Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bazil Marian
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > Glorii dinamoviste
iuliu
Cu totul intamplator am aflat ca in urma cu cateva zile a incetat din viata Bazil Marian . Numele lui se leaga mai degraba de Rapid si totusi ...
A fost un mare jucator , tatal meu imi povestea despre suturile lui fantastice .
Si-a continuat cariera in fotbal ca antrenor. La Dinamo a antrenat un singur an , in editia 1967-1968 , dar a ramas in istoria clubului ( sau cel putin in memoria mea ) ca OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT IN MOMENTUL POTRIVIT .
A reusit sa treaca peste cel mai greu moment din evolutia unei echipe , acela al schimbului de generatii.
Din vechea echipa care cucerise cele 4 campionate consecutive intre 1962-65 plecasera Lica Nunweiller , Gh. Ene , Ivan ,
Petru Emil , Octavian Popescu . Radu Nunweiller a lipsit tot anul , fiind bolnav de hepatita , Fratila si-a fracturat piciorul inainte de inceperea campionatului si in retur a lipsit si Nelu Nunweiller. Au aparut in schimb nume noi : Sandu Boc , Lucescu , Dinu , Dumitrache , Noghi. Sansele lui Dinamo in aceste conditti erau egale cu zero , parea ca vom avea nevoie de vreo trei ani ca sa legam o echipa. Turul campionatului parea sa confirme , echipa a jucat prost si a terminat pe locul 12 . Cuplul de stoperi Nunweiller - Boc n-a mers , Dinu isi cauta loc intre linia de fund si mijloc , Dumitrache si Noghi se incurcau unul pe altul..
Primavara va arata cu totul altfel . Bazil Marian a reusit sa amestece cele doua generatii , a gasit un " mijlocas " , Stoenescu , caruia i-a dat functia sa penduleze in teren in sens invers lui Dinu ( Dinu mijlocas = Stoenescu fundas si invers ) l-a readus pe Varga si echipa a inceput sa joace spectaculos , sa marcheze meci de meci , a batut tot si a terminat campionatul pe locul 3 !!! ( dupa 12) In plus a castigat si Cupa Romaniei dupa 3-1 cu Rapid.
Echipa de baza din retur : Datcu - Popa , Boc , Dinu , Stefan - Gergely , Stoenescu - Parcalab , Varga , Dumitrache , Haidu
In finala cupei au mai jucat Noghi , portarul Niculescu , Nelu Nunweiller si Lucescu .
Astfel , datorita unui antrenor potrivit , amalgamul generatiilor care parea ca va dura 3 ani s-a rezolvat in 6 luni.
Bazil marian a antrenat la Dinamo un singur an , dar a fost anul in care generatia Mexico-70 exploda in fotbalul romanesc.
Odihneasca-se in pace.
FarfelkugeL
Sa se odihneasca in pace si familiei numai de bine.
Iuliu iti multumesc in numele generatiei mai tinere care (spre rusinea noastra) nici macar nu a auzit de numele de Bazil Marian dar sa mai il vada si jucand.
cosmin targoviste
Condoleante familiei!Desi nu am apucat sa il vad jucand si am auzit de el doar cand a murit imi dau seama ca a fost un mare jucator.Condoleante familiei,inca odata si numai bine!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.