FarfelkugeL
Nov 25 2007, 09:02 PM
Deschid topicul asta scarbit de cativa idioti pe care i-am vazut aseara in jurul meu in fieful rivalei de moarte, steaua Bucuresti. Din pacate ma refer si la oameni din PCH si de la SUD.
Vreau sa spuna fiecare (cine vrea evident) ce inseamna pentru el ultras/suporter pentru ca vad ca multi veniti la stadion DOAR CA SA SUFERITI sau sa va etalati hainele noi, frizurile, tatuajele si sa rupeti scaune. Ei bine cei care gandesc asa sunt niste terminati!
Aseara de ce nu s-a putut sa se ramana la stadiul ala in care aratam ca suntem ultrasi si nu DOBITOCI, de ce tortele nu au ramas in peluza si au fost aruncate in teren si fumigenele la fel. Era sa uit ca scaunele au fost aruncate si ele in teren.
Majoritatea celor care s-au uitat la meci de acasa, din fata televizorului (si aici includ si dinamovisti si stelisti) au spus ca a fost FOARTE FRUMOS CU TORTE SI FUMIGENE insa le-a displacut total faptul ca au fost aruncate in teren si au spus ca e inacceptabil! Cum vreti sa mai fie cineva de partea noastra?
Inteleg ca au fost cativa nesimti de la BGS care v-au enervat (la un moment dat m-au enervat si pe mine desi sunt calm de felul meu), insa chiar era necesar sa aruncati tot timpul in teren cu scaune si torte? Sau sa sariti in geamul ala? Si la geam ma refer la terminatul ala de la supreme caruia i se parea ca e amuzant sa sara in geam si la sfarsit nu mai stia pe unde sa se dezbrace de haine ca sa se ascunda. Ei bine ESTI DECAT UN TARAN prost.
Daca tot am ajuns la "brigada" supreme as dori sa le spun specimenelor de acolo cu aceasta ocazie ca toata peluza ii considera pe toti la fel, si anume sunt putin mai evoluati decat oamenii cavernelor (adica sunt imbracati cu haine nu cu piele de animal...). Au demonstrat-o inca odata (daca mai era cazul) aseara cu tricourile BGS. Un sfat prietenesc: DESFIINTATI-VA SI STATI ACASA. Cu toate ca si asa sunt foarte putini ADEVARATII suporteri care vin la stadion (si nu ma refer doar la situatia actuala cand suntem suparati si pe conducere si pe echipa) ar fi mai bine fara asa specimene.
Suferiti de peluza? PCH, SUD... Est, Vest? Suferiti degeaba. Credeti ca sunteti mai sus de stelistii de la sudul lor daca aruncati cu scaune in ei sau mai ales cu PIETRE/torte (nu suport pietrele)? Ei bine nu. Chiar deloc.
Din cea mai tare peluza anul trecut am ajuns sa fim aratati cu degetul, si pe buna dreptate. Unde este spiritul ala ultras in care te duci la meci cu torte, fumigene si le lasi in peluza nu le arunci in teren, unde este spiritul ala ultras in care tu canti si aplauzi NU TE BATI CU GEAMUL ALA DE PLEXIGLAS sau cu gardul? Sau faci semne de gaturi taiate la gard. Asta nu e nici mai mult nici mai putin decat tiganie.
UNDE ESTE SUFERINZILOR? UNDE? A mai ramas in cativa, din pacate nu prea multi. Acum veniti multi la meci doar ca sa fiti "trendy".
Si pe urma va plangeti ca analfabetul ala de mitica o sa interzica tortele si fumigenele si o sa ne dea dosare penale pentru posesie in stadion sau aprinderea unei torte. Pai din moment ce tu arunci torta inspre oameni (aici chiar nu conteaza ca sunt rivalii de moarte!) cum s-a aruncat inspre Tribuna a IIa (UNDE ERAU SI COPII) cum vrei sa nu spuna lumea ca esti un animal si ca ar trebui sa fii inchis? Chiar daca aia de la T II sunt niste maimute si ne-au facut in toate felurile tot meciul asta e. Ii lasi in pace daca nu ii duce capul, nu sa fii mai prost ca el.
Mi-e scarba de multi... pentru gesturile lor, pentru atitudinea lor, pentru comportamentul lor, pentru gandirea lor. Voi chiar nu vedeti ca zi de zi suntem tot mai ingraditi? Ca aseara au fost luati peste 400 de oameni tinuti in frig si batjocoriti, cand au iesit unul cate unul pe portita aia (desi puteau sa deschida poarta mare) privati de 3-4-5-6 ore de catre bgs (de cand a devenit bgs organ al statului?!) si jandarmerie. Au fost abuzuri cum au patit si oltenii la meciul cu rapid in giulesti si o sa mai fie in continuare din cauza unora care pur si simplu nu gandesc.
Daca vii pe stadion nu inseamna ca ai ajuns in jungla si poti sa faci ce vrei tu fara nicio repercursiune asupra ta sau a celor din jur. Ba mai mult, fortele de (dez)ordine atat asteapta. Chiar vreti sa mergeti la inchisoare sau sa aveti dosar penal pentru cateva ore pe stadion? Sunt oameni (da, oameni, nu mai sunt baieti - au depasit de ceva timp o varsta) care vin la meci, cateodata aprind torte, fumigene, flutura steaguri, canta, bat din palme insa nu i-am vazut sa arunce cu pietre sau cu torte inspre adversari.
