Help - Search - Members - Calendar
Full Version: "CĂźinii roÂșii" sau "spartani"?
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > DinamoMania Cafe
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
corps
`CAINII ROSII` fara discutie!
dar sa pastram strigatul de lupta ca e tare cool
augh augh augh doglaugh.gif - ce-mi place!!!
Clau_Goool
Caine am fost si voi fi cat voi trai! De altfel n-am cum sa fiu spartan, mai degraba sunt nepot de-al lui Decebal asa ca ma dau cu dacii. Traiasca cainii rosii!!!
Ratacitu
Pe mine ma lasa rece!

N-am suferit nici o data Numele de Ciinii Rosii!

Provenientza ei e ambigua. Eu tin minte ca lui Alexandru Moldovan avind parul rosu si fiind rau ii zicea Ciine Rosu. Atii zic ca mai vine si de la partea de Unirea Tricolor care era echipa Evreilor.

Pt mine or oi or ciini tot in deridere a fost spus initzial.

In fine

In ceea ce priveste Spartanii, de unde si pina unde. A zis Borcea un cuvint si acum gata suntem Spartani?

Asa ca prefer pur si simplu DINAMOVISTI!

beerchug.gif
cane loco
QUOTE(nubi1 @ 4 May 2007, 9:46) *
Ma fratilor... filmul 300 a fost facut dupa benzi desenate. Strigatul de lupta este inventat. Spartani au fost orice numai homosexuali nu. Daca vrei homosexuali du-te in Atena...
Astea sunt niste clarificari pentru diversii care spun ca aia aleargau in chiloti, ca erau homosexuali. Ca benzile desenate au fost inspirate la randul lor din realitate e cu totul altceva. Dar filmul trebuie privit ca un fel de Spiderman sau Superman.
Iar oftica steloilor, cioroilor sau aekicilor nu face decat sa ne bucure.

Nu ai dreptate deloc la faza cu spartani, intradevar atenienii erau cei mai mari poponari din Grecia antica, dar si soldatei astia in chilotei din cauza regimului de viata cazon, de la atata camaraderie de arme ajungeau sa isi bage ,,sulita'' unul la altul in fund.Pana si in manualele de istorie universala mai vechi aparea treaba asta legata de homosexualitatea acestor obsedati de razboi.Nu cred ca are rost sa mai aburim o chestie atat de evidenta ca asta demonstrata de atatia istorici.In primul rand noi Romanii si in special Dinamovistii avem cu ce ne mandri in istoria antica a Romaniei(istoria adevarata a Daciei de dinainte de venirea romei pe aici dupa jaf si cuceriri), asa ca supranumele de Cainii Rosii sau Alb-Rosii se potriveste de minune, nemaispunand ca aceste doua culori(Alb-Rosu) aveau o semnificatie speciala pentru Daci(traditia Martisorului etc).
kelly
de 59 de ani avem porecla de cainii rosii!!!nu o putem schimba ..

OLE OLA Dinamo E VIATA MEA!!!!!!!!
matador
sa transformam augh in hau.... sincer cand am auzit prima data acest strigat l-am confundat cu englezescul woof...asa ca hai sa transformam urletul unor barbari in latratul celui mai nobil animal
Ashtray
Inteleg ca noi suntem 'Cainii Rosii', insa asta nu ne da dreptul sa injosim spartanii. In nici un caz nu au fost barbari. Nici vorba.Erau doar razboinici. Daca ei ar fi fost barbari, restul lumii (in afara de orasele-stat grecesti) ar fi trebuit sa fie oameni de Neanderthal. Ca sa spui asa ceva, iti trebuie un dram de ... incultura.
Si augh! augh augh nu e un urlet. E un strigat de lupta. Care, de altfel a fost inventat de Frank Miller. Spartanii nu au strigat asa niciodata.
Sezran
ba au fost barbari. niste handicapati mental. niste nenorociti comparabili cu cele mai goaznice organizatii din istoria omenirii. din fericire pentru noi nu au ramas decit povestile din ei iar lumea urmeaza idealurile atenei. oricum nu asta e tema topicului. daca vreti o discutie atena vs. sparta, mutati-va la sectiunea corespunzatoare.
cane loco
Bine zis Sezran.
LoLzzz
Red Dog ... dude evillaugh1.gif
matador
QUOTE(Ashtray @ 4 May 2007, 19:02) *
Inteleg ca noi suntem 'Cainii Rosii', insa asta nu ne da dreptul sa injosim spartanii. In nici un caz nu au fost barbari. Nici vorba.Erau doar razboinici. Daca ei ar fi fost barbari, restul lumii (in afara de orasele-stat grecesti) ar fi trebuit sa fie oameni de Neanderthal. Ca sa spui asa ceva, iti trebuie un dram de ... incultura.
Si augh! augh augh nu e un urlet. E un strigat de lupta. Care, de altfel a fost inventat de Frank Miller. Spartanii nu au strigat asa niciodata.

