Sezran
Sep 16 2006, 05:09 PM
QUOTE(super dog female @ 16 Sep 2006, 11:29)

Inca o bila alba P.R.-ului si marketingului (nu stiu cine se ocupa de departamentele astea, deci transparenta ioc), pentru demersul facut in privinta achizitionarii biletyelor la meciuri online.Poate multi nu au timp, si din comoditate vad meciul in fata televizorului...Sa speram ca vom vedea mai multa lume pe stadion
nu exista nici o initiativa, nici un unicat, nici o noutate, NICI UN DEMERS. acel "anunt" este reclama mascata, platita bine si inserata in ziar drept articol. nimic mai mult. site-ul respectiv vinde de mult timp bilete la meciurile lui Dinamo (si nu numai Dinamo) si a incercat in repetate rinduri sa invadeze acest forum cu reclame in ultimul an. acum au reusit sa "unga" pe cine trebuie pentru reclama sub forma de articol. valoarea "comisioanelor" spune totul.
cine vrea sa puna botul si sa contribuie la bunastarea lor, n-are decit, dar nu mai spurcati acest forum cu reclame.
FarfelkugeL
Sep 16 2006, 07:29 PM
Asa cum a zis si Sezran, de mult timp se vand bilete online.
Insa acum au bagat bani in gașca slugilor proaste, prosport si toate ziarele sa li se faca reclama (presupun pentru meciul cu steaua).
PS: Inca asteptam coltul Dinamo in magazinele Naic!
marcher
Sep 16 2006, 08:36 PM
Dinamo si-ar imbunatati imaginea cel mai bine prin rezultate. Ele aduc imagine si glorie.
Cai Lun
Sep 17 2006, 01:48 AM
...si daca la fiecare rezultat esti banuit? si daca cu cat iti cresc sansele la titlu cu atat esti mai hulit si mai denigrat de presa? Si daca istoria se face cu tine purtand numele de blatist? Atunci ce glorie mai aduc rezultatele? Rezultatele nu vor fi niciodata capabile sa intretina singure imaginea unei echipe. Plus de asta din imagine TREBUIE sa se scoata bani...
red dog 70
Sep 17 2006, 08:51 AM
QUOTE(SNapy @ 14 Sep 2006, 13:44)

Cum ar fi sa se scoata o carte despre istoria clubului Dinamo in care sa se scrie tot de la infiitanrea clubului pana in zilele noastre(cum era atmosfera in vestiar absolut tot).
Pt. cei care nu stiu,chiar exista cartea ,,Dinamo,DRAGOSTEA MEA'',editata in 1993 de M.I..Istoria echipei noastre.Este o editie limitata,dar ................
cei care vor s-o citeasca le-o pot imprumuta.
red dog 70
Sep 17 2006, 09:12 AM
divisor
Sep 17 2006, 09:20 AM
Poate reusesti sa o scanezi si sa o pui aici
reddog88
Sep 17 2006, 10:36 AM
Pentru a ne reface imaginea avem nevoie de un parcurs cat mai bun in atat

cupa UEFA cat si in campionat si de mai putine declaratii tampite ale d-lui C.POrcea
Cai Lun
Sep 17 2006, 01:17 PM
QUOTE(BandiT @ 17 Sep 2006, 10:21)

daca la aceste rezultate interne, care pot fi banuite, adaugi rezultate bune externe , atunci ai inagine buna...
cazul concret:steaua , desi banuita de blaturi interne , daca a obtinut ceva in liga campionilor , nu se mai termina ziaristii care o pupa in fund...toti o lauda si uita ca saptamana trecuta scriau de blat la arges...
rezultate inseamna rezultate in europa , unde nu poti face blaturi...
Imaginea in ochii presei, atata timp cat e buna nu conteaza. Doar cand e rea ne afecteaza. Nu felul in care suntem priviti de presa e cel mia important, ci felul in care ajungem la public. Rezultate nu pot fi la infinit, atata timp cat iti merge bine toata lumea iti e prietena, dar daca brusc incepi sa te pierzi in anonimat sa vezi cum tot ce ti-a caldit presa in luni de zile iti darama intr-un singur numar gsp-ul. In Romania nu se poate pune baza pe presa.
Mitzi
Sep 17 2006, 01:31 PM
Intotdeauna am considerat ca fac parte dintr-o comunitate inchisa careia nu ar trebui sa-i pese de felul in care este vazuta de ceilalti.
Sincer...nu ma intereseaza ce cred stelistii sau alti suporteri despre noi din simplul motiv ca ei nu pot fi obiectivi.
Marea problema in redarea informatiilor in Romania o constituie subiectivismul.Gazetarul X nu poate trece peste simpatia lui fata de o anumita echipa etc. asta doar ca sa dau un exemplu.
Ati incercat sa vorbiti cu prieteni de ai vostrii stelisti despre blaturile pe care le fac in ultimul timp?Eu da si va asigur ca este o pierdere de vreme.
In timp ce noi,cainii ,ne asumam toata istorie care sta in spatele nostru,cu bune si rele,principalii nostrii inamici se considera acesti apostoli ai fotbalului romanesc,suporterii unei echipe curate ca lacrima.Niste demni purtatori ai ochelarilor de cai.
De aceea va spun...imaginea noastra in ochii mass media este pentru mine cel putin,neimportanta...
Florin_Bogdan
Sep 17 2006, 10:52 PM
Dinamo zic eu ca ar merge mult mai bine daca nu ar ceda asa repede jucatori.... si mai putine reclame pe techipament!!
Echipamentul cu mai putine Reclame pare de profesionisti.. si Arata mult mai bine asa... Duar nu vindem fiecare coltisor al tricoului pt un sponsor!
Conducerea s-a descurcat bine cu transferurile in acest sezon..
Imaginea lui Dinamo in acest debut de campionat este una demna de locul 1
Daca batem pe steaua si rapid clar zic eu ca luam un salt important in castigarea campionatului
Leaveyou
Sep 18 2006, 07:50 AM
QUOTE(rew @ 16 Sep 2006, 0:05)

