red dog forever
Aug 30 2004, 02:52 PM
Ma uit la tv si nu-mi vine sa cred, O alta infringere, a patra consecutiva, intrebarea este : Incotro ne indreptam ? ce se intimpla cu adevarat la dinamo?
Cine este vinovat de situatia creata ?
la prima vedere e simplu -conducerea, aceasta conducere nesimtita si aciuita dupa bani in a se imbogati mult si repede, in ultimii ani au vindut haotic toate marile valori ale echipei, lasind un lot de jucatori sa stea doar in 11 jucatori de baza, rezervele la dinamo sunt inexistente , iar atunci cind apar probleme la jucatorii de baza , acestia nu pot fi inlocuiti pentru ca nu avem nici cu cine si nici cu ce. E departe de aceasta conducere ideea de performanta, de crearea a unei echipa competitive in care sa existe concurenta pe post la adevarata valoare, in care unii jucatori sa nu mai fie jucati doar ptr a li se creste cota de piata in vederea vinzarii si marirea profiturilor fratilor fecali- firma care a dus la falimentarea fotbalului romanesc in ultimii 15 ani. Si criticile ar putea continua pe buna dreptate, le-am mai auzit si de-aia ma opresc aici....
Dar oare numai conducerea este vinovata de situatia creata? Borcea ar putea raspunde cu acelasi tupeu de nevinovat si nestiutor incercind sa gaseasca scuze : "fratilor aceasta este echipa cu care am cistigat eventul anul trecut ". Are el dreptate ? Oare iordache tames, burca si alistar au fost alti oameni anul trecut decit sunt acum , si le-au disparut brusc inclinatia de a lovi mingea cu piciorul corect fara sa o trimita catre propria poarta ? Oare lipsa lui barcauan si Alexa sa fi dereglat atit de tare echipa incit acestia sa-si dea cu stingu in dreptu pe teren ? Nu prea cred.
Se clatina oare scaunul lui Andone la dinamo ? Ooo da, parerea mea ca se clatina rau de tot, inca citeva meciuri asa si totul e posibil...Doar nu credeti ca leprele din conducere o sa-si dea vreunul demisia sau jucatori...Dinamo are nevoie de-un soc , e o solutie inlocuirea lui andone ? Poate da , poate nu, stie cineva raspunsul cu adevarat la aceasta intrebare ? Un lucru e sigur: Andone A FACUT GRESELI, ce-a facut el in turneul de la brasov din iulie, nu a facut bine si a rupt jocul echipei , a facut atitea experiente aiurea in aceasta vara,a invirtit de pe un post pe altul aiurea atitia jucatori, doar pentru a da satisfactie conducerii si pentru a le face loc in echipa si jucatorilor adusi din divizia b asta vara pe pile. No coment.
Andone este un antrenor fantastic, este f iubit si f respectat la dinamo ,iar lui, dinamo ii datoreaza ultimul event . E o solutie sacrificarea lui ,inlocuirea lui de la dinamo? Mai este el andone in stare sa mobilizeze aceasta echipa de "supervedete" ? Sau a scapat complet situatia din mina ? Din pacate in fotbalul profesionist se practica ( cu destul succes) in astfel de situatii inlocuirea antrenorului, si se stie bine ca de obicei noul antrenor trezeste echipa sii da un alt suflu, s-a probat de multe ori asta. Cine ar putea sa preia dinamo, ca eu personal nu vad nici unul mai valoros ca Andone in clipa de fata ?!? Credeti ca mircea rednic poate fi o solutie in situatia de fata ? Eu doar intreb , nu dau cu paru, comentati si voi mai departe ......
