...daca tot suntem CAINII ROSII, cred nu ar strica sa cunoastem cat mai mult despre rasele de caini. In lume sunt zeci de rase de caini, din care eu unul nu stiu sa recunosc decat maxim 20.
...de aceea propun ca in acest topic sa spunem ce rase de caini avem/ am avut, oferind si informatii depre aceste rase...
SA INCEP EU:
am avut un rottweiller, pe care l-am crescut de mic... nu l-am dus la dresaj...iar la varsta de 1 an devenise f. periculos ....decat pe mine ma recunostea ca stapan, restul familiei avand mari probleme cu el... avand in vedere ca stateam si la bloc, iar aceasta rasa are nevoie de mult spatiu, am fost nevoit sa renunt la el.
..........................
Click to view attachment
rottweillerul este originar din Germania, ajunge pana la o inaltime de aproape 70 cm si o greutate de pana la 50 kg.; culoarea parului este neagra cu pete brun-roscate.
origine: a fost adus in Europa de legiunile romane, incrucisandu-se ulterior cu ciobanescul german, prelund numele de la localitatea Rottweil (important centru al negustorilor de vite si cereale, negustori pe care ii insotea si proteja).