PENTRU CA EI GANDESC, RESPECTA SI SUNT RESPECTATI. Ganditi si voi si in primul rand RESPECTAT-I PE CEI DIN JURUL VOSTRU!
VIVERE ULTRAS!
Capirossi
Nov 25 2007, 09:12 PM
Ma bucur ca gandesti asa. Este o mentalitate matura. Te felicit.
dinamovistu_fcd
Nov 25 2007, 09:37 PM
uite de ce de la anul o sa venim ca cetatenii la meci. DIN CAUZA ASTORA! pacat de cativa baieti care chiar s-au straduit sa iasa ceva frumos... restu sunteti de toata jena! ma refer la cei care au aruncat ca prostii cu tortele...
Bascanu
Nov 25 2007, 09:56 PM
DA! Bine spus! Bravo!!!
cpc
Nov 25 2007, 10:06 PM
ca sa continuam saga cu "ultrasii" aflati pe sport.ro cum se introduc tortele in stadion....
The Game
Nov 25 2007, 10:06 PM
Pacat ca se pare ca nimeni dintre cei care au aruncat nu este pe forum ...
matador
Nov 25 2007, 10:18 PM
farfelkugel,ce spui tu despre ultras pentru unii este o utopie,ceva ideal dar imposibil de pus in practica.sincer si pentru mine.ultrasii sunt in majoritate(desi sunt sigur ca initiatorii fenomenului si ultrasii adevarati nu au vrut asta si nu o vor)huligani,aruncatori de scaune si petarde.eu sunt destul de departe de fenomen tocmai din cauza lor dar am idee cam ce se vrea.sincer prefer sa ma lipsesc de spectacolul din tribune decat sa fiu luat la tinta cu torte sau sa nu pot veni la meci.parerea despre legea lui mitica nu mi-o poate schimba nimeni,in special la faza cu tortele tocmai pt ca eram sigur ca se vor intampla incidente ca cele de aseara.am fost numit chiar de tine "irecuperabil" din aceasta cauza dar vad ca indirect imi dai dreptate.respect totusi ultrasii adevarati,nu HULIGANII(adica ff putini)
anmini
Nov 25 2007, 10:19 PM
Felicitari, FarfelkugeL! Cred ca ai exprimat ceea ce multi dintre noi gandim de mult,si poate ca asta ar trebui sa dea de gandit, ar trebui sa se faca odata curatenie si in galerii, sa-i indepartati de acolo. Mai bine mai putini si mai buni, pentru ca astia nu va ajuta cu nimic, mai rau va dau in cap. Din cauza lor sunteti haituiti, aratati cu degetul. Si mai e ceva, mie mi se pare foarte important. In momentul in care pe unu-l apuca dracii si da in scaune, de ce nimeni din jur nu ia atitudine? Sa nu-l lase, sa-i interzica, sa-i faca ceva......trebuie oprite manifestarile astea de oameni cretini, altfel toti vom fi catalogati in acelasi fel.
Tudor
Nov 26 2007, 12:06 AM
Sunt unul dintre cei care si-au petrecut jumatate din noaptea trecuta intr-o sectie de politie de prin Militari ( probabil din cauza faptului ca , desi nu am facut nimic altceva in timpul meciului decat sa cant si sa ma feresc de pietrele sudului stelist , purtam un hanorac PCH ) .
Te felicit pentru ideile expuse mai sus , pentru ca daca tot pretindem ca suntem cea mai adevarata si mai exclusivista galerie din Romania ar trebui sa ne si comportam ca atare . Cum sa ceri tu jandarmilor ( niste tarani cu un liceu terminat din mila profesorilor plictisiti sa le mai explice in clasa a douasprezecea unde sau daca se pune cratima in cuvantul 'sau' ) o atitudine corecta cand unii dintre noi vin la meci doar ca sa se imbete cu doua ore inainte , sa scuipe si sa loveasca orice jandarm sau suporter rival care nu e in stare sa riposteze , sa arunce cu tot ce prind in mana spre sectoarele din jurul lor .
Am aparat mereu cauza ultrasilor in fata acuzelor de tot felul pe care le-am auzit , dar din pacate in momentul in care apar fapte de genul celor de la meciul cu steaua mi-e greu sa ma mai uit in ochii oamenilor cu care ma certam pentru ei .
Din pacate e mult mai usor sa muti muntii decat sa schimbi mentalitati , si ma tem ca nici unul dintre noi nu va apuca ziua aceea cand in Romania cei care vor sa se bata se vor bate in locuri retrase ( intre ei , nu cu cetateni asteptati in statiile de autobuz ) , cand tortele vor fi legale dar nimeni nu se va gandi sa arunce cu ele in rivali sau pe teren pentru ca e pur si simplu o tampenie , cand cetatenii de la tribune ( care acum injura mai mult decat toate peluzele la un loc ) vor aprecia munca depusa de ultrasi si nu vor mai lauda interventiile jandarmilor cu replici comuniste de genul 'bine le-a facut , mama lor de derbedei ' .
