Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Orgolii nejustificate!
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > DinamoMania Cafe > Jurnalist la DinamoMania
Pages: 1, 2, 3
cpc
Lolrelaia, o intrebare de clarificare: ce se dezbate aici - cine produce violenta pe stadioane si ne intoarcem din nou la vechiul topic "Ce este fenomenul ultras?" (care mi se pare ca este inchis) si care naste de fiecare date controverse aprinse - sau cum putem reduce aceasta violenta?

Ultima varianta mi se pare mult mai constructiva...macar putem scoate niste solutii (poate bune) si sa le prezentam mai departe, sa incercam sa schimbam ceva.
Lolrelaia
Cine produce violenta cred ca este destul de clar, dorinta mea ar fi fost sa dezbatem solutii !!!
Sezran
QUOTE(COSMIN C @ 19 Apr 2007, 14:28) *
Cine i-a oprit pe iubitorii de handbal sa vada pe Dinamo pana la sfarsitul sezonului?
Are cineva curaj sa ne spuna exact cum au stat lucrurile atunci? Ma tem ca nu. Curaj au numai cu gluga pe cap, vorba lui Cai Lun, si in turma.

QUOTE(COSMIN C @ 19 Apr 2007, 15:10) *
Ca cei care s-au dus la sala Floreasca sa se bata si apoi le parea rau ca au scapat lucrurile de sub control?

eu tare as vrea sa se dea pe fata lucrurile astea. daca se cunosc si le tot ascundem sub pres si ne plingem aiurea nu inaintam deloc.
Antispring
Prietenii mei... nu trebuie sa va dea nimenivoua socoteala, ma! Cine sunteti voi sa cereti explicatii? Voi cei ce ii acuzati pe ei ca nu ii intereseaza echipa? Discutati inter voi si propuneti solutii de dragul comunicarii... nu va baga nimeni in seama... e treaba lor si voi nu contati aici, pt ca niciodata n-ati reusit sa-i intelegeti, desi va aruncati aici valentele de sociologi sau filozofi.
Asa cum, tu , Sezrane, muncesti pentru forumul asta din pasiune si iti insusesti dreptul de a da biciul in fraierii forumului, asa si ei pun pasiune in ceea ce fac si n-eu chef sa fie judecati de cei ce nu inteleg ce se petrece. Niciunul dintre ultrasii de peste 25 de ani nu vin pentru bataie sau doar de dragul de a fi "cool". SUnt oameni care pun mai presus de orice sustinerea numelui "Dinamo", sunt oameni care-si dau si sufletul, nu numai banii si timpul pentru a fi langa Dinamo. Nu ii judecati pe astia dupa cretinii care se pozeaza cu fulare pe fata si glugi in cap, flututrand pumnii in aer, doar pentru a da bine in fata colegilor de liceu. Nu ii judecati pe astia dupa tiganusii de crangasi care au intrat ieri sa-i provoace pe stelisti, dupa nemernicii care au patruns pe teren la noi dupa ce s-au luat de Hildan, sau dupa ce va serveste mass-media.
Cand o sa incercati sa-i intelegeti pe baietii din peluza, care o inspaimanta pe domnisoara ce doreste solutii, cand o sa vedeti dincolo de stirile proteve sau gașca slugilor proaste, atunci sa va asteptati la raspunsuri din partea lor. Pana atunci anternati-va in sustinerea echipei, ca in curand veti scapa de ultrasi... vor merge toti la puscarie... si veti ramane "singuri acasa", cu sau fara semintele pe care le tot aduce in discutie Anca.
Vom lua atitudine ori de cate ori ni se vor incalca drepturile, ori de cate ori nu ni se va respecta pasiunea, ori de cate ori numele Dinamo nu va fi respectat!
Sezran
bietii huligani neintelesi.
problema voastra e mult mai grava. nu intelegeti ca pe noi nu ne deranjeaza suporterii care isi sustin echipa cu pasiune. pe noi ne deranjeaza huliganii. daca voi vreti sa fiti in acelasi timp si suporteri si huligani e problema voastra, ma! ma intreb daca problema asta tine de refuz constient sau de imposibilitate.

daca te simti vizat cind vorbim de huligani, e bine. constientizarea problemei e un prim pas spre rezolvare. putem sa te ajutam, sa iti explicam ce gresesti.

