Help - Search - Members - Calendar
Full Version: [Rezervat Pescarilor]
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Extra > La un pahar de vorbă ... > Ministerul Turismului
Pages: 1, 2
Cai Lun
Acest topic isi propune sa minta. [ tongue.gif ] Sa infloreasca lucrurile cat mai bine si totusi sa lase in aparenta impresia de adevar. Daca aveti de povestit intamplari care par incredibile, sau din contra, daca aveti talent la inventat asa ceva... scrieti aici! ...sa vedem cine va crede! 010.gif Orice amintire, poveste traita sau auzita este binevenita aici!
Si pentru ca tot suntem in domeniu... poate ne vindeti si ponturi.. locuri de pescuit, instrumente.. etc. Apropo.. poate macar la locuri de pescuit scrieti si voi pe bune, nu ne trimiteti spre lacuri care nu exista! icon_lol.gif

Totul poate fi de pe balta, cu exceptia libajului...
antisteaua
Cel mai mare peste pe care l-am prins a fost un crap cam asa pana la cot si tot atunci am scapat un ten cam la un metru.
E pe bune, nu mint.
In rest carasi, bibani si patarnacii ciobanului (nu ma refer la jiji 010.gif )
paddy
Pai bag.gif cu ce sa incep 010.gif ..........
Am fost la o partida de pescuit in afara Buc, ne-am dus chititi pe crap, cum e generatia vitezei, am instalat maciucile alea care te anunta cind apare monstrul din adincuri si am pus de o partida de carasei , la un moment dat am prins un carasel si cum il aduceam spre mal, nici la un metru de mine a sarit o stiuca din tufisuri si zdrang am ramas cu jumatate de caras in ac 010.gif .........
Uitasem sa mentionez ca atunci cind a sarit stiuca am rupt-o cu totii la fuga de frica de acea a mai ramas jumatate din carasel........ma gindesc cu oroare ce s-ar fi intimplat daca eram bagati in apa 010.gif
Am vazut ca crapul se lasa asteptat, ne-am reprofilat pe stiuca 010.gif nici bine nu am aruncat, ca hop am prins o bagaboanta cam la 2 kg, mica da puternica, am dat sa-i scot ancora , spre ghinionul meu ajunsese taman dincolo de girgalau, am luat patentul si m-am apucat de operatie, cind sa zic ca e gata eram sa ramin fara degete 010.gif avind ciocanul la indemina i-am aplicat o lovitura direct in cap ca sa nu ii mai treaca prin cap glume comuniste......
Din pacate o bucatica din ancora s-a rupt si a ramas inauntru, am zis , las ca o scot acasa, si mi-am adus aminte tocmai dupa ce mincasem stiuca shocked.gif shocked.gif ma gindesc sa fac o vizita pe la aeroprt sa vad daca bipaie ceva 010.gif
Va urma.....

PS.......Daca era o minciuna pescareasca eram cel mai fericit pescar din lume, dar cum nu e, ma gindesc cu groaza cine a inghitit bucatica de ancora........
marcher
N-am pescuit in viata mea, da...odata am cumparat de la un pescar un soi de peste care-avea ochiu cat pumnul. Va dati seama cat era animalu. L-am pus in cielo, da coada-i atarna pe jos,,,si-al dracu pe la stopuri s-au agatat mitele de el si de la pod la harsova pina-acasa n-a mai ramas decat capatana...cam asa ca-n filmu batranu si marea.
RED75
Eu... Nu sunt obisnuit sa mint ! Cred ca am fost doar de vreo cinci ori la pescuit si n-am prins niciodata un peste mai mare decat pumnul ! De fapt cred ca cel mai mare peste pe care l-am prins a fost ... o broasca ! doglaugh.gif
Cai Lun
Hai ca deja e peste asteptari! rofl.gif Ma tavalesc pe aici! rofl.gif Paddy, ai fost mortal! Culmea e ca mi-ai mai zis fragmente din ea... da' e povestita bine al dreaq!!! rofl.gif Super tare!
paddy
QUOTE(marcher @ 3 Sep 2006, 19:53) *
N-am pescuit in viata mea, da...odata am cumparat de la un pescar un soi de peste care-avea ochiu cat pumnul. Va dati seama cat era animalu. L-am pus in cielo, da coada-i atarna pe jos,,,si-al dracu pe la stopuri s-au agatat mitele de el si de la pod la harsova pina-acasa n-a mai ramas decat capatana...cam asa ca-n filmu batranu si marea.

Ma eu cred ca era strut ........si in loc de coada ii atirna capu' iar alea doua care ii atirnau cit pumnul, nu erau ochii, ci erau intre picioare, dar nu pot spune ce erau ca am o abtinere fata de admini icon_redface.gif ...........
topi
Soarele incepuse sa apuna ,eu pe malul raului Teleorman,cu undita in apa.Nu aveam de gand sa plec acasa ,pestele refuza sa traga. Pescuiam la rama,gandul imi zbura la inceputul de campionat,cand pe neasteptate pluta a disparut in adancuri,trag cu nadejde si-l intep, incepe drilul,il plimb sa nu-mi scape ,ii dau aer ,il plimb in stanga il plimb in dreapta,nu vreau sa risc, am fir de 0,10 si nu vreau sa-l pierd ,varful unditei se incovoiase de greutatea pestelui din ac.dupa un dril de 10 min.cand constat ca monstrul nu mai opune rezistenta ma hotarasc sa-l scot din apa,cu o mana caut minciogul si ridic undita din apa, cand surpriza .........in carlig pestisorul de aur. cu mana tremurand de emotie il scot din ac si cand ma pregateam sa-l arunc in giuvelnic aud o voce tremurand....
Fie-ti mila brav pescar si elibereaza-ma ca iti voi indeplini 3 dorinte ,auzind aceste cuvinte si cunoscand poveste am acceptat schimbul.
Care credeti ca au fost cele trei dorinte pe care le-am ales ?????? thumb.gif