The Game
Nov 26 2007, 02:08 PM
Am inteles ca cei care nu aveau niciun act de identificare la ei au fost dusi la secție.
Clau_Goool
Nov 26 2007, 02:12 PM
Pai li s-a cerut sa se legitimeze, iar daca au refuzat sau nu aveau acte de identitate la ei au fost dusi la sectie pentru legitimare si amprentare ...
The Game
Nov 26 2007, 02:14 PM
Deci exista un motiv pentru care au fost dusi la secție ... nu la nimereala cum ziceau unii.
COSMIN C
Nov 26 2007, 02:15 PM
Nu le-a cerut nici un act. Direct la duba. Si au fost dusi la nimereala.
matador
Nov 26 2007, 02:16 PM
QUOTE(Tudor @ 26 Nov 2007, 0:06)

Sunt unul dintre cei care si-au petrecut jumatate din noaptea trecuta intr-o sectie de politie de prin Militari ( probabil din cauza faptului ca , desi nu am facut nimic altceva in timpul meciului decat sa cant si sa ma feresc de pietrele sudului stelist , purtam un hanorac PCH ) .
Te felicit pentru ideile expuse mai sus , pentru ca daca tot pretindem ca suntem cea mai adevarata si mai exclusivista galerie din Romania ar trebui sa ne si comportam ca atare . Cum sa ceri tu jandarmilor ( niste tarani cu un liceu terminat din mila profesorilor plictisiti sa le mai explice in clasa a douasprezecea unde sau daca se pune cratima in cuvantul 'sau' ) o atitudine corecta cand unii dintre noi vin la meci doar ca sa se imbete cu doua ore inainte , sa scuipe si sa loveasca orice jandarm sau suporter rival care nu e in stare sa riposteze , sa arunce cu tot ce prind in mana spre sectoarele din jurul lor .
Am aparat mereu cauza ultrasilor in fata acuzelor de tot felul pe care le-am auzit , dar din pacate in momentul in care apar fapte de genul celor de la meciul cu steaua mi-e greu sa ma mai uit in ochii oamenilor cu care ma certam pentru ei .
Din pacate e mult mai usor sa muti muntii decat sa schimbi mentalitati , si ma tem ca nici unul dintre noi nu va apuca ziua aceea cand in Romania cei care vor sa se bata se vor bate in locuri retrase ( intre ei , nu cu cetateni asteptati in statiile de autobuz ) , cand tortele vor fi legale dar nimeni nu se va gandi sa arunce cu ele in rivali sau pe teren pentru ca e pur si simplu o tampenie , cand cetatenii de la tribune ( care acum injura mai mult decat toate peluzele la un loc ) vor aprecia munca depusa de ultrasi si nu vor mai lauda interventiile jandarmilor cu replici comuniste de genul 'bine le-a facut , mama lor de derbedei ' .
avand exemplul de aseara se va aplauda si mai mult interventia jandarmilor,iar ca la meci se injura e una,dar pana la a te bate ca animalul e cale lunga,astia-s derbedeii
The Game
Nov 26 2007, 02:17 PM
Pai ori le-a cerut ori nu ? La televizor tot asa am auzit, ca i-a legitimat ...
matador
Nov 26 2007, 02:20 PM
pai cine mai sta in adunatura aia sa mai vad cine e vinovat si cine nu,daca e mentalitate de turma,sa fieefect de turma cu consecinte cu tot
Clau_Goool
Nov 26 2007, 02:22 PM
Sa nu crezi ce spun aia de la televizor @the_game ... Ideea e ca in 30 de minute sau o ora nu poti sa iti dai seama din 2000 de oameni care au aruncat torte sau au rupt scaune... deci e clar ca au fost luati la nimereala ca sa existe acolo vinovati ... poate au bagat in dube si vinovati, dar sigur au bagat si nevinovati ...
The Game
Nov 26 2007, 02:23 PM
In alta ordine de idei, stau si stau sa ma gandesc ce a putu sa fie in mintea celor care au aruncat cu torțe in teren. Oare ce au vrut sa demonstreze ? Cu ce credeau ei ca ajuta pe Dinamo facand asta ? Nu pot sa imi dau seama, ma depaseste ...
COSMIN C
Nov 26 2007, 02:25 PM
QUOTE(The Game @ 26 Nov 2007, 14:17)

Pai ori le-a cerut ori nu ? La televizor tot asa am auzit, ca i-a legitimat ...
Tu crezi tot ce se spune la televizor?
The Game
Nov 26 2007, 02:26 PM
Nu, dar pot macar sa iau in calcul si versiunea asta nu ?
COSMIN C
Nov 26 2007, 02:32 PM
Stii de ce iei in calcul situatia asta? Pentru ca n-ai fost acolo si te ajuta sa-ti imaginezi ca daca ai sa ai buletinul la tine si ai sa mergi in ghencea, in peluza si ai sa-ti vezi de treaba ta, o sa pleci linistit acasa, indiferent ce se intampla pe acolo. E, ai ocazia sa afli ca nu e chiar asa. Au crezut si altii la fel ca tine pana sambata, si si-au petrecut o parte din noapte la sectie.