da, imi cer scuze ca nu m-am exprimat complet,, spartanii erau considerati barbari de catre ateneni, deoarece in timp ce acestia se ocupau de flote, filosofie si inventii, colegii lor mai de la sud aveau o societate rudimentara, bazata mai mult pe tehnici de razboi si supravietuire in conditii extreme

deci eu nu ma rpea pot identifica cu astfel de specimene
cane loco
Bravo matador bine spus, toti oamenii care au preluat moda asta cu spartanii astia si cu strigatul respectiv sunt convins ca nu prea cunosc ei ce spune tanti Istoria despre acesti ,,rambo'' rofl.gif rofl.gif care se dezmierdau reciproc (puke).Daca ne-am mai numi si Dacii pe langa Cainii Rosii nu ar fi mai bine asa?
matador
ar fi excelent, dacii, simbolal vitejiei, ai luptei si al duritatii. spre deosebire de grecia antica, noi am avut doar 17% teritoriu sub stapanire romana, limba latina fiind asimilata din considerente economice mai mult

in plus, ca o dovada de civilizatie, dacii au avut una dintre primele religii monoteiste, daca nu ma insel chiar prima. uite o sa ma uit special in istoria religiilor. de asemena sunt multi istorici printre care si marele N Iorga, care afirma ca noi identitatea noastra este mult mai apropiata de cea daca sau chiar slava decat de cea latina. faptul ca limba noastra este una romanica este unul relativ intrucat s-au pastrat multe sunete si cuvinte mai "violente" decat cele latine. iar daca aveti curiozitatea sa va aruncati o privire peste texte vechi romanesti veti observa ca acele cuvinte sunt destul de indepartate de limba latina fata de cele din ziua de azi. rezulta activitatea foarte buna a lingvistilor din secolele XVII-XX. deci care este mesajul?:luati simboluri Traditionale nu imprumutate de la altii, aici se vede valoarea unui popor, in special peplan intelectual. cat despre caini, mi se pare unul original, unic in lume, care ne face cinste.
dinamovistu'92
Parca daci nu suna asa de infricosator(frumos)ca sparatani...
cosmin targoviste
QUOTE(matador @ 5 May 2007, 7:35) *
da, imi cer scuze ca nu m-am exprimat complet,, spartanii erau considerati barbari de catre ateneni, deoarece in timp ce acestia se ocupau de flote, filosofie si inventii, colegii lor mai de la sud aveau o societate rudimentara, bazata mai mult pe tehnici de razboi si supravietuire in conditii extreme

