Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cum faci un steag - Sfaturi
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > DinamoMania Suporteri
dinamovistu_fcd
Salutare tuturor. Acum cateva zile am gasit pe un site niste sfaturi care te ajuta sa-ti faci un steag ca lumea si m-am gandit sa postez aici pentru cei nelamuriti sau care pur si simplu vor sa-si faca un steag dar nu stiu cum.

Steagul pe 2 bete:

Iata ce trebuie sa faci:

1. Cumpara un material, de preferat PANZA, de dimensiunile 0,9m/1,5m (gasesti in piata si nici nu e f. scump, vreo 4 RON metrul patrat);
2. Dupa ce l-ai cumparat, coase-l la ambele capete pentru a putea sa bagi betele in el;
3. Ai nevoie de o cutie de VOPSEA colorata, pe care o gasesti in orice magazin de constructii;
4. Iti mai trebuie si 2 BETE DE PLASTIC subtiri pentru sustinerea steagului, de cate 1,7m fiecare. Si pe astea le gasesti intr-un magazin cu materiale de constructii;
5. In cele din urma ajungi la vopsirea sau desenarea steagului. In primul rand trebuie sa faci conturul desenului cu un marker negru. Abia apoi te apuci de vopsirea propriu-zisa! Aici iti trebuie si putin talent, dar daca nu te prea pricepi poti folosi sabloane. Decupezi un carton in forma care vrei sa o ai pe steag, apoi dai cu vopsea pe partea decupata.
6. Dupa ce ai terminat cu vopsirea steagului, il lasi cateva ore sa se usuce vopseaua si
gata! Ai un steag pe 2 bete.

Steag normal

Steagurile pot avea urmatoarele dimensiuni: 2m/2,5m steagul mic, 3m/4m steagul normal
sau 6m/7,5m steagurile uriase. De asemenea, si pentru acestea este indicat sa folosesti
ca material PANZA! Desenul se face tot cu marker-ul si apoi cu vopseaua, iar pasii sunt aceeasi ca mai sus.

Dupa cum vedeti nu e chiar asa greu si nici efortul financiar nu este foarte mare! Deci puneti si voi osul putin ca nu muriti daca faceti un steag!

Daca mai aveti si alte explicatii, sunt bine venite!
detz_red_dog
-Steaguri mari. Desi majoritatea acestor steaguri sunt individuale (sau ale grupurilor), se poate lua hotararea sa se confectioneze in numar mare (de la 25 pana la 150-200) si sa se realizeze coregrafii (vezi imaginea de la meciul rapid-Dinamo). Dimensiunile unui steag variaza destul de mult: de la steaguri medii 2/2,5 m la cele mari 3/4 m. Desigur exista si si cele uriase 6/7,5 m dar acestea pot fi fluturate numai de "uriasi" (sunt necesare tevi groase si grele). In general se flutura de la balcoane sau de pe pista de altetism. Daca alegeti sa le fabricati voi, trebuie sa va avertizam ca procesul este destul de complex si costisitor.

-Steaguri pe doua bete. Desi mai nou se realizeaza si din plastic,sunt de preferat cele clasice, din panza . Le puteti vopsi voi foarte bine ajutandu-va de un sablon, iar in numar mare au un efect senzational. Si aici procesul tehnic este laborios si costisitor (in afara de panza si vopsea mai sunt necesare si tevi subtiri care sa sustina steagul). Posesorul trebuie sa fie atent ca steagul sau sa nu le acopere pe cele din spate , altfel efectul coregrafic nu se vede. Cea mai buna dispunere a steagurilor este cea "in sah", in care steagurile sunt distantate si vizibile De asemenea trebuie sa va asigurati ca nu ridicati steagul invers. In nici un caz aceste steaguri nu trebuie folosite ca steaguri de fluturat, prin scoaterea unui bat. Este oribil !!!
kelly
marfa rau io credeam ca e cu mult mai complicat :))
josjosjos
Salut!Vreau sa fac cu ocazia zilei de nastere a fratelui meu(face 18)impreuna cu colegii lui un banner,cu un anume mesaj si in sensu asta asa avea nevoie de cateva indrumari!!!de unde as putea sa cumpar materialul alb pe care-l folositi voi cand faceti bannere cu mesaje pt echipa etc etc etc...polyester sau cred ca asa se numeste...daca nu asa se numeste,va rog sa ma corectat!daca ati putea sa imi spuneti cei care stiti cam cat costa un metru,e ft ok...literele le voi scrie cu spary-ul nu cu vopsea.Multumesc!
am_cioc_si_pene
hai ma ca nu e asa greu sa faci un STEAG;)
bianco_rossi
Eu am facut un steag !!!
Sa imi spuneti parerea voastra va rog :P !

