The Game
Jan 2 2008, 06:08 PM
Va propun sa discutam aici despre tot ce inseamna tenisul in sportul mondial.
AMERICANII AU CASTIGAT CUPA DAVIS
Ediția din acest an a Cupei Davis s-a încheiat cu victoria echipei de tenis a Statelor Unite, care s-a impus cu 3-0 în finala cu Rusia, grație victoriei cu 7-6 (7/4), 6-4, 6-2, înregistrată de frații Bob și Mike Bryan în partida de dublu, în fața perechii ruse Igor Andreev-Nikolai Davidenko.
SUA câștigă, astfel, pentru a 32-a oară 'Salatiera de Argint', americanii având cu patru succese mai mult decât Australia (28), cele două țări fiind urmate la mare distanță de Franța și Marea Britanie, ambele cu câte 9 victorii în această competiție. Ultima victorie a Statelor Unite în Cupa Davis data din 1995, cât Pete Sampras și colegii săi reușiseră să învingă în finală Rusia, chiar la Moscova.
Este pentru prima oară din 1998 și până acum când soarta finalei este decisă înaintea ultimelor două partide de simplu, programate duminică.
The Game
Jan 17 2008, 03:21 PM
Rezultate AUSTRALIAN OPEN 2008
James Blake - Michael Russell 6-3, 6-2, 6-2
Lleyton Hewitt - Denis Istomin 7-6, 6-3, 5-7, 6-1
Roger Federer - Fabrice Santoro 6-1, 6-2, 6-0
The Game
Jan 17 2008, 03:50 PM
FANI EVACUATI CU SPRAY-URI LACRIMOGENE!
Oamenii de ordine au intervenit asupra unor suporteri greci cu pulverizatoare de substante iritante, pe baza de paprika si piper, chiar în timpul unei partide de pe Margaret Court.
Un banal meci din turul întâi la Melbourne a avut parte de un eveniment nemaivazut în istoria sportului alb. Temperamentalii suporteri greci se manifestau zgomotos, dar pasnic, sustinându-si favoritul, pe Konstantinos Economidis, contra chilianului Gonzalez. Din exces de zel, politistii au intervenit în forta, folosindu-se de asa-zisul capsicum spray, folosit de obicei pentru a dispersa masele sau pentru aparare împotriva câinilor sau a ursilor. Martori oculari sustin ca doi sustinatori eleni au fost împroscati direct în ochi, de suferit având inclusiv femei si copii australieni.
Gonzalez, învingator în trei seturi, a admis ca a tras o sperietura serioasa. M-am înfricosat, pentru ca, din cauza vântului, gazele ma puteau afecta, a declarat chilianul. Panica a cuprins majoritatea spectatorilor, multi navalind spre iesiri, în timp ce meciul a fost întrerupt. Ulterior, sase persoane au fost spitalizate si tratate pentru afectiuni oculare sau respiratorii. Este pentru al doilea an consecutiv când tenisul e patat de acte reprobabile la Melbourne. In prima zi a editiei precedente, suporteri sârbi si croati s-au încaierat lânga Rod Laver Arena.
Jul 25 2008, 01:26 PM
Roger Federer a fost eliminat de francezul Simon(nr. 22 in clasamentul ATP) in cadrul optimilor turneului de la Toronto! Francezul s-a impus in 3 seturi.Pentru Federer acesta a fost primul meci in cadrul turneului.
Vamos RAFA!!! Viitorul nr 1 mondial!
cosmin targoviste
Aug 1 2008, 08:06 AM
Extraterestrul Federer a parasit si turneul de la Cincinnati, cedand joi seara in trei seturi, in fata croatului Ivo Karlovic, 6-7,6-4, 6-7.
Daca mai castiga 3 meciuri,Rafa e noul nr 1.
The Game
Aug 1 2008, 08:26 PM
Au ramas astia blocati cu 'extraterestul' Federer cum au ramas blocati si atunci cu 'galacticii' de la Real...
cosmin targoviste
Aug 1 2008, 08:32 PM
Si extraterestrul o sa ramana blocat pe 2.
