Me_Sama
Aug 29 2007, 03:30 PM
Ce se mai poate spune dupa ce pierzi o calificare în 45 de minute? Nimic. Sau foarte multe. Dar tocmai aici apare problema: daca nu spunem nimic riscăm să trecem cu vederea erorile, iar daca vorbim prea mult riscăm să acuzăm pe cine nu trebuie. Sau mai mult decat trebuie.
Aseară, dupa meci, s-au aruncat vorbe grele. Vinovati s-au găsit imediat: Vali Năstase, Mărgăritescu, Oprita, Niculescu, Dănciulescu, Mircea Rednic, Cristi Borcea, Marco Onetto - aproape nimeni nu a scăpat. Decât Florin Bratu, care a înscris aseară, si Bogdan Lobont. Dar este oare corectă aceasta atitudine?
Mircea Rednic a spus că, dacă nu ar fi fost prima repriză, si-ar fi dat demisia. Dacă nu ar fi fost prima repriză, i-as fi cerut demisia. Dar am văzut un meci tactic pregătit foarte bine. Cu ceea ce a avut la dispoziție a reusit ca Lazio să nu miste prima repriză. Iar titularizarea lui Bratu dovedeste ca are coloana vertebrară. Niculescu nu e în cea mai bună formă, iar decizia de a îl păstra rezervă a fost cea mai bună. Chiar noi, fanii, propuneam acest lucru pe forum. Dar câti dintre noi ar fi îndrăznit cu adevărat să facă asta?
Vali Năstase e jucătorul a cărui accidentare am regretat-o toti pe Olimpico. Ne-a bucurat revenirea lui. A avut o primă repriză perfectă. Dar a gresit impardonabil când a faultat in careu. O greseala cât o calificare. Dar sa fie el singurul vinovat?
Ne-am bucurat de refacerea lui Mărgăritescu, jucatorul care a facut atâtea pentru Dinamo în campionatul trecut. Si a jucat bine prima repriză. Dar în a 2-a a dat o pasă greșita, prea usor fructificată de Pandev. Blay a fost unul dintre cei mai buni jucători din tur. Acum avem în memorie doar cum se târa ca un copil, încercând să-l oprească pe italian să inscrie un nou gol. Si totusi..Pandev a patruns în centrul careului! Unde erau Vali Năstase si Stefan Radu?
Oprita nu are valoare de Dinamo. De ce? A avut prima ocazie de a înscrie. A făcut atât faza ofensivă, cât si cea defensivă. Nu a avut nicio greșeală care să ne fie fatală. Poate nu e cel mai bun mijlocaș din lot, dar în lipsa lui Zicu și cu Cătălin Munteanu nerefăcut total, e o soluție.
Au mai fost acuzați Niculescu si Dănciulescu. Da, din cauza lui Danciu am pierdut calificarea - e evident! Cine l-a pus să înscrie pe Olimpico si să marcheze aproape în fiecare meci oficial din acest sezon? Iar Niculescu...cel mai prost atacant de la Dinamo! Să dea el doar 2 goluri în Ghencea si doar 4 în Giulesti...să fie golgheter în campionat si in Cupa Uefa...e evident că nu avem nevoie de el, nu?
Vinovati se pot găsi, pentru că nimic nu e mai usor decât să arunci vina pe altul. Oricum, primul cap a căzut deja: Vali Năstase nu mai e jucatorul lui Dinamo. Ajunge un singur sacrificiu! E momentul să ne regrupăm, să incetăm se ne mai gândim la ce a fost, ci doar la ce va fi. Trebuie să câstigăm fiecare meci din campionat, să privim fiecare etapă ca un pas spre Liga Campionilor. Dacă nu am putut intra în grupe surclasând o singură echipă, trebuie să ne concentrăm să le învingem pe toate cele din Liga 1. Si să facem o figură cât mai frumoasă în Cupa UEFA.