FarfelkugeL
Frumos, bravo! La mai multe!
mousiniRD
Tare steagul, dar si poza este numai buna pentru avatar ! ultras.gif
PhAnToMGL
SALUT!! Sunt Dani din galalti am o problema...as vrea sa vin la meciu Dinamo-Steaua si am un steaga de 4m "L" si 3m "l" ghost.gif . Cu ce fel de teava am voie sa intru pe stadion...? ca teava cu diametru de 0.5cm nu tine steagu k am probat si cika numai cu deaia am voie asa e...?? ultras.gif
MuLL3r
Sall daca am un steag ca acesta aici acela cu D in mijloc si colorat in patratele rosu negru si alb bine nu e identic ma refer ca dimensiuni cam atat de mare e si al meu l`am vazut la meci si eu il las acasa mereu cand ma duc iau doar fularu si goarna facuta de mine am voie sa vin cu el pe stadion ?...tin sa mentionez ca nu fac parte din nici o brigada ?
provinciefcd
daca nu e indentic cu cel din poza da si avand in vedere ca nici cel din poza nu e de brigada nu vad de ce nu poti venici cu el ...ai grija la dimensiunile tievei in deplasare sunt stadioane cu anumite restrictii...salut beerchug.gif
MuLL3r

stiu ca teava de 0.6 e maxim sau 0.5 .....si oricum e prea micutza teava ca s`ar rupe daca as face as pune un steag mare pe teava aia mica....se indoaie repede ...oricum ms
sad
Sall am si eu o intrebare unde imi pot face si eu un steag cu o inscriptie pe el?
Gen: http://www.infobia.ro/avatare/caine-rosu.jpg dar vreau unu mare
tudor93
salut, pun si eu o intrebare in speranta ca mi se va raspunde, forumul din cate vad fiind cam mort ...
sunt caine de la 4 ani dar am inceput sa vin des pe stadion abia din sezonul asta (2010-2011) ; mergeam fie la T2 fie in PCH, nu am brigada sau ceva ... vin cu 2-3 amici la meciurile de acasa; asa ca nu prea stiu cum merg treburile prin galerie, deci pot sa imi fac eu un steag mare (de exemplu 3 pe 4) si sa vin cu el fara sa imi spuna nimeni nimic ? pentru ca am vazut ca nu sunt asa multe steaguri in PCH si m-am gandit ca poate trebuie sa cunosti pe acolo lume sau pe sefii de galerie ca sa te lase cu un steag .... sau este doar lipsa de interes din partea suporterilor ? costisitor nu este
Cai Lun
teoretic, nu are nimeni nimic cu tine, poti sa vii in galerie cu ce vrei tu... dar totusi, un steag reprezinta mai mult decat o simpla panza. E ceva ce merita pretuit si care starneste respect atunci cand e fluturat. De aia un steag nu e greu de facut, dar e greu de pastrat... si de aia in spatele unui steag e de regula o brigada, daca intelegi ce vreau sa zic...
tudor93
inteleg ....
imi fac acolo unul alb-rosu simplu (cu 1 singur bat) :P sau poate fac unul pe 2 bete cu un mesaj .....
care ziceti ca e mai frumos ?
daca fac pe 2 bete ma gandesc sa pun mesajul asta:
"Noi avem în noi putere...
Lacrimi, zâmbet si vointa...
Singura noastra avere...
Toti o singura fiinta. "
panza alba cu scris rosu
ce ziceti ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.