Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ura bazata pe o poveste falsa spulbera mitul suporterilor TM
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamoviști > DinamoMania :: Dinamo echipa noastra > DinamoMania Cafe
Anonymous
Pentru cei care mi-au vazut postarile, atat pe totalsport, www.dol.ro sau chiar pe site-ul PoliAek stiu ca port respect echipei de pe Bega pentru contributia fotbalistica(echipe precum Ripensia, Chinezu si Poli - cea adevarata care elimina pe Sporting si pentru jucatori precum Dembrosvki, Timofte, Contra, Codrea) si orasului Timisoara pentru contributia la obtinerea libertatii Romaniei si lupta continua impotriva comunismului si PSD-ului.
In trecut am postat admirativ fata de suporterii timisoreni care se distingeau de restul tarii prin atitudine si modul pozitiv care intelegeau sa-si incurajeze echipa indiferent de rezultat (acel 1-8 a fost sugestiv). De multe ori, chiar prietenii mei dinamovistii m-au luat in colimator pentru atitudinea mult prea proTimisoara.
Iata insa ca dupa acel meci cel putin ciudat Poli - Steaua, a venit meciul Poli - Dinamo. Acest meci, pentru suporterii de pe Bega este unul al urii, razbunarii pentru ceea ce spun ei este a fost retrogradarea lui Poli in editia 1987/1988, atunci cand faptele stau cam asa: Poli invinge in tur pe Dinamo cu 2-1, iar Mircea Lucescu antrenor la Dinamo pe acea vreme la nervi ar fi spus "veti retrograda." De aici marele antrenor Jacki Ionescu a tras concluzia ca Dinamo i-a retrogradat pe Poli. Este o diferenta intre ce a spus Lucescu: n-ati batut astazi, dar noi am pierdut meciul pe mana noastra si astfel si campionatul, dar nu te bucura Jackie degeaba ca voi n-aveti echipa sau spate si veti retrograda. Lucescu care stia ca -n acea perioada o infrangere in afara meciului cu Steaua inseamna pierderea campionatului, avea toate motivele sa fie suparat cand el fusese cel care la scorul de 1-0 pentru Poli, ii ceruse lui Mateut sa execute lovitura de la 11 m pe coltul opus pe care Mateo de obicei batea si acesta a ratat. Putin stiu ca intre Jackie si Mircea a existat o relatie de prietenie bazata pe respectul lui Lucescu pentru Jackie. Sigur Lucescu i-a spus lui Jackie ca echipa sa va retrograda, iar acesta la sfarsitul campionatului in loc sa spuna ca echipa lui a pierdut 18 meciuri a spus ca Dinamo i-a promis ca-i va retrograda si asa s-a intamplat. De multe ori este mai usor sa-ti ascunzi neputinta si frustarea aruncand pisica in curtea altuia.
Nu Dinamo a retrogradat Poli in acel an, ci Poli s-a retrogradat pierzand 18 meciuri. Si apoi priviti clasamentul din acea editie de campionat.

1987/1988
1.Steaua Bucharest 34 30 4 0 114 18 64
--------------------------------------------
2.Dinamo Bucharest 34 30 3 1 107 25 63
3.Victoria Bucharest 34 18 4 12 58 41 40
4.Otelul Galati 34 18 3 13 49 46 39
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
5.Universitatea Craiova 34 16 4 14 61 51 36
6.Flacara Moreni 34 13 7 14 40 48 33
7.Corvinul Hunedoara 34 13 4 17 54 63 30
8. FC Olt Scornicesti 34 13 4 17 41 62 30
9.FCM Brasov 34 11 7 16 47 51 29
10.FC Arges Pitesti 34 11 7 16 41 47 29
11.Universitatea Cluj 34 11 7 16 39 54 29
12.ASA Tirgu Mures 34 13 3 18 49 66 29
13.SC Bacau 34 10 9 15 37 54 29
14.Rapid Bucharest 34 10 9 15 36 58 29
15.Sportul Studentesc 34 10 8 16 43 50 28
---------------------------------------------
16.Politehnica Timisoara 34 10 6 18 35 53 26
17.Petrolul Ploiesti 34 10 6 18 25 52 26
18.CSM Suceava 34 10 5 19 36 69 25

Champions: Steaua Bucharest
CW Cup: Dinamo Bucharest
UEFA Cup: Victoria Bucharest
Otelul Galati
Relegated: Politehnica Timisoara
Petrolul Ploiesti
CSM Suceava