The Game
Nov 26 2007, 02:33 PM
Stai linistit, nu mai cred demult asta ... Uite unul din motive :
Bestiile Jandarmeriei
Violenta. Un fotoreporter CANCAN a fost snopit in bataie de fortele de ordine, dupa meciul Steaua - Dinamo, pe motiv ca filma cu o camera de luat vederi
Andrei Dumitrescu
Un fotoreporter al ziarului nostru a fost mutilat in bataie de jandarmi, in incinta stadionului Steaua, la scurt timp dupa meciul pe care echipa gazda l-a sustinut contra lui Dinamo Bucuresti. Mihai Oprisan a fost atacat de bestiile in uniforma, in timp ce incerca sa-si faca meseria, cu ajutorul unei camere de luat vederi
Capirossi
Nov 26 2007, 02:44 PM
QUOTE(The Game @ 26 Nov 2007, 14:08)

Am inteles ca cei care nu aveau niciun act de identificare la ei au fost dusi la secție.
N-ai inteles bine dar nu-i nimic, nu-i prima data. Nu a contat faptul ca ai/n-ai act de identitate la tine, erai luat la gramada.
Eu am avut CI la mine si nici n-am dat cu scaune, torte, fumigene. Am strigat **** steaua, dar asta nu se pune, e de bine.
The Game
Nov 26 2007, 03:00 PM
Asa spunea presa, si cum nu mai cred, v-am intrebat pe voi care ati mers la meci ...
djmihaitza
Nov 26 2007, 03:09 PM

Pacat de faptul ca inca nu ti-ai dat seama ca presarii romani injecteaza marmelada in creierul cititorului.
Ma intreb cate din materialele si articolele DinamoMania ai citit in ultimele 2-3 zile.
Crezi ca DinamoMania inventeaza stirile?
Capirossi
Nov 26 2007, 03:11 PM
E retorica ?
anmini
Nov 26 2007, 03:12 PM

lasa-i, mihai, mai cresc si ei, vor merge pe stadion, sa vada cruda realitate. ar trebui sa gandeasca macar, inainte de a deschide gura.
@capirossi: cand ai stat langa noi, am si batut si nici nu te-au luat la sectie cu duba....
COSMIN C
Nov 26 2007, 03:15 PM
Cred ca de acum toata lumea se va inghesui sa stea langa tine, n-o s-o ia astia la sectie pe doamna profesoara si "elevii" ei.
djmihaitza
Nov 26 2007, 03:25 PM
Nu-mi place polemica. Nu inteleg fenomenul "ultra" si nici nu-mi dau silinta sa-l inteleg.
Dar daca unu' care crede ca pozele de pe prima pagina sunt lucrate in PhotoShop, ca articolele scrise sunt incercarile DinamoMania de a cauta senzationalul si incearca sa ma judece nu pot sa-l las.
M-am saturat sa mai fiu aratat cu degetul. Au mai fost unii, imbracati in diferite uniforme care mai de care mai albastre, acum doua nopti ce vroiau sa ma judece si n-am sa-i las pana nu ma judec EU cu EI.
Capirossi
Nov 26 2007, 03:30 PM
Iti consumi energia si banii degeaba. N-ai cu cine sa te judeci. Pur si simplu consoleaza-te ca traiesti intr-o tara de rahat, condusa de mediocritati, populata de retarzi. Totdeauna e loc de mai rau. Aia care au rupt scaune si au dat cu ele in teren nu erau ultrasi erau anomalii ale naturii. Problema e ca au si ei drept de vot.
Bascanu
Nov 26 2007, 03:47 PM
cata dreptate are Capirossi..... trist dar adevarat
The Game
Nov 26 2007, 06:17 PM
Eu nu am spus ca DinamoMania inventeaza stiri, asta ai inteles tu. Doar i-am intrebat pe cei care au fost la meci daca au fost legitimati sau nu. Sunt perfect constient de cate mizerii au facut si vor mai face jandarmii, la fel cum sunt constient ca si presa are darul de a arata numai vina suporterilor, uitand ca si jandmarii au o mare parte de vina.
anmini
Nov 26 2007, 06:28 PM
The Game
Nov 26 2007, 06:40 PM
La video nu m-am uitat, doar la poze. Eu doar am intrebat, se putea un simplu "nu" nu ?
rew
Nov 26 2007, 07:13 PM
Jocule, daca nu te uiti la video si scrii numa impresii aiurea, macar uita-te cum iti creste dojana.
caine_berceni
Nov 26 2007, 07:14 PM
Sa alerg jucatorii pan parcare si sa le vopsesc masinile ma excita la nebunie
Si Ultra sa port diferite dialoguri culturale cu jandarmi dupa care sa aprind torte si sa`i umplu frigideru lu Mitica sa nu duca lipsa de nimica
anmini
Nov 26 2007, 07:28 PM
ce zici, bre, acolo.....ca nu se intelege nimic.

mana pe carte, flacau!