-----------------------
1. O carte de gramatică
2. ...
3. ...
FarfelkugeL
QUOTE(paddy @ 3 Sep 2006, 22:15) *
Ma eu cred ca era strut ....

i-auzi... paddy pescuieste struti rofl.gif

io ma duc sa pescuiesc un Titanic cu tot cu Leonardo al Caprei in el :D
antisteaua
Tocmai mi-am adus aminte de prima mea experienta pescareasca. Mi-e si cam aiurea sa o povestesc dar ce o fi o fi icon_redface.gif
Aveam vreo 4-5 ani, eram la tara si aveam un tovaras care era pasionat de pescuit. El mergea cu bunicul lui la pescuit, avea undite, plumbi, nailon si tot ce ii trebuia unui pescar. Imi tot povestea ce a facut la peste, ce a prins, imi zicea ca o sa ma ia si pe mine si deja incepuse sa imi placa.
Acum faza se intampla prin toamna. Erau ploi si pe ulitele satului erau gropi pline cu apa.Erau destul de marisoare. Acum asta ce-mi zice: Bai hai sa dam la peste in lac. Dar uite tu fugi pana acasa si ia niste plumb ca nu mai am plumb decat la o undita. Eu plec dupa plumb vin cu el vad ca prima undita era deja aruncata in lac si in timp ce punea plumbul la a doua undita zice: ba fii atent ca trage.
Eu stateam atent si cand trage iese carasul. Bucurie mare pe mine. Treaba s-a repetat de cateva ori: ma trimitea dupa pluta, dupa bolduri ca zicea ca nu mai are carlig si dupa dracu mai stie ce.
Dupa vreo cativa ani mi-am amintit intamplarea si mi-am dat seama cum dracu reusise el sa prinda peste din lacul ala: omul ma trimitea sa-i aduc diverse dracovenii si in timp ce eu eram dupa alea el lua cate un peste pe care il agatase la sarat si il punea in carlig.
Acum sa nu faceti glume dracoase pe seama mea ca eram si eu micut icon_redface.gif
anmini
rofl.gif rofl.gif
p.s. Cai, povestirile astea ar trebui premiate........parerea mea.
marcher
Mai paddy , se poate sa fi fost strutorechinozaur...c-avea niste icre cat maslina.
SNapy
Eu am fost o singura data la pescui.Pescuitul mi se pare plictisitor.Am fost cand aveam 10 ani .Am pus undita care apartinea unchiului meu in apa si am asteptat vreo jumatate de ora si am prins un peste cat palm .Eram foarte bucuros.Merg sa le arat pestele alor mei.Dupa un minut unchiul meu mi-a spus sa-l arunc inapoi in apa deoarece nu era bun(nu mi-a venit sa cred ce a spus) .Acel peste era primul peste pe care l-am prins si ultimul. Nu o sa ma mai duc niciodata la pescuit .
anmini
drunk.gif imi fac incalzirea pentru topicul culinar...........

Plachie

Ingrediente
:1,5 kg. peste (stiuca, crap, salau etc.), 7-8 buc. ceapa mare, 2 cesti de ulei, 3-4 buc. rosii, 1 pahar vin, 1-2 legaturi patrunjel verde, sare, piper

Mod preparare
Se curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper. Se taie ceapa in felii subtiri si se prajeste usor in ulei. Se adauga rosiile curatate si taiate, piper, mult patrunjel tocat si vin, amestecind totul bine. Dupa ce s-au prajit se pune totul intr-o tava, se asaza bucatile de peste deasupra si se da la cuptor la foc potrivit, iar din cind in cind se toarna sos deasupra pestelui. Cind este gata, plachia se asaza pe o farfurie si se poate servi calda sau rece, dupa plac.
Antispring
football.gif
ScorpyoN
Nu le am cu pescuitul , n-am fost niciodata la pescuit, dar povestirile lui paddy si antisteaua sunt tari verystrange.gif
BandiT
eu sunt un mare pescar: 1.9m / 100 kg.
am fost la pescuit prin multe zone ale tarii , si am fost in delta de 9 ori pana acum.
va povestesc ceva nostim intamplat la codlea , langa Brasov.
aici sunt 2 lacuri de agrement pe care se poate pescui...lacurile sunt destul de adanci exista pesti mari , dar nu prea prinde nimeni ..doar pesti mici ..
aveam 18 ani si eram cu un var de al meu la pescuit..
pe acele lacuri , vara se face plaja, se plimba cu barci pneumatice..etc.
era de 10 iulie , si pescuiam la lanseta.
pe lac facea plaja o gagica faina, pe o saltea pneumatica.
varul meu, nu foarte priceput la pescuit, a vrut sa faca o lansare lunga, i-a sarit pick-upul de la mulineta inapoi , si i s-a rupt firul..
montura(plumb+2 carlige) a zburat si a nimerit-o (evident) pe tipa respectiva, care era totusi in mijlocul lacului.nu stim unde a lovit-o , dar s-a speriat si a cazut de pe saltea..noroc ca nu s-a inecat, s-a agatat inapoi de saltea si a disparut pe mal..
noi dupa ce ne-am saturat de ras , am reusit sa prindem un biban anemic si atat...
va mai povestesc si alte patanii , dar pe rand.
ps : retete pescaresti stiu multe si originale...
Cai Lun
Hai sa va zic si eu una, ca doar nu am deschis degeaba topicu'...

