red_dog997
May 12 2007, 01:57 PM
Vreau sa fac o comparatie intre acesti doi antrenori extraordinari. Vreau sa incep intai cu Ioan Andone.
Ioan Andone a venit la Dinamo intr-o perioada nu prea buna pentru Dinamo. Dinamo fusese terminata din toate punctele de vedere, dupa un campionat in care fusese infranta de 7 ori la rand, si terminase campionatul pe locul 6 la acea vreme, se punea chiar si problema ca Dinamo ar putea retrograda in Divizia B. Dinamo schimbase multi antrenori, pana ce, cei de la Dinamo au ajuns la Ioan Andone, antrenor la Sportul Studentesc pe atunci, iar el a fost "salvatorul lui Dinamo" deoarece salvase tot ceea ce mai putea salva din acel campionat terminat urat de tot pentru Dinamo, el a castigat Cupa Romaniei cu Dinamo, si astfel a obtinut un loc de Cupa UEFA cu Dinamo pentru ca Dinamo ca nu termine treaba si mai urat decat se putea. De atunci, Ioan Andone a inceput cu adevarat sa conteze in activitatea de antrenor in Romania. A urmat "dubla" cu Sahtior Donetk unde, Ioan Andone a improvizat cat a putut, o echipa care fusese destul de decimata de piata transferurilor, plecasera multi jucatori de la Dinamo, iar Ioan Andone era nevoit sa lucreze cu ceea ce avea, din acea generatie, faceau parte jucatori foarte buni, gen Barcauan, Alexa, Stoican, Marica, Petre sau Danciulescu si Niculescu. Dinamo a reusit sa treaca destul de usor de Sahtior, insa s-a impiedicat dupa aceea de Spartak Moscova, care a umilit pe Dinamo cu 4 la 0 in tur, si a pierdut cu Dinamo cu 1 la 3 intr-unul dintre cele mai frumoase meciurl pe care Dinamo le-a avut in ultimul deceniu, Andone a ajutat pe Dinamo sa fie foarte aproape de eliminarea lui Spartak, lucru care parea imposibil dupa un 4-0 in tur, cu un jucator pe nume Pijanovic aflat in mare forma, si care batuse pe Dinamo aproape de unul singur. Dinamo, cu Andone pe banca a facut dupa ce a fost eliminata din Europa ceea ce nimeni nu credea ca se poate pentru asa o echipa terminata din aproape toate punctele de vedere, adica, a realizat eventul, dupa o lupta lunga dusa impotriva Stelei, Dinamo a castigat titlul detasat, si a realizat eventul imediat dupa aceasta invingand Otelul Galati cu 2 la 0, imediat dupa aceasta ziarele de sport din Romania titrau un sec "Dinamo a luat tot!" spre bucuria tuturor dinamovistilor. Datorita lui Andone, Danciulescu a fost desemnat "jucatorul anului" in 2004, si acest lucru a facut suporterii dinamovisti si mai fericiti. Niciodata nu a fost seceta la Dinamo cu Ioan Andone pe banca, totul a decurs extraordinar de bine, mai bine decat se putea astepta oricine. A urmat sezonul 2005-2006, cand Steaua apeland la buzunarul gol al arbitrilor, a umplut buzunarele arbitrilor pentru a putea ajunge campioana, iar Dinamo a terminat sezonul pe locul 2 la un punct in spatele Stelei, titlul a fost castigat de Steaua in ultima etapa, acest titlu castigat de Steaua a insemnat o bataie de joc la adresa muncii lui Ioan Andone depuse la echipa Dinamo, si totodata o bataie de joc la adresa oricarui lucru care insemna "Dinamo", Ioan Andone a reusit, cumva sa se revanseze castigand Cupa Romaniei in fata celor de la Farul Constanta, dupa un gol al lui Stefan Grigorie in minutul 8 al acelei partide, si urmat de un meci inimaginabil de frumos. Dupa acest sezon, Ioan Andone a ajutat si cealalta jumatate a celui mai prolific cuplu de atacanti din Divizia A de pe atunci sa devina golgeterul Romaniei, pe Claudiu Niculescu, practic Ioan Andone este principalul vinovat pentru faptul ca N&D este asa de temut in fotbalul romanesc. Dupa ce Steaua a castigat titlul, Ioan Andone a primit liber la transferuri, a primit un buget destul de bun pentru asta, iar transferurile au inceput sa curga, a urmat un sezon destul de reusit pentru Dinamo in Cupa UEFA, cu meciuri fabuloase, in special Dinamo - Everton 5 - 1, si de aici au inceput sa curga toate superlativele presei pentru acest antrenor, si pentru Dinamo. Insa, nu s-a terminat asa de frumos pentru Dinamo in Europa, fiind furata de arbitrul in ultima secunda de joc a meciului Olimpique Marseille - Dinamo, Dinamo a parasit Europa cu fruntea sus. Toate bune si frumoase, pana cand apare Ioan Becali, acest monstru al fotbalului care era de la inceput impotriva lui Andone, desi Dinamo avea rezultate, Ioan Becali l-a dat afara ca pe un caine pe Andone, insa Andone nu a lasat capul plecat si a plecat la Omonia NIcosia una dintre adversarele lui Dinamo in Cupa UEFA, adversara care a dat destul de multe emotii lui Dinamo. De aici si pana la dezastru nu a mai fost decat un pas, Dinamo a terminat pe locul 3 in campionat, desi Andone a "predat" pe Dinamo urmatorilor antrenori pe locul 1, acesti antrenori au dus pe Dinamo pe locul 3, Florin Marin, a fost considerat principalul salvator al lui Dinamo in acel sezon, dinamovistii au inceput sa-l planga pe Andone, dar Andone nu mai putea face nimic de acum incolo, totul a inceput prost pentru Andone, si s-a terminat bine pentru acest mare antrenor, care si acum este in inimile adevaratilor suporteri dinamovisti.
