DinamoMania
Apr 17 2007, 09:25 PM
Oferiți-ne siguranță și securitate,
o inițiativă a Fundației "Societatea Suporterilor Dinamoviști"
Recent s-a revenit la o măsura disciplinară MECI FĂRĂ SPECTATORI care nu servește nimănui (jucători, cluburi, suporteri, reprezentanți mass-media, etc.).
Sau poate servește unor funcționari plătiți pentru a fi în slujba comunității sportive și iubitorilor fotbalului.
Persoanele implicate în acte de huliganism sau comportament antisocial să fie pedepsite.
Sancționarea în masă nu reprezintă o măsură de îndepărtare a acestora, o formă de educare. Cu atât mai mult nu poate reprezenta o modalitate de asigurare a siguranței și securității spectatorilor.
Suporterii fideli care au preferat să cumpere abonamente sunt înselați în calitatea lor de consumatori care au plătit în avans servicii pe care organizatorul este în imposibilitate să le presteze.
- extras din Ordonanța nr. 21/21.08.1992 privind protecția consumatorilor -
ART. 1
Statul, prin mijloacele prevazute de lege, protejeaza cetatenii in calitatea lor de consumatori, asigurind cadrul necesar accesului neingradit la produse si servicii, informarii lor complete despre caracteristicile esentiale ale acestora, apararii si asigurarii drepturilor si intereselor legitime ale persoanelor fizice impotriva unor practici abuzive, participarii acestora la fundamentarea si luarea deciziilor ce ii intereseaza in calitate de consumatori.
ART. 2 parag. 2
- consumator : persoana fizica care dobindeste,utilizeaza ori consuma, ca destinatar final, produse obtinute de la agenti economici sau care beneficiaza de servicii prestate de acestia ;
ART. 2 parag. 5
- serviciu : activitate, alta decit cea din care rezulta produse, efectuata in scopul satisfacerii unor necesitati ale consumatorilor ;
ART. 3
Principalele drepturi ale consumatorilor sint :
a) de a fi protejati impotriva riscului de a achizitiona un produs sau de a li se presta un serviciu care ar putea sa le prejudicieze viata, sanatatea sau securitatea ori sa le afecteze drepturile si interesele legitime ;
ART. 15
Restituirea contravalorii sau inlocuirea produsului achizitionat ori a serviciului prestat se face imediat dupa constatarea imposibilitatii folosirii acestuia, daca aceasta situatie nu este imputabila consumatorului.
În virtutea prevederilor din Ordonanța nr. 21 din 21 august 1992, ne adresăm Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului pentru a fi puși în drepturile cuvenite unei plăți anticipate.
RED75
Apr 17 2007, 09:39 PM
Un protest trebuie initiat, pentru ca nu este admisibil sa fie privati toti suporterii de dreptul de a-si vedea echipa favorita datorita comportamentului catorva indivizi. Oare ce ar spune domnii parlamentari daca s-ar inchide Parlamentul Romaniei si implicit ei nu ar mai primi salarii, pentru ca Vadim a facut scandal la o sedinta in plen...
In plus, astfel de masuri "represive" si-au dovedit ineficacitatea intrucat nu au stopat cu absolut nimic evolutia manifestarilor huliganice pe stadioane. Sa se ia masuri impotriva indivizilor vinovati !
QUOTE(Dinamomania @ 17 Apr 2007, 22:25)

În virtutea prevederilor din Ordonanța nr. 21 din 21 august 1992, ne adresăm Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului pentru a fi puși în drepturile cuvenite unei plăți anticipate.
Ma intreb .... Din moment ce LPF si FRF, au decis ca pentru incidente trebuie sanctionate cluburile (chiar daca au jucat in deplasare). Asta inseamna ca, in viziunea autoritatilor, cluburile sunt "vinovatul principal", nu indivizii violenti....Oare Autoritatea pentru Protectia Consumatorului va consdera ca banii pentru abonametul platit aiurea trebuie sa mi-i returneze FC Dinamo ???
marcher
Apr 17 2007, 09:51 PM
Nu se vrea ordine. Am spus-o mai demult : cu 10 camere de luat vederi linistesti o cohorta de golani.
P.S. Vorbiti de returnarea banilor intr-o tara unde oamenilor le-au fost furati banii la caritas, safi si gelsor...la banci falimentate...la curent si caldura. Sa fim seriosi , mai degraba vezi o basina de la un mort decat banii indarat.
RED75
Apr 17 2007, 09:59 PM
QUOTE(marcher @ 17 Apr 2007, 22:51)

Sa fim seriosi , mai degraba vezi o basina de la un mort decat banii indarat.