FarfelkugeL
Nov 26 2007, 07:31 PM
Ai vorbit si tu miezule tocmai ca sa nu taci. Pana sambata am tacut, caci nu puteam sa dau in colegii de peluza sau in cei din sud... Pana la urma suntem caini toti.
Insa pana la urma trebuie facuta diferentierea oamenilor de cretini. De azi inainte nu ezit sa critic pe cei care se cred ultra'/ultras si sunt doar niste terminati cu aere de super eroi cel putin.
Ultras NU inseamna sa fii nesimtit. Chiar rog pe aceasta cale sa spuneti fiecare ce inseamna ultras pentru voi, pentru cei care inteleg cat de cat fenomenul. Berceni tu n-ai nicio treaba. Ai putea sa incepi frecventand scoala totusi.
COSMIN C
Nov 26 2007, 07:38 PM
Eh, mai bine mai tarziu decat niciodata, Farfugele. Ai sarit de atatea ori la gatul nostru ca la cei mai mari dusmani. Citeste topicurile alea si ai sa vezi ca asta sustineam si noi. Nu vrea nimeni sa venim ca la teatru pe stadion, dar acolo o sa ajungem. Si trebuie sa mutumim pentru asta unor cretini. Nu numai din galeria lui Dinamo, evident.
anmini
Nov 26 2007, 07:42 PM
Lasa, mai bine mai tarziu decat niciodata. Oricum, asa cum am facut sambata, voi face mereu. adica l-am amenintat pe unul care dadea intr-un scaun dupa meci ca-l bat daca mai incearca sa-l rupa........

si aveam de gand......
bigbobo
Nov 26 2007, 07:46 PM
Ce-ar trebui sa facem?...Ce-ar trebui sa faca fortele de ordine ?...Care ar fi solutiile pentru eliminarea acestor manifestari sau macar minimizarea lor si a repercusiunilor care decurg in urma acestor evenimente ?...Inainte de toate vreau sa spun ca-mi place spectacolul oferit de torte si fumigene...Ca-mi place este una, dar riscul de ma trezi cu o torta intre ochi ma duce cu gandul la masuri draztice impotriva celor care confunda arena de fotbal cu cea de gladiatori...Cei mai breji dintre ei se stiu care sunt, iar liderii de galerie ar trebui sa ia atitudine ca prima masura si sa-i elimine din peluze...N-am fost si nu voi fi niciodata de acord cu violenta, bravura si isteria din tribune...O amenda usturatoare si cateva zeci de ore de munca in folosul comunitatii i-ar cuminti cu siguranta...Corectiile fizice aplicate de jandarmi nu vor avea niciodata sorti de izbanda pentru simplul motiv ca unii dintre ei sunt retardati si le place sa faca scandal...Unde poti sa-i lovesti cel mai tare si unde te doare cel mai mult daca nu la buzunar ?...Nu exista sisteme video de supraveghere pe stadioane si din pacate singurul sistem prezent si activ este cel de represiune, cel al oamenilor in albastru, a caror conduita de multe ori lasa de dorit...Oficialii cluburilor sunt la fel de vinovati ca si cei care devasteaza stadioanele...Nu este normal si etic sa se faca si o lege adecvata si pentru domniile lor? Care este diferenta intre un tembel care arunca cu torte in teren si unul ca mihaela stoica care sare cu pumnul la gatul celor de teapa lui sau loveste suporterii prin tribune? Care este diferenta intre isteria lu Dan Petrescu, gigi becali, jabba de timisoara etc si cei care arunca cu torte in teren? Traim intr-o tara democratica si europeana?...Daca da, vrem legi pe masura si egalitate pentru toata lumea
Violenta verbala a unora dintre oficialii din fotbalul romanesc este aproape la fel de grava ca si corectiile fizice pe care suporterii si le aplica cand dau nas in nas sau cand sunt supusi tratamentului amical din partea jandarmilor...Cei de la Jandarmerie ar trebui sa inteleaga ca rolul lor principal este acela de organ de ordine si nu de represiune...Sa previna pe cat de mult posibil escaladarea evenimentelor de factura violenta...Corectiile fizice trebuie aplicate doar in ultima instanta si sa nu imbrace in niciun fel forma evenimentelor de la Constanta de acum 2 ani, sau din Stefan cel Mare anu trecut, cand suporterii Stelei au fost pur si simplu impuscati. Este greu atata timp cand majoritatea lor sunt certati cu educatia si bunul simt...Sa speram la vremuri mai bune...
In final n-as vrea sa trec cu vederea si sa uit ca traim in Romania iar cei care fac scandal pe stadioane si in afara acestora sunt in opinia mea la fel de huligani ca medicii care te lasa sa mori in sala de operatie daca nu le dai spaga, ca parlamentarii care dorm in timpul programului si se scarpina in nas, ca patronii care se imbogatesc dupa urma noastra si ne batjocoresc zi de zi cu servicii scumpe si proaste etc...Daca se vrea sa se faca ceva in acest sens avem nevoie de legi noi si dure in toate domeniile pentru ca tapul ispasitor pentru neputinta autoritatilor nu trebuie sa-l constituie doar cei care arunca cu torte si incita la violenta...
Kity_reddog
Nov 26 2007, 08:35 PM
@ Farfelkugel, raspunsul meu.
