Help - Search - Members - Calendar
Full Version: La Multi Ani, Radu Nunweiller!
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > Glorii dinamoviste
Cai Lun
"Eu cand hotarasc ce echipa va juca , in primul rand trec in dreptul tricoului cu numarul 10 numele lui Radu Nunweiller si apoi mai caut inca zece jucatori"

Este atat de celebra aceasta declaratie a lui Angelo Niculescu, incat am ajuns sa o asociem din reflex cu numele lui Radu Nunweiller...

Astazi un mare caine rosu isi sarbatoreste ziua de nastere. Sa ii uram si noi lui Radu Nunweiller un calduros "La Multi Ani!" la implinirea varstei de 62 de ani!
gavros
La multi ani Radu Nunweiller !
DiliBili
HAITA_DINAMO.gif La Multi Ani! HAITA_DINAMO.gif
red_dog 4 ever
La Multi Ani si esti Caine pana la moarte
bigbobo
La Multi Ani Radu Nunweiller si multa sanatate va dorim!
COSMIN C
Pe langa acea replica devenita celebra, Angelo Niculescu, intrebat de ce l-a pretuit atat de mult pe Radu Nunweiller spunea:"Pentru ca era om de legatura la mijlocul terenului, simbolizand forta jocului colectiv si avantajul liantului moral."

A fost unul dintre cei mai statornici fotbalisti dinamovisti:12 ani, 295 jocuri, 5 titluri.

Si ca o curiozitate, Nelu Nunweiller are exact acelasi numar de meciuri la Dinamo-295.

La Multi Ani!!!!

P.S. M-a socat varsta-62!!! Pentru mine fotbalistii care m-au "adus" langa Dinamo nu vor imbatrani niciodata!!!
redlady08
LA multi ani Radu......multa sanatate si bucurii....am ramas impresionata de devotamentul tau fata de club...12 ani spun multe...si chiar regret ca nu te-am prins jucand.

