super dog female
Sep 3 2006, 01:27 PM
Luati atitudine.Suntem cu totii martorii unei campanii mediatice negative asupra clubului Dinamo.Suntem perceputi eronat datorita lipsei informarii sau a informarii denaturate practicate de mass media romaneasca.
Nu trebuie insa sa ne absolvim total de vina,pentru ca tocmai prin declaratiile celor care ne conduc s-a intamplat de multe ori sa fim "taxati".Trebuie sa fim constienti ca un club care se respecta,cum este Dinamo,trebuie sa-si cladeasca o imagina,sa cream "brand-ul" Dinamo.Lumea trebuie sa ne perceapa asa cum suntem cu adevarat.Cred ca atitudinea noastra trebuie sa fie una de implicare,ci nu una de expectativa.Noi avem puterea sa schimbam lucrurile in bine.
Am aici si cateva sugestii:
-nu exista "comunicare interna",de aceea cei care ne conduc au fost de foarte multe ori pusi in situatia de a da declaratii opuse, sau nu au stiut unii despre hotararile celorlalti,lucru care s-a rasfrant asupra clubului in mod negativ si ne-a afectat credibilitatea,de aceea propun ca toti cei care reprezinta clubul sa nu mai dea declaratii "la cald" pana nu se pun de acord cu totii in privinta a ceea ce vor declara
-de asemenea, conducatorii nu sunt constienti ca ei nu trebuie sa vorbeasca "in numele lor";reprezinta un club si trebuie sa se abtina de la a avea "pareri personale"
-am avut,de-a lungul timpului,multe "crize" la nivel de imagine a clubului care, fie nu au fost gestionate corect,fie au fost lasate sa "treaca de la sine", ceea ce nu se poate intampla niciodata
-trebuie mentinuta o "unitate" in declaratiile actionarilor, si este interzisa participarea la emisiuni televizate care, pt a avea audienta nu ezita sa apeleze la tot felul de trucuri(cum ar fi apelarea telefonica a unui fost /actual actionar,persoana implicata in fotbal),intrarea in polemici, situatii care de multe ori ne-au umplut de penibil, si din care presa(care atat asteapta) a profitat la maxim
-implicarea, la modul concret, in "drepturi la replica", prin pr-istul clubului,si anume , de fiecare data cand opinia publica este dezinformata sa se vina cu contra-replica (profesionista) bineinteles
..........................
Cam atat deocamdata, insa promit ca voi reveni, si cu alte idei
Propun la dezbatere acest subiect , pentru ca imaginea lui Dinamo ne intereseaza pe toti, si putem sa contribuim la imbunatatirea ei
FarfelkugeL
Sep 3 2006, 01:56 PM
Subscriu!
Marketingul unde este?
Hmm, sa ia si ei de la jiji exemplul: nu vand ani buni jucatori, ii pastreaza pe cei mai buni si pe urma NE VOM BATE SI NOI PENTRU CHAMPIONS LEAGUE!
Ar trebui sa se implice cineva si la noi pentru sustinerea jucatorilor, dezbaterile publice sa nu se mai termine cu balacareli...
RED75
Sep 3 2006, 05:49 PM
1. In primul rand ar trebui stabilit ca purtator de cuvant o persoana din conducerea clubului care sa impuna respect si care sa nu mai lase sa treaca nesanctionate toate aberatiile ce se spun despre Dinamo si pe care presa le amplifica. Cred ca pana la urma ar trebui trimis in prima linie Cornel Dinu pentru asta (pe vremuri l-as fi vazut pe Ionut Lupescu, dar a urmat episodul Federatia...).
2. Asa cum spunea Red Dawg, marketingul este complet deficitar. As concedia tot personalul de la club care se ocupa cu acest domeniu (banuiesc ca sunt nepoti de-ai lui Borcea sau Danilescu).
In acest moment site-ul oficial nu se poate compara nici cu a zecea parte din Dinamomania si banuiesc ca si la trafic stau la fel de prost.
Trebuie sa se dea un semnal suporterilor ca sunt importanti pentru club ! Politica de pana acum parca a urmat sologanul "Ne doare-n .... daca avem suporteri!" Acest aspect se poate realiza prin lucruri simple dar de bun simt, in primul rand seriozitate, nu trebuie sa se oboseasca Borcea sa vina sa dea mana cu noi! Si ar mai fi multe altele...
FarfelkugeL
Sep 3 2006, 09:34 PM
QUOTE(RED75 @ 3 Sep 2006, 18:49)

marketingul este complet deficitar. As concedia tot personalul de la club care se ocupa cu acest domeniu (banuiesc ca sunt nepoti de-ai lui Borcea sau Danilescu).
Nu sunt nepotii lor, sunt personajele aduse de o anume persoana numita in scarba giovani fecali.
QUOTE(RED75 @ 3 Sep 2006, 18:49)

