QUOTE(hunter @ 9 Jan 2007, 17:54)

Cred ca Iuliu a spus cam totul despre Nelu, fotbalist luptator pana la sacrificiu
De fapt mai am de adaugat ceva. Nu trebuie uitata cariera prea scurta de antrenor , care se anunta foarte promitatoare si a fost intrerupta din motive mai degraba politice decat fotbalistice.
Dupa incheierea carierei de jucator , Nelu Nunweiller a devenit antrenor secund si mai apoi principal la Dinamo. Iata performantele lui:
- Campionat in 1973 ca antrenor principal , un titlu dramatic decis in ultimele minute ale ultimei etape dupa un duel cap-la-cap cu Universitatea Craiova.
- Campionat in 1975 ca secund al regretatului Dumitru Nicusor un campionat dominat clar in care am fost lideri din etapa a doua pana la sfarsit.
- Campionat in 1977 ca antrenor principal dupa un duel cu Steaua , nu prea echilibrat.
Practic , daca eliminam titlul din 1955 cand Nelu inca nu era la Dinamo , tot ce am castigat dupa aceea pana la titlul din 1982 ( generatia lui Moraru , Multescu , Augustin) e legat intr-un fel sau altul de numele lui Nelu Nunweiller !!
In 1979 s-a intamplat un accident , Dinamo era foarte aproape de titlu dar in ultima etapa la Bucuresti portarul Anutei si excelentul Dobrin au hotarat altceva . Ca de obicei antrenorul a platit oalele sparte , Nelu ( antrenor principal) a fost destituit , preluand in schimb echipa nationala de juniori cu care a avut rezultate excelente. Era clar ca va reveni la Dinamo si ca va antrena inca multi ani , dar.... Radu Nunweiller a ramas in occident ( e o poveste cu mult tenis , sunt implicati Bjorn Borg , Mariana Simionescu si Mariani Ciogolea-Nunweiller). si cum in acele vremuri un antrenor la Dinamo nu putea avea o ruda "dezertor" cariera de antrenor a lui Nelu practic s-a incheiat si e pacat