FarfelkugeL
Jul 30 2006, 10:32 PM
Sincer, nu am inteles niciodata denumirea de "mitici" data de cei din afara Bucurestiului suporterilor echipelor din Bucuresti.
Poate ma lamureste si pe mine cineva, sa ma culc linistit :D
PS: mi se pare peniibil ca "minunatul public timisoarean" sa spuna despre Bucuresteni ca sunt mitici si sunt niste... nici nu mai spun ca ne fac in toate felurile si ei... sunt infratiti cu rrapid, care (aproape) de fiecare data i-a batut acasa.
Chiar mi se pare o IPOCRIZIE ce spun ei. Deci "miticul" de mine vrea sa stie de ce... sunt mitic!?
RED75
Jul 30 2006, 10:56 PM
Pai, sa-ti spun asa ca intre mitici... Eu cred ca sunt cam complexati baietii si vor sa uite ca au echipa made in Bragadiru
FarfelkugeL
Jul 30 2006, 11:19 PM
"Miticule" te rog un raspuns la obiect :D (dar ai dreptate totusi :D).
Bascanu
Jul 30 2006, 11:25 PM
pai am auzit si eu denumirea asta d mitic. dar se refera la toti bucurestenii nu numai la suporterii echipelor d fotbal!
d unde vine denumirea....habar nu am
DarkSide
Jul 30 2006, 11:43 PM
Mai, eu am avut probleme de genul anti-bucuresti in special la mare si la munte. Ei traiesc cu o falsa impresie ca toata lumea din Bucuresti o duce pe roze, ca avem bani, ca toti bucurestenii au furat in tara asta, etc. . Ei ne considera pe noi responsabili pentru traiul lor prost. Va rog frumos sa ma credeti ca nu exagerez. Am vorbit cu multi. Tinand cont ca politica si religia sunt interzise pe forum ca subiecte de discutie, va spun doar de timisoreni ca ei considera ca au scapat Romania de comunism.
Bascanu
Jul 31 2006, 12:08 AM
pai sincer sa fiu am fost d multe ori la bucuresti si d multe ori am fost privit d sus, de ce, nu stiu!! acum nu putem generaliza niciodata!! am intalnit multi bucuresteni care sunt mai presus multor timisoreni, sibieni sau constanteni etc. ceea ce-i deranjaza pe "provinciali" la bucuresteni este tocmai acest lucru ca multi se cred superiori prin simplu fapt ca ei traiesc la bucuresti si noi nu....lucru care mie nu mi se pare corec! cat despre chestia cu invidia si cu traiul mai bun, nu stiu ce sa spun nu am auzit pe cineva sa mentioneze chestia asta, doar si aici sunt oameni bogati si saraci! dar poate asa-i....
anmini
Jul 31 2006, 07:31 AM
Poate te ajuta Nenea Iancu sa te lamuresti.
http://ro.wikisource.org/wiki/Mitic%C4%83
armagedon
Jul 31 2006, 07:52 AM
Eu sunt din Timis si va spun sigur ca denumirea de "mitic" vine de la Sf.Dumitru care este ocrotitorul Bucurestiului sau ceva de genul asta! Deci nu are nici o legatura cu fotbalul! In Timisoara desi pare un oras anti-DINAMO, va spun eu sunt destui sustinatori ai "cainilor" in special in randul tineretului! Oricum in galerie ura pt DINAMO este mare si vine de la episodul cu Lucescu care i-a strigat lui Jakie Ionescu dupa un meci in care DINAMO a fost invinsa ca ii va baga in B, Timisoara fiind pe locul 6 in acel moment aparent fara probleme, insa la sf camp a retrogradat ne-mai reusind decat vreo 5 pct. pana la final! Din aceasta cauza DINAMO este urata de galeria Timisoarei, acest lucru fiind insuflat in special de "prof. Jakie Ionescu" , unul din cei mai hotarati sustinatori ai teoriei descrise mai sus si un inamic declarat al echipei DINAMO!!

