Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Titlul cu nr.8 si prima "Gheata de Aur"
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > Glorii dinamoviste > Succese în alb-roșu
COSMIN C
Dinamo incepe in forta sezonul 1974/1975, din primele 6 etape aduna punctajul maxim, se instaleaza pe primul loc inca din etapa a doua si nu se mai "misca" de acolo pana la final. Dinamovistii au dominat autoritar competitia, diferenta fata de locul doi a fost si de 9 puncte la un moment dat, insa pe final, cand titlul era deja asigurat incep sa opreasca motoarele astfel incat A.S.A Tg.Mures termina campionatul la numai 3 puncte de alb-rosii.
A fost un sezon in care mai mari emotii am avut pentru Dudu Georgescu, inscris in cursa pentru Gheata de Aur. Dupa 13 goluri in tur, Dudu reuseste inca 20 in a doua parte a campionatului, devansandu-i pe Yazalde, Geels si Onnis , cate 30 de goluri fiecare.

Linia de clasament a campioanei:

Dinamo Bucuresti 34 19 5 10 63 : 37 43

Lotul folosit de antrenorii Dumitru Nicolae Nicusor si Ion Nunweiller:

Portari: Mircea Constantinescu (32-0), Constantin Stefan (1-0), Iosif Cavai (2-0)
Fundasi: Florin Cheran (31-0), Vasile Dobrau (32-0), Alexandru Satmareanu (23-3), Gabriel Sandu (25-2), Augustin Pax Deleanu (33-0), Teodor Lucuta (3-0)

Mijlocasi: Cornel Dinu (30-3), Radu Nunweiller VI ( 29-2), Viorel Salceanu (5-1), Ion Marin (6-0), George Maricel (1-0), Marian Vlad (1-0)
Atacanti:Alexandru Custov (31-2), Alexandru Moldovan (11-0), Dudu Georgescu (31-33), Florea Dumitrache (10-4), Toma Zamfir (31-8), Mircea Lucescu (31-4), Cristian Vranceanu (8-0), Ionel Augustin (5-0)
dudu1961
Ehhhei ce vremuri ! Frumoase ca si noi astia mai __vechi ! Si Dudu e in Canada . Bine ca macar citiva mai sint pe la club .
red_dogvitan
Vremuri frumoase pe vremea aceea cand Dudu Georgescu si ceilalti erau in floare si isi dadeau sufletul pe teren pentru culorile acestei echipe...din pacate multi dintre noi nu am prins acele vremuri!!!! HAITA_DINAMO.gif
hxx
seamana cu sezonul 2006-2007... si mi se pare ca va semana si cu cel din 2007-2008:)
red_dogvitan
seamana cu sezonul 2006-2007... si mi se pare ca va semana si cu cel din 2007-2008:)
Sa speram ca asa va fi sa ne indreptam spre tilul cu nr 19 sa umilim inca o data spurcatii si ciorile sa moara de fustrare HAITA_DINAMO.gif
iuliu
In editia 1973-74 a venit de la Resita Dudu Georgescu . Cel care a ajutat enorm la incadrarea lui in echipa a fost Dumitrache. Cei doi au format un cuplu de neoprit , cu Dumitrache in fata in sufletul apararilor si cu Dudu venind din linia a doua dintre mijlocasi ( a fost locul cel mai potrivit pentru el ) Mopsul a marcat 22 sau 23 goluri , dar a si pus pase sau a deschis culoare pentru Dudu care a marcat un gol mai putin. Pacat ca acest cuplu a durat doar un an.
Noutati in editia 1974-75. Radu Nunweiller a trecut pe post de extrema dreapta , jucand mai retras ca organizator de joc , dar si creeind faze prin centrari precise. In locul lui a aparut din neant Custov care a " cazut " direct titular si va juca 10 ani ! Au debutat Augustin si Ion Marin , care apartin echipei viitoare . A fost si anul despartirii de Dumitrache , care a fost mult timp accidentat sau bolnav . In locul lui a jucat in fata Zamfir , un jucator luptator...si atat .
Dinamo s-a plimbat prin campionat. In etapa a doua eram deja lideri , cu doua victorii si golaveraj superior Stelei. In etapa a treia meci cu Steaua , suntem condusi cu 0-1 , castigam cu 3-1 si cu asta s-a incheiat lupta pentru titlu ! ( unul din goluri a fost marcat de Sandu Gabriel printr-un voleu superb , identic cu voleul lui Van Basten din finala cupei Europei cu Uniunea Sovietica)
Dudu Georgescu a castigat prima Gheata de Aur cu 33 goluri . In ultimele meciuri echipa a jucat pentru el , rezultatul final era mai putin important , important era ca Dudu sa marcheze si asta explica cateva egaluri sau infrangeri si diferenta de numai 3 puncte fata de locul 2.
Si o nota personala . Intr-o duminica insorita din luna iunie , autorul acestor randuri a hotarat ca i s-a urat cu binele si ... s-a insurat . Dinamo urma sa joace ci Poli Iasi. Dupa masa insa un adevarat potop s-a abatut asupra Bucurestiului , terenul a fost inundat si meciul s-a amanat. Prietenii au spus atunci ca " daca Iuliu n-a venit la meci Dinamo n-a jucat " . personal cred ca Dumnezeu a vrut sa-mi trimita un semn , dar a intarziat cateva ore , la ora potopului deja apucasem sa spun " da " deci eram deja pierdut . O.K. , daca astea vor fi ultimele mele randuri pe Forum si ultima data cand veti auzi ceva despre Iuliu , inseamna ca sotia mea a citit ce scriu eu acum .
red_dog_rahova
iuliu esti fascinant cu povestirile.....sunt foarte captivante....
Cai Lun
rofl.gif rofl.gif rofl.gif
cpc
multumim iuliu pentru relatari....legat de ultimele randuri sper sa nu se adevereasca si sa ne mai incanti cu alte amintiri...

esti sigur ca nu ai avantaje sa fii insurat?-)))
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.