Pt imagine nu trebuie neaparat mari victorii internationale. Bineinteles ca ar ajuta si astea. Dar anu trecut pe vremea asta batusem Everton, "cine vine-n Groapa / fara 5 nu scapa", Rapid, CFR, Bacau... Si cit a tinut? Pina cind cretinu ala de becali a inceput sa critice echipa. Toata presa s-a repezit pe scandaluri si s-a dus dracu toata jucaria, si imaginea si echipa. Si inca un exemplu, Timisoara. Echipa de rahat, fara nici macar 1 singur meci bun in 3 ani, suporteri isterici si frustrati, dar toata presa nu mai termina cu 'europoli' si 'minunatul public'.
De asta avem nevoie de un purtător de cuvânt ... Cum deschid magraonii gura cum se împute atmosfera. Să vorbească numai unul (şi ăla să nu fie borcea sau turcu' sau cohn). Dacă se poate să nu mai criticăm arbitrajele, să avem un minim bun simţ vis-a-vis de ceilalţi competitori, chiar dacă oameni gen mititelu te scot din sărite cu apariţiile lor. Mi-a plăcut că nu s-au aliat cu copos (dar vine meciul direct şi nu or să se poată abţine). Pentru imaginea clubului ar trebui să lucreze un compartiment întreg. Să citească şi ei pe forum
Poate ar fi bine să faceţi un rezumat la ce s-a vorbit pe aici. Ideile principale bune.
bianco_rossa
Sep 18 2006, 08:06 AM
Plus de imagine......pentru asta ar trebui sa se implice tot ce inseamna Dinamo de la cel mai mare pana cel mai mic......Nush daca aici ar trebui postat, dar vroiam sa va spun pe scurt despre intalnirea cu cainii la vaslui......Aflasem unde erau cazati si ne'am hotarat sa facem niste poze cu cativa jucatori..asa...pentru colectie

......greu nu ne'a fost sa ajungem...dar mai greu a fost sa intram.Dupa 15 minute ne'am vazut intrati in motel, iar jucatorii se pregateau de masa.Un asa zis domn, imbracat tot in negru, ne'a intrebat la intrare..."Aveti cutite sau ascundeti ceva?", noi fiind 3 persoane, la ce s'ar fi asteptat?...la o adevarata revolta?

...In fine,nedorind sa'i deranjam, i'am prins repede pe cei care erau in preajma noastra(la jucatori ma refer) si le'am multumit pentru bunavointa lor. Am vorbit din nou cu domnul in negru si l'am rugat ca dupa ce baietii termina sa ne cheme, pentru ca vroiam sa'l vedem si pe Mircea Rednic......El, foarte indignat si cu un aer mult superior ne'a trimia acasa spunand cam asa....."V'am lasat sa faceti poze acum, pentru ca daca stati in fata hotelului atrageti atentia cu hainele voastre rosii".....
Mai e ceva de spus?? Este posibil ca un suporter sa fie tratat ca pe o raie de care vor sa scape?...Cu ce ii deranja prezenta noastra acolo??...
Si tot noi ne chinuim sa gandim pentru ei ce'ar fi mai bine sa faca Dinamo ca sa adune mai multi suporteri.....mi'a lasat un gust amar.....
Leaveyou
Sep 18 2006, 09:32 AM
Ăla era Kevin Costner

Un angajat ! Pe care poate chiar conducerea l-a instruit. Dar noi nu conducerea vrem să o ajutăm ci clubul. Cu tot gustul amar care ţi l-a lăsat întâmplarea poate poţi să contribui şi tu cu o idee, ceva. Întâmplător astăzi avem conducătorii ăştia. Clubul însă o să fie tot timpul.
Poate odată cu biletele să se dea fulare sau steguleţe ? Ştiu că aşa pot rivalii să le dea foc, dar aţi auzit că la Kiev fiecare primeşte o trompetă. Mă rog, ceva de genul ăsta.
iulian_reddog
Sep 18 2006, 03:11 PM
1. Ma uitam duminica la TV Sport, juca Shefield Wensday cu unii, nu mai stiu cum le zice. La un moment dat comentatorul a zis ca 10% din actiunile clubului Shefield sunt detinute de suporteri, si au un cuvant important de spus in adunarea generala. Asta ar fi o idee, si adunati intr-o asociatie am avea ceva de spus la Dinamo. Ma gandesc insa, daca e posibil in Romania!!
2. Asa cum toata lumea a spus, marketingul e o problema la Dinamo. Nu inteleg de ce nu se face un magazin de prezentare? Si nu ma refer la cel de la club. Ma gandesc la ceva mare in centru, cu echipament oficial, si alte produse (cani, brelocuri, pahare, calendare etc). Am vazut magazinul oficial al celor de la Juventus la Torino. Foarte bine aranjat. Plus ca periodic aveau loc intalniri la magazin intre suporteri si un jucator. eu l-am prins pe Buffon. Dar ce mi-a placut cel mai mult e ca avea tricouri (replici conform cu originalul) dupa tricoul lui Platini din finala nu stiu care, Paolo Rossi, etc....meciuri celebre. Cred ca ar merge si la Dinamo. Ca meciuri celebre, Slava Domnului, avem cu ce ne mandri.
3. Faptul ca fiacare actionar isi da cu presupusul despre cum joaca echipa, a spus toata lumea. Subscriu la ideea unui ofiter de presa care sa tina legatura cu presa si care sa organizeze intalnirele presei cu jucatorii in conferinte de presa, etc. Ma enerveaza armata aia de jurnalisti care pandesc pe oricine sa intrebe de oile lu jiji.
4. Problema cu presa s-ar rezolva daca, pe model spaniol, ar investi intr-un cotidian de sport. Sau chiar face! De ce nu? In fond, Gigi ii plateste pe toti pupincuristii lu stoia din presa! Revista oficiala e grav ca nu mai ajunge si in provincie.
Toate cele de mai sus pot fi discutate, imbunatatie sau contrazise. Polemica cu argumente e constructiva.
Pana una alta, HAI Dinamo!
RED75
Sep 18 2006, 06:19 PM
Foarte important mi se pare ca publicul sa revina in numar mare la meciuri, chiar si la cele fara miza. In acest sens, la astfel de meciuri cred ca s-ar putea lansa campanii de genul : "Intrarea libera pentru cei imbracati in alb - rosu, sau pentru cei care vin cu un steag rosu, sau pentru posesorii de carduri Dinamo, etc."
divisor
Sep 18 2006, 09:35 PM
S-a discutat aici despre un site care vinde bilete la meciurile lui Dinamo.
De ce nu face lucrul asta site-ul oficial? Si un sistem de rezervare a biletelor ar fi bun... ca nici o firma de curierat nu o sa duca bilete oriunde in tara
Cai Lun
Sep 19 2006, 12:01 AM
Pai asta ar fi cu totul altceva.. asta da, s-ar putea numi o initiativa de marketing care izvoraste exclusiv din mintea celor de la marketing... dar unde nu-i cap...
radutl
Sep 19 2006, 08:59 PM
QUOTE(RED75 @ 13 Sep 2006, 19:34)