atit timp cit pentru voi valorile supreme sint pumnul, bita si lantul sa nu va asteptati sa fiti tratati cu panselute.
Lolrelaia
QUOTE(Antispring @ 19 Apr 2007, 21:04) *
Prietenii mei... nu trebuie sa va dea nimenivoua socoteala, ma! Cine sunteti voi sa cereti explicatii? Voi cei ce ii acuzati pe ei ca nu ii intereseaza echipa? Discutati inter voi si propuneti solutii de dragul comunicarii... nu va baga nimeni in seama... e treaba lor si voi nu contati aici, pt ca niciodata n-ati reusit sa-i intelegeti, desi va aruncati aici valentele de sociologi sau filozofi.
Asa cum, tu , Sezrane, muncesti pentru forumul asta din pasiune si iti insusesti dreptul de a da biciul in fraierii forumului, asa si ei pun pasiune in ceea ce fac si n-eu chef sa fie judecati de cei ce nu inteleg ce se petrece. Niciunul dintre ultrasii de peste 25 de ani nu vin pentru bataie sau doar de dragul de a fi "cool". SUnt oameni care pun mai presus de orice sustinerea numelui "Dinamo", sunt oameni care-si dau si sufletul, nu numai banii si timpul pentru a fi langa Dinamo. Nu ii judecati pe astia dupa cretinii care se pozeaza cu fulare pe fata si glugi in cap, flututrand pumnii in aer, doar pentru a da bine in fata colegilor de liceu. Nu ii judecati pe astia dupa tiganusii de crangasi care au intrat ieri sa-i provoace pe stelisti, dupa nemernicii care au patruns pe teren la noi dupa ce s-au luat de Hildan, sau dupa ce va serveste mass-media.
Cand o sa incercati sa-i intelegeti pe baietii din peluza, care o inspaimanta pe domnisoara ce doreste solutii, cand o sa vedeti dincolo de stirile proteve sau gașca slugilor proaste, atunci sa va asteptati la raspunsuri din partea lor. Pana atunci anternati-va in sustinerea echipei, ca in curand veti scapa de ultrasi... vor merge toti la puscarie... si veti ramane "singuri acasa", cu sau fara semintele pe care le tot aduce in discutie Anca.
Vom lua atitudine ori de cate ori ni se vor incalca drepturile, ori de cate ori nu ni se va respecta pasiunea, ori de cate ori numele Dinamo nu va fi respectat!

Se pare ca Dumnezeu a luat tastatura in brate si a decis cine conteaza si cine nu conteaza? Sincer cine te-a delegat pe tine sa constati daca noi contam sau nu? Sa-i intelegem zici? Poate ce noi nu reusim, dau tu se pare ca ii inetelgi, asa ca ajuta-ma sa inteleg si eu cu ce ajuta violenta fotbalul? Ajuta-ma sa inteleg ce inseamna a iti da sufletul pentru Dinamo? Se rezuma la a lovi alti oameni? Faci cumva clubul mai bun? Ajuti cumva jucatorii sa evolueze mai bine? Asiguri vreo victorie sau faci ceva constructiv cu atitudinea pe care sustii ca o luati? Cum faci numle de Dinamo respectat? Te bat daca mai zici ceva rau de Dinamo, si cel batut nu va mai zice niciodata nimic? Dinamo ar trebui respectat pentru ceea ce reprezinta nu pentru cei ce cred ca il reprezinta? Trebuie sa vorbesti de Dinamo frumos pt ca o merita nu pentru ca ti-e frica sa vorbesti altfel!
As aprecia un raspuns!
Sezran
rofl.gif
bun, il avem pe ceausescu deghizat, acum a venit si dumnezeu. cine se mai inscrie?
Lolrelaia
Ar putea Base ca oricum nu mai are nimic de facut acum crazy.gif
redlady08
Ca SUPORTER al echipei Dinamo aleg de fiecare data PCH-ul, asta pentru ca acolo simt ca pot trai meciul cel mai bine. Niciodata nu am pasit cu frica in stadion indiferent de momentele prin care trecea echipa si de tensiunile existente. Si cum s-a spus si mai sus poate sunt printre norocosii care inca nu au patit-o. Totusi, consider ca daca iti vezi de treaba ta si vii la stadion doar pentru a incuraja echipa ai toate sansele sa pleci cum ai venit. Daca o cauti atunci pana la urma o patesti. Cat despre baietii din PCH, din cate am vazut eu, nu sunt ei usa de biserica, dar in mare parte vin sa incurajeze Dinamo si chiar nu am deloc retineri sa stau in preajma lor.
Tot spun ca as vrea sa stau la una din tribune la un meci sa simt diferenta, dar de fiecare data nu ma lasa inima sa-mi schimb locul, are PCH-ul ceva ce ma atrage:D.

Revenind la violenta din stadioane si din preajma lor, solutii sunt dar din pacate nu sunt dispusi cei in masura sa le aplice. Au fost potoliti huliganii din Anglia si nu gasim noi solutii? S-a mai confruntat lumea cu violente pe stadioane asa ca exemple avem pentru combaterea lor....

Pana la adoptarea unor masuri reale de combatere a violentelor in stadioane eu nu-mi doresc decat sa ajung cat mai curand in PCH sa-mi pot sustine echipa cum stiu eu mai bine HAITA_DINAMO.gif
paddy
@ Lolrelaia....
Tu chiar ti-ai luat-o sau incerci sa scrii un roman "Harry Borcea" ??
RED75
Nu stiu exact ce s-a dorit, dar este clar ca topicul s-a transformat in "Fenomenul ultras -Reloaded".
Singura nedumerire a mea este de ce, de fiecare data cand se vorbeste despre violenta pe stadioane, trebuie sa posteze un ultras si sa se ia de "cetateni" care-si dau cu parerea. Ca doar ultrasii nu sunt huligani nu ? Si in plus, oricum pe ei nu-i intereseaza "discutiile" sau parerile altora. Asa s-a intamplat si cu cazul "tuty - omul cu lantul", s-au bagat sa-i ia apararea si oamenii au crezut ca ultrasii sunt la fel ca batausul ala....
cpc
QUOTE(Lolrelaia @ 19 Apr 2007, 19:23) *
Cine produce violenta cred ca este destul de clar, dorinta mea ar fi fost sa dezbatem solutii !!!

