Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Al treilea titlu
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > Glorii dinamoviste > Succese în alb-roșu
COSMIN C
In sezonul 1962-1963 lupta pentru suprematie s-a dat cu zdeaua. Dinamo a inceput mai greu campionatul, dar treptat echipa si-a revenit si la final a reusit sa obtina al treilea titlu de campioana, al doilea consecutiv.

Linia de clasament a campioanei:

Dinamo Bucuresti 27 14 9 4 46-25 37 ( la 3 puncte de a doua clasata)

Lotul folosit de antrenorii Dumitru Nicolae Nicusor si Traian Ionescu:

Portari: Ilie Datcu (13-0), Iuliu Utu (17-0)
Fundasi: Cornel Popa (25-0), Ion Nunweiller III (18-0), Dumitru Ivan (25-1), Ilie Constantinescu (8-0)
Mijlocasi: Vasile Alexandru (13-1), Lica Nunweiller IV (22-1),Constantin Stefan (25-0)
Atacanti: Ion Parcalab (21-7), Constantin Fratila (15-9), Gheorghe Ene II (19-7), Ion Tarcovnicu (24-7), Aurel Unguroiu (20-3), Iosif Varga (22-4), Haralambie Eftimie (16-11), Vasile Gergeli (1-0), Constantin David (20-4), Aurel Unguroiu (20-3), Nicolae Selymes (8-2) Vasile Anghel (5-0)
Leaveyou
Cosmine ești perseverent. Care a fost a doua clasată ?
bigbobo
Cred ca zdeaua doglaugh.gif
COSMIN C
Da, ei, multam, n-am avut chef sa le scriu numele. tongue.gif Am crezut ca se intelege din prima fraza.
bigbobo
S-a inteles perfect...Doar am confirmat...
redlady08
Ce vremuri si ce echipa aveam...... football.gif ....si ce urma inca sa vina ;))

Oare cand vom mai avea un asa lipici la trofee ca in anii '60?:D
iuliu
Titlul din 1963 a fost titlul confirmarii . Pentru ca de data aceasta Steaua , serios intarita , a dat tot ce a putut , dar tot ce a putut a fost locul 2. Echipa care in urma cu un an lua un campionat neasteptat se dovedea acum ca o echipa de valoare cu un stil de joc original , italienesc , cu aparare impenetrabila si cate un gol-doua pe contraatac.
Turul a fost mai greu , cu portarul Datcu accidentat si cu Nelu Nunweiller suspendat cateva etape , dar in retur , cu echipa completa , Dinamo a dominat clar , asigurandu-si titlul cu trei etape inainte de final .
( avansul de trei puncte se datoreaza unei relaxari in final). Noutati : in pauza de iarna ne paraseau doi valorosi jucatori , Eftimie si Vasile Alexandru si venea valorosul Gergely , care insa se va accidenta grav in primul meci si va disparea pentru o lunga perioada ( ne vom mai intalni cu el ceva mai tarziu) . Datcu , Lica Nunweiller , Parcalab si Varga isi faceau debutul in echipa nationala. Fratila se dovedea o rezerva de valoare , practic de cate ori intra marca. Stefan a jucat tot returul ca titular pe post de mijlocas dreapta.
Si in special in retur Dinamo a trecut la o schema de aparare cu care in urmatorii ani practic nu va lua gol. Imaginati-va o palnie , in care fundasii laterali sprijiniti de mijlocasi , impingeau atacantii adversi spre centru , si acolo in gura palniei era Lica Nunweiller cu functia de a primi primul soc , iar la baza palniei astepta libero-ul Nelu Nunweiller , jucatorul de baza al "palniei" si al echipei. Si urma contraatacul , Varga il lansa pe Parcalab , (deja idolul galeriei ) cursa , centrare si ... 1-0.
In finalul campionatului era deja clar ce echipa va domina fotbalul romanesc in urmatorii ani.
Cam prin primavara lui 1963 am inceput sa auzim de la suporterii stelisti si rapidisti fraza : " roscovanii aia doi nu iau gol , joaca ca niste caini " . Legenda cainilor rosii Nelu si Lica isi incepea drumul care se va opri... pe steagul clubului Dinamo.
Ratacitu
Ce sentiment ciudat imi trece cind ma uit la LOT!

4 FUNDASI
3 MIJLOCASI
12 ATACANTZI

Iar dupa nr de jocuri se vade ca formula de echipa era 3-2-5
Atac, atac, atac

acum se se joaca de multe ori 5-4-1 si ne miram de ce nu mai e spectacol busted_blue.gif
iuliu
Ratacitu , imi pare rau ca te dezamagesc. Echipa acelor ani era departe de a juca atac-atac-atac. Mai degraba aparare-aparare-contraatac ! In acel an Dinamo incepea sa abandoneze sistemul WM 3-2-5 trecand la un fel de 4-2-4 , inca nu foarte clar in mijloc si atac ( Varga si Tarcovnicu jucau pe rand pe postul celui de-al doilea mijlocas , dar amandoi erau atacanti ) dar deja clar in aparare , cu cei doi frati jucand in scara.
O formatie tipica din retur ar fi : Datcu - Popa , Nunweiller III , Nunweiller IV , Ivan - Stefan , Tarcovnicu (Fratila ) - Parcalab , Varga , Gh. Ene II , Unguroiu ( Selimesy )
Ratacitu
Iuliu!