Morpheuss
Aug 1 2008, 09:20 PM
Asta ramane de vazut. Oricum, Rafa n-o sa poata egala performantele lui Federer. Never ever.
cosmin targoviste
Aug 1 2008, 09:26 PM
Nu prea mai e cale de scapare pentru Roger.E greu de crezut ca Nadal nu ajunge cel putin pana in finala de la Cincinnati.Si daca ajunge,indiferent de rezultat e noul nr 1.Oricum nu are cine sa il impiedice sa castige.
Nadal nu poate egala performantele lui Federer?De ce nu? Are 22 de ani. Federer la 22 de ani de abia isi incepea "hegemonia"

.
Florin_Bogdan
Aug 3 2008, 02:02 AM
Este adevarat ce se aude ? ca la anul se retrage pavel ??
The Game
Aug 3 2008, 10:47 AM
Nadal a pierdut cu Djokovici. Am inteles ca va fi numarul 1 mondial din 18 august, ma lamureste cineva ?
cosmin targoviste
Aug 3 2008, 11:56 AM
Rafa Nadal is mathematically set to be the new world No.1 one in two weeks, on Monday 18th of August after a semifinal loss to Novak Djokovic this evening at the Western & Southern Financial Group Masters in Cincinnati.
Oricum tot va fi.
@Florin_Bogdan-bine ar fi sa se retraga Pavel.Omul nu mai poate.
cosmin targoviste
Aug 25 2008, 10:37 AM
Nadal aur olimpic la simplu,Federer la dublu.Nadal, noul nr 1.
Morpheuss
Sep 9 2008, 02:35 PM
Federer a castigat US Open, invingandu-l in finala pe Andy Murray, 6-2, 7-5, 6-2. Vamos, Roger!
Click to view attachment
The Game
Sep 9 2008, 03:06 PM
Victorie usoara pentru Roger ...
cosmin targoviste
Sep 9 2008, 03:25 PM
Roger,cocalar electronic
Lasand gluma la o parte , mai e mult pana departe pentru Milka asta . Tot Nadal e numarul 1 !
The Game
Sep 9 2008, 04:56 PM
Ce ?!
Morpheuss
Sep 9 2008, 06:11 PM
Mai e mult pana departe, bine doar ca a inceput drumul. Credeam ca stii cum sa pierzi
cosmin targoviste
Sep 9 2008, 06:32 PM
Tu nu stiai ca noi dinamovistii nu prea obisnuim sa pierdem,de aia nu stim cum ? Si oricum a fost un accident la Nadal.
The Game
Sep 9 2008, 07:06 PM
Mai mult pana departe la Nadal. Mai are pana sa stea 4 ani numarul 1 mondial, sa castige de 5 ori la rand Wimbledon si US Open, asa e ...
Morpheuss
Sep 9 2008, 08:25 PM
Ai dreptate, Vlad. Dar cum zicea si Cosmin, Nadal e tanar, are timp. Haideti sa nu facem si din topicul asta ce-au facut altii din topicul Formula 1.
cosmin targoviste
Sep 9 2008, 09:06 PM
Nu facem ca noi zicem in gluma,pana la urma aia se indoapa cu bani si noi ramanem cu ironiile astea amuzante.Si Federer e un tenismen fantastic,dar totusi ascensiunea lui Nadal a inceput de la vreo 20 de ani,in timp ce a lui Federer a inceput pe la vreo 22 de ani.Nadal are tot timpul din lume sa arate,si are conditii foarte bune si prielnice performantei.
@Thegame- Milka->Elvetia->Federer.
MosIonRoata
Nov 14 2008, 01:01 AM
Utilizarea tricourilor fara mineci la meciurile de tenis
este vulgara, oribila si de cel mai prost gust si da un exemplu prost
tinerelor generatii.
Sanatate!
Raikkonen
Nov 15 2008, 09:20 PM
Eventual sa se reintroduca fustele pana la glezne sa dea un exemplu bun tinerelor generatii.
cosmin targoviste
Feb 1 2009, 06:11 PM
Nadal l-a învins pe Roger Federer și a câștigat penru prima oară în carieră trofeul la Australian Open.