Se pare ca iar ne-am intors la discutiile interminabile despre ultrasi si cativa sunt destul de categorici in a afirma ca ei sunt responsabili de violenta pe stadioane....nu cred ca este adevarat, am mai spus-o si o repet: daca o intreaga padure are cateva uscaciuni trebuie sa taiem toata padurea??? daca sunt cativa oameni care vin sa se bata si sa fie violenti ca asa vor "muschii" lor in ziua respectiva trebuie sa dam vina pe ultrasi???
Mi se pare cel putin hazardat si sa zicem ca avem un raspuns.

Nu exista alb si negru, poate o zona gri de adevar si cred ca acest subiect acolo este.

Decat sa tot schimbam pareri mai bine sa dam solutii cum putem reduce acest fenomen al violentei...cred ca toata lumea ar fi fericita...ultrasii sa-si sustina echipa la fiecare meci dar si ceilalti suporteri. Pot sa incep eu cu cateva idei:

- camere de luat vederi
- toti care vin pe stadion sa fie legitimati la intrare
- daca se intampla ceva politia sa intervina si sa retina persoana (persoanele) si direct la politie, nu sa bata in stanga si dreapta
- jandarmii sa raspunda si ei pentru abuzuri

Pentru inceput macar noi dinamovistii am putea schimba ceva si la fiecare meci sa demonstram ca avem cea mai tare galerie (asta se stie deja-))), ca poate veni orice fara teama de a fi lovit si se poate bucura de spectacol.
...ca tot zicem ca facem orice pentru Dinamo!
RED75
QUOTE(cpc @ 20 Apr 2007, 0:01) *
- toti care vin pe stadion sa fie legitimati la intrare

Iti dai seama ce s-ar intampla la intrare ? Si asa datorita bunei organizari ne calcam in picioare si se creaza imbulzeala la intrare la orice meci cand vin mai multi spectatori
Lolrelaia
QUOTE(paddy @ 19 Apr 2007, 23:38) *
@ Lolrelaia....
Tu chiar ti-ai luat-o sau incerci sa scrii un roman "Harry Borcea" ??

Eu nu mi-am luat-o dar si-au luat-o ai mei ... si oricum nu cred ca e necasar sa mi-o iau ca sa spun ca ma tem. De exemplu nu m-am ars niciodata si totusi stiu ca trebuie sa ma feresc de foc si mi-e teama de el!
paddy
Eu m-am ars de foarte multe ori si imi place la nebunie 010.gif 010.gif E greu pina ti-o ei prima data pe urma devine obisnuinta 010.gif 010.gif ......e mult mai dureros sa ti-o iei de la dinamovisti.
Au fost mereu inccidente intre fanii dinamovisti si vor mai fi, nu e nimic nou sub soare......Dar daca intri pe mina la astia cu bile nu iti mai trebuie stadion in vecie.
Leaveyou
QUOTE(RED75 @ 20 Apr 2007, 0:10) *
Iti dai seama ce s-ar intampla la intrare ? Si asa datorita bunei organizari ne calcam in picioare si se creaza imbulzeala la intrare la orice meci cand vin mai multi spectatori

Dar se poate atunci când cumperi biletul să dai datele de pe buletin. Împreună cu camere de supraveghere eu zic că ar face minuni. Ca la radar. Îți vine acasă. Amenda sau organul. Și poți să porți și fular pe față sau glugă. Toată lumea ar fi mulțumită. 010.gif
RED75
Pai si ce fac daca ma roaga cineva sa-i iau bilete ? Si pe urma ala trimite pe altul pe biletul lui ?
Cred ca totusi o solutie practica este cea a montarii camerelor de supraveghere, a identificarii celor care vin doar pentru scandal si, dupa ce sunt prinsi, interzicerea dreptului de intrare pe stadion. Sa fie obligati ca o perioada de minim un an sa vada toate meciurile cu caralii la o sectie de politie. Se vor lecui repede...
Leaveyou
Dacă vin gaborii la ușa ta o să spui cui i-ai luat bilet și ăla o să spună pe cine a trimis în locul lui. Te asigur. Click to view attachment
DiliBili
O sa mai treaca mult timp pina cind va sta romanul, in mod civilizat, pe locul scris pe bilet... si va trece si mai mult timp pina nu vor parasi scaunelul, pentru a se urca pe garduri
Leaveyou
M-ați învins ! Băieți, treceți la lanțuri !
rednorth
QUOTE(Lolrelaia @ 19 Apr 2007, 12:26) *
Nu de dinamovisti ma tem ci de ce se intampla daca vine un adversar sa fure un steag, despre momentele in care se da cu gaze despre invalmaseala in care , da si dinamovistii dau intre ei. Banuiesc ca mergi la meciuri, asa ca stii despre ce vorbesc. Nu mai tin minte la ce meci ne-am luat la bataie intre noi dar stiu sigur ca s-a intamplat de mai multe ori. Eu stau in PCH la Dogs of War si acolo e mai calma situatia, dar exact in fata lui Elias am vazut de vreo 2 ori incidente asta numai in ultimele 5 meciuri!