Se vede clar ca a fost o editie de campionat foarte stransa distanta dintre Poli cu 26 de puncte la fel cat a avut si Petrolul (alta retrogradata care n-a acuzat in schimb Dinamo ca au picat) si locul 8 este doar de 4 puncte. Si sa vedem si care erau echipele care echipe care au terminat deasupra lui Poli si trebuiau sa pice ca Jackie sa nu mai creada in teoria conspiratiei lui Lucescu: Fc Olt Scornicesti ( se indoieste careva ca-n anul de gratie '88 pentru aceasta echipa o retrogradare era imposibila) si Sportul Studentesc- echipa care in acel an avea o superechipa si elimina in cupele europene pe Katowice si avea acea revenire spectaculoasa in fata lui Brondby de la 0-3 in meciul tur, Brondby fiind echipa care dadea jumatate din echipa nationala a Danemarcei care umilea in toamna lui '88 nationala Romaniei. Sportul fiind stopata in cupele europene de Helas Verona echipa ce castiga titlul in Italia. Adica sa-mi spuna suporterii lui Poli ca echipa lor care pierduse 18 meciuri in campionat era mai buna decat Sportul lui Coras, M. Sandu, Iorgulescu,Ticleanu, Speriatu. Sau poate mai stii cei de la Rapid cu Goanta, Tara care au terminat doar cu 2 puncte mai mult decat Poli, trebuiau sa retrogradeze. Sa fim seriosi, meciul pe care l-a pierdut Dinamo la Timisoara, l-a pierdut pe prostia jucatorilor lui Dinamo care au tratat meciul cu superficialitate. De altfel, cei de la Dinamo "s-au razbunat" si au aratat care era diferenta de valoare intre cele doua echipe in meciul retur cand le-au adminstrat Timisoarei un scurt 6-0 (chiar daca poate un gol din offside). Este insa mult mai usor sa arunci pisica moarta in curtea vecinului, cand echipa ta retrogradeaza pierzand 18 meciuri.

Timisorenii, care in general nu se lasa manipulati, de aceasta data inclin ca au fost pacaliti de povestea lui Jackie Ionescu, care de altfel un mare antrenor, nu prea a avut argumente cum sa justifice retrogradarea echipei sale.
De ce zic, ca s-a spulberat mitul suporterilor timisoreni: ura, injuriile din innainte meciului si-n timpul meciului, au demonstrat ca Timisoara se afla si ca mentalitate in Romania chiar daca unii dintre amicii mei banateni afirma altceva.
Explicatia este simpla: Poli are doi rivali : UTA si Dinamo. Cu UTA se razboieste doar cand joaca in aceeasi divizie, iar oricum Aradul este la o ora de mers cu trenul de Timisoara, iar cu Dinamo se intalneste cel mult de doua ori pe an, distanta dintre Bucuresti si Timisoara fiind de 12 ore pe transport terestru. Daca timisorenii ar fi avut una dintre aceste rivale in acelasi oras precum este cazul lui Dinamo, Steaua sau Rapid, sunt convins ca detasarea afisata in meciurile cu Petrolul(cand totusi s-a strigat tiganii) sau Alba-Iulia ar fi fost inlocuita cu atitudinea mai romaneasca, mai bucuresteana in care trairile sufletesti nu se pot inlocui cu cantecele de la 0-8 cu trairile daca vreti din meciul cu Dinamo. Este usor sa privesti detasat de departe, dar este mai greu sa fii in focul luptei si sa demonstrezi ca esti un cavaler.
In orice caz, sper ca aceste randuri vor fi primite ca un mesaj din partea unui dinamovist care doreste reconciliere si respect si nu vor starni o polemica in plus.
De altfel, pentru ca adevarul sa fie rostit pana la capat la meciul de sambata golul lui Danciulescu a fost din offside iar la Balace a fost penalty. In orice caz, a existat o mare diferenta valorica in teren si de exprimare tehnica intre cele doua echipe. Poli - Aek in anul de gratie 2004 nu se ridica la nivelul pretentiilor si dorintelor inflacaratilor suporteri timisoreni pentru a emite pretentii in fata lui Dinamo. Eu unul, chiar daca se juca titlul, am privit meciul foarte relaxat, neavandvreo emotie ca Poli poate smulge vreun egal sau invinge in acel meci. Poate la anul... Pana atunci sper ca si noi sa fim mai reconcilianti si mai buni. RESPECT.
Schatten
Da destul frumos scris Florin, numai ca din pacate, tentativele de concilere vin mereu de aici, din sud, de la mitici, si ura prosteasca si aberanta de acolo, de la "civilizatii" din Timisoara.O sa spui ca e de discutat aici, si o sa iti zic ca generalizez si ma bazez pe majoritati.Mentalitatea asta stupida ca sa fiu finut,de vrajba prosteasca nu isi are locul in Romania Romanilor, suntem romani cu totii, din sud, din nord, din est sau din vest, avem acelasi sange si vorbim aceeasi limba, da se pare ca o sa mai curga ceva apa pe Dunare pina cand o sa priceapa si anumite parti mai "civilizate" ale tarii.
Alb si Rosu
Haita e foarte bine ca ai facut aceste precizari despre cum o falsa poveste poate alimenta o ura.Insa nu uita ca pt. ei este mai mult decat fotbal in toata aceasta ura-este sentimentul anti-Bucuresti,din pacate tot mai agresiv pe care "marea" noastra presa se face ca nu-l observa cand vine vorba de Timisoara.Toti lauda comportamentul "civilizat" al suporterilor de pe Bega,scaunele cu rotile pt. handicapati,"aerul european",etc,etc.Dar nimeni nu aude miile de tm care urla cantecul cu "gunoie de mitici" la orice meci cu o echipa din Bucuresti.Vreti sa stiti cam cum suna acest cantec?I-auziti:
"Zece,zece,zece va vom da
Dracu',dracu',dracu sa va ia
Gunoaie de mitici
Gunoaie de mitici
Sa nu va mai prindem pe aici!
Ca aici la noi e Timisoara
Emigrantilor din toata tara
Aici este Banatul,aici e tara noastra
Ne p...m pe capitala voastra!"
Acest "cantec" a fost cantat si la ultimul meci cu Dinamo.Eu l-am gasit pe unul din site-urile lor si cred ca acolo este o atitudine secesionista,tot mai ostila acestei tari.Nu stiu daca stiti dar prin 90' cand Poli juca A cu Dinamo se auzeu chestii gen "Secesione Banatica/Granita la Orsova".Daca ei ne urasc atat de mult si au asemenea idei noi nu cumva ii credem ceea ce nu sunt?Mitul Timisoarei trebuie sa dispara din mintile romanilor!Acum de acolo curge tot mai mult venin si nu trebuie sa ne lasam adormiti de o presa ignoranta care ne MINTE cu privire la "minunatul public" timisorean.In viata mea nu am auzit pe un stadion ca o echipa sa fie fluierata la fiecare atingere de balon cum a fost DINAMO la TM.Nu cumva trebuie sa le si multumim pt. acest tratament?Oricum lectia oferita de suporterii dinamovisti
este ceea ce conteza.
Schatten
Scz, rectific HAITA, aveam in cap un post de al lui Florin de la articol si de aici si anume confuziunea, mii de scuze :)
Schatten
E frustrare, si asimilare subtila de propaganda bozgoreasca, sincer nu mi-as face prea multe griji vizavi de atitudinea asta "secesionista".
Cum de la Mihai Viteazu incoa, am trecut carpati de ceva ori, dac e cazu o mai facem odata sa linistim spiritele :)
Anonymous
Banatenii sunt oameni civilizati in mare parte. Am avut un dialog chiar la ei pe site si-n mare parte a fostul civilizat chiar daca n-au fost neaparat de acord cu mine. Esential este sa fim cu totii mai civilizati si mai buni si cei care au autoritate sa afiseze decenta si de o parte si de alta.
Ura nu-si are rostul. Suntem cu totii Romani.
Schatten
Celor mai rai si prosti de gura din Timisoara le-as sugera sa rumege un pic "divide et impera", sau au vaga senzatie ca ei nu o sa se incadreze la categoria "impera", dimpotriva vor fi primii :)
semmaka
Se pare ca multi dintre voi nu prea au prins era Ceausescu, cand se faceau presiuni prin militie securitate si partid asupra conducatorilor de cluburi si antrenorilor. Sunt vremuri apuse. Lucescu a avut dreptate cand a spus ca el nu a retrogradat pe Poli in acel sezon. El nu avea cum sa o faca. Dar cei de sus da, aveau puterea sa o faca, pentru neascultare. E imposibil sa te mentii pe linia de plutire cand meci de meci joci cu arbitraj ostil, asa cum a facut-o Poli dupa acel meci cu Dinamo. Daca Poli ar fi fost o super-echipa, da, poate ar fi reusit sa nu retrogradeze, dar era o echipa de mijlocul clasamentului si s-a intamplat ce s-a intamplat.

