The Game
Oct 28 2007, 07:23 PM
As vrea sa reamintesc in primul rand situatia atmosferei de pe Stefan cel Mare din ultimii ani. Sezonul 2003-2004 a fost ultimul in care mai veneau oameni la stadion, 10.000 fiind cifra obisnuita pentru meciurile cu echipe slabe. Dupa acel sezon, ceva s-a intamplat. Nu se stie ce,dar pur si simplu, lumea nu a mai venit la stadion. In prezent, stadionul nostru se mai umple doar la meciurile importante. Si explicatia pentru aceasta nu este aceea cum ca n-am avea suporteri, asta s-a vazut la meciul cu Lazio. Si nici datorita stadionului (care intradevar arata deplorabil) pentru ca si in anii trecuti arata la fel. Jocul echipei de asemenea iese din discutie deoarece si cand echipa a jucat bine, cel mai bun exemplu fiind sezonul 2006-2007 cand pur si simplu am dominat campionatul, si totusi, nu se adunau mai mult de 5000 de oameni la meciuri.
Se pare ca suporterii din capitala nu inteleg cat de norocosi sunt ca pot sa fie prezentie la fiecare meci al lui Dinamo, lucru la care altii, doar viseaza sau sunt nevoiti sa parcurga un drum foarte lung pentru asta.
Am incercat sa gasesc totusi o explicatie pentru asta. In ultimii ani, omenirea in general, a devenit tot mai comoda, in special datorita tehnologiei foarte avansate, prioritatea fiind aceea de a inlocui pe cat posibil munca omului. Sa luam cazul fotbalului, pentru ca asta ne intereseaza. Cati dintre cei care il urmaresc il si practica? Fotbalul se vinde cel mai bine in ultima perioada si televiziunile au realizat asta asa ca mai toate meciurile posibile sunt transmise la televizor. Pai nu e mai simplu sa stam cu niste seminte si cu o berica langa noi si sa ne uitam la meci? Nu stiu daca asta este motivul, dar este o posibilitate.
Cert este ca suporterii dinamovisti nu mai vin la meciuri, ba mai mult, multi dintre ei isi descarca nervii si frustrarile pe jucatori, unii chiar si pe renumele clubului, injurand de mama focului dupa fiecare meci.
PACAT, MARE PACAT !
Sincer, sunt dezamagit de atitudinea suporterilor, nu vreau sa generalizez, insa cam asa se intampla.
Cai Lun
Oct 29 2007, 01:30 AM
Asa... si? Ce propui? (asta lasand la o parte faptul ca presupunerile tale sunt.. sa zicem neinspirate, nu gresite...)
The Game
Oct 29 2007, 08:13 PM
Pai cam asta ar fi singura explicatie pe care o pot gasi eu,tu ce explicatie gasesti ?
Myhay_Dinamo
Oct 29 2007, 08:58 PM
The Game,unii suporteri s-au transformat in contestatari ai echipei dupa meciul cu Lazio.Probabil ei au vrut doar ca Dinamo sa se califice in Liga Campionilor.Cum a esuat acest obiectiv,cum au gasit ceva de contestat la echipa.Ca nu jucam bine,ca,castigam chinuit,ca nu avem stadion decent de 50000 de locuri cand ei nu ocupa poate nici 20 din cel pe care il avem acum...Nu ai ce sa le faci la acesti "suporteri"!Efectiv nu ai ce sa le faci!Daca incerci sa le schimbi atitudinea multi dintre ei te injura si te ciondanesti cu ei de parca nu ai avea ce face.Tu mai bine sustine pe

alaturi de suporterii adevarati care au mai ramas si sa ne doara fix in

de ei!Daca au gura mare,lasa-i!
Kity_reddog
Oct 29 2007, 10:25 PM
Nu exista exista nici un argument filosofico-sociologic, care sa demonstreze de ce nu se vine la stadion.
Parerea mea e ca e simplu de explicat.Cine iubeste clubul asta face orice sa ajunga la meci si nu cauta scuze penibile si necredibile.E lesne de inteles ca fiind cu totii angrenati in nebunia asta ce se cheama ,,viata", nu ne permitem sa venim de fiecare data cand dorim la stadion,ca de altfel nu putem sa facem in viata tot ceea ce dorim.Dar veritabilul suporter se diferenteaza de cel fals(privind frecventa cu care vine la meciuri) in momentul cand alege aceasta activitate in detrimentul oricarea, in timpul sau liber.Mai mult decat atat, el va incerca mereu indiferent de greutati si chiar de parcursul echipei in campionat sa fie acolo, langa echipa.Acesta se diferenteaza de gloata,de turma,de samantari sau spuneti-i cum doriti.
Sufletul tau e cu adevarat langa Dinamo, cand si mintea ta nu face altceva decat sa se gandeasca cum sa-si mai faca timp sa fie cat mai des cu putinta langa echipa.
Vorba aia:,,Oriunde pentru doua culori" , sau ,,Si-acasa si-n deplasare"
Apropo,cei care ocupa loc constant pe scunele de plastic de pe vremea cand era Il Luce antrenor, aceia sunt adevaratii suporteri dinamovisti si cu asta-basta, restul,ori sunt de conjunctura ori nu pot veni din diferite motive.
The Game
Oct 30 2007, 02:14 PM
Ai dreptate, am spus ca tocmai datorita comoditatii,s-au impuținat suporterii adevarati.
Leaveyou
Oct 30 2007, 02:43 PM
QUOTE(Kity_reddog @ 30 Oct 2007, 0:25)