Sa ne traiti D-le Radu Nunweiller!!!!!!! beerchug.gif beerchug.gif
iuliu
Ce , copilul familiei are deja 62 ani ?
Radu Nunweiller a fost un coordonator de joc de valoare internationala cu o tehnica exceptionala si o clarviziune extraordinara a jocului. Prin abnegatia in joc , efortul depus si spiritul de sacrificiu , a fost un demn reprezentant al "dinastiei" Nunweiller. Radu a fost intr-un fel visul de aur al oricarui antrenor , pentru ca daca alti coordonatori de joc au impus echipei stilul lor , Radu era capabil sa impuna echipei ceea ce ii cerea antrenorul.
Astfel in primii ani la Dinamo , in echipa lui Parcalab , Fratila si a fratilor Nunweiller Nelu si Lica , echipa juca in stilul lui Tr. Ionescu cu o aparare de fier si contraatacuri si Radu si-a asumat rolul de declansator al contraatacurilor . In echipa "mexicana" cu Dumitrache , Dinu si Lucescu Dinamo a adoptat un stil ofensiv si Radu a fost cel care cara mingea din aparare si impingea echipa in atac. Si in aceeasi perioada si practic cu aceeasi coechipieri , Radu a fost omul de baza al temporizarii jocului pentru ca asta i-a cerut antrenorul , prof. Angelo Niculescu. Cateva cuvinte despre acest pe nedrept hulit stil de joc. An. Niculescu a preluat o echipa care in ultimii 25 ani se "remarcase" prin rezultate bune in meciuri amicale si catastrofe in meciuri cu miza. Avand de infruntat echipe cu mult mai valoroase decat echipa noastra , ( Anglia , Germania de vest , Portugalia ) antrenorul a ajuns la concluzia ca acestia nu vor putea juca daca nu le dam mingea si i-a dat lui Radu misiunea sa "adoarma" jocul.
Temporizarea se baza pe trei elemente :
- clarviziunea lu Radu , care trebuia mereu sa gaseasca un coechipier demarcat si sa-i paseze mingea.
- precizia fenomenala a paselor lui Radu , care ajungeau mereu la adresa
- extraordinara capacitate de efort a lui Radu , care dupa ce pasa trebuia sa fie in continua miscare , sa fie mereu demarcat si sa primeasca inapoi mingea.
Aceste trei elemente in care Radu a excelat explica faimoasa fraza a lui Angelo Niculescu , data ca replica unor ziaristi ( printre ei un oarecare Ovidiu Ioanitoaia) care cereau scoaterea din echipa a "distrugatorului de joc" Radu.
Temporizarea a fost poate un stil de joc urat si cinic , dar cu el echipa nationala a ajuns la CM Mexico 1970 , a iesit onorabil din grupa mortii de la Guadalajara si mai apoi a ajuns printre primele 8 echipe europene in 1972.
Radu a aparut in prima echipa la Dinamo in 1963. Un jucator acolo , l-au luat pentru ca are "pile" , cei doi frati mai mari , sa vedem dac-o sa iasa ceva de el. Primavara lui 1964 , un meci decisiv contra Rapidului , care venea tare din urma si ameninta sa ne sufle campionatul. Ene II , Tzarcovnicu , Varga si Gergely sunt accidentati , Parcalab e in scadere de forma , intr-un cuvant n-avem atac , macar sa scapam cu un meci egal !
Surprinzator , tocmai in acest meci antrenorul Tr. Ionescu gaseste de cuviinta sa-l titularizeze pe necunoscutul Radu Nunweiller. Si cu siguranta unui jucator experimentat (la 20 ani !) Radu preia jocul echipei , il readuce in mare forma pe Parcalab , marcheaza si el un gol si meciul se incheie cu 5-2 ! A fost meciul care a deschis drumul primului event din istoria clubului.
Inceputul carierei lui Radu a fost presarat de accidentari , era clar insa ca e vorba de un jucator de mare viitor . Dar in 1967....hepatita. Radu a disparut un an de pe teren si parea terminat. Colegii lui de generatie , Dinu, Dumitrache , Boc , Lucescu , isi gaseau loc la Dinamo si la echipa nationala.
A revenit in toamna lui 1968 , intrand imediat in joc fara nici o perioada de acomodare , de parca n-ar fi lipsit un an. A redebutat in echipa nationala , facand un joc foarte bun la 0-0 cu Anglia la Bucuresti.
Urmatorul meci cu Elvetia , calificarile la CM 1970 Echipa noastra e timorata de amintirea ultimului meci , un usturator 1-7 cu un an in urma. Si in repriza a doua , cand nimic in jocul echipei nu mergea , Radu a luat jocul pe cont propriu. Cat o fi alergat in acel meci , cate mingii a carat din 16 in 16 ? Nu stiu si pana azi mi-e frica sa socotesc. Mai bine il citez pe ziaristul Ioan Chirila : " dintr-o data si ceilalti jucatori s-au trezit si au inceput sa joace temandu-se probabil ca vinele lui Radu ar putea sa plezneasca" ( rezultat final 2-0)
In ianuarie 1969 Radu a condus o echipa de copii la un extraordinar 1-1 cu campioana mondiala Anglia pe Wembley , in primul joc in care (in repriza a doua) echipa a jucat temporizarea.
La numai o luna dupa o operatie de apendicita , in cel mai autentic stil al familiei Nunweiller , Radu revenea in teren pentru a participa la decisiva victorie 1-0 cu Elvetia in deplasare. Nu pot spune ca a facut un meci mare dar simpla lui prezenta a reprezentat un atu moral pentru echipa.
Au urmat meciurile de la CM 1970. In primul meci , contra Angliei , Radu a "adormit" complet jocul si am foarte aproape de un 0-0 de senzatie ( daca Adamache si L. Satmareanu n-ar fi gresit....) Pentru amatorii de statistici , de la acea infrangere cu 0-1 si pana astazi , echipa Angliei nu ne-a mai invins niciodata !!
Meciul cu Cehoslovacia a inceput prost cu un gol marcat de cehi. Cum temporizarea nu-si mai avea rostul , in repriza a doua echipa a iesit la atac , condusa de... Radu . Doua exceptionale pase in adancime ale lui Radu au adus un gol marcat de Neagu si un penalty transformat de Mopsul si la victoria cu 2-1.
In meciul cu Brazilia la 2-0 pentru brazilieni cand se parea ca mergem spre o catastrofa , Radu a fost printre primii care s-au trezit din soc , organizand jocul la mijlocul terenului si spargand valul brazilian . (scor final 2-3 , am fost singura echipa care a marcat 2 goluri si i-a facut sa tremure pe fenomenalii brazilieni)
Radu Nunweiller a jucat la Dinamo pana in 1976 , avand la activ 5 campionate (1964 ,1965 , 1971 , 1973 , 1975) si o cupa (1964 a marcat un gol la 5-3 cu Steaua)
In incheiere ... recititi faimoasa fraza a antrenorului Angelo Niculescu
LA MULTI ANI RADU NUNWEILLER.
nunweiller
Posibil sa fie cel mai tare fotbalist dinamovist din toate timpurile. La multi ani!
bianco_rossa
La Multi Ani Domnule Radu Nunweiller!!!!Multa sanatate si multumim pentru ca ati demonstrat ce inseamna CAINE..... HAITA_DINAMO.gif
ALEXANDRA
La Multi Ani !
HAITA_DINAMO.gif
Ashtray
La multi ani domnule Nunweiller HAITA_DINAMO.gif HAITA_DINAMO.gif ! Si ii multumesc si lui iuliu pentru sinteza carierei acestui mare mare jucator thumb.gif
dudu1961
LLA MULTI ANI MAESTRE ! HAITA_DINAMO.gif
samael
La Multi Ani, stimate domn!