Bine zici Farfelkugel, de ce sa nu facem aceasta diferentiere cu franchete. Adica de ce sa nu le dam prostilor peste nas daca sunt scosi in fata de catre societate din pacate.
Pentru mine antonimul pentru "ultras" este huligan. Pentru mine ultras este un cumul de sentimente ce te fac sa parcurgi sute de km pentru echipa ta fara sa te intrebi vreodata de ce o faci. Odata ajuns la destinatie sa canti folosindu-te de tot "stocul" de decibeli pana la ultima picatura fara sa te intrebi de ce. Sa aplauzi orice actiune importanta sau banala a echipei de suflet. Vazandu-ti echipa condusa sa continui in acelasi mod ca si cand ea ar conduce pe tabela. Asa incat golul egalizator sa te prinda in picioare fluturand un steag si strigand din rasputeri: " Dinamo, lupta Dinamo!". In final sa nu pleci capul daca e infrangere. Iubirea fata de o echipa sau in general, daca e reala nu se traieste cu tristete sau in stare de nevroza ce produce o surecitare la unii de nivelul paroxismului. Ea se traieste cu mandrie, pentru ca a tine cu Dinamo nu produce umilinta asa incat sa pleci capul sau sa rupi scuane. Educatie, cultura, mult suflet pentru echipa in alb si rosu, ambitie pana la nivelul abnegatiei, spiritul dinamovist. Termenul de rebel a prins contur in timpul marilor revolutii din Europa, cand s-a luptat pentru democratie in acele perioade efervescente. Nu esti rebel daca iti areti prostia in tribuna. Atunci esti huligan, esti derbedeu esti "purtator ilegal de creier" sau orice altceva. La cat de mult se promoveaza incultura la televizoare, prin depravati morali ca jiji, porcea sau mumu sau jaba, nu ma mira reactia gloatei, a turmei ce serveste cu zel astfel de obscurantisti.
Numiti-o cum vreti...ultras, suporter adevarat, eu nu regasesc nimic din ceea ca inseamna spiritul dinamovist sau de suporter adevarat in tribunele noastre. Noroc ca mai exista cativa! Altii din emfaza, din lipsa de cultura si din dorinta de fi diferiti gasesc potrivit sa adopte intr-un mod deformat stilul ultras, ce nu are nicio legatura cu niste manifestari ce nici nu merita catalogate!
Pentru mine un steag pe gard, un strigat nesfarsit imbracat in alb si rosu, plus o coregrafie ce da culoare intr-un sumbru-cenusiu stadion comunist, nu inseamna doar atat. Inseamna spirit si pasiune fara margini, ce NU naste ura si dispret, ci dragoste fara orizonturi pentru doua culori. Asta e in sufletul meu (asa foarte sumar), cand ma gandesc la Dinamo. Dreptul de a respecta si de a simpatiza neingradit cu o echipa sunt drepturi inalienabile. Asta trebuie sa o aratam si in atitudinea noastra pe stadioane si oriunde ne-am deplasa. Asta ne face diferiti. Nu numarul de pietre aruncate in adversar. Altfel nu mai suntem suporteri, ci suntem impotriva oricarei evolutie normal a lucrurilor.
Nu am vrut sa fiu patetic, am vrut sa fiu sincer.
Capirossi
Nov 26 2007, 08:43 PM
1. Treaba cu coregrafiile e buna.
2. Chestia cu tortele o consider cam la limita. Daca le aprinde, desi nu e voie, macar sa le arunce intre peluza si gard, in interiorul peluzei, nu pe teren.
3. Scandarile triviale gen " steaua buc. unde m m esti " e de pe timpul copilariei mele si va spun sincer nu-mi convine pt. ca am auzit-o strigata si la adresa noastra si nu mi-a picat bine. Aia cu " mirel răţoi... " e similara cu " Catalin Hildan... " si ma deranjeaza profund. " **** steaua " zic ca merge, asa de bucurie.
4. Dar ruperea si aruncarea de scaune in teren sau in rivali e grobiana rau.
jandarmii sunt o specie aflata la baza evolutiei humanoide si nu trebuie infruntati, aia abia asteapta, e de ajuns sa fie ignorati.
Nu sunt de acord nici nu reversul medaliei, adica sa acuzam ultrasii in general. Cunosc destul de bine cativa dintre ei si sunt baieti in regula. Multi sunt toba de fotbal. Cei din PCH si Sud trebuie sa se recladeasca si sa scape de elementele care fac rau lui Dinamo in special. Ultraseria nu inseamna neaparat violenta pe stadion.
dinamovistu_fcd
Nov 26 2007, 08:58 PM
la 15 ani e greu sa-ti dai seama care sunt laturile pozitive si cele negative ale fenomenului ultras... totusi am sa-ncerc sa explic ce inseamna pentru mine, ca tanar caine, a fi ultras :) dupa parerea mea, a fi ultras e un mod de a-ti manifesta neconditionat dragostea fata de echipa si culori... de la cantece, fluturarea unui steag sau a unei esarfe, pana la aprinderea unei torte, toate sunt modalitati de a arata cat de mult iti iubesti clubul. insa pana la o limita! nu sunt adeptul celor care arunca cu tortele pe teren, rup scaune, provoaca, sau se bat. ba din contra. condamn din toata inima ceea ce s-a intamplat la derby...
in concluzie, a fi ultras e ceva ce merita trait
Cai Lun
Nov 27 2007, 02:15 AM
Adica isi imagineaza cineva ca a fi ultras nu e scopul pe care il au in viata aceste anomalii ale naturii?
