Mizeriile care conduc fotbalul romanesc... Au tot protestat pana conducerea le-a mutat echipa la Mogosoaia si mai nou la Moreni. Nimeni cu buletin de Ploiesti nu avea voie sa intre la Mogosoaia fara invitatie din partea conducerii. Am fost acolo la un meci si 4 baieti cu cefe groase nu ne-au lasat decat dupa ce am demonstrat cu buletinele ca nu suntem din Ploiesti si dupa ce au primit aprobarea de la conducatori, ne-au perchezitionat pe sub haine sa nu avem "mesaje cu demisia". Ultrasii lor mergeau numai in deplasari, dar acum au renuntat definitiv, cred... vor sustine echipa din divizia C de la toamna. Au facut o campanie "Petrolul e al nostru" care chiar a avut rezultate....
http://img204.imageshack.us/img204/796/mesajenp5.jpghttp://img78.imageshack.us/img78/1953/lume2bh6.jpghttp://img242.imageshack.us/img242/7220/lume1uf5.jpghttp://www.youtube.com/watch?v=zwF-6fTgHPQhttp://www.youtube.com/watch?v=VcQeTLOOXNEhttp://www.youtube.com/watch?v=QaqCcE1QQ_k"Ieri, initiatoarea proiectului "Petrolul este al nostru", respectiv asociatia (altPHel), i-a avut alaturi pe consilierii Ion Eparu si Florin Sicoie, in tentativa de a pune bazele unei echipe care sa apartina efectiv Ploiestiului, nu unui finantator care, in opinia acestora, pe langa faptul ca a distrus o traditie, prin afilierea, in iulie 2003, cu Astra, mai face de ras si numele echipei care, acum cateva decenii, reprezenta un nume in fotbalul romanesc. In context, de reamintit prezenta lui Mircea Dridea (in foto) alaturi de cei amintiti mai sus, care si-a adus aminte, cu nostalgie, de vremurile in care "Petrolul reprezenta ceva pentru acest oras. Fie ca evoluam in Divizia B sau eram castigatorii campionatului in A, in tribune se adunau 15.000-20.000 de spectatori, lucru care spune destule vizavi de afinitatea oamenilor fata de aceasta echipa".
In zilele noastre, problema se pune insa, altfel. Anume, cum sa-si adjudece orasul numele de FC Petrolul, cata vreme el apartine unui finantator - Federatia Petrom.
Aceasta ar fi una dintre dificultatile pe care le prevede si consilierul Ion Eparu, care si-a exprimat indoiala vizavi de "rezolvarea rapida a acestei probleme, anume trecerea brandului de FC Petrolul sub tutela Consiliului Local". Oricum, acelasi Eparu a dat asigurari ca va fi unul dintre cei care isi vor pune semnatura pe certificatul de identitate sportiva ai noii sectii de fotbal care sa apartina - atentie! - Clubului Sportiv Municipal Ploiesti.
De asemenea, fostul component al echipei din anii ‘70-‘80 a promis ca va fi cat mai convingator cand va veni vorba despre expunerea de motive legate de initierea proiectului de hotarare privind infiintarea sus-amintitei sectii de fotbal in cadrul CSM-ului.
Mai multe amanunte despre tentativa de a separa apele intre "Petrolul lui Luca" si "Petrolul ploiestenilor", in ziarul de luni. "
"Suporterii spera la o noua echipa
Mai multe galerii ale echipelor prim-divizionare au luat atitudine în scandalul ce separa conducerea Petrolului de galeria „lupilor Galbeni”. La meciurile „câinilor”, fanii lui Dinamo au afisat un banner „pro galeria ploiesteana”, în ciuda rivalitatii celor doua grupari... "Redati fotbalul suporterilor ploiesteni".
La fel se astepta si aseara la partida Universitatea Craiova – Steaua Bucuresti, fanii Petrolului sperând acum ca initiativa în care ei cred, aceea de formare a unei echipe în cadrul Clubului Sportiv Municipal sa se concretizeze prin votarea initiativei în sedinta Consiliului Local din aceasta luna."
