radu
Jun 14 2007, 01:23 PM
Aici se va discuta totul sau aproape totul despre muzica. Artisti si genuri preferate, noutati si barfe despre artisti, concerte la care am fost si pe care am dori sa le vedem, cine mai vine in Romania, aparitii discografice si concursuri de muzica, motive pentru care unele piese nu mor niciodata (evergreen). Chiar de ce unele melodii sunt precum meteoritii si nu le mai tii minte dupa 3 zile si unele nu le uiti o viata intreaga?
rew
Jun 14 2007, 02:22 PM
Pentru ca tot nu avem fotbal in perioada asta, urmeaza o deplasare la Sibiu, unde de vineri pina duminica se desfasoara un fel de festival rock. Eu ma duc sa-i vad pe viu, dupa 15 ani, pe cei de la Celelalte Cuvinte, restu ii iau ca un bonus.
PROGRAM ARTMANIA Festival 2007, 15 - 17 iunie, SIBIU
VINERI, 15 iunie 2007
PIATA MARE
18:00- 19:00 ACCES PUBLIC
19:00- 19:40 (40min) ALTAR (Romania)
19:55- 20:50 (55min) CELELALTE CUVINTE (Romania)
21:15- 22:15 (1h) CARGO (Romania)
22:30- 00:00 (1h30) ANATHEMA (UK)
SAMBATA, 16 iunie 2007
PIATA MARE
17:30- 19:00 ACCES PUBLIC
19:15- 20:00 (45min) TAROT (Finlanda)
20:15- 21:15 (1h) THE GATHERING (Olanda)
21:30- 22:30 (1h) MY DYING BRIDE (UK)
23:00- 00:30 (1h30) WITHIN TEMPTATION (Olanda)
DUMINICA, 17 iunie 2007
PIATA MARE
18.00- 19.00 Acces public
19.00- 19.40 (40min) Luna Amara (Romania)
19.55- 20.45 (50min) Vita de Vie (Romania)
21.00- 22.00 (1h) After Forever (Olanda)
22.30- 00.00- (1h30) Iris (Romania)
Capirossi
Jun 14 2007, 02:26 PM
Cine a votat "niciunul de mai sus" e fan manele ? Nu ca manelele ar avea tangente cu muzica...

Cand pe pamantul asta exista U2, AC/DC, IRIS, Rod Stewart etc., ascultatul de manele mi se pare un supliciu.
POOL
Jun 14 2007, 02:35 PM
Ascult cam de toate - hard rock.... Insa mai mult hip-hop si in ultimul timp house.
rednorth
Jun 14 2007, 02:43 PM
Cine are timp si bani , merita sa mearga la Sibiu.
Este de departe cea mai buna galerie de trupe care au vizitat Romania simultan.
Sa nu uitam si de clasicii nostri, Celelalte Cuvinte si Altar.
detz_red_dog
Jun 14 2007, 02:48 PM
Mie,dintre formatiile vechi, imi plac cei de la Scorpions si Abba.
radu
Jun 14 2007, 04:05 PM
Mda ar fi fost un concert minunat acum 10 ani cand Anathema, The Gathering si My Dying Bride imi gadilau urechile in liceu... acum nu pot decat ofta ca nu am cum ajunge.
Ca sa trec la alt gen, propun clubberilor trei concerte interesante:
1. Bob Sinclar pe 23 Iunie la Arenele Romane + cativa DJ
2. Deep Dish pe 7 Iulie la Arenele Romane + cativa DJ
3. John Digweed pe 13 Iulie la Arenele Romane
bigbobo
Jun 14 2007, 04:56 PM
Hmmm....Muzica...Excelenta idee Radule. Imi plac toate genurile de muzica si imi face placere sa ascult atat muzica foarte veche cum ar fi Sinatra, BB King, Nat King Cole dar si muzica care se incadreaza la ultimile aparitii. Detest manelele. Din pacate am pierdut sansa de a merge la conecertul celor de la Depeche Mode anul trecut si la Goerge Michael in acest an. Imi doresc din tot sufletul un concert in Romania cu irlandezii de la U2 pe care-i apreciez foarte mult si care in opinia mea sunt una din cele mai bune formatii din lume, daca nu cumva cea mai buna.
Am fost si pe la cateva concerte cu artisti romani care mi-au placut foarte mult. As enumera aici Vama Veche, Vita de Vie, Iris, Directia 5, Stefan Banica Jr. Pentru cine are ocazia merita mers pe litoral la concertele verii Liberty Parade si StufStock. Imi plac house-ul si rock-ul in aceeasi masura iar in Vama pe parcursul festivalului este superb...
Clau_Goool
Jun 14 2007, 05:18 PM
Muzica este o adevarata placere pentru mine. Ador sa ascult multe genuri de muzica, prefer rock-ul cu aproape toate genurile lui, hip-hop-ul si cateodata mai ascult si jazz(si in unele localuri din Cluj). Printre trupele mele preferate se numara Manowar, Pink Floyd, Metallica si Guns`N`Roses. Dar ascult si alte genuri de muzica, asta si in functie de starea mea de spirit. Aaaaaaa si sa nu uit de Bono cu al sau U2... Super bestiali. Ascult si muzica autohtona, dar mai mult ma axez pe cea straina ...
red_butterfly
Jun 14 2007, 05:45 PM
QUOTE(Capirossi @ 14 Jun 2007, 15:26)