Stiu ca e lugubru, dar cica se mai intampla.
on topic: Pe mine nu ma intereseasa sa primesc vreun ban inapoi de la club (pentru ca la asta cred ca s-ar ajunge). Dar un protest poate i-ar face pe cei ce iau astfel de masuri aberante sa-si puna problema ca, in afara faptului ca n-au nici o eficienta, sunt si.... neconstitutionale (ca sa folosesc un termen la moda)
antisteaua
Apr 17 2007, 10:13 PM
Sunt de acord cu cele spuse si sustin ca este anormal ca eu, care nici macar nu am fost pe stadion la meciul din ghencea, sa nu am voie sa intru pe stadion. Asa cum am mai spus, huliganii isi vor face in continuare de cap iar suporterii adevarati nu vor putea veni la stadion, indiferent ca se joaca sau nu cu portile inchise nu stiu cate etape. Daca se va juca un singur meci cu portile deschise si restul cu portile inchise, sunt sigur ca huliganii vor fi prezenti si isi vor face de cap. Singura solutie este identificarea si pedepsirea acestora conform legilor si promovarea unor legi care sa interzica pe viata sau pe perioade foarte lungi accesul acestor huligani pe stadioane. Cum spunea si marcher, sunt suficiente 10 camere de luat vederi si dupa 2-3 arestari sunt sigur ca multi se vor potoli, sau daca nu se vor potoli vor fi 50, 100, 500 de arestari la fiecare echipa si pana la urma vor disparea si huliganii iar oamenii vor putea veni la stadion cu pacere si nu cu teama ca pot sa ia bataie. Solutii exista, mai ramane ca persoanele abilitate, adica sefii de club si de liga si de federatie, sa le puna in practica. Daca nu vor dori sa gandeasca, sau macar sa asculte si la altii daca le este lene sa gandeasca, huliganii isi vor face de cap iar noi, suporterii adevarati vom privi echipa favorita doar din fata televizorului. Si e pacat.
COSMIN C
Apr 17 2007, 10:14 PM
copy/paste de pe site-ul FRF
Către toți membrii afiliați la FRF
Vă facem cunoscută hotărârea Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal din data de 11.04.2007, prin care s-au aprobat următoarele modificări și completări ale art.72 alin. 1 din Regulamentul Disciplinar:
În cazul nerespectării obligațiilor prevăzute de art.69 alin.1, precum și a abaterilor disciplinare prevăzute de art.70 alin.1 și 2, organul disciplinar va aplica una din următoarele sancțiuni:
a) suspendarea dreptului de a organiza jocuri pe teren propriu, de la 2 la 4 etape. Stadionul pe care se vor organiza jocurile în perioada suspendării trebuie să se afle la o distanță de cel puțin 150 kilometri (pentru Liga I), 100 kilometri (pentru Liga a II-a) și 50 de kilometri (pentru Liga a III-a) față de localitatea în care clubul sancționat își are sediul. Jocurile vor fi programate de Directorul de competiții al FRF/LPF, la cererea cluburilor sancționate, pe stadioane care sunt omologate pentru competiția din care fac parte jocurile respective. În toate cazurile, echipa vizitatoare nu trebuie să fie obligată la o deplasare mai lungă decât cea inițială.
b) organizarea de jocuri fără accesul publicului, de la 2 la 4 etape, în caz de abateri repetate sau în cazul în care organul disciplinar apreciază că abaterile săvârșite prezintă un grad ridicat de pericol".
Prezenta hotărâre intră în vigoare începând cu data de 11.04.2007.
La cererea cluburilor sancționate cu suspendarea dreptului de a organiza jocuri pe teren propriu anterior intrării în vigoare a deciziei nr.8/11.04.2007, organele disciplinare pot dispune, pentru rațiuni de echitate, înlocuirea sancțiunii respective cu cea prevăzută de art.72 alin.1 lit.b) din Regulamentul Disciplinar.
Nota de fundamentare referitoare la modificarea articolului menționat mai sus cuprinde, printre altele, faptul că sancțiunea organizării jocurilor pe stadion neutru presupune eforturi suplimentare din partea organelor de jandarmerie pentru supravegherea suporterilor pe traseul de deplasare sau că această sancțiune nu este aplicabilă în toate cazurile și nu răspunde în totalitate scopului propus.
Asta e celebra hotarare care a permis rapidului sa ceara sa se revina asupra hotararii initiale, acceptata de Dinamo si aprobata de comisia aia care trebuia sa aprobe (scuze, dar sunt atat de multe comisii si comitete pe la FRF, LPF, in fond aceeasi Marie cu alta palarie ca niciodata nu stiu care si decizii e abilitata sa ia).
Deci, partida de duminica nu se joaca fara spectatori pentru ca asa a decis comisia, ci, pentru ca la apel, asa a cerut rapidul.
De altfel, am vazut prin presa ca Razvan spunea ca-i pare rau de suporteri, dar, a ales solutia cea mai buna pentru echipa....
RED75
Apr 17 2007, 10:21 PM
Asta cu Razvan... E treaba lui. No comment.
Oricum, sanctiunile astea pentru toti suporterii din cauza unuia sau catorva indivizi imi amintesc de o intamplare din scoala. La o ora de educatie fizica, din sala de sport a disparut o minge de oina. Profesorul a observat si ne-a pus pe toti sa facem "mersul piticului" pana se depisteaza hotul. Nimeni nu vazuse nimic, asa ca "instructia" a durat aproape o ora. Ingrozitor... A doua zi, niste colegi l-au vazut pe altul cu mingea. N-au spus profesorului, dar i-au spart nasul micului infractor care a ajuns la dispensar foarte sifonat...
