Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Formule pentru sabotaj si recunoaştere
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Jocuri și concursuri > Jocurile forumului
RED75
QUOTE(Sezran @ 21 Aug 2006, 21:18) *
puteti sa propuneti formule. poate scoatem ceva bun. cu timpul pentru implementare e mai greu.

Daca ar fi posibil, ca sa nu dea nici prea multa bataie de cap la implementare, eu propun urmatoarele formule simple pentru sabotaje/spionaje (fara plimbatul paznicilor de la topor la ciomag 010.gif )

1. Forta atac sabotaj = [Puncte Spy Bonus jucator] * [Bonusul nativ al rasei la spionaj%] *[Coeficient de sansa %]
2. Forta aparare antisabotaj = [Puncte Sentri Bonus jucator] * [Bonusul nativ al rasei la paza %] *[Coeficient de sansa %]

Coeficientul de sansa propun sa varieze intre 75 % si 125 %.

p.s Nu stiu daca bonusurile "native" ale raselor nu sunt deja luate in calcul cand se calculeaza spy bonus si sentri bonus in puncte.
Sezran
sint luate in calcul
RED75
Ok. Vad ca sefu' asteapta sugestii de la "caposi" pe topicul asta 010.gif beerchug.gif

Propunerea mea, foarte simpla exemplificata pe caz concret, considerand asa cum a spus sefu', ca bonusurile fiecarei rase sunt deja luate in calcul la calculul spy bonus si sentry bonus in puncte:

Daca eu am spy bonus 1000 si il sabotez pe Flavius care are sentry bonus 1500 sa se calculeze cate un coeficient aleator de sansa intre 75% si 125% pentru fiecare (sa presupunem ca la Flavius a iesit 75% si la mine 120%)

Forta mea in atacul de sabotaj = 1000*120%= 1200
Forta lui Flavius in apararea contra spionilor mei = 1500 *75% = 1125

Concluzie: Ii rad armele lui Flavius evillaugh1.gif

As indrazni sa propun ca acesti coeficienti de sansa pentru atacator sa depinda si de valoarea armelor sabotate si de numarul de spioni trimisi. Dar ma trece sefu' in clanul "caposilor" beerchug.gif
Sezran
deja e luata in calcul puterea armelor. cu cit puterea e mai mare, cu atit e mai greu de sabotat. teoretic.
RED75
QUOTE(Sezran @ 21 Aug 2006, 22:51) *
deja e luata in calcul puterea armelor. cu cit puterea e mai mare, cu atit e mai greu de sabotat. teoretic.

Doar teoretic. Eu cu un spion pot sabota orice arma oricui.

Formula propusa de mine este evident mult prea simpla dar ma gandesc ca ar fi usor de implementat si oarecum corecta.
Marea hiba ar fi ca nu conteaza cati spioni trimiti si cati paznici antrenati are adversarul. Aici s-ar mai putea adauga cate ceva.
Astept critici din Canada ! 010.gif

p.s Sezran, mi se pare mie sau azi site-ul merge foarte greu? Parca si Paddy a spus ceva de genul asta.
Sezran
merge ca melcul. si acum e bine. in timpul zilei a fost jale.

bonusul depinde de numarul santinelelor antrenate. la fel si in cazul spionilor. e destul de simplu sa depinda si de numarul spionilor trimisi, fata de numarul spionilor disponibili.
RED75
Da, am observat si eu ca bonusul in puncte la spionaj nu mai creste daca ai doar 10 spioni si cumperi mai mult de 10 haine de camumflaj. La sentri nu stiu daca se intampla la fel cu turnurile si cainii...

Ideea este ca forta atacului de sabotaj nu ar trebui sa depinda de procentul de spioni trimisi din totalul de spioni ci de un raport [spioni trimis]/[paznici ai adversarului]. Astfel incat sa conteze daca risti sa trimiti mai multi. Parerea mea ! Si nu-i tot una daca trimit 2 din 2 sau 90 din 100.
Sezran
depinde pentru ca daca trimiti 2 spioni nu poti avea si bonusul celor 98 care stau acasa la caldurica.
RED75
Cam asta voiam sa spun si eu. Probabil nu m-am exprimat foarte bine... Oricum ai dreptate aici.
Sa mai asteptam si alte opinii.

