Help - Search - Members - Calendar
Full Version: "U" Cluj
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Extra > Fotbal în general
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Mirunik
<< U Cluj va scoate la vânzare acțiuni pentru fani

Șefii de pe „Ion Moina” se vor întruni la sfârșitul acestei luni pentru a discuta posibilitatea ca suporterii să intre în posesia unor acțiuni la club.
Presați de eternele probleme financiare, mai marii clubului cântăresc mai multe variante pentru a resuscita echipa de fotbal și s-au oprit asupra aportului din partea fanilor. „Vrem să adoptăm modelul Barcelona, să avem suporteri socios. O decizie se va lua pe 27 noiembrie, în Adunarea Generală a Acționarilor. Vrem să deschidem societatea și spre exterior, pentru ca suporterii din țară și din străinătate să poată cumpăra acțiuni. Ne dorim transparență totală”, a anunțat directorul executiv Ioan Mărginean.
Cum s-ar putea însă implica suporterii cu bani în mod concret? În Spania, fanii achită o taxă și devin socios (n.r membri cotizanți), cu drept de vot la numirea președintelui clubului. Primesc în schimb reduceri la cumpărături din magazinele clubului, la bilete, abonamente și produse promoționale. „Suporterii pe care îi avem sunt la nivelul Ligii I. Sunt sigur că oameni din România și din străinătate se vor implica. Vrem să intrăm cu adevărat în capitalism”, a mai precizat Ioan Mărginean. (...) >> - prosport

Noi am mai tot povestit pe forum despre subiectul suporterilor-actionari, se pare ca totusi n-am vorbit aiurea. De voie de nevoie unii s-au desteptat, sa vedem daca vor avea succes, eu una le tin pumnii.
Clau_Goool
Adio, “ Ion Moina!
Scris de Gabriel Săftoiu, Vasile Racovițan - Ziua de Cluj

Lucrările de demolare a stadionului ce și-a căpătat renumele de “Templul Fotbalului Clujean” au început ieri și se vor termina peste aproximativ patru luni.

20 noiembrie 2008, ora 14.00. Un moment care va rămâne în istoria Clujului. Utilajele pregătite încă de miercuri seara au “mușcat” pentru prima dată din tribuna a II-a a stadionului “Ion Moina”, dând semnalul demolării arenei pe care s-a scris istoria fotbalului clujean. Reprezentanții societății Arisev Truck SRL, cea care efectuează lucrările, spun că stadionul va fi făcut una cu pământul în mai puțin de patru luni.

Cu zece minute înainte de ora programată pentru începerea demolării pista stadionului “Ion Moina” se umpluse deja. Oficialități, șefii clubului Universitatea Cluj, suporteri sau ziariști depănau amintiri legate de vremurile în care tribuna a II-a era arhiplină meci de meci. Odată cu apropierea orei 14.00 s-a așternut liniștea. Se auzeau doar excavatoarele. La bordul unuia dintre utilaje președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, manevra uriașul braț de metal care a “mușcat” din tribună. Apoi, rând pe rând, fiecare excavator și-a început treaba.

Bucată cu bucată, tribuna a II-a a stadionului “Ion Moina” s-a sfărâmat sub greutatea brațelor metalice. “E o zi istorică pentru Cluj. în maximum șase luni, stadionul va fi dărâmat complet”, a spus Tișe. Patronul societății Arisev Truck, Sever Moldovan, a fost însă mult mai optimist: “Terminăm mai repede de patru luni”.

“Simt că se rupe ceva din mine. Eu am participat și la construcția acestui stadion, făceam muncă voluntară, cum era atunci. Totuși, e firesc să se demoleze. Azi se încheie un capitol, al trecutului, iar odată cu ridicarea noului stadion va începe viitorul”, a spus președintele Universității Cluj, Remus Câmpeanu, vizibil emoționat.

Demolarea stadionului “Ion Moina”, începută ieri cu tribuna a II-a, va continua cu peluza, iar apoi cu tribuna I. Costul total al lucrării este de 652.999,14 lei fără TVA. După ce arena va fi “rasă”, va începe construcția noii arene, pentru care se va obține autorizația necesară în cursul lunii viitoare, a spus președintele Consiliului Județean, Alin Tișe. Noul stadion va avea 30.000 de locuri și va fi inclus într-un complex, ce va mai cuprinde o sală polivalentă și o clădire de birouri.

Finală europeană la Cluj

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a declarat că imediat ce va fi începută construcția noului stadion se va face o solicitare către UEFA pentru ca o finală a Champions League sau a Cupei UEFA să fie atribuită Clujului. “Vom face aceste demersuri imediat ce vom demara construcția”, a promis Tișe.