Dupa sezonul 2005-2006, a urmat "revolutia" la Dinamo, revolutie care a fost posibila numai datorita plecarii lui Ioan Becali de la Dinamo. Dinamo cauta un antrenor cu experienta, tanar, si modest, si s-a orientat foarte bine, acest antrenor fiind Mircrea Rednic. Mircea Rednic a fost omul care dusese pe FC Vaslui in Liga I, si care dupa aceea o salvase si de la retrogradare, asta dand dovada dinainte ca Mircrea Rednic avea sa fie o alegere extraordinara. Rednic a inceput munca cu un lot decimat din toate punctele de vedere, atat psihic cat si fizic, toata munca care urma Rednic s-o depuna la Dinamo parea in zadar la inceput. Cu un foarte mare aport din partea conducerii, Mircea Rednic a inceput revolutia la Dinamo. A inceput sa promoveze jucatori tineri, a cumparat jucatori, a dat afara jucatori, a vandut jucatori, si astfel reusit sa obtina cheia succesului lui Dinamo. Toti oamenii din fotbal se gandeau ca Dinamo nu va prinde nici macar locul 3 in sezonul 2007-2008, insa Rednic le-a dovedit exact contrariul. Rednic s-a confruntat intai cu problema atacantilor la Dinamo, Dinamo avea 3 atacanti extroardinari, insa el voia altceva, el voia ca acesti 3 atacanti, Danciulescu, Niculescu si Ionel Ganea sa joace in sistemul rotatiei, iar de aici si pana la scandal nu a mai fost decat jumatate de pas, niciunuia dintre atacanti nu ii era prea bine pe postura de rezerva, dar Rednic stia ce face astfel incat, acesti 3 atacanti sunt primii 3 in clasamentul golgeterilor din Romania, chiar si la ora actuala, cat despre Ganea toata lumea stie ce s-a intamplat dupa aceea. Rednic a facut un lucru inimaginabil chiar si pentru cel mai optimist suporter Dinamovist, a castigat titlul in Romania cu 4 etape inainte de finalul sezonului 2007-2008 si a reusit sa joace cu Benfica in saisprezecimile de finala ale Cupei UEFA. Mircea Rednic a promovat tinere talente gen Radu Stefan, Adrian Ropotan sau Liviu Ganea, a reusit sa rezolve problema atacantilor la Dinamo, si acum, rezultatele le vedem si in prezent. Adversarele lui Dinamo se bat pentru locul 2 in campionat, si sunt privite de sus de Dinamo. Mircea Rednic&company au umilit Steaua si Rapid "dimineata, la pranz si seara" dupa cum spune Cristi Borcea, si nu s-a terminat inca totul, Rednic si-a prelungit contractul cu Dinamo pana in 2009, asta insemnand ca aventura lui Rednic la Dinamo continua...
Un om nu prea priceput la fotbal nu cred ca ar putea sa faca diferenta intre acesti doi mari antrenori, Ioan Andone si Mircea Rednic, de aceea am scris acest articol, ca sa hotarati voi, cine este mai bun, dintre acesti doi buni prieteni, fosti colegi, ambii fiind legati de acelasi lucru, de Dinamo!
dudu1961
May 12 2007, 02:16 PM
Toata recunostinta si admiratia mea pentru Andone __mai ales ca a jucat (ca si Rednic) pentru noi ____un bun antrenor , dar fara "printipii" ,adica nu a stiut sa fie mai dur cu actionarii sa-si impuna punctul de vedere si sa nu se lase calcat in picioare de neica nimeni numai pentru faptul ca are BANI ! Si atunci nu era numai becali mai era si nesimtoiu care avea si jucatorii (Claudiu , Moti , Grigorie , Alexa etc. ) , bine ca defapt erau jumate ,jumate impartiti . Andone cind a venit prima data la Dinamo atunci trebuia sa-si impuna in scris drepturile ___nu a stiut , si dovada am vazut cu toti ce s-a intimplat . Rednic are meritul de a fi stiut de la amicul sau cam ce se intimpla la Dinamo si asa si-a aparat spatele __si bravo lui bine a facut ! Nu stiu care e mai bun dintre ei l-am votat pe Rednic , tinind cont ca el si cu rapidul a cistigat campionatul , tot cu o echipa facuta la repezeala si se pare ca are talentul lui Lucescu sr. de a forma fotbalisti de clasa , pe cind Andone nu are rabdarea necesara pentru juniori .