E VIATA MEA!!
catalinmv2002
Jul 31 2006, 09:00 AM
din cate stiu eu "mitici" inseamna pentru timisoreni pluralul de la "Mitica", celebrul personaj al lui I.L. Caragiale. Mitica era un personaj superficial, chiulangiu, petrecaret si smecher.
Oricum sunt intr-o mare confuzie cei din Timisoara.e o stare de tensiune si ura pe care unii au interesul sa o intretina in zona aia. Cat despre civilizatia lor, am avut cateva mostre de cinste chiar la meciul cu steaua
anmini
Jul 31 2006, 09:04 AM
Cum spunea armagedon, termenul de ''mitici'' nu are legatura cu fotbalul. E folosit peiorativ, pentru a-i denumi pe locuitorii Bucurestiului. Si nu e folosit numai de timisoreni.
FarfelkugeL
Jul 31 2006, 09:36 AM
Nu ma refeream doar la timisoreni. Spuneam ca in general bucureseni = mitici.
Tot n-am priceput de unde...
RflaviusD
Jul 31 2006, 12:25 PM
Probabil de la Mitica Dragomir...dar nush ce legatura are...eu nu am mai auzit acest termen pana acum...
Bascanu
Jul 31 2006, 12:29 PM
nu are absolut nici o legatura cu Mitica Dragomir! tremenu este folosit la TOTI bucurestenii nu numai la microbisti. cum voi le ziceti olteniilor "prazari", ardeleniilor "palincari" si asa mai departe..... ei va zic voua "mitici".
anmini
Jul 31 2006, 12:34 PM
Cred ca denumirea peiorativa de ''mitici'' pentru bucuresteni vine de la Caragiale. Aveti mai jos un fragment care sa va lamureasca.
Mitică... şi mai cum?
- E destul atâta: Mitică - de vreme ce şi dumneata îl cunoşti tot aşa de bine ca şi mine. Fireşte că trebuie să-l cunoaştem: îl întâlnim atât de des - în prăvălii, pe stradă, pe jos, în tramvai, în tramcar, pe bicicletă, în vagon, în restaurant, la Gambrinus - în fine pretutindeni.
Mitică este bucureşteanul par excellence. Şi fiindcă Bucureştii sunt un mic Paris, şi Mitică, se-nţelege, este un mic parizian.
El nu e nici tânăr, nici bătrân, nici frumos, nici urât, nici prea-prea, nici foarte-foarte; e un băiat potrivit în toate; dar ceea ce-l distinge, ceea ce-l face să aibă un caracter marcat este spiritul lui original şi inventiv.
Mitică este omul care pentru fiecare ocaziune a vieţii găseşte un cuvânt de spirit la moment, şi pentru asta simpaticul parizian al orientului este foarte căutat şi plăcut în societate.
Mitică are o magazie, un arsenal, o comoară de vorbe, de întrebări, de răspunsuri, cari fac deliciile celor ce au fericirea să-l cunoască.
Mai cu seamă pe provinciali, micul nostru parizian îi epatează cu verva lui scânteietoare.
Max
Jul 31 2006, 12:45 PM
Voi la cine va referiti?...la toti cei din provincie sau doar o anumita parte a celor din provincie?
Mi se pare un topic generator de scandal.
FarfelkugeL
Jul 31 2006, 04:33 PM
De ce topic generator de scandal max?
Eu doar voiam sa stiu de unde si pana unde ni se zice mitici (am vazut la poli si la UTA).
Mie mi se pare ca trebuie sa iti iei pastila >:P
Max
Jul 31 2006, 07:44 PM
Red48...ce te framanta asa rau faptul asta cu miticii ?...voi cum ii adulati pe cei din provincie ?...
sti de ce ziceam ca degenereaza...uite-te la ce a zis Darkside ...
paddy
Jul 31 2006, 09:26 PM
Dupa cum a spus si Flavius........Mitica Dragomir + Hopa Mitica = Mitici, ce tot il bagati pe Caragiale in combinatia asta si tot fa faceti ca nu stiti de unde vine acest cuvint "Mitic"