Legat de dorintele de secesiune existente in Timisoara: cea mai mare parte din banii luati din judetul Timis si mai ales din Timisoara iau drumul Moldovei. In loc ca acei bani sa se intoarca in mod egal la cei care i-au produs, ei iau calea voturilor spre PSD. Asta e motivul pentru care ne-am saturat de Romania asta de acum. Vrem o Romanie normala, iar daca acest lucru este imposibil, noi ne-am saturat sa ii sustinem pe altii.
Schatten
TI-as sugera legat de patriotism etc, sa te uiti un pic la Germania, si sa te interesezi cam cat a platit si plateste in continuarea Germania de vest pentru aducerea estului la o situatie economica asemanatoare cu a vestului. Normal si acolo sunt voci care critica, care nu sunt de acord cu chestia asta, da nu sa ajuns niciodata la retorica de genu celei folosite laTtimisoara. Si daca Moldova trebuie ajutata, da sa fie ajutata pentru ca sunt ROMANI si pentru ca fac parte din tara asta, si de altfel cred ca nu sunteti singurii care dau bani, doar ca voi sunteti mai ciufutzi si mai prosti de gura prob, bene acu nuj exact cati dintre voi isi dau seama ca subtil asa si poate inconstient promovati niste idei care convin de minune bozgorilor.
Pentru o doza de patriotism ti-as sugera totusi sa cauti filiala Noua Dreapta din Timisoara si sa vorbesti cu cei de acolo, poate asa o sa incepi usor sa te simti roman cum trebuie.
semmaka
Schatten, te rog sa ai rabdare sa citesti articolul acesta, aparut acum o luna in Evenimentul Zilei. Si te rog sa-mi spui daca se poate compara situatia asta cu ce se intampla in Germania. Daca te uiti bine, banii merg in buzunarele PSD, ale baronilor, nu la omul de rand. Ino Ardelean este acel ziarist batut de catre oamenii PSD-istilor din Timis pentru ca a avut tupeul sa scrie despre afacerile lor murdare. Doamne ajuta ca nu s-a oprit din scris. Daca am mai avea 100 ca el in tara asta, am fi fost altundeva.

In buzunarele baronilor sint banii dvs!

