Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ion (Nelu) Nunweiller - 72ani (2008)
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > Glorii dinamoviste
iuliu
Astazi 9 ianuarie eternul CAINE ROSU implineste 71 ani !!
In ultimii 2 ani am scris doua articole in care am incercat cu modestele mele posibilitati sa descriu biografia acestui extraordinar jucator. Ce as mai putea adauga ?
Poate sa reiau o fraza dintr-un interviu pe care domnul Nelu Nunweiller l-a acordat in urma cu un an .
FOTBALUL A FOST VIATA MEA
Iata o fraza care sintetizeaza pe scurt cariera sportiva a unui mare jucator si om.
Si nu pot decat sa-i multumesc ca prin toata cariera lui a facut intr-un fel ca fotbalul sa fie si viata mea !!
LA MULTI ANI DL. NELU NUNWEILLER
matador
la multi ani si sa va puteti bucura de performantele viitoare ale echipei noastre
redlady08
La multi ani domnu Nelu si la cat mai multe bucurii alaturi de Dinamo....multa sanatate.....veti ramane mereu in amintirea noastra pentru tot ce ati facut pentru clubul Dinamo.
hunter
Cred ca Iuliu a spus cam totul despre Nelu, fotbalist luptator pana la sacrificiu,de 5 ori campion national(1962,1963,1964,1965,1971)si de 3 ori castigator al Cupei(1959,1964,1968) in tricoul lui Dinamo...Ii multumesc pe aceasta cale pentru tot ce a facut pentru clubul nostru

La multi ani si multa sanatate ii doresc domnului Nunweiller
biancap78
La multi ani domnule Nunwailer....Tot ce va doriti in continuare si multa sanatate...va multumim pentru ce ati facut la Dinamo.... busted_blue.gif
iuliu
QUOTE(hunter @ 9 Jan 2007, 17:54) *
Cred ca Iuliu a spus cam totul despre Nelu, fotbalist luptator pana la sacrificiu

De fapt mai am de adaugat ceva. Nu trebuie uitata cariera prea scurta de antrenor , care se anunta foarte promitatoare si a fost intrerupta din motive mai degraba politice decat fotbalistice.
Dupa incheierea carierei de jucator , Nelu Nunweiller a devenit antrenor secund si mai apoi principal la Dinamo. Iata performantele lui:
- Campionat in 1973 ca antrenor principal , un titlu dramatic decis in ultimele minute ale ultimei etape dupa un duel cap-la-cap cu Universitatea Craiova.
- Campionat in 1975 ca secund al regretatului Dumitru Nicusor un campionat dominat clar in care am fost lideri din etapa a doua pana la sfarsit.
- Campionat in 1977 ca antrenor principal dupa un duel cu Steaua , nu prea echilibrat.
Practic , daca eliminam titlul din 1955 cand Nelu inca nu era la Dinamo , tot ce am castigat dupa aceea pana la titlul din 1982 ( generatia lui Moraru , Multescu , Augustin) e legat intr-un fel sau altul de numele lui Nelu Nunweiller !!
In 1979 s-a intamplat un accident , Dinamo era foarte aproape de titlu dar in ultima etapa la Bucuresti portarul Anutei si excelentul Dobrin au hotarat altceva . Ca de obicei antrenorul a platit oalele sparte , Nelu ( antrenor principal) a fost destituit , preluand in schimb echipa nationala de juniori cu care a avut rezultate excelente. Era clar ca va reveni la Dinamo si ca va antrena inca multi ani , dar.... Radu Nunweiller a ramas in occident ( e o poveste cu mult tenis , sunt implicati Bjorn Borg , Mariana Simionescu si Mariani Ciogolea-Nunweiller). si cum in acele vremuri un antrenor la Dinamo nu putea avea o ruda "dezertor" cariera de antrenor a lui Nelu practic s-a incheiat si e pacat
red_dog_rahova
La multi ani , multa sanatate si mult respect pentru intraga dumneavoastra cariera....
picante si inedite amanuntele date de iuliu....
iuliu
Uite ca a mai trecut un an si Nelu Nunweiller implineste astazi 72 ani . LA MULTI ANI .