Cine a votat "niciunul de mai sus" e fan manele ? Nu ca manelele ar avea tangente cu muzica...

Cand pe pamantul asta exista U2, AC/DC, IRIS, Rod Stewart etc., ascultatul de manele mi se pare un supliciu.
Eu am votat varianta asta pentru ca nu am gasit genul latino pe lista.
Bascanu
Jun 14 2007, 06:51 PM
Pentru cei care vin la Artmania, le recomand duminica de la 13:00 sa vina si la festivitatea de incepere a raliului "Red Bull Romaniacs" pe bulevardul Corneliu Coposu. O sa fie un spectacol care nu se vede asa des la noi in tara. Mai ales ca vin mai multi campioni mondiali si castigatori ai raliului "Paris-Dakar"! Va astept
Ashtray
Jun 14 2007, 07:20 PM
Cand am vazut prima data afisul de la Artmania in oras, instinctiv mi-am bagat unghia in gat ! Within Temptation si Luna Amara canta la o singura zi distanta si eu nu pot ajunge din cauza unui cacacios de examen!!! Oricum, asta e unul dintre cele mai tari festivale rock pe care le-a vazut Romania, si cu siguranta e cel mai mare eveniment pentru toata comunitatea goth autohtona de la....de foarte mult timp incoace.
razvan_ptm
Jun 14 2007, 09:11 PM
eu sunt fan prodigy si deabia astept sa inceapa festivalul Coke Live
Ankutza
Jun 14 2007, 09:40 PM
eu optez pentru hip hop ...si normal house sau muzica electronica ...de club
gavros
Jun 14 2007, 10:27 PM
ascult detoate , dar cel mai mult Hip-Hop
rew
Jun 14 2007, 10:46 PM
QUOTE(red_butterfly @ 14 Jun 2007, 18:45)

Adica latino asta nu e nici dance, nici rock, nici rnb, sau mai-stiu-eu-ce, doar latino si atit? Un fel de muzica populara a cultivatorilor de coca (fara cola)?
Capirossi
Jun 15 2007, 12:43 AM
QUOTE(red_butterfly @ 14 Jun 2007, 18:45)

M-ai linistit.
Esti fana Pepe Zavoranu ?
QUOTE(Ankutza @ 14 Jun 2007, 22:40)

eu optez pentru hip hop ...si normal house sau muzica electronica ...de club

parazitii nu sunt aia care canta "fuck you Romania" ?
RED75
Jun 15 2007, 04:28 PM
Ei, n-o lua asa Capirossi, parca si Vama Veche avea o versiune live cu "And I say Romania is my fuckin' country ..... "
E evident o figura de stil si majoritatea nu ne referim la "patria iubita" ci la cei care o locuiesc.
nicolle_reddog4ever
Jun 15 2007, 04:57 PM
eu prefer muzica house, rock si hip-hop (imi plac mult cei de la parazitii