"Ideea "Petrolul e al nostru" a ajuns in stadiul de... comisie
"Mai devreme sau mai tarziu, era inevitabil ca si fotbalul sa intre in atentia noastra, intr-o masura mult mai mare decat pana acum", au argumentat, luni, in sedinta de consiliu local, consilierii Ion Eparu, Florin Sicoe si Augustin Mitu necesitatea infiintarii unei echipe de fotbal care sa apartina exclusiv orasului. Pe considerentul ca "impactul acestui sport asupra opiniei publice este mult prea mare ca sa ramanem simpli spectatori", cei trei au reiterat intentia de a pune "in stare de actiune sectia de fotbal a Clubului Sportiv Municipal (CSM) si sa facem toate demersurile legale necesare pentru ca numele FC Petrolul Ploiesti sa apartina unei echipe de fotbal aflata sub patronajul Consiliului Local".
Odata aprobata sustinerea fotbalului de performanta in cadrul CSM Ploiesti, s-a trecut la formarea unei comisii, alcatuita din zece persoane. Nu putea lipsi din componenta aceasteia initiatorul proiectului, Ion Eparu (in foto), care, dupa cum ne-a declarat, "se doreste, de catre locuitorii urbei, formarea unei echipe de fotbal care sa fie patronata exclusiv de Consiliul Local. Spun acest lucru avand in vedere si cele peste 15.000 de semnaturi prin care ploiestenii vor o formatie care sa joace aici, in Ploiesti".
Principala problema - banii
Interlocutorul nostru ne-a pecizat ca primul pas pe care il va face comisia nou-constituita este de a hotari "forma de organizare a echipei si nivelul la care aceasta sa evolueze". Astfel, ar putea exista ideea infiintarii unei grupe de copii sau juniori, care sa activeze in campionatul de profil sau fuziunea cu o formatie din esalonul patru al fotbalului romanesc. Reamintindu-i ca, in fapt, cele 15.000 de semnaturi vizeaza, sub genericul "Petrolul este al nostru", o echipa de seniori, consilierul Eparu a reiterat vechea problema, anume aceea a finantarii. "Noi putem face o echipa de fotbal. Teoretic, e simplu. Practic, trebuie sa cantarim bine lucrurile. Avem nevoie de bani. Cat insumeaza costurile pentru a sustine o formatie si la ce nivel, inca nu am cazut de acord".
Zece care vor decide
Cei zece membri ai comisiei - printre care se afla fostii fotbalistii Mircea Dridea, Costica Moldoveanu, Octavian Grigore, viceprimarul Radu Socoleanu - nu au avut, pana ieri, nicio discutie concreta. "Doar un contact a fost intre noi, atat. Mai intai am solicitat si altor persoane sa faca parte din acesta comisie. Unii ne-au refuzat, altii au raspuns afirmativ. Astfel, ne-am strans zece persoane, urmand sa analizam care este forma optima de existenta a unei echipe de fotbal". Vizavi de strategia pe termen scurt, mediu si lung, acelasi Eparu a mai precizat: "Tocmai acest aspect trebuie discutat. Este posibil ca noua dintre noi sa doreasca o echipa in Liga a II-a, de exemplu. Urmeaza a fi stabilit si modul in care se va trece la votare".
"In 2007, vreau sa ne inscriem in campionat"
In editia de campionat 2007-2008, Ploiestiul ar putea avea formatie care sa activeze intr-un campionat. Care ar fi acesta, inca nu se stie. Poate fi Liga a treia, a patra sau, cum se afirma mai sus, o echipa de juniori. "Este intentia mea personala de a o inscrie in campionat. In ce esalon, nu stiu la momentul actual sa va spun. Depinde ce vom hotari mai intai in cadrul comisiei si daca ideea va fi agreata de catre Consiliul Local. Oricum, vreau sa fie un proiect viabil, care sa reziste in timp, nu sa ne trezim peste o zi, o saptamana sau un an, ca nu mai poate exista aceasta echipa" (I.Eparu).
Prima intalnire a celor zece membri din cadrul comisiei va avea loc in zilele de 27 sau 28 decembrie. Ea va avea doar rolul de a pune pe tapet problema, fara sa fie luata vreo decizie."