In acest moment site-ul oficial nu se poate compara nici cu a zecea parte din Dinamomania si banuiesc ca si la trafic stau la fel de prost.
In privinta trafic, pagina mea de homepage este setata pe www.fcdinamo.ro si acasa si la serviciu :)
RED75
Sep 3 2006, 09:45 PM
Da, in ce priveste site-ul oficial, a fost o perioada cand si eu il vizitam foarte des si ma mandream ca era prin topurile de trafic peste al stelei. Dar vesnica reconstructie... Nu da deloc bine !
super dog female
Sep 4 2006, 11:25 AM
Deja imi pun probleme serioase in privinta acestui aspect, pentru ca la ceea ce stiam eu, s-au adaugat si problemele identificate de voi, si se pare ca e mai rau decat imi imaginam.
-categoric, site-ul oficial, ar trebui sa functioneze
-vis-a-vis de aparitia revistei clubului,si eu am intampinat probleme in a o achizitiona,si chiar am scris pe topic, asta in Bucuresti, dar de altii ce sa mai vorbim,din alte orase
-ar trebui sa existe actiuni cu jurnalistii, pentru ca presa trebuie apropiata.N-as vrea sa dau exemplul spurcatilor cu gazetarul tinut in cantonament, insa ei isi castiga presa,credibiltatea ,simpatia...si stiti vorba aia ca trebuie sa te faci frate cu dracu'...
-tratamentul fata de suporteri, si mai ales de abonati,ar trebui sa fie inversul la ceea ce se-ntampla acum:un obiect promotional, o felicitare, o atentie, o reducere la ceva...nu bataie de joc
-echipa ar putea participa la diferite evenimente caritabile ,eu stiu, ajutor la un azil , la un copil bolnav, prin asta se sensibilizeaza opinia publica,sau actionarii ar putea iesi in fata cu chestii d'astea pozitive, nu numai cu prostii si scandaluri
Un prim pas in imbunatatirea P.R.-ului din club este cel cu micsorarea parcarii,si marirea intrarii din Floreasca.Asta e de remarcat ,e o bila alba, si asta inseamna ca exista cineva care incearca sa miste ceva pentru Dinamo.Un pas mic, dar e un inceput...
dudu1961
Sep 4 2006, 12:44 PM

AR TREBUII SA DISPARA Netoiu dintre actionari _____ Borcea sa vorbeasca intrebat si sa ne mai lase cu prostiile din care a ajuns celebru de face ciobanu misto de el asta am putea spune noi suportei dar si noi am cadea in ridicol .SINGURUL care stie sa vorbeasca bine si decent este Badea ___Dinu tot respectul pt. ce a fost si este mai ales in materie de tactica o ia des pe aratura .

Sa se ia apararea jucatorilor cum fac mm si jj chiar daca noi ii criticam e dreptul nostru ca peste tot in lume suporteri sa-si critice antrenorul si jucatori atunci cind gresesc ,dar nu si investitori (cazul Mutu si Abramovici) ,sa platesca ziare si televiziuni sa isi faca reclama cum fac oieri pete tot dar nici ca aia ca devenim penibili ,asta cu magazinele au spus alti ,dar ar trebuii facut un sondaj peste tot in tara nu stiu cum sa stim unde avem cei mai multi suportei si acolo sa se deschida magazine cu matreiale dinamoviste ,de la insigne pina la treninguri si genti
Wlad_red_dog
Sep 4 2006, 05:07 PM
Eu cred ca imaginea poate fi imbunatatita printr-un singur fel: prin performante interne si europene. Asa vom fi respectati. Totul depinde numai de Rednic&co. HAI BAIETII!!!!
junior
Sep 4 2006, 06:19 PM
QUOTE(Wlad_red_dog @ 4 Sep 2006, 18:07)

Eu cred ca imaginea poate fi imbunatatita printr-un singur fel: prin performante interne si europene. Asa vom fi respectati. Totul depinde numai de Rednic&co. HAI BAIETII!!!!
dar şi noi suporterii putem ajuta!!!
FarfelkugeL
Sep 4 2006, 07:59 PM
Sunt multe. Una din ele (vad ca a fost abordata probelma si pe homepage) ar fi COLTUL Dinamo, despre care se tot vorbeste de 1 luna in magazinele Nike!!!
... Bine ar fi sa fie doar atat...
Cai Lun
Sep 12 2006, 04:03 PM
Acest topic nu a fost deschis degeaba. DinamoMania intentioneaza sa sprijine acest demers. Va indemn sa participam cu totii la aceasta campanie. Propun sa identificam si sa descutam aici toate problemele de imagine pe care le intampina FC Dinamo.
In final, daca aceasta discutie starneste suficient interes si daca ideile lansate aici le vom considera utile pentru club, vom crea un dosar organizat care sa ajunga pe masa clubului.
Am sa revin si eu cu anumite teme de discutie.
coolio
Sep 12 2006, 04:26 PM
Bun...am inteles majoritatea problemelor de imagine pe care le are clubul Dinamo.
Totusi nu gasesc nicio rezolvare......ce pot face suporterii??eu m-am tot gandit si singura modalitate de portest e afisarea unor bannere.NU cred ca vor sta conducatorii dinamovisti sa asculte "of-urile" noastre.
Eventual as oferi ca solutie o intalnire organizata intre 10 ultrasi din Peluza si conducatori.
Cred insa-din pacate- ca toata aceasta campanie va ramane fara nicun rezultat.
Am un sentiment de neputinta,care adesea se transforma in frustrare,de cate ori citesc un articol din ziarele de sport(in care numele Dinamo e pe nedrept "terfelit".
Conducatorii sunt cei care ar putea schimba ceva.nicio declaratie pt. gașca slugilor proaste pana nu isi schimba atitudinea.
Mi-as dori sa putem face mai mult,noi suporterii.....
FarfelkugeL
Sep 12 2006, 05:16 PM
Carduri bancare pentru dinamovistiFanii lui Dinamo isi pot procura de la Emporiki Bank carduri fidelizate, cu sigla clubului! Cardurile Maestro Dinamo se pot obtine de la orice sucursala a bancii. Dinamo este primul club din Romania care ofera aceasta facilitate suporterilor sai.
NU SE POATE ASA CEVA! Vai... cred ca cei de la Emporiki s-au gandit ca marketingul FC Dinamo... pfoaa
http://www.emporiki.ro/EmporikiBank/Ro/Ind...uals/Dinamo.asphttp://www.epayment.ro/plata_online/carduri.php?id=8
Cai Lun
Sep 12 2006, 05:21 PM
QUOTE(coolio @ 12 Sep 2006, 17:26)