pina sa intre Autobuzul Bragadiru in divizia A unde ati mai auzit voi de Mitici ????
Atita timp cit acesti suporteri sustin o echipa inventata de parlamentarul melcilor ( Cosmin Gusa) si sint infratiti cu lautarii de sub podul Grant, eu unul nici nu ma agit la auzul acestui cuvint "Mitic"

trebuia sa inventeze si ei ceva impotriva Bucurestenilor, ca prea primeau capace din toate partile
Nu deviati de la subiect ca vine Haita si va ia la puricat cu o dojeneala, dar cum intra el o data in pasti

bucurativa Miticilor
rew
Jul 31 2006, 09:58 PM
Mitici - regateni - sudisti, 3 sinonime prin care dincolo de munti sint definiti peiorativ muntenii. Daca ati fi avut ocazia sa traiti mai mult prin Ardeal ati fi vazut de ce, sau macar 6 luni de armata prin zona ar fi fost de mare folos. E greu de explicat si mai ales de convins un mitic fara exemplu practic.
Bascanu
Jul 31 2006, 10:10 PM
ai dreptate,rew ! si pe langa asta termenu d mitic nu are absolut nici o legatura cu Mitica Dragomir si cu intrarea Timisoarei in div A, de fapt nu are nici o legatura cu fotbalu
paddy
Jul 31 2006, 10:17 PM
QUOTE(rew @ 31 Jul 2006, 20:58)

Mitici - regateni - sudisti, 3 sinonime prin care dincolo de munti sint definiti peiorativ muntenii. Daca ati fi avut ocazia sa traiti mai mult prin Ardeal ati fi vazut de ce, sau macar 6 luni de armata prin zona ar fi fost de mare folos. E greu de explicat si mai ales de convins un mitic fara exemplu practic.
Nu toata lumea a avut posibilitatea sa traiasca in Ardeal

sau bafta ta, sa faca armata acolo

daca MITICUL Rew stie mai multe, de ce nu ne invata si pe noi, astia mai "mititei" ......
Eu m-am dat cu presupusul

prima data am auzit de "Mitici" la suporterii lui Pulii Timisoara, asa ca in loc sa ma intepi in "mititel" mai bine ne-ai explica de unde vine acest cuvint enigmatic pt foarte multi dintre noi

Bascanule veziti de treaba ta

nu mai te baga in seama cu lumea, daca stii ceva despre acest subiect , uimeste
-ne..........
anmini
Jul 31 2006, 10:22 PM
Paddy, acum vreo 2 ani, am fost prin Deva in concediu. Si sa stii ca rew are dreptate, bucurestenilor li se spune ''mitici'', peiorativ. E ca si cum ai spune tu, bucurestean fiind, ''moldovenii aia''...........
Acum , sunt doua variante pentru explicarea termenului.........