)
f_rares
Jun 15 2007, 05:05 PM
QUOTE(Bascanu @ 14 Jun 2007, 19:51)

Pentru cei care vin la Artmania, le recomand duminica de la 13:00 sa vina si la festivitatea de incepere a raliului "Red Bull Romaniacs" pe bulevardul Corneliu Coposu. O sa fie un spectacol care nu se vede asa des la noi in tara. Mai ales ca vin mai multi campioni mondiali si castigatori ai raliului "Paris-Dakar"! Va astept

asta e reclama deja
oricum , interesant Artmania , dar si pretul mi se pare pe masura.am inteles ca e aproximativ 120 lei pentru toate cele trei zile , si..pentru un elev de liceu (sa presupunem) e cam mult
Cai Lun
Jun 15 2007, 06:31 PM
Dom'le.... acuma'... house.. nu stiu cum sa zic... da' deja nu ma mai simt vizat daca cineva ma intreaba de house. Si eu ascult orice gen de muzica (repet, MUZICA), dar cu precadere electronica. La inceput ii ziceam si eu house, dar cand vad ca toti manelistii (sau manelarii, cum zicea cineva) zic ca asculta manele si house.. deja.. ma lasa rece. Prin urmare preferintele mele merg mai ales pe Techno si ceva Trance, dar si Clubbin... houseul tinde deja spre ceva periferic in muzica electronica (cel putin asa mi se pare). Asa stand lucrurile, Radio Deea e o binecuvantare, cel putin pentru mine.
bigbobo
Jun 16 2007, 06:13 PM
Radio Deea e super tare...Noroc cu netul ca altfel...
red_butterfly
Jun 16 2007, 09:07 PM
QUOTE(rew @ 14 Jun 2007, 23:46)

Adica latino asta nu e nici dance, nici rock, nici rnb, sau mai-stiu-eu-ce, doar latino si atit? Un fel de muzica populara a cultivatorilor de coca (fara cola)?
Reeeeeeeeeew!!!!
Da, latino si atat!! Care e problema? Si nu, nu e muzica populara a cultivatorilor de coca. De parca ar fi prima oara cand auzi termenul...

Daca eu nu vreau sa ascult rock sau mai stiu eu ce minuni, ce? O zici de parca as asculta manele. GUSTURILE NU SE DISCUTA!!
@Capirossi:

Eu m-am luat de preferintele tale? NU! Atunci shut up. Si nu, nu sunt fana nici unui cantaret roman. Si chestiile pe care le ascult eu...mai mult ca sigur iti sunt necunoscute.
radu
Jun 16 2007, 09:19 PM
Tiziano e latino?
red_butterfly
Jun 16 2007, 09:30 PM
Nu. Dar nu poti sa zici ca muzica italiana e un gen aparte. Asa ca am zis latino. Desigur, tu stii ca Tiziano e my all time favourite.
Dar, ca sa ma leg de latino, imi plac: Juanes, La Oreja de Van Gogh, Alex Ubago, RBD, Pablo Puyol, Thalia, Shakira, Enrique Iglesias..si multi altii.
De artistii italieni nu ma leg, ca-s prea multi
Cai Lun
Jun 16 2007, 10:39 PM
Juanes, RBD, Thalia, Shakira, Enrique Iglesias