In sfarsit au inceput sa se miste lucrurile, deoarece vechea arena arata execrabil. Se promite ca pana la inceputul lui 2010 Clujul sa aiba o arena ultramoderna. Sunt curios cand vom vedea fapte si in Groapa...
DinamoEver
Becali a plătit galeria lui U Cluj pentru a-i amenința pe jucători! "Le-am dat 10.000 €"

Cazul "Valiza" își consumă un nou episod. Evenimentul Zilei dezvăluie că Becali a pregătitit în cel mai mic detaliu meciul U Cluj-CFR, din ultima etapă a anului trecut.

Pe lângă geanta cu bani trimiși la Cluj, pentru a-i motiva pe cei de la Universitatea, patronul Stelei a mai găsit un stimul pentru jucătorii "șepcilor roșii".

Șefii galeriei "alb-negrilor" au fost mituiți de Gigi Becali pentru a-i determina să meargă la vestiarele jucătorilor pentru a-i amenința "că le rup picioarele", dacă nu vor câștiga derby-ul cu CFR. Mai mult de atât, fotbaliștii Universității au fost obligați să jure pe Biblie că "vor juca pe bune".

Informația este confirmată de mai mult convorbiri între Gigi Becali și Victor Becali și Gigi Becali-Teia Sponte.

Gigi - Victor Becali

Gigi Becali: Am dat cu bani, am dat cu bani să meargă suporterii acolo.
Victor Becali: Bă - a zis mobilizare! O mie de oameni erau!

Gigi Becali: Păi, am dat cu bani, mă!
Victor Becali: Da, da, da!

Gigi Becali: Am dat 10.000 ca să se mobilizeze suporterii, să meargă la antrenament.

Gigi - Teia Sponte

Teia Sponte: (...) Toată lumea este hotărâtă să ... ei să nu se facă de râs, că e nebunie! S-au dus ăștia, șefii de galerie, peste ei, în vestiare…
Gigi Becali: A!

Teia Sponte: Le-am trimis și clar, știe, ăia ... știi!
Gigi Becali: Aha, aha, aha.

Teia Sponte: O! „Le rupem gâtul“ (râde), „Noi îl iubim pe domnul...“, de tine zicea, știi!

PRIETENI SPERAM SA NU FIE ADEVARAT ... SA NU VA FI VANDUT CIOBANULUI !!
Clau_Goool
Nu trebuie sa pui botul la toate balivernele acestea.

În atenția redacției cotidianului „Evenimentul Zilei”

În data de sâmbătă, 27.12.2008, în ediția electronică a cotidianului „Evenimentul Zilei” a apărut articolul intitulat „Fanii „șepcilor roșii“ au amenințat în numele lui Gigi!”. În legătură cu acest articol vă prezentăm o

Scrisoare deschisă,

Sau, de fapt, chiar un

Drept la replică

• Fidelitatea suporterilor „U”-iști pentru simbolul „Universității” și tot ce înseamnă el (onoare, respect, tradiție adevărată), precum și aversiunea fără compromisuri față de echipa feroviară și tot ce simbolizează ea (parvenitism, falsitate, lipsă de scrupule) au fost și sunt dovedite prin fapte de-a lungul timpului.

• Victoria echipei “Universității” Cluj împotriva celei din dealul Gruia în ultima etapă a ediției 2007/2008 a Ligii I ar fi însemnat nu doar șansa de a salva un sezon dezastruos, dar și îndeplinirea baremului.

• Intențiile radicale ale suporterilor „Universității” în caz de înfrângere în ultimul meci al campionatului au fost scandate cu orice ocazie începând cu nu mai puțin de patru etape înaintea partidei cu echipa din deal.

• Orice declarație privată a unor persoane publice impune verificarea veridicității celor afirmate înaintea lansării unui articol cu titlu „bomb㔠într-un ziar cu impact.

Primele trei puncte de mai sus argumentează faptul că ceea ce afirmați în articol nu este plauzibil. Mai pun sub semnul întrebării sinceritatea celor cuprinse în înregistrările din cazul „Valiza”. Oricum, participanții la dialogurile cu pricina sunt demni de pus sub semnul întrebării ei înșiși, din multe puncte de vedere.

Al patrulea punct este aplicabil doar în cazul unor publicații care, mai presus de scandal, prețuiesc ADEVĂRUL.

Spicuim din cuprinsul articolului în discuție:

...probabil ca să-i facă pe plac celui care le-a cumpărat „atașamentul“,...