COSMIN C
May 12 2007, 03:07 PM
Mare dilema. Andone vs Rednic. E dureros. Daca ar fi posibil mi i-as dori pe amandoi la Dinamo. Din pacate asa ceva pare imposibil. Cum imposibil a fost sa-i avem impreuna la Dinamo pe Mircea Lucescu si Cornel Dinu. Doua sabii intr-o teaca.
Daca Dinamo n-ar fi fost o adevarata scoala de antrenori nu ne-am mai fi pus asemenea intrebari. Sa speram ca traditia se va pastra si vom avea in continuare asemenea dileme. Imi amintesc, in urma cu cativa ani, chiar se comenta ca dinamovistii domina campionatul romanesc la capitolul antrenori. Andone vs Rednic. Probabil intr-o zi ne vom pune o alta intrebare: Rednic vs Sabau, sau Andone vs Multescu.
Vorbim despre oameni pentru care Dinamo a insemnat totul, a insemnat performanta, bucurii, poate si insuccese, dar a insemnat cu siguranta viata. Sunt in Romania antrenori care ar antrena la Dinamo si voluntar. Asta nu inteleg multi dintre noi. Sunt fostii nostri fotbalisti pentru care Dinamo inseamna totul. Asa au fost vremurile, au venit la Dinamo si au iesit la pensie, aici s-a consumat toata cariera lor, aici a fost viata lor, sa le pui la indoiala dragostea pentru Dinamo e.... Nici nu am cuvinte sa spun...
Ca Andone isi doreste sa se intoarca la Dinamo e clar. Cum naiba sa nu-ti doresti sa te intorci ACASA? Cum naiba sa nu suferi cand ai fost inlaturat asa cum ai fost inlaturat? Rednic a facut minuni la Dinamo. Si Andone a facut. Dar alta a fost conjuctura. Sa ne amintim cum a plecat Stoican. Sa ne amintim ca imediat dupa event a plecat si Barcauan cel inventat de Ando. Sa ne amintim ca dupa event fotbalistii dinamovisti l-au condus la aeroport pe Alexa care avusese un sezon perfect.
E usor sa arunci cu pietre. Vorbim de principiile lui Andone si il acuzam. Vorbim insa fara sa stim exact cum au stat lucrurile. Rednic la Dinamo a prins o alta conjuctura. Andone la Dinamo a prins vremea in care totul era de vanzare.
E un topic din care nu stiu ce va iesi. Sper doar sa se pastreze niste limite. Si, inainte de a arunca piatra spre unul sau spre altul, va rog sa va amintiti ce au facut Andone si Rednic pentru Dinamo.
Capirossi
May 12 2007, 03:39 PM
QUOTE(red_dog997 @ 12 May 2007, 14:57)

Dinamo fusese terminata din toate punctele de vedere, dupa un campionat in care fusese infranta de 7 ori la rand
Mi-a placut postarea ta, dar... because Dinamo is "solid like a rock", nu poate fi infranta. Invinsa, da, cateodata.
Cai Lun
May 12 2007, 07:22 PM
Dupa parerea mea, topicul e neinspirat si vine intr-un moment nepotrivit. E adevarat ca e un subiect de dezbatut, dar parca nu acum... in fine.
red_dog997
May 12 2007, 07:40 PM
Nu stiu ce sa zic, eu asteptam sa fac articolul asta de la inceputul campionatului, si acum, ca s-a terminat campionatul nu puteam sa mai astept inca... 1 an, tocmai de asta am si spus ca aventura lui Rednic continua la Dinamo, si, poate anul viitor, sau poate si mai repede o sa avem o alta parere despre ce am scris eu aici. Sincer sa fiu, ma asteptam la diferite opinii impotriva... chiar de la inceputul campionatului imi doream sa postez un astfel de articol, insa mai gandeam si la faptul ca Rednic s-ar putea sa nu mai continue la Dinamo, sau ca Rednic nu va face nici o performanta cu Dinamo, amintiti-va la ce va gandeati atunci cand a venit Rednic la Dinamo, va gandeati cumva ca Rednic va castiga campionatul cu 4 runde inainte de final ? Sau ca va bate pe Steaua si pe Rapid in asemenea hal, sincer, eu nu ma gandeam, si trebuia sa gasim pe cineva care sa fie macar aproape de valoarea lui Andone pentru a se putea compara cu el, si uite, ca l-am gasit, acest om este Rednic, desi anul trecut pe timpul acesta nici 1% dintre dinamovisti nu s-ar fi gandit ca Rednic, ca antrenor poate macar sa egaleze vreo performanta a lui Andone.
mihaiul90
May 12 2007, 08:34 PM
La ora actuala nu pot face diferenta intre ei. Daca Rednic va mai ramane cativa ani la Dinamo si va mai castiga trofeuri atunci as putea spune ca este mai bun decat Andone, insa deocamdata Andone a castigat 5 trofeuri in 3 ani, Rednic 1 trofeu intr-un an plus calificarea in primavara europeana si umilirea totala a rivalelor. E greu sa le pun intr-o balanta, ambii au facut lucruri superbe pentru Dinamo, Mircea Rednic ar putea fi mai bun decat Andone daca va mai ramane si va continua in stilul de anul asta cu performanta. Dar poate nici atunci nu am putea spune ca este mai bun decat Andone, fiindca Falcosul, dupa cum spunea si Cosmin, a prins vremea cand Dinamo era taraba si vindea tot, la Rednic se pare ca lucrurile stau altfel, speram noi.