fie de la Sfantul Dumitru, fie de la ''Mitica'' al lui Caragiale...........
RED75
Jul 31 2006, 10:27 PM
Hai sa fim seriosi. Eu sunt nascut din Bucuresti si chiar nu ma mandresc cu asta. Probabil este cel mai mizerabil oras cu cei mai "smecheri" locuitori in sensul negativ al cuvantului. Ideea este ca majoritatea "bucurestenilor" sunt de fapt moldoveni, ardeleni, banateni, etc. stabiliti aici in ultimele decenii. Mitic = smecher ... De ce oare se transforma toti in mitici cand ajung aici... Asta nu stiu!
In facultate eram doar trei bucuresteni in grupa si toti colegii din afara capitalei erau oripilati de Bucuresti si de aroganta bucurestenilor si imi povesteau despre orasele mirifice de unde vin, populate de oameni buni si civilizati.... Evident ca aproape toti au ramas acum in Bucuresti ingrosand plini de mandrie randul "miticilor" (unii au devenit chiar Super Mitici).
Revenind la topic ... Intadevar, Bucurestiul este plin de "mitici" smecheri dar cati din cei care ii numesc asa nu sunt de fapt tot niste "mitici" care in subconstient regreta ca nu au ocazia sa se stabileasca pe aici? In ce priveste scandarile cu mitici a galeriei lui Poli, repet se datoreaza frustrarii de a nu putea sa aiba in divizia A decat o echipa facuta cadou de catre miticii mult iubiti
Max
Jul 31 2006, 10:30 PM
Mai de graba noua , celor din sud, ni se spune ragateni , aici fiind inclusi si bucurestenii . Eu cred ca prerogativul de mitici , vine de la ,,mitica'' cel descris de Caragiale.
Sau de ce sa nu mergem mai departe si sa ne gandim la mitica de la liga ..sa-l descriu ar insemna sa-mi pun bucurestenii in cap
FarfelkugeL
Jul 31 2006, 10:34 PM
Deci numai devieri de la subiect, presupuneri. Singurii saracul rew si Anca, ei s-au chinuit cat de cat sa explice (in opinia lor).
Eu am deschis topicul asta in speranta ca cineva care sta in acele zone ma va putea dumiri.
Tot mai sper :)
rew
Jul 31 2006, 10:44 PM
Mie nu-mi vine a crede ce citesc aici. Pe bune. Termenii astia sint asa de vechi, de nu se mai stie cine i-a inventat. Oricum, fac parte din vocabularul curent al oricarui ardelean si se invata in cei 7 ani de-acasa. E vorba de patriotismu local, care e mult mai puternic in Ardeal decit in Regat. Tot aici vine si ideea autonomiei locale, care nu a aparut la Timisoara.
paddy
Jul 31 2006, 10:44 PM
Ce mai mai astepti Red 48

poate sa invie Caragiale
PS Daca sint prost , handicapat, analfabet lasa-ma asa cum sint si nu ma mai corecta ......
Schatt3n
Jul 31 2006, 11:04 PM
QUOTE(anmini @ 31 Jul 2006, 13:34)

Cred ca denumirea peiorativa de ''mitici'' pentru bucuresteni vine de la Caragiale. Aveti mai jos un fragment care sa va lamureasca.
Mitică... şi mai cum?
- E destul atâta: Mitică - de vreme ce şi dumneata îl cunoşti tot aşa de bine ca şi mine. Fireşte că trebuie să-l cunoaştem: îl întâlnim atât de des - în prăvălii, pe stradă, pe jos, în tramvai, în tramcar, pe bicicletă, în vagon, în restaurant, la Gambrinus - în fine pretutindeni.
Mitică este bucureşteanul par excellence. Şi fiindcă Bucureştii sunt un mic Paris, şi Mitică, se-nţelege, este un mic parizian.
El nu e nici tânăr, nici bătrân, nici frumos, nici urât, nici prea-prea, nici foarte-foarte; e un băiat potrivit în toate; dar ceea ce-l distinge, ceea ce-l face să aibă un caracter marcat este spiritul lui original şi inventiv.
Mitică este omul care pentru fiecare ocaziune a vieţii găseşte un cuvânt de spirit la moment, şi pentru asta simpaticul parizian al orientului este foarte căutat şi plăcut în societate.
Mitică are o magazie, un arsenal, o comoară de vorbe, de întrebări, de răspunsuri, cari fac deliciile celor ce au fericirea să-l cunoască.
Mai cu seamă pe provinciali, micul nostru parizian îi epatează cu verva lui scânteietoare.
Ce naiba ma e stiuta de cand lumea, chiar ma amuza cum de aveti dileme vizavi de chestia asta.
anmini cu citatul de mai sus a explicat perfect.
RED75
Jul 31 2006, 11:06 PM
In concluzie ... galeria lui Poli ne face complimente
Bascanu
Jul 31 2006, 11:43 PM
QUOTE(paddy @ 31 Jul 2006, 23:17)

Nu toata lumea a avut posibilitatea sa traiasca in Ardeal

sau bafta ta, sa faca armata acolo

daca MITICUL Rew stie mai multe, de ce nu ne invata si pe noi, astia mai "mititei" ......
Eu m-am dat cu presupusul

prima data am auzit de "Mitici" la suporterii lui Pulii Timisoara, asa ca in loc sa ma intepi in "mititel" mai bine ne-ai explica de unde vine acest cuvint enigmatic pt foarte multi dintre noi

