Daca anul trecut pierdusem sirul victoriilor, acum se pare ca s-a intors roata. Un nou esec, 0-1 cu Gloria Bistrita, pe teren propriu. Si parca aceste esecuri dor mai tare decat victoriile de anul trecut. Dor atat de tare incat ne-au facut sa uitam de tot ce a fost frumos pana acum.Ce s-a schimbat la Dinamo? Jucatorii si antrenorul au ramas aceeasi. Si totusi, ceva scartie. E nevoie de schimbare? Poate. Dar pentru a schimba ceva trebuie mai intai sa identifici ce nu merge.
Daca ne referim strict la meciul acesta, vedem ca cel care a gresit la faza golului a fost chiar Bogdan Lobont. Nu conteaza, el are voie sa greseasca. Ne-a salvat de prea multe ori pentru a nu-i trece cu vederea aceasta mica scapare. In plus, a fost cel mai determinat jucator de pe teren. Cand un portar ajunge la peste 30 m de poarta si face repuneri din marginea terenului, e clar cat de determinat e. Deci el sigur nu trebuie sa plece!
Pulhac a gresit si el. O tragere de tricou, facuta probabil avand inca in memorie golurile primite de la Lazio. Cartonas rosu, meritat sau nu. I s-a reprosat ca din vina lui am pierdut meciul. E acelasi Cristi Pulhac a carui evolutie am laudat-o de atatea ori! E acelasi Cristi care stie sa urce si in atac si da pase foarte bune coechipierilor. De data asta a gresit si foarte multi s-au luat de el, reprosandu-i in fata ca "din vina lui am pierdut". Dar titulul, anul trecut, nu l-am castigat tot "din vina" lui?
Stefan Radu este si el huiduit. Da, Fanica al nostru, de care ne rugam sa nu plece. Ne bucura cand refuza salarii de sute de mii de euro ca sa ramana la Dinamo. Si cum ii multumim?
Lucian Goian e clar persoana non-grata in Stefan cel Mare. A jucat 3 meciuri pana acum si in NICI UNUL nu a gresit impardonabil. Nici macar nu gol nu i se poate reprosa! Nu stiu ce mecuri au vazut unii, dar eu azi l-am vazut avand numeroase interventii salutare. Si totusi, sa plece...
George Blay poate nu mai e de Dinamo. Are destule greseli in ultima vreme. Desi rezolva perfect unele faze, la altele ne da mari emotii. Da, sa plece, dar ce aveti cu culoarea pielii lui? De ce sa ii se aduca injurii rasiste pe stadion din partea propriilor suporteri?
Nici pe Chiacu nu-l mai vrem in echipa. A jucat baiatul 10 minute, a trebuit sa fie schimbat din motive tactice, dar nu-l mai vrem. De ce? Nu se stie exact. Dar nu conteaza, nu?
Catalin Munteanu a fost accidentat, a pierdut toata pregatirea din aceasta vara, dar usor-usor isi revine. Inca mai da pase bune si inca mai deschide bine jocul, pentru a crea spatii pentru atacanti. Cu el ce avem? Nu conteaza, sa plece!
Cristea a fost cel mai bun jucator al lui Dinamo de la inceputul sezonului. Impinge mingea spre poarta adversa, vede bine jocul, creeaza spatii...dar si el sa plece! Nu e bun de nimic. Haideti sa-l injuram cat ne tin plamanii. Motivul? Nu avem nevoie de asa ceva.
Margaritescu azi a jucat bine. Dar nu mai conteaza cum a jucat azi, mai bine era Ropotan in teren. Asta dupa ce in meciurile in care pe teren era Ropotan ne vaitam ca Margaritescu e accidentat, pentru ca Ropo nu respecta indicatiile tactice. Unde e logica?
Oprita (stati, nu injurati inca!) e venit din Ghencea. Asta e de ajuns pentru a fi urat de noi. Ce daca face si faza ofensiva, si pe cea defensiva, ce mai conteaza ca alearga si da pase bune, ce mai conteaza recuperarile pe care le face? Sa nu avem mila cu el! Cui ii pasa ca a stat vreo 6-7 luni fara sa joace, din cauza unei grave accidentari, inainte de care era un jucator bun, chiar convocat la nationala? Nu-l vrem la echipa si gata!
Danciulescu a marcat peste 150 de goluri in Liga 1. Doar pentru Dinamo a marcat vreo 70-80. Alearga, joaca si ca mijlocas daca e nevoie, se zbate pentru echipa, dar are peste 30 de ani, nu-l mai vrem!
Niculescu si-a iesit din forma. Nu mai e capitanul nostru, nu-l mai vrem, am uitat cum umilit de unul singur Rapidul, vrem doar sa plece. Ca si el are peste 30 de ani!
Bratu
nu s-a luat nimeni de el inca? Sa stea linistit, mai e timp!
Rednic a devenit brusc antrenorul pe care il uram. De ce? Pentru ca ne-a aratat in prima repriza a returului cu Lazio cat de prost stie el sa pregateasca un meci. Si pentru ca nu castiga meci de meci. Si la Dinamo nu are voie sa faca asta. A, si il uram pentru ca nu s-a impus in fata actionarilor, sa ia numai ce jucatori vrea el...
Deci nu vrem jucatori "batrani" in echipa si nu vrem antrenor caruia sa i se aduca jucatori pe care nu-i vrea. Vrem sa dam o sansa tinerilor! Ati auzit de AC Milan? A luat aseara Supercupa Europei. Are unul dintre cele mai imbatranite loturi, iar Berlusconi nu numai ca aduce ce jucatori vrea el, dar ii mai si titularizeaza pe preferatii sai! Ce vreau sa sugerez? Nimic...ziceam si eu asa...
Ma intreb cati dintre cei care ii injura pe fotbalisti isi mai amintesc de imnul echipei:
Fie vreme buna,
Fie vreme rea,
Caini pana la moarte
Si dincolo de ea!