Cu siguranta ca si acesti jucatori "supervedete" indolenti si ghiftuiti de atitia bani, care au devenit deja jenanti si penibili, au destula vina pentru situatia asta. Platiti regeste, cu mentalitate de om imbuibat care le are pe toate si nu mai are motivatie sa mai faca nimic, acesti jucatori care stiu ca daca joaca sau nu joaca bine ei tot vor intra in primul 11 ca oricum nu sunt altii care sa le ia locul.... care brusc au uitat ca se numesc jucatori, isi dau cu stingu in dreptul in cel mai penibil si rusinos mod, si au uitat sa mai lege 2 pase pe teren. Si in plus de asta si-au pierdut si respectul fata de acesti suporteri minunati pe care nu-i merita si care fac sacrificii imense ca sa fie linga ei, pierd nopti si zile, bani, cheltuieli,deplasari, stau in ploaie si vint doar pentru a fi aproape de iubirea si viata lor care se cheama: D I N A M O ! Si pentru asta nu cerem nimic in schimb, doar R E S P E C T .
Oare acesti jucatori, cind au degind sa inceapa sa joace ceva pe teren, si vor inceta sa se faca de ris si pe ei si pe noi ????
ZOCCOLO DURO
Aug 30 2004, 03:16 PM
Nu cred ca Andone este vinovat ca Munteanu se crede in curtea scolii,ca Iordache face un-doi cu Smith, si ca Alistar nu stie sa care-i poarta noastra si care este a lor.....Atata timp cat borcea nu cumpara jucatori de valoare ,Andone nu are cum sa faca o echipa....o echipa cum vrem noi suporterii ,care sa nu ne faca de ras.....In acest moment,cu echipa asta pe care o avem,zilnic trebuie sa indur rusini de la spurcati....Poate ar trebui facut un topic,un subiect nou, cu exemple si modalitati de proteste contra lui borcea si a echipei...Trebuie facut ceva....sa inchidem peluza(sa ramana goala la urmatorul meci...),sa mergem peste ei in pub-uri unde le canta tiganii,si sa-i alergam putin, sa mergem la Saftica cu banere contra buffonilor....etc.
vlad1607
Aug 30 2004, 04:09 PM
CAre e vina lui Ando ca babicu a jucat meciu de la Cluj ca un drogat??Ce vina are Ando ca Tames e varza de 2 ani?Ca Semeghin e un bezmetic?Ar trebui sa-i schimbe dar oare poate?????Sa nu uitam de Badea care mi se pare unul din cei mai slabi mijlocasi din istoria lui DINAMO!!! PRincipala vina o au conducerea in stransa legatura cu clanul fecali!Apoi urmeaza in "clasamentul"vinovatilor cam la egalitate jucatorii indolenti adica NESIMTITI care isi bat joc de numele DINAMO!!! Schimbarea lui Ando e CLAR ca NNUUU e o solutie in acest moment!!
VRETI LINISTE SI PERFORMANTA ADEVARATA LA DINAMO???
SOLUTIA E DOAR UNA: AFARA CU PORCEA NETOIU COHN IAR LEGATURA CU CLANUL FECALI TREBUIE RUPTA!!!NU E POSIBIL CA EL SA NE BAGE

PE GAT!!! CU AJOTURUL--A SE CITI APROBAREA--NEPRETUTI AL LUI PORCEA!! JUCATORI CARE SUNT IN COPROPIETATE CU SIMAN SI INCA VREO 2 CURVE DIN GARA BASARAB!!! ASA CEVA E INADMISIBIL LA DINAMO!!! AFARA CU VOI MA ROG LA DUMNEZEU SA PLECATI DE LA DINAMO INDIFERENT DACA PARUITI DE CAINII ROSII INHATATI DE AUTORITATI PT FRAUDE!!! SAU CHIAR.....IN SICRIU!!!!
DINAMO E RELIGIA NOASTRA!!!! SOPRA TUTTI SIAMO NOI!!!!
derodehond
Aug 30 2004, 04:24 PM
Cred ca cea mai mare timpenie ar fi acum demiterea lui Andone. Chiar daca a gresit (si va mai gresi) eu zic ca este omul potrivit pentru Dinamo. In primul rind apartine unei generatii noi de antrenori si de asta avem nevoie. Si mai avem nevoie sa jucam toate meciurile pe bune. Prefer sa vad ca mincam bataie corect (desi imi vine sa sparg totul in casa) decit sa cistigam la mica intelegere (si sa ma bucur cu frina) - o chestiune de mentalitate care trebuie creata jucatorilor.
