Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 100% Românesc
Comunitatea virtuală a suporterilor dinamovişti > DinamoMania :: Extra > La un pahar de vorbă ... > Universitatea DinamoMania
Pages: 1, 2, 3
dudu1961
axe.gif Pentru ca avea boala pe cine stim noi mai bine ca si Hittler ! 251.gif
snake_warior
010.gif 010.gif 010.gif 010.gif 010.gif ai dreptate dudu....
Nexus
E considerat de popor cel mai mare roman deoarece a vrut sa ne scape de rromani(rromi). beerchug.gif
RflaviusD
Ce pacat ca n-a reusit bigcry.gif
snake_warior
si mie frica ca n`o sa reuseasca nimeni niciodata 149.gif
iuliu
Un subiect cultural interesant se transforma incet-incet in ceva rasist.
Eu o sa incerc sa-l readuc pe albia normala . As dori sa remarc un film fantastic ACTORUL SI SALBATICII . O regie de exceptie , actori de prima mana Marin Moraru , Mircea Albulescu si in special un titan al scenei si ecranului , Toma Caragiu in rolul lui C. Tanase. Am in memorie multe filme sau multe piese de teatru excelente si mereu m-am intrebat ce impresie mi-ar face astazi dupa atatia ani. Nu de mult Pro-TV International a transmis filmul Actorii si salbaticii si pot sa va spun ca mi-a facut aceeasi impresie ca in urma cu 30 ani. Daca ar fi fost un film american cred ca ar fi luat multe Oscar-uri , dar a fost "numai" un film romanesc.
snake_warior
eu incep sa ma uit din ce in ce mai mult pe B1 TV pt ca dau multe filme romanesti bune.
Bascanu
QUOTE(Nexus @ 7 Aug 2006, 11:31) *
E considerat de popor cel mai mare roman deoarece a vrut sa ne scape de rromani(rromi). beerchug.gif

nici mie nu-mi palc "brozatii" dar nu pot fii d acord cu tine..... nu pot ridic in slavi un asemenea om!!!!!! oricat d mare ar fii ura pt tigani.....
MosIonRoata
Tiganii au fost adusi pe meleagurile noastre in 1241 de Mongoli cand au
avut dansii Imperiu de la Kamciatka la Mediterana si de la Mediterana la
Muntii Tatra. Am avut timp berechet sa-i asimilam si sa le facem slobozenie din
50 in 50 de ani asa cum ne e scris in Lege...
Pe de alta parte, vad ca Tigancile inca mai poarta fustele acealea multicolore
cum e obiceiul la ei, in timp ce Romanecele se imbraca numai in "blugi" si in
fuste d'alea scurte de se vede si chilotii, in cazul in care se vad chilotii...mai mare rusinea!

Tiganul care vorbeste Limba Romana ca Limba Materna si care merge la
Biserica Ortodoxa e Roman 100% pentru ca in cursul vremii noi am asociat multe
Popoare destinului nostru istoric.

Sanatate!
anmini
Iuliu va atrasese atentia, si pe buna dreptate, ca sunteti off topic. Si propusese un subiect destul de interesant.......Credeti ca in arta romaneasca sunt creatii care sa rivalizeze cu cele de afara, care au parte de atata publicitate, si, uneori, chiar ne sunt "bagate pe gat''?
Schatt3n
QUOTE(iuliu @ 7 Aug 2006, 17:30) *
Eu o sa incerc sa-l readuc pe albia normala . As dori sa remarc un film fantastic ACTORUL SI SALBATICII . O regie de exceptie , actori de prima mana Marin Moraru , Mircea Albulescu si in special un titan al scenei si ecranului , Toma Caragiu in rolul lui C. Tanase. Am in memorie multe filme sau multe piese de teatru excelente si mereu m-am intrebat ce impresie mi-ar face astazi dupa atatia ani. Nu de mult Pro-TV International a transmis filmul Actorii si salbaticii si pot sa va spun ca mi-a facut aceeasi impresie ca in urma cu 30 ani. Daca ar fi fost un film american cred ca ar fi luat multe Oscar-uri , dar a fost "numai" un film romanesc.