nu te cunosc!!
red_butterfly
Jun 17 2007, 12:49 AM
Eh ca sa vezi, de-aia ma durea pe mine cotul.....
Daca tu asculti house nu inseamna ca toata lumea tre' sa asculte acelasi lucru, si nu inseamna ca alte genuri sunt de.......cum sugerezi tu.
Cai Lun
Jun 17 2007, 01:20 AM
Eu nu sugerez nimic despre alte genuri, ci doar despre ce asculti tu...
matador
Jun 17 2007, 10:06 AM
eu ascult rock gothic, hip hop old school,darcel mai mult house,rave,trance,drumnbase,jungle,si ceva trupe de pe vremea lui tata ca led zeppelin,pink floyd,deep purple! de asemenea nu refuz niciun spectacol de opera!adica,zic eu muzica buna necomerciala in general!
@cai_lun, eu nu mai ascult radio deea pentru ca toate specimenele manelare au auzit de acest radio si baga melodiile de acolo la colt de strada.Sincer,mi se face rau.Decat clubber conversisto-manelar,mai bine cu trance,ca ala e pansament spiritual.Ma bucur ca exista totusi si houseri nemanelari
red_butterfly
Jun 17 2007, 10:16 AM
QUOTE(Cai Lun @ 17 Jun 2007, 2:20)

Eu nu sugerez nimic despre alte genuri, ci doar despre ce asculti tu...
Si ti-am cerut eu parerea despre ceea ce ascult, sau ce? Nici cat negru sub unghie nu ma intereseaza ca nu-ti plac. Asa nici eu nu suport muzica pe care o asculti tu si nu ti-am zis nimic.
rew
Jun 17 2007, 01:33 PM
QUOTE(red_butterfly @ 16 Jun 2007, 22:30)

Dar nu poti sa zici ca muzica italiana e un gen aparte. Asa ca am zis latino.
Dar, ca sa ma leg de latino, imi plac: Thalia, Shakira, Enrique Iglesias..si multi altii.
Da cind astia cinta in engleza, tot latino se cheama? Cred ca mai degraba ii zice pop, iar cind cinta latineste ar trebui sa-i zica latino-pop, si chiar asa ii zicea acu ceva vreme. Latino asta pe care-l folosesti tu e o prescurtare. Stii si tu ca Shakira, cind era mica si rosie in cap, cinta latino-rock, nu acelasi "latino" de azi, care nici macar latin nu mai e, ci american 100% cintat in spaniola.
Capirossi
Jun 17 2007, 01:54 PM
QUOTE(red_butterfly @ 16 Jun 2007, 22:07)

@Capirossi:

Eu m-am luat de preferintele tale? NU! Atunci
shut up. Si nu, nu sunt fana nici unui cantaret roman. Si chestiile pe care le ascult eu...mai mult ca sigur iti sunt necunoscute.
N-ar fi rau sa nu sari calul. Vorbesc cand vreau, nu cand vrei. Poti sa asculti si apa curgand in calorifere daca asta preferi, dar doza de egocentrism pe care o etalezi nu este un plus pt. tine.
red_butterfly
Jun 17 2007, 02:08 PM
Stiu Rew ce vrei sa zici. Pentru ca ascult Shakira de mult. Intr-adevar are genuri amestecate, depinde de melodie, poate sa aiba influente rock dar in principiu tot latino ramane. Asa si Carlos Vives canta latino-rock si imi place la nebunie. Dar nu poti sa spui ca e rock curat, asa ca tot la genul latino il incadram. Oricum, toate genurile se modifica si se influenteaza intre ele de-a lungul timpului.
@Capirossi: nu stiu cine sare calul. Eu nu am facut altceva decat sa-mi exprim preferintele (de asta e facut topicul, nu numai pentru cei care asculta rock/tehno), iar tu ai facut o gluma proasta. Poate din punctul tau de vedere a fost foarte amuzant. Dar eu nu am facut misto de nimeni ca asculta o anumita chestie, asa ca nu stiu de ce te legi de mine fara motiv.
Ashtray
Jun 17 2007, 05:33 PM
Nu enervati fluturasu' ca va parleste ca pe hermine

!
red_butterfly
Jun 17 2007, 06:22 PM

Nu Ashtray, nu parlesc pe nimeni. Asta pentru ca nu are farmec, nu se poate compara cu parlitul herminelor
RED75
Jun 17 2007, 10:29 PM
Apropo de Shakira, sunt multi "critici" care sustin ca ultima realizare in compania lui Beyonce marcheaza o trecere spre "stilul manele"