Dar pentru asta trebuie să fim alături de Dinamo. Dacă nu putem să îl aplaudăm înca pe China, atunci să-l aplaudăm de 2 ori mai tare pe Lobont. Dacă nu-l putem încuraja pe Blay, atunci să îl susținem si mai tare pe Stefan Radu. Dar să fim alături de echipă, indiferent cine va intra în alcătuirea ei. Pentru că nu numai noi suferim, dar si ei!
Cel mai important lucru e să putem trece peste această înfrângere. Pentru ca Dinamo a suferit o singura înfrângere peste care nu poate trece, în toată istoria clubului: cea de pe 5 octombrie 2000. Restul vor ramâne doar statistici.
FarfelkugeL
Aug 29 2007, 05:04 PM
EXCELENT ARTICOL! Toata stima si respectul Domnule!
Capirossi
Aug 29 2007, 05:39 PM
In repriza a doua, Dinamo nu a contat. Fascistii au jucat singuri si au inscris decat de trei ori desi o mai puteau face. Lobont deocamdata nu are echipa pe valoarea lui. Suntem in buza abisului.
BTW : Esti pe calea cea buna Me_Sama.
Me_Sama
Aug 29 2007, 06:00 PM
Multumesc pentru aprecieri. Da, Lobont merita o echipa mai buna. Sper doar sa nu-si dea si el seama de asta.
FarfelkugeL, o singura mentiune: sunt fata.
matador
Aug 29 2007, 09:16 PM
bun articolul,dar pe blay nu il pot ierta,va trebui sa faca meciuri cu adevarat bune ca sa nu il mai contest,echipa campioana nu trebuia stricata cu acesti ilustri anonimi,ci cu jucatori daca nu de clasa,macar tineri...si sa nu va aud de zicu,va rog frumos.
POOL
Aug 29 2007, 09:34 PM
Bun articol, insa trebuie sa acceptam ca cu Clau, Danciu, Nastase, Blay nu te poti prezenta la un meci tare de grupele UCL. Acolo se alearga, se lupta pentru fiecare minge, nu se mimeaza fotbalul. Singurii jucatori cu care ne-am putea prezenta in grupele UCL, ar fi Lobont, Radu, Pulhac, Moti, Cristea, (poate) Zicu si Bratu, in rest toata stima, sunt jucatori buni de Liga 1, de optimile cupei uefa, insa mai mult nu.
Cum ar arata o statistica pe PRO tv, cu distanta parcursa de Niculescu intr-un meci cu Liverpool de exemplu? scrie acolo 2500 de m dupa care sa apara una a lui Gerrard pe care sa scrie 10500. E trist, insa asta e adevarul, ne trebuie viteza si in atac, nu numai tehnica, sut si cap. Oricum pentru noi e prima ratare de accedere in grupe de cand "s-a revigorat" fotbalul romanesc. Spurkatii nici ei, n-au reusit din prima, sa nu uitam ca au pierdut cu o echipa mult sub lazio, rosenborg, care in perioada aceea era ciuca batailor prin norvegia. Sa va spun ceva, daca se vor respecta cateva conditii la anul vom fi in grupe:
1) sa fim pe unul din primele 2 locuri
2) sa nu plece niciun jucator
3) sa ne mai intarim pe posturile deficitare, fundas dreapta, mijlocas la inchidere, mijlocasi de banda...
