Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Al saptelea
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > Glorii dinamoviste > Succese în alb-roșu
COSMIN C
Desi cu multe NUME in echipa, Dinamo rateaza sezonul 71-72, ocupand la final numai locul 7, desi avusese un start excelent. Acest esec pare sa-i ambitioneze pe dinamovisti si cu blazonul serios sifonat si cu un nou antrenor in persoana lui Nelu Nunweiller, se aliniaza la startul editiei 72-73.
Invingem acasa steaua, Brasovul, Craiova si ele pretendente la titlu, dar terminam turul pe locul 2 la un punct de steaua. Se anunta un retur de foc, mai ales ca intre locul 1 si locul 7 era o diferenta de numai 3 puncte. Duap prima etapa, in care invingem acasa Petrolul, Dinamo se instaleaza in fotoliul de lider. Urma meciul de la Craiova, cu oltenii hotarati sa obtina cununa de lauri, pierdem cu 1-0 si lupta se incinge si mai tare. Steaua cedeaza (nervos tongue.gif) si ramanem sa ne batem cu oltenii, pentru titlu, pana in ultima etapa a campionatului.
A fost vorba atunci de doua restante, noi jucam acasa cu CFR Cluj, Craiova se deplasa la Arad. Meciurile programate la aceeasi ora, Craiova se afla pe primul loc cu 39 de puncte, golaveraj 54-35, Dinamo pe 2 cu 37 de puncte, golaveraj 47-32. (se acordau 2 puncte la victorie).
Emotii fantastice, Craiova pierde cu 1-0 Dinamo catsiga cu 4-0, egalitate de puncte, si castigam titlul al golaveraj!
Un titlu castigat la amre lupta, un titlu intr-un an aniversar, 25 de la infiintarea clubului si mai ales un titlu obtinut cu un antrenor tanar, aflat in primul sau an de activitate: NELU NUNWEILLER.

Lotul folosit de antrenorii Nelu Nunweiller si Constantin Stefan

Portari: Mircea Constantinescu (10-0), Constantin Eftimescu (1-0), Adrian Ramureanu (8-0), Iosif Cavai (12-0)

Fundasi: Florin Cheran (16-0), Vasile Dobrau (27-0), Gabriel Sandu (28-0), Augustin Pax Deleanu (23-0), Nicolae Petre (10-0), Alexandru Satmareanu II (16-0), Vasile Cosma (6-1), Teodor Lucuta (5-0)

Mijlocasi: Mircea Stoenescu (8-1), Cornel Dinu ( 23-2), Ion Batacliu (3-0)

Atacanti: Mircea Lucescu (28-12), Radu Nunweiller VI ( 30-7), Florea Dumitrache (26-15), Florian Dumitrescu (26-5), Alexandru Moldovan (25-2), Viorel Salceanu (17-2), Doru Popescu (22-7), Ion Rosu (2-0), (atacanti).
COSMIN C
Mesajul de mai jos ii apartine lui IULIU, care, din cauza unor probleme tehnice nu poate posta.

Editia 1971-72 s-a terminat cu locul 7. A fost un campionat greu , Dumitrache a lipsit o jumatate de tur si tot returul. De asemenea Satmareanu II , adus de la Oradea s-a accidentat si a lipsit tot returul . Adaugati retragerea lui Nelu Nunweiller si...locul 7.
Campionatul 1972-73 a fost cel mai dramatic titlu din cate imi aduc eu aminte , o lupta cu Universitatea Craiova decisa in ultimele minute ale ultimului meci.
Noutati in lot n-au fost , de remarcat revenirea accidentatilor Dumitrache si Satmareanu II. De asemenea debutul lui Nelu Nunweiller ca antrenor principal , secundat de fostul jucator Stefan.
Asadar suntem lideri , dar avem de infruntat asaltul craiovenilor , de altfel o echipa excelenta. Nelu Nunweiller incearca un cuplu de atacanti Dumitrache - Doru Popescu , incercare nu prea reusita , Doru Popescu nu prea are nimic in comun cu fotbalul si in plus Mopsul trebuie sa-i creeze si lui ocazii. Pierdem meciul la Craiova si dupa aceea urmeaza un catastrofal 1-4 la Resita ( trei goluri am incasat de la un oarecare Dudu Georgescu , cat l-am injurat dupa acel meci , fara sa stiu ca numai dupa 6 luni va veni la Dinamo si va fi omul nostru de gol in urmatorii 10 ani ) si cu asta ne trezim pe locul 2. A urmat o cursa disperata dupa olteni. Doru Popescu e inlocuit cu Al. Moldovan si jocul echipei incepe sa arate a fotbal , roscovanul fiind un jucator excelent . In penultimul meci am crezut ca se alege praful , jucam la Farul Constanta , care mai era si amenintata de retrogradare ( ciudata repetare a istoriei din 1965 ) . A fost un adevarat razboi in teren , cu multi nervi , multe scene de kick-boxing , portarul Cavai a facut un meci mare si in final Dumitrache a marcat golul victoriei 1-0 si... avem inca sanse.
Inaintea ultimelor meciuri , de fapt doua restante , vremea aritmeticii. Pentru a iesi campioni trebuie sa invingem pe CFR CLUJ cu cel putin 3 goluri , dar mai trebuie ca oltenii sa piarda la Arad ! Nu e de mirare ca toti am venit pe Dinamo cu tranzistoare. Meciurile au fost programate la aceeasi ora , dar dupa cateva minute de joc la Bucuresti a inceput un adevarat potop si meciul s-a oprit pentru 10 minute , formandu-se astfel un decalaj fata de meciul de la Arad. ( contrar a ceea ce sustin oltenii pana astazi , nu Dinamo a aranjat ploaia , de altfel ca echipa a MAI relatiile cu Cel de Sus nu erau prea grozave ) . Dupa ploaie , pe un teren alunecos , tehnica lui Dumitrache , Al. Moldovan , Radu Nunweiller , Dinu si Lucescu si-a spus cuvantul , Dinamo marcheaza patru goluri spectaculoase ( doua Dumitrache , celelalte doua nu mai tin minte cine ) deci 4-0 dar inca nu e suficient si toti asteptam cu sufletul la gura si cu tranzistoarele la urechi. Spre cinstea ei Batrana Doamna din Arad si-a aparat corect sansele. UTA conduce cu 1-0 , ramane in 10 oameni dupa o eliminare , oltenii condusi de Oblemenco ataca cu disperare , noi aproape inghitim tranzistoarele si in minutul 80 crainicul anunta....sfarsitul meciului UTA - Universitatea Craiova 1-0 !!!! Pe teren toti s-au imbratisat , Radu Nunweiller , totdeauna muncitor , a alergat cu mingea de la centru pana in careul nostru pentru a se imbratisa cu portarul Cavai , iar noi , dupa potopul incasat ( tin minte ca n-am gasit adapost , am ramas in ploaie si aveam mare grija ... sa nu se ude tranzistorul ) si dupa marea incarcare nervoasa am avut 10 minute de sarbatoare pana cand a venit fluierul final si pe Dinamo , consfintind victoria cu 4-0 si al saptelea titlu !!!!
Cai Lun
Foarte, FOARTE interesanta povestirea lui Iuliu... cat se poate de captivanta... Deja te ia cu emotii cand citesti si astepti cu sufletul la gura sa vezi deznodamantul, chiar daca deja il stii...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.