Aici cred ca pui de la tine;
Ultimele 5 meciuri, Vaslui, Craiova, Jiul si cred ca Nationalul ;astea sunt cele care-mi vin in minte.Deoarece stau si eu prin preajma, eu nu am vazut in ultimele meciuri asemenea incidente de care povestesti.
Articolul tau principal se vrea ca intr-un fel de poveste a binelui si raului;de ce exista rau, de ce trebuie sa suferim din moment ce eu nu produc rau cuiva, de ce este si bine, de ce nu binele invinge totdeauana etc.
Ca experienta personala, si merg de ceva timp la meciuri, niciodata n-am avut probleme in peluza, stadion...mi-am vazut de ale mele.
Problemele le-am avut in afara, pe strada.
Nu incerca sa induci o asa mare stare de nesiguranta in randul suporterilor care si-ar dori sa vina la meci.Acest lucru ti l-au confirmat si alte fete care au postat anterior.
Cu totii pe stadion si fara seminte daca este posibil!!!
super dog female
Dupa ce ca suporterii nostrii sunt destul de greu de convins sa paraseasca fotoliul de-acasa ca sa vina pe stadion sa-si incurajeze echipa, aici nu facem nimic altceva decat sa-i speriem si p'aia care si-au luat inima-n dinti si au renuntat la comoditatea oferita de fotoliul de acasa in favoarea sustinerii echipei.Asta sa inteleg ca e un fel de campanie de inspaimantare a oamenilor care doresc sa vina la stadion...cu mari sanse de reusita!
Si eu merg la meciuri (nu stau in peluza) dar nu ma tem deloc si cred ca (pe alocuri ) se exagereaza...

P.S.Sfatul meu ar fi sa incercam sa ne masuram bine cuvintele ca daca intra un dinamovist care nu a fost la stadion si se gandeste sa inceapa sa vina la meciuri, si citeste faze de genul "ne batem intre noi", chiar nu cred ca-i mai trece prin cap sa calce pe stadion vreodata
COSMIN C
N-a exagerat nimeni cu nimic. Daca despre anumite lucruri nu discutam nu inseamna ca nu exista. Crezi ca e nevoie sa citeasca cineva pe aici ca sa se gandeasca de doua ori inainte de a pleca la stadion? E suficient sa se uite la tv. Sa nu spui ca erau "exagerari" imaginile de la Constanta anul trecut, sau cele de la Floreasca, cele de pe Giulesti zilele trecute si multe altele...
Lolrelaia
QUOTE(super dog female @ 20 Apr 2007, 11:07) *
Dupa ce ca suporterii nostrii sunt destul de greu de convins sa paraseasca fotoliul de-acasa ca sa vina pe stadion sa-si incurajeze echipa, aici nu facem nimic altceva decat sa-i speriem si p'aia care si-au luat inima-n dinti si au renuntat la comoditatea oferita de fotoliul de acasa in favoarea sustinerii echipei.Asta sa inteleg ca e un fel de campanie de inspaimantare a oamenilor care doresc sa vina la stadion...cu mari sanse de reusita!
Si eu merg la meciuri (nu stau in peluza) dar nu ma tem deloc si cred ca (pe alocuri ) se exagereaza...

P.S.Sfatul meu ar fi sa incercam sa ne masuram bine cuvintele ca daca intra un dinamovist care nu a fost la stadion si se gandeste sa inceapa sa vina la meciuri, si citeste faze de genul "ne batem intre noi", chiar nu cred ca-i mai trece prin cap sa calce pe stadion vreodata

Ai dreptate nu cred ca e cazul sa ii speriem si totusi cred ca nu eu sunt cea care ii sperii ci cei care ma sperie pe mine. Dar oricum eu pot sa tac, desi asta nu inseamna ca nu va mai vorbi nimeni de asta. Se vorbeste pentru ca exista caci altfel nu s-ar mai vorbi.
Ca ti se pare exagerat poate ai dreptate si aici dar asta se intampla in orice lucru poestit, ia apmploare si mai este inflorit pe ici pe colo. Eu nu am exagerat cu nimic, nu am vb de oameni morti, de copii batuti si ajunsi la spital, de femei insarcinate lovite si nu am dat nici un strop de dramatism textului.
COSMIN C
Personal nici nu am intereseaza daca huliganii se aleg cu capete sparte, dosare penale, etc. Pe mine ma intereseaza ca Rossa, Redlady, Radu, Capirossi, Rednorth si toti ceilalti care nu si-au luat nici o palma pana acum in peluza sa nu isi ia nici de acum inainte. Sa nu pice nevinovati in mijlocul vreunei inaierari, sa nu fie loviti degeaba de jandarmi si mai presus de orice Dinamo sa nu sufere de pe urma descreieratilor. Sa nu vina cineva sa-mi spuna ca asa e la razboi, mai mor si oameni nevinovati. Ca oamenii intregi la minte nu se duc la meci ca la razboi!
Leaveyou
QUOTE(rew @ 19 Apr 2007, 14:17) *
@Cosmin: Ba o sa ajungeti ca in Anglia. Antrenorul o sa se intrebe ce cauta suporterii la stadion, precum Fergusson acu vreo luna, pentru ca nimeni nu mai incurajeaza echipa. Un stadion plin care tace ...

