Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mircea Constantinescu
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > Glorii dinamoviste
COSMIN C
Mircea Constantinescu, nascut la 25.02.1945, Craiesti-Bacau, Maestru emerit al sportului. A venit la Dinamo in 1970 si castiga trei titluri de campion, in 1970/1971, 1972/1973, 1974/1975. A facut parte din toate loturile nationale: juniori (1962-1966), tineret, olimpic (1965-1970) si "A" (1966-1970). A imbarcat de doua ori tricoul primei reprezentative.
Mircea Constantinescu a evoluat timp de 6 sezoane in Stefan cel Mare, adunand in poarta ros-albilor 110 meciuri in prima liga si 11 jocuri in cupele europene.

La meciul de aseara, cu Jiul, Mircea Constantinescu a fost premiat pentru întreaga perioada petrecuta alaturi de ros-albi si a executat lovitura de incepere a partidei.
Pentru ca in urma cu doua zile a implinit 62 de ani, sa-i uram si noi, chiar si cu oarece intarziere, La Multi Ani!
Si, de ce nu, sa salutam initiativa conducerii dinamoviste.
djmihaitza
Am asistat aseara la un gest frumos din partea FC Dinamo salutat de cele cateva mii de spectatori zgribuliti prezenti pe stadion, precum si de cei din teren, Bogdan Lobont daruindu-i d-lui Constantinescu tricoul sau de portar.

Inca o data, BRAVO !!
red_dog_rahova
Macar Dinamo sa-si cinsteasca fostii jucatori de legenda.....daca Romania nu stie sa-si aprecieze valorile....Felicitari Dinamo!!!
Si pe aceasta cale sa-i urez si eu "La Multi Ani".
Cai Lun
Spre rusinea mea, habar n-aveam de acest fost jucator.
iuliu
Intr-un clasament al fostilor portari l-as plasa pe Constantinescu pe locul 3 , in urma lui Moraru si Datcu. Si-a inceput cariera la CSMS Iasi , remarcandu-se ca un portar talentat , dar nebun ! De multe ori si-a salvat echipa aparand mingii imposibile , dar de multe ori si-a lasat echipa in 10 oameni fiind eliminat pentru gesturi nesportive prostesti. ( cel mai uzual : se lua la bataie cu atacantii adversi)
La noi a venit in toamna lui 1970 intr-un moment critic. Dinamo din editia 1969-70 era o echipa ciudata , cu mijlocul si atacul de la CM Mexico 1970 , dar cu o aparare gaurita si fara portar. Dupa plecarea lui Datcu titular ar fi trebuit sa fie Narcis Coman , un exemplu clasic de mare talent dizolvat in bautura. In special in retur am tremurat la fiecare meci , Coman venea de multe ori "bine dispus" si in poarta aparau doi juniori , Cavai si Stana. Cand a venit Constantinescu am gandit " mai bine un nebun decat un betiv " . Neasteptat , Mircea a lasat nebuniile la Iasi , poate ca si faptul ca in fata lui l-a gasit pe seriosul si " batranul " Nelu Nunweiller a contribuit cu ceva. Si dupa un an de cosmar ne-am trezit ca avem portar. Mircea s-a impus prin seriozitate (!) , prin plasamentul excelent si prin reflexele deosebite. Iesea excelent din poarta si domina spatiul aerian desi era scund pentru un portar. Avea un curaj de kamikadze , iesea cu capul in bocancii adversarilor si , paradoxal , nu tin minte sa se fi accidentat. Are trei titluri de campion , 1971 ( cand a fost titular necontestat ) 1973 ( cand a impartit poarta cu alti doi portari , Cavai si Ramureanu ) si 1975 ( din nou titular unic )
Are deja 62 ani ? Cu intarziere dar din toata inima LA MULTI ANI
redlady08
La multi ani!!!!!!.......in sfarsit un gest frumos facut de club fata de fostii jucatori.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.