Parca suna mai bine cand era mica si rosie-n cap cum spune rew.
QUOTE(rew @ 17 Jun 2007, 14:33)

Da cind astia cinta in engleza, tot latino se cheama? Cred ca mai degraba ii zice pop, iar cind cinta latineste ar trebui sa-i zica latino-pop, si chiar asa ii zicea acu ceva vreme. Latino asta pe care-l folosesti tu e o prescurtare.
Cam asa e... Daca facem o incadrare strict geografica Sepultura e tot latino
Apropo de "latino-rock", exista la un moment dat o formatie numita Heroes del Silencio care suna chiar foarte bine.
radu
Jun 17 2007, 10:41 PM
Apropo de concerte, la sfarsitul lunii pe data de 30 in Bulgaria la Kaliakra (pe malul Marii Negre) va canta Manowar. Biletul e cam 25 de euro.
red_butterfly
Jun 18 2007, 05:40 AM
QUOTE(RED75 @ 17 Jun 2007, 23:29)

Apropo de Shakira, sunt multi "critici" care sustin ca ultima realizare in compania lui Beyonce marcheaza o trecere spre "stilul manele"

Yep, cam ai dreptate. Suna destul de ciudat melodia pentru urechile noastre. Eu una nu ma omor dupa ea. Si sa stii ca si mie imi placea mai mult Shakira de acum cativa ani, pana a scos "Servicio de Lavanderia". Dupa asta a dat-o prea mult pe balade.
red_dogvitan
Jun 18 2007, 06:29 PM

Cam bate spre stilul de manele dar sa nu ne imaginam ca ele doua au auzit despre manelele din Romania si s-au luat dupa acest gen
matador
Jun 18 2007, 07:20 PM
Parerea mea, treaba manelarilor ce asculta,putin imi pasa pentru ca atunci cand dau drumul la radio, nu il aud pe adi minune,ci pe beyoce si pe shakira,"suferind" de atata talent. Si ma intreb astfel:NENEA IANCULEEE CE AU FACUT ASTIA CU MUZICA? Sincer,e cam greu sa asculti ceva bun la radio sau tv in ziua de azi,ca si in cea de ieri si de alaltaieri!! Tot netul e mai bun, TRAIASCA ODC-ul:)
kitty_dinamo
Jun 21 2007, 05:11 PM
eu ascult foarte mult hip-hop...dar si punk,rock sau pop
nici mie nu-mi plac manelele,dar nu am nimic cu cei care asculta...fiecare cu ce-i place
dinamodgirl
Jun 21 2007, 07:17 PM
Eu ascult deobicei hip-hop si rock... Nu pot sa sufar manele, iti imput urechile, dar fiecare cu ce-i place

bine.
Am auzit si eu ceva de genul, si intradevar bate spre manele, dar nu e chiar o manea
FarfelkugeL
Jun 21 2007, 08:26 PM
QUOTE(radu @ 14 Jun 2007, 17:05)