ce pot face suporterii??eu m-am tot gandit si singura modalitate de portest e afisarea unor bannere.NU cred ca vor sta conducatorii dinamovisti sa asculte "of-urile" noastre.
Nu merita nici macar sa incercam? Va repet: cu acest topic inauguram o CAMPANIE pe care DinamoMania o va sustine. Vor fi articole inclusiv pe prima pagina, sondaje.. etc. Totul in masura in care cei de pe forum isi manifesta interesul. Daca sunteti interesati de aceste probleme si daca credeti ca aveti solutii sau propuneri, va indemn sa scrieti! Totul se va contabiliza si se va organiza. Scopul nostru este sa punem pe biroul domnului Badea o petitie prin care sa se afle cum vad dinamovistii clubul lor si cum cred ei ca si-ar putea imbunatati imaginea.
Macar putem face ceea ce depinde de noi, adica sa ne aratam interesul si sa aratam ca ne pasa!
ForzaLazio
Sep 12 2006, 05:29 PM
Trebuie deschise cel putin 10 magazine de prezentare destul de mari ale clubului Dinamo,dintre care unul la stadion si altul in centru capitalei,iar celelalte in alte 8 mari orase ale tarii,pentru ca Dinamo e o echipa iubita,si suporterii ei adevarati ar da niste bani pentru a'si achizitiona cel putin un fular(eu cand trec pe la club cheltui cam 2-3 milioane pe noutati...)....s'ar face foarte multi bani din chestia asta...
Trebuie deschisa televiziunea Dinamo TV si pusa la dispozitia tuturor cainilor(contra'cost,bineinteles)...ar fi frumos ca Dinamo TV sa poata televiza toate meciurile echipei Dinamo(din nou contra'cost),dar nu se poate pentru ca nu ne putem vinde singuri drepturile de tv...s'ar face un profit urias din asta...
Deocamdata atat,insa voi mai scrie si in continuare pentru ca am o multime de idei...sper ca acestea sau macar una sa ajunga pe masa d'lui Badea,pentru ca este singurul capabil sa ne inteleaga si pe noi(restu,deocamdata niste mercenari)...
RED75
Sep 12 2006, 08:54 PM
Am citit pe prima pagina a Dinamomania un extras din conferinta de presa in care se spunea:
"De asemenea presedintele dinamovist a anuntat ca incepand de astazi suporterii dinamovisti isi pot procura, de la Emporiki Bank, carduri fidelizate, cu sigla clubului!
Cardurile Maestro Dinamo se pot obtine de la orice sucursala a bancii. Este pentru prima oara in Romania cand un club ofera acesta facilitate fanilor sai."Se pare ca are legatura oarecum cu ce discutam noi aici. Are cineva mai multe informatii ? Despre ce e vorba ?
red_dog 4 ever
Sep 12 2006, 09:04 PM
SNapy
Sep 12 2006, 09:27 PM
Ca sa imbunatatim imaginea clubului Dinamo eu propun ca Dinamo sa faca niste meciuri amicale imotriva unor echipe ca (Romania anilor 90 sau 94 sau alt an).Aceste meciuri ar putea fi jucate cand joaca Nationala .Iar toate veniturile din acest meci sa fie donate unei case de batrani sau de copii ca au mare nevoie.Alta idee care mi-a veni e sa organizeze mici concursuri in pauza meciurilor
Sper ca va-am fost de ajutor.
Max
Sep 12 2006, 09:42 PM
Sa dispute jocuri test in toate zonele tarii cu echipe locale din orice esalon (asa cum facea Nastase cu nea ION in campaniea electorala

).
Plus Dinamobilul dupa ei...
RED75
Sep 12 2006, 09:44 PM
QUOTE(red_dog 4 ever @ 12 Sep 2006, 22:04)

Mda... Mersi pt raspuns red_dog 4 ever. Pana la urma sunt doar niste carduri "normale" dar inscriptionate cu sigla lui Dinamo. Cum banca respectiva are o retea destul de redusa de bancomate puteau sa incerce mai multisor... sa ai o reducere daca platesti cu cardul pentru produsele Dinamo, sa poti intra la un meci (fie si amical) cu cardul ... sau macar sa spuna ca profitul realizat de banca prin aceste carduri va reprezenta sponsorizare pentru Dinamo.
Oricum e un inceput !
Cai Lun
Sep 13 2006, 01:00 PM
Red, acelasi link il poti gasi si in ultimul mesaj al lui Red Dawg 48 de pe acest topic..
QUOTE(m@x @ 12 Sep 2006, 22:42)

Sa dispute jocuri test in toate zonele tarii cu echipe locale din orice esalon (asa cum facea Nastase cu nea ION in campaniea electorala

).
Plus Dinamobilul dupa ei...
Bravo m@x! Mi-ai luat vorba din gura!... Asta e de baza. In pauzele competitionale datorate intreruperiii pentru echipele nationale, sa nu se mai plece in afara. Sa se duca prin tara. La fel vara si iarna... sa isi rezerve 2 saptamani pentur asa ceva. Face mult!
bianco_rossa
Sep 13 2006, 02:22 PM
la Dinamo nu exista marketing....nu exista oameni cu idei...nu exista vointa pentru a raspandi numele Dinamo??!!
In primul rand ar trebui inceput cu magazinul de prezentare din Buicuresti....pai mai nene....la o echipa asa de mare ala este magazin??...asa sunt prezentate articolele(care de altfel sunt putine si nu sunt difersificate) alea???....pe un "cuier" puse 5 tricouri cu aceeasi marime?....ori sunt io prea absurda...ori chiar asa este.....ar trebui marit....ar trebui dotat cu mai multe...
Si apoi exista reteaua si in orasele mai mari si cu potential de cumparare..ca asa....de unde sa stie ala din "cuca macaii" de Dinamo..daca peste tot se vede si se vorbeste de altii??
in alta ordine de idei, cu ce este mai interesant un amical cu juve decat unul cu nationala de aur de exemplu?..fotbalul romanesc este unu de calitate si destul de apreciat....iar cei mai in varsta cunosc asta...si pot insufla mai departe....
Sa faca de exemplu..(daca nu sunt in stareeee nici macar o revista s'o publice lunar(ca acum ma apuca toti draciiiiii