Oare LPF & FRF se asteapta ca eu , care prin astfel de masuri ma simt nedreptatit, sa iau un lant mai mare si sa-l fugaresc pe Tweety in jurul stadionului pana nu mai vine la meciuri ?
antisteaua
Apr 17 2007, 10:52 PM
Pai se pare ca asta doresc. Problema mare este ca huliganismele persista in ciuda masurilor luate de ei si logic ar fi fost sa se intrebe daca nu cumva masurile luate de ei nu au efect si sa ia alte masuri. Dar se pare ca se doarme si la liga si la frf mai tare ca in parlament. Nimeni nu gandeste, toti isi vad de ale lor.
COSMIN C
Apr 17 2007, 11:03 PM
Pai voi citirati nota aia de fundamentare?
Nota de fundamentare referitoare la modificarea articolului menționat mai sus cuprinde, printre altele, faptul că sancțiunea organizării jocurilor pe stadion neutru presupune eforturi suplimentare din partea organelor de jandarmerie pentru supravegherea suporterilor pe traseul de deplasare sau că această sancțiune nu este aplicabilă în toate cazurile și nu răspunde în totalitate scopului propus.
Eu inteleg ca asta-i problema: eforturi suplimentare. Si cum nu sunt dispusi sa le faca, au gasit solutia.
Ca voi ziceti ca e problema lui Razvan ca a cerut sa joace pe giulesti. Dar nu inteleg de ce li s-a acceptat. Pentru ca nu vad ce eforturi suplimentare presupunea deplasarea suporterilor celor doua echipe pe stadionul Lia Manoliu.
antisteaua
Apr 17 2007, 11:12 PM
Cosmin stii cum spunea Leana lu' Costel? Exista o explicatie! Asa si ei, vin cu explicatia.
doar noi
Apr 18 2007, 12:46 AM
"huliganii"=abonatii
sustinem cauza noastra !
COSMIN C
Apr 18 2007, 12:55 AM
Cam asta se pare ca este punctul de vedere al ANPC.
"Dacă pe abonament nu scrie că societatea nu își asumă răspunderea în cazul unor astfel de sancțiuni, atunci clubul e responsabil de prejudiciul fanilor, și nu Liga Profesionistă"
doar noi
Apr 18 2007, 01:43 AM
QUOTE(antisteaua @ 17 Apr 2007, 23:13)

Sunt de acord cu cele spuse si sustin ca este anormal ca eu, care nici macar nu am fost pe stadion la meciul din ghencea, sa nu am voie sa intru pe stadion. Asa cum am mai spus, huliganii isi vor face in continuare de cap iar suporterii adevarati nu vor putea veni la stadion, indiferent ca se joaca sau nu cu portile inchise nu stiu cate etape. Daca se va juca un singur meci cu portile deschise si restul cu portile inchise, sunt sigur ca huliganii vor fi prezenti si isi vor face de cap. Singura solutie este identificarea si pedepsirea acestora conform legilor si promovarea unor legi care sa interzica pe viata sau pe perioade foarte lungi accesul acestor huligani pe stadioane. Cum spunea si marcher, sunt suficiente 10 camere de luat vederi si dupa 2-3 arestari sunt sigur ca multi se vor potoli, sau daca nu se vor potoli vor fi 50, 100, 500 de arestari la fiecare echipa si pana la urma vor disparea si huliganii iar oamenii vor putea veni la stadion cu pacere si nu cu teama ca pot sa ia bataie. Solutii exista, mai ramane ca persoanele abilitate, adica sefii de club si de liga si de federatie, sa le puna in practica. Daca nu vor dori sa gandeasca, sau macar sa asculte si la altii daca le este lene sa gandeasca, huliganii isi vor face de cap iar noi, suporterii adevarati vom privi echipa favorita doar din fata televizorului. Si e pacat.
tu,suporterule adevarat,cate meciuri live ale echipei tale favorite ai vazut sezonul asta ?
nu provoc si nu evit violenta !
marcher
Apr 18 2007, 06:47 AM
Asta, sa stii, n-are nici o importanta. Dar tu ma rog frumos de cate ori ai fost la giurgiu sa vezi spuma Dunarii? Replici la prostii insirate pe monitor exista...asa ca lasati asta cu prezenta pe stadion, ca doar nu santeti nascuti in pch. Ai impresia ca daca taticu si mamica au avut sansa sa lucreze la "23 august" esti mai dinamovist ca noi? La provocari si violenta nici nu ma gandesc
red_dog_rahova
Apr 18 2007, 06:55 AM
am si eu o intrebare.....daca este sanctionat clubul gazda sa joace fara spectatori...de ce trebuie si oaspetii sa fie privati de prezenta daca n-au avut nici o vina??????
mihaidan
Apr 18 2007, 07:28 AM
un protest adevarat se poate face prin vizionarea impreuna a meciului de catre suporterii dinamovisti si cei rapidisti. totul sa fie civilizat sa vada jandarmii ca uneori ei sunt cei ce agita spiritele( uneori cu simpla lor prezenta parca induce violenta si tensiune!) .e greu realizabil, dar se poate face acest lucru in baruri , in grupuri mici; sau de ce nu pe un ecran mare si chiar pe stadionul Dinamo, iar scandarile galeriilor sa se auda in difuzorul stadionului rapid.