Bascanule veziti de treaba ta

nu mai te baga in seama cu lumea, daca stii ceva despre acest subiect , uimeste
-ne..........
intradevar nu cunosc orignea termenului "mitic", am precizat doar ca este foarte des folosit in ardeal si ca se refera la regateni. dar ce pot spune cu siguranta este ceea ce am mai spus, ca nu are nici o legatura cu fotbalu!! deci nu vad unde "m-am bagat in seama cu lumea" macar nu fac afirmati aberante...chiar crezi ce ai scris ieri in legatura cu "Mitica Dragomir" si termenu de mitic ???? nu chiar toata tara asta este pasionata in asa masura d fotbal incat sa porecleasca populatia unei regiuni dupa un sef de liga!!!!!! teoria cu I.L. Caragiale imi pare chiar plauzibila, spre deosebire de chestia cu Mitica Dragomir si "Hopa Mitica"......
FarfelkugeL
Aug 1 2006, 10:00 AM
Buna ziua, am citit cu foarte mere atentie articolul D-Voastra si l-am gasit extrem de interesant.
Vreau sa spun de la inceput ca, desi locuiesc in Timisoara, am venit aici din Brasov si mai mult decat atat, echipa mea de suflet este si va fi Dinamo.
Dar revenind la articol....
Fara nici un fel de dubii, asa cum spuneati, Poli are cea mai frumoasa galerie din tara. Asta e purul adevar. Dar, in ultimii ani, reactia galeriei si nu numai legata de bucuresteni s-a radicalizat. Insa, o radicalizare pe care eu o simt extrem de fortata. De ce? Voi explica in randurile urmatoare.
1. Inaintea oricarui meci cu o echipa din Bucuresti (apropo, apelativele de 'Provincie' pe care le folosesc multi dintre colegii D-Voastra jignesc. si pot fi o cauza pentru anumite reactii) un intreg oras se imbraca in haine alb violete si devine 'orasul anti-mitici'. In acelasi timp insa, galeria lui Poli e infratita cu cea a Rapidului (oare cei de la Poli cred ca Grant e in alt oras, nu in Bucuresti), la un moment dat conducatorii alb-violeti aveau un trecut cert ros-albastru, iar acum trebuie doar sa spun 'Alexa si Grigorie'. Cea ce simt eu, si cu fiecare an care trece si Poli ramane aceiasi echipa de pluton, rabdarea suporterilor scade si culmea, ghiciti cine sunt vinovati de situatie?! Da, ati ghicit, miticii. Propriei echipe i se iarta toate pacatele.....
2. Am avut niste discutii cu un amic, un mare fan Poli. Si care vede in Dinamo cancerul fotbalului romanesc. Si ca el mai cred zici de mii de oameni in Timisora. Ce simt eu si spun asta ca om din afara si nu ca dinamovist. Frustrarea alimentata de mandrie poate duce la reactii ca cea de sambata. Cum ar trebui sa reactionez eu, ca brasovean, cand stiu bine ca Brasovul a avut posibilitatea de a scapa de la retrogradare? Sa ajung sa urasc? NU. Raspunsul nu e asta. Toti acesti inadaptati nu au ce cauta nu numai pe un teren de fotbal, dar nici macar in apropierea lui. Stiti ce scenariu am facut? Autocarul lui Poli atacat cu pietre de sa spunem fanii echipei X. ce se va intampla oare atunci cand echipa X va veni la Timisoara? Poate se gaseste un 'destept' sa traga vreo 2 focuri in aer, sa le arate 'alora' ca tot Banatu'-i fruncea si sa aiba mai multa grija ce face si ce zice si mai ales cum joaca....
3. Din nefericire, cum vad eu fenomenul in Timisoara? Toata ura pentru bucuresteni (si care nu vine doar din motive fotbalistice) va creste cu fiecare an, pana cand Poli va reusi o clasare pe un loc fruntas. Iar din acel moment, orice esec al echipei de pe Bega va fi tratat ca o tragedie. Fanii lui Poli nu sunt obisnuititi sa castige. Si doresc sa o faca, insa nu stiu ce inseamna cu adevarat 'la bine si la rau'. Stiu ca vre-un suporter banatean, in cazul in care va ajunge sa citesca toate astea, va spune ca cei de la Poli au sustinut echipa cand era in B si asa mai departe. Dar eu nu de anii aia vorbesc. Lumea se schimba. Dar schimbarea trebuie sa vina din noi. Si ceea ce vad eu acum in Timisoara este o generatie ce va creste in spiritul dorintei de revansa. O dorinta extraordinara, atata timp cat ea nu este dusa la extrem. Ma gandesc cu groaza ce se va intampla cand multimea de pustani ce vin azi pa stadion la Poli va creste.Cine se va ocupa ca ei sa stie ce inseamna respect, atata timp cat acasa, inaintea unui meci cu o echipa din Bucuresti, nu vor auzi decat 'Azi sper sa ii rupem pe nenoricitii de mitici'....
4. Eram duminica pe o terasa, urmarind National-Dinamo. Nu m-am putut abtine (da, pentru mine a fost o refulare, 'in sfarsit se poate') si am avut o reactie de bucurie la primul gol al lui Dinamo. Ce s-a intmplat? In 5 ani de cand sunt aici nu am fost privit cu atata ura. Da, ura. Si mai mult decat atat, pe tot parcursul meciului, in jurul meu tot auzeam remarci de genul 'uita-te si la m***** astea de la Dinamo, nu joaca nimic si tot castiga'. Fara alte comentarii.....
Carpeta Sporturilor
.. Again mitici! Deja incepe sa ma agaseze apelativul.
RflaviusD
Aug 1 2006, 11:43 AM
QUOTE(Bascanu @ 31 Jul 2006, 13:29)

