DiliBili
Sep 5 2008, 09:11 PM
In sezonul 1991-1992 Dinamo reusea al XIV-lea sau titlu, singurul din istorie castigat fara infrangere. In campionat, in acest sezon, Dinamo obisnuise suporterii prin victorii acasa si meciuri egale in deplasare. Singurele exceptii de la aceasta regula au fost cele 5 victorii din deplasare ( cu Universitatea Craiova, FC Arges, Rapid, ASA Tg. Mures si FC Ploiesti) si egalul de acasa cu Rapid (meciul disputat pe stadionul „23 August” s-a incheiat cu scorul de 4-4).
Dinamo a avut in acest campionat 2 portari de valoare … incepea sezonul cu Stelea, inlocuit in iarna, dupa transferul la Mallorca, cu Tene. Aveam banda stanga a Nationalei, cu Tibor Selymes – fundas stanga si Dorinel Munteanu – mijlocas stanga. Responsabili cu golurile erau Gabor Gerstenmajer si cel mai bun jucator strain care a activat in Romania … Sulejman Demollari. De altfel, Demollari era rasfatatul galeriei dinamoviste, regasindu-se si in majoritatea sloganurilor: „Demollari omoara militarii”, „Demollari omoara marinarii”, etc.
Linia in clasament a lui Dinamo:
34 21-13-0, 76:23, 55 pct
Lotul folosit de Dinamo in acest campionat:
Portari: Florin Tene (21-0), Bogdan Stelea (11-0), Perlat Musta (2-0), Costel Campeanu (1-0).
Fundasi: Iulian Mihaescu (27-1), Marian Pana (24-0), Gheorghe Mihali (30-0), Tibor Selymes (27-0), Adrian Matei (16-0), Tudorel Cristea (13-1), Anton Dobos (4-0), Marius Raduta (7-0).
Mijlocasi: Marius Cheregi (28-4) , Zoltan Kadar (29-1), Constantin Pana (29-7), Dorinel Munteanu (33-12), Ioan Sebastian Moga (32-4), Cristinel Atomulesei (8-0), Marius Priseceanu (4-0), George Visalom (1-0).
Atacanti: Gabor Gerstenmajer (30-21), Sulejman Demollari (30-18), , Daniel Scanteie (7-3), Gheorghe Pana (1-0), Nelson Mensah (12-2), Cristian Sava (14-1).
Antrenor principal: Florin Halagian.
Director tehnic: Rinus Israel.
In Cupa Romaniei, Dinamo era eliminata inca din „optimi” de Sportul Studentesc. In cupele europene, Dinamo a jucat, in acest sezon, in Cupa UEFA. In primul tur a evoluat impotriva lui Sporting Lisabona, echipa pe care a eliminat-o dupa golul marcat de Gabor Gerstenmajer in minutul 115 al prelungirilor din partida retur de la Bucuresti. In turul al II-lea am fost eliminati de Genoa (1-3 in deplasare si 2-2 in „Stefan cel Mare”).
Dupa acest campionat castigat inca din etapa 31, singurul din istoria clubului fara infrangere, aveau sa urmeze 7 sezoane …
redmania
Sep 5 2008, 10:05 PM
Am batut stiaua acasa cu 1-0 (min 18 Demollari ?), iar in retur am facut 1-1 in ghena (au egalat spurky prin min 75)
Imi aduc aminte meciul Poli Tim - Dinamo 0-0...
Am plans vreo 2 ore ca nu a vrut tata-miu sa ma duca la meci... am ajuns pana la urma pe stadion in min 40 al primei reprize, tata a inteles pentru prima data ca are un nebun acasa, un nebun dupa Dinamo...
Imi amintesc o faza din meci, un sut in plopi al lui Demollari din 6-7 metri ... la poarta dinspre Peluza Nord (unde stau oaspetii).
stef 22
Sep 5 2008, 10:11 PM
Interesante amintiri redmania
As avea si eu o intrebare pentru cunoscatori: Cine este acest "Nelson Mensah"? Ce nationalitate are? Nu am gasit nici cea mai mica informatie despre el...
djmihaitza
Sep 5 2008, 10:15 PM
Samuel Nelson Mensah (Dinamo Bucureºti - 1991-1993) - Ghana
redmania
Sep 5 2008, 10:22 PM
Nelson era un atacant ganez slab si la propriu si la figurat.
Dar era iubit de fani... eh, era pe la inceputuri dupa Revolutie si nu prea existau jucatori de culoare prin Romania ...
stef 22
Sep 5 2008, 10:24 PM
Multumesc Mihai, prompt ca intotdeauna...
Cu numele complet am gasit ceva:
http://www.dinamomania.net/articol.php?aid=10299Sa fie oare un fost international de tineret al Ghanei, care a participat la in 1993 la Campionatul Mondial U-20?
http://www.fifa.com/worldfootball/statisti...8918/index.html
DiliBili
Sep 5 2008, 10:25 PM
da, ai dreptate. Cred ca a fost primul jucator de culoare din tara. Tin minte ca eram pe "23 august" si de prin minutul 60 incepeau spectatorii sa-l injure pe Halagian ca nu il introduce in teren pe Nelson. Alerga ca nebunul fara folos, dar placea publicului ...
Cai Lun
Sep 5 2008, 10:30 PM
Nu e ala care a debutat intr-un meci cu Petrolu si ...aia a fost tot? Sau ala a fost altul.. stiu ca am fost si eu la meci.. sau poate ala e singurul meci pe care mi-l amintesc cu el... In orice caz, cam pe atunci a sutat Munteanu in plasa laterala si eu m-am ridicat in picioare si am racnit din toti rarunchii Goooooooooooooooooooooool, de radea si tribuna a doua... iar eu nu stiam de ce ma plezneste tata dupa ceafa si imi zice sa stau jos...