Pai atunci sa punem mare in capul listei pentru ameliorarea imaginii clubului:
1. OUT Turcu
2. OUT Borcea
3. Poarta inchisa Netzoiu

Esti destept ! Buni, rai, astia sunt ! Daca te oferi sa aduci tu banii de acasa ptr. a sustine echipa, te sustin din tot sufletul. (nici eu nu am la inima personajele respective). Daca cumva la acest moment nu dispui de toata suma necesara sustinerii unui club de fotbal, atunci poate ca ai cunostiinte care doresc sa faca asta. Daca nici varianta asta nu te multumeste, atunci astept sa ne comunici cine va da banii.... Pana atunci insa, astia sunt, cu astia defilam !
O propunere constructiva, din punctul meu de vedere, ar fi construirea unui stadion de nivel european. Atentie, stadion de fotbal, nu de atletism ! Am ramas singura echipa din Bucuresti, la care ai nevoie de binoclu sa vezi jucatorii ! Si apoi ne intrebam de ce nu mai vin spectatorii la meciuri.....
rednorth
Sep 19 2006, 10:40 PM
@radutl
Colegul dinamovist la care faci referire chiar este ager , tu vad ca te misti ceva mai greu..probabil ai emotii pt maine.
Tu ii vezi pe astia sa construiasca un stadion de la zero(este penibil), cand ei n-au avut bani pt tamas si toate vagonetele de jucatori exportati aiurea.
borcea si cu restul mentionati de Red75 sunt Franarii lui Dinamo de multi ani.
ebola
Sep 20 2006, 08:46 AM
Pt . a imbunatati imaginea clubului trebuie facuti urmatorii pasi :
1) crearea unui departament de marketing cu adevarat competitiv
2) stadionul sa fie reconstruit din temelii si sa se renunte la pista de atletism
3) sa renuntam la politica de a vinde rapid si de a aduce jucatori pe interese
4) conducatorii sa-si stapaneasca iesirile aberante , sa vb doar de echipa noastra
nunweiller
Sep 20 2006, 06:21 PM
Eu cred ca imaginea lui Dinamo este in crestere. Ultimele tentative de a ataca Dinamo folosind vechile argumente, blaturi si arbitri, sint lipsite de forta.
In circul facut de conducatorii celorlalte echipe Dinamo a adoptat o tacere aproape deplina, tacere care aduce numai avantaje din punct de vedere al imaginii.
Aseara, Iancu a incercat la otv sa creeze o altercatie intre el si conducatorii nostri. interventia lui Borcea a fost extrem de calma, dominind grosolaniile timisoreanului.
Cred ca la ora actuala Badea este cel mai civilizat sef de club din Romania si este perceput astfel de marea masa a microbistilor.
In seara asta ne putem recapata demnitatea, iar pe parcursul urmatoarelelor luni ne putem regasi identitatea in jucatori ca Ganea, Margaritescu sau Ropotan jucatori a caror atitudine de forta si daruire s epotriveste cu ceea ce a insemnat Dinamo prin Popa, Ion sau Radu Nunweiller, Dinu, Andone, Multescu, Augustin, Hildan, adica forta si rautate. Nu neaparat talent ci munca, daruire si ardoare.
Doar rezultatele viitoare pot restaura imagina lui Dinamo. Seara asta poate insemna o borna importanta pentru refacerea imaginii clubului.
Dupa aceea orice idee de marketing, orice revista sau orice site nu pot face altceva decit impuna aceasta imagine in mintea cit mai multor oameni.
Hatzu
Sep 25 2006, 09:23 AM
Ceva trebuie facut, Dinamo nu isi promoveaza deloc imaginea, site-ul oficial a revenit de ceva timp dar shop-ul online este tot in constructie, de ce nu se poate face nimic sa se urgenteze lucrurile?
Totodata, si eu cred ca daca Dinamo va avea succese si in Europa...imaginea se va imbunatati, dar ea trebuie promovata si inainte si in mai multe judete ale tarii, sunt din Oradea si revista oficiala nu a mai aparut la noi de 2 numere...e pacat, dinamovisti sunt peste tot in tara, si de ei ar trebui tinut cont.
doggyy86
Sep 25 2006, 09:39 AM
imaginea lui Dinamo in Romania si in Europa lasa de dorit, deoarece actionarii si cei ce se ocupa de marketing in special nu isi fac treaba cum trebuie!de exemplu recista FC Dinamo eu o caut ca nebunul pe la rodipet pe la galliope si la ABC dar ma lovesc de raspunsul ca NU O MAI PUBLICA!!
de ce nu fac si ei campanii prin tara sa se duca prin orasele tarii (SI PRIN CELE MAI MICI GEN SLANIC) impreuna cu DINAMObilul si ar mai atrage cativa suporteri de partea noastra!!!
cei de la stOIA au dat banii si si-au facut melodii cu ei gen prichindelul de aur NOI nu putem face asta???
propun ca cineva din galerie sau cineva care are timp sa deschida un cont in care fiecare suporter sa doneze o suma infima pe luna eu zic ca o suta 2 sute de mii te gandesti ca i-ai pierdut la pariuri sau mai stiu eu ce!
cu banii astia am putea sa ne facem si noi o melodie pe tarfar pardon TARAF!
ar fi asculatta in discoteci ca asa e pe la atra,NU???
deci cine se ofera??????
COSMIN C
Sep 25 2006, 09:39 AM
Pai numai shop-ul?? Dureaza prea mult "revenirea"asta. Mult prea mult pentru un club care se respecta. Si nu-i numai asta. Intram si inainte foarte des acolo, multe chestii par facute doar ca sa fie facute. Ma uitam la sectiunea Glorii...Parca e facuta de un dusman.