O echipa valoroasa se formeaza in timp, deocamdata aceasta echipa are cam un an si ceva, poate pe la anul vom arata ca o echipa echilibrata si in meciurile importante din Europa, deoarece acolo se vede valoare echipei, nu in meciuri cu bate, heerenven sau nacional.
gilutza_d
Aug 29 2007, 10:00 PM
Foarte frumos articolul Me_Sama.Si cum a zis si POOL trebuie sa ne mai intarim pe posturile deficitare,insa cu jucatori de valoare nu cum s-a facut anul acesta cand au venit niste jucatori cu "experienta" pentru ca au jucat in campionate de afara,dar au crezut ca o data ajunsi la Dinamo e de ajuns sa intre decat cu numele in teren si adversarii o sa se dea la o parte. Daca tot vor sa vina la Dinamo, sa munceasca, sa arate ca merita sa faca parte din echipa, nu sa traiasca din amintiri.
andra b
Aug 29 2007, 10:22 PM
primele 45 de minute au fost excelente! urmatoarele 45 de minute au fost un cosmar care ne va urmari o perioada!
e normal sa fim furiosi pe jucatori , antrenorul pe jucatori, si jucatorii intre ei din moment ce pierdem ... daca ne calificam nu mai spunea nimeni nimic de Nastase (era ca si uitata eroarea lui) . Am pierdut pe mana noastra, eu una nu stiu ce sa cred dupa cele 3 goluri!
mai bine caini batuti de echipe bune decat oi care castiga meciuri cu echipe (foarte/)extrem de slabe ......
acum tre sa-i ajutam sa se adune sa ajunga iar pe locul 1 unde le e si locul de fapt in campionatul intern , apoi restu.... tre sa mergem in continuare la stadion sa-i sustinem , sa facem galagie poate investeste cineva in stadion, sa jucam si noi meciurile in casa noastra NU pe lia manoliu care se vede clar ca ne poarta ghinion !!!
super articol :*:**:*:*::*
cei ce sunt Dinamovisti niciodata nu sunt tristi!!!
djmihaitza
Aug 30 2007, 11:41 AM
Cum? Stiai si tu? Cum ti-ai dat seama ca viata merge inainte?
Nu v-ati saturat de cliseele astea care cica sunt menite sa ne impace cu ideea ca ne-am curatat, ca am facut praf un an de munca in doar 45 de minute?
Eu vreau macar o data ca viata sa mearga inapoi saptamana asta si repriza a doua sa fie identica cu prima, vreau ca mingea sa nu mai fie rotunda si Rocchi s-o dea pe langa bara de la 11m, vreau ca norocul sa nu mai fie cu cei puternici si descultii aia de la "Berisov" sa-i fi scos pe spurkkti....si cate mai vreau inca....
Daca e ca cineva acolo sus sa ne iubeasca si pe noi aceia sunt Catalin, Misa Klein si nea Florica, ei sunt zeii nostrii....niste simpli oameni care acum ne privesc cu toata compasiunea lor si poate isi doresc sa nu mai fim descumpaniti.
Daca nu stim sa trecem si peste asta, daca nu stim sa pierdem nu vom stii sa ne bucuram de victoriile care vor veni. Eu unul sunt sigur ca vor veni.
Azi suntem in noroi, cazuti, trebuie sa ne ridicam, de maine ne apucam de munca si o sa vedeti ca pana la urma la capat doar CAMPIONII se intalnesc....
Capu' sus!
The Game
Aug 30 2007, 01:41 PM
A fi caine e o mandrie
Toata Romaia o stie
Si sa stie toata lumea
DINAMO E ECHIPA MEA!
Cand jucati pentru DINAMO
Sa va aduceti toti aminte
Ca nimic nu-i mai presus
De mandria de a fi caine!
MEREU CU DINAMO! ! !
mihaiul90
Aug 30 2007, 02:14 PM
Ai perfecta dreptate Mihaitza, trebuie sa ne revenim, sa stim sa ne ridicam si sa putem sa ne bucuram de victoriile care vor urma. Am avut noi si momente mai grele si ne-am revenit. E imposibil sa nu putem trece peste acest moment.
Me_Sama
Aug 30 2007, 08:23 PM
La ce transfer "bomba" a facut Dinamo, imi cam scade entuziasmul. Noroc ca Moti si-a scos deja piciorul din ghips. Speram sa-si revina cat mai repede, ca avem mare nevoie de el!
rew
Aug 30 2007, 11:11 PM
1 an de munca ??????????? am facut praf 1 an de munca ??????????