Eram prin Moldova, intr-o zona unde sunt iazuri langa fiecare sat [si nu numai]. Acolo am invatat cum sta treaba cu pescuitul de la un var mai mare. Si ca urmare intr-o vara deja avansasem in "tainele artei"... Eram cu el intr-o dimineata si mergeam la un iaz din apropiere. Ajunsi acolo, plata se facea in vin [un kg / om sau 0,5 rachiu / om]. Dam noi paznicului "dreptul" si ne punem pe treaba. Nu ne-am luat de mancare nimic, nu ne-am luat apa, nu ne-am luat ceas. Doar unditele si o punga pt. peste. Cum ajunsesem acolo pe la 5... dupa vreo 3, 4 ore... incepea sa ne innabuse soarele, dar noi, in loc sa plecam.. tot stateam pe balta, mai ales ca peste era de unde. La un moment dat, pune vara-miu' o rama d'aia babana... scoate nu dupa mult un peste pe masura. Gelozia atingea cote alarmante la mine, ma dau si eu mai pe mal sa imi pun o rama ca a lui. Intre timp, el mai scosese un peste si se pregatea sa arunce din nou. Si ce ii vine lui, tine da bat, da nailonul mai pe spate si arunca... numai ca, in bolta pe care o face guta cand el a indreptat batul spre apa, vine mai in spate.. se apropie de mine si ma agata cu nenorocitul ala de carlig fix de... pleoapa ochilui!! Eu ma concentram la infig rama in carlig si deodata simt cum ma trage carligul spre apa, mi se intinsese pleoapa.... STAI!!! STAI!!! STAI!!! - eu de colo.. asta nu stia de ce tip, nu stia unde i s-a agatat undita... continua sa traga! Pana la urma s-a prins.. bafta mea a fost ca rama era "proaspata" si imbeacase bine carligul, astfel ca carligul nu mi-a zgariat ochiul si nici nu mi-a perforat pleoapa... De atunci m-am invatat sa nu mai arunc undita in felul ala... 010.gif
Apoi, dupa ce mi-am revenit.. hai sa mai stam... si stam noi in soare acolo... nu aveam ceas, dupa cum ziceam, dar am zis ca ne orientam dupa soare... si asa de bine ne-am orientat ca, atunci cand am socotit noi ca e 12:00 am plecat. Iazul era pe o vale si oriunde ai fi mers trebuia sa urci nenorocitul ala de deal. Eram hamesiti si de foame si de sete. Satul era intr-o parte, iar in partea cealalta era un izvor, relativ aproape... hai la izvor intai.. mergem acolo, dupa ce urcam tot dealul... constatam ca izvorul era secat! Sa lesin nu alta! Nu puteam sa inconjuram valea, asa ca a trebuit sa coboram iar si sa urcam pe partea cealalta... urcam dealul ala inapoi... si al naibi de lung se facuse... dupa un boschet zaresc o ciperca. Arata asa de bine de ziceai ca e coapta la foamea care o aveam... stiam ca se pot manca si crude unele ciuperci, asa ca nu am mai ezitat.. am infulecat-o ca pe o saorma de la red dogs... 010.gif Si dai la deal.. cand terminam de urcat, in varful dealului ne asteptau alti doi veri, frati cu cel cu care eram... "ba, da' voi nu mai veniti acasa?" Noi, nedumeriti.. pai de ce? Pai e ora 6! [18:00] V-am spus ca ne imaginam ca e ora 12:00. In realitate, de priceputi ce eram noi la cadrane solare, ceasul era 18:00... cu alte cuvinte am stat 12 ore pe balta, fara apa si mancare... Asta e.. mergem mai departe. Numa' ca eu, ajuns acasa.. dau sa mananc... da' unde nu ma apuca un rau.. da' rau din ala.. de incepea sa se invarta pamantu' si credea maica'mea ca's beat... Nenorocita aia de ciuperca era din aia "nebuna"... asa ca m-am dus si m-am rastit o bucata la bocanci si am scapat de belea [norocul meu ca nu am tinut-o mai mult in stomac..]

La prima vedere, poate parea o poveste nasoala de trait, dar va spun ca eu nu pot sa o uit si nici nu regret ca am trait-o. Mai ales ca sin in momentele acelea eu ma simteam bine, asta pentru ca la peste am avut o "captura" destul de reusita.. si dincolo de toate peripetiile, cand mergi la peste cel mai important e sa prinzi si sa te simti bine, ca restul nu mai conteaza... thumb.gif
dudu1961
beerchug.gif In '85 am fost prima data in Delta (dupa am fost pina '94 apoi de voie ) ajngem in Sulina cu (racheta -un vas ultra rapid cine a fost sti despre ce vorbesc) ne cazam la un hotel de pe malul Dunari si unul dintre noi spune nu am mincat somn in viata mea ,la care 2 dintre noi pescari adevarati nici nu au mai urcat in camere si au intins lansetele acolo in port __"nu prindeti domne nimic aici ca noi stam de o saptamina si nu am prins nimic "__intr-o ora au prins 5 somotei ,va puteti imagina oftica pe ceilalti ,mai greu a fost cu preparatul dar cu o sticla de vin sa gasit sa ni-l si faca un local .Frumose locuri avem pacat ca nu are si cine sa le si fructifice FARA SA LE STRICE ____e o plaja imensa acolo cu un nisip foarte fin si te duci de nu te mai vezi in mare si apa iti vine pina la piept ,acolo am prins cel mai mult peste din viata mea ,pina si copii care erau mici atunci prindeu cu bete de salcie beerchug.gif
COSMIN C
N-am pescuit in viata mea decat la "alau"....Cred ca asa se numea instrumentul ala... icon_redface.gif
Si asta s-a intamplat demult, atat de demult incat nu-mi amintesc nici o intamplare demna de povestit aici.
Sincer, va admir ca aveti rabdare sa stati o zi intreaga pe malul baltii. Nu stiu cat de calmi puteti fi ca sa asteptati ore in sir sa se miste ata aia si mai ales sa nu va enervati cand, dupa o zi de pescuit, trebuie sa treceti pe la pescarie ca sa va puteti justifica in fata consoartelor!! icon_lol.gif

