Hrrrrrrrrr.. deci SA NU LE VAD!
Momentul meu de glorie in jihadul contra flocoaselor prefacute s-a inregistrat tot la tara, unde, intr-o dimineata (de fapt era inadmisibil de dimineata - pe la vreo 6), bunica-mea a iesit din bucatarie sa dea de mancare la gaini, iar scorpia miorlaitoare a ramas blocata inauntru, schiorlaind de mama focului. A reusit sa ma trezeasca din somn... Eu, care la ore din astea mici nu ma implic nici daca vine sfarsitul lumii, m-am dat jos din pat... "sa ii deschid usa"...

O pandeam de cateva zile, pentru ca iar ii facuse figura cainelui, dar isi luase talpasita pana sa ajung eu la locul faptei...
Asa ca acum, am intrat in bucatarie frumusel... Cand m-a simtit s-a intors repede spre mine. A dat de privirea mea sincera si a inteles ce urmeaza... :diavolo: S-a repezit spre usa, a zgariat, a impins.. n-a reusit nimic. Usa se deschide pe interior... A sarit sa iasa pe geam, geamul era inchis... Stia ca nu mai are scapare. Ca sa nu aibe vreo zvacnire agresiva, m-am prefacut ca am intentii pasnice... Prosta s-a lasat pacalita. M-am apropiat de usa si... am deschis-o.... ea a dat repede sa iasa.. dar nu putea trece. Deschisesem usa doar de doua degete... A intors catre mine o privire sfasietoare, credea ca ma va impresiona... pe cale de consecinta, am deschis brus usa larg si pana sa apuce ea sa se miste, i-am izbit un șpiț in curul ala puturos de a zburat dihania vreo 6 metri si a aterizat rostogolindu-se...

Ne-am de pisica nu am mai vazut de atunci in ograda. Pe semne ca daduse zvon si in restul hergheliei de motani, ca dupa vreo doua zile de liniste cainele se uita la mine intrebator..."care-i treaba?"
Evident ca bunica-mea mi-a sarit in cap...
- Ma, cine mai prinde soareci de-acuma?!
- Las' ca punem capcana!...
Si dupa ce am facut eu si trebusoara asta... m-am pus inapoi in pat si am avut una dintre cele mai bune reprize de somn din cate imi amintesc...

Asa ca nu mai incercati, ca URASC MÂȚELE! Le urasc si punct! Pentru mine sunt in aceiasi oala cu stelistii. Au acelasi comportament. Cand le vad privirea aia pefida... hhhhhhhhhhhh... cred ca intr-o viata anterioara am fost caine!...