deci eu nu ma rpea pot identifica cu astfel de specimene

Da,este adevarat, dar gandeste-te ca si la noi in campionat e un permanent razboi,deci si noi trebuie sa fim ca spartanii,care se aseamana cu acei caini despre care vorbim,care la fel sunt rai,ambitiosi si razboinici!FORZA Dinamo!!!
matador
intr-adevar, poate fi vorba de o asemanare, dar pana a ne schimba identitatea cu cea a grecilor, cred ca mai este mult. aceasta este doar o faza trecatoare, consider eu.
cane loco
referitor la ce a spus cosmin targoviste, Dacii au fost in situatia de a fi asaltati de dusmani mai mult decat ,,fundasii'' spartani, roma a concentrat in cele doua razboaie cu Dacii mai mult de 60% din puterea militara a imperiului lor ca sa poata cuceri cum spunea si matador de abia 17% din teritoriul Daciei.Sa ne numim Cainii Rosii si Dacii, fara spartane cu fundita la fund.
miza
cainii spartani........ca sa fie amandoua.
redlady08
Noi suntem cainii rosii, asta ne caracterizeaza cel mai bine. E istoria noastra, e emblema noastra.

SUNTEM CAINI PANA LA MOARTE, ORICE ATI FACE NOI VOM BATE!!!!
rew
QUOTE(matador @ 5 May 2007, 13:08) *
noi am avut doar 17% teritoriu sub stapanire romana, limba latina fiind asimilata din considerente economice mai mult

Incearca sa uiti gogomania asta. limba latina nu a fost asimilata. Asimilarea 'economica' e valabila doar pentru africanii dusi in in America pe plantatiile de bumbac si trestie si pentru nativii americani casapiti pina aproape de exterminare de 'bravii' conchistadori.
nubi1
Rew ... nici nativii nu erau cei mai cuminti din parcare dar oricum nu meritau sa fie facuti sclavi la ei acasa. Asta este, asa a progresat omenirea, nu intotdeauna prin cele mai subtile modalitati. Dar un lucru e clar, cei mai puternici vor abuza intotdeauna de cei mai slabi... cam asa cum am abuzat noi de stelOi si rapizi campionatul asta! HAITA_DINAMO.gif
Sezran
deja mi-e sila de rezultatul votului. 12 care vor "spartani". pentru ei dinamo e doar un pretext. si nu avem 12 oi care sa voteze la misto aici. "grom! grom! grom!"
Bancheru
parerea mea ca avem nevoie de o schimbare...spartanii inseamna razboinii iar noi luptam pe toate fronturile.....Augh Augh Augh
Cai Lun
Da, da!! Razboinicii luminii, cu jiji in frunte pana la moarte! Ptiu drace!
Bancheru
apai nici chiar asa....cand aud razboinii luminii la tv mor de ras...da ce suntem aici in razboiu stelelor...:))
paddy
Na ca sunt 13 , nu ii supara ca se string 300 010.gif
Am fost, suntem si vom fi cainii rosii pt totdeauna........cind ma gindesc cite filme trebuie sa mai apara russian_roulette.gif parca il si vad pe borcea piratul din caraibbe si pe turcu charlotte's web ..

@ casierul ..
Ce sunt ma aia "razboinii" o alta natie de luptatori ?? ......noroc ca nu sunteti decit 14 icon_rolleyes.gif ai vazut filmul " Usor de ucis " ??
Jay C
Cainii rosii , nici nu se discuta.Am descoperit un nou spartan inafara de Jiji verystrange.gif
http://www.basescu.ro/index.php?o=digital_...&img=8#poza
Sezran
sint convins ca sint toti cei 13 precum casierul asta: suporteri de conjunctura, aparuti dupa meciul din ghena. din pacate turma se muta de la stina la noi.
Capirossi
Tu ai cheile de la "tarc". Ia masurile care se impun.
red_dog_rahova
"cainii rosii" vor ramane pe vecie......treaba asta cu spartanii, cu strigatul de lupta.....este ceva nou, frumos.....dar renumele tot "caini" ramane....
marcher
Chestia asta cu spartanii si augh, augh...a venit ca o manusa. Si-acu multi cred ca se striga hau, hau, hau...asimilandu-l c-un fel de strigat al haitelor de caini.
Capirossi
Sunt curios cati din spartanii de conjunctura din zona asta de net stiu care este povestea poreclei de "caini rosii" atribuita noua cu cateva zeci de ani in urma.
red_dog_rahova
aceasta porecla se "trage" de la fratii nunweiller, care erau roscati si mai erau si "rai" pe deasupra....
paddy
Esti spartan verystrange.gif verystrange.gif
Capirossi
QUOTE(red_dog_rahova @ 10 May 2007, 23:26) *
aceasta porecla se "trage" de la fratii nunweiller, care erau roscati si mai erau si "rai" pe deasupra....

thumb.gif
paddy
QUOTE(Capirossi @ 10 May 2007, 21:17) *
Sunt curios cati din spartanii de conjunctura din zona asta de net stiu care este povestea poreclei de "caini rosii" atribuita noua cu cateva zeci de ani in urma.

