Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Dinamo Secrom
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > CS Dinamo
COSMIN C
Victorie romaneasca dupa 10 ani in Mica Bucla

Rutierul dinamovist Dan Anghelache a castigat, duminica, editia a 44-a a Turului Ciclist al Romaniei, fiind primul roman care reuseste aceasta performanta dupa zece ani
, transmite trimisul MEDIAFAX.

Ultimul ciclist roman care a castigat anterior Turul Romaniei a fost Florin Privache, in 1997.

Dan Anghelache, care va implini 24 de ani pe data de 3 iulie, a inceput ciclismul in 1998, la Metalul Plopeni, unde a fost legitimat timp de doi ani. Din 2000 a evoluat pentru Conpet Petrolul Ploiesti pana in 2003, cand Anghelache a facut armata si a abandonat ciclismul. Sportivul a revenit in competitii in 2005, de atunci fiind legitimat la Dinamo. Dan Anghelache are in palmares un titlu de campion national de juniori in 2002, pe velodrom si unul de seniori in 2006. Pe plan international, Anghelache a obtinut locul al doilea in Turul Macedoniei in acest an, competitie in care a si castigat o etapa. In Turul Romaniei s-a aflat la a patra participare, cea mai buna clasare fiind un loc 20.

"Sunt foarte fericit, ma simt minunat. Mi-a fost frica pana in ultima etapa ca voi pierde tricoul galben. A fost o presiune foarte mare asupra mea, mai ales ca de multa vreme nu mai castigase un roman Turul Romaniei. Dedic victoria familiei si echipei, pentru ca fara coechipierii mei nu as fi putut invinge", a declarat Dan Anghelache.

Vicepresedintele sectiei de ciclism a clubului Dinamo, Constantin Carstea, spune ca echipa sa va avea mari ambitii de acum inainte. "Avem o echipa profesionista, care a stiut ce sa faca de la inceput pana la sfarsit. Am rupt o vraja, dupa zece ani. De acum avem ambitii mari si vrem sa ne afirmam si pe plan international. Cred ca nu va mai dura mai mult de trei ani pana cand vom avea o echipa romaneasca intr-un tur puternic", a precizat Carstea.

Anghelache, care a cucerit tricoul galben, a fost urmat in clasamentul general de bulgarul Atanas Kostov, de ucraineanul Stanislav Rudyy, de romanul Carol Eduard Novak (Intersport Miercurea Ciuc), de dinamovistul Marius Stoica si de germanul Jan van Puyvelde.

Etapa a opta, desfasurata pe traseul Piatra Neamt - Targu Frumos - Botosani, cu o lungime de 164 km, a fost castigata de bulgarul Veselin Dimitrov, cronometrat cu timpul de 4 ore, 11 minute, 53 de secunde, urmat la patru secunde de Tamas Csicsaky si de germanul Jan van Puyvelde. In prima parte a etapei, ciclistii au mers in pluton, batandu-se la sprinturi si catarari, mai ales ca organizatorii au anuntat premii suplimentare substantiale pentru acestea. Dupa sprintul de la Targu Frumos, castigat de germanul Arne Hinrichsen, din pluton a evadat belgianul Pascal Baentes, de la Dinamo Secrom, care a castigat apoi toate sprinturile (Cotnari, Harlau) si catararile (Frumusica, Copalau) pana la final. Belgianul a fost insa prins din urma de pluton, astfel ca la sprint s-a impus bulgarul Dimitrov, care a primit 2.000 de lei, premiu suplimentar, pentru ca a castigat etapa.

Tricoul alb, pentru combativitate, a fost obtinut de Alexandru Ciocan, de la Conpet Petrolul Ploiesti, urmat de ucraineanul Rudyy si de bulgarul Pavel Sumanov.

Tricoul rosu, al sprinterilor, i-a revenit tot lui Alexandru Ciocan, pe locul al doilea clasandu-se moldoveanul de la Olimpic Autoconstruct Serghei Catan, iar pe trei tot ucraineanul Rudyy.

Tricoul verde, al cataratorilor, a fost adjudecat de Marian Frunzeanu, de la Conpet Petrolul Ploiesti, urmat de coechipierul sau Tamas Csicsaky si de Stanislav Rudyy.

Tricoul albastru, al celui mai bun rutier roman, a fost castigat de Dan Anghelache, pe locurile urmatoare clasandu-se Carol Eduard Novak (Intersport Miercurea Ciuc) si dinamovistul Marius Stoica.

In clasamentul pe echipe s-a impus Dinamo Secrom, urmata de Conpet Petrolul Ploiesti si Hemus Troian (Bulgaria).

Secretarul general al FR de Ciclism si Triatlon, Vasile Selejan, s-a declarat multumit de editia din acest an a Turului Romaniei. "Sunt multumit mai ales ca pe final sponsorii au salvat situatia si am avut premii dupa ultima etapa in valoare totala de peste 20.000 de euro. Nu este intamplator ca a castigat un roman, pentru ca cei mai multi dintre sportivii nostri au alergat si afara si au luat contact cu competitiile puternice. In plus, echipele romanesti s-au intarit cu straini, astfel ca valoarea competitiei a crescut", a afirmat Selejan, la finalul Turului Romaniei.

Mediafax
bigbobo
Felicitari invingatorului. Ciclismul este un sport foarte frumos dar in aceelasi timp foarte greu si costisitor.

In alta ordine de idei maine incepe Le Tour De France - Marea Bucla, din pacate fara regii soselor Amstrong si Ullrich, doi dintre cei mai buni ciclisti pe care i-am vazut alaturi de Pantani si Indurain.
Ze_Kalanga
QUOTE(bigbobo @ 6 Jul 2007, 11:31) *
Felicitari invingatorului. Ciclismul este un sport foarte frumos dar in aceelasi timp foarte greu si costisitor.

Ca bine zici , ciclismul e foarte scump..... la cat costa o bicicleta complaining.gif !?
COSMIN C
Dupa principiul, "unde dai si unde crapa", tot cautand alte chestii despre CS Dinamo am dat peste asta.

Poate nu e mare lucru, dar oricum e mai mult decat nimic...
djmihaitza
"Secția de ciclism a clubului Dinamo si-a prezentat, ieri, in cadrul unei conferințe de presa, lotul de sportivi, calendarul competițional si obiectivele pentru sezonul 2008. Cu un lot format din 11 rutieri, Dinamo Secrom - echipa de seniori - doreste ca in acest an sa castige Turul Ciclist al Romaniei, doua titluri de campion național de seniori la sosea, dar si cel puțin doua etape din Turul Turciei. Tot la capitolul obiective, dinamovistii doresc mai multe titluri naționale la nivel de juniori."
(Compact de Bucuresti)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.