Mâța blândã zgârie rãu... daca nu ii tai ghearele...

Odata, la tara, ne adunasem toate neamurile la un praznic si, la sfarsit, ne-am asezat si noi la masa, seara. Cainele era lasat liber. Hoinarea prin gradina. De lipsa autoritatii a profitat un motan, care a venit si s-a asezat langa masa, miorlaind de iti rupea inima. Evident, a sarit lumea.. ii arunca sarmale, etc... Buuuuuuuuuun...
De-odata, apare si cainele... se invart ei, fac ce fac. Pisica dispare la timp. Acum statea cainele la prins sarmale. Brusc, apare si pisica in spatele lui si nu spunea nimic. Miza pe faptul ca o sa ii aruncam si ei. Toata lumea a inceput sa rada, ii aratam cainelui cu degetul ca pisica e in spate, sa se intoarca, el nimic. Ce ma gandesc u? Iau o sarma si o arunc in spatele lui, dar in fata pisicii. Cand a vazut sarmaua, pisica repede sa o haleasca, din fata cainele, care a fazut sarmaua survoland atmosfera, s-a intors repede sa o intercepteze. Cand colo.. hop. Exact langa sarma, au dat nas in nas. A urmat un moment de uluiala din partea amandorura. Nu stiau ce sa faca.. cainele sa ia sarmaua sau pisica... pisica, sa ia sarmaua si sa fuga, sau sa fuga fara sarma. Cert e ca in urmatoarea fractiune de secunda a urmat o urmarire ca in filmele americane. Pisica nu facea fatza. Cand sa puna cainele laba pe ea, se suie spurcaciunea repede pe un stalp de lemn care sprijinea acoperisul (derez). Ajunsa in varful stalpului, isi infige bine ghearele in lemn si sta acolo. Cainele, calm, se aseaza la baza stalupului dand din coada. Nu latra.. nu se consuma.
Dupa cateva secunde, motanul incepe sa alunece inceeeeeeeeet de pe stalp, lasand niste dare disperate in urma. Era exact ca la desene animate. Cainele la baza derezului isi intensifica datul din coada, dar tot calm statea. A stat calm pana cand a pus pisica piciorul jos. Cand a atins pamantul, jap pe ea! A urmat o paruiala cum rar s-a vazut. S-au tavalit pana intr-un boschet si timp de cateva secunde s-a vazut doar boschetul cutremurandu-se... cert e ca, la un moment dat, mâța tunsa si frezata a iesit ca din pusca de acolo si a sarit gardu dintr-o miscare...
...si eu iar am tinut cainele liber prin curte vreo 3 zile si l-am hranit numai cu oase si sarmale!...

THAT'S MY BOY! (bine, de fap era catea, da' oricum..

)