Banuies ca red dog rahova nu e un spartan de conjuctura ?? icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif intrebarea a fost pusa cu ceva timp in urma... tongue.gif
antisteaua
Gogule, cand ma uit la avatarul tau parca semeni putin cu urmasii spartanilor. Ai inlocuit sulita cu pulanul si scutul cu sapca. Parca ai i un fel de Conu' Leonida fata cu reactiunea evillaugh1.gif
paddy
Mai bine taceai verystrange.gif verystrange.gif tu nu vezi ce avatar ai ???.......Gogule, ala a omorit sute de triburi barbare cu un simplu semn din deget rofl.gif rofl.gif
antisteaua
Gogule ala al tau a omorat barbari dar asta al meu a trimis la odihna cea vesnica pe bunicii lui guta si minune. Pacat ca au apucat sa-si lase urmasi care sa ne streseze.
Cai Lun
Paddy, si ghici care semn cu degetul l-a facut "ala de la avatarul lui antisteaua"? fuck.gif
Capirossi
Discutii grele... Nu va deranjez.
dudu1961
Fratilor ati auzit cum le-au zis fanii celor de la Real Madrid ___"Spartani" !
anna
verystrange.gif asta inseamna ca de acum incolo ei vor fi "spartanii" si noi "cainii rosii" HAITA_DINAMO.gif HAITA_DINAMO.gif HAITA_DINAMO.gif
Achiles
"Cîinii roșii" sau "spartani"?

Cîinii roșii ...cu spirit de spartani
Kaine_10
imi cer scuze pentru OFFtopic dar nu stiam unde sa intreb :

Are cineva vro poza cu tabela din tiganie cu 1-4 pe ea ? am cautat mai peste tot si nu am gasit ..daca are cineva ..ii multumesc ...
scuze inca odata

Dinamo e No:1
POOL
Cainii rosii...
deenamovista
Caini rosii, cu siguranta! Avem vreun spartan pe stema clubului si nu stiu eu?...
DiliBili
QUOTE(Kaine_10 @ 17 May 2007, 3:06) *
imi cer scuze pentru OFFtopic dar nu stiam unde sa intreb :

Are cineva vro poza cu tabela din tiganie cu 1-4 pe ea ? am cautat mai peste tot si nu am gasit ..daca are cineva ..ii multumesc ...
scuze inca odata
Dinamo e No:1

e pe DinamoMania
http://www.dinamomania.net/forums/index.ph...si&img=5373
RED75
Pana la urma toata campania asta cu spartanii, o putem considera si o miscare de marketing oarecum reusita, chiar daca nu stiu daca asta s-a dorit. Au aparut steaguri cu spartanii, am vazut copii la meci care aveau scris spartan pe frunte, clipuri la tv, etc. Evident unele aspecte pot parea cam aiurea, dar cum la noi marketingul e la pamant, ca sa nu zic prin "copaci", e bine si asa...
red_dog997
Noi suntem "cainii rosii" si nu "spartanii" eu, asa trebuie sa ramana Dinamo totdeauna, "spartanii", aceasta notiune va disparea odata cu timpul din dictionarul dinamovist, desi s-ar potrivi mult spiritului dinamovist. Pana la urma "spartanii" este porecla data dinamovistilor dupa un meci extraordinar, cel cu Steaua din Ghencea, si de aceea cred ca ar merita sa ramana mult timp de acum incolo in dictionarul dinamovist.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.