte ca eram la liceu si aveam spurcaciuni peste tot in clasa care ma atacau mereu dar chestia asta ma indarjea si mai tare si le raspundeam si eu cu tot felul de ironii si injuraturi, de altfel ma si bateam ocazional cu cate unul din ei si de dat le-o dadeam sanatos sa simta.Dupa ce ca vedeam mai ales in meciurile directe cu spurcatii din perioada aia ca astia ne furau cu arbitrajul cu nesimtirea specific spurcata, la fel cum au castigat si mai multe din campionatele lor de atunci, vedeam spurcaciunile din jurul meu ca erau smechere numai cand erau in turma faptul ca eram unul doi care tineam cu Dinamo ii facea viteji, dar daca ar fi avut de a face cu mai multi suporteri adversi decat erau obisnuiti o luau pe spinare sau o luau la fuga.Imi amintesc cu mandrie atunci cand in '97 la meciul in care a luat foc ghena, spurcaciunile care le stiam din furie si invidie neputincioasa scoteau tot felul de texte si injurau aiurea fapt ce ma convingea a nu stiu cata oara cat de penibili sunt, unii erau uimiti de actiunea de atunci dar handicapatii nici macar nu se dusesera pe stadion desi erau din zonele periferice ghenciste.
Tin sa ii confirm lui Antisteaua ca si azi lucrurile nu s-au schimbat decat la unele forme de manifestare a spurcaciunilor nu si la fond, de atatia ani de zile ca Dinamovist am observat inferioritatea spurcaciunilor suporteri din toate punctele de vedere.
Cai Lun
Si daca Dinamo ar intra in LC si ar castiga vreo 2 campionate si ar ajunge prin primavara europeana, cate mii de dinamovisti vor fi la universitate? Cate sute de tigani pritnre ei? Hai ma, ce naiba.. om fi noi rasa ariana... Uita-te la meciurile importante ce fauna vine in tribune...
cane loco
QUOTE(Cai Lun @ 10 Sep 2008, 22:41) *
Si daca Dinamo ar intra in LC si ar castiga vreo 2 campionate si ar ajunge prin primavara europeana, cate mii de dinamovisti vor fi la universitate? Cate sute de tigani pritnre ei? Hai ma, ce naiba.. om fi noi rasa ariana... Uita-te la meciurile importante ce fauna vine in tribune...

In general ai dreptate, nu contest ca sunt tot soiul de nigari si in galerie, am mai vazut si eu ,,portoricani'' d-astia in tribunele noastre dar mi se pareau mult mai putini decat la spurcati sau la ciori, rasa ariana nu am spus ca am fi noi dar oricum suntem cu mult peste laketii astia, desi la nivel de lideri de galerie s-au mai schimbat niste lucruri avem acel ceva deosebit fata de restul care au fost si vor fi niste variatii de melteni cu toti indiferent ca sunt spurcati, ciori, prazari sau bragadireni timisoreni.Chiar mi-e dor de perioada asta '92-'99 in care in ciuda penuriei de rezultate galeria era cu adevarat unita, cu spirit adevarat si fara influente ,,actionare'' sau scindari cretine in nord si sud din cauza ca exista pareri diferite sau ca unii ,,lideri'' inteleg sa caute latura mercantila a pozitiei lor. Recunoaste si tu ca vremurile alea aveau la capitolul asta chestii cu adevarat frumoase, originale, dupa aia au aparut si trafalet si butelie si am ajuns la vremurile pe care le traim acum si le percepem ca find din ce in ce mai proaste.
RED75
Apropo de "perioada neagra". Eu am prins-o in mare parte cat eram in facultate.
Imi amintesc ca aveam un coleg din Ardeal care cum a ajuns in Bucuresti in anul intai, dupa ce si-a rezolvat cu caminul, s-a dus si si-a facut abonament la Dinamo. Era visul lui. Nici nu pleca in vacanta dupa sesiune daca nu se termina campionatul. Si a avut saracul un ghinion.... A prins cei mai crunti ani si cele mai slabe meciuri.
S-a terminat facultatea si s-a intors acasa exact in 98 cand incepusera sa se indrepte cat de cat lucrurile.
Avea si un banc cu Leo Grozavu zis doctoru' pe care nu mi-l mai amintesc .
Raikkonen
@Cai Lun: Eu mai tin minte in returul ala de Cupa cum Dinamo a inceput relativ in forta, a dominat ( parca steaua era suspendata si s-a jucat cu portile inchise ) iar dupa ce am atacat a venit Danciulescu si a deschis scorul la un contraatac. Am avut si ghinion, a fost un an in care Dinamo a fost foarte puternica iar Lobont mai tin minte ca primea pase de la adversari cand ramaneau singuri cu el...
antisteaua
QUOTE(Cai Lun @ 10 Sep 2008, 22:41) *

