Help - Search - Members - Calendar
Full Version: [Rezervat Pescarilor]
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Extra > La un pahar de vorbă ... > Ministerul Turismului
Pages: 1, 2
anmini
QUOTE(Antispring @ 9 Sep 2006, 12:19) *
Gresit... nu ca ti-as da sfaturi... dar asa se face saramura in Dambovita... Mare greseala... Nu se punea apa calda peste peste, ci pestele se baga intr-o zeama, care in prealabil a fost facuta pe foc cu toate ingredientele. E un pic mai complicat, dar mult mai bun.

010.gif 010.gif Cand o sa prinzi tu primul peste acolo la tine la oras, sa mi-l aduci sa-l pregatesc a la Dambovita, sa vezi ce bun iese....... football.gif
BandiT
bune observatiile lui rew...cu pescarii fomisti care cara acasa tot ce misca...
sa va spun si eu una tot cu cleni...
pescuiam pe canalul de alimentare al lacului dumbravita(langa codlea-brasov).
eu aveam 22 ani si mergeam cu un "meserias" de vreo 40 ani , plutonier in armata romana , si destept ca o cizma.
canalul era cam de 10 metri latime si destul de adanc.
cleanul batea prin apa mica de la maluri (cauta broscute)
ne-am apucat sa prindem si noi broscute , si lansam usor pe malul opus in apa mica.
trasturile erau instantanee la mine...
plutonierul , prima lansare o face in salcia de pe malul opus unde bineinteles se incurca carligele.
acest plutonier mai era si superzgarcit...
nu a vrut sa-si piarda 2 carlige si un plumb , si s-a dezbracat si a trecut inot sa recupereze montura.
era cam 5 jumate dimineata in septembrie si era destul de racoare , plus ca si apa era rece.dupa baia matinala era albastru de frig , si nici nu putea sa bea alcool ca era cu masina. reuseste sa se imbrace , si urmatoarea lansare a fost identica , in aceeasi salcie....eu deja lesinam de ras..
a urmat a2a baie matinala si apoi a tremurat pana pe la 9 cand a inceput soarele sa aiba un pic de putere.
pana seara am reusit sa prind vreo 10 cleni intre 30 si 40 cm/ buc iar plutonierul meu a prins si el o raceala tare si vreo 6 cleni ca ai mei..era super bucuros , ptr. ca in general el venea de la pescuit cu peste cumparat.
cand am ajuns acasa , nevasta-sa (care il insela cu un coleg de al lui) nu l-a crezut ca el a prins pestii respectivi ....
si clenii i-am prajit in tigaie si au fost foarte buni.
intr-un episod viitor = reteta de bors din delta(mila23)
Cai Lun
Banditule... individul era cumva stelist? 010.gif

-------

Cand eram si eu mai in tinerete [ tongue.gif ] mergeam cu aruncatoare pe Siret. Adica un fir lung cu o greutate in cap si pe fir agatate carlige [vreo 20]. Vreau sa zic ca era o problem lungimea firului, asa ca il infasuram pe un bat...
Intr-o dimineata, inarmat cu o asemenea scula si cu un var, mergem pe mal si el zice, eu arun, tu ti-i batul in asa fel incat sa se desfasoare firul de pe el, dupa care il opresti si il legam pe mal. Aiurea. A aruncat asta asa tare ca mi-a smuls batul din mana si s-a dus pe apa sambetei toata investitia noastra... carlige, plumb, rame, ata....
Ashtray
Varul ala al tau..., era cumva zdelist? =))
Cai Lun
Nu, era pescar.. crazy.gif
BandiT
QUOTE(Cai Lun @ 12 Sep 2006, 15:09) *
Banditule... individul era cumva stelist? 010.gif

nu era stelist...era moldovean...
de fapt nu vorbeam despre fotbal cu el ca nu aveam ce...era antisport....
doar pescuitul si vanatoarea servea..( era si vanator, avea o pusca faina cu luneta..)
am fost si la o vanatoare de rate salbatice cu el si a tras vreo 6 cartuse => 0 rate...

si sa stiti ca nu toti cei care sunt prosti sunt automat suporteri stelisti , ptr. ca daca ar fi asa...suporterii dinamovisti ar ajunge sa umple doar un autobuz..
Cai Lun
Stai dom'le.. nu te impacienta ca mai glumim si noi... tongue.gif