EZ:

Editia de Vest

Ino Ardelean
Vineri, 07 Mai 2004

O situatie a distribuirii banilor pe judete in ultimii trei ani confirma in mod clar un lucru care se vorbea pina acum doar pe baza unor impresii. Judetele patronate de baroni PSD au obtinut cele mai mari fonduri. In toti acesti ani, topurile au fost dominate de Bacaul lui Sechelariu (primul loc in fiecare an), Vrancea lui Oprisan, Gorjul lui Mischie sau Botosaniul lui Octav Cozminca. Timisul s-a situat tot timpul in a doua parte a clasamentului, in timp ce Bihorul a fost mereu codas, Consiliul Judetean de aici avind in frunte un PD-ist.
„Iubire sado-masochista intre PSD si Timis”

In urma cu doua luni, Societatea Academica Romana a dat publicitatii un raport privind distribuirea pe judete a Fondului Special al Drumurilor in anul 2002. Concluzia raportului a fost ca judetele patronate de baronii locali ai PSD, mai ales cei din Moldova, au fost net avantajate. Deputatul PNL de Timis Viorel Coifan a recurs la Legea privind liberul acces la informatii, pentru a primi datele respective pe intregul mandat al ministrului Miron Mitrea, respectiv pentru anii 2001, 2002 si 2003. Destul de greu, Coifan a primit un raspuns sub semnatura lui Mitrea, datele fiind cu adevarat alarmante, confirmind clientelismul politic patronat de PSD. In acelasi timp, dau o lovitura grea liderilor PSD Timis, in special presedintelui CJ Timis, Dan Ioan Sipos, Acesta din urma s-a batut tot timpul cu pumnii in piept cit de bine vazut este la Bucuresti, cit de bun prieten de vinatoare este cu Mitrea si ce grijuliu este PSD cu Timisul. „Cred ca acum vom incheia pentru totdeauna subiectul banilor pentru drumuri. Am fost acuzat tot timpul ca, inainte, Timisul nu primea bani fiindca eram eu certat cu Basescu. Acum este o mare iubire a liderilor PSD cu cei de la Bucuresti, dar o iubire sado-masochista. Datele sint clare, sint semnate cu Mitrea. Daca PSD-istii locali o sa le conteste, o sa-l conteste pe Mitrea si vor incalca disciplina de partid”, a declarat Coifan, presedinte al CJT in perioada 1992-2000.

Baronu’ e in toate, in cele ce sint...

Potrivit situatiei sumelor alocate consiliilor judetene pentru drumuri in anul 2001, primul loc este ocupat de Bacaul baronului Sechelariu, dar si al renumitei mafii PSD-iste din acest judet, care-i include pe Viorel Hrebenciuc sau fratele primarului, Sergiu Sechelariu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor. Pe locul doi s-a aflat Vrancea lui Marian Oprisan, cu 114 miliarde primite, podiumul fiind incheiat de Ilfovul lui Bebe Ivanovici, cu 113 miliarde. Pe patru vine Botosaniul lui Octav Cozminca, cu 60 de miliarde, iar pe cinci, Gorjul lui Mischie, cu 53 de miliarde. Pentru cei care-l critica pe Sipos ca ar fi baron de Timis, avem acum dovada clara ca se insala, judetul fiind abia pe locul 26, cu 31 de miliarde primite, asadar nici un sfert din suma alocata Bacaului. Alte judete din vestul tarii acupa locurile 32 - Arad (30,1 miliarde), 34 - Caras-Severin (29,9 miliarde) si 36 - Bihor (25 miliarde). In 2002, primul loc este detinut tot de Sechelariu, cu 107 miliarde, pe locul doi fiind acum Bebe Ivanovici, cu 72 miliarde, iar pe trei Mischie, cu 64,5 miliarde. Urmeaza Botosaniul lui Cozminca (62,7 milairde) si Vrancea lui Oprisan, cu 57 miliarde. Timisul urca putin, pina pe pozitia 18, obtinind 37 miliarde, doar de trei ori mai putin decit Bacaul. Celelalte judete din vest ocupa locul 31 - Aradul (29 miliarde) 37 - Caras (25 miliarde), Bihorul fiind pe ultimul loc (41), cu 14,5 miliarde. In ultimul an monitorizat, primul loc este detinut tot de Sechelariu, cu 96 miliarde, locul secund, Oprisan, 87 miliarde, Bebe Ivanovici pe trei, cu 64 miliarde. Cum in acest an apare pe firmament un nou baron, Mircea Cozma de Prahova, acest judet ajunge pe locul patru, cu 58 miliarde, iar Mischie retrogradeaza pe locul cinci (55 miliarde). Timisul cade pina pe locul 34, cu 24 miliarde de lei, adica un sfert din suma alocata Bacaului. Celelalte judete din zona ocupa locurile 19 - Caras (intra Mustacila in PSD), 33 - Aradul si 36 - Bihorul. Se observa banii putini primiti in toti acesti ani de judetul Bihor, unul din cele mai mari din tara, care are ghinionul sa fie condus de un presedinte de consiliu judetean, membru PD.

