COSMIN C
Jul 10 2007, 12:32 PM
Dinamo incepe tare campionatul, castiga in deplasare la Brasov, apoi invinge net acasa pe Petrolul, Dudu inscriind 3 goluri.
Dinamovistii au terminat acel tur de campionat neinvinsi, dar...pe locul 2 dupa Sportul Studentesc. In retur se schimba situatia, devenim lideri si ramanem pe prima pozitie a clasamentului pana la finall, pe studenti scotandu-i din lupta pentru titlu dupa ce i-am invins la ei acasa cu 3-0. Mai ramanea Craiova lui Cartu, meciul direct se termina 1-1 si ne mentinem pe primul loc.
Dupa acel campionat, Dinamo ocupa primul loc intr-un clasament al echipelor cu cele mai multe titluri.
Linia de clasament a campioanei Romaniei, editia 1982-1983
1. Dinamo 34 17 15 2 62-25 49
Lotul folosit de antrenorul Dumitru Nicolae Nicusor
Portari: Constantin Eftimescu (6-0), Dumitru Moraru (31-0)
Fundasi: Ion Marin (29-0), Cornel Dinu (25-0), Alexandru Nicolae (30-4), Teofil Stredie (26-0), Nelu Stanescu (14-0), Nicusor Vlad (5-0), Laurentiu Moldovan (8-0), Ion Marginean (1-0)
Mijlocasi: Gheorghe Multescu (31-6), Ionel Augustin (31-14), Marin Dragnea (30-7), Alexandru Custov (28-2), Lica Movila (16-4)
Atacanti: Cornel Talnar (23-4), Pompilliu Iordache (26-5), Dudu Georgescu (8-5), Florea Vaetus (31-7), Costel Orac (32-9), Stere Sertov (3-0)
Si ce toamna frumoasa avea sa vina.....
iuliu
Jul 12 2007, 02:35 PM
A fost campionatul in care ne-am despartit de doi mari , Cornel Dinu si Dudu Georgescu.
Noutate in lot : Lica Movila , voi reveni la el mai tarziu.
Desi Sportul Studentesc a facut un tur excelent , era clar ca principala rivala va fi Universitatea Craiova si asa a si fost. Dupa meciul din retur , 1-1 acasa , ne-am mentinut pe primul loc , dar craiovenii erau la 2 puncte. Finalul a fost dificil , in lotul nostru au fost multi accidentati . Spre norocul nostru , a aparut in echipa un tanar numit Movila . Lica a fost o adevarata revelatie a finalului de campionat , a jucat mijlocas sau fundas central si a facut tot jocul echipei. Se anunta ca o mare speranta , din nefericire ceva s-a intamplat pentru ca in sezonul urmator n-a mai confirmat sperantele , a fost in continuare un jucator bun si atat . In ultima etapa am jucat acasa cu Farul Constanta . Marinarii erau deja retrogradati , dar ne temeam de meci , din cauza accidentarilor de la noi si mai ales pentru ca si la ei a aparut o revelatie , un oarecare Hagi. Castigam cu 3-2 , din nou un meci mare al lui Movila , care in acel meci a fost mai bun ca Hagi ! In meciul paralel craiovenii pierd si astfel luam campionatul la 4 puncte diferenta.
In CCE a fost o confruntare dificila cu Dukla Praga , nu stiu de ce complet uitata.
Primul meci a fost la Bucuresti , joc dificil si foarte dur , castigam cu 2-0 ( Dudu Georgescu si Multescu ) . La Praga am plecat sa ne aparam rezultatul , dar.... in minutul 30 era 2-0 pentru cehi. Reusim cu greu sa oprim atacurile cehilor , noi nu facem nimic in atac si intram in prelungiri . Sansele de calificare erau aproape nule , cehii erau cunoscuti ca jucatori cu excelenta pregatire fizica , dar ceea ce a urmat a fost o ciudata repetitie generala a ceea ce se va intampla la Hamburg un an mai tarziu !!!! In incercarea de a intari atacul , antrenorul Nicusor l-a trimis in teren pe Talnar care fusese rezerva . Cehii au atacat de la inceputul prelungirilor dar prin minutul 95 noi declansam un contraatac , Talnar ia mingea la centru , face o cursa , ajunge in fata portarului si inscrie golul care ne va califica . Scor final 1-2 . In turul urmator avem ghinion , cadem cu detinatoarea CCE Aston Villa si pierdem in ambele meciuri , 0-2 la Bucuresti si 2-4 in Anglia. Ce sansa puteam avea in fata campioanei europene " en titre " ?
Ce sansa puteam avea.... ? Vom mai vorbi despre asta in sezonul urmator !!!!
COSMIN C
Jul 12 2007, 02:42 PM
Iuliu, am incurcat borcanele? Sau mai bine zis titlurile? Titlul 11-sezonul 1982-1983...in toamna lui 83 am intalnit Kuusysi Lahti si apoi a venit Hamburg. Meciul cu Dukla Praga n-a fost in sezonul trecut?
iuliu
Jul 12 2007, 03:27 PM
Hai sa descurcam borcanele.
Titlul 11 sezonul 1982-83. In 1982 in toamna ( deci in timpul turului editiei 82-83 ) am jucat in CCE datorita titlului castigat in sezonul 1981-82 . In primul tur un adversar amarat , nu mai stiu cine a fost , in turul 2 Dukla Praga si in turul 3 Aston Villa , castigatoarea CCE din primavara lui 1982.
Meciurile din toamna lui 1983 cu Lahty si cu Hamburg ( castigatoarea CCE din primavara lui 1983 ) fac deja parte din editia de campionat 1983-84 despre care inca nu ai scris.
COSMIN C
Jul 12 2007, 03:33 PM
Sa nu te superi, dar cred ca nu-i asa... titlul 11 a venit in vara, dupa editia 82-83, deci in vara lui 83.... In toamna am jucat cu Hamburg... Vreau sa zic ca meciul cu Hmaburg l-am jucat ca urmare a titlului din sezonul 82-83. D-asta ma si zis ca urma o toamna frumoasa...
Cred ca la editii de campionat ne incurcam, da meicul ala de poveste, s-a jucat in timpul editiei 83-84.
iuliu
Jul 12 2007, 03:59 PM
Cosmin , nu ne incurcam la nimic , reciteste ultimul tau mesaj si ultimul meu mesaj si o sa vezi ca am scris amandoi acelasi lucru si ne contrazicem " uite-asa de-ai dracului " .
Titlul 11 a venit in vara lui 1983 , corect , dar a inceput in toamna lui 1982. In acceasi toamna , in timpul turului editiei 1982-83 , s-au jucat meciurile cu Dukla si Aston in CCE , unde participam ca urmare a castigarii celui de-al 10-lea titlu , din 1981-82 .
Titlul al 12-lea a venit in 1983-84 , turul s-a jucat deci in toamna lui 1983 si tot atunci a fost si meciul cu Hamburg.
De altfel si povestea ta despre al 11-lea titlu s-a incheiat in vara lui 1983 cu promisiunea unei toamne frumoase , care insa va face parte din sezonul 1983-84
COSMIN C
Jul 12 2007, 05:06 PM
Da Iuliu, mi-am dat seama, nu ne certam,