Ce mai pot spune despre ei este ca ambii sunt 2 super-antrenori, cei mai buni antrenori romani la ora actuala cu siguranta !
Florin_Dinamo
May 12 2007, 08:49 PM
Nu imi place ca ziceti ca steaua a castigat in 2004-2005 titlul cu ajutorul arbitrilor. Ne-a batut pe noi atat in Groapa, cat si in ghencea, asadar a castigat meritat titlul. Sa nu uitam ca si Ando, cand a luat eventul a beneficiat de "mici erori" de arbitraj. Penalty-uri, date uneori aiurea, golul cu fanta de lumina de la Timisoara, etc. Una peste alta, nu cred ca nici noi, si nici atat steaua, nu ar trebui sa ne legam atat de mult de arbitraje.Am fost si avantajati, si dezavantajati, cel putin din 2000, de cand ma uit eu la fotbal. Mai mult decat atat, daca si noi punem esecurile pe sema arbitrilor, cu ce ne mai deosebim de ceilalti?
mihaiul90
May 12 2007, 08:52 PM

Hai ma Florine ca ma dezamagesti ? Cum adica au castigat meritat titlul ? Lasa ca ne-au batut asta e, dar ai uitat ce blaturi au facut pe final de campionat ca sa reuseasca sa ia titlul la 1 punct diferenta ?
Capirossi
May 12 2007, 08:53 PM
Cu palmaresul ?
hunter
May 12 2007, 09:07 PM
QUOTE(Florin_Dinamo @ 12 May 2007, 21:49)

Nu imi place ca ziceti ca steaua a castigat in 2004-2005 titlul cu ajutorul arbitrilor. Sa nu uitam ca si Ando, cand a luat eventul a beneficiat de "mici erori" de arbitraj. Penalty-uri, date uneori aiurea, golul cu fanta de lumina de la Timisoara, etc.
pai nu a zis nimeni ca a fost cu ajutorul arbitrilor..a fost titlul lui olaroiu,chiar daca atunci nu era inca in ghencea
cat despre fanta de lumina de la timisoara ,nu a fost offside atunci,dar ca de obicei ziaristii cand e ceva controversat si are legatura cu Dinamo...
in ceea ce priveste comparatia dintre antrenorii Andone si Rednic,l-a prefera totusi pe nea Mircea,pentru ca nu cred ca mai rezista inima mea sa mai vada stilul ala dezorganizat de joc si goluri date pe final de meci
Florin_Dinamo
May 12 2007, 09:14 PM
QUOTE(mihaiul90 @ 12 May 2007, 21:52)

Hai ma Florine ca ma dezamagesti ? Cum adica au castigat meritat titlul ? Lasa ca ne-au batut asta e, dar ai uitat ce blaturi au facut pe final de campionat ca sa reuseasca sa ia titlul la 1 punct diferenta ?

Cu parere de rau, spun ca nici noi nu suntem usa de biserica. Am luat titlul in 2000, desi aveam o echipa... de ne-a batut si polonia Varsovia. Cred ca daca ar juca un meci, Dinamo 2007 contra Dinamo 2000, ar castiga Dinamo 2007 cu 5-0. La pauza 3-0.
On topic: Mircea Rednic e preferatul meu. Ma bucur ca a ajuns la Dinamo. Desi a castigat titlul, la fel ca si Andone, a reusit o victorie in Ghencea, si inca ce victorie... o victorie care pentru mine face cat 3 campionate.
paddy
May 12 2007, 09:38 PM
Andone....
E genul de om care linge unde scuipa si cind are timp mai da si cu bidineaua...in rest un antrenor bunicel, un dinamovist get beget si cam atit.....
Rednic...
Genul de om razbunator, arogant si "profesionist" cind are el chef, ca hobby, ii place sa pupe steaguri si sa faca dedicatii rivalilor....un antrenor care a stat la cutie si cind a avut ocazia a muscat din pacate a fost mereu a doua varianta.
Pe plan intern sunt buni, extern, varza, dezavantaj suporterii dinamovisti care inca mai spera o calificare pe "barba" noastra in grupele Ligii Campionilor sau sa mai jucam ca in vremurile bune o semifinala a cupei UEFA (cupa cupelor).......
Acum aveti dezlegare sa dati cu pietre ....
red_dog_rahova
May 12 2007, 09:47 PM
Prefer Rednic...
hunter
May 12 2007, 10:46 PM
QUOTE(Florin_Dinamo @ 12 May 2007, 22:14)

Cred ca daca ar juca un meci, Dinamo 2007 contra Dinamo 2000, ar castiga Dinamo 2007 cu 5-0. La pauza 3-0.