Apropo,cei care ocupa loc constant pe scunele de plastic de pe vremea cand era Il Luce antrenor, aceia sunt adevaratii suporteri dinamovisti si cu asta-basta, restul,ori sunt de conjunctura ori nu pot veni din diferite motive.

Ce te faci cu ăia de stăteau pe scaune dinainte de Il Luce ?
Kity_reddog
Nov 22 2007, 02:00 PM
Ma refeream ca scaunele sunt de pe vremea lui Lucescu.
dudu1961
Nov 22 2007, 02:14 PM
Si cu cei care fac culorile de ris ce te faci ,( sau se joaca fara spectatori ), de parca ar mai conta !
COSMIN C
Nov 22 2007, 02:39 PM
QUOTE(Myhay_Dinamo @ 29 Oct 2007, 20:58)

The Game,unii suporteri s-au transformat in contestatari ai echipei dupa meciul cu Lazio....Nu ai ce sa le faci la acesti "suporteri"!Efectiv nu ai ce sa le faci!Daca incerci sa le schimbi atitudinea multi dintre ei te injura si te ciondanesti cu ei de parca nu ai avea ce face.Tu mai bine sustine pe alaturi de suporterii adevarati care au mai ramas si sa ne doara fix in de ei!Daca au gura mare,lasa-i!
Te inseli amarnic daca iti inchipui ca meciul cu Lazio a fost suficient pentru a umple un pahar gol. Nu, paharul amaraciunii era plin ochi, a dat pur si simplu pe afara in ziua aia.
E inutil insa sa va explice cineva lucrul acesta, voua, celor foarte, foarte tineri, pentru care Dinamo inseamna atat de putin. Cand spun putin ma refer la anii, putini la nr, in care voi ati urmarit Dinamo. E specific varstei sa credeti ca tot ce zboara se mananca. Plus ca aveti tot timpul din lume sa asteptati vremuri mai bune. Unii insa au inceput sa cam oboseasca. Nu se vor lasa de Dinamo, dar nici nu mai pot privi extaziati la unu si altul, care promit luna de pe cer si in final primim ce primim.
Asa ca mai usor cu acuzatiile si cu imparteala asta intre adevarati si mai putin adevarati.
The Game
Nov 22 2007, 02:43 PM
Bine zis dudu. Chiar am fi penibili daca ne-am mai plange de suspendarea asta. Pentru ca in primul rand e clar ca o meritam si in al doilea rand pentru ca, sa fim seriosi, oricum nu mai venea mai nimeni. Asta e, asa suporteri - asa stadion.
In momentul de fața Cosmine, nu se vede nici macar vreo umbra de vreme mai buna. Asa ca deocamdata, sunt resemnat ...
gavros
Nov 22 2007, 02:43 PM
pai tu de ce crezi ca s-a facut ce s-a facut pe stadion
dudu1961
Nov 22 2007, 03:08 PM
ASstia mici , si cind eram noi tineri tot stadionul asta era si era PLIN !
Cum va explicati , si atunci Dinamo mai da cu stingul in dreptul . Ce nu era nu era scandal , nu erau actionarii de acum .
Dar eram CIVILIZATI , , mai putin jucatorii (Ando

)
Bascanu
Nov 22 2007, 03:44 PM
"Democratia" made in Romania ii de vina Dudule. La noi prin democratie se intelege ca fiecare face ce vrea el....
Kity_reddog
Nov 22 2007, 04:02 PM
Plus ca societatea asta e inca intr-o anumita tranzitie, in sensul in care fostii nomenclaturisti sunt inca puternic infipti in conducerea tarii. Democratia e o utopie dupa parerea mea. Daca ne luam strict dupa teorie, orice doctrina e o utopie.
Ca sa nu fiu off topic, eu cred ca traim vremuri si vremuri. Cum un fapt nu poate fi judecat decat raportandu-ne cronologic la el, om traii si om vedea. E o greseala sa spui "ca pe vremea mea ce galerie aveam s.a...".
Antispring
Nov 22 2007, 04:16 PM
QUOTE(Kity_reddog @ 22 Nov 2007, 14:00)