Timisoara, mai putini bani decit Caracal

Intr-o statistica separata, privind banii acordati unor municipii si orase, situatia este aproape identica, municipiul Bacau primind in acesti trei ani suma totala de 90,7 miliarde de lei. Timisoara a primit in toti acesti ani doar 14 miliarde de lei, adica de sase ori mai putin decit municipiul lui Sechelariu. Curios, pe locul doi dupa Bacau se afla Mangalia, cu 55 miliarde de lei, dar poate altfel se inteleg lucrurile daca mentionam ca, in 2001, n-a primit nici un leu, iar in 2002 primarul acestui municipiu a trecut in PSD. Bucurestiul lui Basescu se afla doar pe locul trei, cu 53 miliarde de lei, ceva mai mult de jumatate din suma alocata Bacaului. In schimb, in fata Timisoarei se afla, cum era de asteptat, orase precum Focsani, Tirgu-Jiu, Constanta (a primit bani doar dupa trecerea lui Mazare la PSD), dar si orasele precum Adjud, Carei, Toplita, Pascani, Caracal, Tirgu-Secuiesc. Intr-o alta anexa apar banii alocati pentru pietruirea drumurilor. Evident, pe locul intii se afla Bacau, urmat de Vrancea si Gorj. Timisul este abia pe locul 22, in timp ce Aradul este pe ultimul loc, Bihor pe 37, iar Caras pe locul 9. Concluzia acestor date este clara ca lumina zilei: repartizarea sumelor se face pe criteriu arbitrar, pe baza de clientelism politic, nu pe baza unui algoritm stabilit prin lege. De mentionat aici ca, dupa Bucuresti, Timisul aloca cei mai multi bani la Fondul Special al Drumurilor, dupa Bucuresti. Restul sint povesti, ca aceea a PSD-ului privind lupta cu coruptia.

2001
1. Sechelariu (138 mld)
2. Oprisan (114 mld)
3. Bebe Ivanovici (113 mld)
4. Cozminca (60 mld.)
5. Mischie (53 mld)
26. Timis (31 mld)
32. Arad (30 mld)
34. Caras-Severin (29 mld)
36. Bihor (25 mld)

2002

1. Sechelariu (107 mld.)
2. Bebe Ivanovici (72 mld.)
3. Mischie (64 mld)
4. Cozminca (63 mld)
5. Oprisan (57 mld)
18. Timis (37 mld)
31. Arad (29 mld)
37.Caras-Severin (25 mld)
41. Bihor (14,5 mld)

2003

1. Sechelariu (96 mld)
2. Oprisan (87 mld)
3. Bebe Ivaonovici (64 mld)
4. Cozma (58 mld)
5. Mischie (55 mld)
19. Caras-Severin (39 mld)
33. Arad (24,2 mld)
34. Timis (24 mld)
36. Bihor (22,7 mld)
semmaka
Acum sper ca ne intelegi si pe noi de ce suntem satui de Romania de acum. vrem schimbare, daca nu se poate, atunci sa fim liberi. Sunt mai roman decat toti tziganii / grecoteii / securistii / comunistii din partidele romaniei. Si eu cred ca am dreptul la o viata decenta, nu? Daca Romania nu vrea sa-mi ofere asa ceva, eu ce pot sa fac?
Schatten
Stiam cate ceva de articolu asta, am mai vazut fragmente prin diverse locuri, oricum mersi, am avut ocazia sa il citesc in intregime.
oricum nu vad legatura, retorica de care vorbesc nu pare deloc a fi indreptata spre PSD, sau clasa politica, nu cred ca la ei se referea diversi indivizi, cand vorbesc de "mitici" de nuj ce granite, sau ca se p**a pe capitala.DIn cate stiu io si daca tu stii mai bine ma poti contrazice, Bucurestiul nu a avut nicodata primar PSD-ist ori asta ar trebui sa spuna ceva despre simpatia Bucurestenilor vizavi de PSD.
De altfel asa cum ma stiu pe mine, si multi din prietenii mei exista o scarba extrema vizavi de PSD si de politicianismul ieftin in general.
Eu de ex la alegerile locale, pe sectorul meu nu am sa votez actualul primar, si candidat in condinuare din partea PSD-ului, desi omu a facut cate ceva pe ici pe colo, dar nu il votez tocmai din scarba imensa fatza de PSD.
Schatten
Nu exista "sa fim liberi".
Romania de azi nu poate fi luata ca etalon, Romania e una singura in trecut si in viitor, Romania e cea pentru care si-au varsat sangele sute de mii de romani de-a lungul istoriei.
Da dreptul tau, dar dreptul tau in interiorul dreptului neamului si al tarii nu in contra lui.Romania nu e acelasi lucur cu PSD-ul sau cu clasa politica ieftina si pupatoare de cururi "europene" sau jidovesti. Gandeste un pic inainte sa vorbesti de "sa fim liberi"
semmaka
Ce sa zic, ghinionul tau ca stai in capitala, acolo unde securitatea, militia, PCR-ul si actualul PSD au avut si isi au sediul. Noi am detestat capitala datorita acestora. Nu vreau sa-ti spun pe vremea lui Ceausescu veneam la Bucuresti cu tatal meu ca sa ne aprovizionam, pentru ca in Bucuresti gaseai lucruri care in tara erau foarte foarte greu de gasit, de la banalul unt pana la frigidere, tv etc.

Avem si noi tziganii nostri, ma refer la acei tzigani mizerabili, care fura, sunt nespalati si vai de capul lor. Dar ce mi-a fost dat sa vad in Bucuresti cand am fost ultima oara acolo, nu am mai vazut niciunde.

Toate astea adunate au dus la aceste sentimente fata de Bucuresti.

Culmea e ca unul din cei mai buni prieteni ai mei sta in Bucuresti.