eu nu cred...facuse in 2000 mister Dinu o echipa extraordinara cu Lupescu,Mutu,M.Niculae,Contra,Fl.Petre si multi altii
red_dog997
May 12 2007, 10:47 PM
Dupa cum v-am spus, ambii sunt antrenori extraordinari, unul dintre voi ati avut dreptate, Rednic poate sa-l egaleze totusi pe Andone daca mai ramane antrenor la Dinamo si castiga macar atatea trofee cate a castigat Andone la carma lui Dinamo, deci, deocamdata balanta e in favoarea lui Andone, insa, incetul cu incetul balanta isi intoarce acul spre cealalta parte a ei, adica spre Rednic, deoarece Rednic e momentan antrenorul lui Dinamo. Eu, aici nu am deschis Topicul ca sa faceti diferenta intre palmaresul lui Andone si cel al lui Rednic, ci, pur si simplu ca sa va dati cu parerea in privinta faptului care este antrenor mai bun, aici nu vorbim de palmares, aici vorbim de antrenor in general, asa cum putem si despre un jucator ca este mai bun decat alt jucator aici vorbim despre care este antrenor mai bun, fara sa ne uitam la palmares. Sper ca ati inteles ceea ce spun eu aici, si sunt sigur ca asta faceti, deci, nu luati in considerare palmaresul, pentru ca nu conteaza palmaresul aici, ci valoarea individuala a antrenorului despre care vorbiti.
rainman70
May 13 2007, 07:21 AM
Imi aduc aminte de o declaratie de a lui Andone ,din vremea in care antrena la U Cluj, prin "94-95" ,dupa un 1-1 la la Cluj si care suna cam asa:" Imi este rusine ca am jucat la un club ca Dinamo". Asta ca sa nu mai pun la socoteala declaratia lui de acum 2-3 saptamani cand spunea ca ar fi mandru sa o antreneze pe stOAIA. asa ca eu unul il prefer pe Rednic.
cpc
May 13 2007, 07:35 AM
din cate stiam eu valoarea individuala a unui antrenor este data de palmares...asta conteaza cel mai mult, rezultatele, caci fara ele esti dat afara de oriunde indiferent de alte calitati pe care le ai....deci nu prea vad cum le putem separa.
nu cred ca este corect sa vorbim de stilul sau caracterul fiecarui antrenor...normal sa fie diferit...important e ca toate aceste trasaturi (razbunator, lingau??? cum s-a spus) sa te ajute sa obtii rezultate...nu cred ca ne dorim cel mai charismatic, "Brad Pitt" antrenor, care stie sa vorbeasca cu toata lumea...si la palmares ZERO.
Andone a reusit rezultatele de exceptie intr-o perioada grea (tot respectul!)...acum sa-l vedem pe Rednic cum continua ce a inceput.
P.S. Am votat cu Rednic - pentru acest an de exceptie!!!
POOL
May 13 2007, 09:02 AM
Deocamdata Rednic se arata mai bun in performante decat Andone, sa vedem cat va dura acest lucru.
cosmin targoviste
May 13 2007, 09:16 AM
Bai frate ati innebunit????Pe bune de sunteti sanatosi....Cum puteti sa faceti o astfel de comparatie....??? Nu uitai ce a facut Ando pentru Dinamo si nea Mircea la fel....Eu zic ca amandoi ar trebui apreciati...Florine ia zi repede tu cand a luat Dinamo in 2004 titlul nu erai in culmea fericirii???Eu da si il apreciez mult pe nea Ando...Dar sa nu uitam ce a reusit si Rednic anul asta....FORZA Dinamo!
super dog female
May 13 2007, 09:18 AM
Il respect pe Andone pentru ce a reusit la Dinamo, insa parerea mea este ca Rednic este mai decis, mai ambitios , mai orgolios chiar mai "rau".Am votat pentru Rednic pentru ca ceea ce a reusit anul acesta cu jucatori tineri, cu o echipa "incropita" , jucatori luati pe sume mici, reprezinta intr-adevar o mare performanta.Drumul pe care a plecat Rednic este foarte bun si dupa cum spunea cineva , bataile administrate rivalelor anul acesta conteaza foarte mult.Avem nevoie de un antrenor cu o personalitate puternica si care-si doreste performanta la Dinamo.Sa nu uitam ca Rednic si-a dorit foarte mult sa antreneze Dinamo si nu s-a uitat la bani cand a venit la noi (lucru cred eu foarte important).Astept cu nerabdare ca echipa sa aiba cat mai multe realizari alaturi de Rednic
rew
May 13 2007, 09:43 AM
Dintre cei 2 il prefer pe ... Cornel Dinu, chiar daca tin cu Dinamo tocmai din cauza Jucatorilor Rednic si Andone. Strict dintre cei 2, ca antrenor il prefer pe Andone.
PS: singura prostie mai mare decit aia ca steaua a cistigat pe merit in 2005 e aia ca mendy are tehnica exceptionala, de acelasi autor.
radu
May 13 2007, 10:14 AM
"prea egali"???!!!!! cum vine asta? In fine, topicul asta mi se pare total aiurea. Hai sa jucam fotbal si prin Europa si mai discutam..... De ce nu i-am compara si cu Lucescu (un event, un sfert de CCE si o semifinala de CCE)?
Florin_Dinamo
May 13 2007, 10:25 AM
QUOTE(cosmin targoviste @ 13 May 2007, 10:16)

i...Florine ia zi repede tu cand a luat Dinamo in 2004 titlul nu erai in culmea fericirii??