Oricum Sezran, daca tot ai sapat prin cod, cred ca cea mai buna solutie e sa inlocuiesti formula aia complicata (in care se plimba paznicii aiurea 010.gif si care nu merge) cu una simpla care sa fie publica pentru toti. Evident factorul aleator ar trebui sa aiba in continuare un rol important beerchug.gif
RED75
busted_blue.gif Mai am o propunere: Ca sa evitam situatia de acum cand un spion saboteaza singur 100 de arme, in formula ce calculeaza forta celui care saboteaza sa se inmulteasca si cu raportul [Numar spioni trimisi]/[Numar arme de sabotat] (doar in cazul in care acest raport este subunitar, pentru ca altfel ar creea un avantaj prea mare celui care saboteaza).
alex_on
Eu as propune:

1. Daca nu e foarte complicat, scoate factorii aleatori din formule pana cand le faci sa functioneaze corect, si ii reintroduci dupa aia. Asta ti-ar usura munca de depistare a erorilor.
2. Factorii aleatori ar trebui aplicati asupra valorilor de intrare in formule si nu asupra rezultatului. de ex. in loc sa se dea cu zarul daca un sabotaj reuseste, esueaza sau ramane cum zice formula, se pot varia aleator bonusurile si alte variabile (sa zicem +/-20% din valoarea reala) inainte de a se aplica formula. In felul asta rezultatul este imprevizibil intre adversari apropiati ca forte, dar ar preveni rezulate aberante.

Si o propunere pentru formula de repartizare a santinelelor: Se poate considera valoarea unui obiectiv ca produsul dintre cantitatea si forta fiecarei arme, (pentru fiecare din informatiile generale se poate considera cantitate=1, forta=10, la fel ca cea mai slaba arma). Numarul de santinele se distribuie proportional cu valoarea fiecarui obiectiv.

De ex. daca ai 15xInfo(10)+35xDagger(10)+25xHand axe(20)+1xWar hammer(1000), valoarea totala este 2000. Daca ai 1000 santinele, 500 ar trebui sa stea la war hammer, 250 la hand axes, 17,5 la daggers si cate jumatate de om la fiecare info. Aceste numere pot fi alterate de un factor aleator, sa zicem +/- 20%, si pot fi rotunjite la intreg, daca ideea de fractii de oameni e prea ciudata 010.gif Se poate merge mai departe, si in loc de 250 de santinele la 25 de hand axes, sa fie 10 santinele la fiecare hand axe. Daca cineva incearca sa le saboteze pe toate 25 are de-a face cu 250 de paznici, daca incearca sa rada numai 5, trebuie sa evite numai 50 de paznici, si sansele de reusita cresc.

O astfel de formula ar face mai usoare misiunile de recon si sabotajele la armele putine si de valoare mica, si foarte dificile sabotajele la armele valoroase. De asemenea, ar fi mai usor de sabotat cantitati mici dintr-o arma decat tot stocul. Cum numarul misiunilor de sabotaj este limitat, cred ca rezultatul ar fi mult mai realist, reflectand forta si strategia fiecarui jucator.
RED75
As vrea sa completez formula propusa de mine astfel incat sa conteze si numarul de paznici si de spioni.
Ma gandeam ca un spion sa fie considerat capabil sa saboteze cam 10 arme si un paznic sa apere tot cam 10:

1. Forta atac sabotaj = [Puncte Spy Bonus jucator] x [Coeficient de sansa %] x ( 10xSpioni Trimis / Arme de sabotat )
2. Forta aparare antisabotaj = [Puncte Sentri Bonus jucator] x [Coeficient de sansa %] x (10 x Paznici / Total Arme)

Rapoartele 10xSpioni/Arme sabotate si 10xPaznici/Total Arme sa nu fie luate in considerare decat daca sunt defavorabile (adica in cazul in care trimit 1 spion sa saboteze 50 de arme sau am un singur sentri la 100 de arme.