Numărul unu mondial s-a impus la capătul unui meci cu adevărat fabulos, în cinci seturi, 7-5, 3-6, 7-6, 3-6, 6-2.
Dacă semifinala dintre Matador și Verdasco a fost una a superlativelor, partida de azi nu are termen de comparație. Poate doar ultimul act de la Wibledon 2008, când Rafa, după ce a condus cu 2-0 la seturi s-a văzut împins în decisiv de un elvețian care nu voia să renunțe sub nicio formă la coroana cu lauri a Imperiului Britanic. Atunci, ca și acum, câștig de cauză a avut spaniolul. Dacă decisvul de la Wimbledon a fost de un dramatism fantastic, ultimul set din disputa de azi a fost rapid tranșat de spaniol.
Ibericul s-a recuperat bine după meciul din semifinale, când a stat pe teren mai mult de cinci ore de joc. Deși în unele momente a dat senzația că este foarte obosit ( a beneficiat și de o zi de odihnă mai puțin decât adversarul de azi), în cele din urmă ambiția și determinarea Matadorului au creat, din nou, diferența.
Prin victoria de azi, spaniolul cucerește al șaselea turneu de Grand Slam, după ce s-a impus în patru rânduri la Roland-Garros (2005, 2006, 2007, 2008) și la Wimbledon (2008).
Tenismenul spaniol a dovedit încă o dată că este un adevărat coșmar pentru Federer. Grație partidei de azi, Rafa a dus scorul întâlnirilor directe la 13-6. Din cele 13 meciuri disputate între cei doi, Matadorul a câștigat de nu mai puțin de 10 ori în finale. Frustrarea e cu atât mai mare pentru FedEx, având în vedere că dacă s-ar fi impus la Melbourne l-ar fi egalat pe Pete Sampras la numărul de turnee de Grand Slam.
De notat că prezența lui Federer în ultimul act de la Australian Open a reprezentat a 15-a finală din ultimele 16 ale turneelor de Grand Slam. Expresul din Basel a înregistrat cinci înfrângeri, toate în fața lui Nadal. Rafa a disputat opt finale, din care a câștigat șase și a pierdut două, acestea din urmă în fața lui Federer ( în 2006 și 2007 la Wimbledon)
Rafa a devenit, odată cu victoria de azi, primul jucător de tenis provenit din Spania, care cucerește turneul de la Antipozi.
Festivitatea de premiere a fost una cu adevărat copleșitoare. Primul a trebuit să vorbească numărul doi mondial, dar acesta era atât de afectat de pierderea meciului, încât a plâns preț de trei minute neîncetat. Într-un final, el și-a găsit cu greu cuvintele.
"Nu vreau să am eu ultimul cuvânt, așa că trebuie să mă adun; tipul ăsta merită să aibă această onoare. Vreau să-l felicit pentru sezonul încheiat și să-i urez baftă. Vă mulțumesc și vouă și ne vedem la anul.", a spus sec Federer.
De partea cealaltă, Nadal a ținut să-l complimenteze pe adversar și să-l încurajeze: "Vreau să-mi cer scuze lui Federer pentru că văd câtă suferință i-am provocat. Știu cât de importantă era victoria asta pentru el, dar sunt convins că va avea ocazia la un moment dat să îl întreacă pe Sampras. E întotdeauna o plăcere să joc împotriva lui. Au fost două săptămâni incredibile pentru mine, ne vedem anul viitor! Vă mulțumesc."
Superb meci . Fara cuvinte finalul si declaratiile .
Nexus
Feb 3 2009, 02:51 AM
Nadal castiga din nou in fata lui Federer!! A cam plans elvetianul dupa meci...
The Game
Feb 3 2009, 03:19 AM
Lacrimile unei mașini
Ce a impresionat mai mult? Victoria lui Nadal sau plînsul lui Federer?