In culmea fericirii am fost cand am batut pe steaua cu 4-2.
marcher
May 13 2007, 05:52 PM
Andone era mai capcaun, mai fixist, nu pot uita cum l-a tratat pe vladut munteanu. Si parca era si ghinionist.
Rednic pare mai deschis spre nou si tinerete, mai inspirat si mai bulanos.
gavros
May 13 2007, 07:47 PM
Daca ar fi sa ne luam dopa performante, clar Rednic e peste Andone, dar sunt la fel de buni amandoi
Mike_GUTM
May 13 2007, 08:07 PM
e un pic fortat poll'ul asta, dar in acelasi timp interesant. Rednic a avut un an senzational cu Dinamo, dar poate cel mai mare merit al lui in sezonul asta e ca a construit o echipa capabila de performante, a format o familie (din mers, cu jucatori ieftini). nu trebuie uitata nici contributia lui Ioan Andone. echipa din 03/04 a fost una foarte frumoasa, si el a stiut sa instruiasca jucatorii (chiar daca pe multi nu mai avea ce sa ii invete). in concluzie votul meu este 50%-50%. amandoi sunt "copii" lui Lucescu si deci au stiut si stiu sa'si faca meseria foarte bine.
SeBiNhO
May 13 2007, 08:43 PM
Amandoi sunt niste antrenori exceptionali. Imi pare rau ca Andone nu mai e la Dinamo, dar fericit ca nea Mircea este. Fara el nu ajungea Dinamo aici unde este, si sa speram ca ne va duce in grupe si ca ne va face campioni 2 ani de-acum incolo cat mai sta la Dinamo :))
Siegfried
May 14 2007, 01:27 PM
E greu sa alegi intre cei doi... Si Ando a castigat titlul, Rednic se detaseaza prin primavara europeana. Desi, daca mai tineti minte dubla cu Spartak Moscova, doar ghinionul si Delwarte au facut sa nu ne calificam si atunci...
Dar mai interesanta mi se pare comparatia Dinamo 2000 vs Dinamo 2007.
In 2000 am avut jumatate de sezon pe Mutu... Si in 99 pe Mutu si Contra, care la acea vreme era un jucator fenomenal, dupa cum a demonstrat...
Mai era si Niculae. Mai era Hîldan.
Acum, dupa mine, avem aparare mai buna ca in 2000. Mijloc si atac parca erau mai tari atunci... si ma gandesc mai ales la Mutu si Niculae (care era in forma pe vremea aia). Tin minte ca in al doilea sezon al sau la Dinamo, Mutu a dat aproape 20 de goluri in jumatate de sezon...
Florin_Bogdan
May 14 2007, 04:12 PM
Ando a semnat cu Cluj!
Fostul antrenor dinamovist Ioan Andone va antrena în sezonul viitor CFR Cluj. După ce clujenii au fost învinși de Steaua și Dinamo, și au pierdut locul 2, Cristiano Bergodi va părăsi gruparea din Gruia la vară. De remarcat că fostul tehnician al cîinilor a parafat înțelegerea cu CFR abia după ce Mircea Rednic și-a prelungit contractul cu Dinamo, pe încă doi ani.
3 ani a antrenat Andone în Ștefan cel Mare
3 Cupe a cîștigat ca tehnician al cîinilor (2003. 2004, 2005)
1 campionat (2004)
Sincer , performantele lui Rednic sunt peste a le lui Ando.. dar il am si pe ando la suflet :D
red_dogvitan
May 14 2007, 06:16 PM
Dintre cei doi n-as alege pe nici unul dintre ei dar s-a vazut ca Ioan Andone a demonstrat ca e un mare dinamovist si iubeste acest club avand oferte in trecut chiar si de la Stoaia unde a refuzat sa se mai duca in Ghena ca antrenor si inca ceva Ioan Andone a semnat contractul cu Cfr dupa ce Rednic si-a prelungit contractul cu Dinamo ceea ce demonstreaza multe lucruri!!!! CAMPIONII DANSEAZA CAMPIONII SE DISTREAZA!!!!
mihaiul90
May 14 2007, 06:50 PM
Ioan Andone, esti antrenorul meu preferat, dar imi va face o placere teribila sa te invingem in campionat
Click to view attachment
edy
May 14 2007, 09:18 PM
Mircea Redic....
Am un respect imens pentru tot ceea ce a facut Andone la Dinamo , dar Rednic e cu o clasa peste el in ceea ce priveste antrenoriatul

.
Forza Dinamo ! Sper sa va vad in sfarsit in UCL

!
dinamodgirl
May 15 2007, 07:22 PM
Cu tot respectul pt. Ando il aleg pe Rednic, care e un antrenor mai bun decat el!
red_dog997
May 19 2007, 01:03 PM
Eu inca nu ma pot decide care este mai bun dintre acesti doi antrenori, oricum, din punct de vedere al palmaresului Andone ete peste Rednic, dar din punct de vedere tactic, al jocului, si al luptei din teren, Rednic se descurca mai bine. Rednic mai are inca timp sa demonstreze multe, a demonstrat deja de foarte multe ori ca el este cel mai bun, si a trecut o multime de examene puse la cale de oamenii din fotbal. Cred ca Rednic este mai bun, totusi, pe Andone nu pot sa-l uit.