In finalul sezonului 1967-68 , dupa o dramatica finala de cupa cu Rapid ( povestea meciului si a contributiei speciale a sarbatoritului de azi la castigarea cupei de atunci o puteti citi la " Meciuri de pomina " ) Nelu Nunweiller se despartea de Dinamo , plecand pentru doi ani la Fenerbahce Istanbul . Felul sau de a aborda fotbalul l-a facut foarte apreciat si iubit acolo si pana astazi e considerat unul din cei mai valorosi jucatori straini care au jucat la Fener.
Citeam pe atunci prin ziare ca era considerat printre cei mai buni jucatori din liga turca , ca antrenorul echipei nationale a Turciei regreta ca nu-l cheama ... Ali Nunweiller . Dar adevarata masura a pretuirii de care s-a bucurat acolo am primit-o ceva mai tarziu .
Dupa anul de cosmar 1969-70 , cand Al . Boc , cel care urma sa fie inlocuitorul lui Nelu , a ajuns la inchisoare , Nelu nunweiller a revenit acasa la Dinamo . La inceput a fost antrenor secund dar foarte repede l-a lasat singur pe banca pe Nicusor , a imbracat tricoul cu nr. 3 si a revenit in teren . Si cu revenirea lui , apararea a redevenit compartimentul de baza al echipei , cel care ne-a adus titlul din sezonul 1970-71 . In pauza de iarna antrenorul Traian Ionescu a revenit si el la Dinamo ca antrenor principal si a revenit la stilul de joc al anilor 1962-65 , cu Nelu Nunweiller pe post de libero in spatele apararii .
Si tot in pauza de iarna Fenerbahce a sarbatorit retragerea unui mare jucator turc ( cred ca portarul Turgay dar nu sunt sigur ) invitand echipa Dinamo la un meci amical . Pentru Tr. Ionescu fiecare meci amical era o mana cereasca , posibilitatea de a roda pe viu vechiul / noul sistem de aparare dar... surpriza . Inaintea meciului de la Istanbul conducatorii echipei turce au venit la vestiarul nostru rugand ca Nelu Nunweiller sa joace la ei ! Tr. Ionescu s-a trezit intr-o situatie neplacuta , el insusi fusese antrenor la Fener si-i era greu sa-i refuze , dar pe de alta parte a juca fara Nelu insemna a rata meciul de pregatire . Dar cand insusi jucatorul sarbatorit a venit la vestiar cu aceeasi rugaminte , s-a ajuns la o solutie de compromis , Nelu Nunweiller a jucat cate o repriza la fiecare echipa , iar suporterii turci l-au aplaudat de cate ori a atins mingea , indiferent ca a purtat tricoul alb-rosu al lui Dinamo sau tricoul vargat al lui Fenerbahce . Asa au inteles ei sa se foloseasca de acel meci festiv si sa-i multumeasca lui Nelu pentru tot ce a facut in cei doi ani cat a jucat la ei .

Si in urma cu vreo cinci ani , la Bucuresti , intr-un meci cu steaua , la tribuna oficiala ... mai bine ma opresc aici
LA MULTI ANI
COSMIN C
La Multi Ani! Cuvintele sunt prea sarace pentru a va multumi asa cum se cuvine domnule Nunweiller.
bigbobo
La Multi Ani si multa sanatate Domnule Nunweiller...
red_dogvitan
La multi ani Domnule Nunweiller!!
gilutza_d
La multi ani Domnule Nunweiller!Multa sanatate!
Myhay_Dinamo
La multi ani "Cainelui Rosu" HAITA_DINAMO.gif !
Capirossi
*** LA MULTI ANI DOMNULE ! *** Am fost onorat sa va cunosc.
Felicitari iuliu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.