Stelisti.ro a i-a întrebat ieri pe fanii roș-albaștrilor ce cred că ar trebui făcut pentru ca Steaua să iasă din criza în care se află. Mulți dintre cei care și-au exprimat părerea au indicat drept soluții pentru stoparea dezastrului investiții masive în transferuri și o mai mare atenție acordată centrului de copii și juniori. Din fericire, la acest nivel, oficialii din Ghencea au făcut pași importanți în acest an.
Mai întîi, patronul Gigi Becali le-a dat mînă libera, în această vară, lui Gheorghe Gigel și Leo Strizu pentru a reorganiza Centrul de Copii și Juniori, în care a început să pompeze sume importante, pentru a-l aduce aproape de cele ale marilor cluburi europene.
"Am investit nu mai putin de 300.000 de euro numai in vestiare. Se lucrează după metode noi și avem deja cîțiva tineri de perspectivă, precum Lazăr, Mustață, Prunescu, Chirița sau Ionuț Mihai, care sînt deja în vizorul echipei mari", a declarat Gigel Gheorge, pentru stelisti.ro, cu ceva timp în urmă.
Și exact așa s-a întîmplat. Joi, la partida disputată în Cupa României, pe banca Stelei s-au aflat trei dintre ei: Alexandru Mustață, Alexandru Lazăr și Daniel Chirița.
Steaua a achiziționat apoi patru juniori de la "Școala de Fotbal Gică Popescu", despre care, Adrian Popescu, cel care i-a format, a spus că "în cel mai scurt timp, toată lumea va auzi de ei". Este vorba despre Ionuț Năstăsie, copilul fostului jucator al Universității Craiova, Nicu Năstăsie, Robert Văduva ambii atacanți, fundașul dreapta, Ionuț Fulea și Lucian Filip, mijlocaș stînga. Primii trei au 15 ani si au cîstigat campionatul național de juniori republicani. Lucian Filip are 17 ani și a fost cerut în vară de Piacenza.
Ultima lovitură? Internaționalul de juniori Dumitru Copil, mijlocașul de 17 ani, care evoluează în Scoția, la echipa under 19 a lui Hearts și pe care Steaua vrea să-l aduca în Ghencea.
"Pustiul se află în atenția noastră. Am avut deja contacte legate de transfer, dar urmează să intensificăm discuțiile după ce se termină sezonul", a confirmat Adrian Ilie pentru gașca slugilor proaste.
Așadar, speranțe există! Pentru că Steaua a investit în ele. Rămîne problema transferurilor....