Leaveyou
Apr 18 2007, 08:33 AM
Trăgând puțin hățurile și ducând un deget la tâmplă, sanchi, a gândire, trebuie să ne dăm seama că totuși suntem în România. Frumoasă țară, nimic de zis, păcat că este locuită. Ca rezolvare a violenței pe stadioane a fost aleasă cea mai proastă soluție. La noi, la români, de obicei se alege cea mai grea, mai proastă și mai negândită soluție. De ce ? Specialiștii britanici și cei americani (care de obicei găsesc răspuns la toate) nu au putut da un răspuns coerent. Poate este de vină Miorița (al dracu' Becali), poate sunt de vină triburile migratoare care ne-au călcat și căcat țara în trecut, poate este de vină Decebal că a încurajat trimiterea la Zamolxe a celor mai buni dintre daci în urmă rămânând probabil toți puturoșii și bețivii.
Problema violenței pe stadioane a fost rezolvată de alții cu succes, dar cum noi suntem cei mai deștepți și mai viteji dintre daci nu puteam alege calea ușoară, verificată și bătută de alții. Ca și problema arbitrajului. Ce nu se putea rezolva ? Ba da. Dar de ce ? Revenind la problema noastră. Cei de la FRF, LPF nu au timp să se gândească. Ei au, de obicei, alte probleme: cum să mai facă un milion de euro, ce lasă moștenire copiilor etc. Desconsiderarea suporterilor (ca și a cetățenilor și a drepturilor lor în toate domeniile posibile începând de la sănătate și terminând cu ... nu știu, alegeți voi), a spectatorilor nu este o surpriză pentru frumoasa noastră țară și originala noastră democrație. De aceea, înjurând mărunt printre buze consider că o să strigăm la pereți pentru că nu o să se întâmple nimic. Nu este vorba de bani aici.
Este nedrept, aiurea, fără rost, fără cap (las lista deschisă pentru alte adjective) pedepsirea TUTUROR. Pentru că unor handicapați le este pur și simplu lene să facă legătura dintre cei doi (maxim) neuroni pe care-i posedă și să facă o lege și niște regulamente. Este mai simplu să pedepsești așa pe toată lumea. Asta asigură și Jandarmeriei un somn liniștit și LPF-iștilor și FRF-iștilor motivul de a spune uite dom'le că avem regulamente și se aplică. Proteste ? Doar așa de amăgire a noastră că reacționăm. Din păcate boala este mai gravă.
paddy
Apr 18 2007, 09:16 AM
QUOTE(doar noi @ 18 Apr 2007, 0:43)

tu,suporterule adevarat,cate meciuri live ale echipei tale favorite ai vazut sezonul asta ?
A vazut mai multe meciuri decit ai postat tu (voi)

Protest ???......cine o sa te auda ???
Leaveyou
Apr 18 2007, 10:05 AM
Credeți că își au rostul chestiilea astea cu cine este mai dinamovist decât altul ?
antisteaua
Apr 18 2007, 10:47 AM
QUOTE(doar noi @ 18 Apr 2007, 2:43)

Nu am contor ca sa le numar si nici nu ma obosesc. Si avand in vedere ca nu sunt din Bucuresti cred ca e o treaba ca reusesc sa ajung la cateva meciuri pe sezon. Totusi a fi suporter adevarat nu presupune sa numeri meciurile la care ai fost si apoi sa te lauzi cu treaba asta. A fi suporter adevarat, dupa parerea mea, presupune sa iti respecti echipa favorita, sa tii cu ea si la bine si la greu si atunci cand e la greu sa incurajezi echipa, nu sa incepi sa injuri jucatorii sau sa le vopsesti masinile cum fac unii. A fi suporter adevarat inseamna sa-ti platesti biletul de intrare sau abonamentul si sa fii civilizat pe stadion. A fi suporter adevarat inseamna sa nu provoci dar si SA EVITI VIOLENTA! Pentru ca numai in felul asta respecti echipa favorita. Altfel ... provoci doar probleme pe care sa le suporte atat clubul cat si cei care nu participa la violenta.
Prin urmare si noi suporterii avem responsabilitati in ceea ce priveste huliganismul, nu doar fortele de ordine, cluburile, liga sau federatia. De fapt noi suntem cheia problemei: nemaiproducand incidente nu mai apar nici probleme cu autoritatile.
Poate ca nu ai aceeasi parere cu mine, poate ca ti se pare aiurea si lipsit de logica ceea ce spun, dar este ceea ce cred eu si este de datoria mea sa spun ceea ce cred.