Poate nu înțeleg eu. De ce tot timpul se aduce în discuție că dacă nu ar fi ultras-ii nu s-ar mai încuraja echipa. Să fim serioși. Atunci în Anglia cine cântă de te trec șfiorii ? Nu a zis nimeni să nu se încurajeze echipa, să nu mai apară steagurile, coregrafiile etc. Bețele (sau țevile de plastic) de la steag se transformă în obiecte zburătoare identificate. Despre asta este vorba. Atunci ce rost își au ? Numai pentru o suspendare a terenului ? Simpla susținere a echipei nu ajunge ?
COSMIN C
Deranjant este ca se arunca asta cu "o sa jungeti sa stati in tribuna ca la teatru" ca si cand "cetatenii" au vreo vina ca se va ajunge aici. Nimeni nu vrea sa spuna lucrurilor pe nume: s-au interzis tortele dupa ce unii au inceput sa arunce cu ele in teren, se vor interzice betele la steaguri pentru ca pentru niste smintiti au ajuns arme... Va place sa stati la intrare o juma de ora sa va pipaie jandarmul inainte de a va ocupa locul, atentie, nu in peluza, ci chiar si la 0? Nu vi se pare umilitor sa fiti tratati ca niste potentiali infractori?
super dog female
Eu zic asa:presa (mass-media in general) exagereaza, amplifica si denatureaza realitatea.Nu zic eu ca nu exista violenta pe stadioane (ca doar nu sunt nebuna sa contest realitatea), insa raman la parerea mea ca sunt cateva elemente d'astea care cauta scandal cu orice pret, si care intr-adevar merita sa nu mai calce pe stadioane.Nu vad stadionul fara coregrafii, fara cantece, fara steaguri, fara suflet...Sa speram ca cei indrituiti vor lua masurile necesare fara insa a "mutila" spiritul unei echipe.

P.S.Intamplare:in ziua meciului de cupa , stoia-poli, eram in ghena cu treaba chiar in apropierea stadionului, in fata acestuia fiind multi suporteri stelisti.Masina mea este inmatriculata "dog", si am in geam un fanion cu Dinamo, iar eu imbracata in superbele culori alb-rosii, si recunosc mi-a fost putin teama sa trec prin fata stadionului.Eu sunt mai...tupeista, parca as fi incercat "o proba", insa persoana cu care eram era foarte speriata.Deci...
caine_tm
exact asta este problema... ca persoane care se comporta civilizat la meci sunt acum in postura de posibilii infractori... pe multe stadioane nu este voie cu sticle de suc sau brichete pentru ca anumite personaje arunca cu ele pe teren.. aici nu e vorba de peluza sau galerie este vorba de oameni care nu sunt intregi la cap. este vorba de oameni care stau si in peluza dar de oameni care stau si la 0.. nu doar in peluza sunt nebuni sunt din nefericire si la oficiala.

din cauza acestor indivizi stadionul nu mai este un loc sigur....

un stadion sigur este atunci cand imbracat in tricoul lui Dinamo pot sa stau oriunde pe Ghencea si invers.... asta e problema....

fotbalul nu este razboi... nu e pe viata si pe moarte...

am mai spus si repet... daca sunt persoane care doresc sa fie batuti de jandarmi nu au decat .... sa se faca un tarc langa stadion si acolo sa scape de frustrarii... ce vina am eu sau majoritatea celor care merg pe stadion ca nu stiu ce nebun are chef sa mearga la meci cu lantul, cu parul....

exemplul stelistului ala care a lovit cu lantul un cameramen TVR este mai mult decat graitor.... de ce avea lant la el. ce era cu vaca la pascut sau ce? la stadion nu este nevoie de lant, par sau cutit...

urmatorul meci cu public este la Constanta sper din suflet ca nu vor fi incidente.
COSMIN C
Pai tocmai asta e problema. Nimeni nu vrea sa vada stadionul fara viata! Tocmai de aceea spun ca trebuie gasite solutii. Tocmai d-asta sunt de parere ca cine greseste trebuie sa si plateasca. Individual. Nu trebuie sa sufere toata lumea. Daca am chef sa arunc cu scaunul pe stadion sa platesc amenda, sa platesc scaunul si sa nu mai am acces pe stadion.
L-ati vazut pe dobitocul ala cu lantul ce prestatie a avut la tv? Unde era curajul lui? Daca sta cativa ani la inchisoare, asa cum merita, o sa-i treaca cheful sa mai vina la stadion cu "lesa".
D-asta e nevoie urgenta de camere de supraveghere.
Lolrelaia
Banuiesc ca ati vazut ce s-a ales de Tweety, a devenit cunoscut ca primul huligan al Romaniei, si-a facut un nume si mai toata mass media l-a prezentat omenirii, este primul. Cred de asemenea ca avocatii s-au baut sa ii ia cazul caci vorba aia asa isi fac si ei publicitate lunad cazuri cunoscute iar depre OTV care aproape incearca sa faca un martir din el nu cred ca mai are sens sa vorbesc. Omul e celebru si cum in Romania nu prea conteaza ce te-a facut cunoscut ci doar ca esti cunoscut, eu zic ca ii e bine si ca societatea noastra ii incurajeaza pe cei ca el sa iasa in evidenta sa devina cunoscuti.
Si cand te gandesti ca saracutul de el chiar nu are nici o vina dupa cum sustine, e un mic Ion Creanga care nu stie cum s-a trezit in ciresul femeii!
djmihaitza
QUOTE(caine_tm @ 20 Apr 2007, 13:55) *
un stadion sigur este atunci cand imbracat in tricoul lui Dinamo pot sa stau oriunde pe Ghencea si invers.