Si te-ai gandit sa il politizezi tu un pic cu capodopera aia cinematogtrafica in care legionarii cei rai are ceva cu mesiu Tanase scatiul nu?? mdea...
anmini
Citeam presa si mi-a sarit in ochi o stire, potrivit careia Victor Rebengiuc va interpreta un rol intr-o telenovela romaneasca. Si ma intreb daca marile nume ale scenei romanesti merita sa fie asociate cu astfel de filme de duzina. Sa fie oare "renumeratia" atractiva?
iuliu
Schatten , n-am intentia sa politizez nimic. Avand in vedere locul de unde scriu cred ca poti ghici ca nu sunt un suporter al fostei miscari legionare , dar hai sa incercam sa apreciem filmul ca film si atat. De fapt cred ca amandoi stim ca Tanase nu a fost lichidat de legionari si ca in film "cei rai" ar fi trebuit sa poarte nu camasa verde ci uniforma comisarilor sovietici , iar mesajul antihitlerist de la sfarsit (cu care de altfel sunt perfect de acord) ar fi trebuit inlocuit cu un mesaj anticomunist (as fi fost de acord si cu acest mesaj) . Avand in vedere anii in care a fost realizat filmul , "cei rai" au fost schimbati , ceea ce nu stirbeste valoarea artistica a filmului.
Filmul ar fi meritat OSCAR pentru cea mai buna regie si pentru cel mai bun actor (Toma Caragiu). In decursul anilor am vazut filme americane mai slabe care au luat o multime de premii.
Nexus
QUOTE(iuliu @ 7 Aug 2006, 17:30) *

ai dreptate Iuliu,multe filme sub nivelul celor facute de romani primesc Oscarul,dar sa nu uitam ca si filmul romanesc a fost premiat la Berlin si la Cannes.
p.s:apropo de rasism,am cam deviat dar asta e....cui ii plac tiganii?
MosIonRoata
In „Cotidianul“ e tipărit un interviu cu "poetul" Emil Brumaru: „Actul sexual este un act de cultură“.

100% corect: daca i-am baga in pi_da masii pe reprezentantii societatii civile am avea (din nou) cultura!

Sanatate!
RED75
Mosule, mosule dar cine te-a suparat de ti-ai "cizelat" in modul asta vocabularul.