Termenul „probabil” trebuia să se regăsească și în titlul articolului pentru a îndemna cititorii să gândească, nu să înghită pe nemestecate gălușca unor bucătari nepricepuți. Asta pentru c㠄probabil” nici Evenimentul Zilei nu a publicat un articol plin de supoziții sub un titlu deosebit de incriminant doar din pura dorință de a informa, ci a fost stimulat să o facă. Vă acordăm prezumpția de nevinovăție, până când un nou scandal gen „Monitorul” va face, „probabil”, lumină.

Suspiciunea că Gigi Becali le-a „donat“ bani unor lideri ai galeriei Universității Cluj este întărită de două interceptări telefonice...

„Suspiciunea” cui, domnilor Cojocaru și Șoica?! Ce om informat ar putea bănui că o galerie atât de pătimașă ca cea a „Universității” are nevoie de „donații” ca să militeze pentru un meci corect împotriva rivalei locale?

Acestea fiind spuse, ne declarăm indignați de ușurința cu care se publică materiale defăimătoare la adresa uneia dintre cele mai spectaculoase și inimoase galerii din țară Este vorba de etichete rușinoase puse, fără nici o verificare prealabilă a stării de fapt, unor oameni al căror respect tocmai l-ați pierdut.

Așteptăm dezmințirea care se impune și scuzele de rigoare, pentru a putea încheia „Cu respect,...”

Asociația „Șepcile Roșii”

Cluj Napoca, 29.12.2008

P.S. Această intervenție se adresează în principal celor cărora li se pare imposibil să poți iubi o echipă din suflet. Total dezinteresat. Că nu poți accepta să fii insultat în legătură cu ea. Că ai puterea și puritatea să spui tot ce nu îți convine. Că ești curat și nu ai obligații față de nimeni. Că ai coloană vertebrală și te poți uita în ochii oricui.

"U" este un simbol, este ceva de suflet. Dragostea noastră nu poate fi cumpărată nici de un Lex Luthor cu Ferrari, nici de un cioban cu Maybach. Suntem loviți din toate părțile, dar toate acestea ne fac să ieșim întăriți, întăriți în credință. "U" ESTE VIU, și prin noi va fi din ce în ce mai puternic.

Pentru noi "U" ESTE TOTUL, TOTUL ESTE "U"!

sursa: ucluj.ro
The Game
Chiar baliverne nu sunt, se vede clar discutia ... Sau si tu o sa-mi zici ca glumea?
Clau_Goool
Daca tu crezi tot ce iese din gura spurcatului aluia atunci e clar, nu esti cu nimic mai bun decat el...
Mirunik
Nu fi crizat cu el, tu de unde stii ca n-o chemat vreo 2 "lideri" ciobanu la el si le-o bagat citeva mii in buzunar? Evident ca nu s-o dus in mijlocul lor sa arunce cu banii in 5 mii de suporteri; evident ca aia doi-trei, daca exista, nu-s reprezentativi pentru suporterii lui U asa cum nici aia citiva "ai nostri", despre care circula, stii tu, zvonuri , nu-s reprezentativi pentru noi.
Clau_Goool
Nu`s crizat pe el draga nu-ti face probleme.
Pe mine ma enerveaza faptul ca unii ziaristi isi permit sa arunce asa usor cu noroi intr-un club de traditie ca si "U" si nu in ultimul caz acest cioban puturos care se crede bunicul pamantului.
N-am cum sa cred ca suporterii aceia care se dau asa mari rivali de moarte cu cei ai chefere-ului sau orice alt suporter al lui "U" ar fi recurs la astfel de gesturi tipic becaliene. Vreau sa spun ca ii cunosc pe multi dintre suporterii lui U care fac parte din galerie, iar acesti suporteri nu sunt aceia care dau cu caramizi in cap la oameni si care vin la stadion doar ca sa isi descarce trairile de adolescenti ratati, suporterii lui U sunt aceia care merg la stadion inca de pe vremea lui Ceasca.
E usor sa dai intr-un club fara dovezi clare, oierul zice ce vrea, mie nu imi e nimic clar din discutia aceea, dar ceea ce ramane in final este parerea proasta pe care si-a facut-o omul de rand...
Morpheuss
offtopic.gif

Clau, esti prea stresat, prietene. Ia-o usor.
Clau_Goool
Auzi ,baiete, vezi-ti de lungul nasului ca nu ti-a cerut tie nimeni parerea. Mi-am expus punctul de vedere, asa ca ai face bine sa te uiti in oglinda cand spui cuvantul stresat...
The Game
Are in totalitate dreptate Mirunik. Exact la aia ma refeream, te-ai grabit sa tragi concluzii si sa ataci ...
Morpheuss
Pai nici tie nu-ti cere nimeni parerea, dar insisti sa ti-o exprimi de fiecare data. Si, zau, nu e nevoie. icon_rolleyes.gif
Clau_Goool
Vlad, eu n-am tras concluzii pripite, era vorba de simplul fapt ca daca tu spui asta omul de rand ajunge sa creada ca toata galeria universitatii este una de oameni slabi care tanjeste dupa banii ciobanului. Dupa cum stii si tu, daca un tigan face tampenii in Italia, toti romanii suntem considerati tigani. Daca se spune ca vreo 2 au primit bani de la oier sa faca tam tam inainte de meci se va presupune ca toti suporterii lui U sunt niste sclavi ai oierului. Aici am vrut sa ajung...