Care an? Care munca? 1-1 cu juniorii Timisoarei?! 1-2 cu Urziceni cind trebuia sa sarbatorim titlul?! 0-0 cu rezervele Craiovei?! 1-2 cu Galati?! 1-1 cu verzele constantene?! 0-0 si 0-2 cu un Vaslui condus de un jucator de 40 de ani?! 1-1 cu flocii de la Mioveni?!?!?!?!?!?!?! Inca o supercupa in Giulesti?!
Dupa asa un an nici nu mai aveam ce pierde cu Lazio. Meciu asta nu e un simplu esec, e un faliment in toata regula. Nu e bomboana de pe coliva, ci motu de la cacat.
mihaiul90
Aug 30 2007, 11:16 PM
4-2(3-0) in ghencea, 4-1 in giulesti, primavara europeana, titlul cu 4 etape inainte de final... poate la asta se referea. Uneori trebuie sa mai vedem si partea plina a paharului, nu numai pe cea goala.
rew
Aug 30 2007, 11:55 PM
Mda, un cacat cu frisca! YAMY!!
POOL
Aug 31 2007, 02:34 AM
@ rew, da' tu te asteptai sa castigam meciurile?

Orice echipa are si momentele ei de relaxare, care se vad, Dinamo era campioana cam de la inceputul returului, ce rost avea sa fortam cu toate echipele?

Din moment ce am castigat toate derbyurile bucurestene si titlul, nimic nu mai conteaza, ca am mai pierdut unele puncte cu niste echipe inferioare, asta e.
rew
Aug 31 2007, 08:52 AM
Ce rost avea sa cistigam meciurile alea? S-a vazut marti ca avea rost. Ca sa facem o echipa din 'vedetele' din teren. Ca sa aiba si tinerii meciuri in picioare. Ca sa nu ne cacam pe noi in fata unei echipe ca Lazio. Ca sa nu ne amagim de 1 an de zile ca 'am jucat bine o repriza, ce conteaza ca am pierdut'. Ca sa nu auzim enormitatea spusa cu o nesimtire de neinchipuit ca 'nu aveam rezerva decit pe Nitu si nu-mi reprosez nimic'.
Vad cu suprprindere ca nu doar echipa are mentalitate de Poli Timisoara (conteaza doar meciurile cu UTA si Dinamo), ci si unii suporteri. D-aia avem performante externe la nivelu Timisoarei.
red_dogvitan
Aug 31 2007, 09:03 AM
Trebuie sa ne gandim ce e de facut pe viitor ce a fost a parut ca un vis urat din care nimeni nu mai putea iesi insa trebuie sa megem cu totii mai departe azi ne vom afla adversarul echipei din Cupa Uefa macar aici sper sa avem noroc si sa cadem cu un adversar ca il vom putea elimina
FarfelkugeL
Aug 31 2007, 12:03 PM
Intr-adevar.
Astazi am reusit (aproape) sa trec si eu peste meciul cu Lazio. In proportie de 80%.
Urmeaza tragerea la sorti pentru Cupa UEFA. Nu e ea atat de importanta ca "himera" CL... insa este importanta.
Acum trebuie stranse puncte. Usor dar sigur in grupele UEFA. Si sa iesim de acolo.
Si sa cumpere si "dracii" nostri actionari jucatori de valoare nu de 200-300.000 de euro CARE SA FACA FATA IN CL.
PS: sa ma tuf in siteul asta nou si in forumul asta nou ca de multe ori pana reusesc sa adaug un raspuns ma dau cu capul de pereti ca imi da 10 erori. De foarte mule ori m-am lasat pagubas din cauza nervilor! VREAU SITEUL VECHI CU FORUMUL VECHI!!!
gavros
Aug 31 2007, 04:56 PM
QUOTE(FarfelkugeL @ 31 Aug 2007, 13:03)

Intr-adevar.