Apropo actiunea de a-i baga la loc in mamicile lor eu nu o vad ca act sexual si cu atat mai putin de cultura... Poate doar o complicata operatie chirurgicala 010.gif
anmini
010.gif 010.gif Nu vreau sa-mi imaginez ca "poetul"acesta ar putea fi introdus in programa de liceu.
dudu1961
149.gifO.K Nu sintem rasisti dar CULTURA nu inseamna numai film si actori fratilor ! ( Pictura ,scluptura, dans si muzica , carte ,teatru)____________ apropo de cind nu ati mai fost la teatru si de ce ?__________Deci in concluzie cultura este foarte vasta si nu se rezuma numai la atit . 149.gif
Nexus
eu am inceput cu un exemplu din cinematografie.....asta nu inseamna ca trebuie continuat numai cu asta.
nu am mai fost la teatru de 3 ani,deoarece in orasul in care locuiesc nu exista teatru.
Schatt3n
Mda Iuliu acu' am observat ce locatie ai...
anmini
Hm, s-a cam asezat praful pe aici.......Oare uitam artele care pot concura cu succes la tematica? Sculptura, pictura si, de ce nu, literatura? Cati dintre scriitorii nostri nu au fost preluati de literatura universala...........
Nexus
pai daca e sa vorbim si despre literatura as da si eu un exemplu:Eugen Ionescu,creatorul tatrului absurd,mare dramaturg care ne`a fost furat de catre francezi.dupa mine opera lui de referinta este Cantareata Cheala.
anmini
Mare dramaturg roman, din pacate pentru cultura noastra membru al Academiei Franceze......... 149.gif Printre piesele remarcabile ale autorului se numara "Lectia" si "Scaunele".
Este interesant de remarcat ca la inceputurile carierei sale, a fost refuzat de criticii vremii.Iata motivele care l-au determinat sa scrie:
“Eu, care sunt sincer, trebuie să mărturisesc, cu mîna pe conştiinţă, următoarele lucruri: întîi, literatura a fost marea mea pasiune; literaţii, marii mei idoli. Neputinţa de a le semăna mi s-a părut definitivă, implacabilă, în ziua cînd, fiind elev, în clasa a IV-a de liceu, profesorul Olmazu mi-a spus că n-am „talent” şi mai ales, cînd dl. Perpessicius a scris la Poşta redacţiei a Universului literar că nu-mi primeşte poeziile. Dl Perpessicius, de altfel, mi-a dat titlul cărţii mele, care, cum se ştie, a fost magnetul înjurăturilor anului trecut. Şi anume: 13 inşi trimisesem poezii, 13 inşi cărora, puşi unul lîngă altul, dl Perpessicius le-a răspuns, în bloc, cu majuscule: NU. Perseverent cum sunt, am continuat să fac poezii şi în clasa a V-a. Am prezentat un sonet dlui Pompiliu Constantinescu care mi-era profesor de română. Dlui Pompiliu Constantinescu i s-a părut că sonetul meu e rudimentar. De lucrul acesta am căutat să mă răzbun în toate chipurile, afirmînd în decursul fructuoasei mele activităţi că critica d-sale este rudimentară. În clipa în care nu am mai iubit literatura, ci am devenit vanitos, m-au primit publicaţiile, a vorbit despre mine la Radio dl Perpessicius însuşi şi m-am înjurat, în scris, ca de la egal la egal, cu fostul meu profesor, dl Pompiliu Constantinescu. Dar despre faptul că am scris din vanitate am vorbit pe larg în Nu. Astăzi, dispreţuiesc prea sincer pe toţi literaţii şi neliteraţii ca să mai pun accentul pe vanitatea literară. Mai scriu însă din deprindere; dintr-un obicei prost; dintr-un viciu contractat din copilărie. Şi am să mai scriu pentru că, neputînd face politică şi nefiind filosof, trebuie să-mi trec timpul cu ceva pînă la moarte, ca s-o uit şi ca să nu mă plictisesc de tot.”
RED75
Ooops ! Cand eram mic si ma chinuia talentul mi-au raspuns si mie tot ceva de genul asta cei de la Romania Literara...Poate chiar pe un ton mai amabil! Daca stiam ! Acum sunt consemnat sa-mi petrec timpul pana la moarte pe forum 010.gif
Nexus
offtopic.gif ce vreis a spui red75?ca erai pe cale de a deveni un scriitor? drunk.gif
antisteaua
Ar mai fi si Emil Cioran. Dar cred ca daca l-ar citi mos ion l-ar baga undeva cu filosofia lui cu tot 010.gif
Nexus
offtopic.gif chiar,nici un mesaj de la mosion de ceva vreme(in acest topic).poate nu o fi roman 010.gif
COSMIN C
Daca tot e vorba de 100% romanesc, ma gandeam ca putem vorbi aici si despre traditii si obiceiuri din diverse zone ale tarii...Chiar daca multe au ramas fara continut, imi inchipui ca majoritatea ati auzit de macinici, de sarbatoarea de sanziene, de rusalii...
Rusaliile...Si acum simt gustul pasatului fiert in lapte, pe care ni-l impartea bunica in ziua asta, dupa traditionalul "spalat pe picioare"...
Parca vad masa plina de farfurii si cani impodobite cu trandafiri si simt mirosul colacilor abia scosi din cuptor...
In aceasta zi femeile dau de pomana in vase noi, linguri noi, impart copiilor, nepotilor, finilor, cumetrilor, prietenilor.....
Traditia spune ca cei care nu respecta zilele de Rusalii sunt pedepsiti de iele care le iau mintile si ii pocesc.
Nexus
Stiu si eu ca de Rusalii era mare sarbatoare in satul unde locuiau bunicii.Se facea targ mare in care specialitatea era turta dulce.Stiu ca de abia asteptam acest targ.
COSMIN C
Specific zilei de Rusalii, in sudul tarii, si cred ca si prin Moldova este "Calusul". In saptamana Rusaliilor calusarii merg prin sate pentru a vindeca pe cei bolnavi. Se spune ca prin acest dans se protejeaza oamenii, vitele si recoltele de fortele malefice.
Calusul romanesc se afla pe lista UNESCO a patrimoniului imaterial.
Nexus
O alta zi in care e mare sarbatoare in Ardeal e ziua de Sf.Marie,zi de mare sarbatoare pentru toti romani.Se organizeaza nunti,se face hora in sat,iar pentru morti se dau pomana struguri,faguri de miere si prune.
dudu1961
ghost.gif S-au pierdut obiceiuriile copii, foarte multe cel putin in satul in care eu m-am nascut ,a ramas numai traditia sarbatori in gospodariile oamenilor ___si la mine se juca calusul de Rusalii in fiecare gospodarie (care dorea sa-i primeasca )si oamenii purtau usturoi la briu pt. a indeparta spiritele rele ,femeile gravide nu aveau voie sa se prinda in calus si la noi era unul mascat si imbracat altfel i se zicea "mutu" care dansa in mijlocul calusarilor si nu era bine sa te ia el la joc ca iti mergea rau tot anul de aceea si-o cam lua de la sateni .Mai erau itozi de Craciun care la fel colindau satul dar pe atia nici eu nu i-am prins prea mult si nu stiu cum era datina pe la mine ,tot ce imi mai amintesc este ca erau impozanti in costumele lor foarte frumoase . 256.gif