Ma refeream ca scaunele sunt de pe vremea lui Lucescu.
Sunt din 1994 scaunele, nu de pe vremea lui Lucescu.
Kity_reddog
Nov 22 2007, 04:18 PM
Lucescu a dat o declaratie odata, spunand ca din banii lui s-au pus scaunele pe stadion, de pe vremea cand era el antrenor....
Acum eu mai mult de atat nu am de unde sa stiu...
The Game
Dec 1 2007, 10:14 PM
Eu cred ca ar fi normal ca jucatorii sa fie huiduiți, injurați daca vreți ( dar nu cred ca ar fi normal) inainte sau dupa meci. In timpul meciului, indiferent de situație ar trebui echipa incurajata pentru ca nu castigam daca le aratam ca suntem impotriva lor. Asa se face peste tot in lume, in timpul meciului toata lumea sustine echipa. Abia dupa, incep sa isi arate nemultumirile.
Myhay_Dinamo
Dec 1 2007, 11:00 PM
QUOTE(COSMIN C @ 22 Nov 2007, 15:39)

Te inseli amarnic daca iti inchipui ca meciul cu Lazio a fost suficient pentru a umple un pahar gol. Nu, paharul amaraciunii era plin ochi, a dat pur si simplu pe afara in ziua aia.
Poi a dat pe-afara paharul amaraciunii,dar in repriza a doua.
matador
Dec 1 2007, 11:10 PM
nu stiu cat de amarat poti fi ca nu ai eliminat pe lazio,o echipa respectata in Europa.sa nu uitam ca nu suntem liverpool,sau mai stiu eu cine.zic eu a dupa meciul cu lazio s-au aratat adevaratii dinamovisti,care au sustinut echipa in continuare.nu vreau sa dau lectii de dinamovism.in afara este politica de marire a stadionului daca vin cat mai multi la meci. asa ca ,cine vrea stadion sa binevoiasca a veni la meci si apoi sa ceara . si nu in ultimul rand sa aiba un comportament civilizat,ca nu e nimeni nebun sa bage bani intr-un stadion ca sa vina vreo 2-3 "smekerasi si baietashi" sa faca prapad. cere si ti se va da,prin mersul la stadion iti ceri unul nou.nu mergi, nu se risca nimeni.
Emil
Dec 1 2007, 11:24 PM
Parerea mea :)) este ca Dinamo culege ce a semanat pe vremea lui Ianul Mergeti la pusti de 15-20 de ani si intrebatii cu ce echipa tin. Din 100 daca gasesti 15 de caini si asta in Bucuresti. NU va mai amagiti. Rezultatele aduc fanii la stadion, ori din punctul asta de vedere zdeaua este peste noi mai ales in Europa. Ma doare sa o zic dar din punctul meu de vedere asta este motivul pentru care Dinamo numai are fani in campionat. In cupele europene si la meciurile mari e cu totul alta poveste. M-am intilnit in PCH cu baieti din galerie pe care nu i-am mai vazut de pe vremea lui Moga, Grozavu sau Kadar. Asta daca mai tine cineva minte...:)
Myhay_Dinamo
Dec 1 2007, 11:50 PM
Bai iar incepeti cu Ianul?Nicu mi-a scris despre trecutul lui negru din conducerea de la Dinamo.Ce legatura sa aiba el cu suporterii?
Cat despre faza cu suporterii doar la performanta,aici ai dreptate,Emile.Dupa parerea mea fanii stelistilor au dominat sonor galeria dinamovista in ghena,mai mult erau bannere.
dudu1961
Dec 3 2007, 11:36 AM
Nu are absolut nici o treaba , numarul suporterilor cu cine e la conducerea clubului ! Suporteri se fac cind sint succese , MARI ! Cum Dinamo nu mai are de ceva vreme SUCCESE EUROPENE , aici e buba !
Si pe "vremea mea " se injurau jucatorii , te duceai la intrarea la vestiare (teren) si ii injurai pina te racoreai pe cei care nu jucau nimic la meci , dar NIMENI nu se duce sa le zgirie masinile , sa dea cu pietre in ei , sa fiti voi sanatosi (vorbesc cu cei tineri )

cite isi luau !
Dupa revolutie , am preluat exact ce era mai "bun " de afara "ultarasi " "fanatici" , parca ne-am razboii cu unii care au omorit pe cineva , sau scaunele din tribune ar fi puse din bani nostri , sau noi cei care intradevar venim sa vedem un meci sintem obligati sa suportam , toate aceste porcarii , numai pentru ca tinem cu aceeasi echipa , si sintem bagati cu toti in acceasi oala , ori mie asta nu-mi convine . Pina si nepotul meu de 3 ani a inceput sa strige prin casa steaua , si aita cum se nasc "ultrasii' . I-am zis cumnatului meu sa nu-l mai ia la meci !
Sameni ura , prostie , si huliganism asta culegi !
Cu banii pe care ii da clubul pentru distrugeri si amnezi s-ar putea cumpara un jucator bun !
Dar spune tinerilor nostri acest lucru , incerca sa le faci educatie sa vezi ce iti ei !
Din pacate educatia tinerilor nu se mai face nici acasa , nici la scoala , se face pe strada sau pe stadion !
The Game
Dec 3 2007, 02:13 PM
Da, s-a vazut ce se face cu banii aceia dudu...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.