Îmi place Federer. Nu îmi place Nadal. Evident, nu-i important ce-mi place mie, ci ce e frumos. Iar această rivalitate care ne împarte e un cadou minunat dat lumii de sport. Un meci între cei doi e ca un film de suspans. Și chiar dacă bănuiești finalul, cum mi s-a întîmplat, riști să stai pînă cînd ultimul glonte îl răpune pe cel rău. În fine, pe cel bun în ceea ce mă privește. Nu îmi place Nadal pentru că nu îmi place ce am auzit despre el și ce văd la el. Multă vreme am făcut vinovate popoarele germanice de introducerea robotizării în sport. De la celebra istețime cu fotbalul care se joacă în 22 și întotdeauna nemții înving, pînă la tot ce înseamnă dominație teutonă în disciplinele mult prea obiective, probele de sanie de exemplu. În același timp, mulți vor fi savurat atacurile triumfătoare ale miticului (fără nici un joc de accente) Lance asupra sacului de cartofi Jan Ullrich. Germanofonii, așa ne-au învățat filmele americane, sînt buni de bătut, iar cînd ne bat sînt nesărați, încrîncenați, agresori cu fortă disproporționată. Niște brute, domle !
Nu și de data asta. Cînd îl văd pe Nadal, cu gîtul lui de taur și bratul stîng de Terminator mă tem pentru viața psihică a lui Federer. Un germanic. Un osîndit amarnic. Probabil că îmi voi atrage fulgerele connaisseurilor, dar pe mine m-a adus cu picioarele pe pămînt izbucnirea de la Melbourne a elvețianului. A vrut să zîmbească și a dat-o în lacrimi. Curat mașină! Un plîns nervos, al unui individ față în față cu o fatalitate. Nadal mie îmi aduce, ca forță brută dezvoltată, cu Muster. Mai puțin mustuos, dar în aceeași măsură total în efort. Umple terenul, așa cum Armstrong umplea munții, ai senzația că e peste tot. Federer devine mic, mic, mic. Cînd cîștigă un game sau un set, e fără viitor. Cînd pierde, e ca o prăpastie. E ca și cum ar sta sub forța de atracție a unui zeu. Ca și cum ar juca la perete, la un moment dat mingile vor veni mai prost decît și-ar dori-o. Mereu înapoi, mereu mai prost. Nadal, din spița spaniolilor care au cîștigat tot anul trecut și ai căror judecători își arată colții către CIO sau UCI cînd li se cer anumite dosare, a căzut lat la finalul finalei australiene. Federer a rămas în picioare, pînă cînd i s-au înmuiat ochii. Ceva s-a schimbat în polaritatea lumii atunci. Atunci am înțeles că nu contează ce fel de sînge porți, ci mai degrabă ce faci cu el.
M-a enervat compasiunea lui Nadal pentru slăbiciunea lui Roger. Mai bine tăcea și-și încasa cecul. N-ai voie să arăți milă pentru un campion, pentru că în acel moment își pierde această calitate. Dar tenisul și caruselul lui nebun par că fură mințile și sufletele în anii din urma. Proverbul s-a modificat. Învinge nu cel mai bun, ci acela mai tare. Dați-mi o limită la așa ceva!
* @ blog Radu Naum
Morpheuss
Feb 3 2009, 03:19 AM
Oricum Federer ramane cel mai bun. Nu este cel mai tare, Nadal in aceasta situatie, dar este cel mai bun. Sa vedem cat o sa-l tina bateriile pe Rafa.
cosmin targoviste
Feb 3 2009, 12:35 PM
La cum arata si la cum rezista,cred ca o sa va bagati unghia in gat,fanii lui Federer,multa vreme de acum inainte . Mor cand ii vad pe toti cu inimile frante dupa "lacrimile masinii" , dar de ce nu vorbeste nimeni de Nadal ? De ce toata atentia este indreptata spre lacrimile lui Federer ? Si acele lacrimi de ce au fost ? Nu cumva de neputinta ? Nu cumva de ciuda ca nu mai poate ?! Si eu am fost emotionat cand am vazut ca plange si sunt de acord ca este , poate , cel mai mare tenismen din istorie , dar mai mult decat lacrimile sale m-au impresionat tricoul ud de transpiratie al lui Nadal , siroaiele de sudoare care i se scurgeau pe frunte ,efortul lui Nadal dupa o semifinala de 5 ore si ceva , modestia lui Nadal de la sfarsit... Astea nu se vad ?!