)..cum spuneam sa cumpere un spatiu pentru reclama la un post de sport...unde sa prezinte..macar jumate de ora...istoria clubului....de la infiintare si pana in prezent.....interviuri....reportaje....articole....meciuri...infrangeri....anive
rsari.....decat sa arate ca nu stiu care fotbalist s'a imbatat ca porcu'......asta as vrea sa vad...dar nu cred ca mai apuc in viatza asta
Max
Sep 13 2006, 03:20 PM
Nu doar vanzand tricouri si fulare pe tarabe sau in super magazine asa cum spunea bianco_rossa , te faci popular..
Dute vere si joaca pe la Vulcan sau Uricani de ex. sa vezi cum se aduna gloata sa-l vada pe Ganea , Danciulescu sau Niculescu..imparte autografe , daruieste triocuri si mingi inscriptionate , fa poze cu cei d'acolo si ai sa vezi cati copii vor prinde drag de Dinamo...
P.S...imi aduc aminte cand eram la scoala si a venit Dinamo sa joace un amical in orasul nostru...pe atunci era antrenor nea Mircea..sa fi vazut chiuleala in masa..pana si cei din combinat ori taranii au venit de au umplut si plutele din jurul stadionului...sa fi vazut a doua zi..toti copii din scoala jucau fotbal si erau ba Stelea , ba Raducioiu ori Sabau.
RED75
Sep 13 2006, 03:39 PM
Eu as combina putin din ce a spus Bianco_Rossa (adica publicitate si transmiterea unui mesaj serios din partea clubului) cu ce a spus m@x (meciuri demonstrative prin toata tara sa vada "gloata" cine e Dinamo)
Stiu ca ideea mea e oarecum ciudata ,dar asa cum unele firme isi focalizeaza atentia spre o anumita clientela, asa cred ca ar putea si Dinamo sa incerce sa-si atraga un anumit tip de suporteri. Ca de oi reprofilate nu cred ca avem nevoie ...
Ma gandesc ca s-ar putea face o campanie in media asociata cu turnee prin tara in care sa fie implicati oameni cu ceva carte de la Dinamo care sa arate pustilor ce inseamna "traditie" si sa implanteze ideea de "mai bine mai putini dar de calitate". Sa se arate ca Dinamo inseamna nationalism (cum ii place lui Dinu), ca Dinamo nu inseamna manele, ca Dinamo inseamna lupta, etc.. In fine, ma refer la definirea unei idei de "caine pana la moarte" care sa fie respectata de generatia tanara.
p.s Bine, o sa spuneti ca ideea de "Dinamo nu inseamna manele" nu i se prea potriveste lui Borcea
Cai Lun
Sep 13 2006, 05:56 PM
Da dudule, dar degeaba bati tu la Lisabona daca in tara Borcea sarbatoreste cu manele... asa nu mai facem noi rahatul praf.
Cu imaginea lui Dinamo se pot scoate bani si din piatra seaca. Dupa cum zicea cineva, se pot face de la suzete si pana la carduri bancare... orice! Sa faca un nou contract cu Nike in care acestia sa scoata o line de echipament copiata din anii '70, '80 si '90. Sa poti cumpara de la magazinul Dinamo tricouri cu orice jucator care a aparat culorile clubului, incepand cu Ozon si terminand cu Ze Kalanga.
Sa se organizeze un turneu "Catalin Hîldan" in finecare an, sa se revigoreze fundatia Dinamo sa puna mana sa faca naibii o data Fundatia Fostilor Fotbalisti Dinamovisti. Sa aibe program de lucru cu publicul la club. Sa aibe politica de marketing transparenta si disponibila oricui. Sa aibe un buget fix alocat pentru imagine. Sa nu existe luna in care Dinamo sa nu intreprinda o actiune de imagine. Sa existe si din partea noastra, asa cum se practica, spatiu publicitar in presa. Ca gspistii te injura, dar daca sari cu banul iti scriu si articole favorabile. Repet, se practica. Si nu e vorba de influentarea tonului comentariilor, ci de reflectarea unor evenimente de imagine.
TV Dinamo daca a fost infiintat, sa fie promovat si sa se investeasca in ea! Sa se faca parteneriate cu toti distribuitorii de cablu, pentru ca oricine doreste sa poata avea acces la Dinamo TV. Aici sa se faca contracte de parteneriat cu celelalte televiziuni, sa existe reporteri si moderatori de emisiuni cunoscuti. Sa se prezinte activitatea clubului in ansamblul sau. Sa fie un buletin de "stiri Dinamo" in care sa saptamanal sa se prezinte activittatea clubului la toate nivelurile, de la Consiliul de administrtie pana la cea mai mica grupa de copii de juniori. Zilnic sa fie difuzate meciuri din istoria lui Dinamo, televiziunea sa aibe o arhiva cu toate meciurile filmate in care a evoluat dinam ode la infintare is pana acum. Pe site-ul clubului sa gasesti poze si cateva cuvinte despre fiecare persoana din club, de la Badea pana la ultimul "pitic" care are 5 ani si a intrat pe poarta clubului acum o saptamana.
In colaborare cu CS Dinamo sa se prezinte zilnic si informatii despre Clubul Sportiv.
Sa se incerce crearea unor manifestari culturale sau de divertisment care prin traditie sa fie sprijinite financiar si ca imagine de FC Dinamo. Concerte, festivale, etc.
Sa existe preocupare pentru suporteri. Sa existe in cadrul clubului un astfel de departament.
Sa nu dureze mai mult de o saptamana pana cand un scaun spart de pe stadion sa fie inlocuit.
Sa existe transparenta in privinta contractelor jucatorilor. In masura in care este posibil, acestea sa fie facute publice.
Sa existe doar un singur purtator de cuvant si sa se specifice ca acesta este singurul autorizat si in masura sa expuna pozitia oficiala a clubului si ca orice alta persoana, angajat al clubului de la orice nivel care face declaratii o face in nume propriu, iar in masura in care acestea afecteaza imaginea FC Dinamo sa fie sanctionat.
Sa se faca presiuni pentru obtinerea negocierii individuale a drepturilor TV. Sa existe imagini exclusive disponibile zilnic pe Dinamo TV. Sa existe saptamanal interviuri cu mebrii CA pe postul TV.
...si mai am, dar mai las si pe maine...
paddy
Sep 13 2006, 06:22 PM
Nu stiu de ce va mai bateti gura degeaba