Nu prea vad cum s-ar putea intampla chestia asta. Nu uitati ca avem sange latin.
Dar sangele asta latin nu m-a impiedicat totusi sa stau la meciul retur cu zdeaua la Tr.1 printre spurkaciuni, desi in jurul meu erau numai tricouri ros-albastre facand sa mi se urce tot sangele asta latin la cap si sa-mi inunde cerebelul activandu-mi instinctul de furie. Educatia insa a triumfat in aceasta lupta.
Practic aici trebuie lucrat daca vrem sa eliminam violenta de pe stadioane. Furia de sorginte latina trebuie innabusita inca din fasa printr-o educare a suporterului in spiritul jocului, FAIR-PLAY-ul !!!
nubi1
Problema este de natura mentala. Cei care provoaca violentele sau raspund cu violenta la acte de violenta cred in primul rand ca au dreptul sau chiar obligatia sa "apere" culorile clubului. Ei nu pot face diferenta intre un club de fotbal si sora mai mica de ex. In timp ce sora mai mica trebuie aparata, clubul de fotbal va supravietui si daca amaratul cu lantul, care se crede in 300 sau Gladiator, nu va crapa cateva capete inainte de a fi rapus de bastoanele jandarmilor. Si ce mai trebuie spus este ca eu cred cu convingere ca nici o fapta nu trece nerasplatita, fie ea buna sau rea. Asa ca aveti grija ce faceti...

Solutia este legitimarea la intrarea in stadion + camere de luat vederi. Cei care nu se pot calma sa nu mai aiba access la stadion. Exista totusi o parte negativa si aici. Se poate si se va abuza de aceasta tehnologie pentru a calma definitiv(adica fara steaguri, fara scandari care nu le convin lor, ...) galeriile. Si atunci am pierde exact ceea ce luptam sa avem. Libertate si spectacol.
Leaveyou
Total de acord cu djmihaita. Numai că nici la alții mă refer la englezi nu a mers numai cu educația. Am aflat de la un prieten care întâlnindu-se cu niște polițiști britanici i-ar fi lăudat că ei nu poartă pistoale (acuma le-au băgat și ei). Știți ce au răpuns micuții ? Au zis da, dar i-am bătut 200 de ani ca să ne respecte. Trageți voi concluzia.
djmihaitza
QUOTE(caine_tm @ 20 Apr 2007, 13:55) *
fotbalul nu este razboi... nu e pe viata si pe moarte...

caine_tm te citez din nou pentru ca am gasit ceva pe uefa.com, se pare ca tu l-ai copiat pe Michel Platini sau mai degraba invers ... verystrange.gif
Football is not war - Platini
"UEFA President Michel Platini continues to speak out vehemently against the problem of violence in football. In his column in the latest edition of the official UEFA publication, uefadirect, Mr Platini reminds us that the game should not be a matter of life and death - and that any acts of violence should be met with heavy punishment. "

Daca nu luam noi masuri vom lua SIGUR mai tarziu impinsi de la spate sau ,mai bine spus, "la recomandarea circularei UEFA".
Leaveyou
Am trăit s-o văd și p'asta:
Campionat oprit dupa agresarea unui arbitru
Federatia din Luxemburg a decis suspendarea campionatului intern, masculin si feminin, pentru cel putin o saptamina. Motivul: agresarea unui arbitru care oficia la un meci din liga a 3-a, dintre Red Black si US Bous. "Centralul" a fost lovit chiar de jucatorii echipei oaspete, nemultumiti de maniera de arbitraj, si a trebuit transportat la spital, fara rani grave.
Antispring
QUOTE(Sezran @ 19 Apr 2007, 21:24) *
bietii huligani neintelesi.
problema voastra e mult mai grava. nu intelegeti ca pe noi nu ne deranjeaza suporterii care isi sustin echipa cu pasiune. pe noi ne deranjeaza huliganii. daca voi vreti sa fiti in acelasi timp si suporteri si huligani e problema voastra, ma! ma intreb daca problema asta tine de refuz constient sau de imposibilitate.

daca te simti vizat cind vorbim de huligani, e bine. constientizarea problemei e un prim pas spre rezolvare. putem sa te ajutam, sa iti explicam ce gresesti.

atit timp cit pentru voi valorile supreme sint pumnul, bita si lantul sa nu va asteptati sa fiti tratati cu panselute.

Ma... nu mai fiti asa aroganti, chiar daca aveti impresia ca discutati cu vreun huligan cretin cu 10 clase. Nu se paote purta o discutie decat cu respect reciproc... nu v-am dat in cap si nu v-am injurat... deocamdata :)))))

QUOTE(Lolrelaia @ 19 Apr 2007, 21:28) *
Se pare ca Dumnezeu a luat tastatura in brate si a decis cine conteaza si cine nu conteaza? Sincer cine te-a delegat pe tine sa constati daca noi contam sau nu? Sa-i intelegem zici? Poate ce noi nu reusim, dau tu se pare ca ii inetelgi, asa ca ajuta-ma sa inteleg si eu cu ce ajuta violenta fotbalul? Ajuta-ma sa inteleg ce inseamna a iti da sufletul pentru Dinamo? Se rezuma la a lovi alti oameni? Faci cumva clubul mai bun? Ajuti cumva jucatorii sa evolueze mai bine? Asiguri vreo victorie sau faci ceva constructiv cu atitudinea pe care sustii ca o luati? Cum faci numle de Dinamo respectat? Te bat daca mai zici ceva rau de Dinamo, si cel batut nu va mai zice niciodata nimic? Dinamo ar trebui respectat pentru ceea ce reprezinta nu pentru cei ce cred ca il reprezinta? Trebuie sa vorbesti de Dinamo frumos pt ca o merita nu pentru ca ti-e frica sa vorbesti altfel!
As aprecia un raspuns!