Singurul lucru bun in toata aceasta "ura" e ca meciurile cu Dinamo sunt foarte asteptate.
semmaka
Sa fiu liber pot sa fiu, peste hotare, daca ma enervez si emigrez. Sa ramana PSD-ul si nepotii lor sa se fure intre ei si sa-i fure pe aia care-i mai voteaza.
Ma duc poate in toamna la un meci la AS Roma. In acea tara de 10 ori mai civilizata decat romania, pot macar sa injur cat am chef, in orice limba. Aici in Romania vine Garcea si isi face de cap dupa cum ii dicteaza neuronul, sau seful sau legea lui Bombonel. Halal tzara.
Schatten
Pai asa as putea sa iti zic si eu , ca noi Bucurestiul nu avem nevoie de miile de emigranti care vin anual pe capu nostru, de la tigani, la tot felu de indivizi care nu au cum sa depaseasca mentalitatea de sat.Si cu toate astea vin, mereu la Bucuresti, de ce? ma depaseste, da mi-as dori din tot sufletu sa se mai duca si la Timisoara :)
Si nu ma cosider ghinionist, Bucurestiul e orasul meu, aici m-am nascut aici am crescut si o sa fiu mandru mereu de el, si am sa fiu indejuns de inteligent sa nu imi confund orasul cu sediul guvernului sau cu vreun partid politic, minister etc.
Pentru mine Bucurestiul o sa fie mereu, maidanu pe care bateam ningea cand eram pusti, sau aleile dintre blocuri unde ne "impuscam" cu cornete, sau stadionu unde am vazut primu meci de fotbal, sau mirosul de asfalt incins combinat cu aroma de tei dupa o ploaie scurta de vara...astea si multe alte lucruri sunt Bucuresti pt mine.
semmaka
Ai fost vreodata in Timisoara?
Schatten
Da de 2 ori :)
semmaka
Atunci stii ce inseamna Timisoara. Presupun ca ai stat suficient incat sa iti faci o parere cat de cat obiectiva.
Schatten
Pei stai un pic, cum cadreaza imaginea aia de "noi in europa", "civilizatie" etc cu "pot sa injur in ori ce limba vreau" ??
Si da Italia e infinit mai civilzata, da nu ar strica totusi o excursie in orasele mai sarace din sudul italiei, sau pe la periferiile din Napoli, ca sa vezi si uscaturile alea care nu se vad :)
Schatten
Nu pot sa spun o parere obiectiva pentru ca vizitele au fost foarte scurte si nu am vazut decat centrul Timisoarei.Oricum nu sunt ipocrit si am sa recunosc ca mi-a placut ce am vazut atat cat am vazut.
semmaka
E foarte simplu. Ma refeream la ultima gaselnita a lui bombonica. Acea lege fantoma cu injuraturile pe stadioane. La faza cu injuraturile, sa stii ca mai injuram si noi individual arbitrii sau jucatorii adversi, sau antrenorul advers. Dar niciodata nu am chemat si nu vom chema jucatorul sa salute galeria si sa strigam si jucator si galeria: "M... Steaua!"

Am fost in Napoli, cateva ore. Nu imi aduc aminte sa fi vazut in Romania ce am vazut acolo, poate in unele cartiere marginase de prin orasele mari.

In Bucuresti am avut un unchi, preot, si mai mergeam pe la el. Si ma ducea prin Bucuresti si-mi arata multe lucruri faine. Pentru ca sunt. Dar agitatia ce e acolo la voi, niciodata nu am reusit sa o inteleg. Cel putin pe strada, cred ca se claxoneaza incontinuu.
Schatten
Pai asta insemna un oras mare, de peste 2 milioane de locuitori, viata isi schimba un pic viteza, totul se intampla mai repede, logic stresul e mai mare, nervii mai intinsi etc.
Legat de claxoane, mai are rost sa iti spun ca in bucuresti sunt inregistrate cred ca peste 500.000 de autovehicole :)
Si asta la un sistem rutier gandit pe vremea lu ceasca pentru vreo 100.000 :)
semmaka
Si la tot ce vrea Basescu sa faca se opune consiliul local sau cum naiba ii spune, nu? Tipic
Schatten
Pai acu sincer daca e vorba de mentalitate, e civilizat ca injura toata lumea, necivilzat e atunci cand se face sincron sau cum?:)
semmaka
Diferenta e ca "M... Steaua" face parte din repertoriul vostru, ceea ce nu mi se pare ok. Alta e cand ii spun prietenului meu de langa mine ca imi bag ceva (p...) in arbitru, de exemplu. Cred ca diferenta e clara. Si daca voi va opriti primii din acest tur-retur cu galeria Stelei, le puteti da peste nas frumos de tot. Oricum, voi stiti mai bine ce linie adoptati.

La meciul de sambata, a incercat un ciudat de la noi din galerie cu o portavoce sa dea tonul la un: "Dinamo, m... Dinamo!" . Nu l-a bagat lumea in seama, altii chiar i-au spus sa o lase naibii de treaba, ca nu facem asa ceva. Si a tacut, ca nu avea de ales.
Schatten
E as inclina sa spun ca intre Dinamo si Steaua rivalitatea e un pic mai viscerala, si eu am prieteni buni stelisti, da in ziua de meci oprim prietenia un pic :)
Da cu Basescu cam asa stau lucrurile, consiliu e format in marea majoritate nuj daca in totalitate din PSD-isti, care au stat cu limba scoasa si cu batu in mina la roata lu BAsescu :)
Oricum tot pe al am sa il votez acum :)
semmaka
Noi il avem pe Ciuhandu. E din PNTCD. Moare tot PSD-ul de ciuda, dar asta e, tot el o sa iasa si anul asta. In toamna avea cam 80%, deci nu cred ca se pune problema.