Ce sa mai vorbim de carti si alte alea, cand nici macar site-ul oficial nu arata asa cum ar trebuie sa arate site-ul unui club cu traditie ca Dinamo...
edy
Sep 25 2006, 11:35 AM
QUOTE(radutl @ 19 Sep 2006, 21:59)

Am ramas singura echipa din Bucuresti, la care ai nevoie de binoclu sa vezi jucatorii ! Si apoi ne intrebam de ce nu mai vin spectatorii la meciuri.....
Stii ce-i amuzant Avem stadionul cu o capacitate foarte mica si totusi nu se vede nimic.... macar sa fii avut vreo 50-60 de mii de locuri si sa fii vazut cu binoclul
Sa fim seriosi marketingul lui Dinamo nu sta intr-un shop on-line si intr-o revista (dar pot fi un punct de pleacre) , pt a spune ca o echipa are un marketing avantajos pe toate planurile trebuie angajati oameni competenti (o firma specializata in acest domeniu)... si din pacate noi ducem o lipsa acuta de asa ceva
Sabin
Sep 25 2006, 02:20 PM
QUOTE(nunweiller @ 20 Sep 2006, 19:21)

Eu cred ca imaginea lui Dinamo este in crestere. Ultimele tentative de a ataca Dinamo folosind vechile argumente, blaturi si arbitri, sint lipsite de forta.
In circul facut de conducatorii celorlalte echipe Dinamo a adoptat o tacere aproape deplina, tacere care aduce numai avantaje din punct de vedere al imaginii.
Aseara, Iancu a incercat la otv sa creeze o altercatie intre el si conducatorii nostri. interventia lui Borcea a fost extrem de calma, dominind grosolaniile timisoreanului.
Cred ca la ora actuala Badea este cel mai civilizat sef de club din Romania si este perceput astfel de marea masa a microbistilor.
In seara asta ne putem recapata demnitatea, iar pe parcursul urmatoarelelor luni ne putem regasi identitatea in jucatori ca Ganea, Margaritescu sau Ropotan jucatori a caror atitudine de forta si daruire s epotriveste cu ceea ce a insemnat Dinamo prin Popa, Ion sau Radu Nunweiller, Dinu, Andone, Multescu, Augustin, Hildan, adica forta si rautate. Nu neaparat talent ci munca, daruire si ardoare.
Doar rezultatele viitoare pot restaura imagina lui Dinamo. Seara asta poate insemna o borna importanta pentru refacerea imaginii clubului.
Dupa aceea orice idee de marketing, orice revista sau orice site nu pot face altceva decit impuna aceasta imagine in mintea cit mai multor oameni.
Spuneai asta inainte de meciul cu spurkkatii. Dar uite ca dupa meciul asta oierul, mm si olaroiu nu inceteaza cu declaratii despre cum e Dinamo ajutata de arbitri, si despre mafia fotbalului, cu referire clara tot la Dinamo. Stim cu totii ca de fapt sTiaua a fost ajutata penibil in majoritatea meciurilor. Campania jenanta pe care au inceput-o spurkistii nu vad sa fie contrata asa cum trebuie de nimeni de la Dinamo. De ce nu organizeaza nimeni o conferinta de presa si sa-i raspunda dur lui JJ? De ce nu se propune o analiza a avantajelor din arbitraj in acest inceput de campionat, pentru Dinamo si pentru sTiaua?
In Romania simpatizantii de fotbal si opinia publica nu sta sa urmareasca atent meciuri, sau sa gandeasca folosind propriul creier. Oile vad declaratiile, aud abjectiile si cu ele raman. Si apoi dai in fiecare zi peste cate un taran cu ochii injectati de fanatism spurcat care iti povesteste cum este steluta lui masacrata de arbitri si cum Dinamo castiga meci de meci prin blaturi si arbitri cumparati. Bine, daca il intrebi apoi sa-ti dea exemple, sau ii spui despre meciurile in care sTiaua lui mult iubita a fost ajutata decisiv de arbitri, nu mai stie, evident, pentru ca el nu se uita la meciuri. Dar aude si citeste niste declaratii si se umple de ura. Asadar, nu trebuie lasate fara replica nici un fel de idiotenii de declaratii ale spurcaciunilor.
Din pacate presa are o importanta mai mare in Romania decat spunea cineva mai sus.
Cat despre departamentul de marketing, sunt total de acord cu toata lumea... ar fi foarte bun unul si la Dinamo.
Cu stadionul ce facem??? Ce spune conducerea acum, cand tre' sa fie incantata de parcursul echipei? Cand se demareaza modernizarile la stadion, sau de asta lasa ciocul mic si nu-i raspund ciobanului in speranta ca-i lasa sa joace in ghena???

