COSMIN C
Nov 22 2007, 12:24 PM
Vasile Anghel s-a nascut la 22 noiembrie 1937 la Buzau-de profesie jurist, absolvent al cursului postuniversitar de Relatii Internationale si al Institutului de drept Comparat al Facultatii de Drept a Universitatii din New-York. A inceput sa joace fotbal la Locomotiva Buzau in 1950. In 1954 este selectionat in lotul national de juniori si tarnsferat la Vointa Bucuresti. Din 1956 se transfera la Dinamo unde joaca pana in 1963. In returul campionatului 1963 joaca la Petrolul Ploiesti, apoi, inca un an, activeaza la Metalul Buzau, ca antrenor-jucator, cu care promoveaza in div C.
Se dedica dupa aceea exclusiv profesiei, devine reprezentatntul Romaniei la diferite institutii internatioanle, din cate imi amintesc, si revine in fotbal in 1981 ca vicepresedinte al clubului sportiv Dinamo si presedinte al sectiei de fotbal.
Are in palmares: un tiltu si o Cupa a Romaniei cu Dinamo, 5 selectii in echipa nationala, doua turnee finale UEFA in 1955-Italia si 1956 Ungaria.
Se poate spune ca performantele cele mai mari le-a obtinut insa in calitate de presedinte al sectiei de fotbal a clubului Dinamo: trei titluri, doua Cupe ale Romaniei si o semifinala de CCE.
Iuliu spunea undeva ca Vasile Anghel era considerat o extrema de mare valoare...pana sa vina Parcalab. Eu nu l-am prins jucand, mi-l amintesc insa din perioada in care conducea sectia de fotbal. Un om distins, rafinat...
Probabil nu intamplator in acea perioada Dinamo a avut rezultatele pe care le-a avut. Jucatori adevarati, antrenori priceputi, conducatori profesionisti....ce sa-ti doresti mai mult?
Cand ma gandesc ce conducatori aveam atunci si ce avem acum....
In fine, Iuliu, ai cuvantul.
COSMIN C
Nov 22 2007, 11:47 PM
De fapt, am deschis topicul si am uitat ce era mai important.....La Multi Ani, domnule Vasile Anghel !
Leaveyou
Nov 23 2007, 03:37 PM
Nici eu nu l-am prins pe Vasile Anghel, însă l-am prins pe fi-su ăl mic și l-am altoit. Pe urmă m-a prins ăla mare și m-a altoit. De aceea nu-i zic La mulți ani ! Ăla micu avea numai echipamente de cădeam jos când jucam în curtea școlii și bășini în cap. De mic eram invidios ....

Pe echipament, ca să nu iasă discuții.
Cai Lun
Nov 24 2007, 12:17 AM
Ba trebuie sa ii spunem "La Multi Ani", pt. ca e un MARE om... MARE!
...si foarte tare, frate!
COSMIN C
Nov 24 2007, 12:48 AM
Deci nu bateam campii.
iuliu
Nov 25 2007, 05:29 PM
Cu mare intarziere imi permit sa-i urez lui Vasile Anghel " LA MULTI ANI " cu ocazia implinirii frumoasei varste de 70 ani .
A venit la Dinamo in 1956 , un an excelent pentru ca au mai aparut atunci Nelu Nunweiller , fundasul dreapta Popa si portarul Utu. Vasile Anghel l-a inlocuit pe extrema dreapta pe valorosul Carol Bartha , uneori a jucat si pe stanga . Nu pot spune ca-mi amintesc prea mult despre inceputurile lui la Dinamo , aveam mai putin de 8 ani . In urmatorii ani s-a impus ca un jucator foarte bun , serios , tehnic , cu viteza . Se anunta ca un jucator de mare viitor , dar....
In 1959 a luat cu Dinamo Cupa , a si marcat un gol in finala. A jucat si in echipa nationala desi a avut pe post concurenti valorosi , pe Cacoveanu de la CCA 9 fostul nume al Stelei ) si pe Oaida de la Progresul .