Problema cu Andone este ca a cedat foarte usor la toate mizeriile facute de conducere. Ba chiar s-a si bagat in niste jocuri ciudate (cum altfel se explica faptul ca tace cind ii tot pleaca jucatorii de baza si ii sint adusi ratangii pe care altii ii refuza?). Cit timp nu dispar afaceristii din conducere poate sa vina antrenor si Mourinho ca tot nu iese nimic.
Rednic?! Cu tot respectul pentru el, dar e la fel de mercenar ca si multi dintre jucatorii lui Dinamo.
Poate ca tot raul asta de acum e spre binele nostru: e un an aproape ratat in campionat, deci presiunea scade, pleaca Danciu si Petre, asa ca formam echipa pentru la anu', mai luam un campionat (si cupa) in 2005 si apoi din nou un an dezastru. Nu e clar? De citiva ani asa mergem! Si pina n-o sa avem si noi un nebun gen Gigi Becali sau un investitor pe termen lung nici nu cred c-o sa iesim din ciclul asta una alba, alta neagra.
Ca o consolare: nu numai la noi se intimpla ca echipa campioana sa mearga prost in anul urmator: acum citiva ani Nantes a avut un an catastrofal in urmatorul (OK, au jucat excelent in CL), FC Brugge si ei au ratat anul urmator, uitati-va si la turci, etc.
flaviusO
Aug 30 2004, 04:57 PM
Andone nu trebuie schimbat!!!!!!!! Doar daca ar veni Mircea Lucescu mi-ar placea o colaborare intre cei doi, dar e imposibil. Nu inteleg de ce trebuie sa construim echipa daca au plecat doar doi jucatori, eu chiar nu inteleg
Crust
Aug 30 2004, 05:02 PM
Intr-adevar, super util subiectul, problema e daca o sa aiba vreo finalitate, adica noi o sa tragem niste concluzii (poate) pertinente... totusi e vreo sansa ca cineva din conducere sa aiba curiozitatea sa vada ce mai zic "tampitii" aia care vin la meciuri? ... si care nu stiu ce greu se tine o echipa si cat de important e sa-l vinzi pe Alexa in China pe 1 mil. de coco. Deci:
- Andone trebuie sa ramana, asta e vital...Dinamo a obtinut intotdeauna performante notabile numai cu antrenori caini crescuti in spiritul alb-rosu (o exceptie de discutat ar fi Halagian da' si el parca a jucat putin pe la noi, nu?). Echipele noastre etalon: '84 - antrenori Nicusor si Dinu, '90 Lucescu, '99 - 2000 Dinu. Banuiesc ca la astea ne raportam, nu?
- politica de achizitii e catastrofala de ani de zile, mare noroc avem cu centrul de copii si juniori care produce totusi, plus jucatori tineri si necunoscuti pe care ii mai vede cate un antrenor pe la vreo echipa (vezi Margaritescu - desi il descoperise Lucescu, in fine intelegeti ce vreau sa spun). In rest, tot ce e moca luam, altfel nu. Din pacate aici nu putem face mare lucru, nu administram noi bugetul clubului si nici nu o sa fim intrebati vreodata care ar trebui sa fie schema de alocare a resurselor. Sunt curios ce o sa se intample cu aia 1 mil. de coco parca nu? - reteta meciului cu Manchester;
- la ce avem acum: Andone ar mai avea totusi niste variante de incercat - Goian, Balan, Baltoi, Cigan, o sa vina si Cristea. Totusi, de ce nu le incearca? Asta nu pot sa inteleg! Si nu e un antrenor conservator! Este adevarat ca antrenorii au idei fixe si jucatori la care tin da' in cazul asta este evident ca sunt jucatori care ne-au facut de ras rau de tot!
vlad1607
Aug 30 2004, 05:16 PM
Banii de pe drepturile TV la dubla cu Manchester au intrat in buzunarele cui trebuie! Pun pariu ca Netoiu tziganoiu a spart destui $$ din acei bani in Ibiza acolo unde si-a facut concediul pe yahtul lui Mutu!