IROZI (am apasat gresit)
Nexus
Ai drepate @dudu 1961,sa stii ca incepem sa ne pierdem identitatea nationala,si asta din cauza influentelor straine.Eu cred ca intrarea asta in UE va accelera si mai mult acest proces.
Hatzu
Un subiect foarte interesant...Cel mai mult as putea spune ca ne-am americanizat, Vallantine's Day, am vazut ca si Hallowenu il sarbatorim si cine mai stie ce apare...
Nu mai vad copii sa joace fotbal in curtea scolii, toti sunt la calculator, asta ma ingrijoreaza cel mai mult...ce va fi pe viitor, vom avea numai jucatori de gen Ariel-Banel care se apuca de fotbal datorita saraciei....
???
Nexus
Inca nu esti sigur de americanizare?Uita`te la televizor,numai filme americane,chiar si emisiunile incepem sa le furam ca noi stam prost cu gandirea si nu putem face nimic care sa nu fie preluat de undeva.Uita`te pe strada,toata lume are tricouri cu eminem,50cent,greenday etc.,de ce nu se poarta si cu mafia sau iris sau phoenix?Apoi de traditii ce sa mai zic,unii le`au uitat complet si nu par ingrijorati pentru asta.Un lucru e clar,ne indreptam cu pasi mari inspre o viata in care nu ne sta prea bine,noua romanilor.
Ceea ce vreau sa mai spun aici e ca ii admir pe cei din Maramures,singura regiune din tara unde se mai pastreaza traditia,iar oameni umbla imbracati in port popular.Bravo lor!!!
COSMIN C
Sarbatorile noastre zac prafuite din cauza nepromovarii. Ganditi-va ce nebunie e de Valentine’s Day !!
Sarbatoarea iubirii cica. Foarte bine. Dar de ce nu sarbatorim atunci Dragobetele, tot in prag de primavara. De ce nu reinviem aceasta traditie daca tot avem nevoie de o zi pe an cand chipurile trebuie sa ne manifestam dragostea pentru persoana iubita? Am senzatia ca a inceput sa ne fie rusine cu sarbatorile si traditiile noastre...
DiliBili
In ritmul asta, in cativa ani, tinerii nostri vor sarbatori mai degraba 4 iulie ...decat 1 Decembrie
RED75
Ce sa-i faci.. Vantine's Day da mai bine ca promo la ProTV decat Dragobete
Nexus
QUOTE(DiliBili @ 6 Sep 2006, 13:14) *
In ritmul asta, in cativa ani, tinerii nostri vor sarbatori mai degraba 4 iulie ...decat 1 Decembrie