Eu unul, atat dupa meciul cu zdeaua, cat si dupa cel cu rapidul, referindu-ne strict la faza cu fumigene, dar si per ansamblu, as spune ca ma mandresc cu galeria noastra. Dar daca judecam punctual.. se arunca cu torte, cu scaune.. se paraseste peluza in grup in timpul meciului, se sare imediat la bataie, se injura prea mult, se mananca seminte... si tot asa...
M-a socat la meciul cu steaua scena in care am vazut unii din galerie dezbracandu-se de tricourile cu bgs, pe care le purtasera pana atunci. Nu stiu din ce brigada erau parte, insa e clar ca meritau rupti cu bataia, pentru ca asta isi si doreau de fapt.
Pe de alta parte. Orice om are o limita, asa cum zicea si Farfael la inceput. Dar ganditi-va ca e valabil si in cazul jandarmilor si altor forte de ordine. Nu le iau apararea, nu merita, dar in momentul in care jandarmul nu e agresiv, iar tu vii in vata lui si incep sa isi scoti cariciul si sa i-l etalezi cu nonsalanta, in momentul in care il scuipi, il injuri, il lovesti cu betele de la steaguri... ce e de facut?
E un fel de ultrasmanie... si e si un paradox. Pentru ca uneori is de cele mai multe ori, galeria este sublima la meciurile importante. Si adevarul e ca, in timpul meciului, cel mai frumos este sa stai cat mai aproape de ultrasi, daca nu chiar intre ei. Pentru ca acolo se canta, nu se mananca seminte, nu se sta la injurat jcatorii la fiecare greseala...
Eu sunt pur si simplu terorizat psihic cand stau in peluza langa o gasca de dobitoci care manaca seminte, injura fiecare nereusita personala a jucatorilor, tot meciul stau la caterinca, nu striga impreuna cu restul galerie decat muie steaua, pleaca de prin minutul 70 daca echipa nu joaca s.a.m.d...
Asa stand lucrurile, te amaraste faptul ca baietii aia de treaba, care se ocupa practic de comportarea coerenta a peluzei, incepand de la coregrafii si cantece si pana la atitudine, pot sa aiba si o alta fata... pentru ca trebuie sa ii judecam per ansamblu si in mmentele in care unii dintre e gresesc.
In momentul in care, membrii reprezentativi ai peluzei accepta intre ei astfel de anomalii ale naturii, ceva e in neregula. La inceput parea o gluma neinspirata, dar acum sunt absolut convins ca in galerie ar trebui sa apara un fel de "politie" proprie. Brigazile insele sa is ianalizeze membrii si greselile lor, pentur ca altfel, acest spirit care a inceput frumos va fi starpit de legile statului in stilul barbar al jandarmeriei.
Aici e de discutat... vreau sa mai spun doar ca, dupa parerea mea, cel mai frumos lucru pt. un dinamovist e sa faca parte din galerie la un meci castiga in ghencea. Dar asta presupune o atmosfera frumoasa, o galerie unita si dorinta de a vedea meciui si de a sustine echipa.
Se uita de fapt esenta, motivul pentru care noi suntem acolo: sa privim un meci de fotbal. In momentul in care cei din tribuna nu mai au si nu mai vin la stadion cu acest scop... iese cam ce s-a vazut.
Simplul fapt ca ne punem si intrebari legate de propria atitudine este un urias pas in fata... este un inceput.
COSMIN C
Nov 27 2007, 04:16 PM
Nu stiu daca aici e nimerit, nici macar nu-mi mai amintesc daca la vremea respectiva a mai fost pus pe vreun topic, integral, nu link, dar pentru ca azi mi-a amintit de el un prieten drag, cred ca merita sa-l pastram in forum. E un articol din Prosport, nu mai retin cine l-a scris, dupa meciul ala de cosmar din tiganie, dar un articol care e si azi la fel de actual.
"Meciul cu Rapid. Ploua marunt, iar vantul unduieste ritmat steagurile dinamovistilor. Din mijlocul lor rasuna ascutit cantecele galeriei lui Hildan. Cainilor le este frig si isi trag peste ei patura trecutului. Pe axa timpului, prezentul este un punct care fuge tot mai mult de viitor. Pe buzele crapate de mandrie se pot citi versurile care au insotit altadata gloria lui Dinamo. Se aude parca tropaitul crampoanelor lui Dinu sau suierul detentei lui Dudu. Se vad si ranjetul driblingului smecheresc al Mopsului si darele uitate prin aer de sprintul lui Raducioiu. Un urlet razbate insa deasupra reveriei, asemenea lavei din strafundurile unui vulcan clocotitor de amintiri. "Ciii-neee suntem?". Din gurile dinamovistilor ies serpi varcolitori, muiati in frustrare si orgoliu.