The Game
Feb 3 2009, 01:30 PM
Ti-am mai zis eu tie, Nadal n-o sa fie nicioata ce a fost Federer. Fizicul lui il ajuta foarte mult, e o combinatie perfecta de viteza si putere. Cand n-o sa-l mai tina asta, pentru ca nu o sa il tina la infinit, o sa fie cam nasol. Si in afara de lovitura aia cu doua maini, nu exceleaza la nimic.
djmihaitza
Feb 3 2009, 02:16 PM
Cum va stiu saritori... la beregata omului, precizez ca nu sunt fanul niciunuia pomeniti mai sus.
Din punctul meu de vedere, Nadal e un pastilat, altfel nu-mi explic cum a putut rezista 5 seturi in semifinala cu Verdasco si 5 in finala.
Si ce semifinala!! Cred ca nu se supara nimeni daca Verdasco mergea in finala.
Astept cu nerabdare sa scapam de monotonia provocata de astia doi, Nadal si Federer, sa mai vedem si ce le poate pielea lui Tsonga, Bagdatis ori Verdasco (exemplele pot continua).
cosmin targoviste
Feb 3 2009, 02:19 PM
QUOTE(djmihaitza @ 3 Feb 2009, 12:16)

Din punctul meu de vedere, Nadal e un pastilat, altfel nu-mi explic cum a putut rezista 5 seturi in semifinala cu Verdasco si 5 in finala.
Pot eu sa explic : ore intregi de munca si antrenamente .
@TheGame-oi fi si tu vreun profet
The Game
Feb 3 2009, 03:57 PM
Imi place mult Tsonga. Are mult talent si cel mai mult imi place la el ca are sange in instalatie. Nu da inapoi daca are ocazia de o lovitura spectaculoasa dar riscanta, in momente cheie.
cosmin targoviste
Feb 3 2009, 05:34 PM
Da,dar uneori furia si sangele din instalatie in fac sa nu gandeasca asa cum ar trebui loviturile .
dudu1961
Feb 3 2009, 11:16 PM
Din punctul meu de vedere tenisul spectacol , a cam disparut ,eu unul de cind s-au retras Sampres si Agassi am cam terminat cu tenisul .
iulian_reddog
Feb 4 2009, 12:02 PM
bine, tsonga mai mult a stat accidentat decat a jucat tenis. A fost o supriza ca ajuns atat de sus la australian open, avand in vedere ca cu doua saptamani inainte in presa franceza era dat incert.
Astept sa bata Federer la Roland Garros, asta daca se cauta la doctor sa scape de complexul de inferioritate pe care il are in fata lui Nadal.
COSMIN C
Feb 25 2009, 04:59 PM
A urmarit cineva alegerile, de fapt, telenovela alegerilor la FRT? Credeam ca numai fotbalul poate naste asemenea "pasiuni", ma gandeam ca pentru sefia unor federatii prin ale caror conturi sufla vantul, nici un om zdravan la cap nu are motive sa se zbata. Si totusi...o gramada de oameni se lupta sa conduca sportul romanesc, asa sarac si prapadit.
In fine, Ruxandra Dragomir a fost aleasa presedinte, la finalul saptamanii viitoare e meciul de Cupa Davis cu Rusia, iar cei care au pierdut alegerile sunt atat de deprimati incat nu se simt in stare sa se mai ocupe de organizare. In fond, sa termine ce au inceput.
"Ruxandra Dragomir a intrat abrupt în pâine. Meciul cu Rusia bate la ușă, nu sunt bani în federație, iar Hărădău nu i-a răspuns ieri toată ziua la telefon.