Pai ce am spus eu nu exclude ceea ce spui tu. Sunt convins ca in cazul unor succese importante toti manelarii si ciobanii vor veni sa urle prin centrul Bucurestiului, iar cei cu state vechi prin peluzxa nu vor avea loc de ei, iar turcu va deveni un fel de banel. Eu am vrut doar sa subliniez ca una din partile bune ale acelei perioade este ca fata de suporterii steoilor cei ai lui Dinamo sunt mai deosebiti. Si imi place sa spun Arieni.
RED75
In plus, Jiji are mai mare priza la tigani, manelari si cocalari decat Borcea ca, deh... e mai "ciumeg" si cu paraiu mai la vedere.
Cai Lun
A.. păi dacă discuția asta se referea la acei ani și nu al anii de acum.. da... sunt și eu de acord... În România 50% dintre suporteri sunt de conjunctură... important e să fii unde e grămada, nu unde sunt principii.
cane loco
QUOTE(Cai Lun @ 11 Sep 2008, 9:58) *
A.. păi dacă discuția asta se referea la acei ani și nu al anii de acum.. da... sunt și eu de acord... În România 50% dintre suporteri sunt de conjunctură... important e să fii unde e grămada, nu unde sunt principii.

din pacate ciuma asta manelista si cu telemea pe dinti acapareaza destule tribune, e adevarat, la noi in peluza e vorba si de alte probleme decat specimenele de care vorbesti tu, si mai e vorba si de asa zisi conducatori ai echipelor care ei insisi sunt niste melteni parveniti ajunsi bijnitari, zidari, oieri, comercianti de butelii si tot asa.Astia promoveaza imaginea agrometului ajuns ,,personalitate publica'' prin tot soiul de manarii, hotii si alte alea, portretul taranului manelist cu ,,de puta madre'' cu sclipici pe tricou, si atunci cum sa nu atraga si infectiile ca ei in tribune(nu neaparat in peluze).
ciobanul fecalian e printre cele mai bune exemple ale influentei acestor infecti in randul mentalitatii suporterilor si a originilor lor, dar si d-astia ca borcica si turcu trafalet tot asta fac.
Totusi eu zic ca daca Dinamo are o mare performanta si se va iesi in strada, suporterii adevarati, aia vechi si tari se vor separa de masa manelizata chiar daca intradevar meltenii vor fi mai multi, si de exemplu daca vitele se aduna la Universitate sa zicem, ultrasii se vor aduna la Romana, eu zic ca spre deosebire de manifestarile spurcatilor ar fi ceva diferit, din pacate nu avem performantele necesare ca sa se intample asta.
Cai Lun
Om trai si om vedea! (odata si odata) 010.gif

Dar revenind la subiect... referitor la sezonul 98/99, ar trebui mentionata dubla contra Universitatii Cluj. S-au inscris 14 goluri in acele doua meciuri... si toate in poarta "Sepcilor Rosii", de care nici ca am mai auzit practic, de atunci si pana anul trecut. A fost 8-0 in tur, la Bucuresti si 6-0 la Cluj.

Imi amintesc ca nemuritoarea tabela cu becuri de 100, care a precedat porcaria aia care a fost pana anul trecut (si care, la vremea ei, a fost adusa cu surle si trambite!) s-a blocat la 6 (oricum nu putea afisa decat pana la 9)... si sincer, nu stiu cati din tribune mai stiam cu exactitate cat e scorul. A fost 3-0 la pauza... si eu socoteam un 6-0 la final... i-am nenorocit pe clujeni atunci si daca nu ma insel, a fost cel mai mare scor la care s-a impus Dinamo in ultimii.... cati? 20 de ani? Mai multi?

Ce tantos mai venea Dinu la interviu la marginea terenului dupa aia... si toti ii strigam numele din tribuna.. ce sa mai, era pe val Procuroru'... 010.gif
bigbobo
Nu vreau sa ma gandesc care ar fi fost acum numaru' de trofee daca reuseam sa ne inpunem macar in jumatate din acele sezoane... Fara niciun adversar serios spurcatii au avut o adevarata "perioada de glorie"...
Cai Lun
Pentru că la ei a existat o limită a vânzărilor... cel puțin au mai luat jucători de valoare... (meritul lui Dănilescu, după părerea mea) La noi s-a vândut și s-a furat ca în codru!
bigbobo
... "meritul" lu' Ianul... parca el era presedinte in acea vreme...

Abia mai ridicam capu' din pamant in acele vremuri...
redmania
Ianul a "curatat" 2 echipe, cea din 1989-1990 si cea din 1992.

Nu are rost sa enumar toti jucatorii vanduti, nu are rost, sigur as uita cateva rezerve fiindca Ianul a vandut loturi de fotbalisti nu doar o echipa intreaga... Pe urma s-a scaldat in bani si i-a imprastiat numai el stie cum lasandu-ne in faliment prin 1994 de a trebuit sa promovam o intreaga generatie de juniori ca sa existam...
cane loco
bine zis infect personaj ianul asta, vedeal-as la subsol cu iarba deasupra, o scarba imputita, niciodata nu vom realiza cat rau a facut asta lui Dinamo.Si lu asta mult musetel pe la buze.
Cai Lun
Nu cu deosebită plăcere, aș vra să amintesc un eșec din ghenă. În '96 parcă, a fost un 4-2 pentru ei, după ce la un moment dat fusese 4-0. Am revenit spectaculos pe final, meciul s-ar fi putut încheia chiar egal sau cel puțin 4-3. Aveam o echipă oarecum romantică, jucau la noi Lupu și Mateuț, dacă nu mă înșel...

Și nu sunt sigur, dar cred că a fost și prima apariție în ghenă a Nuovei Guardia...

După socoteala mea...
DiliBili
Cred ca prima aparitie a NG in ghena a fost chiar la incendierea peluzei.
La acel meci pierdut cu 2-4, golurile noastre, daca imi aduc bine aminte, au fost marcate de Danciulescu.
Cai Lun
HA!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.