Legat de rivalitatea Steaua-Dinamo, daca nu ar fi acea intrecere intre voi, si anume care striga mai tare M... catre cealalta echipa, ar fi extraordinar. Acest strigat va pune o stampila urata. E pacat si de voi si de ei.
semmaka
Un duel strict prin coregrafii ar fi mult mai frumos decat ce se intampla acum.
Schatten
E greu, nuj exact cum ar putea functiona, io stiu cateva tentative, sa incercat o abstineta, da o dadeau ceilalti in petec, si cand e vb de Steaua, faza cu sa intorci si celalt obraz si sa te abtii nu prea functioneaza :)
Ar fi totusi frumos sa dispara chestiile de genu asta, sau ma rog sa mai fie foarte rara acolo la nervi amximi sau mai stiu io ce, bene tre sa imi recunosc si eu ipocrizia, am strigat de multe ori asa ceva, si in acelasi timp nu imi vine deloc sa imi aduc prietena la meci sa isi umple urechile cu p**i si m*i, deabia a a reusit sa ma convinga si se pare ca o duc acu la meciu cu Apulum :)
semmaka
Aici avantaj eu. NU am nici o problema sa merg cu prietena la meci. I-a placut prima oara, vine si ea la galerie, raguseste si ea alaturi de toata lumea. Am vazut si femei de 70 de ani in tribuna. Asta pentru ca la noi nu se injura la unison. La meciurile cu Dinamo si Steaua sunt nervii intinsi la maxim, dar ne abtinem totusi. In rest, la celelalte meciuri suntem cat se poate de pashinici. Cantam pentru Poli, nu ne legam de echipa adversa sau de galeria ei, daca are asa ceva. Si atunci cu totul alta e atmosfera. Sunt 25-30.000 de oameni la fiecare meci , deci atmosfera este extraordinara de fiecare data. Ce ar fi oare daca ne-am apuca sa injuram tot stadionul impotriva UTA sau Dinamo asa cum faceti voi cu Steaua chiar daca nu aveti meci cu ei? Tin sa precizez ca la noi la atmosfera participa tot stadionul, galeria da de obicei tonul. Meciul nostru cu Steaua adevereste ce spun acum.
Schatten
Hai sa nu aducem discutia la meciu cu steaua ca e alta poveste,la 8-1 sa canti, da la 2-0 a lu Dinamo sa ti-o iei usor spre casa seaman a alatceva :)
Stai ca ma o dilema, unde a disparut injuratu ala al arbitrilor, jucatori adversi etc la care faceai referire acu 2-3 posturi?:), sau ala inceteaza ca nd vi cu prietena la meci?:)
semmaka
Iti dai seama ca daca ma aude prietena scotand perle pe gura o iau in freza :)

Ce s-a intamplat la Steaua a fost ce a fost, unic in Romania. Suporter inseamna si la bine si la greu. I-am aratat si lui Becali ce inseamna public adevarat. A fost dureros si nu am uitat, dar am iertat jucatorii, dar am tot asteptat revansa jucatorilor fata de noi pentru acel rezultat. O asteptam in meciul cu Dinamo, de unde si dezamagirea mult mai mare. Si sa nu uitam totusi de ploaia infernala. Cu o ora inainte de startul partidei ploua torential. Am indurat 3 ore de ploaie torentiala rece, in conditiile in care eram in pantaloni scurti si tricou. La acel frig care ne-a daramat psihic, s-a mai adaugat si dezamagirea acestui rezultat. Eu unul recunosc ca nu am mai avut puterea sa strig nimic, eram inghetat inca de la pauza (stateam deja de 2 ore in ploaie). Si la 2-0 pentru Dinamo, cand nu a mai fost nici o speranta, multi care erau la limita rezistentei au plecat acasa. Multi s-au ales cu raceala, eu unul am scapat deocamdata desi am stat pana la capat.
semmaka
Nici sa nu te gandesti ca Poli e sluga lui Steaua sau asa ceva. Dobos si Panduru au suficienta coloana vertebrala incat sa nu faca asta. Il cunosc personal pe Dobos. N-am fost la meci, am fost plecat din oras, dar l-am sunat a doua zi si nici nu putea sa vorbeasca de suparare.

Pe undeva se canta si asa de al dracului, sa moara Becali de ciuda ca nu ne poate avea asa un public cu toti banii lui cu tot.
Schatten
Man am mai zis, pentru cele 4 ore de stat de dinaintea meciului, sa multumiti celor care au inflamat atmosfera, de parca se mergea la razboi, si in ploaie au stat si suporterii dinamovisti, multi dintre ei plecati de dimineata de la ora 8 din bucuresti, deci de 12 ore pe drum, si care s-au intors tot 12 ore, la fel de uzi, dar fericiti :)
Desi spui ceea ce spui legat de meciul cu steaua, lasa-ma sa cred ca a fost mai mult decat "sustinerea" echipei indiferent de rezultat, pentru ca 8-1, deja e usoooor penibil.Asta daca te vrei o galerie care mai are si mandrie si orgoliu pe linga coarde vocale :)
semmaka
Hai sa te intreb ceva: jucatorul cand se simte mai umilit? Cand il injuri sau cand ii dai peste nas prin atitudine?