Cam asa ceva.In treaba asta sa stiti ca si Guvernul Romanai are o mare parte din vina.
COSMIN C
Red, pai ProTV-ul crede ca si Imnul Romaniei da mai bine pe ritm de manele, asa ca, ce rost are sa ne mai miram...
Adevarul e ca e mult mai usor sa copiezi de la altii decat sa-ti pui mintea la contributie sa faci ceva original.
Nexus
La ora asta exista o singura televiziune care incearca promovarea emisiunilor si filmelor 100% romanesti.Chiar si televiziunea nationala nu mai incurajeaza promovarea filmului romanesc,chiar daca in acest moment nu prea se mai fac filme ca in trecut.Oricum originalitatea la noi in mass-media lipseste cu desavarsire.Totul e 'furat' de la altii.Nu vedeti ca si in muzica mai mult se fac cover`uri.
ovy_reddog
ceva 100% romanesc nu gasesti decat daca te uiti la scandaluri si la emisuni in care vine jiji.asta reprezinta acum cultura romaneasca
mihaiul90
Ai dreptate, dar macar e distractiv sa-l vezi pe oier cum behaie pe la tv 010.gif
Ce m-am mai distrat in seara aia la Nasu` cand zicea el ca o sa devina presedinte ca asa i-au zis lui americanii rofl.gif ghost.gif
Si devenind serios acum, eu nu as vrea sa traiesc intr-o tara in care presedinte este un oier ca jIJI, cred ca sunteti de acord cu mine...
Nexus
QUOTE(ovy_reddog @ 6 Sep 2006, 23:40) *
ceva 100% romanesc nu gasesti decat daca te uiti la scandaluri si la emisuni in care vine jiji.asta reprezinta acum cultura romaneasca