Da' sa va zic eu o treaba... adica sa va intreb. Preferati pestele crescut in crescatorie sau cel de mare? Eu prefer un crap din ala mare si romanesc de balta, facut in tigaie cu faina de porumb in locul nu stiu carei natii de peste de mare scump ca naiba si gustos din parti...
BandiT
mie imi place in general pestele prins de mine...adica pestele romanesc traditional: crap , stiuca , somn...
dintre crapi nu-mi plac speciile fitofage...
dar crapul romanesc...da , e super , si cand il prinzi( e voinic si luptator) si cand il mananci.
Cai Lun
E... cand il mananci nu mai e asa luptator, dar intr-adevar, e o placere sa il prinzi... e elegant.. parca esti in celebra poveste a lui Moraru cu "Monstrul"..
BandiT
am filmul "operatiunea monstrul" pe cd si il vizionez anual ....ptr. aduceri aminte..
apropo , ai citit cartea " comando delta" de dorin marian?
e super , si ar trebui sa fie lectura obligatorie ptr. orice pescar...
de fapt oricine poate sa o citeasca , chiar si nevasta-mea a citit-o si i-a placut.
tonul cartii este vesel si autoironic , dar surprinde f. bine esenta pescuitului...
Cai Lun
"comando delta" de dorin marian.. s-a notat.. 010.gif

Dar Operatiunea Monstrul doar anual? nono.gif Slab amice, slab.. foarte slab... [vorba' lu' Caragiu... tongue.gif ] Cel putin semestrial!... icon_lol.gif
RED75
QUOTE(Cai Lun @ 13 Sep 2006, 13:46) *
Da' sa va zic eu o treaba... adica sa va intreb. Preferati pestele crescut in crescatorie sau cel de mare? Eu prefer un crap din ala mare si romanesc de balta,

Ei aici, raspunsurile pescarilor sunt subiective petru ca probabil majoritatea prefera pestele pe care-l pot prinde si nu cred ca sunt multi care au dat la peste in mare ca nenea ala smecher cu lansete suparate care face emisiuni pe Discovery ... Si mie imi place crapul dar nici la un somon nu spun nu ! Dar eu am spus ca pentru mine a merge la pescuit cu prietenii inseamna mai mult a merge la bere...
Apropo dintre cei care ati dat la peste in mare, ce ati prins ? (in afara de guvizi, ca de-aia am prins si eu 010.gif )
BandiT
eu am prins un calcan mic ( cam cat o farfurie)..si altadata am prins 2 chefali
unul la 20 cm si unul pe la vreo 30 cm(iadica tot mici).
la chefal am pescuit cu rama de mare , care am cumparat-o de la tiganusi de pe plaja cu 10mii lei vechi/buc.
am cumparat atunci 5 rame si am prins 2 chefali ...
am mai prins caine de mare(necomestibil) seamana cu guvidul si cam atat..
dar nu am pescuit in larg , din barca.
in larg ai sansa sa prinzi stavrizi ( la taparina)...de fapt in larg ai sansa sa prinzi o varietate mare de pesti , si mai ales ai sansa sa nu prinzi guvizi...
paddy
Un calcan mic cit o farfurie icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif dar ce farfurii aveti voi la Brasov banditule verystrange.gif verystrange.gif
bigbobo
Bandit de acord cu tine...Calcanul era mic dar chefalul la 20, 30 de cm e foarte bun la dimensiuni...Mediu mai degraba, avand in vedere ca el atinge aproximativ 50 de cm dar nu prea am vazut exemplare asa frumoase de ceva vreme... beerchug.gif beerchug.gif

Apropo de chefal...Trage foarte bine in perioada asta...Asa ca cine mai vrea sa faca o plaja si are pofta de chefal...Litoralul va asteapta... beerchug.gif beerchug.gif
Cai Lun
QUOTE(paddy @ 13 Sep 2006, 17:25) *
Un calcan mic cit o farfurie icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif dar ce farfurii aveti voi la Brasov banditule? verystrange.gif verystrange.gif

rofl.gif ...nu ma mai pot opri.... rofl.gif
COSMIN C
rofl.gif rofl.gif rofl.gif Cred ca multa vreme n-am sa mai pot privi(era sa zic in ochi taunt.gif ) o farfurie, fara sa nu ma gandesc la replica asta si la calcanul tau Banditule !!! icon_lol.gif
BandiT
chiar nu inteleg...un calcan cat o farfurie = un calcan de diametrul circ 20..25 cm...cam atat e o farfurie normala pe la brasov...
si un calcan de 20 cm diametru e un calcan mic! ( calcanul e rotund si plat ptr. cei care nu stiu)

ptr. cai lun: "Comando Delta" e scrisa de Dorian Marin. (nu dorin marian)
iti doresc bafta sa o gasesti , desi eu am avut anunt pe siteurile cu pescari vreo 2 ani si nu am gasit sa o cumpar...
si am primit-o cadou de la cineva cand nici nu ma asteptam.
BandiT
Bors de peste ca la mama lui
necesar:
peste marunt:caras , biban, rosioara, obleti etc = circa 2 kg
peste mare , taiat bucati: somn, crap, stiuca , 1 lin si ceva sturion = circa 3...4 kg
rosii
ardei gras
ardei iute
usturoi
ceapa ,1 cartof, morcovi alte zarzavaturi
bors natural = 2kg