Suleap a spus ca prefera sa ii huiduie intreg stadionul decat sa fie sustinuti la 8-0.

Mandria si orgoliul nostru au cam fost facute praf de Steaua, dar sa stii ca nici asta nu uitam.
Schatten
Parerea mea e ca se simte umilit cand il apasa huiduiala unui stadion intreg, si gandul ca tre sa mai dea ochii cu suporterii aia, asa la incurajare, uite domne ca ne sustin, ai ca nu e bai, merge :)
Declaratia lu Suleap, ai sa fim seriosi :)
semmaka
Daca era blat sau prietenie la meciul cu Steaua, nu se termina 8-1 ci un 3-1 lejer, pacifist.
semmaka
E cu 2 fete. Huiduiala este si ea o arma. Dar sa-l faci sa intre in pamant de rusine, facandu-l sa se simta penibil, cred ca a mers la fel de bine, poate mai bine. Nu se astepta nimeni oricum, nici eu nu ma steptam la asa ceva.

Probabil ca daca ii huiduiam ar fi fost mult mai greu sa isi revina si ei si noi. Dar asa ei si-au dat seama ca trebuie sa spele rusinea si inca foarte repede. Nu prea stiu cum sa iti explic pentru ca nu sunt psiholog, oricum ma bucur ca s-a intamplat in tribuna ce s-a intamplat.
Schatten
Ma rog e opinia ta, sustinerea la un asa rezultat poate genera cel mult un sentiment de obligatie, si cum stim cum e treba cu obligatiile la romani nuj cat de eficienta e, rusinea in public cred totusi ca functioneaza mai bine.
Oricum acelasi lucru ar trebui sa functioneze si la galerie, ar fi trebuit sa ramina lumea de pe stadion tocmai pentru a demonstra atasamentu si devotamentu si etc.
Bine oricum ce s-a intamplat la voi se poate intampla oriunde, da chiar si la Dinamo, diferenta e ca noi nu ne autoumflam, sau sa fim umflati la modu la care sunt suporterii timisoreni :)
Anonymous
In sfarsit se poat si un dialog civilizat. Semmaka iti multumesc ca ai acceptat sa intri la noi pe site si sa dialoghezi intr-un mod civilizat. Ai facut istorie domnule.

Schatten iti multumesc ca ai acomodat dialogul cu oaspetele nostru asa cum se cuvine cu un oaspete.

Sper ca astfel de dialog sa continue si la o scara mai larga intre suporterii celor doua formatii.

PS La un astfel astfel de dialog rolul moderatului se limiteaza doar la acela de observator. Inca o data felicitari pentru dialogul civilizat.
semmaka
Din partea mea, poate sa continue. Nu am chef sa injur pe nimeni. Si daca altii ma injura, in principiu ma abtin dar nu se stie niciodata in ce toane sunt.

Am vazut pe un alt topic un sondaj legat de arbitraje. Si mi-am adus aminte de meciul Poli-Dinamo si de arbitrul Corpodean si de cretinul de Savaniu. Dinamo nu avea nevoie de acele decizii dubioase, pentru ca oricum castiga. Au fost mai buni ca Poli si era clar ca numai cu noroc Poli poate castiga sau poate face egal. Corpodean mai are o scuza, in sensul ca faza a fost rapida, terenul foarte alunecos si contactul era foarte posibil sa fi fost in afara careului. E greu si la reluarea TV sa spui unde a fost contactul. Dar ce e deranjant la Corpodean: a afirmat ca vazand reluare, nici nu trebuia sa acorde fault. Bine in schimb ca a dat 11m la o mana pe spatele lui Danciulescu in meciul cu Farul (un penalty de care nu vezi niciunde in Europa). Acest Corpodean nu trebuie sa stea capra in fata lui Dinamo, pentru ca Dinamo nu are nevoie. La ora actuala Dinamo bate orice echipa din Romania, chiar cu arbitraj potrivnic.

Savaniu cu explicatia lui cu fanta de lumina (e vorba de golul 2 al lui Dinamo, marcat din offside clar): s-a vazut si la finala CL ca nimeni nu tine cont de acea aberatie. Savaniu si-a batut joc de suporterii Poli nu pentru ca a validat golul, pentru ca greseala e omeneasca si se iarta, dar se iarta atunci cand recunosti ca ai gresit si eventual iti ceri scuze. Dar acest papagal de arbitru a inceput sa abureasca cu teoria opticii moderne aplicata in arbitraj, cu fante de lumina si alte aberatii. Pe omul asta l-as duce la un control psihiatric.

In incheiere vreau doar sa spun ca nu se pune problema cine ar fi castigat meciul de la Timisoara, putea fi orice arbitru acolo, si care sa arbitreze fara nici o greseala, tot Dinamo ar fi castigat.
Schatten
Imi pare rau, da o sa renunt a mai discuta despre arbitrajul de care a beneficiat Dinamo.
Ca Dinamovist sunt alte lucruri mai importante care ma preocupa acum, mai exact deschiderea targului de vara de la Dinamo.
Hai la jucatori neamuleee, 5 la legatura, ia jucatoruu neamuleeeee......
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.