COSMIN C
Apr 18 2007, 11:49 AM
Bine zis Anti!
Asa cum va spuneam mai sus, ANPC eventual, o sa oblige clubul sa restituie banii de abonamente. Nu Liga.
doar noi
Apr 18 2007, 12:03 PM
QUOTE(antisteaua @ 18 Apr 2007, 11:47)

Nu am contor ca sa le numar si nici nu ma obosesc. Si avand in vedere ca nu sunt din Bucuresti cred ca e o treaba ca reusesc sa ajung la cateva meciuri pe sezon. Totusi a fi suporter adevarat nu presupune sa numeri meciurile la care ai fost si apoi sa te lauzi cu treaba asta. A fi suporter adevarat, dupa parerea mea, presupune sa iti respecti echipa favorita, sa tii cu ea si la bine si la greu si atunci cand e la greu sa incurajezi echipa, nu sa incepi sa injuri jucatorii sau sa le vopsesti masinile cum fac unii. A fi suporter adevarat inseamna sa-ti platesti biletul de intrare sau abonamentul si sa fii civilizat pe stadion. A fi suporter adevarat inseamna sa nu provoci dar si SA EVITI VIOLENTA! Pentru ca numai in felul asta respecti echipa favorita. Altfel ... provoci doar probleme pe care sa le suporte atat clubul cat si cei care nu participa la violenta.
Prin urmare si noi suporterii avem responsabilitati in ceea ce priveste huliganismul, nu doar fortele de ordine, cluburile, liga sau federatia. De fapt noi suntem cheia problemei: nemaiproducand incidente nu mai apar nici probleme cu autoritatile.
Poate ca nu ai aceeasi parere cu mine, poate ca ti se pare aiurea si lipsit de logica ceea ce spun, dar este ceea ce cred eu si este de datoria mea sa spun ceea ce cred.
"nu provoc si nu evit violenta" are cu totul alt inteles decat cel pe care l-ai scris tu aici....
te-am intrebat la cate meciuri ai fost
ca sa stiu de ce-ti dai tu cu parerea despre "huligani".....aceste "scursuri ale societatii" pe care tu ii condamni sunt tot aceiasi care vopsesc minunatele coregrafii(de care voi sunteti atat de
mandri...si noi la fel de
mandri de voi
ca stiti sa o apreciati),care fac mii de km pe sezon doar pt a fi alaturi de echipa,care se zbat pt binele poporului dinamovist(bilete,microbuze,avioane),care au vopsit masinile jucatorilor(!),care au facut istorie in '97,care tin piept rivalilor in orice fel de conditii si care,cum spui si tu,sunt mai inteligenti decat ai lor...
te saluta un rebel al peluzei Hildan
COSMIN C
Apr 18 2007, 12:20 PM
Offff....o luam de la capat....
Dar nu cumva sunt si cei de pe urma carora clubul plateste daune pentru pagubele produse pe diverse stadioane? Zic si eu, nu dau cu parul.
caine_tm
Apr 18 2007, 12:27 PM
QUOTE(antisteaua @ 18 Apr 2007, 11:47)

domne asta e mesajul meu...... de unde ai dat copy paste... glumesc
antisteaua are dreptate ....
de cand a aparut ideea asta cu suporteri de categoria I sau de cagoiea a doua? este o aberatie ...
ca masura de a suspenda stadionul si de a se organiza meciuri fara suporteri este aberanta si fara efecte benefice este adevarat dar este adevarat ca unele persoane vor doar scandal.
Max
Apr 18 2007, 12:41 PM
Daca vrem sa ni se respecte drepturile atunci si noi ar trebui sa respectam legea.Ori noi avem doar drepturi?
mihaiul90
Apr 18 2007, 12:52 PM
QUOTE(doar noi @ 18 Apr 2007, 13:03)

"nu provoc si nu evit violenta" are cu totul alt inteles decat cel pe care l-ai scris tu aici....
te-am intrebat la cate meciuri ai fost k sa stiu de ce-ti dai tu cu parerea despre "huligani".....aceste "scursuri ale societatii" pe care tu ii condamni sunt tot aceiasi care vopsesc minunatele coregrafii(de care voi sunteti atat de mandrii...si noi la fel de mandrii de voi k stiti sa o apreciati),care fac mii de km pe sezon doar pt a fi alaturi de echipa,care se zbat pt binele poporului dinamovist(bilete,microbuze,avioane),care au vopsit masinile jucatorilor(!),care au facut istorie in '97,care tin piept rivalilor in orice fel de conditii si care,cum spui si tu,sunt mai inteligenti decat ai lor...
te saluta un rebel al peluzei Hildan
Eu te asigur ca antisteaua este un suporter adevarat care a mers la meciuri de cate ori a avut ocazia si posibilitatea si care la 2-1 pentru Benfica a continuat sa cante si nu s-a oprit cum ati facut-o majoritatea ! Daca era din Bucuresti alta era situatia bineinteles. Iar eu nu cred ca huliganii despre care vorbim aici sunt aceeasi care fac coregrafii si tin piept rivalilor. Huliganii sunt niste indivizi aparuti mai de curand care nu au altceva in cap decat sa se bata si sa provoace incidente pe stadion. Eu nu vorbesc aici de ultrasi, vorbesc de huligani(care exista si in galeria noastra, e drept ceva mai putini).