P.S.Bandit, hai cu retetele ca deja salivez !!! 010.gif
RED75
QUOTE(COSMIN C @ 4 Sep 2006, 15:08) *
Sincer, va admir ca aveti rabdare sa stati o zi intreaga pe malul baltii.

010.gif
Nici eu nu am rabdare! Desi am fost de doua ori in delta la peste cu niste prieteni pot sa spun ca ei au fost la pescuit si eu ... la baut icon_redface.gif
red_dog 4 ever
Cosmine esti de-al meu.Am fost de vreo doua ori in Delta cu prietenii si ei se duceau cu o barca mai departe de locul unde stateam si de fiecare data fugeau de mine ca ma plictiseam repede daca nu prindeam nimic si ii stresam asa de tare ca de nervi nu mai erau atenti la pluta si scapau pestii rofl.gif
COSMIN C
QUOTE(RED75 @ 4 Sep 2006, 15:15) *
010.gif
.... ei au fost la pescuit si eu ... la baut icon_redface.gif

Aaaaa, pai asa ma duc si eu!!! Sa fac gratarul, sa am grija sa fie berea rece!!! icon_lol.gif
red_dog 4 ever
Si eu la fel dar ma intreaba prietenii unde a disparut berea drink.gif.Ei cu stau ca fraierii cu undita in mana si eu imi fac de cap cu sticlele de bere beerchug.gif doglaugh.gif
paddy
Pe timpul lui ceasca in vacanta de vara plecam in statele unite ale moldovei impreuna cu parintii, tatal meu era un pescar maniac , intr-o zi ne-am dus la un iaza din apropierea satului sa pridem vreo doi ciortani.
Ca oraseni ne respectam, aveam undite, lansete si tot acaretul, pe cind satenii aveau o undita facuta din nuia de salcim si in loc de ac aveau un bold rofl.gif binenteles ca eu nu am prins nimic bigcry.gif
A doua zi, bunicul meu ma invatat cum sa prind peste cu oale shocked.gif simplu, luai o oala, puneai un ciolofan deasupra o legai cu sirma ii faceai o gaura in mijloc, apoi taiai o bucata de ciorap si o coseai desupra gaurei, si inainte sa o bagi in apa, ungeai ceolofanul pe dinauntru cu mamaliga, rezultatul era garantat 100% 010.gif .......
Au urmat douau saptamini de glorie, pina intr-o zi cind bunicul ma trimis la pascut cu vaca rofl.gif si mi-a spus, cind te intorci cu vaca deabia sa intre pe poarta de satula, si dus am fost.....
Ajuns pe cimp cu vaca le-am povestit prietenilor mei (satenii) ce mi-a spus bunicamiu la care ei imi spun, vezi tu iarba aia verde (lucerna) daca bagi vaca acolo iti garantam ca bunicatu va trebuii sa sparga poarta ca sa intre vaca, zis si facut, (numai ca vaca nu are voie sa minince lucerna verde si nici intr-un caz sa bea apa dupa i-a ca se unfla si bubuie ) chestia asta nu mi-au mai spuso, intradevar cind am ajuns acasa nu mai intra vaca pe poarta rofl.gif rofl.gif bunicamiu cind a vazuto a dat fuga la medicul veterinar ca exploda vaca rofl.gif
Si uite asa am avut interdictie sa mai ma duc la peste pe o perioada foarte lunga 010.gif
Concluzie......nu bagati vaca in lucerna ca bubuie ..... 010.gif
Cai Lun
hm... ma intreb daca treaba asta cu lucerna functioneaza si pe stelisti.. ce mi-e vaca ce mi-e oaie? Tot ce conteaza e sa bubuie! icon_twisted.gif icon_twisted.gif
Cai Lun
Eu am nimerit o data la iaz exact cand "se tragea". Adica se scurgea toata apa din el, pentru curatare / reimprospatare / luat pestele... Bine inteles ca eu pandeam momentul de vreo 3 ani... Asa se face ca.. "intamplator"...trec pe acolo cu inca un amic. Eram "inarmati" bine: aveam la noi cate doua kg de vin de casa fiecare. Cum eram vecini cu paznicul [un mos care face prapad in bar daca il scapi] ne-am dat noi la vorba si la gluma, pana cand il intrebam daca ne lasa si pe noi sa luam niste peste.... El pana la urma zice da, dar ca ar mai vrea niste vin.. ne ducem noi sa aducem vinu' [evident ca ne-am inarmat si cu sacose / plase / ghiozdane / ruccsaci, etc...] si venim inapoi. Apa iazul, care de vreo doua zile se tot scurgea, era acum doar de o palma peste albie si se tot retragea... vreau sa zic ca am bagat dea' vin in paznicul ala, pana a cazut lat. Nu dormea, [se "invartea" prea tare..] da' nici nu putea sa se miste.. ce sa mai, era mut de beat! Evident, ca in jurul iazului eram ca mustele.. care mai de care pe unde apuca... numa' ca asta, dupa ce l-am imbatat, pe noi ne-a lasat sa ne bagam in iaz. Intre timp, altii se bagasera sa scoata din namolul care ramasese in iazul secat pestii mai mari, erau bucati de peste un kg toate [pe la 3 - 4 asa..] si i-au adunat pe toti si i-au bagat intr-un bazinet de tabla cam la vreo 4m/2m. Cat inca mai fusese apa, eu prinsesem acolo niste rate din alea de balta si le bagasem tot in bazinetul ala [erau pui, nu puteau sa zboare]. Si in fine intram noi in iazul secat, pe unde mai curgea numai garla de pe mijloc care il alimenta. Garla asta de fapt era cam de 1,5 m latime si curegea, evident in jumate cu peste... Si m-am pus exact de-a curmezisul ei, si cum veneau pestii eu cu rucsacu' langa mine... in juma' de ora era burdusit cu peste... Erau vreo 12 kg. de peste - alesi cei mai mari care mi-au picat in mana.... Evident ca aveam "mćl"... peste tot si oriunde incape... Am iesit la mal si cand sa plecam, ajunsi mai de-o parte, imi zice amicul asta cu care v0enisem: "Ba, eu am luat si un peste din ala mare, l-am gasit in iaz!" Va dati seama ca nu suportam asemenea umilinta! 010.gif Deci ma duc si eu glont la bazinetul cu pesti mari [intre timp se innoptase] si il iau pe al' mai baban care mi-a cazut in mana... bazinetul fiind mai langa mal, era o bucata de mers pana la cabana paznicului. Asta intre timp isi renvenise din betie si patrula... si cand ma vede de la distanta ca sunt langa bazin, numa' il aud ca incepe sa tipe: "pleaca'n Biserica mati de-acolo ba!" ...si porneste glont spre mine de unde era. Norocul meu ca era noapte, ca eu abia apucasem sa pun mana pe babanu' si cand l-am auzit ca tipa am incremenit cu ditamai crapaletele in mana... ce sa fac? daca ma prinde asta... nu e bine.. sa ma duc acasa cu prietenul care are unu' de 4 kg in sacosa iar nu se poate... nu aveam nici puga la mine.. si atunci imi ridic repede tricoul, "trag" burta, indes pestele cu capul lui spre capul... [pardon icon_lol.gif ].. cu capul in jos in pantaloni, trag tricoul deasupra si cu pieptul in fata ca soldatu' sovietic il intampin pe paznic care nu mai prididea cu Dumnezeii... nu ma recunoscuse, fiind noapte, si cand ma vede.. o lasa mai moale.. da' tot ma intreaba "ce cauti ma acolo, 'tuti grijania.." la care eu, foarte natural [dar cam subtirel la voce!] "pai... am venit sa imi iau ratza!" Puii aia de rata, plini de noroi si hamesiti de foame si de frig, inca mai zaceau lesinati deasupra pestilor.. Paznicul, incurcat, era convins ca eu vroiam sa fur peste.. da' la faza cu rata i-am dat clanta ca nu se gandise.. si se potoleste si zice cu nemultumire... "las' ca vii maine dupa ea!" La care eu, nevinovatul, plec capul in pamant si supus raspund plin de regret... "bine..." si plec. In spatele meu, el bucuros ca nu i-am luat din peste; in fata lui, eu tragand de coada pestelui care lunecase al dreaq si era sa imi cada pe crac in jos, unde mai pui ca aveam si pantaloni scurti... 