Clau_Goool
May 23 2007, 03:09 PM
QUOTE(hunter @ 12 May 2007, 23:46)

eu nu cred...facuse in 2000 mister Dinu o echipa extraordinara cu Lupescu,Mutu,M.Niculae,Contra,Fl.Petre si multi altii
Sa nu il uitam din aceasta enumeratie pe Catalin Hîldan... Unicul Capitan ... stiu ca ai zis multi altii, dar Cata merita sa aiba si el numele pomenit in aceasta lista magnifica din anul 2000.
red_dog997
May 24 2007, 02:51 PM
Sunt un adept al zicalei "Cand voi se cearta al treilea castiga" de aceea cred ca,Cornel Dinu este peste ei.
POOL
May 24 2007, 02:56 PM
QUOTE(red_dog997 @ 19 May 2007, 14:03)

Eu inca nu ma pot decide care este mai bun dintre acesti doi antrenori, oricum, din punct de vedere al palmaresului Andone ete peste Rednic, dar din punct de vedere tactic, al jocului, si al luptei din teren, Rednic se descurca mai bine. Rednic mai are inca timp sa demonstreze multe, a demonstrat deja de foarte multe ori ca el este cel mai bun, si a trecut o multime de examene puse la cale de oamenii din fotbal. Cred ca Rednic este mai bun, totusi, pe Andone nu pot sa-l uit.
Poi Rednic inca nu a stat 3 ani la Dinamo. Stai sa vedem ce ne rezerva viitorul. Pana acum Rednic a facut un sezon remarcabil cu o echipa la inceput carpita.
dudu1961
May 24 2007, 03:24 PM
Da ai dreptate @red_dog997 ___vede perfect jocul , vede jucatori care si cum ar trebuii sa evolueze unde au gresi etc. dar ....Maestrul _pentru ca pentru mine asta este nu mai este la prima tinerete . Dinamo ar trebuii sa-l plateasca numai sa mai stea pe linga echipa asa din cind in cind si sa dea sfaturi celor tinerii ___dar fara istorie si filosofie .
red_dog997
May 26 2007, 11:20 AM
Pun pariu ca nu o singura data Ioan Andone si Mircea Rednic au luat sfaturi pretioase de la Cornel Dinu, unele poate ca au fost chiar decisive in jocul echipei, schimbari, si cred ca Cornel Dinu nu face treaba doar sa stea pe langa echipa si sa dea sfaturi din cand in cand, pentru el, locul sau nu este pe marginea unei echipe, si in mijlocul ei. Cred ca, Cornel Dinu ar trebui sa se apuce sa antreneze din nou, sa ia o echipa mica si sa o formeze, si sa continue in continuare sa ii dea sfaturi de pe margine lui Mircea Rednic pentru ca sunt sigur ca a facut de multe ori lucrul acesta. Si, daca Dinamo va pati ca Mircea Rednic sa plece, sau sa fie dat afara cumva, ceea ce in momentul de fata mi se pare imposibil, cred ca, Cornel Dinu ar trebui s-o ia pe Dinamo, asta mai ales pentru ca Ioan Andone s-a dus ca antrenor la CFR Cluj. Dinamo cunoaste multe lucruri frumoase cu acesti antrenori, Mircea Rednic, Ioan Andone, Cornel Dinu au dominat fotbalul dinamovist de dupa revolutie, practic, aceasta e era lor, si, Dinamo va incepe o noua era doar atunci cand un jucator din locul actual va antrena Dinamo (ma refer aici in special la Niculescu si Danciulescu, care isi vor termina cariera in cel putin 5-6 ani, si ar putea sa antreneze pe Dinamo dupa ce se vr retrage din activitatea lor de fotbalisti).
Dumi-DC
Jun 2 2007, 05:17 PM
Ceea ce a reusit nea Mircea in acest an,putini antrenori din lume ar putea reusi!!,sa-ti plece o intreaga echipa,sa aduci jucatori necunoscuti,sa risti cu tineri si cu toate astea sa iesi din cea mai grea grupa din UEFA,sa-ti umilesti adversarele si sa castigi la pas campionatul e unic,sunteti cu adevarat un mare antrenor domnule Rednic
Pe Andone si Dinu ii respect mult si le multumesc pt ce au facut ca jucatori pt Dinamo,dar ca antrenori am cateva obiectii,daca la domnul Dinu ma deranjeaza doar obsesia de a juca cu 3 fundasi in spate si incapatanarea de a da la o parte jucatorii tehnici la domnul Andone gasesc ca a facut multe erori cat a fost antrenor la Dinamo,in primul rand nu pot uita ca atunci cand echipa mergea prost singura idee tactica era introducerea lui Baltoi,apoi enervant era faptul ca pe Plesan il folosea mereu mijlocas defensiv desi e evident pentru oricine ca Plesan este predispus jocului ofensiv si nu celui defensiv,de asemenea Dauda daduse randament la Craiova ca fundas dreapta iar domnul Andone l-a bagat numai fundas central,lucru dezastros pt echipa,domnul Andone avea de altfel probleme cu jucatorii straini atat Dauda cat si Diop stand martori in acest caz.Tot domnul Andone insista cu folosirea lui Radu Stefan ca fundas stanga desi acesta juca excelent la Dinamo 2 ca fundas central, lucru bine observat de Mircea Rednic,de asemnea tactica in timpul domnului Andone era una defectuoasa deoarece se insista cu mingi multe spre partea dreapta unde evolua Florentin Petre,lucru care insemna automat doua mari minusuri,odata se aglomera acea zona de teren,si doi Florentin Petre era predispus la pierderea mingilor mai ales in meciurile din cupele europene cand datorita gabaritului sau nu putea face fata adversarului,doua bune exemple in acest sens putand fi partidele cu Partizan Belgrad si Heerenven in care Dinamo fiind nevoita sa inscrie, a atacat excesiv pe partea dreapta si s-au pierdut aproape toate mingile
rednorth
Jun 2 2007, 05:26 PM
Andone nu poate fi comparat cu Rednic.