Cai Lun
Apr 18 2007, 01:00 PM
"Rebelule" (adica un fel de ultras cu gluga pe cap, ca sa nu te vada militienii, nu?), daca nu mi-ati dat in cap cu scuza asta cu coregrafiile de m-ati tampit! Mai fratilor, nu stiu cum sa zic, si cum sa o zic ca sa o zic in numele mai multora care nu reusesc sa se faca intelesi pentru "rebelii din peluza"...
Exact in varful cotului ma doare! Da, nu e corect fara spectatori, dar nu e corect din puntul meu de vedere, nu din puntul tau de vedere. Adica tu vii, nu provoci violenta dar nici nu o eviti, si dupa aia, [/b]CULMEA[b] tot TU vii cu gura mare si proteste!! CAT TUPEU! CE NESIMTIRE! Ai abonament, si eu am. Eu vin cu el si ma uit la meci, tu vii cu el si nu refuzi violenta. Terminati fratilor cu prostiile, chiar va imagineti ca nu se prinde nimeni?! E foarte limpede ca daca nu refuzi violenta nu ai ce cauta pe stadion. Ia-ti coregrafiile si stai acasa pana cand ni s-o face noua dor de tine!
Scuza cea mai tampita! Stiti, eu dau in cap, dar fac coregrafii frumoase, asa ca lasati-ma sa mai vin... Tu de fapt, pentru ce vii, pentru coregrafii, sau pentru echipa?
Tot respectul pentru cei care canta si care gasesc cele mai inventive moduri legale de a sustine echipa si care stau noptile de dinaintea meciurilor sa se organizeze si sa puna la punct cea mai tare galerie din Romania, dar mi-e scarba de parvenitii care isi aroga merite din chestia asta si care incearca sa sara gardul.
"Pacatele" si faptele bune nu se anuleaza reciproc. Daca ai 100 de fapte bune si un pacat, nu inseamna ca esti 99% sfant, ci pur si simplu esti pacatos.
PS> Poate imi explica si mie cineva ce vrea sa zica extrasul ala din ordonanta, pentru ca eu doar daca fortez intinderea lui ii pot gasi o utilitate practica in fotbal... Dar nu conteaza, important e ca protestam, nu? Ca luam atitudine... hai sa luam pancarte si steaguri rosii si sa ne adunam in fata comitetului central ca sa ne aplaudam conducatorul... bleah!
doar noi
Apr 18 2007, 03:14 PM
-acum fara gluga ca e cald afara,dar sunt si alte modalitati...
-eu nu ma scuz fata de tine..nu meriti,matrixule...
-o sa continui sa vin la meciurile lui Dinamo...oriunde s-ar juca acestea...
-iti multumesc pt aprecieri...
-atunci sunt un pacatos...
ps:sa ne opreasca cineva!
ps2:sterge-mi contul,te rog
soreen20
Apr 18 2007, 03:20 PM
ce sa mai vb de violenta la noi cand aia din pitesti i-au dat foc la masina lui tanasa...parca....desi la cat de penal joaca parca a cautat-o cu lumanarea....sau torta...depinde...
Cai Lun
Apr 18 2007, 05:46 PM
Pai daca esti un pacatos, inseamna ca ai pacatuit impotriva uni legi, care lege, in cazul nostru, este legea statului, corect? Prin urmare, daca tu "pacatuiesti" impotriva statului, pentru care motiv plin de logica ar trebui ca statul sa se comporte altfel fata de tine? Incalcarea legii se plateste, iar tu acum platesti, ce e incorect in cazul de fata?
Nu te cunosc, iar adresarea directe o fac catre un "rebel din peluza", numele chiar nu are importanta, te privesc ca pe un exonent al unui grup de oameni, care au in comun manifestari care contravin moralei societatii, sau mai pe scurt, incalca legile.
PS> De ce sa iti sterg contul? Te oftica faptul ca nu poti discuta cu argumente in contradictoriu?