010.gif Pana la urma ajung la prietenul care ma astepta cu nerabdare... ma vede cu mana goala si incepe sa ma priveasca triumfator, da' si eu de colo imi ridic tricoul si ii arat numai coada! icon_lol.gif Plecam amandoi pasind apasat si sperand sa nu ne mai prinda vreunul.. ajungem intr-un loc unde se faceau chirpici si erau gropi sapate pentru lut si care acum erau pline cu apa. Lasam pestele jos si ne bagam acolo sa ne curatam cat de cat, ca se intarise dracia aia de namol si abia mai puteam merge...[v-am zis doar ca intrase peste tot..] Pana la urma imi iau eu rucsacul in spate, unde inghesuisem si monstrul si el isi ia plasa [una' din aia mare, de rafie...] si dai la deal [era acelasi iaz de care v-am mai povestit] Cand ajungem in varful dealului, hai sa vedem care e mai jmecher... 010.gif si coatem fiecare monstrul... al lui era mai mare! 149.gif imi venea sa crap de oftica! avusesem tot bazinul ala in fata si nu am nimerit si io unu' mai mare.. da' asta era, era bine si asa.. Numai ca, cum comparam noi acolo prada, tocmai ce auzim o voce care iesea din porumb.. "ma! ia dati voi pestele ala incoa!" Ni s-au inmuiat picioarele la amandoi!.. Spre norocul nostru, individul facuse o gluma... venea si el la furat, ca se facuse noapte, si a dat de noi.. ne-a vazut mai mici si ne-a bagat frica-n oase... In fine, am trecut si de asta si am ajuns acasa. Evident, era triumfal. Pe drum spre casa [era sambata seara] am scos din rucsac coada pestelui si defilam pe ulite pe acolo cu "evantaiul" mnonstrului usor atarnand si miscandu-se la fiecare pas... Care intorcea capul dupa noi ne facea sa ne simtim si mai si! bananasmile.gif Numa' ca noi mai tare ne manjisem in loc sa ne spalam in gropile alea. Cand am ajuns acasa... m-am oprit in fata casei, si ies maica'mea si cu bunica'mea... cand m-au vazut, au ramas.. shocked.gif shocked.gif "ce-i cu tine in halul asta?!" la care eu, tacticos, dau rucsacul jos din spate si il desfac... evident, prima oara il scot pe babnanu'... dupa care restul gramezii de peste... L-am cantarit apoi, am ajuns acasa cu 15 kg de peste in noaptea aia.. drunk.gif
COSMIN C
Mdea...m-am prins pe unde umbla Cai Lun toata vara !!! icon_lol.gif Dar iarna? Dai la copca? shocked.gif
antisteaua
Ma vad ca prindeti la undita, la alau, la lanseta, dar ati prins careva cu mana? icon_lol.gif
Sezran
eu, in mures, acum multi ani. niste dracii de pesti negri de vreo 20-25 cm, care se ascundeau sub bolovani. la undita nu pica nimic (la mine) asa ca m+am apucat de scotocit sub bolovani.
deceneu
Frumoase aventuri...Prietenii mei mergeau foarte des la pescuit...si eu, de ce sa nu recunosc, nu eram pasionat deloc....pana am fost si eu "prostit" o data. Mi-a fost de-ajuns, si de vreo 2-3 ani merg frecvent...totul culminand cu Mecca pescuitului, care are loc in Delta(un eveniment mai greu de realizat, tinand cont ca stau unde se agata harta in cui). Unii o sa spuna ca prietenii mei, inclusiv eu suntem mari pescari....nono.gif Dupa ce am fost prima data mi-am dat seama ca toata aceasta evadare se facea din alte motive: fuga de parinti, si mai apoi, mai grav, de prietene/sotii. doglaugh.gif . Din fericire, un tip din gasca chiar se pricepe la sportul asta, desii toti avem scule de ultima generatie, el fiind salvarea noastra(noi habar nu avem sa legam un carlig DUPA 3 ANI!!!!! icon_redface.gif icon_redface.gif ) Ce pot sa va mai spun, prin imprejurimi nu ne mai primeste nimeni la iazuri, din cauza galagiei care o facem, principalul motiv pt care mergem la pescuit este de a beerchug.gif, iar dupa o bere 2,3....n, ne cam descatusam. Iar in Delta niciodata nu ne primeste unde am mai fost, de fiecare data trebuie sa cautam locuri noi... icon_redface.gif Normal ca la intoarcere trebuie sa trecem pe la o pescarie sa nu ne facem de rusina in fata prietenelor/sotiilor, cat si pt a demontra ca suntem pescari adevarati!!! doglaugh.gif Chiar daca nu sunt expert la pescuit, m-am specializat in prepararea borsului de peste... thumb.gif
Sper ca intr-o zi sa prind si eu un "monstru"... Poate cand o sa vreau cu adevarat o sa si pot... doglaugh.gif
Vad ca multi aveti ceva comun cu mine...bunicii in Moldova. thumb.gif
antisteaua
Eu am prins la mana intr-o balta. Vara aproape ca seca si intram la prins la mana. Luam punga in dinti si cu minile cautam pe fundul apei. Si cum simteam ceva imediat il strangeam in mana si il aruncam in punga. Norocul meu este ca nu am prins vreo broasca sau vreun sarpe ca acolo muream.
Dar sa va povestesc si cea mai mare umilinta pescareasca. In vacanta mergeam la peste dimineata. Mergeam cu alaul. Si am vorbit cu un prieten (Lupu ii spuneam noi) sa mergem la 3 dimineata. Am plecat si la 3 si jumatate intram in balta. Dupa vreo jumatate de ora incepusem sa luam cate ceva. Pe la 6 dimineata au inceput sa vina si altii. Pana atunci noi facusem cam 2-3 kilograme de peste. Pe la ora 8 erau vreo 30 de oameni pe balta. Bai de cand au venit aia m-au apucat dracii. Noi daca mai prindeam 1 kg de peste la 2 ore si aia rupeau. Trageau o data alaul si aveau un kilogram. Initial am crezut ca suntem noi intr-un loc unde nu este peste, dar tot deplasandu-ne prin balta am ocupat locurile altora iar aia pe ale noastre. Pai credeti ca am prins ceva? De unde! Al dracu peste tragea la aia care ne-au luat locul! Lupu suparat i-a zis la unu: Da mai pleaca ma in p... matii acasa ca ma enervezi. Ala : ce ai frate cu mine? Lupu: Pai vad ca prinzi intr-una si ma enervezi! Mai lasa-ne si noua! A fost rasu - plansu. Imi venea sa rad de cat de tare se ofticase Lupulainen dar pe de alta parte ma ofticam si eu ca toti prindeau numai noi nu prindeam mai nimic. Pe la ora 10 noi aveam vreo 5-6 kg de peste fiecare iar aialalti plecau cu sacii de 3 duble plini cu peste.
A fost ... chiar umilinta. lightning.gif lightning.gif
deceneu
Asta patesc eu tot timpul....poate cineva sa-mi explice????Ofer recompensa!!! doglaugh.gif
Credeam ca sunt unicul....
Cai Lun
ASta cu "bagatul cu mana" e ca in bancu' ala cand Bula statea ofticat pe mal ca nu prinde nimic, si din stuf iese fudul nevoie mare Strul, tragand dupa el o ditamai' balena... stupefiat, il intreaba Bul ..Cum de... si asta ii explica ca a intrat in apa pana la brau, fara chiloti, si balenozaurul a venit la "rama" lui.. si cand a vazut ca da sa muste... JAP cu leuca intre ochi!
Bula socoteste ce are de facut, se dezbraca, ia ghioaga lu;' Strul si intra in apa.. asta il ghida de pe mal. Stai ca vine! striga Bula dfe odata... sta Strul putin si dupa aia incepe sa ii zica!
S - Loveste-l!
B - Mai lasa-l putin!
S - Loveste-l acum!
B - Sta iinca putin!
S - Loveste-l ma!
B - Inca putin..
S - Loveste-l!!!!!
B - Inca putin..... putin... putin.... aaaaah.... icon_lol.gif