P.S As mai avea o observatie. Am facut un calcul si am antrenat un atacant. Acest lucru m-a costat 2000 de lei si mi-a marit bonusul de atac cu 3 puncte. Apoi am cumparat un dagger care m-a costat 3500 lei si mi-a marit bonusul de atac cu 120 de puncte! Mi se pare cam nerentabila investitia in educatia soldatilor ! Mai ales ca mai si dezerteaza 010.gif
Sezran
am schimbat functia care calculeaza si distribuie santinelele. va rog s aincercati cit mai multe misiuni de recunoastere si sabotaj, pe toti utilizatorii si sa scrieti aici cum vi se pare ca merge. distributia e tot aleatoare pe obiectivele de aparat, dar apararea ar trebui sa fie mult mai buna.
red_dog77
Mie imi apare ecranul alb cand dau la spionaj. 256.gif
Sezran
oops. si mie. cred ca am gresit ceva.
anmini
010.gif n-ai gresit nimic, lasa` asa. e perfect jocul. de-abia pot sa-mi iau si eu arme linistita, ca nu mi le mai fura nimeni.
Sezran
la voi cum merge site-ul? la mine groaznic.
anmini
256.gif greu, mai bine decat ieri, dar tot greu.
divisor
la mine site-u merge perfect dar la spy sau sabotaj e o pagina alba, totusi e bine ca atacurile merg gunshot.gif
Sezran
faceti si voi un tracert pe www.dinamomania.net si trimiteti-mi rezultatele prin pm va rog.

cu testele de spionaj renuntam deocamdata. e ceva in neregula cu formulele mele.
paddy
Banuiam eu icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif .............
RED75
Pina la urma ... daca nu merg formulele, mai bine le punem factor de reusita zero
Sezran
si revenim la teste. am banuit si red75 a confirmat ca ultima modificare a facut spionajul mult mai greu. e timpul sa verifica si sabotajele, asadar sabotati, sabotati, sabotati.
RED75
Intre timp l-am verificat si pe ala si se confirma. Mai incerc la cei fara aparare.
anmini
256.gif 256.gif nu mai merge sa sabotez............
RED75
Am avut succes la mihaiu90 care are un turn si un caine si am esuat la free ya mind care are vreo 20 de turnuri. Eu zic ca e OK (poate chiar prea greu de sabotat) tinand cont ca la free am trimis 100 de spioni superdotati

Revin la constatarea ca, daca ai doua pagini de Intelligence File, nu poti sa treci la a doua pagina
Sezran
eu am putut.
ai incercat sa faci click pe 2 sau pe sagetica? cu sageata merge.

de fapt la mine merge in toate felurile: click pe numarul paginii, click pe sageata sau scris numarul paginii pentru salt direct.

"poate prea greu" ??? eu intentionam sa le fac si mai grele pentru ca nu sint de acord cu ceva din formula actuala.
RED75
M-ai bagat in ceata sefu' ! Care sagetica? Te referi la sabotaje?
Sezran
ma refer la pagini. in pagina "intelligence", la sfisitul fiecarei categorii ai posibilitatea sa treci la pagina urmatoare, exact ca in forum. bine nu e chiar sagetica, mai mult un triunghi culcat.
RED75
Parerea mea este ca si numarul 2 si sagetica, in loc sa te duca la a doua pagina de Intelligence, te duc la pagina de atacuri (atack logs). Cel putin asa cred eu, Verific!

Si chiar asa se intampla. Intelligence File nu sunt sortate si nu pot sa vad raportul despre Free pe care am sabotat-o recent. Pentru ca este pe pagina 2
Sezran
oops. ai dreptate.

o solutie rapida este urmatoarea: rapoartele se pastreaza 7 zile. si o zi e e prea mult pentru ca lucrurile se schimba repede. o sa reduc perioada la 1 zi astfel incit lista sa fie curatata des si sa ramina scurta.
RED75
Cred ca totusi doua zile ar fi mai bine sefu' . Macar sa vezi cine ti-a tras-o daca lipsesti putin 010.gif
Oricum lista pare sa fie grupata pe jucatori, nu dupa data sabotajelor..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.