Mda ar fi fost un concert minunat acum 10 ani cand Anathema, The Gathering si My Dying Bride imi gadilau urechile in liceu... acum nu pot decat ofta ca nu am cum ajunge.
Ca sa trec la alt gen, propun clubberilor trei concerte interesante:
1. Bob Sinclar pe 23 Iunie la Arenele Romane + cativa DJ
2. Deep Dish pe 7 Iulie la Arenele Romane + cativa DJ
3. John Digweed pe 13 Iulie la Arenele Romane
LOL... Asta cu Bob Sinclair e buna. E praf.
In schimb Deep Dish si John Digweed... Pff. SUPER TARE! Uite ca de Digweed nu stiam, cand si unde e?
PS: Mi-am luat bilet la Deep Dish de vreo luna sa fiu sigur :))
red_dog997
Jun 21 2007, 10:06 PM
Bravo, vad ca sunteti multi "rockers" pe aici, insa nu as fii curios sa vad cat de multi sunteti cu adevarat "rockeri". Eu ascult rock de vreo 4 ani, insa nu pot spune ca as fi rocker, ci doar faptul ca-mi place sa ascult genul asta de muzica. Imi place sa ascult metal, in special H.I.M.(His Infernal Majesty), si cred ca Finlanda este #1 in ceea ce priveste rock-ul! Trupe din Finlanda ca Lordi, H.I.M. sau Within Temptation nu pot fi trecute prea usor cu vederea... Imi mai place sa ascult si Rammstein, sau Metallica, iar melodia mea preferata dintre toate cate exista pe lumea asta este The Unforgiven II de la Metallica, un al doilea song in preferintele mele ar fi si Nothing Else Matters, de la Metallica care a fost desemnat "cel mai bun rock din toate timpurile" de catre MTV... felicitari tuturor celor care asculta rock, ei chiar asculta muzica de calitate!
Cai Lun
Jun 21 2007, 10:57 PM
Din pacate, nu pot ajunge sa il vad pe Sinclair la Arenele Romane. Pacat, e un nume greu care produce muzica de calitate. Sper sa se mentina la nivelul actual si in continuare. Mie unul mi se pare deosebit. O fabrica de hituri as putea spune...
rew
Jun 22 2007, 12:01 AM
Zi si mie vreo 2 hituri de la fabrica lu' Sinclair asta, ca n-am auzit de el (sau poate nu fac eu legatura intre numele asta si hiturile respective).
Si vreo 2 exemple de hiphopari mi-ar prinde bine.
Cai Lun
Jun 22 2007, 01:14 AM
N-are a face.. sunt ritmuri din alea psihedelice... oricum, nu e atat de sadea precum Tiesto...
mihaiul90
Jun 22 2007, 01:49 AM
QUOTE(red_dog997 @ 21 Jun 2007, 23:06)

Bravo, vad ca sunteti multi "rockers" pe aici, insa nu as fii curios sa vad cat de multi sunteti cu adevarat "rockeri". Eu ascult rock de vreo 4 ani, insa nu pot spune ca as fi rocker, ci doar faptul ca-mi place sa ascult genul asta de muzica. Imi place sa ascult metal, in special H.I.M.(His imperial Majesty), si cred ca Finlanda este #1 in ceea ce priveste rock-ul! Trupe din Finlanda ca Lordi, H.I.M. sau Within Temptation nu pot fi trecute prea usor cu vederea... Imi mai place sa ascult si Rammstein, sau Metallica, iar melodia mea preferata dintre toate cate exista pe lumea asta este The Unforgiven II de la Metallica, un al doilea song in preferintele mele ar fi si Nothing Else Matters, de la Metallica care a fost desemnat "cel mai bun rock din toate timpurile" de catre MTV... felicitari tuturor celor care asculta rock, ei chiar asculta muzica de calitate!
Daca nu postai mesajul asta, zau de nu te consideram manelist dupa cum vorbesti
RED75
Jun 22 2007, 01:54 AM
QUOTE(red_dog997 @ 21 Jun 2007, 23:06)

Bravo, vad ca sunteti multi "rockers" pe aici, insa nu as fii curios sa vad cat de multi sunteti cu adevarat "rockeri". Eu ascult rock de vreo 4 ani, insa nu pot spune ca as fi rocker, ci doar faptul ca-mi place sa ascult genul asta de muzica. Imi place sa ascult metal, in special H.I.M.(His imperial Majesty), si cred ca Finlanda este #1 in ceea ce priveste rock-ul! Trupe din Finlanda ca Lordi, H.I.M. sau Within Temptation nu pot fi trecute prea usor cu vederea...
997, alea pe care le mentionezi tu nu prea intra in categoria metal .... Sunt cam luat la ora asta ca sa argumentez, dar crede-ma pe cuvant !
Radu10mai
Jun 22 2007, 06:57 AM
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.