In 1961 , antrenorul Traian Ionescu a adus la Dinamo un ilustru necunoscut , numit Ion Parcalab si ceea ce a urmat a intrat in istoria clubului Dinamo . Parcalab a devenit foarte repede favoritul galeriei , in numai doi ani va fi considerat una din cele mai valoroase extreme din fotbalul european .
Sacrificatul a fost Vasile Anghel care si-a pierdut locul in echipa . Are la activ doua titluri de campion , in 1961-62 si 1962-63 , dar in fiecare a jucat numai 5 meciuri . V. Anghel nu s-a impacat cu rolul de rezerva eterna si in iarna lui 1963 , a preferat sa plece la alta echipa . A pastrat insa relatiile cu clubul la care a cunoscut gloria , nu a scuipat in fantana din care a baut apa cum fac astazi prea multi jucatori sau antrenori si in 1981 a fost numit presedinte al sectiei de fotbal . In aceasta functie a reusit sa creeze atmosfera de seriozitate si disciplina care au culminat cu anul de glorie 1983-84 .
De ce a reusit Vasile Anghel in functia de presedinte al sectiei de fotbal ? Poate pentru ca si el venea de pe gazon , a inteles jucatorii si jucatorii l-au inteles pe el .
Vasile Anghel , un jucator foarte bun , care fara a fi o mare vedeta , a jucat alaturi de jucatori care au facut istoria la Dinamo , Calinoiu , Nicusor , Datcu , Nelu si Lica Nunweiller , Popa , Vasile Alexandru , Varga Parcalab . LA MULTI ANI
rew
Nov 25 2007, 05:59 PM
Vasile Anghel ne-a spus la interviu ca, intr-un turneu de pregatire in 1961, a suferit o accidentare grava, ruperea ligamentelor incrucisate, care pe vremea aia insemna, de cele mai multe ori, sfirsitul carierei. A stat in gips 6 luni, a mai tras 2 ani si s-a lasat. Asa ca venirea lui Pircalab ar putea fi chiar urmarea acestei accidentari. Ghinionul unuia, norocul altuia. Cine stie, poate Pircalab n-ar mai fi venit la Dinamo si se pierdea undeva prin provincie daca nu se accidenta Anghel.
iuliu
Nov 25 2007, 07:49 PM
REW salut
Ghinionul unuia norocul altuia . Nu e ceva nou in sport sau in teatru . Cunosc multi sportivi a caror cariera a fost ajutata de accidentarea unui alt jucator.
Parcalab insa nu s-ar fi pierdut undeva in provincie . Cam in urma cu un an intr-un interviu acordat pe Dinamomania , Nelu Nunweiller povestea ca antrenorul Traian Ionescu il urmarea pe Parcalab inca de la UTA , considerandu-l inca de pe atunci " mai valoros decat titularul Vasile Anghel " . In mintea lui , Traian Ionescu ii gasise deja un loc in echipa ! . Desigur accidentarea regretabila a lui Vasile Anghel a precipitat lucrurile dar Parcalab ar fi ajuns oricum la Dinamo , poate cu un an mai tarziu .
Alte exemple : Dinu a devenit titular prin accidentarea lui Lica Nunweiller , Dumitrache a prins echipa prin accidentarea lui Fratila , Sandu Gabriel l-a inlocuit pe Stoenescu , unii au avut noroc altii ghinion dar sunt sigur ca si fara accidentari cei de mai sus si-ar fi gasit loc la Dinamo , pentru ca valoarea si-ar fi spus oricum cuvantul .
Suntem off-topic si ma grabesc sa inchei pana nu ma prind responsabilii cu arsul pe rug . Au trecut de atunci 46 ani si nu are acum nici o importanta de ce a plecat Vasile Anghel si a venit Parcalab . Amandoi au locul lor in istoria clubului Dinamo si... macar de-am avea astazi jucatori ca Parcalab , antrenori ca Traian Ionescu si conducatori de club ca Vasile Anghel . N-avem !!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.