Scuze daca e magaresc! icon_twisted.gif
antisteaua
Stiam bancul, insa la mana nu mai ai nevoie de momeala.
Strul a prins pestele la rama sau la sarpe, ma rog, nu stiu.
Ar merge niste bancuri pescaresti dar topicul cu bancuri ...... poate se razgandeste sezran.
Cai Lun
Pai da.. cica tot asa.. secase iazu'.. si de-acuma'... ramasese numa' o balta mica, in mijlocu lcareia se zbatea pestisorul de aur... si trece un taran pe acolo... pestisorul cand il vede:
-Tarane! Arunca-ma si pe mine intr-o apa mai mare si iti indeplinesc o dorinta...
Taranul - ...
- Taraneeeeeeeee!! Hai ma, ca uite, iti indeplinesc doua dorinte...
Asta nimic.. merge mai departe...
- Taraneeeeeeeeeeee!!! Hai ca iti indeplinesc 3 dorinte!
Asta tot nimic..
-Taraneeeeeeeeeeeeeeeee!!! Iti indeplinesc cate dorinte vrei tu! Hai ma tarane ma! Taraneeee!!!
Pana la urma se intoarce taranu' nervos, vine spre pestisor is brusc ii tranteste un bocanc peste freza si il stalceste... Apo zice: "pe cine faci tu taran ma?" 149.gif
antisteaua
2 prieteni m@x si paddy ( 010.gif ) se intalnesc in bucuresti si ca sa sarbatoreasca evenimentul merg la un restaurant. Ce sa comande ei? Se hotarasc sa comande 2 pastravi. Cand vine chelnerul aduce pe un platou doi pastravi: unul mai mare si unul mai mic. Acum, max baiat de provincie se repede la ala mare. Paddy se uita la el, asa cu un oarecare dispret si ii spune:
- Bine ma, te repezisi la ala mare? Trebuie sa fii si tu baiat politicos, de capitala!
- Pai de ce mai paddy, tu pe care l-ai fi luat?
- Pe ala mic, spune paddy.
-Pai si ce, nu ti-a ramas ala mic?crazy.gif

