Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Antonio Puerta a incetat din viata
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Extra > Fotbal în general
Florin_Bogdan
Antonio Puerta, fotbalistul in virsta de 22 de ani al celor de la FC Sevilla, a incetat din viata la spitalul Virgen del Rocio din localitate, dupa trei zile in care functiile vitale i-au fost mentinute cu ajutorul aparatelor. Puerta a lesinat pe teren in partida cu Getafe si a fost transportat de urgenta la clinica, unde a suferit nu mai putin de cinci stopuri cardiorespiratorii. Puerta era una dintre marile promisiuni ale fotbalului spaniol si abia debutase in nationala mare a tarii sale. Tinarul mijlocas a apucat sa cistige cu echipa sa doua Cupe UEFA, o Supercupa a Europei, o Supercupa a Spaniei si o Cupa a Spaniei. Vestea a socat si a indoliat intreg fotbalul mondial.

R.I.P.
Antonio Puerta ramine in istoria Sevillei pentru golul marcat cu Schalke, echivalent cu calificarea in finala Cupei UEFA din 2006. Era in semifinale. Dupa 0-0 in prima mansa, fundasul spaniol a inscris singurul gol din retur, in prelungiri (minutul 101), cu un voleu cu piciorul sting. Reusita sa a facut ca FC Sevilla sa se califice in prima sa finala continentala si sa o si cistige (4-0 cu Middlesbroughe, cea care tocmai eliminase Steaua), fiind primul trofeul al clubului dupa o paza de 6 decenii. "A fost golul care ne-a schimbat istoria", au zis ros-albii, care de atunci au mai cistigat alte 4 titluri.
Socul mortii lui Puerta, victima seriei de stopuri cardiace suferite simbata noapte, este cu atit mai mare cu cit el urma sa devina tata pentru prima data. Sotia fostului fundas stinga de la FC Sevilla este insarcinata in luna a 8-a si va naste in jur de 20 septembrie. Antonio (22 de ani) mai avea un frate si o sora!
Moartea lui Puerta ar putea ajuta pe altii. Medicii care l-au ingrijit pe jucatorul Sevillei sustin ca organele sale ar trebui donate. Potrivit acestora, conditiile in care a decedat fotbalistul de doar 22 de ani sint potrivite pentru un asemenea tip de recuperare a unor organe vitale, care ar putea ajuta alti oameni suferinzi.
Morpheuss
Nu imi vine sa cred ca a murit bigcry.gif Pacat de el...Sotia lui e insarcinata in 8 luni...De ce trebuie sa moara atatia jucatori? icon_cry.gif Hîldan,Vrabioru,Foe,Feher,acum Puerta...
Florin_Bogdan
<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/eJBTuDZvKNw"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/eJBTuDZvKNw" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>
alingeorgian
Regret enorm sincer. Puerta era considerat unul dintre cei mai promitatori mijlocasi stanga din Spania. Iar sotia lui mai avea 1 luna pana nastea. Mare tragedie!
Hatzu
Sincere condoleante familiei indurerate, e trist cand auzi asa ceva, foarte trist...
red_dogvitan
Ce tragedie condoleante familiei lui.....
gilutza_d
Sincere condoleante.E un mare pacat pentru ca era un jucator bun si foarte tanar. bigcry.gif
biancap78
Mare pacat cand se intampla asemenea tragedii, am trecut si noi prin una si e foarte greu...Condoleante familiei.....
Capirossi
Dumnezeu sa-l ierte. Condoleante familiei.
MosIonRoata
Michael Klein, Catalin Hildan, Antonio Puerta si altii...

In fotbalul de azi efortul fizic este asa de mare incit nu se mai poate face
fata decit cu droguri si nu toate organismele rezista unui astfel de tratament...

Asta-i adevarul dar media si UEFA tac milc pentru ca la mijloc sint saci cu bani.

Sanatate!
bigbobo
Aceasta este o drama adevarata in comparatie cu suferinta noastra de aseara...

