Ioan Becali (stânga) e disperat să-Èi păstreze influenÈa la Dinamo, iar Andone îl ajută!
Dinamo vrea să scape de Ioan Becali, Andone îl bagă în casăAutor: Mugur BăileÈteanu
Fălcosulâ îl vrea consilierâ pe fostul impresar, deși conducătorii grupării din Ștefan cel Mare au încercat din răsputeri să taie de la rădăcină orice legătură a acestuia cu clubul.
Ioan Becali (stânga) e disperat să-Èi păstreze influenÈa la Dinamo, iar Andone îl ajutăSursa: Mediafax
Ioan Andone nu mai are de astăzi nicio obligație față de Rapid, echipa pe care a antrenat-o în ultimele 10 etape ale ediției de campionat recent încheiate. Contractul antrenorului cu formația din Giulești a expirat pe 31 mai, așa că, de azi, Fălcosulâ are drum liber către Dinamo.
De altfel, antrenorul a recunoscut încă de săptămâna trecută că a ajuns la un acord verbal cu șefii clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare pentru a pregăti echipa roș-albăâ din această vară și că, pentru parafarea contractului, nu mai așteaptă decât momentul în care nu va mai avea nicio obligație față de gruparea patronată de George Copos.
La braț cu cel care l-a demis
Ioan Andone nu vine cu mâna goală la Dinamo. Îl va avea ca sfătuitor din umbră pe Ioan Becali. Mutarea a fost dezvăluită chiar de fostul impresar, la gașca slugilor proaste TV: Andone este acum la Dinamo datorită mie. Eu am vorbit cu el și l-am convins să vină aici. Eu voi fi consilierul din umbră al echipei Dinamo. Când Andone va avea nevoie de un sfat, să apeleze la mine cu încredere, pentru că voi fi consilierul general al clubuluiâ.
Interesant este însă că acționarii din Groapăâ erau deciși ca, începând din această vară, să nu mai aibă de-a face în niciun fel cu clanul Becali. Șefii dinamoviști doreau cu orice preț să scoată clubul de sub influența fraților-impresari deoarece au ajuns la concluzia că asta este singura soluție pentru ca echipa să aibă liniște și să obțină rezultate bune.
Opinia le-a fost întărită de greva declanșată la mijlocul lunii aprilie de jucătorii Florin Bratu, Adrian Cristea, Gabriel Boștină, Andrei Mărgăritescu, Marius Alexe și Ianis Zicu. Greva fotbaliștilor a fost regizată din umbră de frații Becali. Iată însă că planurile le sunt date peste cap tocmai de Ioan Andone, antrenorul pe care l-au vrut atât de mult la Dinamo.
Andone se află în relații foarte bune cu Ioan și Victor Becali de la începutul acestui an, când impresarii l-au asistat pe tehnician la semnarea contractului cu echipa bulgară ȚSKA Sofia. De asemenea, contractul Fălcosuluiâ cu Rapid a fost parafat tot cu sprijinul celor doi. La sfârșitul anului 2005, însă, Andone a fost dat afară de la Dinamo tocmai de Ioan Becali (pe atunci președintele executiv al clubului), care s-a înfuriat după ce tehnicianul îi mărturisea lui Ionuț Lupescu faptul că m-am săturat să tot vopsesc jucători, pentru ca Giovani să poată pe urmă să-i vândă în străinătateâ.
"Andone este acum la Dinamo datorită mie. Eu l-am convins să vină aici. Când va avea nevoie de un sfat, să apeleze la mine cu încredere.â
IOAN BECALI, fost impresar
4 ani și jumătate au trecut de când Andoâ a fost dat afară de la Dinamo de Ioan Becali
MĂSURĂ
Florin Prunea este pe făraș
Ioan Becali susține că va fi doar consilierul din umbră al câinilor roșiiâ, dar are de gând să se implice activ. Iar prima sa măsură nu e alta decât aceea de a scăpa de persoanele din club pe care nu le are la inimă.
Prima victimăâ va fi Florin Prunea, managerul sportiv al echipei Dinamo. Fostul portar nu s-a aflat niciodată în relații bune cu frații-impresari, dimpotrivă, a avut tot felul de contre dure cu aceștia.
Nu văd ce rost mai are să rămână Florin Prunea la Dinamo. Andone va fi manager general, iar eu consilier, chiar dacă nu voi avea o funcție oficială, așa că Prunea cred că va pleca, pentru că nu mai este nevoie de elâ, a spus Becali la gașca slugilor proaste TV.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/dinamo-vre...asa-896389.html