redmania
Aug 30 2004, 06:16 PM
- la ce avem acum: Andone ar mai avea totusi niste variante de incercat - Goian, Balan, Baltoi, Cigan, o sa vina si Cristea. Totusi, de ce nu le incearca?
ce dreaq sa mai incerce la Balan ala ? E slab rau, mic, dominat in orice duel cu ORICE jucator :oops: Goian e tanar, promite, probabil ca va fi incercat dupa suspendarea lui Ciobi...Cigan are 17 ani si e prea crud, deocamdata...Totusi un 3-4-3 cu Baltoi-Niculescu-Danciu ar merita incercat...dar vad ca Baltoi e bagat tot pe final cand soarta meciului e pecetluita (vezi MU, cluj...)
Anonymous
Aug 30 2004, 06:17 PM
nu cred ca schimbarea lui ando ar avea vre-un rost. problema este ca trebuie sa-si invinga propria subiectivitate referitor la titulari, si sa dea credit si celor tineri. caci degeaba se caineaza ca pacurar trebuia adus de anul trecuit daca acum nu il lasa macar o repriza in teren!
O alta problema mult mai grava este relatia management (borcea in special) - firma fecali&popescu, cred ca suntem ultima lor vaca de muls!! uitati-va ce bine a facut oierul ca s-a certat cu ei!
flaviusO
Aug 30 2004, 08:54 PM
hehehe... l-au facut pe oier vreo 3-4 ani. din ultimele 10 trofee DINAMO a castigat totusi 7. e o performanta. e normal sa vina o perioada mai slaba...
Bogat
Aug 30 2004, 10:59 PM
Ceea ce se intampla acum cu Dinamo se datoreaza politicii de transferuri a celor ce conduc clubul. In vara au fost vanduti 2 jucatori vitali, Barcauan si Alexa, dintre care numai ultimul este suplinit cu succes de Margaritescu. N-avem fundasi, n-avem mijlocasi. Singurul fapt ce i-l imput lui Ando este ca nu a incercat din vara sa joace 4-4-2. E frustrant sa vezi cum o iei pe carca de la toti cu 3 panarame pe post de fundasi centrali, numai asta e un motiv bun sa reduci unul dintre ei.
In rest, Steaua cumpara intr-una de vreo 2-3 ani, noi vindem tot ce ridica un pic capul. A cerut Zenga un mijlocas coordonator, s-au accidentat fundasii? Nici o problema, au fost luati a doua zi Baciu (asta era bun si la noi), Lovin si Mitrovici-bonus pentru atac. A cerut Ando sa fie luat McKain? Nici o problema, nu-l luam pe el dar aducem 5 desculti pe post de fundasi.
Nu stiu cine dracu' e responsabil cu racolarea de jucatori, dar tare neinspirat mai e. Ma tot intreb cum de gasesc altii jucatori straini buni iar noi nu gasim nimic? Hamutovski, Guso, Vartan Arachelian ala de la Rapid, Godfroid etc. etc. Noi ii gasisem pe Departe, Opt-cu-noua si Merinde...
red dog forever
Aug 31 2004, 08:00 AM
Stiti ce e rau ? ca mai e doar o etapa pina la meciul cu partizan, pe o parte e binevenita aceasta pauza ,jucatori chiar daca sunt pe antrenamente au timp sa mediteze si sa-si incarce bateriile. Pe alta parte 2 saptamani de intrerupere e cam mult, inca un meci -doua, in campionat putea roda mai bine echipa.