intr-un ceaun mare plin se pun la fiert pestii mici . de obicei se foloseste apa de dunare, dar acum fiind poluata se pune apa potabila....
pestii mici se fierb pana se desprinde carnea de pe oase...atunci se scot cu o strecuratoare si se arunca la pisici...
in apa ramasa se pun apoi: zarzavaturile+rosii sfaramate, ardeii si ardeiul iute taiati bucati+eventualul sturion taiat bucati si curatat bine.dupa ce se fierb zarzavaturile se pune pestele mare taiat bucati +borsul . se lasa la fiert pana se fierbe bine pestele, se potriveste din sare ..daca mai e nevoie si de un pic de otet/bors dupa gust.
separat se coc rosii pe o tabla sau pe plita (3..4 rosii)
se face un mujdei de usturoi doar din usturoi, sare si apa , in care se baga rosiile coapte si curatate de coaja.
se freaca acest mujdei in dusmanie pana iese omogen...
din ceaun se scot bucatile de peste si se servesc separat ca felul 2.
ciorba se mananca cu mamaliga(de preferinta)..
pestele se mananca cu mamaliga si cu acest mujdei si este bestial de bun.
se bea tarie dupa acest bors.
atentie: este indicat si necesar ca printre pestii pusi la fiert sa fie si ceva sturion si un lin..
este contraindicat sa se foloseasca capete de peste in aceasta ciorba divina(exceptie face capul de sturion care e indicat).
atentie la sturion ca se curata mai greu si trebuie bine curatat...dar localnicii din delta stiu.

eu am facut acest bors de 2 ori in viata mea si va garantez ca este perfect.

pofta buna.
adygr23
Dinamo este garantat hobiul meu nr1!!Dar si pescuitul super profesionist face parte din viata mea!!Fara aceste doua lucruri viata mea ar fi fara sens!! Sigur intre pescuit si Dinamo sunt anumite lucruri care merg in paralel!!!Ex aseara dupa meciul cu vaslui am plecat intr-o partida de pescuit la 20 km de Giurgiu(eu Giurgiuvean)si bineinteles ca am luat un crap de 22 kg la finalul spurcatilor cu ciorile!Pana dimineata am mai capturat inca 4 bucati dar mai mici!!total 36 kg!!!si asta dupa ce am batut la Vaslui,stau si ma intreb=Doamne dar cand o sa-i spargem pe spurcati(miercuri)la ce sa ma astept la baboi?
CRISX
Nu-mi zici si mie pe ce balta ai fost ?
Pliz, pliz, pliz !
Alex1986
Nu stiu daca ati fost vreodata la prins peste cu mana... Vara daca ma duc la tara in vacanta, ma duc mereu la "garla" (Ialomita) la pescuit. Mai pescuiesc si cu undita, am fost si cu plasa, dar cel mai mult imi place sa prind peste cu mana. Nu se prinde mult, 1 Kg sau doua pe zi, maxim 3, dar nu asta conteaza. Se sta aproape toata ziua, se incepe mai din amonte si apoi se merge in aval. Pestele se prinde pe sub bolovani mari de pamant, pe sub pietre sau in scorburile din mal. Mai dai si de cate un sarpe... dar daca simti apa rece in scorbura cel mai bine e sa treci mai departe.

Sunt ceva amatori la prins cu mana???
biancap78
Eu am pescuit de foarte putine ori, insa imi place sa fac lucrul asta. Ultima data am prins un crap.
corps
nu am mai fost la peste de vreo 2 ani!dar inaine mergeam cat de des puteam,desi eram ( sper sa nu mai fiu damm.gif ) tare ghinionist, prindeam numai carasei si guvizi cam cat palma ( sunt indulgent,chiar exagerez :)) ) mai cadea si la undita mea cate unul mai rasarit, mai mare dar nu reuseam sa-i scot la mal bag.gif ,am fost si la crescatorie ,dotat cu tot ce trebuie ,si ....................degeaba, 149.gif sper ca data viitoare sa am si eu putin noroc
tyn
........mai greu cu mana..pe rau....,cu plasa..
red_dog_rahova
belea frate!!!!......sa strangi atata peste doar luminand.....e foarte tare!!!
dudu1961
verystrange.gif Fantastic !
Mie nu mi se intimpla cind am fost in Delta sa-mi sara un somn in baraca , dincontra , rupe e smecher bigcry.gif
Cai Lun
verystrange.gif ...mie mi s-a intamplat sa vin pe balta cu somnul de acasa!
gavros
e bine ca nu te-a prins somnul pe balta 010.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.