Nu-i suna nimeni sa vedem ce au de zis?
Leaveyou
Sep 25 2006, 04:44 PM
QUOTE(edy @ 25 Sep 2006, 12:35)

Stii ce-i amuzant Avem stadionul cu o capacitate foarte mica si totusi nu se vede nimic.... macar sa fii avut vreo 50-60 de mii de locuri si sa fii vazut cu binoclul
Sa fim seriosi marketingul lui Dinamo nu sta intr-un shop on-line si intr-o revista (dar pot fi un punct de pleacre) , pt a spune ca o echipa are un marketing avantajos pe toate planurile trebuie angajati oameni competenti (o firma specializata in acest domeniu)... si din pacate noi ducem o lipsa acuta de asa ceva

Din păcate trebuie să dau exemplul celor de la steaua care tocmai asta au făcut: s-au înhăitat cu o firmă specializată.
Şi mai trebuie să recunoaştem ceva: poţi să aduci şi firma lui pazvante dacă echipa nu are rezultate ÎN EUROPA. Ori noi tocmai la asta stăm prost. Mulţi din cei care ţin cu Dinamo acum sunt rezultatul jocurilor bune din trecut. Nimeni nu se apucă să ţină cu PREFABRICATE MODELU pentru că îi găseşte tricourile în magazin sau scot fo' revistă !
Imaginea asta proastă s-a perpetuat de la Ianul încoace. Ce a făcut omul ăla cu echipa asta mă doare capu'. Cum noua conducere nu a adus nimic nou , vom trage mult timp ponoase. După meciul cu steaua iar s-a pornit o avalanşă de bănuieli pe care nimeni de la Dinamo nu încearcă să o oprească. Şi aveau cu ce mai ales după meciul stelei cu bistriţa, după meciul rapidului cu constanţa, nu am văzut nici o luare de poziţie oficială. Pe borcea şi turca-bre nu-i pun. Mă aşteptam să văd un comunicat oficial ceva ... Aş !
Ne trebuie transparenţă ca de cleştar la club. Toate să fie puse pe INTERNET: transferuri, sume de bani, sponsori (cu ce bani), datorii către stat, datorii către clubul Dinamo etc. O imagine se construieşte, din păcate, în timp, şi nu înţeleg (vorba lui Cai Lun mi se pare) de ce au oprit faza cu Dinamo echipa tuturor ?
doohan
Sep 25 2006, 04:51 PM
""Persecutata "politic", Steaua invinge Bistrita cu mic sprijin, paradoxal, al arbitrilor... ""
Atat de mic e scandalul cand arbitrii gresesc in favoarea stelei, iar cand Dinamo beneficiaza de niste decizii corecte in meciul cu steaua cum ar fi eliminarea lui thereau si eliminarea lui nicolita, poate cu tames e de discutat, stelistii fac scandal urias,....de fapt asa sunt toti de la gigi becali, mm stoica, cine se aseamana se aduna
Cai Lun
Sep 25 2006, 06:22 PM
Dom'le.. cum va mai place sa preluatii glumele proaste ale te miri carui idiot... daca nu am auzit faza cu binoclu' de vreo 10 ori pe site nu am vazut-o deloc...

E o aberatie. Evident, se poate vedea si mia bine, dar asta nu inseamna ca de acum hai sa ne dam de ceasul mortii ca nu avem vizibilitate... macar de ar fi asta cea mai mare problema a stadionului!
nunweiller
Sep 25 2006, 10:17 PM
QUOTE(Sabin @ 25 Sep 2006, 15:20)

Spuneai asta inainte de meciul cu spurkkatii.
spun asta si dupa. Dinamo isi recapata imaginea. mai e nevoie de o calificare cu xanthi. nu conteaza ce vorbesc unii si altii(mihaela si jiji), conteaza sa se vada ca avem o echipa serioasa care vrea performanta.
mie nu mi s-a parut ca la pitesti ne-au injurat spectatorii. s-au auzit niste scandari firave si atit. imi mentin afirmatiile in continuare. abia dupa ce Dinamo va fi o forta ca joc se poate vorbi de o politica de marketing de succes. si eu cred ca badea va sti sa se ocupe de partea asta. dar mai intii trebuie sa ne impunem ca ca echipa. si ca actionarii sa nu dea declaratii aiurea.
afterd
Sep 26 2006, 01:36 AM
QUOTE(Cai Lun @ 25 Sep 2006, 18:22)

Dom'le.. cum va mai place sa preluatii glumele proaste ale te miri carui idiot... daca nu am auzit faza cu binoclu' de vreo 10 ori pe site nu am vazut-o deloc...