antisteaua
Apr 18 2007, 06:11 PM
@doar noi
Ideea nu este care e cel mai dinamovist sau daca nu sunteti de acord cu mine spuneti-mi si plec. Ideea pe topicul asta este sa protestam fata de masurile aberante impuse de liga dar in acelasi timp sa ne intrebam daca nu cumva si noi suntem de vina pentru situatia asta. Bineinteles ca apreciem coregrafiile, mesajele si cantecele compuse de ultrasi. Si chiar ne mandrim cu ele. Din punctul asta de vedere apreciez ultrasii. Sunt dedicatie echipei, o insotesc pe oriunde s-ar duce si arata celorlalti ca Dinamo nu e echipa nimanui. Astea sunt lucruri pe care le apreciez la ultrasi. Dar sunt si lucruri pe care nu le apreciez, ba chiar le dezaprob. Si violenta este unul din aceste lucruri. Mi se pare total aberant ca in loc sa vii la meci si sa te bucuri de spectacol, pentru ca pana la urma fotbalul este un spectacol, sa provoci sau sa participi la violente. Si hai sa-ti spun de ce mi se pare absurd:
1. Presupun ca ai prieteni sau amici care tin cu steaua, rapid sau alte echipe rivale. Ti se pare normal sa te bati cu ei pentru motivul ca tin cu alta echipa decat cea cu care tii tu? Sau ti se pare normal ca tu sa fii agresat pentru ca tii cu alta echipa decat agresorul tau? Pana la urma chestia asta cu echipa favorita tine de liberul arbitru si nimeni nu ne poate impune cu cine sa tinem.
2. Provocand violenta, sau intretinand violenta nu esti afectat doar tu ci sunt afectati si cei nevinovati precum si echipa cu care tu tii. Si drept dovada este meciul cu FC Arges. Chiar mi se pare aiurea sa mergi mii de km dupa echipa pentru a o sustine si apoi sa ii provoci probleme.
3. Violenta indeparteaza oamenii. Violenta face din stadioane un loc de ocolit, pentru ca majoritatea oamenilor se tem de violente. Gandestete ca poate unii (nu este cazul meu dar presupun ca sunt destule cazuri) vor sa-si duca copii la stadion sa le arate echipa si jucatorii, sa-i invete de mici sa fie dinamovisti. Ce curaj crezi ca are un parinte sa vina la stadion cand in orice clipa poate sa se trezeasca in mijlocul unei batai sau sa primeasca vreo sticla in cap?
NU stiu daca tu ai participat la violente sau daca nu dar stiu ca trebuie sa intelegi ca libertatea noastra, chiar si pe stadion si in preajma lui se intinde pana in locul in care incalci libertatea celuilalt. Si cand vom intelege absolut toti treaba asta si cand ne vom rezolva noi problemele de abia atunci putem avea dreptul sa protestam. Pana atunci trebuie sa ne punem pe noi in ordine.
cane loco
Apr 18 2007, 07:01 PM
Problema asta cu violenta si ,,comitiile'' e destul de complicata, violenta in randul suporterilor are radacinile in viata de toate zilele, sunt factori psihologici, de comportament, de mediu social economic, traditii, mentalitati, totusi nu pot sa nu remarc faptul ca aceste ,,comitii'' mai mult incita si nu rezolva nimic din problemele violentei pe stadioane, cred ca probabil asta e si intentia celor care le controleaza, in special tovarasu' mitica dragomir, unul ca asta cu gandirea lui de comunist nu face decat sa intarite lucrurile, e clar ca uraste suporterii si in special fenomenul ultra, pentru capsorul lui ultra inseamna numai violenta, desi nu e asa.Niste legi inspirate din experienta britanica in domeniu ar ajuta mult si faptul ca suporterii ar trebui sa constientizeze toate aspectele legate de violenta.
RED75
Apr 18 2007, 07:36 PM
Parca aici era un topic despre cum am putea protesta la masura abuziva de a ni se interzice dreptul de a ne folosi abonamentele.
Asa cum ma asteptam, s-a transformat si asta intr-o ploemica inutila ultrasi-cetateni si care e mai dinamovist decat altul.
Oricum, asa cum am spus si eu la inceput, si Cosmin, daca facem plangere la OPC, nu Liga sau Comisiile lui Mitica, ci FC Dinamo va fi considerat vinovat si eventual pus sa plateasca amenzi si despagubiri. Am citit in presa ca a si declarat un oficial ceva in sensul asta....Deci, faza cu Protectia Consumatorului nu ajuta la nimic...
rew
Apr 18 2007, 08:07 PM
Ba ajuta si Protectia consumatorului. Ajuta clubul sa inteleaga ca suporterii nu trebuie lasati sa fie bataia de joc a ligii. Daca nu poate gestiona relatia cu suporterii, clubul trebuie sa-si cesioneze drepturile de a vinde bilete, asa cum a facut cu drepturile de televizare, cu revista, iar porcea poate sa danseze toata ziua.
marcher
Apr 18 2007, 09:26 PM
@ anti
Tu faci scoala personalului cu astia? Te chinui de mama focului sa scrii iar pe astia ii doare la basca. Uite ce fac panaramele acu la timisoara-steaua....bete, brichete, etc.
antisteaua
Apr 18 2007, 09:58 PM
Si ce ar trebui, sa tac? NU vreau sa fac scoala, vreau doar sa spun ceea ce cred eu ca e corect. Stiu ca cele spuse de mine le zdrungina puternic ratiunea de a mai merge la stadion unor huligani, dar si daca tac inseamna ca nu fac nimic dar absolut nimic pentru a schimba ceva si atunci nu mai am dreptul sa ma plang ca e violenta pe stadioane.