nu are absolut nici o legatura cu Mitica Dragomir! tremenu este folosit la TOTI bucurestenii nu numai la microbisti. cum voi le ziceti olteniilor "prazari", ardeleniilor "palincari" si asa mai departe..... ei va zic voua "mitici".
FRATELO!!!Eu nu sunt din Bucuresti...
paddy
Aug 1 2006, 12:00 PM
QUOTE(Bascanu @ 31 Jul 2006, 22:43)

intradevar nu cunosc orignea termenului "mitic", am precizat doar ca este foarte des folosit in ardeal si ca se refera la regateni. dar ce pot spune cu siguranta este ceea ce am mai spus, ca nu are nici o legatura cu fotbalu!! deci nu vad unde "m-am bagat in seama cu lumea" macar nu fac afirmati aberante...chiar crezi ce ai scris ieri in legatura cu "Mitica Dragomir" si termenu de mitic ???? nu chiar toata tara asta este pasionata in asa masura d fotbal incat sa porecleasca populatia unei regiuni dupa un sef de liga!!!!!! teoria cu I.L. Caragiale imi pare chiar plauzibila, spre deosebire de chestia cu Mitica Dragomir si "Hopa Mitica"......
Mi-am spus pareare, atita tot si nimic mai mult, aceasta afirmatie aberanta imi apartine si chiar am crezut in ceea ce am scris

in loc sa ma luminezi mai mult m-ai bagat in ceata , ........
Ai facut destule afirmati aberante impotriva moldovenilor
QUOTE(RflaviusD @ 1 Aug 2006, 12:43)

FRATELO!!!Eu nu sunt din Bucuresti...
Da' tot din regat esti, n-ai ce face, vrei, nu vrei, intri in aceiasi oala.
nubi1
Aug 1 2006, 12:30 PM
Bai nene, toti astia care folosesc apelative(ciudate sau ostentative) pentru romanii din alte zone sunt niste fraieri indoctrinati de parinitii lor frustrati. Eu sunt bucuresteanca si moldevenilor le spun moldoveni iar timisorenilor, timisoreni.
Ii iubesc pe romanii de oriunde atata timp cat se comporta ca oameni(destul de rar in ziua de azi). Asa ca oricui imi pune apelative le urez acelasi lucru!
rednorth
Aug 1 2006, 12:57 PM
Stau si ma intreb ce legatura are topicul acesta, care este mai bun pentru discutiile din tren, cu "Dinamomania suporteri"; eu nu-i vad legatura.
Daca e doar curiozitate si o lipsa de subiecte de discutii va propun eu una, oare Dero scoate 99 de pete?
anmini
Aug 1 2006, 12:58 PM
Bascanu
Aug 1 2006, 03:03 PM
QUOTE(paddy @ 1 Aug 2006, 13:00)