Suporterii cainilor sunt o specie aparte. Le-a fost dat sa duca mult in ultima vreme. Oriunde merg sunt scuipati, batuti si injurati. Poarta pecetea unui nume pe cat de repudiat pe atat de respectat.
Dupa ultimele luni de umilinte, fanii lui Dinamo isi poarta mandria in genunchi. Dar si-o poarta.
Lumea ii uraste pentru ca se teme de ei. Nu exista echipa mai dusmanita in tara decat cea pe care ei o iubesc, iar asta ii face s-o adore si mai mult. Negrul petelor din istoria lui Dinamo se dizolva peste cantecele lor.
Trecutul, sub toate formele, ii urmareste in orice loc. Cand au fost scosi din stadion in ritmul loviturilor de bastoane, au cantat.
Cand Giovani i-a amenintat , au continuat sa cante.Cand Badea, Borcea sau Netoiu s-au jucat de-a "v-ati ascunselea" cu antrenorii, au cantat si mai tare. Cand Steaua si Rapid se razboiau in UEFA , deja urlau. Cand pe tabela din Giulesti scria 3-0, a trebuit sa-si caute adand de tot resurse pentru a mai striga.
Dar au facut-o. Era singura lor arma si numai asa au putut sa-si pastreze identitatea. Ei sunt temnicerii spiritului lui Dinamo.
Il tin bine, ferecat, pentru vremea in care va putea sa zburde din nou in libertate. Din cand in cand li se mai deregleaza busola misiunii si furunculul rabdarii erupe cu ura. Dar revin imediat, amintindu-si de rostul lor si mai striga o data , zanganind manunchiul de chei: "Ciii-neee suntem?".
The Game
Nov 27 2007, 05:14 PM
Foarte frumos, mai avem si astfel de jurnalisti ... E bine de stiut.
dinamovistu_fcd
Nov 27 2007, 07:52 PM
superb articolul... m-a lasat fara cuvinte...
asta inseamna sa fi caine, asta inseamna sa ai onoare, ASTA INSEAMNA SA TII CU DINAMO!
nu mi-a fost si nu-mi va fi niciodata rusine ca sunt CAINE!
Oriunde meeeerg, si orice faaac /
In fata vad doar rosuuuu-aaaalb /
Sufletul meeeeu, e coloraaaat /
In alb si rosu, rosuuu-aaaalb!!!imi cer scuze daca am fost off-topic
Emil
Nov 27 2007, 11:08 PM
@cosmin c
nu stiu daca mai ti minte dar cind a aparut N.G. a fost un articol asemanator in care ziaristul respectiv se intreba cum se face ca in Stefan cel Mare se aduna din ce in ce mai multi caini desi Dinamo nu mai sperie demult pe nimeni. Paradoxul din Stefan cel Mare...cu cit echipa joaca mai prost si se afunda mai mult in clasament cu atit cainii se aduna etapa de etapa mai multi si cinta mai tare.
De sunt batrin......sunt nostalgic......
on topic
cite bastoane am luat eu pe aici si multe chiar de la farfelkugel cind sustineam ca si ai nostrii sunt in egala masura vinovati de incitarea spiritelor in peluze.....si exemlpe sunt atit de multe. Ati reusit sa scoateti jandarmii din peluze dar se pare ca asta nu a rezolvat niciuna din problemele ultrasilor. Din contra. Acum ca nu mai sunt jandarmi in peluze parca e si mai rau decit inainte. Nu vreau sa ma intelegeti gresit. Si mie imi plac tortele si chiar si fumigenele si petardele. Si mai mult decit atit iubesc ideile pe care baietii de la noi din galerie le tranforma in coregrafii. Dar de aici pina la agresivitatea pe care am vazut-o la multi dintre ei e cale lunga. Pur si simplu nu inteleg ce motiv as avea sa sar sa omor un om in bataie pentru simplu motiv ca tine cu alta echipa sau ca are o uniforma pe el. La Constanta, la Buzau, in Bulgaria, in ghena, giulesti, craiova si oriunde vreti voi mereu aceasi scuza..."am fost provocati" Pina nu scapam de indivizii pentru care meciul este doar un pretext pentru a se bate iar legile sunt facute doar pentru a fi incalcate nu avem nici o sansa sa reinviem acel spirit de care vorbea farfelkugel.
Pot intelege multe manifestari de nemultumire din partea noastra. Reporsurile pe tonuri mai putin ortodoxe pe care le-am auzit, gesturi de genul celor de a nu ne prezenta la UN meci. Dar de aici si pina la a distruge o masina, a dori moartea lui Petre, si a amentinta familia cuiva (cazul cu alexa) deja e prea mult.
Chiar cred ca e nimerita o intrebare.... CHIAR TREBUIE SA MOARA CINEVA PE STADION CA SA NE POTOLIM?
Indiferent ce o fi suporter sau jandarm. Chiar nu conteaza.
Cai Lun
Nov 28 2007, 12:17 AM
Da' ce te face sa crezi ca daca va muri cineva pe stadion se vor potoli?! Abia atunci sa-i vezi de ce sunt cu adevarat in stare! Adica cum, numa' italienii sa apara la TV?!