Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Alexandru Nicolae
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > Glorii dinamoviste
COSMIN C
S-a nascut la 17 martie 1955, in Bucuresti, maestru al sportului.
Si-a inceput cariera de jucator la Metalul, trecand apoi pe la Scoala sportiva nr 2 (1968-1973), Sportul Studentesc (1973-1974), Gloria Buzau 1974-1980), FC Scornicesti (1980-1982). A venit la Dinamo in 1982.
A castigat in Stefan cel Mare trei titluri de campion al Romaniei in sezoanele 1982-83, 1983-84 si 1989-90 si Cupa Romaniei 1984, 1986, 1990.
A fost semifinalist al Cupei Campionilor Europeni. De 19 ori a fost selectionat in nationala Romaniei.

Colegul sau, Marin Dragnea spunea: " Sandu a fost un jucator bun, isi facea bine "meseria" de fundas. Iti dadea siguranta, in comania lui puteai sa faci un joc excelent. Simtea jocul, se lasa acolo unde trebuia, a incurcat socotelile multor atacanti. Un fotbalist de la care aveai ce sa inveti si pe care il urmareai cu placere."

Si un fragment dintr-un interviu acordat in 1998 revistei "ProDinamo"

Rep.: Iti amintesti cum era la Dinamo cand ai venit tu?
A.N. : Pot sa uit? Pot sa nu-mi amintesc meciurile in care ii aveam colegi pe Dinu, Ion Marin, Multescu, Dragnea, Custov, Talnar, dudu Georgescu, Augustin si ceilalti? Pot sa "transmit" minut cu minut meciul cu Aston Villa sau Hamburger S.V. sau cu altele?

Rep.: Care a fost meciul cel mai important in care ai jucat?
A.N.: Au fost mai multe, dar mi-a ramas in inima dubla confruntare cu Hamburger, cand am reusit sa eliminam una dintre cele mai bune echipe din Europa, la ora aceea. La Bucuresti i-am batut fara drept de apel, dupa un meci memorabil, iar la Hamburg ne-au invins si ei cu mult noroc. Eram prima echipa care se califica in semifinalele CCE....

Rep: Unde v-a invins Liverpool...
A.N.: Asta este, ne-au invins si pe terenul lor si la Bucuresti. Erau in forma, dar le-am pus si noi probleme. De altfel, au devenit campionii Europei in acel an.

Rep.: Cum a fost psoibil sa va impuneti si pe plan international?
A.N. : In primul rand aveam jucatori de valoare, apoi ni se creease o mentalitate ca orice echipa poate fi invinsa. In anul in care am ajuns in semifinalele CCE, am facut pregatire in Germania, ne-am confruntat cu echipe puternice, eram pregatiti pentru intalniri cu marile valori ale Europei.

Rep.: Spune-mi, ti-a fost greu ca fundas?
A.N.: Am avut norocul sa joc alaturi de nume mari ale fotbalului romanesc. Am facut cuplu cu Cornel Dinu, de la care am invatat foarte multe, apoi l-am avut coechipier pe Ion Marin si impreuna am facut "legea" in multe meciuri ale lui Dinamo...."

"... mentalitatea ca orice echipa poate fi invinsa"....Oare azi ce mentalitate li se creeaza astora?
dudu1961
"Am facut pregatirea in Germania cu echipe bune , eram pregatiti sa infruntam echipele mari ale Europei " . Mai este ceva de spus ?
COSMIN C
Exact, acum numai daca ne uitam ce adversari avem prin turneele astea de pregatire, putem sa ne dam seama cam cat de departe putem ajunge. Cand ne pregatim numai cu echipe de doi lei, e normal sa ne țațaie fundul la fiecare tragere la sorti...Chiar daca e vorba de un amarat de tur preliminar.
Leaveyou
Cosmine mă înbolnăvești cu chestiilea astea ! Doamne ce mic eram atunci când au jucat cu Hamburg !
Cu toate că atât Nicolae Nicușor mai întâi și apoi Lucescu Mircea au trecut pe la Dinamo se pare că nimeni nu a avut ochi să vadă cum lucrau. Îmi aduc aminte de Lucescu care pleca cu băieții prin pregătire în toate țările Europei. Și aveau meciuri de pregătire tari. Apoi parcă venea totul de la sine.
De altfel problema asta a apărut prima dată, zic eu, la meciul cu Benfica. Numele echipei Benfica i-a leșinat pe jucători (sau poate a început cu Tottehnam ?). Cu Beyer Leverkusen au suportat, cu belgienii la fel, cu turcii n-au avut probleme. Dar la Benfica au capotat. Mie atunci mi s-a părut frică. S-a văzut că jucătorii tineri Radu Ștefan, Pulhac chiar și Moți nu aveau experiență. Așa mi s-a părut mie.
COSMIN C
Pai daca erai asa mic atunci, uite, el e Alexandru Nicolae.
dudu1961
COSMINE nu te lua de Leav.(scuze pentru prescurtare Leav.!)ca nici eu asta "batrinu" nu prea stiu de el , dar apreciez initiativa ta de a ne aduce aminte noua batrinilor si de a face cunoscut tinerilor nostri fosti dinamovisti .
COSMIN C
Pai de el nu m-am luat, ca e mic icon_lol.gif , dar de tine....Cum dom'le sa nu stii de Alexandru Nicolae? verystrange.gif Esti chiar mai batran ca mine, pai se poate? 010.gif
dudu1961
Asta e iumi merit rusinea ce vrei pentru mine nu exista decit DUDU si inca citiva , dar pentru Dudu as fi facut moarte de om !
Leaveyou
QUOTE(COSMIN C @ 9 Oct 2007, 16:03) *
Pai daca erai asa mic atunci, uite, el e Alexandru Nicolae.

Se pare că în ultimul timp nu mă fac înțeles. Bre Cosmine, mic (dacă la 15 ani mai ești mic), dar îmi aduc aminte perfect de el. Cum dracului să uit echipa aceea cu Hamburg și care cu puțin noroc la Liverpool ne-ar fi adus unde nimeni nu fusese până atunci în fotbalul românesc ? Visez și acum meciul de la București cu Hamburg și ratarea de la Liverpool. Păcat că la revoluție am fost pedepsiți cu un conducător de căcat: Ianul. Cred și acuma cu convingere că dacă mai stăteau împreună luau C.L. Echipa aia era ceva !
Cai Lun
ca nici eu asta "batrinu" nu prea stiu de el

Esti chiar mai batran ca mine

Bre Cosmine, mic (dacă la 15 ani mai ești mic),

Mosnegilor! tongue.gif

Mie nu imi merge linkul.
Leaveyou
Cai Lun îmi stă pe limbă o replică dar mă abțin. Și ține cont că la vârsta asta nu-i bine să te abții. Faci prostată.
dudu1961
Asta pentru ca rizi de icon_lol.gif "mosnegi ca noi verystrange.gif Barbone are grija !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.