Intre ei a fost diferenta de lot, conjunctura la care au ajuns la Dinamo, lot, actionari, Becali, jucatori plafonati, agentu' 007 etc.
De remarcat ca ambii au realizat lucruri unice;Andone a ajuns la o echipa in vrie, scufundata, aflata pe fundul prapastiei;a si continuat agentu cu vreo 3 meciuri pierdute, dar a adus Cupa iar apoi a reusit eventul;a creat un grup puternic, a patruns in grupele Uefa, plus alte cateva meciuri memorabile, Sahtior, Everton etc.
Atunci cand nu i s-a mai dat credit iar echipa a fost lovita din interior, in capitanul ei, Petre si antrenor, plus revenirea unor jucatori plafonati, copii de-ai actionarilor, totul s-a dus de rapa;cu el la timona, mai mult ca sigur am fi castigat si campionatul 2005;cred ca daca ramanea si Sapaliga, tot il castigam.
De rednic este de prisos in a mai adauga ceva fata de ce au spus altii;un singur lucru as vrea sa remarc:linistea din cadrul echipei manageriale si stoparea exodului de jucatori, lucru de care Andone nu a beneficiat.
Sansa lui Rednic au fost performantele stelei , care au ambitionat panaramele noastre de actionari.
dudu1961
Jun 2 2007, 06:55 PM
Dupa parerea mea singura greseala a lui Ando a fost ca nu a stiut sa-si impuna punctul de vedere de la inceput ,cind insfirsit a facut-o a fost prea tirziu !
NoLimit
Jul 19 2007, 01:32 PM
Cu Andone in frunte Dinamo a realizat multe reusite si multe bucurii pentru noi suporterii. Dar , sper ca anu acesta Cu Profesorul Rednic sa reusim Calificarea in Grupele Ligii Campionilor atunci el , nea Mircea, ne-ar aduce bucuria bucuriilor ...
Pana atunci eu cred ca Andone a facut mai multe pentru Dinamo
VargVikernes
Jul 20 2007, 08:33 AM
Din punctul meu de vedere e clar ca Rednic este ca antrenor peste Andone. Avem un joc sigur si in acelasi timp ofensiv, ceva ce nu am mai vazut la Dinamo (nici nu sunt prea batran). Daca m-ar interesa caracterul omului poate as zice ca Andone e mai sufletist, dar asta pentru un antrenor poate fi considerat chiar un minus.
Acum avem cea mai buna echipa din 93 pana acum.
PS : stOAIA a castigat pe blaturi ultimele campionate
rrrr
Jul 30 2007, 04:11 PM
Doi antrenori , aceasi generatie, aceeasi scoala.
Nu prea poti face diferenta intre ei.
Rednic a castigat titlul cu doua echipe diferte, insa n-a reusit sa stea mai mult de doi ani la o echipa.
Andone ca a tinut Dinamo cu trofee intr-o perioada in care in fiecare iarna se schimba cate o jumatate de echipa
In europa niste fricosi amandoi.
Una peste alta sper ca oricare dintre ei sa depaseasca rezultatele "mentorului" lor , cu Dinamo, in Europa.
dudu1961
Oct 30 2007, 12:33 PM
Mihnea , baiatul lui Ando , intrebat de un ziarist cu ce echipa tine :Clujul normal , acolo unde antreneaza tata!
Hai zii !
Dinamo , binenteles !
cosmin targoviste
Oct 30 2007, 03:36 PM
Din punct de vedere al antrenoratului prorpiu zis,cei doi sunt cam egali,pe alocuri mai bun Ando.Insa din punct de vedere al caracterului.....15-0 avantaj Ando.
Leaveyou
Oct 30 2007, 05:48 PM
La ce ne ajută dacă aflăm ?
COSMIN C
Oct 30 2007, 06:12 PM
"- Ce echipa simpatizezi?
- Tin cu CFR, ca e tata acolo. De fapt, tin cu tata si cu formatia pe care o antreneaza.
- Hai! Serios acum.
- Bine. Cu Dinamo, dar s-a stricat atmosfera cu oamenii de acolo. De-aia a plecat si tata.
- Pe stadion mergi des?
- Am mai fost la cateva meciuri. Dar ai vazut si tu. La meciul cu Poli Timisoara au fost doar 5.000 de spectatori. E putin pentru o echipa ca Dinamo. "
Asta a fost dialogul de care vorbeste Dudu.