In alta ordine de idei, cred ca de la Selymes nu am avut vreun fundas pe stanga de o asemenea valoare...
redmania
Sep 5 2008, 10:54 PM
Tin minte si meciul cu Rapid, 4-4, mare rusine pe mine atunci...cum sa facem noi egal acasa cu niste amarati ca Rapid...Rapidul de atunci se compara cu Bistrita de acum, fara exagerare.
Imi amintesc ca meciul a fost televizat (pe atunci se transmitea cate 1 meci pe etapa...dar si asta nu tot timpul). Prietenii mei tocmai au provocat niste "rivali" la un fotbal pe teren mare... meciul nostru s-a terminat egal si mai erau vreo 15 minute pana la startul meciului Dinamo-Rapid... asa ca am cerut sa bat primul 11m, am marcat si am fugit spre casa, vreo 4 km drumul, caldura mare, oboseala...toate alea...dupa meci vin si prietenii si imi spun ca am castigat la 11m cu "rivalii", ce bucurosi erau, iar eu le spun ca Dinamo a facut 4-4...pfuaaa ce au mai ras oitzele de mine...si eu ce suparat eram...
antisteaua
Sep 5 2008, 11:31 PM
Nelson asta a facut ceva senzatie cand a debutat la Dinamo intr-un meci impotriva Petrolului, meci castigat de Dinamo cu 4-1. Tin minte ca la prima atingere a mingii Nelson a tras in transversala si la a doua atingere a dat gol. Am crezut ca ne-a pus Dumnezeu mana in cap cu el dar nu a fost asa pentru ca nu a mai reusit nimic dupa meciul ala.
RED75
Sep 6 2008, 10:13 AM
Ce a trecut timpul... Amintirile deja sunt in ceata
Mi-a ramas in minte celebrul meci de pe 23 august cu Rapidul. Am fost pe stadion cu un coleg de liceu. Atmosfera oarecum de vacanta, vreme frumoasa, nu prea multi spectatori. La final nu eram constient ca ar putea fi prima infrangere din sezon si nu-l intelegeam pe prietenul meu de ce e atat de nervos. Cand a egalat Demollari a sarit sa ma ia in brate si am cazut vreo doua randuri de scaune .
Returul cu Sporting nu l-am vazut din pacate. Stiu insa ca eram undeva prin Piata Romana cand a marcat Gerstenmajer si s-a auzit vuietul tribunelor de parca stadionul era la 50 de metri.
Cai Lun
Sep 6 2008, 01:45 PM
QUOTE(antisteaua @ 6 Sep 2008, 0:31)

Nelson asta a facut ceva senzatie cand a debutat la Dinamo intr-un meci impotriva Petrolului...
Stiam eu!
gavros
Sep 6 2008, 06:12 PM

cum va aduceti voi aminte de Nelson, asa o sa imi aduc eu aminte de Ze Kalanga si o sa le povestesc nepotilor
RED75
Sep 6 2008, 06:16 PM
He, he... Eu pe Nelson mi+l amintesc ca a jucat la Dinamo si atat. Sunt curios daca peste 10 ani imi mai amintesc ca Ze a imins mingea in poarta Rapidului
Da' cine stie, poate ii revine mintea la cap si mai face ceva ispravi pana atunci