Acceptati si felicitarile unui suporter al UTA-ei. Nu am uitat perioada (scurta, e drept) in care ati antrenat Batrina Doamna. Civilizatia, profesionalismul si inteligenta dumneavoastra impun respect.

A fost o onoare sa va cunosc.
RED75
La multi ani si multa sanatate !
iuliu
QUOTE(iuliu @ 16 Nov 2006, 13:32) *
In meciul cu Brazilia la 2-0 pentru brazilieni cand se parea ca mergem spre o catastrofa , Radu a fost printre primii care s-au trezit din soc , organizand jocul la mijlocul terenului si spargand valul brazilian . (scor final 2-3 , am fost singura echipa care a marcat 2 goluri si i-a facut sa tremure pe fenomenalii brazilieni)

Corectura : dupa cum remarca Dan N in comentariu la articol , brazilienii au mai primit in acel campionat 2 goluri in sferturile de finala : Brazilia - Peru 4-2 . A doua parte a parantezei este adevarata : daca in meciul cu Peru victoria brazilienilor n-a fost nici un moment in pericol , noi i-am facut sa tremure , poate mai mult decat in meciul cu englezii. Dupa ce Dembrovschi a redus scorul la 2-3 , in ultimul sfert de ora echipa Romaniei a dominat clar , a atacat mereu si golul plutea in aer. Din nefericire portarul brazilian Felix a facut cel mai bun meci din tot turneul final tocmai in meciul cu noi , scotand in extremis cateva suturi-bomba ale stelistului Tataru II pe care le vedeam in gol si scorul a ramas 2-3.
Remarcati in acel meci : Tataru , Dembrovschi , Tataru si Radu Nunweiller.
COSMIN C
Ca sa-l plagiez pe Iuliu, copilul familiei a implinit 63 de ani. De data asta DinamoMania a reusit sa-i transmita gandurile suporterilor dinamovisti . Articolul il gasiti aici

La Multi Ani!
Capirossi
Mare om ! Cinste lui ! La multi ani !
cosmin targoviste
La multi ani,maestre!!!
chocollatte
La multi ani Radu Nunweiller !
Un ocean de sanatate, Un munte de noroc, Un camion cu bani, Si un sincer: "LA MULTI ANI!
beerchug.gif
Myhay_Dinamo
La multi ani Radu Nunweiller!Inca un fost jucator care in timp ce juca pe teren,isi arata aprecierile pentru HAITA_DINAMO.gif
cpc
La multi ani si sa va vedem cat mai curand la un meci al lui Dinamo in Groapa!
bigbobo
La Multi Ani Domnule Radu Nunweiller!!! Sanatate si viata lunga...
marcher
Pe Nunweiller VI l-am inclus in echipa lui Dinamo all-time, in concursul pe mania. Unii nici nu stiau cine si ce a fost el la Dinamo. Ba chiar ma luau in ras. Pe aceasta cale ii urez si eu la multi ani
COSMIN C

"Eram la Dinamo, nu mai știu cu cine jucam, și i-am pasat lui Radu Nunweiller. Am vrut să-l iau prin învăluire, am zbughit-o la fugă prin spatele lui și Radu a tras puternic de la 30-35 de metri direct la vinclu. Bă, da' ce șut ai prins?!, îi zic. Frate, tropăia unul în spate, m-am speriat, am crezut că intră să mă blocheze și am tras de frică!, spune Nunweiller. Am rîs zece minute. Radule, eu eram, bă, speriatule! Te-am făcut mare!", a rememorat Dumitrache.

Am gasit asta postat de Redlady sau Rew, pe topicul de care zice Marcher.
Cai Lun
Da, daca nu ma insel, a zis-o la Parfum de Glorie...

Ii urez si eu "La multi Ani!" unui dinamovist adevarat si imi pare bine ca mai exista si astfel de oameni...

Dar ma gandeam... decat sa caute jucatori prin America de Sud si Africa, nu mai bine ar cauta alde porcea un antrenor roman si dinamovist prin Elvetia, eventual Radu Nunweiller? Ar avea toate atuurile: experienta, educatie, mentalitate, autoritate, respect, intergritate... ce frumos! HAITA_DINAMO.gif
red_dogvitan
La multi ani Domnule Radu Nunweiller multa sanatate!!
DiliBili
La Multi Ani si multa sanatate!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.