@ Morpheuss : Avand in vedere ca eu sunt acela care a creat acest topic am dreptul sa imi exprim parerea cand vreau eu. Asa ca dupa cum ti-am mai spus vezi-ti de lungul nasului, nu esti in masura sa-mi spui tu mie ce sa fac si cum sa fac...
Mirunik
Off topic: te rog sa nu lovesti prea tare.
Nu prea esti in apele tale, hi mai bine la o bere, dau io, numai sa nu iesiti de pe forum invinetiti. Zi ca da. taverna.gif
Clau_Goool
Cornulet cu mac, tot offtopic, daca faci cinste cum sa nu. Hai sa ne traiesti... beerchug.gif
Cai Lun
Eu unul ii admir si ii venerez pe cei care inca mai cred...
Clau_Goool
Suporterii nu renunta, dar pentru echipa este foarte greu, deoarece sponorul principal a parasit barca, iar stadionul a fost demolat,
iar pana sa se vada minunea cu ochii legata de stadion mai este mult...
BoYkA
sa nu uitam ca sunt pana la urma fratii nostrii. Ne-au sustinut la bine si la greu.
"Pe casa poporului canta cucuveaua.
Dinamo si U dau muşeţel lu' Steaua"
Nexus
Da...ai dreptate Boyka, insa ieri m-am intalnit cu multi dinamovisti din Cluj care au participat la miting. Cel putin unde stau eu in oras toata lumea tine cu U si Dinamo.
Clau_Goool
Si am auzit ca au venit pentru aceasta manifestare si dinamovisti de la Bucuresti care sa sustina pe "U" in
acest demers al ei... Oricum o actiune emotionanta... Sa vedem daca va avea si replica acest mars...
Raikkonen
QUOTE(Clau_Goool @ 30 Jan 2009, 6:12) *
Suporterii nu renunta, dar pentru echipa este foarte greu, deoarece sponorul principal a parasit barca, iar stadionul a fost demolat,
iar pana sa se vada minunea cu ochii legata de stadion mai este mult...

Si ce mai faceai cu stadionul ala? In locul lor as fi multumit ca primaria construieste unul nou nout de 30.000 de locuri de la 0. Pai asta e suparare la ei?
Si nu cred ca e asa de mult pana o sa-si vada noul stadion, nu cat asteptam noi in niciun caz verystrange.gif.
Clau_Goool
Traim in Romania, se spun multe, se promit multe, niciodata nu se stie cand in locul
stadionului promis poate se va inalta un mall...
cainele_fcd
QUOTE(Raikkonen @ 30 Jan 2009, 17:07) *
Si ce mai faceai cu stadionul ala? In locul lor as fi multumit ca primaria construieste unul nou nout de 30.000 de locuri de la 0. Pai asta e suparare la ei?
Si nu cred ca e asa de mult pana o sa-si vada noul stadion, nu cat asteptam noi in niciun caz verystrange.gif.

Raikkonen, Crede-ma ca nu e vorba doar de stadion. La "U" situatia este grava, echipa a revenit consiliului local si astia nu vor sa dea bani la echipa. Arpi este principalul client politic al PD-L-ului, si cum PD-L-ul detine fraiele puterii acestui oras, pentru "U" prezentul este negru si cel mai grav e ca nici viitorul nu se intrevede a fi alb.
Raikkonen
Un club de fotbal nu poate sa apartina consiliului local, de la stat nu poti sa ai pretentii prea mari. Pana nu-l privatizeaza sa nu-si faca mari sperante. Exista oferte de preluare a clubului? Daca nu, asta e cu toate ca cineva tot ar vrea.
Stadionul din cate stiu nu e asa o mare problema, el apartine orasului ( de aia si pista aceea de atletism ) si nu lui FC Universitatea Cluj, deci ala indiferent de cine va cumpara clubul, nu le va apartine.
Eu zic ca stadionul va arata destul de bine, minus turnul ala iar pista de atletism nu era in interesul fotbalului dar al orasului care probabil ca organiza si alte evenimente acolo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.