, eu am scris, urmeaza o toamna frumoasa cu gandul ca vom vorbi despre toamna 1983, si m-ai derutat. Nu-i bai, e bine ca avem despre ce vorbi.
iuliu
Jul 15 2007, 03:06 PM
Cosmin salut , sper ca n-ai luat in serios povestea cu cearta . Ideea cu berea imi surade , avem aici vreo 37 grade la umbra ( si nu e umbra ) , inteleg ca si la Bucuresti e cam la fel si o bere rece ar fi ideala , pacat ca suntem cam departe.
Sezonul 1982-83 a fost un sezon pur si simplu uitat , probabil ca a fost eclipsat de urmatorul sezon.
Si eu cand am scris cu ocazia zilei de nastere a lui Talnar am uitat meciul de la Praga , desi ar fi putut fi cel mai mare meci din cariera Tantarului .... daca n-ar fi venit meciul de la Hamburg. Foarte curioasa repetarea istoriei din cele doua meciuri , cu Talnar ridicandu-se de pe banca de rezerve si marcand golul calificarii , dupa doua faze asemanatoare.
Completare : in acest sezon a venit la Dinamo fundasul central Alexandru Nicolae care a adus siguranta si sobrietate in aparare .
Sa cuceresti un campionat dificil contra unei adversare valoroase , sa elimini din CCE campioana Cehoslovaciei si sa pierzi onorabil in fata campioanei europene " en titre " ( si inca o echipa engleza ) , acest sezon ar fi meritat sa fie notat printre cele mai reusite din istoria clubului . Si probabil ca asa ar fi fost notat , dar... asteptati articolul lui Cosmin despre ce-o sa fie in urmatorul sezon !!!
iuliu
Oct 8 2007, 05:27 PM
QUOTE(COSMIN C @ 10 Jul 2007, 12:32)

Si ce toamna frumoasa avea sa vina.....
COSMIN C salut
Au trecut trei luni , suntem deja in mijlocul toamnei , dar " toamna frumoasa " inca n-a venit !
Ne oprim la titlul nr. 11 ?
COSMIN C
Oct 9 2007, 09:29 AM
Salut, Iuliu, nu ne oprim, dar recunosc, m-am cam puturosit.

Baietii astia mi-au cam taiat elanul... Dar imi revin zilele astea.
COSMIN C
Oct 9 2007, 03:17 PM
Pana scriu despre titlul cu nr 12, un bonus, pentru cei care n-au vazut, n-au prins meciul cu Hmaburg, din toamana lui '83, dupa titlul 11.
Mai buni decat cei mai buni.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.