Sau poate si eu folosesc un ton gresit.. si dau "senzatia de Dumnezeu"... si atunci ar trebui sa incheiem discutia. Nu mai exagera Scufita Rosie, ca nu e dracu' sau lupu' atat de negru. S-ar putea chiar sa ti se para simpatic daca vezi dincolo de blana jecmanita si coltii cariati.

QUOTE(RED75 @ 19 Apr 2007, 22:41) *
Singura nedumerire a mea este de ce, de fiecare data cand se vorbeste despre violenta pe stadioane, trebuie sa posteze un ultras si sa se ia de "cetateni" care-si dau cu parerea.

Bai, copile!... Daca mai vorbeste si altul, inseamna ca se ia de voi? Va place asa, sa discutati doar intre voi... Mai ascultati si parerea altora mai prosti si mai urati, ca poate devine mai interesant forumul asta lesinat... si n-aveti nimic de pierdut, desteptaciunea va e recunoscuta si nu vi-o poate lua nimeni.

QUOTE(super dog female @ 20 Apr 2007, 12:54) *
P.S.Intamplare:in ziua meciului de cupa , stoia-poli, eram in ghena cu treaba chiar in apropierea stadionului, in fata acestuia fiind multi suporteri stelisti.Masina mea este inmatriculata "dog", si am in geam un fanion cu Dinamo, iar eu imbracata in superbele culori alb-rosii, si recunosc mi-a fost putin teama sa trec prin fata stadionului. Eu sunt mai...tupeista, parca as fi incercat "o proba", insa persoana cu care eram era foarte speriata.Deci...

Deci... te cam mananca! Daca vrei adrenalina, incearca, o sa ai parte! Ce va mai place si voua, fetelor! Numai ca, daca voua vai place sa faceti sex, asta nu inseamna ca sunteti tarfe... dar voi ne faceti pe toti cretini.
Sa n-o luati asa cum am scris-o... ca e urat... luati-o ca idee. Sper ca n-am deranjat.
Sezran
antispringule, tu ai inceput cu "ma". fii multumit ca am renuntat la forma initiala a raspunsului. de fapt la primele 5 forme. tu le iei apararea huliganilor. problema e la tine, nu la noi. cind iti revii, poate ne onorezi cu un raspuns civilizat.

am sa fiu exact atit de arogant cit o sa vreau, in special cu voi astia care incercati sa ne "demonstrati" superioritatea de clasa a pumnului, bitei si lantului.
nubi1
QUOTE(Antispring @ 20 Apr 2007, 16:00) *
...
Bai, copile!... Daca mai vorbeste si altul, inseamna ca se ia de voi? Va place asa, sa discutati doar intre voi... Mai ascultati si parerea altora mai prosti si mai urati, ca poate devine mai interesant forumul asta lesinat...

Nu imi era adresat reply-ul dar imi permit sa ma bag si eu in seama.
Te rog din suflet sa vorbesti. Eu te ascult!
dudu1961
Am mers pe Giulesti nu cu galeria lui Dinamo ci cu fanii rapidisti (nu cu galeria lui Rapid ) si nu mi s-a intimplat absolut nimic , e drept nu am urlat , dar m-am bucurat la reusitele echipei mele ____NU AM PATIT ABSOLUT NIMIC _____mistourii si bascalii cu duiumul dar ATIT . Oricum domnilor care sustineti huliganismul ginditi-va la un singur lucru din cauza voastra noi cei cu capul pe umeri nu putem vedea de pe stadion ECHIPA NOASTRA ___refuz sa cred ca este si a voastra atita timp cit ii vreti raul prin faptele voastre . busted_blue.gif O intrebare pentru toti scandalagii si la servici sau la scoala tot asa procedati ?
COSMIN C
Antispring, voi aveti impresia ca toti cei care discuta aici sunt total in necunostinta de cauza, n-au fost in viata lor pe un stadion, n-au habar de nimic.
Nimeni n-a spus Antispring e un cretin, un huligan, singur te bagi in categoria asta cand le iei apararea, dupa care faci pe victima.
Noi nu generalizam, s-a spus destul de clar si pe topicul asta si pe celelate...tu o faci, ataci fara sa stii cu cine vorbesti, ii spui lui Red75 "bai copile", il cunosti, ca noi stim ca Red nu-i copil....
Noi suntem aroganti? Hmmm, mai citeste ce s-a scris pe subiectul asta pe mai multe topicuri si ai sa vezi cine sunt arogantii, cine sunt cei care incearca sa ne faca sa ne inghitim vorbele.
Care e de fapt problema? E subiect tabu? N-avem voie sa vorbim? E nevoie de aprobare? Tot acuzati ca nu cunoastem fenomenul, se prea poate sa nu stim chiar tot despre asta, dar lasati aerele de superioritate ca nu impresionati pe nimeni. Nu aici, pe forumul asta "lesinat".
radu
Sunt curios sa aflu de fapt cati sunt ultrasi in PCH si cati doar suporteri. Si pana la urma topicul se duce iar in directia ultrasi si cetateni care e inchis din aceleasi motive: vorbim impreuna si ne intelegem separat. Poate ar trebui sa se specifice clar ca nimeni nu are nimic cu ultrasii dar are cu huliganii. Daca in viata de zi cu zi am da curs tuturor "provocarilor" cum ar fi? ANARHIE...dar asta poate fi si orientarea unora dar pamantul suporta multe (inca).