E o aberatie. Evident, se poate vedea si mia bine, dar asta nu inseamna ca de acum hai sa ne dam de ceasul mortii ca nu avem vizibilitate... macar de ar fi asta cea mai mare problema a stadionului!
nene ideea e ca avem cea mai tare peluza (ca suporteri) din Romania si daca nu ar fi pista aia de atletism cand s-ar scanda "cine sare este caine" sau "avanti bianco-rossi" ar tremura shortul pe adversari.Asa ...din peluza pana pe teren se mai pierd din decibeli si din vibratii ...
Plus ca trebuie sa recunosti ca e altfel cand vezi jucatorii echipei cu care tii la un metru de tine si e altfel cand ii vezi la 25 de m.Te face sa te simti altfel si vrei sa mai vii si data viitoare,chiar daca nu e un meci important.Nu spun asta pentru cei ce merg la fiecare meci ci pentru cei ce nu vi decat la meciurile importante ,pentru ca la celelalte atmosfera e mai ...calma (si nu la incidente ma refer,ci chiar la atmosfera).Sunt convins ca daca ar disparea pista ar creste media de spectatori ... fie si cu pustoaice venite sa il vada de aproape pe Niculescu.
Si s-a mai mentionat aici o idee buna (pe care din pacate au facut-o deja spurcatii) : externalizarea partii de marketing.
Ma mai gandesc si mai postez ...acum am scris mai mult ca sa spun ce am eu cu pista de atletism ...
Cai Lun
Sep 26 2006, 02:58 AM
Eu nu neg faptul ca vizibilitatea ar fi ma buna si ca atmosfera ar fi si mai "puternica" in cazul unui stadion exclusiv de fotbal, dar vreau sa spun ca mi se pare o exagerare sa spui ca de acum.. ne trebuie binoclu! Atmosfera, asa cum am mai spus, se poate creea si prin acoperirea tribunelor... Sa vedeti ce cazan facem noi atunci din ligheanul nostru!
Leaveyou
Sep 26 2006, 03:09 PM
Nu înţeleg de ce vă mai omorâţi cu stadionul ?
Nu este al echipei de fotbal şi nu or să vrea să "taie" pista de atletism, numai că suporterii de la fotbal au dioptrii !
Despre unul nou, hai să fim serioşi şi nu rămâne decât ipoteza că-l aduc pe ăsta la nivelul cerut de UEFA pentru Şampion Lig.
Şi aşa nu cred că vor face ceva. Ce dracu', vorbim de conducerea lui Dinamo. Clubul nu o să participe cu nici un bănuţ pentru că echipa de fotbal are datorii cât China la ei. Îi vedeţi voi pe cei din conducere scotocindu-se după câteva MILIOANE DE EURO ? Dacă da, sunteţi cei mai optimişti oameni pe care i-am văzut (scriind).
Poate ne rugăm la
recoba
Sep 26 2006, 03:25 PM
o imbunatatire ar fi readucerea fostelor glorii cum ar fi dumitrache nunweiler punerea lor in conducerea cublui presedinte onorific purtator de cuvind dece nu domnu nunweler consilier tehbnici sau pusi ca si scouturi orice nucredetyi ca domnu dumitrache nu ar avea ochi pt un viitor dumitrache sa il gaseasca eucredca da si chiarasa Dinamo ca o echipa mare sa nu iba cautatori de talente de mult nu am auzit o luat Dinamo un copil minune pe urma trcerea scanadalurilor pe ultimu plan si neparticiparea la emisiunea lui ioanitrtoaia care numa scandal stie sa faca sa il lase pe ioanitoaia cu spurcatii lui si cu mititeti lui mititelu
djmihaitza
Sep 26 2006, 03:45 PM
QUOTE(Hatzu @ 26 Sep 2006, 10:00)