Oricum un lucru bun e faptul ca niculescu a inceput sa joace, il asteptam si pe danciu sa revina, mai ales ca acum e convocat si la nationala, iar eu ii doresc enorm si ii tin pumnii sa inscrie in poarta macedoniei sau andorei, si-ar capata locul devinitiv linga mutu, plus ca ar avea un moral super si ar capata incredere in el ptr dubla cu partizan, atit de importanta si pe care noi toti o asteptam cu nerabdare.
flaviusO
Aug 31 2004, 10:14 AM
S-a gresit ca nu s-a achizitionat un fundas gen Barcauan, adica unul rapid. Nu prea ai de unde sa aduci din Romania asa ceva. Galamaz e dita' calu' dar e rigid si lent rau de tot, Ciobotariu, cum am mai spus parca alearga cu spatele, iar Goian poate fi o solutie, nu stiu de ce nu a fost incercat. Iordache si-a revenit destul de repede dupa meciul de pomina de la Manchester. Eu nu inteleg de ce echipa este in reconstructie dupa ce s-au vandut 2 jucatori. Poate ca la Dinamo nu se poate altfel, daca nu se vand 8-9 jucatori nu e bine. Vad ca toti jucatorii, inclusiv Tames si Semeghin sau Petre si-au pierdut motivatia. Practic asta e diferenta dintre jucatorii nostri si cei profesionisti.
Crust
Aug 31 2004, 10:42 AM
Iordache si-a revenit destul de repede dupa meciul de pomina de la Manchester.
Intr-adevar, a avut o singura faza memorabila fata de 4 cu Manchester (golul 3 cand si-a batut joc de el Anca, a avut timp sa-si potriveasca mingea linistit). Asta nu a avut niciodata fatza de Dinamo, ce ma incalzeste pe mine ca a dat gol daca e varza in aparare si trece cine vrea de el. Daca Andone continua sa-l foloseasca e inconstient.
Balan: in dubla cu Manchester a fost printre putinii care a jucat si a aratat destul de multa agresivitate. Raman la parerea ca ar trebui sa-l joace mai mult (e fundas lateral, nu mi se pare foarte importanta statura).
Am uitat de Pacurar. La Manchester a avut o faza adevarata, deposedare prin alunecare, dupa aia a stiut sa urce si sa traga. Numai pentru faza aia (a avut continuitate) si ar merita sa fie titular macar doua-trei meciuri, asa sa vedem si noi ce poate un meci intreg. Poate o sa va scandalizeze comparatia da' mie chiar mi-a amintit putin de Sabau.
RedBoy
Aug 31 2004, 11:38 AM
Ando trebuie sa ramana este esential - mai degraba trebuie schimbat sistemul de joc si umblat la prime poate chiar sanctiuni ar putea fi o modalitate sa se trezeasca - "vedetele" care ne fac de ras in ultimul timp peste tot. O alta problema ar fi sa scapam o data de Borcea iar Dinamo sa se transforme in club pe actiuni. Cine are bani sa investeasca si sa hotarasca, cine nu sa si vada de treaba! Gresesc?
Anonymous
Aug 31 2004, 04:32 PM
pt Flavius0: am vandut doar 2 jucatori dupa retur... dar ink 3 in tur... nu ai observat ca in retur... am castigat foarte multe meciuri pe foricingurile de final .. cand adversarii nu mai aveau suflu .. si am avut foarte mare noroc.. eu zic ca ne-am chinuit... in total am vandut Zicu, Marica, Stoican , Barcauan, Alexa....am rezistat cat de cat in retur .. dar dupa ce am pierdut axul central Barcauan - Alexa, apararea s-a prabusit... probabil asta nu intelegi :)
In legatura cu topicul: Ando nu trebuie schimbat in nici un caz.. daca jucatorii se misca prost asta e ori pt ca au iesit din forma.. ori sunt cine stie ce certuri in sanul clubului si vor sa`l sape...
flaviusO
Aug 31 2004, 04:57 PM
Nu au tupeul sa-l sape!! Asta e altceva cu vanzarile. De ce nu s-a spus atunci? Eu ma refeream ca sunt 2 jucatori vanduti fata de cei care au castigat titlul. Daca vezi tu bine, la sfarsitul turului trecut aveam punctaj egal cu steaua, diferenta de 6 puncte s-a facut in retur. Fara Marica, Zicu si Stoican i-am batut pe spurcati si pe ciori la ei. Parerea mea e ca o se ne revenim.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.