atita timp cit ii merg vinzarile de butelii lui Borcea, restul poate sa mai astepte........
Ei vor una si buna, sa cistige campionatul, cu totii stim de ce, banii Ligii Campionilor le-a luat mintile la toti, cu toate ca nu au investit mare brinza in echipa........
Cai Lun
Sep 13 2006, 06:29 PM
Paddy, de aici vom scoate niste concluzii si i le ducem personal lui Nicolae Badea. Nu e degeaba ceeea ce facem aici. Daca gandim asa o sa murim neimpliniti... ce te costa sa incerci?
Ashtray
Sep 13 2006, 06:32 PM
Si dupa ce ajung la badea, concluziile astea o sa ia traiectorie fixa catre cosul de gunoi fara a fii citite inainte
RED75
Sep 13 2006, 06:34 PM
QUOTE(Cai Lun @ 13 Sep 2006, 19:29)

Paddy, de aici vom scoate niste concluzii si i le ducem personal lui Nicolae Badea. Nu e degeaba ceeea ce facem aici. Daca gandim asa o sa murim neimpliniti... ce te costa sa incerci?
Pai atunci sa punem mare in capul listei pentru ameliorarea imaginii clubului:
1. OUT Turcu
2. OUT Borcea
3. Poarta inchisa Netzoiu
divisor
Sep 14 2006, 01:32 AM
O campanie gen cea cu emerich jenei pentru gillete , dedicata gasirii unor copii talentati al carei premiu sa fie un contract la Dinamo. Aici ar putea fi incluse mai multe dintre ideile prezentate mai sus:
1. Selectia sa fie facuta de o fosta glorie Dinamovista, daca se poate sa participe si un jucator actual( mai sunt unii suspendati sau accidentati).
2. Caravana sa mearga insotita de Dinamomobil.
3. Daca echipa mare e libera sa sustina un meci amical cu reprezentanta locala.
4. Un concert, slava domnului avem destui dinamovisti in muzica.
5. Un contract cu o televiziune care sa urmareasca si sa prezinte selectia.
mihaiul90
Sep 14 2006, 02:58 AM
Cai Lun ai mare dreptate in cele postate mai sus, apropo chiar exista Dinamo TV ? Eu nici nu stiam, as vrea si eu sa imi bag Dinamo TV la Giurgiu, de ce nu ne ofera aceasta posibilitate ? Ar trebui lucrat la asta, sa se faca o televiziune de genul celor din Anglia MU TV sau Chelsea TV...
SNapy
Sep 14 2006, 01:44 PM
Cum ar fi sa se scoata o carte despre istoria clubului Dinamo in care sa se scrie tot de la infiitanrea clubului pana in zilele noastre(cum era atmosfera in vestiar absolut tot).
Raikkonen
Sep 14 2006, 01:59 PM
QUOTE(Cai Lun @ 13 Sep 2006, 18:56)

Da dudule, dar degeaba bati tu la Lisabona daca in tara Borcea sarbatoreste cu manele... asa nu mai facem noi rahatul praf.
Cu imaginea lui Dinamo se pot scoate bani si din piatra seaca. Dupa cum zicea cineva, se pot face de la suzete si pana la carduri bancare... orice! Sa faca un nou contract cu Nike in care acestia sa scoata o line de echipament copiata din anii '70, '80 si '90. Sa poti cumpara de la magazinul Dinamo tricouri cu orice jucator care a aparat culorile clubului, incepand cu Ozon si terminand cu Ze Kalanga.
Aici iti dau dreptate. Un contract gros cu Nike, tricouri de cele mai bune calitate, design de top ca la echipele mari din Europa ar fi primul pas. Apoi tricouri retro nu este necesar, nu au avut succes nici la Barcelona cu cel comemorativ 1989-1999, varful piramidei este intotdeauna tricoul anului cat si cel secund. Noi trebuie sa ne gandim ca tineretul nu o sa fie atat de interesat in Ozon sau Dudu Georgescu.
Dinamo ar trebui sa isi gaseasca un spatiu prin centrul orasului unde sa deschida un magazin cu de toate, imbracaminte originala Nike si cum ziceai tu suzete, scrumiere etc. Dar cum spuneai tu si aparatura de printing ca fiecare om sa isi imprime pe spate numele jucatorului dorit, numarul sau chiar orice vrea el "Cai Lun" "Alex" "Paul" "Borcea"
RED75
Sep 14 2006, 02:33 PM
QUOTE(SNapy @ 14 Sep 2006, 14:44)

Cum ar fi sa se scoata o carte despre istoria clubului Dinamo in care sa se scrie tot de la infiitanrea clubului pana in zilele noastre(cum era atmosfera in vestiar absolut tot).
Chiar o idee buna : "Istorie in alb si rosu"
Cred ca ar putea si multi de pe aici sa participe la asa ceva daca ar exista sprijunul clubului in vederea editarii .
Cai Lun
Sep 15 2006, 01:36 PM
QUOTE(SNapy @ 14 Sep 2006, 14:44)

QUOTE(RED75 @ 14 Sep 2006, 15:33)