Nu ai de ce sa ma dezamagesti!

Dar asa spun statisticile

Ilie Datcu (13-0), Iuliu Utu (17-0) deci Iuliu a jucat mai multe meciuri
Fundasi: Cornel Popa (25-0), Ion Nunweiller III (18-0), Dumitru Ivan (25-1), Ilie Constantinescu (8-0)
deci s-a jucat cam cu 2-3 Fundasi

Fundasi Popa- Nunweiller- Ivan

Mijlocasi: Vasile Alexandru (13-1), Lica Nunweiller IV (22-1),Constantin Stefan (25-0)

deci rezulta 2 Mijlocasi Lica Nunweiller IV - Stefan

Atac: Ion Parcalab (21-7), Constantin Fratila (15-9), Gheorghe Ene II (19-7), Ion Tarcovnicu (24-7), Aurel Unguroiu (20-3), Iosif Varga (22-4), Haralambie Eftimie (16-11), Vasile Gergeli (1-0), Constantin David (20-4), Aurel Unguroiu (20-3), Nicolae Selymes (8-2) Vasile Anghel (5-0)

deci rezulta

Ion Tarcovnicu (24-7), Iosif Varga (22-4),Ion Parcalab (21-7), Constantin David (20-4),Aurel Unguroiu (20-3), Gheorghe Ene II (19-7), Constantin Fratila (15-9), Haralambie Eftimie (16-11),

Deci cam 5-6 atacanti pe meci

Nu vreau sa ma contrazic , ci doar am pus ceea ce am constatat.

Oricum tu stii mai bine pt ca ai trait mai indeaproape vremurile acelea icon_redface.gif
COSMIN C
Si eu cand am scris lotul am avut un soc, am verificat de cateva ori: 12 atacanti! Am crezut ca nu vad bine, am scris cam cu frica, ma gandeam ca undeva e o greseala....
iuliu
Nu este nici o gresala , dar de multe ori statistica e o insiruire de numere uscate care nu spun nimic. Exemplu : chiar daca Iuliu Utu ( ce nume frumos are ! ) a aparat mai multe meciuri , portarul numarul 1 a fost Datcu , care a si debutat in echipa nationala in primavara lui 1963. Lica Nunweiller figureaza mijlocas dar de fapt incepand chiar din acel campionat el a jucat fundas central avansat.
Dintre cei 12 atacanti , Tarcovnicu a jucat retras , un fel de mijlocas , Eftimie a jucat numai in tur , iar Gergely ( si el mijlocas ) , Selimesy si V. Anghel au jucat prea putin. Ceilalti s-au schimbat intre ei, numarul de jocuri e doar statistica , 5 minute jucate intr-un sfarsit de meci figureaza ca un joc. Fratila a fost rezerva , intra ( si marca ) prin minutul 60. Unguroiu si David , nefiind mari valori , se schimbau intre ei pe aripa stanga. Practic titulari au fost doar Parcalab , Varga si Gh. Ene.
Ziarele acelor vremuri comparau pe Dinamo cu Internationale Milano , datorita stilului de joc cu aparare sigura si contraatacuri. Nu am clasamentul acelui campionat , poate COSMIN C il poate gasi pe undeva , dar sunt sigur ca intr-un clasament ipotetic al echipelor cu cele mai putine goluri primite Dinamo ( cu 12 atacanti ! ) figureaza pe locul 1 sau 2 si acesta este de fapt secretul celor 4 campionate consecutive.
COSMIN C
Asa e Iuliu, pe primul loc.

Clasamentul editiei 1962-1963

1 Dinamo Bucuresti 27 14 9 4 46 : 25 37

2 Steaua Bucuresti 27 13 8 6 58 : 42 34

3 Stiinta Timisoara 27 11 7 9 41 : 39 29

4 Stiinta Cluj 27 11 7 9 42 : 44 29

5 Farul Constanta 27 12 4 11 48 : 38 28

6 Steagul Rosu Brasov 27 12 4 11 48 : 44 28

7 Petrolul Ploiesti 27 10 7 10 46 : 30 27

8 Rapid Bucuresti 27 10 7 10 52 : 46 27

9 Progresul Bucuresti 27 10 7 10 45 : 49 27

10 C.S.M.S. Iasi 27 8 10 9 44 : 53 26

11 U.T. Arad 27 10 5 12 47 : 49 25

12 Dinamo Bacau 27 9 5 13 32 : 42 23

13 Crisana Oradea 27 9 5 13 34 : 47 23

14 Minerul Lupeni 27 4 6 17 24 : 66 14

15 Viitorul Bucuresti 14 6 3 5 33 : 26 15
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.