Ceva ceva trebuie facut, vorbiti cu conducatorii si prezentati-le toate, sau cateva dintre ideile si nemultumirile noastre totodata, faceti un interviu pe Dinamomania sau ceva de genu...Brandul Dinamo trebuie sa isi scoata capul in Romania, cel putin.
Nici acum nu au aparut faimoasele produse promotionale in magazine prin tara sau tricourile in coltul special dedicat etc
Incepand de maine, in cele mai multe dintre magazinele Nike, suporterii "cainilor" vor putea sa-si achizitioneze materiale promotionale cu Dinamo! Tricourile, alaturi de alte produse cum ar fi tricourile de prezentare, treninguri si sepci fac parte dintr-o prima transa de produse pentru suporteri marca Nike.
Pretul unui tricou va fi de 169 RON.
Acum va las pe voi sa apreciati daca pretul este unul rezonabil, chiar facand niste comparatii cu materialele promotionale ale cluburilor de afara sau cu ale echipelor nationale.
Ma voi interesa zilele astea, probabil pana luni, de respectivele tricouri pentru a vedea daca sunt replici fidele ale celor de joc, eventual de posibilitatea inscriptionarii Nr. si/sau a numelui pe spate.
Leaveyou
Sep 26 2006, 04:25 PM
Poţi să te uiţi cât costă alea ale stoiei ?
red_dog_rahova
Sep 26 2006, 10:11 PM
apropos de marketingul nostru cel de toate zilele......la gheretele pepsi se vinde paharul de pepsi cu 3 lei pe cand sticla de pepsi de 2L este 4 lei.....asta-i adevaratul marketing sau o furaciune ordinara???????????????
afterd
Sep 27 2006, 01:54 AM
ete na ... aku il voiai cu discount .. ? asta sa fie problema , ca e 3 lei paharul ... frumos si civilizat ca e ...
anti_spurky
Sep 27 2006, 04:10 PM
Ideea este ca nu se ridica Dinamo prin stadion deocamdata ... se ridica prin rezultate ... vizibilitatea ... cei care se plang de ea ... inseamna ca nu au fost prea mult pe stadion ... ca nu sunt prea obisnuiti cu asa ceva ...
DA ... nu contest faptul ca suntem singurii care mai avem o pista de atletism ... dar nici nu ma incomodeaza atat de mult daca merg pe stadion ...
Noi o sa ne ridicam daca presa va vrea asta ... si daca noi ii dam motive sa nu ne mai atace atat de des ...
Nu uitati ce s-a intamplat campionatul trecut ... In retur am avut buget de 8 mil de euro ... si ce am facut cu el? ...
Vreti sa imi spuneti ca jucatorii de pe teren nu trebuiau sa stie sa dea o pasa precisa si fara antrenor?
Anul trecut se arunca cu noroi in noi ca suntem ultimii sclavii si toata presa se bucura de raul de la Dinamo
Anul asta arunca cu noroi in noi deoarece au bagat la suprafata faptul ca Dinamo face blaturi ...
Ideea este ca daca Dinamo ar fii un club de stabilitate ... si ar fii constant ... nu ar mai avea ce sa faca gat toti spurcatii si toti ziaristii deoarece s-ar obisnui cu ideea ca Dinamo e la putere asa ca jet ...
Trebuie sa facem si performanta in Europa deoarece o sa fim Campionii Romaniei si atat ...
Ni s-a luat sansa de a dovedi cate ceva ... in minutul 90 cu Marseille dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa profitam ca suntem unde suntem ...
Daca am ajuns aici practic trebuie sa batem in continuare ... si atragem atentia vreunui investitor care vrea practic sa puna pe picioare ceva ...
Atata timp cat vor mai fii lichele la putere nu vom face nimic.
Aduceti-va aminte ca era zvonul sa vina I. Tiriac la Dinamo ... cu singura conditie sa aibe 51% ...
Daca el era la Dinamo ... nu ne mai suspecta nici dracu de blaturi ... se stie ca e un adevarat iubitor al sportului si reprezenta partea "clean" a clubului.
Atata timp cat vor fii canalile la noi nu vom avea parte curata in fata nimanui ...
Cu respect.
coolio
Sep 27 2006, 04:35 PM
Noi o sa ne ridicam daca presa va vrea asta ... si daca noi ii dam motive sa nu ne mai atace atat de des ...
Nimeni nu are cum sa faca rau Clubului Dinamo daca se demonstreaza pe teren adevarata valoare.
Presa spurkata din Romania poate face ceea ce face acum inca pentru putin timp.
Odata ce ne vom califica in grupele cupei uefa nici daca stau in cap nu mai au ce sa ne faca.
stelisti sau nestelisti vor trebui sa scrie numai "de bine" despre Dinamo.
caine_roshu
Sep 27 2006, 05:12 PM
Cred ca toata suflarea DINAMOVISTA isi doreste o modernizare mai substantiala a stadionului privind nr de locuri si restul ce include confort.
In ceea ce priveste conducerea lui Dinamo am dori ca scandalurile in interiorul conducerii sa nu mai apara ca si in anii trecuti.Iar in caz de diverse acuzatii din partea altor cluburi dorim ca conducerea noastra sa apere echipa, antrenorii si tot ceea ce priveste clubul Dinamo.
doohan
Sep 27 2006, 05:24 PM
Da Dinamo trebuie sa devina un brand puternic si asta nu se poate peste noapte, se face in timp prin rezultate atat in competitiile interne(campionat, cupa) cat si in cupele europene.
E adevarat ca ar trebui si un stadion de nivel european, dar asta e si mai greu, e vorba de o investitie uriasa si deocamdata nu vad investitori asa puternici (poate Ion Tiriac) sau un contract de publicitate cu un mare concern international.
Pana la construirea unui nou stadion, trebuie sa mentinem, de fapt sa crestem valoarea echipei, ca degeaba castigi tot in campionat si cand dam de o echipa din fotbalul mare facem ca Steaua, de fapt trebuie crescuta valoarea fotbalului romanesc si asta cere timp.
Cai Lun
Sep 27 2006, 06:22 PM
Haideti sa ne intelegem. Am creat acest topic pentru a aduce o contributie pozitiva in aceasta campanie de imbunatatire a imaginii clubului. Si modernizarea stadionului intra in cadrul discutiei noastre, dar cred ca mai sunt si alte probleme de abordat. De acum inainte vor ramane pe acest topic doar ideile valide si care nu repeta parerile exprimate de antevorbitori. Vom face o triere. Asta inseamna ca vom sterge din mesaje si mai inseamna ca de acum inainte asteptam sa scrie doar cei care au cu adevarat ceva de spus!
edy
Sep 27 2006, 06:33 PM
Cred ca ar trebui sa fie deschis un fanclub in fiecare oras cata de cat mare din Romania pentru ca si acesta este un mod de a atrage fanii si o alta problema ar fi deschiderea unui canal tv propriu care sa fie inscris in grila de programe ale agentiilor mari distribuitoare de cablu
bogdy_pc
Sep 27 2006, 06:41 PM
sau de ce nu ar lua exemplu marilor formatii de afara si sa-si deschida o scoala de fotbal in diferite colutir ale romaniei, in acest mod am promova si imaginea clubului
, si totodata am strange tinere talente de peste tot
r_a_z_va_n
Sep 27 2006, 06:58 PM
Dupa mecul cu steaua, in afara de mmstoica si de gigi becali care au lansat acuze clubului Dinamo de o vehementa dincolo de orice limita, am remarcat ca imediat au sarit si marian iancu de la Timisoara si dinu gheorghe (cu declaratia lui cum ca ierarhia e stabilita de arbitrii...), toti cu un singur scop: sa discrediteze echipa Dinamo, deanjati fiind de faptul ca ne merge (putin) mai bine ca in ultimii ani; asta este realitatea, toti ne urasc si toti ne-ar vrea desfiintati cred...