Omul care a condus federația în ultimul an s-a ascuns în spatele decepției suferite la alegeri. Hărădău este singurul care are deocamdată drept de semnătură la FRT și nu se poate valida niciun document fără el. Aseară, într-un târziu, a răspuns la telefon, dar nu a garantat că va ajuta la organizarea meciului de Cupa Davis, deși are contract până în aprilie și va fi plătit ca atare. Cum banii promiși de la buget au fost aprobați 600.000 de lei, din fonduri speciale nu au ajuns la federație, iar ușile par a-i fi închise cam peste tot, Ruxandra Dragomir se află în fața unei mari probleme. Au lăsat-o singură. Speră să-și rupă gâtul, a declarat unul dintre apropiații FRT. În acest moment, noua conducere ar dori să-i ceară ajutorul lui Florin Segărceanu.
KIA cere mașinile înapoi!
Rușii au anunțat că vor sosi duminică în România, dar FRT nu va avea cu ce să-i preia de la aeroport. KIA a solicitat ca până vineri să-i fie înapoiate mașinile date ca sponsorizare federației. Sper să găsim înțelegere pentru prelungirea contractului. Doar n-o să-i ducem cu mașinile personale, a punctat noul vicepreședinte, Liviu Ursuleanu. Contestatarii Ruxandrei au găsit imediat răspuns. Nu s-a lăudat în campanie că are soluții pentru tot? Că are susținere financiară? Să rezolve problemele!, a spus unul dintre antrenorii din țară." (Prosport)
Ei? Asa-i ca-i palpitant?
Nexus
Feb 26 2009, 03:05 AM
Nexus
Mar 2 2009, 04:24 AM
Novak Djokovic, a castigat turneul de la Dubai, dupa ce la invins pe Ferrer. E mare tenisman sarbul, cand o sa mai avem si noi un tenisman macar in top 20 ATP??
cosmin targoviste
Mar 2 2009, 12:46 PM
Nadal nu a participat la Dubai ?
Morpheuss
Mar 2 2009, 03:56 PM
Federer si Nadal au spus pas.
Morpheuss
Mar 7 2009, 02:53 AM
Ne-a cam dat la bețe Rusia azi. Presupun că o sa ne dea 5-0 în final.
cosmin targoviste
Mar 7 2009, 10:06 AM
Mie mi-a placut romanul care a jucat cu Safin . Crivoi parca il cheama , sau ceva de genul...
E bun tipul . Daca se tine de treaba , poate ajunge la un nivel destul de ridicat .
Morpheuss
Mar 8 2009, 02:01 AM
Mie mi-a placut Copil. A facut cu Tecau un meci mare azi.
f_rares
Mar 8 2009, 06:21 PM
s-a dus orice sansa . A pierdut Hanescu in 5 seturi , si astfel a pierdut si Romania inca un meci de cupa Davis . Nu stiu de ce , dar nu-mi place stilul de joc al lui Hanescu . A avut 2-0 la seturi , dupa un joc foarte bun , excelent adaptat pentru a contracara orice miscare a rusului , ca sa piarda setul 3 pe cateva ezitari si unele greseli . De aici , rusul a avut apa la moara si a tras tare , iar nici Victor n-a mai jucat la fel , ci doar cu mingi la mana adversarului .
Morpheuss
Mar 8 2009, 06:29 PM
Ne-am bazat pe Hanescu si a dat-o in bara.
f_rares
Mar 9 2009, 12:39 AM
De asta nu-mi place mie jocul lui Hanescu si incerc sa nu-mi pun increderea in el : pentru ca e imprevizibil , rece , impasibil . Abia azi l-am vazut prima oara zambind in timpul jocului...uitandu-se la public . E diametral opus lui Pavel care traieste prin public meciul ...
Hugo Boss
Jun 7 2009, 06:33 PM
Federer = King of the World

anna
Jun 8 2009, 07:10 PM
King of the world pe naiba. Daca era Nadal il batea si de data asta. A avut noroc.
Raikkonen
Jun 8 2009, 07:36 PM
Rafa n-a murit, a fost acolo. Toata lumea a zis Soderling e un mediocru care dupa ce l-a scos pe Nadal o sa fie eliminat dar a mers pana in finala.
Sa vedem ce va fi la Wimbledon.