Mi-am spus pareare, atita tot si nimic mai mult, aceasta afirmatie aberanta imi apartine si chiar am crezut in ceea ce am scris

in loc sa ma luminezi mai mult m-ai bagat in ceata , ........
Ai facut destule afirmati aberante impotriva moldovenilor

pai eu ti-am respectat parerea si chiar am vrut sa te scot din ceata, doar ti-am zis ca nu are nimic d aface cu fotbalu ceea ce ai zis tu. nu inteleg cum te-am bagat in ceata si mai tare? in fine sper sa ajungem la un consens
sanatate
Rolphynho
Aug 12 2006, 04:06 PM
Ce va mai tot chinuiti atata degeaba?
Toti provincialii ii numesc pe
toti bucurestenii, microbisti sau nu, mitici.
Explicatia va este oferita pe tava de Anmini.Iar in legatura cu asa-zisul dispret fata de "capitalisti"( daca tot ne bagam in operele lui Caragiale) provine din simplu motiv ca voi toti va credeti cei mai tari,cei mai smecheri,cei mai cei...si ne priviti de sus pentru simplu motiv ca stati in Bucuresti si nu are absolut nici o legatura cu invidia sau ceva de genu' asta.Oricum n-am avea pentru ce sa va invidiem ca nu sunteti cu nimic peste noi.

Case closed!!!
paddy
Aug 12 2006, 04:13 PM
FarfelkugeL
Aug 15 2006, 12:28 AM
Mda, voiam un simplu raspuns nu sa ajungeti sa spuneti ca toti bucurestenii se cred superiori bla bla.
NU E NIMENI SUPERIOR.
Unde e butonu' de inchis topicul...
Dtristan
Aug 15 2006, 12:32 AM
Chestia cu miticii tine de imaginea facuta de echipele din bucuresti in provincie...blaturi si toate chestiile pe care mai mult sau mai putin majoritatea echipelor din bucuresti le fac in provincie....din cauza asta noi uram bucurestiul....timisoara craiova si ink cateva echipe care pana acum s-au scos din oala celor cae striga stiaua stiaua la fiecare vizita a unei echipe din bucuresti....
Ploiestiul...Petrosaniul...pana si caracalul nostru invecinat si mai nou Oradea au adoptat mentalitatea asta de tarani strigand numele echipei al carei stadion il vad doar la tv si in ziar dar care da bine ca bate pe toti....rusine.....
pana la urma sunt mitici si in provincie nu?:)))
dudu1961
Aug 15 2006, 11:59 AM

NU, asta e inferioritatea pe care o simt provinciali fata de Bucuresti ,pt ca nu noi v-am poreclit pe voi ci voi pe noi .Si daca e sa o luam pe regiuni SUDUL e cel mai tare,din toate punctele de vedere . NU mai zic nimic ca nu vreau sa intru in polemica cu nimeni ,dar deranjul cel mai mare este cind vii in Bucuresti stai la coada la magazin sa ei ceva si unul in fata ta te face "mitic '' asa aiuerea ca nu a stiut vinzatoarea sa-i dea lui o relatie despre o strada .SAU ____te duci prin regiunile din vestul tari (eu nu bag Moldova in aceeasi oala cu astia ) si te cunosc imediat ca esti Sudist _nu vreau sa spun cum te serveste la magazin sau daca vrei o informatie sigur ti-o da eronata __nu zic ca sint toti asa sa nu se simta jigniti OAMENI DE TREABA ,