Chiar o idee buna : "Istorie in alb si rosu"
Cred ca ar putea si multi de pe aici sa participe la asa ceva daca ar exista sprijunul clubului in vederea editarii .
Cartea exista. Se numeste "Epopeea Cailor Rosii". Are ca autori pe Nelu Pop si Liviu Terfea si a fost editata la Cluj in 2001, Ed.Cartimex.
Dar tocmai asta este pentur mine o problema. Anume faptul ca din 1998 pana in 2002 la Dinamo a existat o preocupare reala pentru imagine. Dinamo a fost in 2000 "campioana tuturor". Imagine clubului in acei ani este inca neegalata in Romania. Niciodata un club de la noi nu a avut o campanie de imagine comparabila macar cu ceea ce a fost la Dinamo pana in 2002. Ce s-a intamplat insa de atunci? De ce, brusc, odata cu reaparitia performantelor interne clubul a incetat sa mai investeasca in imagine? Cine s-a ocupat de acea campanie?
Aparitia Dinamo TV sau refacerea site-ului oficial sunt simple initiative de imagine. Nici pomeneala de marketing la Dinamo. In fapt, pe siteul oficial exista in pagina conducerii doar patru posturi: director executiv, director sportiv, manager sportiv si administrator delegat. Deci, concluzia ar fi ca marketing nu exista! Hai insa sa spunem ca ceilalti inca nu au facut poze is de aceea nu apar inca...
Tin insa sa repet, este pentru mine o enigma disocierea clubului de actiunile concertate intreprinse in domeniul imaginii pana in 2002. De fapt ceva reminiscente din acea perioada au ramas > vezi iesirile echipei la impartit flori de 8 martie, etc. Dar pe mine asta ma deranjeaza, pentru ca de unde nu e nici Dumnezeu nu cere, dar de unde a fost, cu totii asteptam mai mult!
nunweiller
Sep 15 2006, 02:48 PM
sint mai multe carti care rpomoveaza clubul Dinamo, insa acestea reprezinta initiative individuale, neconcertate. la fel si multele site-uri.
asta ar fi problema clubului. sa realizeze actiuni de promovare alui Dinamo. totusi, imaginea lui Dinamo este promovata, in primul rind, de atitudinea conducerii. de aceea interviuri precum cel al lui turcu de ieri, de pe tvsport sau rezultatele pozitive si bcrearea unor simboluri la nivelul jucatorilor dau o imagine buna echipei.
vinderea pe banda rulanta, insotita de scandaluri, a jucatorilor si actiunile si interviurile care nu sint prodinamo, ci antisteaua(de ex) creeaza o imagine negativa. la Dinamo am avut un giovani antigigi care a facut in 3 luni mai mult rau decit postelnicu in 10 ani.
o politica coerenta la echipa si niste declaratii echilibrate ar insemna un pas urias in promovarea brandului Dinamo. rednic face mult bine prin stilul lui ironic. la fel si turcu prin atitudinea lui impaciuitoare si pacifista.
daca borcea mai zice ca nu stiu cite goluri isi ia steaua in ucl - asta face rau la imagine. priviti prostiile rapizilor din ultimilor timp: injurii aduse primarului din tg jiu, atacuri repetate asupra unor adversari mediocri sau la adresa stelei si veti vedea ca oamenii sint la pamint ca imagine.
concluzie: daca la aceasta atitudine a conducerii s-ar adauga si niste actiuni profesioniste de imagine Dinamo poate deveni in citiva ani clubul nr 1 al romaniei.
dudu1961
Sep 15 2006, 02:51 PM

Mi-am mai spus parerea si am sa mai repet daca vreti :Platit ziare pt. propaganda(acum citiva ani s-a facut asa ceva ) platit cum face jiji la tv pt acelasi lucru dar nu cum o face asta ca devenim penibil ca el si ca borcea al nostru .Facut un sondaj pt. a se afla unde AVEM CEI MAI MULTI SUPORTEI pt. a deschide magazine cu materiale cu si despre Dinamo si magazinul nu trebuie sa fie numai cu din astea poate fi foarte bine un magazin cu haine sau incaltaminte sau ce vor ei sa vinda (Nu mincare binenteles) aveam o data o revista mai exista ? .Contracte ferme cu jucatorii si sa nu se mai vinda jucatori de baza ai echipe pe banda rulanta ca din '90 numai asta fac ;adus unu doi psihologi la echipa .Suporteri (ultrasi,neultrasi ) sa isi sutina echipa si nu sa o faca de ris pe unde se duc cu batai si betii ,Borcea poate sa ramina dar sa nu mai apara la tv daca nu invata sa fie un domn nu avem nevoie de "mititei ","becalici " ,sau "mm"ei.