sper ca personajele sa nu se supere (prea tare) pe mine
paddy
De ce stricati frumusete de topic, cu bancuri seci ....... snoopy.gif snoopy.gif ........stati ca apare Mos Ion Roata calare pe balena ucigasa 010.gif 010.gif parca il si vad "Nici o masa fara peste" si "nu e peste ca stravidul si echipa ca rrapidul" ........
dudu1961
Mama maea prindea la riul care trece cam la 100 de metri de casa mea cind eram copii ;eu si varul meu stam pe mal sa-i prindem de unde ii arunca mama prin iarba de pe mal si mai arunca si cite un rac sa fim noi sanatosi de cite ori ne-am luat-o de la raci ,pina ne-am invatat minte intii sa ne uitam sa vedem ce este si dupa aceea sa punem mina .
paddy
Pt iubitorii de " SOMN " ..... beerchug.gif
http://xvella.free.fr/videos/
anmini
SARAMURA DE CRAP

Se curata pestele, se spala si se cresteaza pe spate in 3-4 locuri. Se sareaza bine si se lasa sa stea
asa 30 min.Se pune apoi pe gratar sau pe o tabla pe care s-a presarat sare impreuna cu rosiile si ardeii
capia. Se frige pe toate partile. Cand este fript, pestele se pune intr-o farfurie adanca, iar deasupra
lui se pun rosiile fripte taiate felii si ardeii capia curatati de coaja si taiati fasii. Deasupra se
adauga multa apa calda, in care s-a pus putin mujdei de usturoi si un ardei iute intreg.Se presara
patrunjel tocat si se serveste cu mamaliguta calda.
Pofta buna!
RED75
Degeaba ne pui retete daca... toata lumea te banuieste ca nu stii sa le gatesti budgie.gif rofl.gif

Avem informatii ca Paddy pleaca maine la stiiuca ! Asteptam raportul despre "operatiunea monstrul" thumb.gif
anmini
wink2.gif veZI ca vine cratita...........
RED75
icon_redface.gif Scuze ! E de la bere !
antisteaua
Paddy daca prinzi scrumbie din greseala sa-mi trimiti si mie vreo 5-6 bucati prin posta rapida icon_lol.gif
anmini
football.gif Sa le dea drumul pe Dunare...........
@red: e bine ca bei, n-o sa te doara. eu zic ca-mi ies foarte bine saramura si plachia. bors n-am facut niciodata, recunosc.......

p.s. Uitasem, placinta cu peste este senzationala........ rofl.gif rofl.gif rofl.gif
Cai Lun
La pescuit. O gramada de pescari, cu scule de mii de dolari, momeala de pe Discovery de sute de parai, etc. Apare un tigan. Cu un bat de 1.5 metri, o sfoara si un ac. Pune o boaba de mamaliga in ac, si arunca. Scoate numai crapi de 4.5, 5, 7, 10 kile. Se uita la ei, si-i arunca inapoi. Restul pescarilor, innebuniti.
- Mai tigane, dar de cand te-ai apucat de pescuit sportiv?
- Adica cum sportiv, mancatzi-as?
- Pai prinzi, il arunci, prinzi, il arunci....
- Aaaaa, nu pescuiesc sportiv, ii arunc pentru ca n-am tigaie asa mare acasa. 010.gif
Antispring
QUOTE(anmini @ 9 Sep 2006, 0:58) *
SARAMURA DE CRAP

Se curata pestele, se spala si se cresteaza pe spate in 3-4 locuri. Se sareaza bine si se lasa sa stea
asa 30 min.Se pune apoi pe gratar sau pe o tabla pe care s-a presarat sare impreuna cu rosiile si ardeii
capia. Se frige pe toate partile. Cand este fript, pestele se pune intr-o farfurie adanca, iar deasupra
lui se pun rosiile fripte taiate felii si ardeii capia curatati de coaja si taiati fasii. Deasupra se
adauga multa apa calda, in care s-a pus putin mujdei de usturoi si un ardei iute intreg.Se presara
patrunjel tocat si se serveste cu mamaliguta calda.
Pofta buna!