dar majoritatea sunt asa.
anmini
Aug 15 2006, 01:20 PM
Cred ca mai bine ar inchide Red Dawg48 topicul, ca vad ca se infierbanta spritele........
Am o nelamurire....de ce pentru bucuresteni este normal ca in week-end sau in concedii "sa mearga la tara"? Si-or fi facut case de vacanta acolo, sau de acolo s-au mutat in Bucuresti?
paddy
Aug 15 2006, 01:57 PM
anmini
Aug 15 2006, 02:04 PM
Pentru asta chiar meriti o bere.
Dtristan
Aug 15 2006, 02:54 PM
:))))Si cati din Bucuresti sunt bucuresteni adevarati?:)))
Sunt din cr dar acum stau in bucuresti....sa sti si u ca mentalitatea celor de aici este de superioritate...pana si babele din tramvaie iti spun la un mod de nesimtire sa te dai de pe locul unde vor ele sa stea nu vb frumos de parca li s-ar cuveni....
DA mai e inferioritate la noi ca va facem mititci....dar cand voi veneati in deplasari si strigati taranii taranii cum e....va simteati superiori?
Leaveyou
Aug 15 2006, 02:55 PM
QUOTE(Bascanu @ 31 Jul 2006, 1:08)

pai sincer sa fiu am fost d multe ori la bucuresti si d multe ori am fost privit d sus, de ce, nu stiu!! acum nu putem generaliza niciodata!! am intalnit multi bucuresteni care sunt mai presus multor timisoreni, sibieni sau constanteni etc. ceea ce-i deranjaza pe "provinciali" la bucuresteni este tocmai acest lucru ca multi se cred superiori prin simplu fapt ca ei traiesc la bucuresti si noi nu....lucru care mie nu mi se pare corec! cat despre chestia cu invidia si cu traiul mai bun, nu stiu ce sa spun nu am auzit pe cineva sa mentioneze chestia asta, doar si aici sunt oameni bogati si saraci! dar poate asa-i....
Ai dat de nişte impbecili ! Faptul că Timişorenii (şi nu numai) îi bagă pe toţi bucureştenii în aceeaşi oală este la fel de greşit precum şi faptul că bucureştenii au nas pe sus. (Repet: NU TOŢI). Cât despre faptul că Timişoara crede că a scăpat România de comunism poate are dreptate. Dar să nu uite că dacă nu se ridicau şi bucureştenii, acuma se raporta că floarea-soarelui care a fost plantată (de comunişti) pe locul fostului oraş Timişoara a crescut cât capra. Este o prostie şi din partea unora şi din partea celorlalţi !
Ca să răspund la întrebare: da, vine de la conu' Iancu şi al lui Mitică Popescu.
Dtristan
Aug 15 2006, 03:05 PM
O iei prea serios....chestia asta cu miticii se refera numai la fotbal si la cei implicati(galerii s.a.)
Daca ati fot vreodata in timisoara ati vazut ca e pe departe cel mai civilizat oras si cu cei mai de treaba oamnei....lucru pe care din pacate nu pot sa il spun si despre orasul meu....
paddy
Aug 15 2006, 03:31 PM
QUOTE(Dtristan @ 15 Aug 2006, 13:54)

:))))Si cati din Bucuresti sunt bucuresteni adevarati?:)))
Sunt din cr dar acum stau in bucuresti....sa sti si u ca mentalitatea celor de aici este de superioritate...pana si babele din tramvaie iti spun la un mod de nesimtire sa te dai de pe locul unde vor ele sa stea nu vb frumos de parca li s-ar cuveni....
DA mai e inferioritate la noi ca va facem mititci....dar cand voi veneati in deplasari si strigati taranii taranii cum e....va simteati superiori?
Ce zici mai gogule acolo

poti sa ne si traduci si noua ca nu inteleg o boaba

eu nu am auzit de orasul cr

da banuiesc ca acolo se vorbeste codificat
Ce dracu e aia "mentalitate superioara babeasca"
Citi bucuresteni sint 100% bucuresteni

stai sa-i numar si am sa te contactez
Deci tu esti din cr, stai in bc dar de fapt parintii tai au emigrat dim gl in rd , deci si tu esti "parvenit" sau venetic
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.