COSMIN C
Feb 27 2007, 01:15 PM
Mircea Constantinescu, nascut la 25.02.1945, Craiesti-Bacau, Maestru emerit al sportului. A venit la Dinamo in 1970 si castiga trei titluri de campion, in 1970/1971, 1972/1973, 1974/1975. A facut parte din toate loturile nationale: juniori (1962-1966), tineret, olimpic (1965-1970) si "A" (1966-1970). A imbarcat de doua ori tricoul primei reprezentative.
Mircea Constantinescu a evoluat timp de 6 sezoane in Stefan cel Mare, adunand in poarta ros-albilor 110 meciuri in prima liga si 11 jocuri in cupele europene.
La meciul de aseara, cu Jiul, Mircea Constantinescu a fost premiat pentru întreaga perioada petrecuta alaturi de ros-albi si a executat lovitura de incepere a partidei.
Pentru ca in urma cu doua zile a implinit 62 de ani, sa-i uram si noi, chiar si cu oarece intarziere, La Multi Ani!
Si, de ce nu, sa salutam initiativa conducerii dinamoviste.
djmihaitza
Feb 27 2007, 01:23 PM
Am asistat aseara la un gest frumos din partea FC Dinamo salutat de cele cateva mii de spectatori zgribuliti prezenti pe stadion, precum si de cei din teren, Bogdan Lobont daruindu-i d-lui Constantinescu tricoul sau de portar.
Inca o data, BRAVO !!
red_dog_rahova
Feb 27 2007, 02:35 PM
Macar Dinamo sa-si cinsteasca fostii jucatori de legenda.....daca Romania nu stie sa-si aprecieze valorile....Felicitari Dinamo!!!
Si pe aceasta cale sa-i urez si eu "La Multi Ani".
Cai Lun
Feb 27 2007, 02:47 PM
Spre rusinea mea, habar n-aveam de acest fost jucator.
iuliu
Feb 27 2007, 06:12 PM
Intr-un clasament al fostilor portari l-as plasa pe Constantinescu pe locul 3 , in urma lui Moraru si Datcu. Si-a inceput cariera la CSMS Iasi , remarcandu-se ca un portar talentat , dar nebun ! De multe ori si-a salvat echipa aparand mingii imposibile , dar de multe ori si-a lasat echipa in 10 oameni fiind eliminat pentru gesturi nesportive prostesti. ( cel mai uzual : se lua la bataie cu atacantii adversi)
La noi a venit in toamna lui 1970 intr-un moment critic. Dinamo din editia 1969-70 era o echipa ciudata , cu mijlocul si atacul de la CM Mexico 1970 , dar cu o aparare gaurita si fara portar. Dupa plecarea lui Datcu titular ar fi trebuit sa fie Narcis Coman , un exemplu clasic de mare talent dizolvat in bautura. In special in retur am tremurat la fiecare meci , Coman venea de multe ori "bine dispus" si in poarta aparau doi juniori , Cavai si Stana. Cand a venit Constantinescu am gandit " mai bine un nebun decat un betiv " . Neasteptat , Mircea a lasat nebuniile la Iasi , poate ca si faptul ca in fata lui l-a gasit pe seriosul si " batranul " Nelu Nunweiller a contribuit cu ceva. Si dupa un an de cosmar ne-am trezit ca avem portar. Mircea s-a impus prin seriozitate (!) , prin plasamentul excelent si prin reflexele deosebite. Iesea excelent din poarta si domina spatiul aerian desi era scund pentru un portar. Avea un curaj de kamikadze , iesea cu capul in bocancii adversarilor si , paradoxal , nu tin minte sa se fi accidentat. Are trei titluri de campion , 1971 ( cand a fost titular necontestat ) 1973 ( cand a impartit poarta cu alti doi portari , Cavai si Ramureanu ) si 1975 ( din nou titular unic )
Are deja 62 ani ? Cu intarziere dar din toata inima LA MULTI ANI
redlady08
Feb 27 2007, 07:19 PM
La multi ani!!!!!!.......in sfarsit un gest frumos facut de club fata de fostii jucatori.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.