Gresit... nu ca ti-as da sfaturi... dar asa se face saramura in Dambovita... Mare greseala... Nu se punea apa calda peste peste, ci pestele se baga intr-o zeama, care in prealabil a fost facuta pe foc cu toate ingredientele. E un pic mai complicat, dar mult mai bun.
COSMIN C
Bravo Antispring! N-am vrut sa ma iau de ea ca sa nu spuna ca-s carcotas ! 010.gif

Eu tot il mai astept pe Bandit cu retele lui originale.... tongue.gif

Ziceti ca paddy iar e la stiuca? Hmmm , se pare ca am gasit sursa de icre de stiuca! 010.gif
rew
Povestile pescaresti nu sint minciuni, sint doar povesti frumoase.

Dupa mine pescuitul e cel mai tare sport si singuru pe care l-am practicat serios si constant inca de cind am putut sa tin undita in mina, ca sa nu ma laud, zic si eu de la 4 ani. Am inceput cu undita de alun, pusa iarna in pod cu un bolovan atirnat de capat, sa se indrepte, si sa prinda putin fum, sa tina la apa. Nailonu era de la Savinesti si cind agatai in ragalie cite un Mustad, primit cadou, te durea sufletu dupa el. Au urmat bambusurile si apoi lansetele Germina cu mulinete Avat si Rulex. Cel mai mult mi-a placut pescuitul pe malul riului, cu traista pe umar citiva kilometri, de dimineata pina seara, intre doua halte de personal, adevarat pescuit sportiv. Apele erau altfel 'pe vremuri', nu erau secate de braconieri cu plase, curent sau carbit; nu erau carari batute pe tot malu de mii de 'pescari' cu foamea-n git. Ca sa ajungi la un loc bun trebuia sa-ti croiesti drum printre balarii, salcii, arini sau papura. Si mai o chestie, scria in permisu de pescuit la fiecare peste de la ce dimensiune ai voie sa-l pastrezi, iar noi eram invatati de mici sa respectam 'adversaru', ca-l mai prindem cind o fii mare. De cind pescuitul a devenit indeletnicire nationala, nu se mai iarta nimic, de la pestele abia cit degetu mic pina la somnu urias otravit cu vopsea pentru oi.

Dupa clean, al mai hot peste, da' si cel mai bun in tigaie.
Rar mergeam dupa capturi mari, pe noapte, si fara rezultate spectaculoase, mai misto era 'deplasarea'. Somnu de dimineata in iarba plina de roua era mai tare decit somnu din juvelnic, dupa o noapte alba.
De obicei mergeam dupa d-aia sa nu iasa prea mult din tigaie. Intrecerea si la numar si la cel mai mare peste se subintelege. La clenii mari ne uitam fascinati de pe mal cum ies plictisiti ziua la suprafata. Se potrivea perfect descrierea monstrului din povestea lui Marin Moraru, 'constient de forta lui', ala mare nici nu te baga in seama. Puteai sa-i dai momeala exact sub bot, nici nu se clintea daca nu avea chef. Cum zic, noi eram plecati sa prindem d-astia normali, nu 'monstri'. Si la astia ori ai tehnica ori noroc chior, ca sint ai dracu de atenti la tot ce misca. Cea mai buna metoda sa-i pacalesti e sa stai deasupra apei, garantat. Ideal e sa gasesti un copac inclinat peste apa si de acolo treaba trebuie sa mearga, daca vrea si pestele. Si gasisem eu un astfel de copac, gros, numa bun de stat lejer in el. Apa era perfecta si dadeam cu cosasi la plezneala. Din sus si din josul apei ii auzeam pe baietii cu care venisem cum se laudau ca au prins fiecare cite unu mare. Eu tocmai vazusem spinarea intunecata a unui clean d-ala adevarat, nu chiar ca aia de care ziceam mai sus, dar pe-aproape, trecind agale pe sub copacul meu. Nici nu visam sa puna asta botu, doar ma gindeam ce frumos ar fii. Si vad ca firu meu incepe usor sa se intinda. Nu vedeam unde a dus curentu momeala si-mi zic 'uite-ai dracu astia mici, taman acu s-au gasit sa traga'. Dau sa scot undita si cind colo vad dintr-o data intorcindu-se spre mine burta alba a cleanului al mare. De emotie si de bucurie am innodat firu prin crengile copacului si m-au trecut toti fiorii pina l-am vazut in traista. Cum pina atunci detinusem recordu gastii, ziceam ca din nou i-am dovedit. Cind colo ce sa vad la adunare, trei cleni identici, la milimetru, si al patrulea aproape. Unii cu tehnica, atii cu noroc sau cu amindoua. Cea mai tare remiza din vara aia. Dintr-un foc, toti aveam capturi care in mod normal trebuiau sa vina daca plecam dupa rapitor. Pe astia nu i-am mai prajit in tigaie, am luat cea mai mare tava pentru placinte si i-am pus intregi pe soba.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.