MAI REVIN
Cai Lun
Sep 15 2006, 03:56 PM
Apropo de magazine... si de ce zicea dudu, ca sa nu fie mancare.
Ar fi interesant sa se deschida terase red dogs in fiecare oras important, unde sa se transmita in special meciurile lui Dinamo si sa se prinda Dinamo TV. La o adica sa traga acolo si echipa cand ajunge in acel oras.. etc... e si asta un stil de promovare, parerea mea...
Wlad_red_dog
Sep 15 2006, 04:31 PM
Ca sa ne imbunatatim imaginea trebuie performanta in primul si primul rand! Apoi ar trebui sa se faca tot ce se propune pe forumu asta (meciuri amicale, turnee, concerte, reviste etc...) dar conducerea vrea doar banii nu conteaza pt ei cum e vazuta Dinamo, banii conteaza!
PS: Am putea juca un meci amical in memoria lui Catalin Hîldan cu o echipa redutabila (gen Leverkusen, Ajax sau Roma) de ziua in care el a trait ultimele clipe alaturi de echipa
Leaveyou
Sep 15 2006, 04:40 PM
Revista este perimată după părerea mea. Întotdeauna în urmă cu ştirile, apare n-apare. Atunci omenii de ce să mai cumpere revista ? Uite, nu ştiu dacă în magazinul de prezentare al echipei există poster-e cu jucătorii (cu câte un jucător şi să fie cât peretele, nu d'alea A4).
Dinamo TV a făcut puţin valuri că nu au luat licenţă de la CNA şi apoi a murit. N-am mai auzit nimic. Totuşi, dacă nu ai rezultate, ce drac să bagi la TV ? Returul campionatului trecut ? Bine, ştiu, Dinamo - Hamburg, Dinamo - Inter şi care au mai fost meciurile tari.
Ideea cu tricourile să ţi le imprime cum vrei tu este foarte bună. La fel selecţia unor "lame". De ce să-l lase pe Gică Popescu să le vândă el. Ce nu se poate face o selecţie ? Sau poate tocmai ăsta este răspunsul. Pentru că altfel i-ar da pe mână lui Ţiriac centrul de juniori. La fel cu cârciumile. Cu toate că nici lângă Dinamo n-am văzut mare populaţie atunci când echipa este în deplasare. Aici totuşi trebuie să vedem că sunt de băgat bani, ori nu cred nici în ruptul capului că cei din conducere vor să bage mâna în buzunar. Poate după ce intrăm în C.L.
Sper să aveţi ecou la nivelul conducerii. Sunt multe idei bune.
bigbobo
Sep 15 2006, 07:11 PM
Ideea acestui topic este excelenta si as veni si eu cu cateva completari sa le spunem:
1. Unul din noile segmente pe care conducerea lui Dinamo ar trebui sa puna accent il constituie tranparenta financiara in raport cu transferurile de la club. Pentru a se inlatura orice dubiu vis-a-vis de sumele de transfer ale jucatorilor propun crearea pe site-ul oficial a unei sectiuni in care sa fie atasate in format electronic contractele de vanzare/cumparare pentru orice jucator achizitionat/vandut de Dinamo. In prima faza ati inclina sa credeti ca aceasta idee este un pic puerila dar ganditi-va cati jucatori a transferat Dinamo in ultimii ani si pe ce sume modice. In general asupra transferurilor din Romania planeaza mari suspiciuni si daca ne gandim ca Dinamo detine o mare pondere din aceste transferuri eu cred ca aceasta initiativa ar fi bine venita. In acest fel s-ar putea inlatura toate banuielile in ceea ce priveste corectitudinea si adevaratele interese ale conducerii administrative. Nu in ultimul rand, noi suporterii ne-am putea face o imagine de ansamblu si am fi mai linistiti stiind ca banii investiti/proveniti din aceste transferuri sunt gestionati asa cum se cuvine.
2. Ca masura imediata propun o asa zisa "Propaganda Alb-Rosie". La ce ma gandesc eu aici. Vizite ale conducerii administrative impreuna cu bosii principalilor sponsori in scolile si liceele din Bucuresti (si din provincie desi este un pic mai greu). Impartirea de materiale promotionale cum ar fi tricouri, sepci, mingii de fotbal, suveniruri etc sau organizarea in timpul orelor de sport a unor manifestari sportive si concursuri sub numele de ORA Dinamo. Materiale care sa poarte un anumit slogan. Slogan care sa aiba un mesaj scurt si concis care sa mearga direct la tinta. As putea exemplifica aici ceva de genul: Dinamo si Pepsi sting setea de fotbal....Stiu ca toate aceste initiative sunt costisitoare dar m-am gandit un pic si la eventualele surse de finantare ale acestora. Incheierea unui parteneriat intre Dinamo si o firma de publicitate si advertising...sau...Un procent din sumele vehiculate mai sus sau din sumele incasate de pe bilete...Bilete care ar putea fi ajustate sa spunem cu o suma modica de 3 RON, suma rezultata urmand a fi directionata tocmai in acest scop. M-am gandit ca sunt o multime de pusti/pustoaice si adolescenti care oscileaza in privinta unui favorit in ceea ce priveste Dinamo, rapid sau steaua. Sunt sigur ca numarul dinamovistilor in devenire se va mari dupa astfel de actiuni.
3. Imaginea lui Dinamo ar avea de castigat si dintr-un comportament demn si profesionist al conducerii administrative. Adica sa fie excluse pe cat posibil iesirile ironice si jignitoare, evitarea polemicilor si a limbajului violent.
Sa speram intr-un viitor mai bun la Dinamo...
divisor
Sep 15 2006, 07:44 PM
In pauza meciurilor ar putea avea loc diferite concursuri, trageri la sorti pe baza seriei biletului de intrare, cu premii de genul: o zi in cantonamentul lui Dinamo, o cina romantica cu Niculescu (sa vedeti atunci cate fete ar veni pe stadion), echipamente de joc si mingi de fotbal, etc.
Si daca tot avem sponsori, sa se implice si ei mai mult, am vazut acum cardurile de la Emporiki, ar fi o idee ca pe baza legitimatiei de suporter, partenerii nostri sa ofere unele reduceri.
rew
Sep 15 2006, 11:05 PM
Pt imagine nu trebuie neaparat mari victorii internationale. Bineinteles ca ar ajuta si astea. Dar anu trecut pe vremea asta batusem Everton, "cine vine-n Groapa / fara 5 nu scapa", Rapid, CFR, Bacau... Si cit a tinut? Pina cind cretinu ala de becali a inceput sa critice echipa. Toata presa s-a repezit pe scandaluri si s-a dus dracu toata jucaria, si imaginea si echipa. Si inca un exemplu, Timisoara. Echipa de rahat, fara nici macar 1 singur meci bun in 3 ani, suporteri isterici si frustrati, dar toata presa nu mai termina cu 'europoli' si 'minunatul public'.