Astazi am reusit (aproape) sa trec si eu peste meciul cu Lazio. In proportie de 80%.
aceeasi stare o simt si eu, dupa meci abia am putut sa dorm, iar acum ca am aflat cu cine jucam in UEFA, parca mai mi-am revenit
antisteaua
Aug 31 2007, 06:24 PM
Starea asta o simtim toti. Eu inca nu imi revin. Am fost atat de aproape si nu am reusit. Si oricate motive s-ar gasi si oricate scuze s-ar inventa nimic nu mai poate fi reparat.
Viata asta de dinamovist e viata grea. Am inceput sa tin cu Dinamo de cand eram mic. Atunci familia ceusescu o proteja pe steaua si Dinamo era sortita sa iasa doar pe locul doi. Trebuia sa piarda cand juca cu steaua. Apoi a venit perioada anilor 90 cand s-a vandut in draci, cand steaua castiga campionat dupa campionat si era clar ca erau mai buni decat noi. A venit apoi perioada anilor 2000 cand ne-am mai ridicat cat de cat dar tot steaua joaca in liga chiar daca pierde campionatul sau il castiga.
E clar ca nu avem o echipa facuta sa faca performanta an de an. E clar ca traim cumva din momente: victorie in ghencea, victorie cu 5-1 in fata lui everton, 1-0 la Lisabona. Atat putem si nimic mai mult. Avem momente de excelenta. Avem tresariri in care suntem ceea ce ar trebui sa fim in fiecare clipa. Avem cate un moment care ne fac sa fim constienti ca avem potential dar cand revenim la starea obisnuita ne dam seama ca degeaba il avem daca nu facem nimic cu el. Cum imi spunea cineva dupa meciul cu dacia mioveni: ba nu putem sa ne bucuram si noi pana la capat. Cand ai impresia ca in sfarsit avem o echipa care are rezultate imediat vine un rezultat tampit si ne da in cap. Eu sunt constient ca in lumea de azi fara bani nu poti construi o echipa care sa faca performanta constant. Si in conditiile astea singura bucurie, singura satisfactie sunt momentele astea de exceptie de care vorbeam mai sus. Mi-am dorit si eu sa traiesc in viata mea un moment de exceptie, sa simt acea bucurie pe care au simtit-o cei care au vazut meciurile cu Inter sau Hamburg. Parca daca nu traiesti asa ceva in viata ta simti ca degeaba ai trait. E una din bucuriile vietii pe care trebuie neaparat sa le traiesti.
De asta sunt trist, nu pentru ca nu jucam in liga.
dark_caine rosu
Sep 1 2007, 12:01 AM
eu ma gandesc ca meciul a trecut chiar daca am ramas cu o rana adanca pe suflet...eu voi avea mereu incredere in Dinamo si voi fi alaturi de jucatori la bine si la rau...daca esti supoter adevarat,esti alaturi de echipa ta...m-am saturat de falsii suporteri care au tinut cu Dinamo doar 45 de minute din meciul cu Lazio
antisteaua
Sep 1 2007, 12:18 AM
Pai asta e adevarul. Acuzam jucatorii, acuzam antrenorul ca nu si-au facut treaba dar in ograda noastra nu ne uitam. La 3-1 mai incurajau echipa doar ultrasii si inca cativa insi care se incapatanau sa le iasa sunetele din gat. Si asta se intampla in peluza, nu la T1 sau T2.
Asta e, buni, rai mergem mai departe cu ei.
dark_caine rosu
Sep 1 2007, 12:30 AM
eu din pacate la meciul cu Lazio am stat la t2 ,dar de obicei stau in peluza..in PCH mai exact i de fiecare data,inclusiv la Supercupa am urlat cat am putut si i-am incurajat pana la sfarsit...cine a stat in peluza stie:)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.