PS.. cetatenii pot fi hooligani fara a fi ultrasi?

si ca sa imit pe cineva

PS2... eu habar nu am in ce categorie sunt...
FarfelkugeL
QUOTE(radu @ 20 Apr 2007, 16:34) *
Poate ar trebui sa se specifice clar ca nimeni nu are nimic cu ultrasii dar are cu huliganii.

Daca ar gandi toti asa ar fi ok, insa nu cred ca te poti pune cu anumite minti luminate.

QUOTE(radu @ 20 Apr 2007, 16:34) *
PS.. cetatenii pot fi hooligani fara a fi ultrasi?

In ghencea aproape de stadion au intors mai multi cretini cu steaguri cu ros albastre pe geam, treceau pe langa noi si ne injurau. La un moment dat la Parcul Moghioros 2 suporteri au sarit pe capota unui nefericit care a prins stopul.
Deci, da si un simplu suporter poate fi huligan.
Capirossi
Pt. Antispring.
Sunt de parere ca nu toti ultras-ii dinamovisti sunt violenti in comportament sau limbaj. Cunosc cativa din PCH care sunt oameni normali, in felul in care vad eu normalitatea. Problema voastra, a ultras-ilor alb-rosii, e ca lasati hahalerele sa iasa in fata, sa aibe atitudine, sa va reprezinte. Vreti sa fiti intelesi ? Ok. Exprimati-va civilizat, renuntati la violenta pe stadion si in afara lui si reglati-va conturile cu adversarii in particular, fara sa afectati echipa sau restul spectatorilor. Daca intereseaza pe cineva, eu nu sunt impotriva curentului "ultas", sunt impotriva a ceea ce afecteaza echipa & nu ma lasa sa profit de abonamentul cumparat la fiecare inceput de campionat. In rest, fiecare isi traieste viata cum doreste.
Sezran
radu, nici daca as repeta la fiecare mesaj asta, in unele capete tari nu ar putea sa intre. ce importanta are ca lucrul asta s-a spus deja, si nu o data (chiar pe pagina anterioara)? pentru ei e important altceva si ignora ce nu le convine. unii au antipatii personale si se ascund sub masca asta ca sa se "rafuiasca".
super dog female
Pentru Antispring

Comparatie, indraznesc sa zic , mai mult decat plastica...In fine, nu stiu exact ce sau unde ma "mananca", nu cred ca ma "mananca" nicaieri de fapt.Din ceea ce am scris acolo tu ai inteles cam...nimic.Nu doream sa-mi fac "ambitia"sa trec prin fata stadionului (daca nu intorceam masina) in mod normal pe-acolo trebuia sa trec...
"Tupeista"=indrazneata sau , mai concret, una care nu face pipi' pe ea de frica.
Nu cred ca m-ai vazut ca am inclinat balanta spre una din "tabere".Sunt chiar undeva la mijloc (asta aflai daca erai dispus sa faci un efort in a citi mai atent ce-am scris), dar spun un NU hotarat violentei.
Norocul meu ca pot intelege si astfel de exprimari...
Capirossi
In ghencea aproape de stadion au intors mai multi cretini cu steaguri cu ros albastre pe geam, treceau pe langa noi si ne injurau. La un moment dat la Parcul Moghioros 2 suporteri au sarit pe capota unui nefericit care a prins stopul.
[/quote]
Lumea e plina de cretini. Cretin nu inseamna neaparat ultras sau huligan. Cretin e unul pe care il ajuta capul prea putin si judeca cu pumnii. Cretinii sunt si printre ultrasi si printre ceilalti ne-ultrasi. Cretinismul e un fel de boala la care pastilele nu ajuta.
Cai Lun
pentru vedeta topicului, antispring > ...si ma rog, daca tu si multi altii ca tine, dupa cum spui, sunt atat de "cu picioarele pe pamant", de ce nu te duci la rahatul ala cu ochi care it iface peluza de rusine si sa ii dai una peste ceafa si sa il educi in spiritul peluzei? De ce ii tolerezi? De ce nu va adunati voi sa va faceti ordine in ograda voastra si sa nu ne mai dati noua subiecte de discutie? In virtutea libertatii de expresie si actiune? Pai atunci tot de aia comentam si noi aici!

Radule, cetatenii pot fi huligani fara a fi ultrasi, problema e ca, atunci cand se dedau la huliganism, se cred ultrasi...
Antispring
Vedeta topicului? Ntz... nu-mi place cum suna... oricum va multumesc pentru atentie! Ne mai vedem...
paddy
Eu cred ca sunt vreo doi-trei imbecili care se uita prea mult pe You Tube la inccidentele facute de ultrasii italieni si incearca sa ii copieze......cind il pun in practica pe stadion, rezulta "efectul turmei nebune".
Ceea ce nu inteleg e faptul ca majoritatea celor care sunt arestati pt acte huliganice nu sunt baietasi de cartier ci studenti
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.