Condoleante familiei...
super dog female
O tragedie...Nu se poate exprima in cuvinte...atat de tanar.Sa-i fie tarana usoara...Curaj sotiei si familiei...Pacat
FarfelkugeL
Dumnezeu sa-l odihneasca.
razvan_ptm
Alt jucator mort...Dumnezeu sa-l ierte
dinamovistu'92
Dumnezeu sa il odihneasca in pace.Pacat ca mor atatia jucatori !
POOL
Rest in peace.
red_dog_rahova
Dumnezeu sa-l odihneasca....
The Game
Ce pacat.. mai ales pentru ca am vazut ca a mers pe propriile lui picioare.. am crezut ca isi revenise
Florin_Bogdan
Chaswe Nsofwa este colegul lui Puerta din echipa cerurilor!

Chaswe Nsofwa, fotbalist care a jucat pentru nationala Zambiei la Cupa Natiunilor Africane în 2002, s-a prabusit pe gazon în timpul unei sedinte de antrenament, efectuate miercuri, în orasul israelian, Beersheva. Cîteva minute mai tîrziu, acesta a decedat la spital.

Nsofwa era legitimat la Hapoel Beersheva, echipa aflata în liga a doua israeliana. Postul de televiziune "Israel Tv" a anuntat ca fotbalistul a cazut secerat pe gazon. Echipele de salvare sosite la fata locului au încercat sa-l resusciteze pe teren, înainte ca acesta sa fie transportat la spitalul Soroka din localitate.

Jucatorul avea 26 de ani, conform datelor furnizate FIFA de catre Federatia de fotbal a Zambiei, în anul 1999, cînd Nsofwa a participat la Campionatul Mondial de Tineret si a fost înregistrat ca fiind nascut pe 22 octombrie 1980.

"Cînd am ajuns, l-am gasit pe jucator întins pe gazon. Colegii sai încercau sa-l ajute. I-am acordat primul ajutor, l-am supus la electrosocuri si i-am aplicat un peacemaker extern, dar în ciuda tuturor eforturilor, el a decedat la spital", a declarat ptr Associated Press, Carme Cohen, unul dintre medicii care au încercat resuscitarea.

Cauzele mortii sînt înca neclare, dar se banuieste ca ar fi vorba despre temperatura extrem de ridicata de la nivelul gazonului, dublata de umiditatea scazuta din atmosfera.

Aceasta tragedie se adauga celei din Spania, acolo unde Antonio Puerta, fotbalistul în vîrsta de 22 de ani al Sevillei, a decedat la spital, dupa ce a suferit un infarct în timpul unui meci de fotbal din Primera Division.

Cele întâmplate cu fotbalistul spaniol Antonio Puerta au șocat lumea. Ne-am amintit, fără să vrem, de cazurile „Vrăbioru” sau „Hîldan”. Sportul nu mai e sport iar sportivii nu mai sunt demult doar niste atleti. Au devenit masini, unele cărora motoarele li se mai si calează. În ultimul timp din ce în ce mai des. Duminică, în Anglia, Clive Clark a suferit două stoppuri cardiace pe gazon, iar miercuri, în Israel, Chaswe Nsofwa a decedat chiar pe terenul de joc.

SUSPECT
. Chaswe Nsofwa, fotbalist zambian, component al echipei israeliene Hapoel Beersheva, a decedat, miercuri, dupã ce s-a prãbușit pe teren în timpul unui antrenament la Beersheva, localitate din sudul Israelului. Nsofwa s-a prãbușit pe teren, fiind apoi transportat cu ambulanța la un spital din Beersheva, unde a încetat din viațã. Motivele decesului fotbalistului nu au fost precizate.

NOROCOS. În Anglia, la nici 24 de ore de la tragedia produsa de decesul lui Puerta, în pauza meciului dintre Notthingham și Leicester, Clive Clarke a fost aproape de moarte. Fundașul englez de 27 de ani ( Leicester) s+a prăbușit în vestiar și a suferit două stopuri cardiace. A fost resuscitat și transportat la spital, unde medicii de la terapie in tensivă au reușit să-l stabilizeze. A avut zile!
Me_Sama
Ceva nu e in regula. Prea multi fotbalisti mor, prea multi sufera accidentari grave. Nu e normal!!!
Dumnezeu sa-l ierte!
bigbobo
Numai vesti triste...Dumnezeu sa-l aibe in paza...
red_dogvitan
Dumnezeu sa-l ierte......!!
razvan_ptm
E prea de tot ce se intampla in fotbalul intrenational. Prea multi jucatori isi dau duhul pe terenul de fotbal. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.