RED75
Apr 18 2007, 10:56 PM
QUOTE(rew @ 18 Apr 2007, 21:07)

Ba ajuta si Protectia consumatorului. Ajuta clubul sa inteleaga ca suporterii nu trebuie lasati sa fie bataia de joc a ligii. Daca nu poate gestiona relatia cu suporterii, clubul trebuie sa-si cesioneze drepturile de a vinde bilete, asa cum a facut cu drepturile de televizare, cu revista, iar porcea poate sa danseze toata ziua.
Interesanta solutie... Nu m-am gandit la asa ceva. Totusi, ai auzit sa se intample asta la vreun club ?
In alta ordine de idei, la meciul de azi din cupa, "suporterii" stelisti iar au aruncat cu tot ce le-a cazut prin mana in teren. Am impresia ca nici rapidistii veniti sa sustina pe AEK nu au fost prea cuminti. Cum ambele echipe au deja terenul suspendat, ce-o sa le mai faca ? O sa-i puna sa-si demoleze stadionul ?
red_dog_rahova
Apr 18 2007, 11:24 PM
o sa le ia caii de la bicicleta.....
Leaveyou
Apr 19 2007, 09:12 AM
QUOTE(RED75 @ 18 Apr 2007, 23:56)

Cum ambele echipe au deja terenul suspendat, ce-o sa le mai faca ? O sa-i puna sa-si demoleze stadionul ?
Finala Cupei fără spectatori.
Ce poate să le facă ? Or să amendeze cluburile, probabil și gata: sănătate tuturor. Cluburile plătesc, huliganii nu și așa la următorul meci se va întâmpla la fel. Never ending story.
paddy
Apr 19 2007, 10:06 AM
QUOTE(RED75 @ 18 Apr 2007, 21:56)

Interesanta solutie... Nu m-am gandit la asa ceva. Totusi, ai auzit sa se intample asta la vreun club ?
In alta ordine de idei, la meciul de azi din cupa, "suporterii" stelisti iar au aruncat cu tot ce le-a cazut prin mana in teren. Am impresia ca nici rapidistii veniti sa sustina pe AEK nu au fost prea cuminti. Cum ambele echipe au deja terenul suspendat, ce-o sa le mai faca ? O sa-i puna sa-si demoleze stadionul ?
O sa suspende terenul lui pooli

ai uitat ca traim in Romania ???
marius_b
Apr 19 2007, 01:58 PM
O initiativa buna ca toate cele facute de suporterii dinamovisti.
doar noi
Apr 20 2007, 09:11 AM
antisteaua,apreciez parerile tale obiective si bine argumentate...
marcher,fa-ti o prietena si nu-ti mai varsa frustrarile pe internet
ps:eu am una...si culmea...am curaj sa vin si cu ea pe stadion...
ps2:up the belts ! ;)
radu
Apr 20 2007, 10:15 AM
Marcher inca nu ai prietena? Ia vorbeste cu pustiu tau poate iti aduce vre una de la scoala...
PS @ doar noi nu e frumos sa te iei de oameni pe care inca nu ii cunosti
PS 2 ..scuze de offtopic
soreen20
Apr 20 2007, 12:18 PM
adevaru ca la ce bataie au luat stelistii cred ca nu mai e nevoie de nici o suspendare...da ce nu inteleg eu este de ce jandarmii nu au intervenit la fel si impotriva rapidistilor+polistilor.Am impresia ca se imtervine in forta doar impotriva noastra si a stelistilor......
Max
Apr 20 2007, 12:22 PM
pai daca domnu col. Georgescu e rapidist de mic...
Ashtray
Apr 20 2007, 02:42 PM
off-topic @doar noi (sau voi), pe noi nu ne intereseaza la cate meciuri ai fost tu sau cat de "ultraĆ " esti si cate capete ai spart ... pe topicul asta se discuta altceva.Apropo, tu esti ala care isi varsa frustrarile pe internet,iar marcher are 40 de ani,sotie si copil +de 3 ori mai multe meciuri ca tine, "rebelule"...
FarfelkugeL
Apr 20 2007, 02:42 PM
Asta cu georgescu am auzit-o si eu ca ii protejeaza pe rapidisti pentru ca e cam... rapidist.
Leaveyou
Apr 20 2007, 02:49 PM
Dacă sunteți cuminți rămân numai spurky material de antrenament pentru băieții lui Georgescu
Emil
Apr 20 2007, 04:25 PM
Se vede ca nu cititi si nu va intereseaza. Gorgescu numai este seful jandarmilor din bucuresti....
on topic. Nu e nimic de facut...nu avem ce sa protestam...fotbalul numai este al nostru ci al celor care nu refuza violentza..si asta chiar de ceva vreme incoace.Eu unu m-am resemnat demult
Capirossi
Apr 20 2007, 04:35 PM
marcher,fa-ti o prietena si nu-ti mai varsa frustrarile pe internet
[/quote]
Ai dat-o-n bara. Ti-ai ales persoana gresita.