super dog female
Sep 16 2006, 10:29 AM
Sunt foarte interesante ideile voastre...Intr-adevar, pentru a nu fi o actiune in zadar (in privinta magazinelor Dinamo si a pub-urilor deschise in anumite orase din tara) trebuie mers pe sondaje.Acolo unde omul te vrea, vei avea si succes.Ar trebui sa existe articole "pozitive"(ii dau dreptate celui care a spus ca ziaristii trebuie "platiti"sau "convinsi",nu sa scrie doar de bine dar sa nu denatureze adevarul, cum obisnuiesc sa faca).Mass-media este cel mai puternic mijloc de "manipulare" al populatiei, si trebuie sa i se acorde atentia cuvenita...Ce sa faci daca domnul Turcu spune o imbecilitate de genul "putem sa pierdem si cu 2-0 acasa, ca ne calificam", dupa meciul cu Xanthi...Ar trebui sa ia niste medidatii despre fotbal, si dup'aia sa se inchesuie pe la toate posturile de televiziune ca sa dea interviuri...
Sa fie in magazine, tricouri, sepci, etc cu autografe ale jucatorilor, chiar daca ar costa mai mul
Macar o data pe luna in Bucuresti, fanii sa se poata intalni cu jucatorii, sa faca fotografii,sa discute, etc
Ne trebuie un magazin in centru
Trebuie sa ne respectam gloriile, sa mai apara intr-un ziar, intr-un articol (nu din categoria "mare glorie dinamovista, muritoare de foame" sau mai stiu eu ce), intr-un prim plan langa conducatori la un meci, chiar si la un meci "afara", sunr lucruri mici dar pozitive, care pot aduce un plus la imaginea clubului
Ar trebui ajutati cei care au facut istorie clubului , chiar si prin donatii nu numai din partea conducatorilor dar si din partea noastra (cred ca multi ar putea sa "rupa" 100 000 de lei, pt a face batranetea unei foste glorii dinamoviste mai usoara...fara traditie, nu poti avea un viitor.
Inca o bila alba P.R.-ului si marketingului (nu stiu cine se ocupa de departamentele astea, deci transparenta ioc), pentru demersul facut in privinta achizitionarii biletyelor la meciuri online.Poate multi nu au timp, si din comoditate vad meciul in fata televizorului...Sa speram ca vom vedea mai multa lume pe stadion
ForzaLazio
Sep 16 2006, 11:35 AM
si sunt multi caini in Pitesti care isi doresc tricouri,sepci,trening si multe altele cu Dinamo,dar nu au posibilitatea sa ajunga la Bucuresti...am eu un trening lotto la jucatori si unul imi dadea pe el 7 milioane...deci,domnu Borcea,aici e cashcaval :)))...
as vrea sa se puna mult mai multe la DinaMObil...cand a venit in Pitesti nu prea avea multe lucruri...ar trebui sa existe si mai multe fulare...in Germania,la bayern aveau vreo 20 de fulare diferite,tot felul de modele...
SNapy
Sep 16 2006, 04:22 PM
Cum ar fi sa se faca un documentar de la formarea echipei.in care sa contina multe interviuri ale marilor jucatori si faze celebre.
cane loco
Sep 16 2006, 04:44 PM
Mai degraba ar trebui gasiti alti oamenii de afaceri sau cu studii economice si de alta factura decat borcea si turcu si care pentru inceput sa se ocupe de promovarea imaginii in tara a brandului Dinamo, oamenii care usor usor sa compenseze cumva ceea ce au facut cele doua personaje de-a lungul timpului de cand sunt in fruntea clubului.Macar la nivelurile mai mici de conducere sa fie oamenii care sa aiba banii, ambitia, atitudinea, corectitudinea si mai ales dragostea pentru tot ce inseamna Dinamo, si ar trebui sprijiniti sa isi dezvolte ideile viziunea despre cum ar trebui condus clubul.Probabil daca poamele de borcea si turcu ar fi sfatuiti de anumiti consilieri de imagine sa nu mai manance cacao cu lapte tot timpul in presa si sa aiba alt discurs si atitudine in ceea ce priveste managementul clubului toate ar merge mult mai bine, dar am indoielile mele ca lor oricum le umbla alt fel de ganduri in tartacuta, de ar fi consiliati si ajutati de Bill Gates sau alt mare afacerist tot cu prostia lor ar ramane.
Cai Lun
Sep 16 2006, 04:56 PM
Pai eu unul nu prea gasesc merite marketingului de la Dinamo nici pentru cardul bancar nici pentru biletele online. Pentru ca partenerii alaturi de care se fac aceste lucruri sunt de profil, Emporiki e o banca si ma indoiesc ca am ajuns sa traim ziua in care o astfel de initiativa cu scoaterea unui card vine din partea clubului.... la fel si cu biletele online... taxele alea de curierat care pot ajunge pana la 11 RON stiu ele unde sa se duca... deci e mai degraba invers... Dinamo este un club care are totusi un viitor si de aceea contratarea timpurie a posibilitatilor sale publicitare poate aduce beneficii semnificative mai ales in viitor.
cane loco
Sep 16 2006, 05:07 PM
E normal ca la chestiile astea cu cardul si biletele tot anumiti baieti sa aiba de beneficiat, tocmai asta zic avem nevoie de profesionisti adevarati care sa conduca clubul, altfel s-ar judeca lucrurile daca un afacerist renumit si cu principii solide ar superviza treburile astea, in primul rand un astfel de om si-ar da seama ca suporterii sunt o componenta foarte importanta in viata unui club, la fel cum este la marile cluburi din occident, si ar face totul ca sa ii atraga si mai ales sa faca atractiv numele Dinamo intregii tarii.
RED75
Sep 16 2006, 05:07 PM
Cred ca am mai spus si eu, acele card-uri, desi reprezinta o premiera, nu mi se par a reprezenta o actiune de marketing. Daca ar fi fost insotite de acordarea unor faciitati pentru suporterii posesori de caduri ar fi fost ceva dar asa... Si nu ma refer la cine stie ce avantaje, acolo accesul la un meci mai putin interesant din cupa, o reducere mica la tricouri Nike platite cu cardul, etc