Cultura Tv romaneasca actuala.Stam insa mai bine la alte capitole.E bine ca nu se apuca de scris sau de actorie.
Kity_reddog
nu se mai ocupa nimeni de promovarea culturii.asta e clar.problema e insa alta.fiecare comunitate ar trebui sa-si respecte traditile si aici se greseste mult.daca ne gandim mai bine cred ca e vorba de o mentalitate comunista puternic inpamantenita la romani.aceasta subconstientizare a faptului ca totul este centralizat si stupoarea cu care romanul priveste autonomia locala care o confunda grav cu imaginea unui stat in stat.ERONAT!nu este asa!aceasta centralizare a administratiei a dus la uitare.uitam ca fiecare particica a acestei tari e inglodata de traditii care mai de care.chiar daca impotriva autonomiei locale trambiteaza toti cei care se imbogatesc pe zi ce trece.nu saraci.autonomia locala inseamna pe langa dezcentralizare ce duce la imbogatirea fiecarei comunitati in parte,inseamna si pastrarea traditilor.poporul roman greu incercat timp de 50 de ani este lipsit de indentitate si parca traditile strmosilor lui nu mai trezesc interes pentru simplul fapt ca a fost victima a istoriei.
acesta cred eu ca este in mare,motivul pentru care traditile si cultura sunt puse de o parte de atitudinile noastre ale romanilor alimentate de un trecut cenusiu ce a umbrit orizontul cultural si traditional al romanilor.
Max
Ba fratilor, de revelionu asta n'am vrut sa mai plec d'acasa, am hotarat de comun acord cu soata mea sa intampinam anu nou acasica la noi, singuri singurei......
Asa ca io si cu nevasta-mea ne-am trezit de dimineata am pregatit piftiili, sarmalili, carnatii, fripturili si salatili in cel mai traditional stil romanesc, m-a trimes la cofetarie unde am stat la coada fr'o 2 ore , la paine iar fr'o ora, am luat si la caini conserve cu carne (d'alea scumpe ca e si pentru ei anu nou),si pentru pisici la fel , am cautat petarde dar n'am mai gasit, am venit acasa, am bagat lemne la centrala, mi-am facut un dus si am bagat cornu in perna pana pe la 9 seara .
Boooon!
Ma trezesc , asezam masa , fierbem o tuica si dam drumu la tv.
Incepe programu de revelion si dai sa caut...
Incep cu protv....
Vine State Potcovaru cu satra si cu tzuchi-tzuchi aia de Loredana...
Nu-mi place si schimb pa antena 1...
Aiciea paranghelie cu manelistii....
cîh,nu-mi place, il vad pe minune ditamai piticu imitandu-l pe Tepes..
Ma dezgusta si schimb pa primatv..
Aicea si mai panarama, de parca n'ar fi fost destui tigani pa programili alilalte, ce-mi da ochii sa vd..pe Naomi(mondeanii)..
Mi-e scarba cand aud de poponari si schimp pe kanald..
Acilea alti tigani , restu care n'au mai avut loc la antena 1..
Schimb fara sa mai stau pe ganduri si dau pe tvr1...
La astia plictiseala mare frate , ca pa vremuri cand ma uitam la bulgari si motaiam de plictiseala ca nu intelegeam nimic din ce vorbeau aia pana incepea StudioX...
In fine se facu 12 desfacuram sampania, o bauram si ne culcaram .....
.................................................................
Dimineata ma trezesc si aprind tv-ul ( am un receptor digi si al dreacu nu's ce problema are ca se schimba canalele singure)direct pe mynele tv..
...si dai si urla si zbiara si injura , bagamias , futemas, cacamas in neamu lor de cocalari etc,etc..
Ba da ce vina au ei, tiganii , nu-s si ei ca noi ?(ma intreb dupa ce ma calmez)..Da' care noi frate , ca noi suntem ca ei , noi ne dam smecheri cum fac tiganii, noi sarim la bataie unu cu altu si ne injuram de morti si de mame , ne juram cu traditionalul SA MOARA MAMA si SA MOARA COPII MEI..ce sa mai ii imitam in comportament 100% ...imi raspund in sinea mea...
....................
In fine schimb canalu..dau pe protv, reluari din seara de revelion...
Imnu lu' state potcovaru cantat de babi minune...dau p'antena 1 reluare cu vali vijelie si guta gura de maimuta..primatv mondenii cu banel si naomi.......si da-i pe ma'sa si da-i pe tasu..si dai si injura, de neam, de mame, de rasa , de carcasa.....
................................................................
Dupa o saptamana de atunic am tras si concluzia .

Sunt mandru ca sunt român
Si pe mine sunt stapan,
Imi doresc cu inima ,
Ca sa fug in India.

ooops,,am gresit..Canada am vrut sa zic.

[imi cer scuze pentru greselile de ortografie]
RED75
Mda, cam nasoala treaba...

Dar nici americanii nu stau mai bine : Un filmulet despre americani si cultura generala
antisteaua
Ba, cum zicea marele filozof nea nelu: sarac dar destept. 010.gif
Morpheuss
QUOTE(RED75 @ 12 Jan 2009, 2:06) *
Mda, cam nasoala treaba...

Dar nici americanii nu stau mai bine : Un filmulet despre americani si cultura generala

Nici americanii n-or fi prea rasariti, dar noi suntem si prosti si rupti in cur. Si sa nu uit, suntem mandri de natia noastra. puke.gif
dudu1961
Si inca nu stiti nimic , nu stiu citi dintre voi lucreaza cu publicul ?!
E grav fratilor foarte grav in ce stadiu de prostie s-a ajuns si nu sint misogin dar femeile sint fruntea -sa nu se supere fetele noatre de pe forum dar eu unul ma minunez , ma inchin si tot nu pot crede .
Nu-i mai dati pe altii exempu, la noi e din ce in ce mai rau !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.