Situatia nu e noua, se stie ca de ani si ani de zile noi suntem "lupul cel rau al campionatului" si ceilalti (steaua indeosebi) sunt "zana cea buna".
Problema este ca, asa cum bine a fost scris in articolul de pe site, cei din conducerea lui Dinamo n-au raspuns niciodata asa cum trebuie acestor aberatii si au lasat lucrurile sa evolueze dincolo de orice limita. De cele mai multe ori raspunsurile lor au luat forma unor dezmintiri anemice, unor ironii slabe aruncate peste umar sau a unor acuze de acelasi tip "intoarse" catre cei care le formulasera.
In aceste conditii cred ca s-a ajuns la un punct unde ne trebuie o strategie extrem de precisa si de coerenta facuta de o firma profesionista pentru a ne schimba imaginea.
Am vaut un reportaj despre cum consilierii de imagine a casei regale din Marea Britanie au reusit printr-o campanie bine gandita sa modifice semnifcativ in bine imaginea printului Charles in presa englezeasca, desi omul mai avea putin si era acuzat de omor in cazul fostei sale sotii Diana.
Cred deci cu tarie ca ne trebuie o firma profesionista de branding ale carei decizii sa fie respectate de toti cei care reprezina clubul Dinamo.
Razvan
rrrr
Sep 27 2006, 07:18 PM
Salut
Admirabila ideea de a lansa un astfel de concurs. Multi dintre cei care au postat au atins punctele vulnerabile ale imaginii brand-ului , insa lucrurile trebuie analizate de profesionisti.
1) primul pas este angajarea unei firme specializate (specialisti in analize de piata) care sa identifice toti vectorii care conduc la formarea imaginii publice a cluburilor de fotbal ( in general imaginea publica este data de intensitatea trairilor colective generate de evenimente la care grupul respectiv a participat - vezi castigarea de campionate , cupe etc)
2)Imaginea cluburilor de fotbal in romania si in general imaginea unor asociatii, grupuri, institutii sau intreprinderi in romania este generata in primul rand de conducatorii ei .(vezi presedintie - basescu , guvern - tariceanu , steaua - becali , etc ). In aceasta privinta avem o mare problema prin reprezentarea noastra de cate borcea sau netoiu = taticii blaturilor sau combinatiilor. Din acest punct de vedere cel mai bine ar fi ca sa fie angajat o firma profesionista (specialisti in imagine publica)pentru ca imaginea conducatorilor respectivi sa fie reabilitata (schimbare de limbaj de atitudine, transparenta, autocritica, destainuire ,remuscare , schimbare , deschidere) toate acestea pe un fond agresiv de promovare in toata media ( vezi gigi becali).
3)Promovarea intensa a lui badea ca imagine a conducatorului clubului si ca garant al corectitudinii .
4)Realizarea si publicarea unui audit care sa reflecte in amanunt situatia financiara a clubului (vezi mai sus un confrate - datorii , profit, investitii , etc). Mentinerae acestuia up-datat si transparent.
5)Realizarea rapida a unui proiect de investitii privind renovarea sau refacerea stadionului si publicarea acestuia (licitatie, proiecte, investitii, termene de executie, solutii alternative , dezbateri publice)
6)Schimbarea echipei de marketing (mai bine zis infiintarea unui astfel de departament) formata din profesionisti care sa gestioneze problemele specifice.
7)Realizarea unei echipe de gestionare a crizelor conduse de profesionisti care sa aibe si o echipa de consilieri formata din reprezentanti ai echipei, actionarilor, suporterilor , si media.Echipa trebuie sa aibe in vedere simularile crizelor posibile si sa aibe solutii multiple de rezolvare in care sa fie incluse si sfaturile sau parerile consilierilor (daca se considera ca e cazul)
8)Realizarea unui departament de PR (public relations)format din profesionisti care sa aibe un purtator de cuvant profesionist (sunt impotriva promovarii unor foste glorii pe acest post . astfel de persoane nu au experienta necesara pentru a gestiona problemele ce pot sa apara in relatia cu media mai ales. pentru fostele glorii exista alta competenta - vezi pct 9)
9)Angajarea de foste glorii ,mai ales jucatori sau antrenori recenti , de preferat mai tineri ,care sa fie purtatorii unui mesaj special conceput pentru diferite segmente de populatie.Promovarea acestora intensa pe media.
10)Realizarea unui post propriu sau promovarea pe posturile private a momentelor importante traite de comunitatea dinamovista pentru a evoca si reimprospata trairi intense ale momentelor deosebite.
11) Realizarea unui curent sau grup media favorabil (orice ar spune un ziarist sau prezentator acesta este influentat de un contract de publicitate in care este implicata institutia in care lucreaza sau de o relatie speciala cu persoane din anturajul clubului)
12)EVIDENT REZULTATELE PE PLAN EXTERN SI INTERN - sunt ABSOLUT necesare pentru a crea trairi si emulatie dar nu suficiente . Trebuie promovate la maximum (nu sunt suficiente pentru ca poti avea rezultate externe dar sa fi contestat pe plan intern , in fond Dinamo este a doua echipa din romania din pct de vedera a acestor rezultate si cu toate astea imaginea sufera).
Pe aceasta problema se pot scrie macar 100 de pagini A4 daca ai toate informatiile necesare , oricum punctele enumerate sunt absolut necesare altfel reabilitarea imaginii clubului ramane in voia sortii.
codarlau2003
Sep 27 2006, 08:37 PM
Parerea mea este ca Dinamo n-o sa aiba prea curand un stadion pe care sa poata juca in Champions League, deoarece pentru a avea un asemenea stadion trebuie bani si inca multi si nu cred ca, conducatorii lu' Dinamo sunt asa de darnici.O idee ar fi sa copieze modelul Arsenal, care si-a facut stadion de 5 stele, iar stadionu' poarta numele sponsorului 15 ani de acu' incolo.Deci, trebuie cautat un sponsor puternic care sa finanteze o mare parte din modernizarea arenei Dinamo.
HAI Dinamo
coolyman
Sep 27 2006, 09:25 PM
E adevrat ca suferim din punctul de vedere al imaginii. La inceputul anilor 2000 eram echipa cu cea mai buna imagine si cu cea mai buna promovare din Romania. Si stiti de ce? Pentru ca am avut cel mai bun director de marketing al echipelor de fotbal din Romania. Cristi Iancu parca il chema, era un adevarat specialist al fenomenului. Vad ca nimeni nu a amintit de el aici, nici administratorii si mai mult decat atat, mi se pare ca el a si fost indepartat destul de urat de la Dinamo. Asta ne lipseste noua, un Cristi Iancu. Pentru ca altfel vom sta in umbra mereu!
Referitor la stadion eu cred ca si actualul stadion ar putea deveni o arena adevarata. Ganditi-va ca daca ar fi pus in aplicare proiectul de care multi din noi stiu de ani de zile, am avea cel mai frumos stadion din Romania. Nu stiu de ce se renunta la acel proiect! E f curios. Apropo, nu mai aveti salvat pe undeva acel proiect. M-as bucura foarte mult sa pot sa il mai vad o data. Va rog tare mult!!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.